פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 749
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שמעון
20/08/2015 10:58
שלום רב

שאלה בנושא דיני עבודה: אני עבדתי כנהג משאית אצל מעביד בעל חברה שעבד עם המשאית שלו כקבלן משנה במפעלי תובלה שהיא חברת בת של כימיקלים לישראל שמובילה פוספט לנמלים.

לפני כ 3 שנים רציתי להוביל פוספט מנחל צין לאילת וסורבתי בטענה שאני לא ברשימה למרות זאת נכנסתי להעמיס ועל כך הם נורא כעסו במיוחד לטענת הסדר שהוא אוים על ידי המעביד שלי באופן אישי מאז אני מסורב להיכנס לכל מפעלי כיל כל מעביד חדש שאני פונה אליו לקבל אותי לעבודה מהסוג הזה הוא מאוים על ידי חברת הובלות מפעלי תובלה שלא לקבל אותי לעבודה זה הסיפור שאלה על פי דיני עבודה האם הם רשאים לתת לי עונש בכלל שמודיע לכל מפעלי כיל לא להוציא לי אישור כניסה למפעלים שלהם וגם לחברות שעובדים דרכם יש לציין שהיתנצלתי כמה פעמים גם טלפונית וגם פיזית.

האם יש עילה לתביעה בבית הדין לעבודה?

תודה רבה לעונים
עורך דין
20/08/2015 15:51
שלום שמעון

דבר אחד בטוח, המצב שאתה מתאר אינו משקף התנהלות תקינה של המעסיק. מצד שני, חסר בשאלתך מידע רב. לאור האמור, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שלאחריו תוכל להחליט בצורה מושכלתך כיצד לפעול מול המעסיק ולאור התנהלותו המתוארת.

בהצלחה
נחמה
20/08/2015 14:16
רציתי לדעת אם מגיע לי פיצויים עקב מעבר דירה מירושלים לשבות רחל (שילה)
אני עובדת כמעט 5 שנים כמה פיצוים מגיע לי
עורך דין
20/08/2015 15:50
שלום נחמה

על פניו עושה הרושם שלא תוכלי לקבל פיצויים במצב הדברים, אלא אם שבות רחל מוכר כיישוב חקלאי ואת זה תצטרכי לבדוק.

בהצלחה
אוהד
20/08/2015 14:19
שלום, אתמול כשהייתי בעבודה , כשסידרתי ציוד ברכב העבודה, גברת התנגשה בי במהירות איטית (כשהייתי מחוץ לרכב) ומחצה אותי כנגד הרכב שלי.
הייתי במיון וקיבלתי 3 ימי מחלה, היום בבוקר רופאת המשפחה שלי נתנה לי עוד 7 ימי מחלה.
השאלה שלי האם אני זכאי להחזר על ימי המחלה, זאת כאשר העבודה שלי היא חלקית וזמנית בה אני מרוויח 300 שקל ליום.
כאשר תחילת העבודה היתה ב 4.8 ומסתיימת ב 4.9.

בברכה
אוהד ניסן
עורך דין
20/08/2015 15:49
שלום אוהד

לא, שכן אין לך ימי מחלה צבורים לאור העובדים שהתחלת לעבוד רק לפני כשבועיים. אני מציע לך לפנות לעורך דין ולדרוש פיצויים מחברת הביטוח שביטחה את הרכב שלך בביטוח חובה, שכן זוהי זכותך המלאה לאחר פגיעה בשל תאונת דרכים.

בהצלחה והחלמה מהירה
עדי גבעון
20/08/2015 13:53
1. בשנת 2006 התחלתי לעבוד באקי"ם חיפה כאיש צוות בכיתה במשרה בת 15 שעות.
2. כשנה אח"כ הוסיפו לי 4 שעות בשבוע עבודה כרפלקסולוג בתעריף שעה גבוהה מהתעריף שעה כאיש צוות.
3. בהמשך הוספו לי עוד 4 שעות רפלקסולוגיה ואח"כ כעבור תקופה עוד 4 שעות.
4. במשך כשנה עבדתי 3 ימים בשבוע, 15 שעות סה"כ כמטפל בכיתה בתעריף נמוך ו3 ימים אחרים כרפלקסולוג, 12 שעות בשבוע. סה"כ עבדתי 27 שעות שבועיות. משכורתי שולמה בתלוש שכר אחד.
5. לפני כשנתיים נקבע לי שכר אחיד- ממוצע משוכלל של שתי המשרות. הקיף המשרה לא השתנה.(27 ש"ש).
ב1.9.15 יופסקו טיפולי הרפלקסולוגיה במוסד. מוצע לי להישאר לעבוד כאיש צוות אך במחיר שעה הנמוך שהיה לפני חישוב הממוצע המשוכלל.
6.כעת אני יכול להתפטר ולקבל פיצויים. איך מחשבים את המגיע לי?
7. אני יכול להישאר במשרה של מטפל בכיתה. מגיע לי פיצויים על משרת הרפלקסולוג שהופסקה?
8. עוד שנתיים אני יוצא לפנסיה, כאשר אפרוש אני זכאי לפיצויי פיטורין?
תודה מראש, עדי
עורך דין
20/08/2015 15:47
שלום עדי

על פניו אכן המדובר על הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך, ומשכך יתכן ותוכל להתפטר בדין מפוטר. קודם לכן, עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולתת לו הזדמנות לתקן את הרעת התנאים. אם לא יתקן את המצב, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם החלטה על התפטרות, בשביל להיות על הצד הבטוח.

בהצלחה
ה.ב
20/08/2015 13:13
רציתי לדעת האם אוכל לתבוע בתביעות קטנות או לדרוש פיצויים מוגדלים ממעסיק שקיבל אישור ממשרד הכלכלה לפטר אותי כשאצא לחופשת לידה?האם אוכל לטעון שהמהלך של בקשה להיתר פיטורים גרם לי להפסדים כספיים (עורך דין והפסד ימי עבודה בשביל להגיע למשרד הכלכלה) וכמו כן עוגמת נפש מאחר וגרמו לי לצאת למעגל האבטלה לאחר הלידה?האם אוכל לדרוש את ההוצאות הכספיות כתוספת לפיצויים?

תודה מראש!
עורך דין
20/08/2015 15:45
שלום לך

אם המעסיק פעל כחוק והגיש בקשה לפיטוריך למשרד הכלכלה, הרי שלא ניתן לבוא אליו בטענות על כך שפעל לפי החוק...מה שכן, יתכן שניתן להגיש ערעור על החלטת משרד הכלכלה לאשר את פיטוריך, בכפוף לפרק הזמן הקבוע בחוק. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובהקדם.

בהצלחה
עובדת מתעניינת
20/08/2015 13:35
שלום.אני פונה אליכם עם שני נושאים שאשמח לעזרה.
1) אני עובדת מזה שנה במקום בו כל חודש משולמת משכורת על סמך שעות של חודש קודם. במשכורת הנוכחית המעסיק החליט לעשות "יישור קו" ולהוריד ארוחות, הפרשים,ימי מחלה,חופשות עבטר שני חודשים על מנת שמה חודש החישוב יהיה לחודש נוכחי. האם זה דבר שניתן לעשות?
2) אני עתידה לצאת חודש הבא לחופשת לידה. במידה ומפטרים אותי במהלך חופשת הלידה(14שבועות) או החלת. מתי ניתן לקבל דמי אבטלה?
תודה,
עובדת מתעניינת
20/08/2015 13:53
כמובן שהפיטטרים הם עם אישור משרד התמת במקרה של סגירת חברה למשל. מה מגיע? ומתי הזכאות לדמי אבטלה
ליאת
18/08/2015 17:45
שלום לכולם!

שואלת בעבור חברה - היא עובדת בבית השקעות במשך שנתיים, במשרה גלובלית (75% משרה).

היא מתחילה ללמוד באוקטובר ולצערה לא תוכל להמשיך לעבוד במקום.

* עליה להודיע למעסיק 20 יום מראש. האם ימי החגים נחשבים בספירה ( אציין כי בערבי חג הם לא עובדים, ובימי חול המועד הם יוצאים לחופשה מרוכזת בה מפחיתים להם ימי חופשה)?

* במידה והיא מגישה את התפטרותה והמעסיק מודיע לה שהיא רשאית לעזוב מייד, האם עליו לשלם לה בעבור אותם ימי הודעה מוקדמת?

* האם היא זכאית לפיצויים?
עורך דין
20/08/2015 13:06
שלום ליאת

חברתך אינה זכאית לקבל פיצויים אם היא מתפטרת מרצונה. ימי ההודעה המוקדמת הנם ימים קלנדריים וכוללים סופי שבוע וחגים.

בהצלחה
שירי פ.
18/08/2015 17:41
שלום,
שמי שירי, בת 25 סטודנטית ועובדת במשרה מלאה החל מ-29/7/14 גרה בראשון לציון ועובדת במתחם הבורסה בר"ג.
המשרד היה אמור לעבור באוגוסט השנה לחולון, אתמול הודיעו לנו כי נעבור למספר חודשים לרמת החייל. אני שוקלת להתפטר מהעבודה וברצוני לדעת כמה ימי הודעה מוקדמת אני אמורה לתת למעסיק..
תודה, שירי.
עורך דין
20/08/2015 13:04
שלום שירי

לאור העובדה שיש לך ותק של שנה במקום העבודה יהיה עליך לתת למעסיק חודש ימי הודעה מוקדמת. המדובר על חודש קלנדרי כולל שישי-שבת.

בהצלחה
ליבי
18/08/2015 17:38
שלום רב,
אני עובדת בתחום טיפולי המגע, כשכירה בספא.
בראיון העבודה נאמר לי שההתחייבות של בעל העסק הינה לתת לי 5 משמרות בשבוע (ממוצע של 7 שעות) וסכום נטו של בערך 4500 שח.במציאות ולפי הפירוט בתלושי השכר, שוווי ברוטו ליום עבודה הינו 211 שח. חישוב המשכורת שלי נקבע לפי מספר הימים בחודש בהם עבדתי( לא פחות מ20- כמו שהובטח לי) כפול 211 שח. ז"א, המשכורת שלי נעה בין 4200 ל 4800 נטו, בהתאם לכמות הימים אותם אני מגישה.
האם זה אומר שאני עובדת יומית או חודשית?
ובהתאם להגדרה זו, כמה זמן לפני שאני עוזבת עליי להודיע מראש? יש לציין שאני עובדת שנה במקום.תודה, אשמח לתשובה
עורך דין
20/08/2015 13:03
שלום ליבי

לפי התיאור שלך את עובדת לפי שכר יומי ולא עובדת גלובלית. לגבי הודעה מוקדמת - התשובה לגבי משכה תלוה באופן ישיר בוותק שלך במקום העבודה.

בהצלחה
אמונה מיכל
18/08/2015 16:23
אני עובדת כעצמאית. לפני כמה ימים קיבלתי לעבודה עובד חדש. העובד עבד קודם המשך 4 שנים במקום עבודה מסוים. שם הופרשה פנסיה עבורו. העובד עזב את מקום העבודה הקודם שלו לפני 3 חודשים. מתי אני צריכה להתחיל להפריש לפנסיה עבורו?
עורך דין
20/08/2015 13:02
שלום מיכל

את צריכה להפריש לעובד כספים לפנסיה כעבור 3 חודשים ורטרואקטיבית למועד תחילת העסתקו, שכן לעובד קרן פנסיה פעילה.

בהצלחה
ערן
18/08/2015 16:16
שלום רב,
החל מ-30.01.2015, מעסיק חייב למסור למועמד לעבודה, המשתתף בהליכי מיון לעבודה (ראיון או בחינה), הודעה בכתב על התקדמות הליכי המיון ועל אי קבלתו.

השאלה היא: מועמד שלא קיבל תשובה ממעסיק לפי החוק החדש אחרי ראיון עבודה. מה הסעד? מה יכול לעזור למועמד החוק אם מעסיקים מתעלמים ממנו? איך נקבע גובה הפיצויים שצריך לשלם למועמד?
עורך דין
20/08/2015 13:00
שלום ערן

אכן, החוק החדש מחייב מתן תשובה למועמד לאחר ראיון עבודה, בהתקיים מספר תנאים הקבועים בנוסח החוק. הסעד במקרה של אי מתן הודעה לעובד בניגוד לחוק הנו פיצויים ללא הוכחת נזק. שיעור הפיצויים לא נקבע בחוק ולכן יעמוד לשיקולו של בית הדין לעבודה, בכל מקרה לגופו. ככל שמשך ההפרה והבוטות שלה יהיו גבוהים יותר, סביר שהפיצוי יעלה.

בהצלחה
רז
18/08/2015 16:14
אני עובד 5 שנים בעבודה, התפטרתי החודש.
גיליתי שהם הפרישו לי פנסיה רק לאחר חצי שנת עבודה, כשלמעשה הייתה לי קופה פעילה לפני כן כי עבדתי שנה במקום אחר.

האם כל עוד אני עובד שם אני יכול לקבל החזר על הפנסיה שלא שולמה לי?
האמת שכשנכנסתי לעבוד לא עדכנתי את החברה שיש לי קרן פנסיה (לא ידעתי), האם זה פוטר אותם מאי התשלום על החצי שנה הראשונה?
עורך דין
20/08/2015 12:58
שלום רז

נדמה לי שכבר עניתי לשאלתך, בכל מקרה התשובה חיובית. היית צריך להודיע למעסיק שיש לך קרן פנסיה פעילה. בכל מקרה ניתן לשלוח מכתב דרישה להשלמת הפרשות.

בהצלחה
גולן
19/08/2015 23:13
שלום רב!
אני עוסק בהדרכה. לפעמים במסגרת עבודתי אני מתבקש לנסוע להדריך בחו"ל או ללמוד בחו"ל כדי שאוכל ללמד בארץ.
שאלתי היא:
אם המעביד שלי משלם לי אש"ל נמוך, כזה שבסופה של הנסיעה אני צריך להוציא כסף מכיסי , האם מותר לי לסרב לנסיעה? ובאופן כללי האם זכותו של מעבידי לכפות עלי נסיעה לזמן ממושך הרחק מאשתי ושלשת ילדי?
תודה.
עורך דין
20/08/2015 12:55
שלום גולן

הכל תלוי בסיכום שבינך לבין המעסיק ובכתוב בחוזה העבודה שלך. כמובן שאם בחוזה העבודה כתוב שחלק מהעבודה כרוך בנסיעות לחו"ל, עליך לעמוד בתנאי החוזה. בנושא אש"ל - יש להגיע לסיכום מול המעסיק.

בהצלחה
מלי
18/08/2015 16:09
האם אני מחויבת לתת הודעה מוקדמת? מה ההשלכות אם לא נתתי הודעה מוקדמת?
עזבתי את העבודה עכב העלבות חוזרות ונשנות של המנהל, עד שהנושא "התפוצץ" ובהחלטה של רגע , כשהערתי לו על זה שההתנהגות שלו לא מקובלת, ענה לי "אז תתפטרי" - ופשוט הלכתי באותו הרגע. לא מעוניינת לחזור למקום הזה ולסבול יום יום אז שאסיים את תפקידי (יש לציין שאני עובדת במקום כעשרה חודשים)
עורך דין
20/08/2015 12:54
שלום מלי

אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי במצב בו את מתארת. יתכן מאד שתוכלי להתפטר בדין מפוטרת עקב התעמרות מצד המעסיק, במיוחד אם המצד נמשך זמן רב, שאז תוכלי לדרוש באמצעות עורך דין לקבל את מלוא התנאים של עובדת שפוטרה.

לגבי הודעה מוקדמת, זוהי דרישה שלא ניתן להתנות עליה בכל מקרה.

בהצלחה
רועי
18/08/2015 16:02
אני ואשתי עובדים בכפר לנוער בסיכון 4 שנים, השאלה היא במידה ונחליט לעזוב מיוזמתנו, האם מגיע לנו פיצויים? שמענו שמגיע לנו משכורת של חודש על כל שנת עבודה,זה נכון?
עורך דין
20/08/2015 12:52
שלום רועי

בהנתן שאתה ואשתך אינכם חתומים על סעיף 14 בחוזה העבודה, לא תוכלו לקבל פיצויים מלאים, מעבר לכספים שהצטברו בקרן הפנסיה שלכם לטובת פיצויים. הדברים נכונים כל עוד אינכם מתפטרים בדין מפוטר - לפי הכללים הקבועים בחוק.

בהצלחה
קרן
18/08/2015 16:01
לפי מה ששמעתי, ניתן לבקש מבטיחות לאומי לא לקחת בחשבון חודשים שבהן יש חופשות מחלה בעקבות ההריון לצורך חישוב דמי הלידה. האם זה נכון? במקום עבודתי מעבירים לביטוח לאומי את הטפסים אוטומטית ואם אני רוצה שלא להכניס חודש מסויים שרובו ימי מחלה עלי לבקש לעשות זאת ידנית... השאלה אם אכן יש סיבה לדבר. תודה רבה.
עורך דין
20/08/2015 12:51
שלום קרן

במוסד לביטוח לאומי אכן מתחשבים בנשים בעת חישוב דמי הלידה, מאחר ונשים רבות נעדרות מהעבודה לא מעט בחודשים הסמוכים ללידה, ומשכך שכרן נפגע. ניתן תמיד להציג לפקידי המוסד לביטוח לאומי אישורים מתאימים - אישורי מחלה - וכן תלושי שכר של חודיש עבודה מלאים ולהסביר מה בדיוק היה. סביר מאד שתזכי להתחשבות מלאה.

בהצלחה
דנה
18/08/2015 15:58
בטח לא פעם ראשונה ששואלים, וראיתי שיש באתר המון מידע על הנושא, אבל חשוב לי לשאול בשביל לא לעשות טעות בדרך...

אני עובדת במקום עבודתי כבר שנה ו-3 חודשים. חזרתי לפני חודשים וחצי מחופשת לידה. במידה ואני רוצה להתפטר לטובת הטיפול בילדה, איך בעצם הולך כל התהליך? האם אני זכאית לפיצויים? מה צריך לתת / לקבל? תוך כמה זמן? וכמה זמן אחרי אני יכולה לחפש שוב עבודה?

תודה
עורך דין
20/08/2015 12:49
שלום דנה

באפשרות כל אישה עובדת להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם הגיעו לגיל 9 חודשים וללא תנאי. יש לתת למעסיק מכתב התפטרות ולציין כי המדובר על התפטרות לצורך טיפול בילד, יש לתת הודעה מוקדמת לפי הוותק שלך בעבודה ובעת סיום יחסי העבודה, בכפוף לחוק ישולמו לך על יד המעסיק מלוא הזכויות שלך וכן פיצויי פיטורים מלאים - ממש כמו במקרה של פיטורים.

בהצלחה
אורנה
18/08/2015 15:40
שלום לכם

אני קיבלתי המלצה מרופא נשים על שמירת הריון. הבנתי שאני יכולה להיות בבית ולנצל את ימי המחלה שצברתי. הבנתי שאפשר גם לפנות למוסד לביטוח לאומי ולבקש גמלת שמירת הריון. השאלה האם אפשר לקבל גם גמלת שמירת הריון וגם ימי מחלה?
עורך דין
20/08/2015 12:47
שלום אורנה

זה היה יכול להיות מתכון מעניין להתעשרות על חשבון מישהו אחר... אבל לא. התשובה שלילית. או ימי מחלה בתשלום או גמלת שמירת הריון - לא ניתן קבל את שניהם.

בהצלחה
יוסף מזרחי
20/08/2015 12:38
שלטם רב רציתי לדעת אישתי עבדה במשק בית אצל לקוח. שנה שעברה עבדה ארבע שעות פעם בשבוע שולם לה הבראה וחופש.השנה עבדה אצל אותו לקוח שנה שניה אבל ארבע שעות אחד לשבועיים והלקוח רוצה לשלם חופש והבראה רק לא יודע כמה .אודה לכם מאוד אם תתנו לנו תשובה המשך יום נעים יוסי.
עורך דין
20/08/2015 12:41
שלום יוסף

התשלום צריך להיות בהתאם לחלקיות המשרה של אשתך. ישנם כאן באתר מחשבונים שיכולים לעזור בחישוב ובכל מקרה, תמיד ניתן לבקש מהמעסיק לפנות לחשבת שכר או רואה חשבון על מנת לבצע עבורו את החישוב במדוייק.

בהצלחה
יוסף מזרחי
20/08/2015 12:46
כן אבל כמה אחוזי משרה אם עובדים אחד לשבועיים ארבע שעות.
ג'סיקה
19/08/2015 07:18
שלום,

אני עובדת בתור קופאית 6 ימים בשבוע ברשת שווק גדולה.
פעם בשבוע יש לי משמרת מפוצלת עם הפסקה של בין שעה ל4 שעות.

האם מגיע לי שעות נוספות עם סך המשמרות העוברות את ה7 שעות?

והאם יש פיצויי נוסף על כך שההפסקה היא מעל 3 שעות?
עורך דין
20/08/2015 12:45
שלום ג'סיקה

ככל שההפסקה בין המשמרות קצרה מ-8 שעות הרי ששעות העבודה של המשמרת השניה, מעבר לשעה השמינית, צריכות להיות שעות נוספות ואת אמורה לקבל עבורן תשלום בהתאם.

בהצלחה
דהרי ישראל
19/08/2015 18:10
האם תשובה לשאלה לוקח הרבה זמן?
טל
19/08/2015 18:25
אהלן,
אני עובד בחברה שנה וחודשיים. היום ה 19/8/2015 מסרתי לחברה מכתב התפטרות לאחר שהודעתי כבר בעל פה ב2/8 שאני עוזב.
במכתב ציינתי שאני עוזב ב2/9 (מספר ימי ההודעה המוקדמת לפי החוק, נראה לי?)
במכתב ציינתי שאני עוזב עקב מגורים לחו״ל. האם מגיע לי פיצויים עקב המעבר? אני נוסע למינימום של חצי שנה. בנוסף, במידה וכן, איך אני דורש את הפיצויים? בעל פה, בכתב?

אשמח לתשובתכם המהירה.
תודה
עורך דין
19/08/2015 19:28
שלום טל

לא מגיע לך לקבל פיצויים מעבר לכספים שנצברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים.

בהצלחה
טל
19/08/2015 20:13
בהמון מקומות באינטרנט ראיתי שבמידה ועוברים דירה שרחוקה ב40 קולומטרים ומעלה ממקום העבודה העובד זכאי לפיצויים. וזה נקרא ״התפטר בגין מפוטר״. אם לא הבהרתי את עצמי אז אני עובד לגור בחו״ל.
את זה העתקתי מהאתר שלכם;
החוק בישראל מאפשר בחלק מהמקרים להתפטר מהעבודה ולזכות בתשלום פיצויים בדין מפוטר, בעקבות מעבר דירה ובתנאים המיוחדים הקבועים במסגרת חוקי העבודה. לאור ריבוי פניות בנושא, החלטנו לכתוב ולהסביר באופן מפורש מתי ניתן להתפטר ולקבל פיצויים בעקבות החלפת מקום מגורים.
לאורך החיים ייתכנו מצבים שיחייבו את הפרט לבצע שינויים בחייו לרבות שינוי של מקום המגורים בדומה, לאור שיקולים שונים גם המדינה יכולה לעודד את תושביה לבצע מעברים מסוג זה.
באופן זה לפעמים נוצר גם צורך להתפטר ממקום עבודה בעקבות מעבר זה, במיוחד כאשר המרחק גדול מדי בשביל להמשיך לבצע את התפקיד כהלכה. יחד עם זאת, לא כולם יודעים מתי קמה זכאות מסוג זה.
חוק פיצויי פיטורין תשכ"ג - 1963 קובע רשימה שלמה של נסיבות בהן גם התפטרות תזכה בפיצויי פיטורין ולא רק פיטורים ביוזמת המעביד.
באופן זה החוק קובע מספר תנאים שאם אחד מהם מתקיים, אדם שהתפטר ממקום עבודתו לאור העברת דירה למקום שמרוחק יותר מארבעים קילומטר ממקום העבודה יהיה זכאי לפיצויים. חובה לדעת שבכל המקרים הקבועים בחוק על העובד לתת למעבידו הודעה מוקדמת כפי שהוא מחויב לה בהתאם לדיני העבודה.
עורך דין
20/08/2015 12:43
טל

מעבר לחו"ל מאפשר לקבל פיצויים בהתפטרות רק אם אתה עובר בשליחות מדינת ישראל ולא למטרות פרטיות אחרות.

בהצלחה
אריק
20/08/2015 12:31
שלום,
ברצוני לדעת איך להתנהל מול מעסיקים שלא מעדכנים מועמדים אחרי ראיונות עבודה.
בתאריך 5.5.15 הייתי בראיון עבודה בחברת תיירות בהרצלייה (חברה גדולה) עברו יותר משלושה חודשים ולא עדכנו אותי אפילו פעם אחת, אני יודע שיש חוק שמחייב את המעסיק לעדכן את מועמד גם אם תשובה חיובית וגם אם שלילית, איך אפשר להתלונן ולתבוע את החברות שמפרות את החוק ?
עורך דין
20/08/2015 12:40
שלום אריק

לפי התיקון האחרון לחוק באפשרותך לפנות לעורך דין ולהגיש תביעת פיצויים כנגד המעסיק. מאחר וטרם ניתנו פסקי דין לפי החוק החדש, יהיה מעניין לראות כיצד יפסוק בית הדין בתביעה ויותר נכון, כיצד יכריע לגבי גובה הפיצויים שיפסוק לך.

בהצלחה
הדס
19/08/2015 15:53
אני בעלת עסק ומעוניינת לפתוח סניף במקום שעובד בשישי-שבת.

הבנתי שיש בעיה בלהעסיק עובדות בשישי שבת - אז רק רציתי לדעת- האם אפשר להעסיק את העובדות שלי בשישי בערב ובשבת במהלך היום (ברור שהן מקבלות מה שצריך מבחינת 150 אחוז וכל זה) והאם אני יכולה לעבוד בעסק? כולנו יהודיות

אין לי בעיה בכלל להעסיק שלא מהלאום היהודי אני רק מתעניינת לגביי (בעלת העסק) אם מותר לי לעבוד בשבת ולגבי העובדות שלי
עורך דין
20/08/2015 12:19
שלום הדס

כל עוד העובדות מסכימות לעבוד ביום המנוחה וניתן להן יום מנוחה אחר לאורך השבוע, אין כל בעיה להעסיק אותך בימי שישי שבת. יש בישראל עשרות אלפי עובדים בני כל הדתות שעובדים בימי סוף השבוע.

בהצלחה
ידידה
19/08/2015 14:05
1. בתלוש השכר של אשתי מצויינים ימי מחלה שנוצלו, אך השעות המשולמות בפועל בגין אותם ימי מחלה - אינן מגולמות בסך השעות הנצבר לאותו חודש. האם זה חוקי?

2. המשכורת משולמת לאשתי בכל חודש בתאריך 5 לחודש עבור המשכורת של חודשיים קודם. דהיינו ב 5 לאוגוסט שולם לה עבור חודש יוני. למעשה, מקום העבודה קורא לתלוש - תלוש יולי, אך מגלם בתוכו את כל שעות
העבודה של חודש יוני. האם זה הלנת שכר?
עורך דין
20/08/2015 12:18
שלום ידידיה

1. אם הבנתי נכון, זה חוקי. שעות עבודה נצברות הנן שעות בהן העובדת עבדה בפועל, ולא שעות שהיא היתה במחלה.

2. לא חוקי בעליל. המדובר על הלנת שכר פרואה. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולא לעבור על כך בשתיקה.

בהצלחה
ח.ב
19/08/2015 13:38
רציתי לדעת לגבי ימי מחלה. אני בבית בהמלצה לשמירת הריון מחודש 7.

יש לי מספיק ימי מחלה לפדות אצל המעסיק עד הלידה. האם אני זכאית להשתמש בימי מחלה לאורך כל התקופה או שאני חייבת להגיש תביעה בביטוח לאומי?

הרואת חשבון של החברה טוענת שלאחר 30 יום ששולמו לי ע"י המעסיק אין הוא מחוייב להמשיך לשלם לי ואני צריכה להגיש תביעה לשמירת הריון בביטוח לאומי בשביל להמשיך לקבל הכנסה.
עורך דין
20/08/2015 12:16
שלום לך

את בהחלט רשאית האם לעשות שימוש בימי מחלה או לפנות לצורך שמירת הריון. אני הייתי ממליץ על האפשרות השניה, אם קיבלת המלצה לשמירת הריון, אין כל סיבה שלא לשמור את ימי המחלה הצבורים שלך...

המעסיק מחוייב לשלם לך כל עוד יש לך אישורי מחלה וימי מחלה צבורים.

בהצלחה
שי
19/08/2015 11:42
שלום לכולם,

עובד שעבד יום אחד במקום העבודה מחוייב בהגשת מכתב התפטרות?
עורך דין
20/08/2015 12:13
שלום שי

כן - כל עובד שרוצה להתפטר מחוייב לתת למעסיק מכתב התפטרות - אין סיבה שלא ולו למען הסדר הטוב.

בהצלחה
מתי
19/08/2015 11:13
שלום רב
אשתי עובדת עירייה , במשכורת האחרונה העירייה חישבה לה בטעות תוספת שכר של 120% במקום 20% עכשיו העירייה רוצה לקזז לה את התוספת שקיבלה בטעות (ע"ס 4500 ש"ח) בשתי משכורות , איני מוכן לזה מהסיבה שהמשכורת שלה נמוכה (4000) ולכן לקזז לה 2000 שח בחודש לא מתקבל על הדעת , מה הדעה המשפטית בנושא זה ?
עורך דין
20/08/2015 12:13
שלום מתי

הכסף צריך לחזור חזרה למעסיק בדרך כזאת או אחרת. מומלץ לפנות אל מחלקת השכר בעירייה ולבקש לפרוס את ההחזר לכמה וכמה תשלומים, לפי הנוחות שלכם, על מנת שלא להקשות על אשתך. סביר שתמצאו אוזן קשבת.

בהצלחה
אלן
19/08/2015 10:07
שלום

התחלתי לעבוד בחודש הקודם ואני מעוניין להתפטר. האם אני אצטרך לתת למעסיק יום אחד של התראה או יומיים (הרי עדיין לא קיבלתי שכר על חודש אוגוסט)? ועוד דבר, מה הקרטריונים לזכאות לקבלת דמי אבטלה? רק עובד שפוטר או גם מי שהתפטר מרצונו?

תודה רבה
עורך דין
20/08/2015 12:11
שלום אלן

יום הודעה מוקדמת עבור כל חודש עבודה מלא. ולגבי דמי אבטלה, מאחר ואתה מתפטר מרצונך תצטרך לחכות 90 ימים עד שתוכל לקבל דמי אבטלה. מקווה שתמצא עבודה הרבה קודם לכן.

בהצלחה
מאיה
19/08/2015 09:57
האם ניתן לקזז בונוס המגיע לי בגין רווחי חברה
כנגד הוצאות עובדי משרד כלליים
עורך דין
20/08/2015 11:02
שלום מאיה

קשה לענות על שאלה זאת מבלי לעיין בחוזה העבודה שלך ומבלי להבין מה נהוג היה לעשות בשנים קודמות. הכל אפשרי.

בהצלחה
עעע
18/08/2015 11:58
שלום רב, אני עובדת בתור מהנדסת כימיה בתפקיד שטח מזה שנתיים וחצי. התפקיד כרוך ביציאה למפעלים שונים בתעשייה, דיגום ממערכות מים שונות (לא מי שתיה) הדיגום לעיתים מתבצע בהתכופפות במשך זמן ממושך או במקומות שלא נמצאים על הקרקע. כמו כן התעסקות עם כימיקלים שונים שיתכן שיש להם השפעה על בריאותי ובריאות העובר ולעיתים הרמת דברים כבדים. כרגע אני בהריון שבוע 13. בשבוע 6 פניתי למיון נשים עקב דימומים חזקים לאחר בדיקה התגלה שיש לי שטף דם ברחם הייתי במנוחה 8 ימים ובבדיקה הבאה של הרופא הדימומים נפסקו והשטף דם התמוסס. לקראת חזרתי לעבודה המנהלת שלי הציעה שאהיה בשלב זה במשרד ולא אצא לשטח. היא לא ציינה למשך כמה זמן.אחרי חודש שהייתי במשרד המנהלת שלי החליטה שהיא משנה את דעתה ובתוקף ביקשה ממני לחזור לשטח. הסברתי לה שאני עדיין חוששת והעבודה היא פיזית ואני לא יודעת אם הכימיקלים האלו לא מסוכנים לי אבל היא לא ניסתה להתחשב וביקשה שאבצע את העבודה. הלכתי לרופא נשים שלי וביקשתי שיכתוב לי אישור שאני לא יכולה לבצע את העבודה הזו בהריון. הרופא אמר שהוא לא יכול לרשום לי אישור קבוע והפנה אותי לרופא תעסוקתי, אבל עד שאקבע תור הוא רשם לי אישור זמני "הריון החל עם דימומים ממליץ על מניעה מעבודת שטח למשך 6 שבועות". במקביל, ניסיתי כמובן לתאם פגישה עם המנהלת על מנת להגיע להבנות והסכמות בנושא. היא ביטלה לי את הפגישה והמשיכה להתכתב איתי במיילים ובהודעות בדרישה שאבצע את עבודתי. החלטתי שאני שולחת לה את האישור של הרופא במייל לאור אי הרצון לתאם פגישה, לאחר שקיבלה את האישור היא טענה שהאישור לא תקין מכיוון שהרופא רשם את המילה "ממליץ" ולא אוסר ועדיין ביקשה ממני לצאת לשטח. כלומר מתעלמת לחלוטין מהאישור הרפואי. כששאלתי אותה עד מתי היא מתכוונת שאבצע את העבודה הזו היא אמרה לי עד חודש 9. בנוסף, ציינה שבמידה והרופא התעסוקתי יחליט שאני לא כשירה לבצע עבודה כזו היא תצטרך להגדיר את התפקיד שלי בצורה אחרת ומדובר בכך שיקחו לי את הרכב וישנו לי תנאי העסקה. ובכלל אמרה לי שאני צריכה להוציא שמירת הריון אם זה יהיה המצב. בינתיים היא מספרת לעובדים במשרד על שיחותינו האישיות ברמה שהם יודעים בדיוק מתי יש לי תור לרופא תעסוקתי והם טוענים שאני גורמת לאווירה לא נעימה במשרד. בקיצור מסכסכת ביני לבין עובדי המשרד. מה ניתן לעשות? מה הזכויות שלי במצב כזה? האם התעלמות מאישור הרופא מצידה היא תקינה?
יש לציין שיש לה אפשרות לתת לי עבודה במשרד. התור לרופא התעסוקתי בעוד שבועיים. האם יש סיכוי שיתנו לי שמירה במצב כזה? המצב הזה גורם לי ללחצים והרגשה כללית לא טובה
עורך דין
18/08/2015 12:22
שלום לך

על פניו התנהלותה של המנהלת אינה בעייתית מבחינה חוקית, אלא רק מהבחינה האנושית. אכן, על מנת לשנות את אופי התפקיד שלך יהיה עליך להגיע לבדיקה של רופא תעסוקתי שיוכל לקבוע מה מותר ומה אסור לך לעשות. קביעותיו הן שיחייבו את את המעסיק לגבי שינוי תפקידך. המעסיק יצטרך למצוא לך תפקיד אחר שיתאים למגבלות שיקבע הרופא התעסוקתי. כמובן שהמנהלת לא יכולה לכפות עליך לצאת לשמירת הריון - אין דבר כזה. רק רופא יכול להמליץ על בדיקת הריון אך על פניו זה לא הזמן לשמירת הריון. עליך להתעזר בסבלנות ולחכות לבדיקת הרופא התעסוקתי.

בנתיים, אני מציע שתנסי לפנות לרופא ולקבל ימי מחלה ככל שהדבר ניתן, בהמתנה לבדיקת הרופא התעסוקתי. תשתדלי לא להלחץ ולשמור על עצמך כי זה מה שחשוב.

בהצלחה
עעע
19/08/2015 08:48
האם היא יכולה, במידה והרופא תעסוקתי יחליט שאני לא יכולה לבצע עבודת שטח ולהתעסק עם כימיקלים, לשנות לי את הגדרות התפקיד לקחת לי את הרכב ולשנות תנאי העסקה- גם שכר?
האם זה שהיא משתפת את עובדי המשרד בשיחותינו האישיות זה תקין?
תודה
עורך דין
20/08/2015 11:01
שלום שוב

כן - אם הרופא התעסוקתי ימילץ על שינוי מסגרת תעסוקתית, המעסיקה תצטרך למצוא לך עבודה מתאימה לפי התנאים החדשים, וזה יכול לכלול פגיעה בשכר ולקיחת הרכב שלך - הכל בכפוף להמלצתו של הרופא התעסוקתי. זה שהיא משתפת עובדים בשיחות שלך איתה זה לא תקין. בקשי ממנה לא לעשות זאת.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ