ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
נטע
25/10/2016 14:41
נטע 25/10/2016 14:41
אם אני עובדת תחת הסכם קיבוצי ובמקביל החתימו אותי על חוזה אישי שסותר את אחד הסעיפים של ההסכם הקיבוצי, עפ מה השכר אמור להיות מחושב? למשל בהסכם הקיבוצי כתוב שההפרשות לפנסיה + קה״ש או תשלום יום חופש ישולמי עפ המשכורת הכוללת כלומר על שכר בסיס + תוספות קבועות שאני מקבלת במשכורת ובהסכם האישי כתוב שההפרשות על התנאים הסוציאלים יהיו עפ שכר בסיס בלבד. האם החוזה האישי גובר על ההסכם הקיבוצי?
סופי
25/10/2016 14:36
סופי 25/10/2016 14:36
אני (והצוות שעמו אני עובדת) מועסקים בעמותה כאשר בפועל מקום העבודה שלנו הינו בית ספר והמנהל הישיר שלנו הוא מחנך הכיתה.

בתחילת ספטמבר חזרנו לעבוד ומחנכת הכיתה הודיעה לנו שעדיין לא קבלה חוזים חדשים- משמע ידענו שאנו עובדים ללא חוזים.

לאחר שבועיים רשמה לנו הודעה שבה היא מבקשת שלא נגיע כרגע לבי"ס משום שאין לנו אישור העסקה-היא הביאה אותנו לעבודה ללא קבלת אישור מפורש מהעמותה.
עד כה- חודש וחצי אין חדש.תשובותיה מורחות,ואף שיש בידה איך לפתור את העניין (לדוג' לצרף אותנו לכיתות אחרות זמנית, היא לא פועלת)

מה באפשרותינו לעשות?

במידה ואחליט להתפטר האם אוכל לדרוש פיצויים?
ספיר
25/10/2016 13:00
ספיר 25/10/2016 13:00
אני עובדת במקום העבודה הנוכחי החל מחודש יולי ועתידה ללדת בסוף ינואר 2017. עפ"י החישוב של ביטוח לאומי יש לי מעל 15 חודשי עבודה מתוך 22 שקדמו ליום הלידה. השאלה היא האם כדי לקבל דמי לידה אני חייבת לעבוד עד הלידה? זאת אומרת שאם אני מפסיקה לעבוד בנובמבר מרצוני או שאני מפוטרת ועדיין יהיו לי 16 חודשי עבודה מתוך 22 שקדמו ללידה אני עדיין אקבל דמי לידה? או שמא בגלל שאני לא עובדת לא אקבל דמי לידה?
נעה
25/10/2016 11:56
נעה 25/10/2016 11:56
שלום רב,

אם אשה מתפטרת לאחר חופשת הלידה איך הפיצויים מחושבים? ילדתי באמצע החודש ולכן התלוש משכורת האחרון נמוך באופן יחסי... ואני מבינה שמחשבים לפיתלוש משכורת אחרון. תודה רבה
גלי
25/10/2016 11:51
גלי 25/10/2016 11:51
1) לפי מה שאני זוכרת שעל המעסיק היה להמשיך ולהפריש לי את כספי הפנסיה ופיצוי הפיטורים למרות יצאתי לשמירת הריון - נכון? כי הם טוענים בתוקף שאין דבר כזה.

2) אין לי תלושי משכורת מהם מרגע שיצאתי לשמירת הריון - זה תקין? האם לא אמור היה לצאת תלוש הכל מקרה עם ההפרשות לביטוח לאומי, לפנסיה וכו?

3) איך כל הדברים הללו אמורים להתבצע רטרואקטיבית?
טלי
25/10/2016 10:56
טלי 25/10/2016 10:56
אני עובדת במשרה מלאה מיולי 2015 ואני צריכה ללדת בינואר 2017, זאת אומרת שנה וחצי שאני עובדת ואעבוד עד הלידה. כמה זמן מגיעה לי חופשת לידה בתשלום? וכמה זמן מגיעה לי חופשת לידה ללא תשלום? במידה ואני ארצה להאריך את החופשת לידה לטווח שללא תשלום תוך כמה זמן אני מחויבת להודיע על כך?

תודה רבה!
לירון
25/10/2016 10:43
לירון 25/10/2016 10:43
בוקר טוב, עוד חודש וכמה ימים מסיימת את החופשת לידה. אם אני רוצה להודיע בעבודה על הארכה, יש זמן מסויים שצריך להודיע לפני? ואם אני לא יודעת עדיין אם להאריך את כל ה-3 חודשים או חלק מהם זה בעייתי להודיע אחר כך על שינוי? אשמח לעזרה שאבין קצת יותר איך אני אמורה לעשות את זה. תודה
י.ג
25/10/2016 10:43
י.ג 25/10/2016 10:43
אני צריכה להגיש שמירת הריון והבנתי שמחשבים לפי 3 חודשים אחורה. הבעיה היא שהייתי בחופשת מחלה ארוכה בחודש שלפני ה30 יום ספירה ולפני כן היה לי חודש עבודה אחד מלא בחוזה חדש בו העלו לי את השכר השעתי ומספר שעות העבודה השבועיות ולפני כן עבדתי במתכונת פחותה. אבל התקופה שמפסידה בגלל השמירת הריון הייתה אמורה להיות בחוזה החדש עם השכר הגבוה יותר ויותר שעות שבועיות. איך מבקשים שיתחשבו בזה?
אלינור
25/10/2016 10:42
אלינור 25/10/2016 10:42
יש לי תלושי שכר עבור חודשים: דצמבר 2015, ינואר 2016, פברואר 2016 (חצי חודש), אפריל 2016 (חצי חודש ), מאי-אוקטובר 2016, נובמבר 2016 (שליש חודש).
בתחילת נובמבר אני עוזבת את מקום העבודה לאחר סיום חוזה העסקה זמני. אני צפויה ללדת בתחילת ינואר.

1. האם אני זכאית לדמי לידה למרות שעבדתי חצאי חודשים (אצל 2 מעסיקים שונים - אחד מהם זה חברת כוח אדם )? כלומר, האם צריך 10 תלושים בפרק זמן של 14 חודשים לא משנה כמה ימים עבדתי בכל חודש?

2. מאחר וחודש העבודה במקום עבודתי הנוכחי נספר מה 20 לחודש עד ה 20 לחודש הבא, אקבל משכורת מאוד נמוכה עבור נובמבר (עזיבה ב 1.11 - אקבל משכורת על 10 ימי עבודה), האם ניתן יהיה (במידה ולא אמצא עבודה ) לבקש שלא להתחשב במשכורת הזו לצורך חישוב דמי הלידה?

3. במידה ואמצא עבודה חדשה עד הלידה, ותחילתה תהיה בתחילת נובמבר (מיד לאחר עזיבתי ), כביכול אקבל 2 משכורות עבור חודש נובמבר. האם אצטרך לעשות תיאום מס? כיצד יחשיבו את החודש הזה מבחינת דמי הלידה?

אשמח למענה המקצועי כתמיד.

תודה!
מורן
25/10/2016 10:41
מורן 25/10/2016 10:41
היי,

במידה ועבדתי לפי שעות ולכן המשכורת הייתה בכל פעם על סכום אחר,

איך מחשבים את ההפרשה לפנסיה בזמן חופשת הלידה?
כמה אני אמורה להעביר וכמה המעסיקה?

בהראל נאמר לי להפריש כל חודש ולא לעצור את ההפקדות לשלושה חודשים ולהפקיד כשאחזור לעבודה.
המעסיקה שלי לא קבלה תשובה מרואה החשבון ובקשה ממני לברר...
דולב
25/10/2016 10:38
דולב 25/10/2016 10:38
* הבנתי שיש חוק שמי שלא עובד בערב חג - לא מקבל כסף על הימים של החג.

האם החוק אומר גם שאם עבדתי שעתיים בערב חג אז על כל יום של חג אקבל שעתיים?

לצורך העניין - בראש השנה הגעתי לשעתיים מתוך ה4 שעות שהמוקד עבד, זה אומר שסך הכל על ערב חג פלוס יומיים של חג אקבל רק 6 שעות?

# בהתחלה אמרו לנו על החוק ושכדאי לנו להגיע ככה ייחשב לנו ימים מלאים ואחרי החג אמרו שזה לפי השעות שהגענו.

*חודש וחצי לפני החגים שדיברו על חופשים - אמרו שמליון אחוז על כיפור לא עובדים, כל השאר כנראה חצי יום.

בסוף היום שלפני כיפור מודיעים כדרך אגב שמחר המוקד נפתח. מי שלא רוצה להגיע לא חייב ולא ישולם לו. באמת כמעט כולם לא הגיעו כי קבעו לעלות לבתי עלמין וכל מיני סידורים.

# האם באמת מותר להם לא לשלם לנו על זה?

זה באמת היה ידוע שלא עובדים ובהפתעה הודיעו שכן.

* בערב סוכות א לא הגעתי כי הייתי במיון, מאותו יום לא הגעתי לעבודה אני בבדיקות וכו' הביאו לי 11 ימי מחלה.
שוב אותו עניין - לא הגעתי בערב חג - כל ימי החג לא משולמים לי אפילו שאני במחלה?

אנחנו מוקד של מכירות ביטוחים דרך אגב אם זה משנה.

סליחה על האורך, אני אשמח לעזרה וייעוץ.

תודה רבה
גילי
25/10/2016 10:36
גילי 25/10/2016 10:36
שלום,

אם לפני 3 שנים התחלתי לעבוד בחברה והחתימו אותי על חוזה שבין השאר, אוסר להתארגן (הכוונה להתארגנות עובדים), האם החוזה תקף חוקית? האם יש אפשרות לאסור על עובדים להקים ועד עובדים במקום העבודה במדינה דמוקרטית?

למיטב ידיעתי חוזה אשר מכיל סעיף לא חוקי, איננו תקף. בהמשך לכך, חופש ההתארגנות הינו אחד מזכויות האזרח בישראל - האם פירוש הדבר שחוזה העבודה עליו חתמתי איננו חוקי?

שאלה אחרונה, האם על אף הסעיף האמור בחוזה, אני יכולה להתארגן?

תודה מראש
דניאל
25/10/2016 10:22
דניאל 25/10/2016 10:22
במידה ואישה נמצאת במהלך חופשת לידה ובזמן הזה בעבודה מחלקים שי לחג אבל פוסחים עליה משום שהיא בחופשה.

התשובה של המעסיק ששי זה זכות ולא חובה - אגב זה באמת נכון אבל משיטוט בגוגל מצאתי שבית הדין הארצי לעבודה קבע שיש אפליה של עובדת וזה לא תקין ולכן מגיע לה שי.

השאלה שלי במידה והמעסיק לא ירצה לשלם יש כדאיות לתבוע את השי בבית דין או לוותר?

תודה לעונים.
ענבר
25/10/2016 10:15
ענבר 25/10/2016 10:15
היי, שואלת בשביל חברה.

חברה שלי עבדה בתור מארחת בבית קפה מוכר, היא בת 15 ובריאיון עבודה הודיעו לה שהיא תרוויח 25 שקל לשעה.
בחודש הראשון שעבדה הכל היה בסדר וקיבלה את השכר שסוכם.

בחודש השני מבלי להודיע החליטו להוריד לה את השכר למינימום (זאת אומרת ל19 שקלים) מבלי להודיע. רק כשקיבלה את המשכורת שמה לב לזה שחסרים 1300 שקל ופנתה למנהל שענה לה "זה לא חוקי לשלם לך מעל למינימום".

היא עבדה שם בידיעה שהיא מרוויחה 25 וללא הודעה פשוט הורידו לה, העניין הוא שהיא לא חתמה על השכר שהיא אמורה לקבל, וזה נעשה בדיבור בריאיון עבודה עצמו.
בנוסף, בחודש השני היא הביאה עוד חברה בגילה לעבוד באותה העבודה, המנהל סיכם איתה על 26 שקל לשעה, מה שגרם לכך שהם הרוויחו פחות או יותר אותה משכורת לאחר שחברה שלי עשתה 30 שעות יותר.

1300 שקל הרבה כסף לגיל הזה, יש דרך לבקש את הכסף בחזרה?

תודה רבה.
אופל
25/10/2016 10:10
אופל 25/10/2016 10:10
שלום

אני מתכננת להתפטר מהעבודה הנוכחית שלי לאחר כ-7 חודשי עבודה בעקבות דלקת שנהייתה לי בידיים מהעבודה עצמה (העבודה עוסקת בהקלדות ובעקבות כך קיבלתי 3 זריקות סטוריאידים).

מה זה אומר לגבי הודעה מוקדמת? אני נמצאת בחופשת מחלה עד ה-31 לחודש ולא יכולה לחזור לעבודה בגלל כאבים.

איך אני אמורה להתנהל לפי החוק? אילו זכויות יש לי? האם אני צריכה לתת מכתב התפטרות רגיל?
ליעד
25/10/2016 10:05
ליעד 25/10/2016 10:05
בוקר טוב

המעסיק שלי לא שילם לי במשכורת האחרונה על מספר גדול של שעות.

פניתי אליו והוא הצדיק אותי, אך טען שאת הכסף אקבל רק בחודש הבא. חשוב לי לציין שאני כבר לא עובד אצלו.
ביקשתי ממנו להעביר אליי את הסכום שלא שולם באותו היום אך הוא סירב.

השאלה האם זה נחשב להלנת שכר?
יוני
25/10/2016 10:02
יוני 25/10/2016 10:02
אם בחוק שעות עבודה ומנוחה נכתב שיום עבודה לא יעלה על שמונה שעות, איך ייתכן שכל המעבידים דורשים יום עבודה של 8.6 שעות (ולעתים אף 9 שעות)? האם אפשר לדרוס סעיף זה בחוזה אישי וכך למעשה להפוך את הסעיף הזה ללא רלוונטי בכלל?
א.א.
25/10/2016 10:00
א.א. 25/10/2016 10:00
שלום רב,
אני עובדת במשרד , שנמצא בתוך בניין מגורים שמיועד לשימור מחמיר.
במשך שנה וחצי האחרונים,(כחצי שנה לאחר שהגעתי למשרד)
המשרד נמצא בעבודות בנייה.
המצב הזה, הוא לא הגיוני, היות ואין תנאי עבודה טובים,נוחים ובריאים.
כתוצאה מהאתר בנייה שאנו נמצאים,
יש קידוחים, לפעמים בלתי פוסקים,מלא אבק ועבודה ללא שקט או יכולת ריכוז כרגיל.
בנוסף יש השלכות לכל זה, כאבי ראש שלא עוברים גם לאחר נטילת 2 כדורי אדויל,
התקפי אסמה שהתחדשו לחלק מהעובדים, וכן התקפי חרדה.

מיותר לציין שלאורך כל התקופה התלוננו למעסיק.
הייתה תגובה מצדו , שהוא חושב לעבור משרד, כשהוא כבר הודיע רשמית שעוברים.
בסוף זה התמסמס..
אחכ אמר שעוברים לעיר אחרת וגם זה לא היה ממשי.

מה ניתן לעשות במצב כזה?
האם יש עילה לתביעה?
והאם כדאי שתהיה ייצוגית, או פרטנית?

בכלל מה החוק לגבי העניין הזה של עבודה בתוך אתר בנייה?
לירון
25/10/2016 07:49
לירון 25/10/2016 07:49
עבדתי בחברה חודש ויומיים על היומיים לא קיבלתי שכר וגם על החודש קיבלתי שכר שונה וקטן ממה שסוכם ללא נסיעות וללא פרמיות שסוכמו ,שאני פונה למנהל בחברה אני נתקל בקשיים ושקרים שהצק בדואר מה עושים? (אין לי הסכם כתוב רק בעל פה)
ספיר הוך
24/10/2016 20:40
ספיר הוך 24/10/2016 20:40
שלום,

אני עובדת מזה שנתיים ושלושה חודשים באותו מקום עבודה. אני מלצרית אשר נשכרת מטיפים ומקבלת תלוש פקטיבי של בקושי 200 שקלים בחודש כל שאיני מדווחת על כל הכסף ושעות העבודה האמיתיים שעשיתי במהלך תקופת עבודתי. לאחרונה החליט המנהל להפסיק לתת לי משמרות ללא התרעה מראש, ללא שיחה או פיטורין של ממש. כעת אני רוצה לדרוש ולגבות את שמגיע לי והיחס המשפיל גורם לי לתחושה קשה של חוסר צדק. שתי שאלות- 1- במשך השבועיים האחרונים הגשתי משמרת ולא שובצתי ללא שום הודעה- האם קיים משהו בחוק שנקרא פיצויי הסתמכות? כבר שבועיים שאיני מתפרנסת וכמובן שלא חיפשתי עבודה חדשה כיוון שלא ידעתי שאני פשוט מפוטרת. 2- כיצד אני יכולה לתבוע את הפיצויי פיטורים שלי על שנתיים העבודה אם הכסף לא מדווח?

אנא המליצו ועיזרו לי
רונה
24/10/2016 17:29
רונה 24/10/2016 17:29
עובד ששכח לחתום נוכחות בשעון ביומטרי בתחילת היום האים מותר למעביד לא לשלם את יום העבודה
שאדי
24/10/2016 12:27
שאדי 24/10/2016 12:27
שלום רב
הנדון : בירור אודות שמירת הוותק שלי מהעירייה למשרד החינוך
ברצוני לברר על שמירת הוותק שלי בעבודה ברשות
עבדתי בעריה במשך 17 שנים ברצף ללא הפסקה , בתחום בית ספר יסודי כסייעת כיתתית ולפני 3 שנים המשכתי את לימודיי באוניברסיטת - תואר ראשון ושני ותעודת הוראה והיום אני מלמדת בבית ספר תיכון כ- 3 שנים , לפני כמה חודשים קיבלתי מכתב ממשרד החינוך שהוותק שלי הוא רק 3 שנים ועל כן אני צריכה לקבל משכורת ביחס ל-3 שנות וותק ולא 17 , למרות זאת ניגשתי למשרד החינוך כדי לערער ונתקבלה תשובה שלילית . על כל , ברצוני לברר האם החוק מאפשר לי לשמור את הוותק שלי בעירייה , כי המעסיק של הוא גם העירייה ?
אודה לכם על הטיפול המהיר והאכפתי
ב.ר.
23/10/2016 14:44
ב.ר. 23/10/2016 14:44
שלום רב!
שמי ב', מורה מאזור המרכז, נשואה +1.
לפני כחצי שנה, ההריון שלי נכנס לתהליך שנקרא 'שמירת הריון', בהוראת רופאים, שעקרו- על מנת שהעובר שלך יחיה- עלייך לחדול מכל פעילות, בין בעבודה ובין בבית עצמו. מאז אני "מבלה" במיטה רוב היום, סובלת מכאבים שבאים והולכים, ומנסה בכל כוחי לעבור את קיר האטימות המוכר של 'המוסד לביטוח לאומי'.
אני משתפת אתכם בסיפור שלי, מכיוון שהוא אבסורדי מדי, ברמה שנציגי הביטוח לאומי עצמם הודו שמדובר בפרשה קיצונית, ומכיוון שניסיתי בכל דרך אפשרית ונעימה לפתור את הדברים. פניתי לגורמים רבים- ואף אחד מהם לא הצליח לתקשר ולהגיע לאיזשהו הסבר מניח את הדעת עם 'המוסד לביטוח לאומי'.
מעבר לשערורייה, יש לסיפור השלכות ישירות לחיים שלנו, למקום העבודה שלי, לבית, לשגרה שנפגעה וכו' כפי שאפרט.
לצערי, דומה כי רק באמצעות קשרים או כוח אפשר לקבל את הזכויות הבסיסיות המגיעות לאדם. לא אשת קשרים או כוח אני, ואני פונה אליכם- מי מכם שמכיר אנשים, שמכיר דרכים או שיוכל לסייע לי בסיפור הזה, תבוא עליו הברכה, אהיה אסירת תודה.
שנה טובה לכולם, ותודה על הזמן ותשומת הלב.

להלן עיקרי הפרטים:
בתאריך ה1.5.2016, המליצה רופאת הנשים שלי, ד"ר בריגיטה וויינטראוב, על מנוחה בבית לצורך שמירת הריון. החלטת הרופאה באה בעקבות דימום אשר החל בתחילת ההריון, והתגבר בימים בהם עבדתי. בבדיקה שערכה ד"ר ווינטראוב וכן בבדיקה שנערכה במיון ביה"ח "בלינסון" אליו הגעתי באותו שבוע נאמר לי כי הדימום נובע מ"המטומה" ברחם ועליי לנוח על מנת לאפשר להמטומה להספג. בביקור חירום נוסף במיון ביה"ח "בלינסון" (עקב דימום מאסיבי) נאמר לי ע"י רופא המיון כי עליי לנוח ולפנות למרפאת הריון בסיכון גבוה מאחר שלטענתו אני נמצאת במצב הנקרא "הפלה מאיימת" וכי עליי לחכות ולשמור על העובר. כיום, לאחר כחצי שנה, הדימום פחת, אך עדיין קיים וכן החלו צירים מוקדמים- בשל החשש מכל זאת ומלידה מוקדמת המליצה רופאת הנשים באופן חד משמעי כי עליי להמשיך בשמירת ההריון.
בתאריך ה15.6.2016 הגשתי בקשה לגמלה לשמירת הריון למוסד לביטוח לאומי (בל 330). לבקשה זו צורף תיק מעקב ההריון וכן המלצה לשמירת הריון ע"י ד"ר ויינטראוב (בל 331).
בתאריך ה1.8.2016 קיבלתי מכתב מהמוסד לביטוח לאומי ובו נאמר שבקשתי לגימלה לשמירת הריון אושרה, והודעה על דרכי התשלום תגיע בהמשך. יומיים לאחר מכן, בתאריך ה3.8.2016 קיבלתי מכתב חדש מהמוסד לביטוח לאומי ובו נכתבה החלטה אחרת- במכתב זה נטען כי תביעתי לגמלה אושרה רק עבור התאריכים – 1.5.2016 ועד תאריך 15.6.2016, אך מתאריך 16.6.2016 ועד הלידה (תל"מ- 10.12.2016) לא אושרה תביעתי על אף המלצתה הברורה של הרופאה המטפלת, ללא כל נימוק מצד רופא המוסד לביטוח לאומי. בפועל, לא חל שום שינוי במצבי הרפואי ביום שלאחר ה15.6.2016, כך שהחלטת רופא המוסד איננה ברורה לי.
(כמו כן, גם את התשלום על ימי השמירה שכן אושרו לי לא קיבלתי במלואו מאחר שנטען במכתב כי המוסד לביטוח לאומי איננו מכיר נתונים על עבודתי ב"עיריית ירושלים". מעולם לא עבדתי בעיריית ירושלים, אני מורה בתיכון בתל אביב, מקבלת משכורות ממשרד החינוך ומעיריית תל אביב. יחד עם טופס התביעה הגשתי את כל המסמכים הנדרשים מטעם משרד החינוך ועיריית תל אביב ובכל זאת קיבלתי גמלה שמתאימה אולי לרבע ממשכורתי, כנראה שנפלה כאן טעות מצערת)
לאחר שביקשתי הבהרה בנושא, קיבלתי מכתב בתאריך ה28.8.2016 ובו רופא המוסד מבקש מסמכים נוספים ע"מ לתת את החלטתו הסופית בתביעה. שלחתי מסמכים אלו, וכן צירפתי מכתב נוסף מאת הרופאה המטפלת ,ד"ר בריגיטה ווינטראוב, ובו היא הביעה את עמדתה הנחרצת כי עליי להמשיך בשמירה. ביום 5.10.2016 קיבלתי הודעה סופית כי בקשתי לגמלה לשמירת הריון נדחתה ללא נימוק מצד רופא המוסד לביטוח לאומי.
בתאריך 13.10.2016 בעלי, הגיע למשרדי הביטוח הלאומי בירושלים ע"מ לקבל הבהרות ונימוקים לדחיית התביעה. שלחתי את בעלי [על חשבון ימי עבודה שלו] עם בקשה ליפויי כח מאחר ואין באפשרותי במצבי הנוכחי לנסוע עד ירושלים ולעמוד בתורות הביטוח הלאומי. לפקידים אשר נפגשו עמו לא היתה כל תשובה מספקת מדוע נדחתה התביעה, הם טענו כי כל זאת תלוי בהחלטת רופא המוסד. בעלי ביקש לדעת את נימוק ההחלטה או לדבר עם הרופא ואלו השיבו כי הם אינם יודעים דבר וכי כל המידע בידי הרופא. לאחר זמן רב של בקשות, הסכימה הפקידה החתומה על תיק התביעה, הגב' זהבה בן שבת, לגלות כי רופא המוסד דחה את הבקשה כיוון שאינני סובלת מדימום זה זמן רב- נימוק שהוא לכתחילה לא נכון ואיננו מבוסס על אף בדיקה. מעולם לא פגשתי את רופא המוסד ולא נבדקתי על ידו, כך שנימוק זה אשר קובל על דעתה של ד"ר וויינטראוב, איננו מובן. ראוי לציין כי רופאת הנשים המטפלת בי, ד"ר בריגיטה ויינטראוב, היא רופאה וותיקה, מנהלת חדר לידה בבית החולים "לניאדו" בנתניה, כך שהמלצתה נובעת מנסיון שנים.
יש לציין, כי לאורך כל תקופת התביעה, ניסיתי לקבל הבהרות מהביטוח הלאומי הן דרך המענה הטלפוני והן באמצעות המייל באתר המוסד, תשובתם לאורך הדרך היתה שהתביעה בטיפול, כאשר בפועל אני מבינה מהגב' בן שבת כי רופא המוסד כבר החליט מזמן שאני לא מדממת ולכן אין עילה. בנוסף, כאשר בעלי ביקש לערער על החלטת הרופא, נאמר לו כי הדרך היחידה לכך היא הגשת תביעה בבית הדין לעבודה, עם כל ההוצאות הנלוות לכך והטירחה הכרוכה בהגשת תביעה. התשובה של הפקידים היתה כי אין בסמכותו של אף אדם לערער על החלטת הרופא, האפשרות היחידה שנותרה אם כן, היא בפניה לבית הדין.
לאור כל האמור לעיל, התנהלות המוסד לביטוח לאומי בכל הנוגע לתיק התביעה תמוה מאוד בעיניי. לענ"ד יש לתת את הדעת מדוע דחה רופא המוסד את התביעה, מדוע חל שינוי בהחלטה מתאריך ה1.8.16 ועד תאריך ה3.8.16, ומדוע החליט רופא המוסד כי מצבי הרפואי השתנה בלילה שבין ה15.6.16 ל16.6.16, כאשר בפועל לא חל כל שינוי.
אבקש לציין, כי לדחיית התביעה ישנן השלכות רבות. מעבר להפסד הכספי המרובה במשכורות שהפסדתי (נזק כלכלי רב), נפגעות לי הזכויות כמורה במשרד החינוך ובעיריית תל אביב; הפסד של שנת ותק, הפסד של צבירת שנים לצורך מתן קביעות, פגיעה בדמי הלידה שלי. כמו כן, משרד הכלכלה האחראי על הנחת תמ"ת למעון בו לומד בני איננו מוכן (אולי בצדק) לחשב דרגת שכר בטרם אביא את אישור המוסד לביטוח לאומי, כך שבינתיים אנחנו משלמים מחיר מלא על הלימודים במעון, כאשר לכאורה היינו צריכים לקבל הנחה משמעותית כיוון שבימים כתיקונם אני עובדת במשרה מלאה. כמובן כל זאת עוד לפני שציינתי את ימי העבודה אותם הפסיד בעלי בטיפול בתיק התביעה שלי.
בנימה אישית אוסיף כי אני נהנית מעבודתי כמורה ורואה בה אידיאל, בכל מקרה רפואי אחר הייתי ממשיכה לעבוד, אך בעיניי שמירה על העובר חשובה מזה. אין ספק כי בעולם מקביל, מכל הבחינות היה עדיף לי לעבוד, אין הנאה מלשבת חודשים שלמים בבית ללא תעסוקה. כמו כן, אני מאמינה שמי שכמוני לא יכולה אפילו לקלח את בנה שלה ולהיות אמא במלוא מובן המילה, לא מנסה "לסחוט" כספים ואישורים מביטוח לאומי, אלא מבקשת עזרה אמיתית היכן שצריך ומגיע. אנחנו אזרחים מן המניין, משרתי מילואים ומשלמי מיסים, עובדים בעמל רב שנינו, לא חיסרנו בתשלומי הביטוח הלאומי מעולם, והיינו מצפים ליחס מקביל ממוסדות המדינה.
יורי
22/10/2016 22:19
יורי 22/10/2016 22:19
אני מאבטח .אם עבדתי לפני חג ראש השנה ובחג לא ולא שובצתי יום אחרי החג כי לא היה צורך בעוד מאבטחים אני מקבל עבור חג או לא ?
קריסטינה
21/10/2016 19:29
קריסטינה 21/10/2016 19:29
שלום רב, אני עובדת בעבודה שכוללים מגורים ובשעת הצורך אני נותנן מענה מעבר למשרה שלי. אני צריכה לצאת לחופשת לידה בקרוב, רציתי לשאול לפי החוק אני אצתרך לתת מענה? והאם הם יכולים להוציא אותי מהמגורים בחופשת לידה?
תודה מראש
יעקב
21/10/2016 18:33
יעקב 21/10/2016 18:33
פוטרתי ממקום העבודה. חתמתי להם שאין להם חובות כלפי. אחרי זמן התברר לי שלא שילמו לי חופש על פי החוק וגם פיצויים. האם אני יכול לתבוע חובות אלו למרות שחתמתי כאמור.
טדלה
21/10/2016 12:41
טדלה 21/10/2016 12:41
כמה שעות צריך לעבוד יום שישי על מנת לממש את הזכות הזו??
יוסי
21/10/2016 07:16
יוסי 21/10/2016 07:16
שלום אני עובד בחברה פרטית כבר שנתיים, יש תלוש שכר אבל חוץ מהמשכורת הם לא משלמים כלום, אין קרן פנסיה אין הפרשה לפיצויים כלום, אין חוזה עבודה, משכורת נטו 9 אלף, בגלל שהמשכורת גבוהה לא עניין אותי תנאים, עכשיו התחילו לי טחורים, והעבודה פיזית, ואני לא יכול לעבוד פיזי, לא שהרופא ייתן לי אישור, הוא רק לא ממליץ כי זה יכול להחמיר. ואני חושב לעזוב כי בריאות קודמת לכסף, מה שרציתי לשאול אם בעל הבית חייב לתת לי מכתב סיום עבודה ופיצויים לפי החוק? אין לי שום חוזה עבודה כלום. והאם אני יכול לתבוע אותו שהוא לא עשה לי קרן פסיה ותנאים בסיסיים? ותביעת פיצויים במידה והוא לא רוצה לתת...?

כמו כן אם אני גורם לו שיפטר אותי הוא חייב לתת לי פיצויים?
אשמח לתשובה מפורטת...
תודה רבה.
ענת
20/10/2016 23:50
ענת 20/10/2016 23:50
שלום, אני אחות במקצועי ובעלת קביעות במקום עבודתי. העבודה שלי היא עבודת משמרות.אני אם חד הורית לתינוקת בת 3 חודשים, הארכתי את חופשת הלידה ואמורה לחזור בינואר. בשיחה שהייתה לי עם המעביד מקבלים אותי חזרה לעבודה במחלקה בתנאי שאני אעשה את כל המשמרות, כולל משמרות לילה, כפי שהיה עד הלידה ( אחרת אני לא אחזור למחלקה בה הייתי). יש לי מספר שאלות:
1. מה אומר החוק בנוגע לאמהות חד הוריות ועבודה במשמרות
2. האם בגלל שתנאי העסקתי הראשוניים הם עבודה במשמרות אני מחוייבת גם כעת שאני אם חד הורית לפעוטה לעבוד את כל המשמרות כולל משמרות לילה
3. האם עובדה זו מתירה למעביד להוציא אותי מן המחלקה בה עבדתי 5 שנים
מתן
20/10/2016 20:48
מתן 20/10/2016 20:48
שלום לכם, אני מתן בן 25 יש לי שאלה בנוגע לנסיעות מהעבודה. אין לי רכב.
אני עובד בקניון במרכז הארץ, שעות העבודה של החנויות בקניון הם:
בימי חול: 9:30 - 22:00
שישי: 9:00 - 15:30
מוצש : חצי שעה לאחר צאת שבת עד 23:00

ברוב שעות היום, אין שום בעיה להגיע לעבודה וממנה בעזרת התחבורה צבירות ממקום מגורי.

השאלות שלי הם כאלה:

1. כאשר אני מסיים לעבוד משמרת ערב ביום חול, לרוב לוקח מקסימום כ5 דקות לצאת מהחנות לאחר הסגירה. (סוגרים ב22:00 זוכרים?).
האוטובוס הבא שמגיע לאזור מגוריי מהעבודה מגיע רק בשעה 22:45.
מה עושים במצב כזה? האם המעסיק חייב לדאוג לי לדרך להגיע הביתה ממקום עבודתי? האם זה חוקי שאחכה כמעט 45 דקות לאוטובוס מחוץ לשעות העבודה?

2. במוצאי שבת אין לי תחבורה ציבורית למקום העבודה, לא בתחילת המשמרת ולא בסיום המשמרת.
האם המעסיק יכול לחייב אותי למצוא דרך להגיע ללא כל התערבות מצידו? או שהוא חייב לדאוג לי להסעה הלוך וחזור מהעבודה?

תודה רבה לכם,
מתן