ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
16/11/2016 09:35
דורון 16/11/2016 09:35
שלום.
אני עובד במקום עבודתי שנתיים וארבעה חודשים.
במקום עבודתי המעסיק שלי לא תמיד משלם את השעות הנוספות במלואן או בכלל לא,בטענה שככה דווח ע"י מנהל העבודה למנהלת החשבונות.
לפעמים הוא נותן "בונוס" (בסעיף של בונוס בתלוש המשכורת לא תמיד את הסכום הנכון)במקום השעות הנוספות.
בחודשים האחרונים אני מדווח על שעות העבודה שלי בסוף כל יום או למחרת ע"י הודעה בוואטסאפ למנהל העבודה על תחילת יום העבודה ובאיזו שעה הסתיים,
כששאלתי את המנהל לגבי השעות הנוספות שאני לא מקבל הוא ענה שיש טעויות בדיווחים שלי ושהוא מתקן אותם,אכן היתה פעם אחת שהיתה טעות בדיווח והוא עדכן אותי לגביה ותיקנתי אותה זאת הפעם היחידה שהוא הודיע לי על טעות בדיווחים.(לפני שהתחלתי לדווח בוואטסאפ הוא טען שהרישומים שלי ביומן לא נכונים ושהרישומים שהוא מעביר למנהלת החשבונות הם הרישומים שקובעים)
כשהתקבלתי לעבודה סוכם בעל-פה שימי העבודה שלי הם א-ה מ-8:00 עד 17:00 למעט שלישי 8:00-15:00
בבוקר נפגשים במחסן ובסוף היום חוזרים אליו, לפני כחצי שנה המעסיק ערך פגישה כללית עם העובדים והודיע שיום העבודה מתחיל כשמגיעים לאתר ומסתיים כשיוצאים ממנו.
(ישנם פעמים שאני נוהג ברכב העבודה מהמחסן לאתר ובחזרה ממנו למחסן ולכן גם לשיטת המעסיק הנסיעה צריכה להיחשב לי כשעות עבודה.)
כמו כן סוכם בעל-פה שלאחר 3 חודשים אקבל העלאה במשכורת של 500 שח,לאחר כמה חודשים נערכה שיחה ביני לבין המעסיק וסוכם ע"י שני הצדדים בעל-פה שאקבל את העלאה בצורת החלק שלי בתשלום על הפנסיה.
בתנאי העבודה סוכם על משכורת נטו ולא ברוטו וגם היו חסרים לי ימי עבודה בכל חודש בעקבות גירושין ולכן לא יכולתי להבין כל כך את תלוש המשכורת שלי ולדעת בבירור שלא קבלתי עדיין את ההעלאה במשכורת, לאחר כשנה מהפגישה האחרונה עם המעסיק קיימתי שוב פגישה עם המעסיק ויידעתי אותו לגבי העלאה שלא קיבלתי כפי שסוכם ביננו, המעסיק טען בתגובה שפרק הזמן של שנה להתלונן על חוסר העלאה במשכורת הוא פרק זמן ארוך מדי וש"הוא לא מסתכל אחורה"ולכן לא אקבל את העלאה רטרואקטיבית אלא רק מעכשיו והלאה.
יש לי רישומים ביומנים של השנתיים האחרונות.

רציתי לדעת
1. האים יכול המעסיק לא לשלם לי שעות נוספות בגלל טענות אלו ?
2. האם יכול מנהל העבודה להוריד לי שעות על דעת עצמו בלי לברר איתי קודם אם אכן יש טעות בדיווח על השעות?
3. האם המנהל חייב לברר איתי אם קיימת טעות בדיווח השעות לפני שהוא מפחית לי אותם ואם כן בתוך איזה פרק זמן מהדיווח(לאחר זמן מסויים אני לא תמיד יכול לזכור למה בדיוק נאלצתי לעבוד שעות נוספות או אם נהגתי ברכב באותו היום או לו במיוחד שלא תמיד מי שנוהג לאתר הוא גם זה שנוהג בחזרה ממנו)?
4.האם יש לתנאי עבודה והסכמים בעל-פה כח מימוש וכיצד ניתן להוכיח אותם?
5.האם אני זכאי רטרואקטיבית לשעות הנוספות שלא קיבלתי?
6.האם יכול המעסיק לתת את השעות הנוספות בתלוש המשכורת כ-בונוס בסעיף "בונוס" ולא לתת שעות נוספות?
7.האם לרישומי השעות שלי ביומן יש משמעות או שרק דעתו של מנהל העבודה שלי היא שקובעת?
8. האם אני זכאי לקבל רטרואקטיבית את החודשים שלא קבלתי העלאה במשכורת?
9.מאחר ואין לי יותר אמון במקום העבודה שלי אני שוקל לחפש מקור פרנסה חדש
האם אני זכאי לפיצויים? ובמידה ואחליט לעבור קורס דרך הלישכה לתעסוקה האם יש לי אי אלו זכויות או הטבות?

אודה לכם מאוד אם תאירו את עיני במידע נוסף שחסר לי בפתרון הבעיה שלי

תודה רבה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: שעות נוספות,העלאה במשכורת ושינוי תנאי עבודה והסכמים מקבלה למקום העבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה