פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 791
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רקשאלה
25/06/2015 15:11
עובד הגיש התפטרות למעסיק, נתן הודעה מוקדמת לפי החוק ואמר שיישאר 30 יום נוספים, אלא שהמעסיק אמר לו קח את התיק ולך הביתה כבר עכשיו. ככה פשוט. רציתי להבין האם המעסיק מחוייב לשלם לעובד עבור 30 ימים של הודעה מוקדמת למרות ששלח אותו הביתה? האם החוק בנושא חד משמעי או שניתן להתנות עליו?
שרית לוי
25/06/2015 14:53
שלום רב,
בשנה"ל הקרובה אני פותחת צהרון פרטי ומעוניינת להעסיק נערות בגיל 13 לעזרתי. האם זה חוקי להעסיק בגיל כזה?אם כן, מה מס' החודשי המותר? וכמה עלי לשלם להן עבור כל שעת עבודה?

תודה
יעלה
25/06/2015 14:40
המעסיק לא משלם את משכורתי כי מתנהלת נגדי ע"י המעסיק חקירה משטרתית.
האם מותר לו למעסיק לא לשלם את משכורתי אני עובדת ציבור.
מיכל
25/06/2015 14:38
אני צלמת עצמאית מזה מספר שנים, וכרגע בחודש השישי להריוני. עקב ההריון, השכר השנתי שלי יורד, ובכלל דווקא בחודשים האחרונים להריון, בשל טיב העבודה ועומס בחום של אוגוסט ספטמבר, לא אוכל לצאת לצלם, אלא רק לשלוח מחליף (כמובן דבר שמקטין לי משמעותית את ההכנסה). הציעו לי מהעבודה של בעלי לבוא לעבוד במשרד לעבודה זמנית של כמה החודשים עד הלידה, במשכורת שעתית שאמורה לצאת סביב 3400-3500 ש"ח משכורת חודשית. האם על אף שלא הייתי שכירה לפחות שנתיים, אוכל להצהיר על הכנסה זו בנושא דמי הלידה? האם שווה לי לצאת לעבוד בשביל כך כשכירה? ממש ממש אשמח לייעוץ והכוונה. תודה, מיכל
יסמין
25/06/2015 14:37
שלום,

התפטרתי לפני כמה ימים לאחר חופשת לידה ולפני זה שמירת הריון. דיברתי עם חשבת השכר של החברה והיא אמרה שבגלל שלא עבדתי בשנת המס האחרונה בכלל אין לי נקודות זיכוי ואני צריכה לשלם 48% מס על כל מה שמגיע לי. היא הציעה לי לפנות לבירור מול מס הכנסה האם יש דרך למנוע את תשלום המס הזה?
סיגלית
25/06/2015 14:36
שלום רב,

ביקשתי מהמעסיק מכתב לגביי שעות העבודה והיקף המשרה. המעסיק טוען שמבחינה משפטית הוא לא יכול לכתוב לי מכתב כזה לביטוח לאומי. יש לי חוזה עבודה שחתמתי עם המעסיק האם זה יכול לעזור לי? האם המעסיק יכול לא לתת לי את המכתב הזה?
ליאל
25/06/2015 14:35
הגשתי 7 ימי מחלה במקום עבודתי עובדים 7 ימים בשבוע אני שומרת שבת אז ממני מורידים את שישי שבת מקובל לחלוטין שילמו לי סכום מגוחך על ה-5 ימים שכן אמורים להחשיב וזאת הטענה שמחשבים לי את ימי המחלה לפי ממוצע הימים ב-3 החודשים האחרונים ולכן לא מגיע לי תשלום על כל הימים אלא אחוז מהם...אציין שיש לי 15 ימי מחלה האם ככה זה עובד??
אביתר
25/06/2015 14:29
שלום רב.
לא מזמן עזבתי את מקום עבודתי לאחר שנה וחצי של העסקה.

מקום העבודה הפריש לי לפי חוק כספים לקרן הפיצויים. כאשר ביקשתי מכתב שיאפשר לי למשוך את הכספים הללו, צויין במכתב כי על חברת הביטוח להחזיר למעסיק את כספי קרן הפיצויים ובהמשך צויין כי אינני זכאי להם. מה שאושר לי למשוך אלה רק כספי הפנסיה.

האם הדבר חוקי ?
שרון
25/06/2015 06:13
שלום,
אני עובד כמאבטח דרך חברת קבלן בחברת הייטק כשנתיים, בחודש האחרון ישנו מהלך של הכשרת המאבטחים לנשיאת נשק, המעסיקים אומרים שההוצאות על הקורס לרישיון נשק הן 600 אך יחולקו חצי חצי, 300 החברת קבלן תשלם ו300 העובד יישלם. בחוזה העכשווי אין שום סעיף של התחייבות לפרק זמן וככל הידוע לי לא הולך להכינס סעיף כזה גם לאחר ההכשרה לנשקים.
האם זה חוקי לחייב אותי להשתתף בהוצאות ההכשרה לנשק?
עורך דין
25/06/2015 10:10
שלום שרון

היו לא מעט פסיקות של בית הדין לעבודה שקבעו כי המדובר למעשה על השתלמות מקצועית והמעסיק הוא זה שצריך לשאת בעלות הקורס האמור. מה שכן, לא מעט מעסיקים "מנסים" לגרור את העובדים להשתתפות בעלויות. למה לא לנסות?

זכותך המלאה לדרוש מהמעסיק מימון מלא לקורס האמור.

בהצלחה
שרון
25/06/2015 14:19
המעסיק אומר שיצא נוהל חדש ועל מנת להוציא רישיון לנשק יש לעבוד מבדק סיכון של הממשלה אשר כולל מבחן ממוחש כ4 שעות ושיחה עם פסיכולוגית. עלות המבדק 600 ש'ח והמעסיק אומר שעל פי החוק העובד אמור לשלם אבל הם מתחלקים איתנו חצי חצי. האם יש אמת בדבריו?
סוכנת מכירות
24/06/2015 12:44
אני סוכנת מכירות קרוב ל 6 שנים בחברה. אני מקבלת שכר בסיס ופרמיה חודשית על סמך המכירות שלי. בפועל מופרש לי לקרן הפנסיה רק על פי הסכום של שכר הבסיס בלי הפרמיה החודשית האם זה חוקי ומה עליי לעשות במידה שהופרש לי לא כחוק. תודה
עורך דין
25/06/2015 08:36
שלום לך

על פניו זה חוקי - ההפרשות לפנסיה צריכות להיות רק משכר הבסיס וללא קשר לעמלות או בונוסים חודשיים משתנים.

בהצלחה
תודה על תשובתך...
25/06/2015 12:21
באם אני מתפטרת כרגע אני בהריון בשמירה מלאה ומתכננת לעזוב אחרי הלידה. האם חישוב פיצויי הפיטורין יכלול את הפרמיה החודשית או שוב פעם יחשבו לי אותם רק על פי השכר הבסיסי . תודה
אילנה
24/06/2015 10:18
שלום,
המנהל שלי ביקש שאחתום על חודשיים הודעה מוקדת לפני פיטורים ואמר לי שאני חייבת לחתום. אני לא מעוניינת. מה עליי לעשות?
עורך דין
24/06/2015 10:41
שלום אילנה

האם המדובר על שינוי של תנאי בחוזה העבודה הקיים שלך או שאת מדברת על מקום עבודה חדש וחתימה על חוזה עבודה ראשון מול המעסיק?
אילנה
25/06/2015 11:56
מדובר על שינוי של תנאי בחוזה.
סיגל
24/06/2015 23:19
שלום

יש לי שאלה לגבי ימי מחלה - האם הם נספרים בצורה רציפה או לפי ימי עבודה? נגיד קיבלתי 10 ימי מחלה ואני עובדת 5 ימים בשבוע אז זה כאילו יש לי שבועיים מחלה? או שזה נספר ברציפות כולל שבתות? מקווה שהצלחתי להיות ברורה... תודה מראש!
עורך דין
25/06/2015 10:21
שלום סיגל

שאלתך ברורה מאד ונפוצה מאד בפורום - התשובה חד משמעית במקרה שאת עובדת 5 ימים בשבוע - ספירת ימי מחלה הנה קלנדרית ורציפה כולל שישי שבת.

בהצלחה ורק בריאות
גאולה
24/06/2015 23:21
עובד שחתם אבטלה ולא ניצל את כל ימי הזכאות. במידה ועבד מספר חודשים וסיים לעבוד. האם יוכל להמשיך לחתום אבטלה ולנצל את יתרת ימי הזכאות שלו גם ללא מכתב פיטורין במהלך שנה מיום שהתחיל לחתום בלשכה?
עורך דין
25/06/2015 10:20
בוקר טוב גאולה

התשובה לשאלתך חיובית בהחלט.

בהצלחה
א.ג
24/06/2015 23:28
האם דייר שוכר דירה כמוני צריך לשלם את חלק הדירה לכספי פיצויי פרישה לעוזרת שניקתה את המדרגות 15 שנה, מעבר לכספי ועד הבית ששילמתי בשוטף? לדעתי זה תשלום מיוחד שבעל הדירה צריך לשלם. ועד הבית שילם לה ביטוח לאומי כל השנים וארגון שי"ל (שירות ייעוץ לאזרח) אמר לה שמגיעים לה פיצויי פיטורין, דמי חופשה והבראה. היא עבדה אולי חצי שעה בשבוע.
עורך דין
25/06/2015 10:19
שלום לך

את נושא התשלום עליך להסדיר מול בעל הדירה שלך - המשכיר. כמובן שלא הגיוני שתישא בהוצאות הכספיות עבור 15 שנות עבודתה של עובדת הניקיון בהנחה שאינך שוכר את הדירה לאורך כל השנים האלה.

בהצלחה
אסף
25/06/2015 05:45
עבדתי במקום עבודה מסויים (מכירות טלפוניות) במשך משהו כמו חודשיים פלוס, וכשהתחלתי לעבוד חתמתי על דמי התפטרות בחוזה.בשלב מסויים התחלתי להרגיש לא טוב עם עצמי מבחינה פיזית במקום העבודה (חוסר אוויר, כאבי ראש בלתי מופסקים וכו') נטו כתוצאה מהעבודה.וביום בהיר אחד עשיתי את טעות חיי ושיקרתי למעביד שלי ואמרתי לו שאני צריך לעבור ניתוח במוח ואני אעדר מהעבודה למשך תקופה מסויימת,בתכלס, תכננתי בכלל לא להגיע לעבודה מאותו הרגע.מפה לשם סיננתי אותם בפלאפון, המנהל שלי בן אדם טוב לב ואכפתי ומתחשב.. אבל הוא יכול להיות גם השטן בהתגלמותו. כל פיפס קטן שלא מתאים לו זה צרחות בכל המוקד. בקיצור היום עניתי לשיחה ממספר חסוי ומסתבר שזה היה הוא. הוא ממש התעניין בי ואמר שהוא וכל המוקד דאגו לי, אספו כסף וקנו זר פרחים ל"החלמה" שלי אך לא ידעו לאן לשלוח את זה או לאיפה להגיע (הגיוני כי לא נתתי יותר מדי פרטים).בכל אופן אני מרגיש חרא עם עצמי כי קודם כל "דפקתי" בן אדם טוב לב. ועוד קיבלתי משכורת ב 10 לחודש בלי שבעצם הורידו לי את הקנס.ועוד יותר אני מפחד שעכשיו גם הם יכולים לפתוח בתביעה נגדי....אוף אני פשוט מרגיש כל כך רע עם עצמי ולמה עשיתי את זה...
רציתי לברר מה האופציה לתביעה נגדי בסיפור הזה?
תודה.
עורך דין
25/06/2015 10:18
שלום אסף

אכן, לא נהגת בחוכמה... מומלץ בשלב זה לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני, על מנת לוודא "שתצא" מהמצב הזה במינימום נזקים.

בהצלחה
מיכל
25/06/2015 07:54
האם בשכר גלובלי ניתן להוריד שכר במידה ובאותו חודש העובד עבד פחות שעה למרות שיש חודשים שעובד גם יותר ולא מקבל תשלום כי זה גלובלי?
נסג עם העובד להיות במשרד כל יום 9 שעות עד השעה 16:30 למרות שבפועל העובד מגיעה משעה 7:00 (ומחתים )כלומר 9.30 שעות ביום אך ניספר לו רק משעה 7:30 האם זה מותר?
במהלך החודש היו ימים שבסה"כ עשה את ה9 שעות אך יצא לפני 16:30 ולכן נהיה חוסר של בערך שעה שוב כי נספר רק מ7:30 ולא משעה 7:00 שמגיעה האם כל זה תקין האם חוקי להוריד לו מהשכר הגלובלי?
עורך דין
25/06/2015 10:08
שלום מיכל

בגדול, חוזה העבודה שלך אמור לתת תשובות חד משמעיות לכל השאלות שלך לגבי קיזוז שעות עבודה. בהנתן שהחוזה שותק בנושא, המעסיק אכן יכול לקזז משכרך שעות / ימים שבהם לא עבדת.

לגבי החתמת שעון עבודה - המעסיק חייב ללא תנאי לשלם עבור כל שעות העבודה שלך - מרגע שהחתמת שעון נוכחות בהגיעך לעבודה ועד לצאתך ממנה - בהחתמת שעון נוכחות. כל חישוב שעות אחר אינו חוקי.

בהצלחה
שירן
24/06/2015 23:18
אשמח למידע ממישהי שמבינה בתחום או התנסתה בעצמה. בעוד שבועיים אני אמורה ללדת, עד כה עבדתי כמנהלת משאבי אנוש ב-Tupperware ישראל ואחזור לתפקיד שלי גם בהמשך. חוצמיזה להנאתי אני גם מוכרת כלי טאפרוור, זה חוקי ומדווח למס הכנסה אך לא מלווה בתלוש כי מבחינת ה״עבודה השניה״ שלי לא מתקיימים יחסי עובד- מעביד ביני ובין החברה , מדובר ברווח מזערי של 300-400 ש״ח בחודש. האם מותר לי להמשיך ולמכור טאפרוור גם בזמן חופשת הלידה או שזה עלול לשלול ממני את דמי הלידה שלי?
עורך דין
25/06/2015 10:02
שלום שירן

לפי החוק בעת חופשת לידה אסור לעבוד כלל ולכן מקבלים תשלום מהמוסד לביטוח לאומי. אם תמשיכי למכור מוצרים הרי שיש לך הכנסה מעבודה וזה עלול לסכן את הקצבה שלך. לא כדאי בשביל כמה מאות שקלים...

בהצלחה
עדי כ.
24/06/2015 23:14
בעת העסקתי חתמתי על חוזה למשכורת מסויימת, ובאותו החוזה אני זכאית לקבל רכב מהחברה בעלות מסויימת שתנוכה משכרי.

בפועל בתלוש השכר החברה מציינת את השכר ברוטו כמשכורת לאחר ההפחתה של עלות הרכב.

( לדוגמא אם בחוזה סגרתי על 10,000 והרכב עולה 1000, אז הברוטו מוצג כ 9000)

האם בעת חישוב פיצויים אני זכאית לחישוב לפי מלוא השכר, או לאחר ההפחתה?

( חשוב לציין שגם לאחר ההפחתה הנל עדיין יש לי עלויות של שווי מס רכב מלאות)
עורך דין
25/06/2015 09:56
שלום עדי

ברוב רובם של המקרים חישוב פיצויי הפיטורין נערך לפי השכר שלך ברוטו.

בהצלחה
ילינה
24/06/2015 20:22
שלום רב, עוד כמה חודשים בעזרת השם אני צפויה ללדת, עדיין לא החלטתי אם אני מעריכה חופשת לידה לחצי שנה. המנהל שלי דורש שאגיד כבר עכשיו, כי אם אני מעריכה מעבר ל3 חודשי חופשת לידה, מקום העבודה נוכחי לא נשמר ואני אצטרך לעבור בין הסניפים באיזור( אני עובדת ברשת ביגוד גדולה) האם הם יכולים לעשות דבר כזה אם אני נשארת בחופשת לידה חצי שנה?
עורך דין
25/06/2015 09:55
שלום ילינה

1. המעסיק לא יכול לכפות עליך מתי והאם להודיע על הארכת חופשת לידה בשום שלב. אלה הזכויות שלך - לא שלו.

2. המעסיק לא יכול להעביר אותך סניף או לשנות את היקף משרתך ומהותה. החוק מגן עליך גם בנושא זה ועל המעסיק להחזיר אותך לעבודה באותה מתכונת בדיוק כמו שהועסקת טרם הלידה.

בהצלחה
אביטל
24/06/2015 23:12
עבדתי כחודש בחנות תבלינים. קיבלתי את המשכורת והיה חסר 200 שקלים. כששאלתי איפה הכסף נאמר לי שיומיים שעבדתי הינם התלמדות ללא תשלום. ידוע לי שהדבר לא חוקי בעליל. היכן עליי להתלונן??
עורך דין
25/06/2015 09:54
שלום אביטל

אין דבר כזה עבודה ללא תשלום עבורה - לא בזמן התלמדות, התמחות או כל תואר אחר שהמעסיק נותן לתקופה בה הוא מעסיק עובד/ת. באפשרותך לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
יפעת
24/06/2015 18:23
שלום

המשרה שלי מוגדרת 5 ימי עבודה, 8.5 שעות כל יום, מתוכן חצי שעה הפסקה. ממתי מתחילים לחשב שעות נוספות לפי החוק בישראל, מהשעה ה-8.5 והלאה או מהשעה ה-9?

האם זאת משרה מלאה לפי החוק?

תודה
עורך דין
25/06/2015 09:44
שלום יפעת

מתחילים לחשב שעות נוספות מדי יום מהשעה ה-9 לעבודה והילך.

ולא, 8.5 שעות עבודה 5 ימים בשבוע נותנים 170 שעות עבודה בחודש וזה פחות מאשר היקף משרה מלאה.

בהצלחה
טלי
24/06/2015 18:21
עובדת שעובדת אצלי בגן פחות מ-3 חודשים היום עזבה את הגן באמצע יום עבודה. נאמר לה שאם היא הולכת אין לה בשביל מה לחזור. האם אני צריכה לתת לה מכתב פיטורין או שמספיקה ההודעה?

לפני כן נערכו מספר שיחות בהן נאמר לה שאם תמשיך לאחר ועוד דברים שלא הייתי מרוצה מהם לא אוכל להחזיק אותה בגן.
מה דעתכם?

תודה מראש.
עורך דין
25/06/2015 09:41
שלום טלי

ניתן לראות בעזיבה המתוארת נטישת מקום עבודה השקולה להתפטרות. במצב הדברים, אני מציע לפנות לעורך דין על מנת שיוצא עבורך מכתב מסודר לעובדת שיסביר לה את מצבה ויודיע לה באופן רשמי כי נטישת מקום העבודה שקולה להתפטרות על כל המשתמע מכך מבחינה חוקית ומבחינת הזכויות שלה.

בהצלחה
מרגלית
24/06/2015 15:00
היי
איך מחשבים דמי הבראה?
אני עובדת שעתית ובכל חודש עובדת אחוז משרה שונה... דמי ההבראה מחושבים לפי אחוז משרה ממוצע לכל השנה המחושבת? אשמח לדעת...
עורך דין
25/06/2015 09:39
שלום מרגלית

שאלה מצויינת.

החישוב נעשה לפי חלקיות המשרה. יש לצאת מנקודת הנחה כי משרה מלאה הנה 186 שעות עבודה בחודש. עשי חשבון כמה שעות את עובדת בחודש ותביני מה היקף המשרה שלך, וכך, לפי היקף המשרה זכאותך לקבלת דמי הבראה בהתאם.

בהצלחה
יוסי
24/06/2015 13:17
צהריים טובים
אני עובד כמאבטח באחת מחברות האבטחה, לפני כשבוע נשלח טופס לחידוש רישיון נשק ארגוני.

הטופס כולל תשלום אגרה, מטווחים, הצהרת בריאות מרופא וכמובן הנוהל החדש - ביקור במכון פסיכולוגי.
האם המעביד צריך לשלם על כל זה? (חשוב לציין שהרישיון קיים אצל המעביד כל עוד אני מועסק אצלו, משמע אני לא יכול לעבוד בעוד מקום עם אותו רישיון) או שכל העלויות נופלות על כתפיי המאבטח?
עורך דין
25/06/2015 09:38
שלום יוסי

על פי רוב המעסיק, חברת האבטחה, היא שנושאת בעלויות ההכשרה של המאבטחים המועסקים אצלה.

בהצלחה
תומר
25/06/2015 09:04
שלום,
לפני כחודש הגשתי למעסיק שלי התפטרות ונתתי לו הודעה מוקדמת של כחודש וההתפטרות שלי אמורה להיכנס לתוקפה ב-30.6 (זה יום העבודה האחרון שלי).
המעסיק שלי מוכן לשלם לי פיצויי פיטורין אך מעוניין שאני אמשיך לעבוד גם במהלך חודש יולי עד שיימצא לי מחליף.
אני רוצה להגיש את כל המסמכים שצריך על מנת למשוך פנסיה ופיצויים כאילו סיימתי ב-30.6 והמעסיק גם מסכים לשלוח לרואה חשבון שלו דיווח כאילו סיימתי בסוף יוני.
האם קבלת משכורת נוספת בחודש אוגוסט (על העבודה ביולי) יכולה ליצור לי בעייתיות מבחינת קבלת פיצויים ופנסיה?
עורך דין
25/06/2015 09:33
שלום תומר

אם תמשיך לעבוד עבור המעסיק לא תוכל לקבל פיצויים אלא אם המעסיק יסכים לכך (בכתב). שחרור קרן הפנסיה תלוי בתחימת המעסיק על מסמכים ודיווח על הפסקת יחסי עבוד מעביד... כך שאם תמשיך לעבוד זאת בעיה.

בהצלחה
שירן
24/06/2015 13:16
אני מנהלת דוכן בקניון - שכירה.

אתמול בלילה הבעלים הודיעה שהקניון לא מאשר לפתוח את הדוכן לכן אני לא עובדת היום לא יודעת אם לא מחדשים חוזה או מהי הבעיה שלא נותנים אישור.

השאלה האם אני צריכה לספוג את היום עבודה הזה שלא ישלמו לי הוא שהבעלים של הדוכן צריכים לשלם לי ולספוג את זה ??

תודה מראש
עורך דין
25/06/2015 08:39
שלום שירן

אם יש לך ימי חופשה צבורים המעסיק יכול להוציא אותך לחופשה מאולצת, על חשבון הימים שצברת. אם לא צברת ימים, המעסיק צריך לשלם לך עבור כל יום שבו אינך עובדת.

בהצלחה
רחל
24/06/2015 13:07
צהריים טובים
מה עושים אם בעל הבית לא רוצה לתת מכתב פיטורים בשום אופן? בעלי רוצה לעזוב את העבודה הנוכחית שלו. הוא מצא עבודה עם שכר גבוה יותר והמעביד שלו אומר לו בתמורה מילות טובה בתמורה לויתור תביעה תאונת עבודה. זה חוקי?

תודה
עורך דין
25/06/2015 08:38
שלום רחל

העובדה שבעלך מבקש לעזוב את מקום עבודתו אינה אומרת שהמעסיק צריך לתת לו מכתב פיטורים. זה בדיוק ההבדל בין התפטרות מרצון העובד לפיטורים לפי רצון המעסיק. אני מציע שתקראי על ההבדלים ואז תביני לעומק את החלטת המעסיק.

בהצלחה
אנונימי
24/06/2015 12:04
שלום
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה והמעסיק אומר שישלם לי את הדמי ההבראה רק כשאני אחזור לעבודה. היום זה בדיוק 3 חודשים מאז שילדתי.
האם זה חוקי מה שמעסיק רוצה לעשות?
הייתי רוצה לקבל עכשיו את הדמי ההבראה שמגיעים לי ולא לחקות עוד כמה חודשים.
תודה רבה מראש!
עורך דין
25/06/2015 08:35
שלום לך

אין בעיה חוקית עם תשלום דמי הבראה לאחר החזרה מחופשת הלידה. אם חשוב לך לקבל אותם עכשיו, את יכולה לבקש מהמעסיק למרות שהוא לא חייב להסכים לבקשה.

בהצלחה
אלונה
24/06/2015 11:28
בעלי עובד בחנות תקופה של שנה ו3 חודשים.
לפני 10 חודשים החברה שינתה את השם והבעלים נשארו אותם בעלים,
אולם בתהליך שינוי השם בעלי כוויכול ״פוטר״ ומאז בתלוש המשכורת תקופת הותק שלו שונתה והתלוש האחרון מראה שהוא עובד שם רק 10 חודשים.
בעלי הגיש בקשת התפטרות ונתן התראה של חודש מראש כפי שצריך על פי חוק.
הוא וידא שהוא מקבל בסוף החודש את דמי ההבראה ושאר התנאים המגיעים לו אולם נאמר לו שהוא בעצם עובד רק 10 חודשים ולא שנה וחודשיים ועל מנת לקבל את דמי ההבראה הוא צריך להישאר עד אוגוסט.
האם זה חוקי???
עורך דין
25/06/2015 08:34
שלום אלונה

בהליך הפיטורין של בעלך, לפני 10 חודשים, היה אמור להערך גמר חשבון - אז בעלך היה אמור לקבל פיצויי פיטורין, דמי הבראה וכן פדיון ימי חופשה. הוא למעשה החל העסקה מחדש והוותק התאפס לאחר הפיטורים - כעת, אם התפטר בטרם חלפה שנה, לא מגיע לו לקבל דמי הבראה שוב.
הילה
24/06/2015 23:16
הבנתי ששנה מיום הלידה אפשר להגיש בקשה להשלמת דמי הלידה במידה והיו הכנסות נוספות (שאינה המשכורת החודשים כמו דמי הבראה / בונוס וכו') מעבודה ומשלימים את דמי הלידה. איך עושים זאת? ועוד שאלונת, אם השכר שלי עלה כאשר חזרתי לעבודה האם אפשר גם את ההפרש הזה לדרוש?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ