ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
אסתר
13/03/2016 11:13
אסתר 13/03/2016 11:13
היי...
ביטוח לאומי שלחו לפני כמה ימים... שיש לי חוב כלפיהם על חודש אחד משנת 2009... שזה החודש שבו השתחררתי מהשירות לאומי... וישר התחלתי לעבוד... אז גם מה שאומר שאני קיבלתי תלוש על החודש הזה...
מה עושים במקרה כזה?
חוץ מזה הם גם שלחו על זה ריבית פיגורים... שזה יצא סכום נחמד לכיס שלהם על כלום... וזו רק הפעם הראשונה שאני מקבלת מכתב מהם...
עורך דין
14/03/2016 09:11
עורך דין 14/03/2016 09:11
שלום אסתר

עליך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולבדוק את הסיבה להווצרות חוב מולם. אם המדובר על חודש שבו היית תבשירות לאומי אינך אמורה לשלם לביטוח הלאומי במהלכו...יכול להיות שהמדובר בטעות שיש לתקן.

בהצלחה
יעל
13/03/2016 11:08
יעל 13/03/2016 11:08
בעלי נהג משאית, נוהג על מערבל בטון מסוג סמיטריילר.
הוא נפצע במהלך העבודה כשאחד המשפכים (שנקראים גם שוקת) שהוא היה צריך לחבר, החליק ונפל לו על היד, בעצם מחץ אותה בין שוקת אחת לשניה, כשכל שוקת שוקלת 25 קילו.

25 קילו שנפלו לו על האיזור הרגיש הזה ביד.
אני לא יכולה אפילו לדמיין את הכאב.

בעלי היה באותו הזמן במושב בית אריה, באתר בניה לו הוא סיפק את הבטון.

לאחר שעדכן את המעסיק שלו על הפציעה, המעסיק מיהר להגיע למקום וליווה אותו לקופת החולים הקרובה, "מאוחדת" באותו המושב, על מנת שיקבל טיפול ראשוני וחבישה בסיסית.

כשהגיע לאחיות במרפאה, הנחו אותו לשטוף את היד ולספק להן את כרטיס קופת החולים שלו.

לאחר שהסביר להם שהוא לא חבר במאוחדת, אלא במכבי, טענה האחות בתוקף שהיא "לא יכולה לטפל בו".
בעלי, עם כל הסבלנות שלו שאין לי מושג מאיפה הוא הצליח לגייס, תוך כדי כאבי תופת, הסביר לה שהוא רק רוצה טיפול בסיסי, עזרה ראשונה. אין לו בעיה לשלם כל סכום שידרש, אבל הוא מטפטף על הרצפה וסובל מכאבים.
"אנחנו לא יכולים לקבל אותך, אין לך ביטוח."

הוא אמר שלא אכפת לו מהביטוח, הוא מוכן לשלם הכל, הוא רק מתחנן לאיזושהי חבישה בסיסית וזמנית, טיפול ראשוני בסיסי, החתך עמוק מאוד ובאמת שכואב לו (כשלבעלי כואב אז זה באמת כואב).
ל-א.

עכשיו תבינו,
בעלי, בן 25, אזרח ישראל, שירת 3 שנים בצה"ל, שירת כסדיר בעמוד ענן תוך כדי הובלת תחמושת וסיכון חייו , שירת כחייל מילואים במהלך צוק איתן, ראה את חבריו נהרגים וניצל מספר פעמים בעצמו ומשלם את כל מה שצריך,

מקבל בתמורה יריקה בפרצוף.

הוא לא ביקש בדיקות מעמיקות ויקרות, לא תרופות לשיכוך כאבים, שום משאב יקר. רק חומר חיטוי וחבישה זמנית עד שיגיע לקופת החולים שלו, שם יוכלו לטפל בו ביסודיות.
אבל לא. אי אפשר.

אנשים רואים בן אדם סובל שמקשט להם את הרצפה בטפטופים אדומים, ומגיבים באטימות בלתי נסבלת.
אני חושבת שזו ממש בושה, עוד דוגמה לבירוקרטיה חסרת תועלת, ולזלזול באזרחים ובתושבים.
עורך דין
14/03/2016 09:10
עורך דין 14/03/2016 09:10
שלום יעל

לעניות דעתי המקרה אינו נוגע לנושא דיני עבודה ויש כאן עניין נזיקי אם בכלל. אכן, בעלך היה אמור לקבל עזרה ראשונה מיד במקום האירוע ובטח אם ניגש למרפאה והתגובה לה זכה אינה ראויה וככל הנראה גם עומדת בניגוד לחוק.

בהצלחה
מיכל
13/03/2016 09:31
מיכל 13/03/2016 09:31
אני כרגע עובדת בשתי עבודות, האחת משרדית והשניה פיזית (מלצרות). יש לציין שאני בשבוע 21 וכבר פעמיים בזמן משמרת החלו לי מעין צירונים מדומים.

אני לא רוצה שמירה ולא חופש מהעבודה המשרדית, השאלה שלי היא האם ניתן לקבל מרופא תעסוקתי ימי מחלה שיהיו תקפים רק למקום עבודה אחד ? (בעבודה הפיזית הצטברו לי כ80 ימי מחלה)
עורך דין
14/03/2016 09:08
עורך דין 14/03/2016 09:08
שלום מיכל

הפתרון היחיד שעולה בדעתי הוא לפנות לרופא תעסוקתי שימליץ על אי כשירותך לביצוע עבודה פיזית עקב הסכנה לך ולעובר שבבטנך.

בהצלחה ורק בריאות
אירית
14/03/2016 07:09
אירית 14/03/2016 07:09
שלום, אני שואלת בשביל אבא. הוא עובד הרבה שנים בחברה מסוימת. גבר הרבה זמן לא העלו לו שכר, למרות שביקש. עושה עבודה מה שמוגדר בחוזה אישי, אך מחייבים אותו לעשות עבודות חשמל ( הוא בעל רשיון). האם זה חוקי לחייב אותו לעשות עוד תפקיד בלי שרשום בחוזה? בעבר היתה שיחה בינם, שהוא לא מעוניין להמשיך לעבוד כך, אלא אם יעולו לו שכר, וקיבל תשובת איום :( האם יש חוק שיכול להגן עליו?
שאלה נוספת היא: מלפני כמה חודשים הבטיחו לו העלה בשכר, אך לא קיימו כך. לאחר שיחה אישית בשבוע אחרון, הם החליטו לעשות בצורה כזאת ( אחרי חישובים של אבא): הם מורידים שכר בסיס בכמה מאות שקלים,מוסיפים לו 40 שעות גלובליות. יצא שכר שעה שלו יצא יותר נמוך ממה שקיבל עד כה ושעות נוספות מחושבות על פי שכר שעתי נמוך ובלי שום אחוזים וללא התחשבות לשעת יממה ויום. האם קיים חוק שלפיו הוא יכול להגן על עצמו??? מה אליו לעשות?
בברכה, אירית
עורך דין
14/03/2016 09:07
עורך דין 14/03/2016 09:07
שלום אירית

באופן כללי לא ניתן לחייב עובד לבצע עבודות שאינן במסגרת תפקידו המוגדר. כמו כן, אין לפגוע בשכר שלו מכל סיבה שהיא. מה שכן, צריך תמיד לקחת בחשבון כי למעסיק יש זכות מלאה לפטר כל אחד ואחת מעובדיו לפי שיקול דעתו הבלעדי, כל עוד הפיטורים נעשים בהתאם לחוק.

בהצלחה
טטיאנה
13/03/2016 09:30
טטיאנה 13/03/2016 09:30
ילדתי ב 25.12.15. יש לי שתי שאלות:
1) ברצוני לאריך חופשת לידה. מתי עלי להודיע למעסיק? לפי החישוב שעשיתי חופשה בתשלום נגמרת ב1.4.16.

2) במידה ואחליט להיתפטר במשך חל"ת לטובת גידול הילדה, מתי עלי להודיע למעסיק? האם חובה לחכות עד טום החופשה או ניתן בכול שלב להיפטר? (מעוסקת באותו מקום עבודה מה 20.4.13)

שוקלת לצבור וותק של 3 שנים ואז להיתפטר לטובת גידול הילדה. ברצוני לעשות זאת בדרך הנכונה ביותר אם כן. השאלה מתי ובאיזה שלב להודיע למעסיק על כול דבר?

אודה על תשובתכם
עורך דין
14/03/2016 09:04
עורך דין 14/03/2016 09:04
שלום טטיאנה

1. את יכולה להודיע למעסיק על הארכת חופשת לידה בכל מועד לפני תום חופשת הלידה שלך.

2. במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד יש להודיע על כך למעסיק בכתב לפני שלילד ימלאו 9 חודשים.

בהצלחה
שירה
13/03/2016 09:29
שירה 13/03/2016 09:29
בעוד כחודש אני חוזרת לעבודה אחרי 3 חודשי חופשת לידה.

אני מנהלת חנות נעלים ואשמח לדעת האם מותר לשנות לי את מיקום החנות מסניף א' לסניף ב' ( באותה עיר).
בנוסף, האם מותר לשנות את שיטת השכר ( הבונוסים ולא הבסיס- בחוזה רשום שהבונוסים נתונים לשינוי ע"י החלטת המנכל).

ואם לא אז לכמה זמן אני "שמורה"?.
האם יש עוד זכויות שמגיעות לי?
עורך דין
14/03/2016 09:03
עורך דין 14/03/2016 09:03
שלום שירה

על פי החוק אסור לשנות את תנאי העבודה שלך ו/או לפגוע בשכרך. פורסמה לאחרונה כתבה מאד מעניינת באתר זה על מקרה שבו אישה שחזרה מחופשת לידה הועברה מניהול תחנת דלק אחת בירושלים, לניהול תחנת דלק אחרת באותה העיר, ובית הדין לעבודה פסק כי המעסיק פעל בניגוד לחוק. להערכתי ולפי עניות דעתי המדובר על מקרה מאד דומה לזה שאת מעלה בשאלתך.

בהצלחה
רותם
13/03/2016 09:28
רותם 13/03/2016 09:28
בסוף החודש מסיימת את חופשת הלידה ומעוניינת להיתפטר למען גידול הילד. בסיום תקופה זו וותק שלי יהיה 1.4 שנים. חשוב לציין שאני סטודנטית להוראה ומסיימת את הלימודים ביולי הקרוב כך שלמעשה אחזור לעבוד בעה בספטמבר הקרוב על תקן סטאז.

כמה שאלות:

1. האם יש נוסח לכתיבת מכתב ההתפטרות?

2. האם אני מחוייבת על פי חוק לתת שבועיים עבודה לפני העזיבה?

3. האם אני צריכה לבקש טפסים מיוחדים מהעבודה על מנת להגיש לביטוח לאומי?

4. כמה זמן אני יכולה לפי חוק לחתום בלישכה? ( עובדת מיום השחרור בלי הפסקה, לעולם לא חתמתי בלישכה, בת 27)
עורך דין
14/03/2016 08:55
עורך דין 14/03/2016 08:55
שלום רותם

1. כן - יש כאן באתר דוגמא טובה. המדובר על מכתב התפטרות רגיל שצריך לכלול גם משפט שמציין כי נולד לך ילד ואת בוחרת להתפטר לצורך טיפול בו בהתאם לחוק.

2. יש לתת הודעה מוקדמת בכל מקרה - לפי החוק.

3. טופס סיום יחסי עבודה שהמעסיק כותב עבורך.

4. יש לבדוק בלשכת התעסוקה.

בהצלחה
תהילה
13/03/2016 09:25
תהילה 13/03/2016 09:25
לפני כשנה התפטרתי מעבודתי בתור מנהלת בכירה בארגון מוכר, מיד לאחר סיום התקופה 'המוגנת' שלאחר חופשת לידה.

המנורות היו צריכות להידלק עוד בראיון העבודה, ככשמעו שיש לי ילדה אחת והיא בת 6. אז השאלה הבאה שנשאלה על ידי אחד משלושת הגברים שראיינו אותי, הייתה:
" את מתכוונת להיכנס להיריון? ,, אני: נאלמתי ומיד 2 הגברים האחרים אמרו לו: "זה לא חוקי,, אך שתקו בכדי לשמוע את התשובה. ונאלמתי. אני, שבדכ ככ וורבלית.

התקבלתי לעבודה! לאחר 4 חודשים נכנסתי להיריון. ( השמחה הייתה גדולה!)
הייתי המנהלת היחידה בין כל המנהלים. בין החברים המנהלים צעירים בגילי הייתה אווירה נפלאה אך זה עדיין לא הפריע לחבר הכי טוב מהעבודה שלי שישב איתי באותו החדר ושאשתו נכנסה להיריון באותו הזמן כמו שלי, לגנוב לי חלק נכבד מתפקידי שאני הגיתי ובניתי במו ידיי כי הוא לא היה ממש מוגדר בהתחלה. ( מקדימה את המאוחר).
כל תקופת ההיריון הבוס שלי הקפיד להגיד לי כמה הוא מרוצה ממני וכמה הוא בונה עלי לשנים הבאות וכמה הפכתי ושיניתי את היחידה. יצאתי לחופשת לידה.... במהלך ההיריון אמרתי שכנראה אחזור מיד לאחר החופשה. אך בחופשת הלידה הבנתי שאני לא מסוגלת להשאיר תינוק ככ קטן אצל מטפלת. בחרתי להאריך ל 6 חודשים. הבוס שלי לא קיבל זאת אך לא אמר דבר. יום לפני שאני חוזרת נפגשנו הודיע לי באופן שרירותי כי התפקיד שלי משתנה ויותר לא אעשה מה שעשיתי. השכר נשאר אותו שכר וגם השעות אך התפקיד העיקרי של משתנה. המציא לי תפקיד אחר שלא היה קיים תפקיד מומצא שבמסגרת תפקידי הקודם עשיתי אותו על הדרך. בשיא טיפשותי הרמתי טלפון לחבר הכי טוב שלי בעבודה ושפכתי את מר ליבי . התגובה של ה"חבר" הייתה: בזמן שלא היית השתנו מלא דברים, זה כבר לא אותו הדבר.
ואז הבנתי שהוא זה שביקש ( לאחר מכן הודה בזה).

חזרתי לעבודה שבורה ורצוצה כל יום חוזרת בוכה. ממנהלת פעילה שניהלה 15 עובדים ניהלתי 3 לא היה לי מה לעשות. השתעממתי עד מוות. חיפשתי עבודה אחרת ....
במהלך התקופה פניתי לבוס שמעליו, הראה אמפתיה וזהו.
באותה תקופה לא ידעתי שזה לא חוקי כל מה שעשו לי. יום אחרי שהסתיימה לי התקופה המוגנת מצאתי עבודה אחרת,
אך הטראומה הייתה גדולה. במסיבת עזיבה שלי הבוס שלי אמר: " יחסית לאישה דתייה את לא מביאה הרבה ילדים,,. זה מה שהוא מצא לנכון להגיד אחרי שתרמתי ככ הרבה ליחידה. הקטין אותי למכונת רחם לא מתפקדת.

עברה שנה מהסיפור ההוא, אני נמצאת במקום נהדר, עובדת בעבודות שאני אוהבת עם מנהלות מקסימות.
אך עדיין הסיפור ההוא לא הרפה. הצטרפתי לקבוצה הזאת והבנתי מפה שמה שנעשה לי ככ לא חוקי. פניתי באופן אישי להדר פלד המקסימה, הנחתה אותי ואמרה לי שבהחלט אני יכולה לתבוע. ירדתי מזה ... אולי אתבע בהמשך. אך עדיין לא וויתרתי ובזכות הדר פלד שנתנה לי כוחות, לפני כחודש פניתי במייל למנכל הארגון וביקשתי להיפגש עמו לשיחה אישית. להפתעתי ענה לי מיד. נפגשנו בבית קפה ובשיחה של כשעה שטחתי בפניו את כל הנעשה. יש לציין שלא באתי עם ציפיות אך הוא היה מקסים. קשוב ורציני אך עם זאת לא ויתר וביקש לשמוע ביסוסים לטענתי. הבאתי, הוכחתי, ביססתי הגעתי קורקטית. הסברתי לו שהמטרה היא שלעובדת הבאה בארגון זה לא יקרה. הוא הקשיב באמת, אמר שיטפל. לא שמעתי ממנו שבועיים. ויתרתי ואמרתי שבטח סתם אמר את מה שאמר. ביום האישה הוא התקשר אליי ואמר: " תשמעי זה לא עוזב אותי ,, לקחתי זאת מאוד ברצינות. לקחתי את שני המנהלים גם הבכיר יותר וגם המנהל האישי לשיחה הסברתי, נזפתי ואמרתי שזה לא יקרה יותר והוריתי לפתוח בשיחות אישיות עם כל העובדים ביחידה ולפתוח זאת בישיבת צוות שהמנהל האישי ידבר עם כולם על הנושא. אני מבטיח לך באופן אישי שזה לא יישנה,,

במאמר מוסגר אגיד עכשיו שעוד שנתיים מסתיים המכרז של המנהל האישי ויש לי הרגשה שלא יאריכו לו את המכרז. (מקווה).
הבנתי מחברים לעבודה שהמנהל האישי שלי לשעבר היה מאוד מופתע. אני מאוד מסופקת. כי לקבל נזיפה מהמנכל מהבוס המאוד מאוד גדול זו תעודת עניות מקצועית. והכי חשוב: הוא קיבל שיעור שלא כל מה שאתה עושה בתור מנהל לעובד הקטן נשאר בינך לבינו ויש לך כוח בלתי מוגבל.

חשוב לא לוותר. אז אפשר לבקר אותי ולהגיד: בזה את מסתפקת? אז כן. בינתיים. ופרסמתי זאת בכדי להגיד לכולן אל תוותרו! תמצאו את הדרך שלכן לדווח על עוולות שנעשות לכן בתור נשים, זה חשוב! ולמי שיש כוח שתלך לתבוע. אני לא תובעת, לבנתיים וגם הבהרתי זאת לבוס הראשי.
עורך דין
14/03/2016 08:53
עורך דין 14/03/2016 08:53
שלום תהילה

ישר כח! תודה על השיתוף וכל הכבוד על הדרך שלך.

בהצלחה
חסוי
13/03/2016 21:21
חסוי 13/03/2016 21:21
שאלה , נניח והיה לי טלפון פרטי באמצע עבודה ועניתי לשיחה לקח בערך 10 דקות
לא כל יום כמובן , האם הבוס יכול להוריד לי על זה משוכרת?
יש דבר כזה??
ליליאן
13/03/2016 21:01
ליליאן 13/03/2016 21:01
לאחר בדיקה אצל רופא תעסוקתי הומלץ לי להמשיך לעבוד במתכונת של 8 שעות ביום (במקום 9).
בהערות נרשם המיגבלה יציבה. מה זה אומר?
הרופא עצמו אמר לי שזה תקף לי עד הפנסיה (גילי 59) אך מקום עבודתי טוען שעליי להביא אישור חדש כל שנה. מישהו נתקל במצב זה?
אורטל
13/03/2016 20:13
אורטל 13/03/2016 20:13
ערב טוב למנהלי הפורום לדיני עבודה,

אני עובדת שכירה במשרד שלי מיום 21.12.14 וילדתי ביום 7.12.15 בטפסים לדמי לידה כתבנו שסיום העבודה היה ב-1.12.15 כעת בסיום חופשת לידה אני רוצה לחתום בלשכה ולא להמתין 90 ימים (למעסיק לא תהיה בעיה כי דיברנו על זה שלא בטוח שאמשיך).

כמה שאלות:

1. מה לרשום מבחינת זמן ההודעה על סיום העבודה כדי שיהיה לי רצף עם סיום חופשת לידה?

2. האם זה כולל הודעה מוקדמת? ושל איזה מועד לרשום?

3. מי כותב את המכתב אותו יש לצרף לטפסים לאבטלה אני או המעסיק ומה הנוסח הרצוי שיש לרשום?
טל פ.
13/03/2016 20:11
טל פ. 13/03/2016 20:11
אני צריכה ללדת כל יום והמעסיק לי לא רוצה לשלם לי את ה-40 שעות הריון שמגיעות לי בטענה שלא מגיע לי.

אני חתומה איתו על משרה מלאה והוא ביקש ממני שאפסיק להגיע בימי חמישי כי אין עבודה וכתוצאה מכך השכר והשעות שלי נפגעו. עכשיו לפי מה שאני הבנתי מהחוק שכל עוד אני יכולה לעבוד וזה לא בא ממני אז אני זכאית לקבל אבל בגלל שהוא אמר לי לא להגיע לא הגעתי והשעות שלי ירדו.

אני זכאית או לא? תודה מראש....
לירון
13/03/2016 20:04
לירון 13/03/2016 20:04
אם עובד פוטר בטלפון תוך כדי ויכוח.
ויש לציין שנודע לעובד כי מחפשים עובד במקומו וזה עוד לפני שהגיש מכתב פיטורין אבל היו לחשים על רצונו לעזוב. מה שכן באופן פורמלי לא יצא מכתב או כל משהו שמעיד על רצון לעזוב.
יש לציין כי העובד עובד חמישה חודשים במקום העבודה.
אני יודעת שזה חמור באופן כללי אבל האם בכל זאת על העובד ללכת לעבודה? למרות פיטורין בטלפון תוך כדי ויכוח.?
נעמי
13/03/2016 20:04
נעמי 13/03/2016 20:04
שואלת בשביל חברה לגבי פיטורים בהריון - היא יצאה לשמירת הריון + חופשת לידה. חזרה לעבוד והודיעה שהיא בהריון. יצאה שוב לשמירת הריון וחופשת לידה ועכשיו שחזרה הודיעה ששוב בהריון. היום קיבלה זימון לשימוע.

מה דרכי הפעולה שצריכה לנקוט כדי להבטיח את זכויותיה?
ירושלים
13/03/2016 20:00
ירושלים 13/03/2016 20:00
שלום.
בסוף חודש דצמבר קיבלתי מכתב פיטורין שלא תואם את הודעת הפיטורין בע"פ.... לא נורא כ"כ העדפתי להבליג.
במכתב הפיטורין נכתב על הפסקת העבודה מהסיבות עליהם הובהרו בשימוע שנערך גם הוא לא נערך אלה סתם "בוא, שב נדבר"... ללא הזמנה מראש.
גם בשיחה ההיא סוכם על תנאי פיטורים מצ'פרים (כהוקרה על שנים ארוכות שהשקעתי בעסק המון) עליהם הסכמנו לחצנו ידיים. גם על אי קיום השיחה החלטתי להבליג.
במכתב גם רשום כי אני נדרש להגיע לעבודה במהלך תקופת ההודעה המוקדמת ובסופה יערך גמר חשבון.
בין ההודעה בע"פ בה החליט המעסיק שלא אגיע בתקופת ההודעה המוקדמת ושלמחורת אגיע לקחת את המכתב לבין המכתב שנערך עברו 10ימים. במכתב נרשם הנך נדרש להגיע לעבודה במהלך תקופת ההודעה המוקדמת. לא הגעתי,בשל לוז חיפוש עבודה ואופציות אחרות לפרנסה שקבעתי מיד עם ההודעה בע"פ.
כמו כן כל התנאים הנוספים הסתגלות ועוד לא הוזכרו ושאלתי בע"פ קיבלתי תשובה שבגלל עניין אישי של קרוב משפחתי,מול המעסיק הוחלט לא לתת לי אותם. - לא בתום לב לדעתי ולא בסדר.
כנראה שהבינו שם שעשו טעות!!!

בפועל מהתאריך סיום הודעה מוקדמת חלפו חודש +

מה עושים? האם שווה משהו? כמו כן סעיפים נוספים כגון מילואים ימי חופש וכו'...

תודה לעוזרים
רונן
13/03/2016 19:37
רונן 13/03/2016 19:37
שלום,
פוטרתי היום והודיעו לי על חובת הודעה מוקדמת של 20 יום. כבר אין לי מוטיבציה למקום העבודה שמוכן לוותר עליי והייתי רוצה להפסיק לעבוד בו מיידית.
נאמר ואבחר להיעדר מ-20 הימים, האם המעסיק יוכל לקחת ממני כסף ש"כבר הרווחתי" (למשל, מימי חופש בתשלום שעוד לא פדיתי או משכר עבודה ממש) או שהוא פשוט לא יהיה מחויב לשלם לי על 20 הימים שהחוק מחייב אותו להמשיך להעסיק אותי?
חלבי
13/03/2016 17:21
חלבי 13/03/2016 17:21
עבדתי בחברת חשמל לפי חוזה ל 5 שנים אחר כך החוזה הוארך לשנה נוספת , סבלתי מכאבים בברך בגלל העבודה הפזית והמאומצת כמעט 6 חודשים לפני סיום החוזה , בערך חודש לפני השימוע ולפני סיום החוזה מעדתי במדרגות בעבודה לא יכולתי לחזור לעבודה קבלתי טפולים בסוף עברתי ניתוח בברך לפני חודש , ידרשו עוד מס' שבועות עד שאוכל לחזור לעבודה , השאלה האם מותר לחברה לערוך שימוע מידי ולפטר אותי ? האם בגלל שאני עדיין מקבל תלושי משכורת מהחברה ללא חידוש החוזה יש לי זכות לדרוש להשאיר אותי בעבודה, אם יקבע לי נכות 10% לצמיתות דבר זה יכול להועיל לי ? אשמח לקבל תשובה לאימייל תודה.
מרים
13/03/2016 17:10
מרים 13/03/2016 17:10
ערב טוב רבותי

אחותי עובדת במקום עבודה כבר 5 שנים והיום קיבלה
מהמעסיקה מכתב התראה שבו מפורט כל מיני טענות
שאינן נכונות לטענת אחותי....

נאמר לאחותי שאם תוך חצי שנה מקבלת מכתב זה היא מפוטרת המעסיקה לא צריכה לשלם פיצויים, השאלה היא אם זה נכון? אשמח לקבל תשובות מכם!
ליאור
13/03/2016 16:48
ליאור 13/03/2016 16:48
שלום

8 ימי מחלה שרופא אישר לי בכתב כמובן - רופא קופת חולים. רציתי לדעת איך סופרים בדיוק כמה ימים מגיעים לי בפועל לתשלום. האם גם ימי מחלה של סוף השבוע הם ימי שמקבלים עליהם תשלום רגיל לפי החוק? אשמח לשמוע חוות דעת של עורך דין...

תודה מראש!
אסתר
13/03/2016 15:04
אסתר 13/03/2016 15:04
התקבלתי לעבודה חדשה ובחוזה יש סעיף אי תחרות שמגביל אותי במשך תקופת עבודתי ובמשך 12 חודשים שלאחר מכן, לא להתחרות במעסיק ולא להיות בכל קשר עסקי או אמחר במישורין ובעקפחן עם מתחרי המעסיק.

תחום עיסוקי הינו מאד מצומצם ולכן כל משרה אחרת שאנסה לפנות אליה בעתיד תיחשב כמתחרה.

האם סעיף אי תחרות כזה למשך 12 חודשים הינו הגיוני?
רחל
13/03/2016 14:53
רחל 13/03/2016 14:53
אני עובדת כריתמיקאית בגנים דרך חברה חיצונית. ז"א אני מקבל שכר לפי השיעורים שאני מעבירה בגנים. בזמן חופשות החגים או החופש הגדול איני עובדת ולכן לא מקבלת משכורת.

תאריך הלידה המשוער שלי הוא לקראת סוף יולי. אני מסיימת לעבוד בגנים ב-31.6.

לפי מה שקראתי באתר של ביטוח לאומי הבנתי כי דמי הלידה מבוסס על פי שלושת החודשים שקדמו לחופשת הלידה. אז אם אצא לחופשת לידה ב1.7, ביטוח לאומי ייקחו את תלוש המשכורת של יוני, מאי ואפריל. וכאן נוצרת בעיה - באפריל אנו חוגגים את חג הפסח ויוצא שאני אעבור בחודש הזה רק שבוע ולכן המשכורת נחתכת בכ-80%.

יחד עם זאת, ראיתי כי קיימת אפשרות של השלמת שכר לצורכי חישוב דמי הלידה. וכאן אני צריכה את העזרה והייעוץ שלך.

האם בגלל חופשת הפסח, ביטוח לאומי יתחשבו בי ויחשיבו לי את חודש מרץ במקום אפריל? או שמכוון שמדובר בחופשה שהיא ידועה מראש הם לא יתייחסו לבקשתי. ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת? האם מספיק רק מכתב בקשה שלי עם תצהיר של מקום העבודה שבמהלך חופשת הפסח אין להם גנים לספק לי? או שעליי להמציא מסמכים נוספים?
אדל
13/03/2016 14:52
אדל 13/03/2016 14:52
עבדתי 6 חודשים במקום עבודה. פיטרו אותי כיוון שלא הופעתי לשימוע ואני יודעת שהם מחוייבים לתת 6 ימי הודעה מוקדמת
הם כללו את שישי שבת בפנים (לא הייתי עובדת שישי שבת) כך שבפועל הם משלמים לי עבור 4 ימים. האם זה תקין?
קובי
13/03/2016 14:08
קובי 13/03/2016 14:08
איך אני יודע אם אני עובד יומי\חודשי?
בקשר לנסיעות
13/03/2016 13:45
בקשר לנסיעות 13/03/2016 13:45
אני עובד 3 שנים במפעל וקיבלתי עד היום 20 שקל נסיעות ליום עבודה (כמבון שאני בא עם הרכב) לפני חודשיים פניתי להנהלה ושאלתי אם משלמים כמו תחבורה ציבורית מגיע לי 26 שקל ליום הם קיבלו אתזה והעלו לי אך רטרו לא מעונינים להחזיר. האם יש מקום לתבוע את הרטרו 3 שנים אחורה?? כמובן שכולם באים עםרכב ומקבלים כמו תחבורה ציבורית ככה שמהיום הראשון מגיע לי 26 שקל. תודהה
כרמי
13/03/2016 12:36
כרמי 13/03/2016 12:36
שלום , ברצוני לברר כיצד מחשבים ערך יום מחלה לעובד חודשי במשכורת ,
לא צבירת ימי מחלה , אלא חישוב ערך יום עבודה בשכר,
מה לשון החוק במדוייק , כול מעסיק מחשב אחרת .
מרינה
12/03/2016 19:21
מרינה 12/03/2016 19:21
אם X עובד במקום כלשהו כמה שנים
והמעסיק שלו מפטר אותו כל כמה זמן בכדי לא לתת קביעות. ו- X ממשיך לעבוד בשחור (בלי שהוא מבין את המשמעות)
בנוסף, מעולם לא הופרשה/שולמה לX פנסיה.
עכשיו הבן אדם X הוא בן אדם תמים, אומנם לא עולה חדש אך בקושי מכיר את השפה ובקושי מכיר את זכויות העובד שלו.

העניין התגלה כאשר X שיתף את חברו.
ופרט אחרון,אותו מעסיק בדרך לסגור את העסק.
מה הזכויות של X? מה דרך הפעולה הכי כדאית עבורו אם בכלל?

תודה מראש לעונים !
עורך דין
13/03/2016 09:20
עורך דין 13/03/2016 09:20
שלום מרינה

לאותו עובד X יש זכויות מלאות כמו לכל עובד שכיר אחר, לכל אורך תקופת העסקתו. לאור העולה משאלתך זה בדיוק הזמן הנכון לפנות לעורך דין שיטפל במיצוי זכויותיו של העובד X לפני שהמעסיק יסגור את העסק ויעלם...

בהצלחה
ליאל
12/03/2016 19:22
ליאל 12/03/2016 19:22
צהריים טובים,
אם מעסיק לא משלם שעות נוספות (ההסבר שנתן היה שהוא משלם הרבה מעבר לשכר המינימום, ולכן לא מוכן לשלם גם שעות נוספות. שכר שעתי של 30 ש"ח), ואין גם בתלוש איזכור. במידה ותוגש תביעה כנגדו, האם צריך להמציא הוכחות לאותן שעות נוספות? השעות רשומות בפלאפון האישי, אך המעסיק החליף קופה, וכל השעות נמחקו ולטענתו אין איך להוציא אותן.
לציון- הוא שילם על כל שעות העבודה, פשוט בחישוב של 30 כפול שעות העבודה.
חלק מהמשמרות ניתן מזומן "טיפ", אשר ירד מהחישוב הסופי של המשכורת.
עורך דין
13/03/2016 09:16
עורך דין 13/03/2016 09:16
שלום ליאל

אכן למעסיק קיימת חובה חוקית לשלם לעובדיו עבור עבודה בשעות נוספות ולא ניתן להתנות על הקבוע בחוק. אם המעסיק אינו משלם לעובדיו עבור שעות נוספות מכל סיבה שהיא הוא עובר על החוק ואכן יש עילה להגשת תביעה בבית הדין לעבודה. למרות איך שזה נראה, לרוב לא יקשה על העובדים להוכיח כי אכן עבדו בשעות נוספות.

בהצלחה
אבינעם
12/03/2016 21:00
אבינעם 12/03/2016 21:00
שכנה שלי קשת יום,עוזרת בית שהפסיקה לעבוד,שואלת איך מחשבים את זכויותיה לצורך פיצויים,הבראה,חופשה ופנסיה,בהנחה שעבדה פעם בשבוע במשך 5 שעות לאורך 4 שנים. תודה אבינועם
עורך דין
13/03/2016 09:15
עורך דין 13/03/2016 09:15
שלום אבינועם

לא ניתן לערוך חישוב זכויות מדוייק מעל גבי הפורום. בגדול, יש לחשב את חלקיות משרתה וצבירת הזכויות הנה בהתאם. מומלץ לפנות בנושא זה לחשבת שכר ו/או יועץ מס על מנת שיערכו עבור האישה חישוב מדוייק.

בהצלחה
קוסטה
13/03/2016 08:47
קוסטה 13/03/2016 08:47
בוקר ושבוע טוב.
שאלה: יש לי חבר שעובד באחד ממוקדי הטלפון, בגלל נסיבות אישיות ולחץ בזמן העבודה הוא הוציא שיחות לעצמו (אף אחד לרגע אומר שזה בסדר - אך המקרה היה חד פעמי וביום אחד ולא חזר על עצמו מאז -הוא עובד שם מעל שנתיים),
לא מזמן המעסיק קרא לו ואמר לו שאו שהוא יתפטר מיוזמתו או שהמעסיק תובע אותו במעילה (מיותר לציין את כל איומי ה" אני אדאג שאתה לא תמצא עבודה בשום מקום אחר בארץ וכו').
מותר? אסור? מה קורה לגבי הפיצויים?
זהו מוקד טלפוני....סה"כ מדובר בפחות משעת עבודה אחת במצטבר ביום אחד מתוך מעל שנתיים,
תודה רבה והמשך יום/שבוע נפלא
עורך דין
13/03/2016 09:14
עורך דין 13/03/2016 09:14
שלום קוסטה

לא ניתן לכפות על עובד להתפטר מיוזמתו ואם המעסיק אינו מרוצה מהתנהלות של עובד באפשרותו לפטר אותו בהתאם לחוק ולשלם פיצויים בהתאם. איני יודע מה היקף הנזק, אם בכלל, שחברך גרם - אך אם אכן נגרם למעסיק נזק בגלל התנהלות העובד עומדת למעסיק הזכות המלאה לתבוע את העובד בגינו.

שבוע טוב
חגי
13/03/2016 08:47
חגי 13/03/2016 08:47
היי המעסיק שלי לא שילם לי את שכר ינואר ופברואר. נכון לעכשיו הוא מכר את המקום לאדם אחר.
הבעלים החדש אומר לי שהוא בעלים של חברה חדשה והבעלים הישן אומר שהוא לא הבעלים ושאין לי מה לדבר איתו ומאיים שאם אמשיך לשלוח לו הודעות הוא יתלונן במשטרה על הטרדה. בנוסף, ברשם החברות לא נרשם שהחברה פשטה רגל.
את מי אני תובע? מי משלם לי את השכר שלי ואת הפיצויים על כל מה שאמרתי.
בנוסף, אני חייל בלי כסף ובלי אמצעים. האם אני זכאי לייצוג מטעם הסנגוריה הציבורית?

תודה לכם.
עורך דין
13/03/2016 09:12
עורך דין 13/03/2016 09:12
שלום חגי

עליך לפנות בתביעה אל המעסיק המקורי שלך. מומלץ כמובן לעשות זאת באמצעות עורך דין. לדעתי לא תתשקה למצוא עורך דין שיסכים לייצג אותך בתמורה לאחוזים מפסק הדין וללא תשלום ראשוני. שווה לבדוק.

בהצלחה