פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 696
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קארין
12/11/2015 09:17
שלום.

התחלתי לעבוד במקום מסויים ב19.7.15.

בתאריך ה-19.10.15 ניגשתי למנהל \ הבעלים ואמרתי לו שאני מתפטרת ושתאריך העזיבה שלי יהיה בסוף החודש. הוא ביקש שאשאר עוד קצת והסכמתי.

ב-4.11 הודעתי שאני עוזבת סופית ב15.11.15. יצוין כי המשכורת שלי גלובלית למשרה מלאה. הגענו להסכמה בעל פה שכל עוד אני עובדת 180-200 שעות בחודש לא יהיו שינויים במשכורת.

המנהל סרב לחתום על חוזה שכן "את עובדת גלובלי ולא תהיה לך בעיה במשכורת".

היום גיליתי שכיוון שחודש שעבר עבדתי רק 178.5 שעות, הוא שילם לי ע"פ 30 ש"ח לשעה. בפועל חסרים לי 630 ש"ח.

לטענתו החסרתי שעות וימים (בפועל היה ערב חג וחג שני, כך שיום וחצי "בוזבזו" שלא באשמתי), שזו בעיה שלי, שהייתי צריכה לקחת את זה בחשבון ושהוא לא חייב לי שום דבר.

מה אני יכולה לעשות במקרה כזה?
עורך דין
12/11/2015 10:11
שלום קארין

קשה מאד לתת מענה לשאלתך מבלי לקרוא את חוזה העבודה שלך מול המעסיק ולהבין בדיוק לאילו סיכומים הגעת מולו בנושא השכר.

בהצלחה
הדס
12/11/2015 09:22
אני רוצה להאריך חופשת לידה (באמצעות סיקים שייתן לי הרופא) תוך שימוש בימי מחלה שהצטברו לי כשלוש שנים.
אני עובדת במקום עבודה חמישה ימים בשבוע א-ה. והם משלמים ימי מחלה ע"פ חוק. יום ראשון לא משולם. שני 50% וכך הלאה.

הצטברו לי כ-40 ימים ואני רוצה לקחת את כולם וברצף.
אני צריכה גם לבזבז ימים על שישי שבת כדי שלא יתחילו את הספירה כל ראשון מחדש?
עורך דין
12/11/2015 10:04
שלום הדס

בהנחה שתקבלי מהרופא 40 ימי מחלה רצופים אין כל בעיה לנצל את הימים שצברת. במידה וימי המחלה אינם רצופים, הספירה מתחילה כל פעם מאפס.

בהצלחה
מוטי
11/11/2015 20:30
התפטרתי מעבודתי והיה לנו את סעי
14 לחוק פיצויי פיטורין.
העניין הוא שהמעסיק היה מפריש מידי חודש רק 6 % לקרן הפיצויים ולא 8.33 %.
האם הוא צריך להשלים את החסר?
תודה
נאוה
11/11/2015 17:58
אני אמורה ללדת בחודש פברואר 2016 , ניתן לי מענק לא חד פעמי החודש , האם המענק נחשב בדמי הלידה?
נופר
11/11/2015 16:59
שלום,עבדתי במסעדה ולאחר כחודשיים עבודתי הסתיימה שם באורך פלא: הגעתי למשמרת והתברר שהמסעדה סגורה,התעקשתי על התשלום ולא הסכמתי להגיש משמרות עד שתתקיים שיחה על מה שקרה. מאז לא התקיימה שיחה ואיני עובדת שם עוד. בחודש הראשון התשלום עוכב עקב חוסר התייחסות ואיבוד טופס 101 ובחודש השני נאמר לי בדיוק ב9/11 שישנה תקלה במחשב והוא לא שמר את שעות העבודה. נתתי למנהל המסעדה את השעות כולל המשמרת שלא התקיימה והמנהל מבקש שאגש למסעדה להעביר אצבע על מנת למצוא את השעות האמיתיות. מה עליי לעשות,האם שעות אלה נחשבות והאם מדובר בעילה לתביעה?
אסתר
11/11/2015 16:44
האם מעסיק חייב לשלם בנוסף לדמי נסיעות חודשיים
גם תשלום עבור הנסיעה להדרכות? תשלום חודשי על נסיעות משלם.

כ-4 פעמים בחודש יש הדרכות מטעם העבודה,
המרחק בן העבודה לבין מקום ההדרכה הוא כ-30 ק״מ.
(דלק=כסף). כששאלתי לגבי זה הוא אמר לי שזה בתוך התשלום החודשי של הנסיעות. להדרכה אני מגיעה ברכב פרטי שלי.

האם יש בחוק סעיף / פיסקה שכן בא לחזק את טענותיי
כי בקצב הזה כל חודש אני מפסידה כ-150₪ על דלק להדרכות.
גיא
11/11/2015 16:43
הייתי בראיון עבודה בחברת השמה להייטק אשר מציעה תכנית הסבה לאקדמאים. התכנית כוללת קורס הכשרה על חשבון החברה שאורך כחמישה חודשים שניתן לי ללא עלות ובסיום הקורס אני מחוייב במשך שלושה חודשים להתראיין באמצעות החברה הנ״ל לראיונות שהם סידרו לי. לאחר שאני מוצא דרכם עבודה אני מחוייב להם מרגע תחילת העבודה לשנתיים כאשר במידה ואני עוזב לפני תום השנתיים התחייבות אני מתחייב לשלם קנס של 30,000 ₪ בגין עלות ההכשרה. יש לציין שהקנס הוא קבוע ואינו פוחת במשך הזמן. כלומר לאחר שנה עדיין הוא עומד על הסכום המלא. רציתי לשאול האם הסעיף הנ״ל באמת תופס בפועל. אם למשל לאחר שנת עבודה אני ארגיש שלא טוב לי במקצוע הנ״ל או במקום העבודה ואני ארצה לעזוב האם אני אכן אהיה מחוייב לשלם את מלוא הסכום? אגב, ישנן שתי נקודות יציאה מהחוזה. הראשונה היא שבועיים לאחר תחילת הקורס והשנייה היא במידה והם לא הצליחו למצוא לי עבודה.
שי מלאך
11/11/2015 16:11
אישתי עובדת כקופאית בסופר היא מקבלת סידור עבודה ובהתאם מתכננת את זמנה. כשאין הרבה לקוחות בסופר אומרים לקופאיות ללכת הביתה. לאחרונה זה קורא הרבה (אתמול היתה אמורה לעבוד 8 שעות ועבדה רק 6) האם מבחינה חוקית מותר להם לשחרר אותה שלא מרצונה? ומה קורה אם היא מתנגדת ונשארת את השעות כפי שרשומות בסידור עבודה היא חוששת שיתנכלו לה...
ל.נ
11/11/2015 15:57
עבדתי עד לא מזמן בחברת השמה, חלק מהמשכורת שלי היית מבוססת על פרמיות. סיימתי לעבוד בחודש ספטמבר כך שהמשכורת האחרונה שלי היית בחודש אוקטובר, אבל היו לי השמות שנסגרו חודש קדימה. האם המעסיק מחוייב לשלם לי עליהם גם אם אני לא מקבלת משכורת? ואם כן, איך אני אמורה לגבות את התשלום?

תודה!
מוטי
11/11/2015 15:01
אני מורה ממלא מקום כל פעם במקום אחר.
האם אני זכאי להחזר מלא של הנסיעות שלי או שלבעלות זכות לתת לי נסיעות לפי תעריף שנקבע על ידם?
אשמח לקבל מקור לתשובה.
מנחם
11/11/2015 12:42
בתלוש משכורת של חודש 10/2015 רשום כי חישוב השכר מתייחס לימי עבודה 1-30/09/2015, השכר עצמו שולם ביום 09/11/2015
ביחידות המס רשום 25 ימים עבור 10/2015
בפועל השכר שחושב היה עבור חודש 09/2015 ולא של חודש 10/2015
האם זה חוקי?
לכאורה יש כאן הלנה של חודש בשכר
הדוגמא הזו היא לאורך כל חודשי העבודה בעבר
מעיין
11/11/2015 10:27
שלום,
בן זוגי מנסה להתקבל לעבודה בקופת חולים מסויימת, אך אחותו למחצה (לא אותו שם משפחה) עובדת באחד הסניפים. קופת החולים טוענת כי היא לא מוכנה להעסיק את בן זוגי אך ורק בגלל סיבה זו, ולמרות שאינו מעוניין לעבוד בסניף (או סניפים) הקרובים לסניף בו אחותו למחצה עובדת.
האם הדבר חוקי? האם יש עילה לתביעה?
תודה
הפסקות
אנה
11/11/2015 10:08
אני עובדת בחנות בגsים כבר יותר מ3 שנים. הרבה פעם יוצא מצב שאנחנו לא מקבלים את ההספקות שלנו (גם אם אנחנו עובדים מעל 6 שעות). יש משהו שאפשר לעשות נגד זה?
רן
11/11/2015 09:21
כיום אני יודע שלמעסיק אסור למשוך אליו חזרה את כספי הפיצויים ל הפנסיה למעט מקרים חריגים וכמובן שהוא חייב לשחרר את כספי התגמולים.

אבל, זה שאסור למעסיק למשוך אליו את כספי הפיצויים זה דבר אחד, אבל האם זה אוטומטית אומר שיש לו חובה לשחרר את כספי הפיצויים בטופס 161 לעובד גם הוא מתפטר או אין אירוע מזכה?
(גם אם המעסיק לא משחרר 161 עדיין הכסף נשאר של העובד והוא יוכל לקבל אותו בעת אירוע מזכה)
רן
11/11/2015 09:12
עובד שעתי שסיים לעבוד ויש לו 5 ימי חופשה
מקבל 25 ש"ח לשעה 8 שעות ביום , איך יש לחשב לו את היתרה של פדיון חופשה:

1. 5*8=200 יומי * 5 = 1,000 ש"ח

2. לפי חוק חופשה שנתית: רצף 3 חודשים חזקים חלקי 90 (נניח 12,200/90 =135 ש"ח)
135 * 5 = 675 ש"ח

איזו מהן הדרך הנכונה בעת סיום עבודה וגמר חשבון לעובד שעתי?
ירון
11/11/2015 01:22
רציתי לדעת אם המעסיק מסר לי תלוש ב10 לחודש וחלה טעות בשכר של 300 שקלים פחות .

המעסיק חייב לי לשלם זאת בשיק או רק בחודש הבא?

פשוט יש לי תשלומים של שכר דירה וניכויים אחרים בכרטיס שה300 שקלים יעזרו לי מלהיכנס למינוס בבנק אני יכול לדרוש ממנו שיק ושזה לא יתבצע בחודש הבא?

ואם אני עובד שנה בחברה.
אני יכול לאסוף במשך ה12 חודשים את כל החוסרים של הכספים של כל חודש ולדרוש בחודש ה13 שהמעסיק ישלם לי סה"כ את כל החוסרים שהחסיר לי מהמשכורת?
שמואל
11/11/2015 00:43
אני מעסיק אדם שכרגע באבל (דרגה ראשונה), לפי הבנתי אני צריך לשלם לו עבור ימי העבודה בזמן שהוא בשבעה + ימי עבודה למחליף שלו. מה ההגיון שאני צריך להפסיד כ- 2000 ש"ח?
אוהד
11/11/2015 00:20
האם אי החתמת יציאה למקבלי משכורת גלובלית יכול לגרור להורדת יום עבודה
רועי
10/11/2015 23:55
שלום,

בתלוש השכר שלי מופיע לי ותק גבוה בחודש ממה שאני מחשב.
את התלוש אני מקבל תמיד כמה ימים לאחר תחילת החודש החדש.
לדוגמה, התחלתי לעבוד בתחילת השנה (1/1/2015), את תלוש מאי קיבלתי כמה ימים לאחר תחילת יוני(הודפס) וכתוב לי ותק 0.5 (6 חודשים).
ייתכן שבגלל שהתלוש מופק כמה ימים לאחר תחילת החודש החדש, זה מתווסף לי לותק?
תודה!
משה
10/11/2015 23:13
שלום, אני עובד במשרה במשמרות, באופן שאין לי איך להגיע אל מקום העבודה באוטובוסים אלא רק ברכב פרטי.
ובכל זאת המעסיק מתעקש לשלם לי שכר נסיעות בערך של כרטיס "חופשי חודשי", שזה יוצא הרבה פחות ממה שעולה לי הנסיעות בפועל.
האם מותר לו לשלם לי כך?
יוני
10/11/2015 22:44
האם יש חובה להודיע מראש לעובד על הוצאה כפויה לחופשה (לא מרוכזת) בתשלום ?
ערן
10/11/2015 21:58
שלום רב,
אני עובד בחברת אמנור בשמירה התפטרתי השבוע משם.. לפני שבועיים ביקש ממני המנהל לעשות רישיון לנשק אמרתי לו בסדר אבל בתנאי שאני לא מוציא ממני כסף על זה ובלי התחייבות להמשך.. המנהל הסכים ואמר לי שזה ללא התחייבות והקורס עולה 700 שקל והחברה משלמת ולא אני, היום קיבלתי תלוש שכר וראיתי שהורידו לי 700 שקל על הקורס.. אני מציין שיש לי הוכחות שהמנהל אמר לי שזה ללא התחייבות כאשר אמרתי זאת למנהל הוא אמר לי שבתחילת העבודה חתמתי על טפסים שבטפסים רשום שההתחייבות היא לשנת עבודה אחת.. מכאן נובע שהמנהל העלים ממני פרטים הסתיר ממני ושיקר לי.. דרך אגב נמנעתי מהמנהל לצלם עותק של הטפסים בתחילת העבודה שלי וככה לא ידעתי מזה על השנת התחייבות הזאת במידה ואני עושה רישיון נשק..אני גם מציין שאם הייתי יודע שזה התחייבות לשנה לא הייתי עושה את הרישיון הזה .. המעשה נעשה בתמימות דעים וברמאות מצד המנהל שלא אמר לי על ההתחייבות הזאת למרות שחתמתי בתחילת העבודה על הטפסים.. במידה ואני פונה לבית דין לעבודה יוכלו לעזור לי בעניין הזה כדי לקבל בחזרה את הכסף שלקחו לי?
אייל
10/11/2015 21:07
שלום אני עובד במקום עבודה 5 שנים סוף חודש הזה אני אמור לסיים את העבודה אני כרגע בתקופת מחלה של חודש וחצי השאלה שלי אם המעסיק יהיה חייב לאפשר לי לנצל את כל תקופת המחלה מעבר לתום תקופת העסקה תודה.
אופק
10/11/2015 19:22
אני עובד לפי שכר שעתי בן 18 ב21.10 חזרתי מחול בבוקר והייתי בפלאפון רק בלילה קיבלתי הודעה מהמנהל שאם לא אגיע למשמרת באותו יום בצהרים אני מפוטר ללא הודעה מוקדמת עקב הפרעת משמעת חמורה על כל המשתמע מכך בחוק
את המשמרת אני לא קבעתי הוא קבע לי בלי שידעתי עליה וכל זה דרך הפלאפון
זה הפרת משמעת חמורה ?מגיע לי פיצויים?
והאם התכתבנו בוואטסאפ זה נחשב שיחת שימוע ?
בר ב.
10/11/2015 16:31
העסקנו עובדת זרה לסבתא שלי. כמעט 3 שנים. מדיי שנה שילמנו לה חופשה והבראה כחוק בסביבות 4000 ש"ח. רק לאחרונה שמנו לב לתלושי המשכורת שלה ושמה כתוב כחלק מסעיפי המשכורת שהיא קיבלה גם מהחברה המעסיקה חופשה והבראה כ-300 ש"ח כל חודש.

החברה לא טרחה להגיד לנו את זה ואם כבר להפך כל שנה הם דאגו שאנחנו נשלם לה הבראה וחופשה. עכשו, ייתכן ורשום בחוזה שאנחנו אלה שמשלמים לה אבל השאלה שלי היא אחרת- האם ייתכן לאור מה שסיפרתי שהמטפלת קיבלה פעמיים הבראה וחופשה...? האם זה אומר שמגיע לנו כסף בחזרה מהחברה? או ממנה( למרות שאין זה אשמתה היא לא יודעת עברית אז בטח לא לקרוא את התלושים האלה).

החברה מעבירה אותנו מאחד לשני (כרגיל) ואני רק רוצה לדעת האם חוקי מה שהם עשו? האם יש עניין לבית משפט?
התפטרות
רחלי לוי
09/11/2015 11:15
שלום אני עובדת 12 שנה במקום עבודתי מה הזכיות שמגיעות לי אם אני רוצה לעזוב מבחינת הפיצויים
עורך דין
10/11/2015 15:51
שלום רחל

במקרה של התפטרות תכולי לפדות בתשלום את ימי החופשה שצברת וכן לשחרר את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה שלך לטובת פיצויים - למרות שאין בכך היגיון כלכלי. כמו כן, תוכלי לממש כל זכות אחרת כאמור בחוזה העבודה שלך מול המעסיק - אם קיימת כזאת.

בהצלחה
מתנת חג
ולנטינה
09/11/2015 10:46
שלום, ותודה על תשומת לבכם.
עבדתי בדיוטי פרי נתב"ג לפני שנתיים וחצי.
קיבלנו מתנות חג.. כרטיס נטען ב 250 ש"ח וטסטרים. שאפרש לאסוף אותם רק בטיסה או דרך מישהו שטס באמצעות יפוי כח.
לא יצא לי לטוס וגם לא היה לי מי שטס.
אני התפטרתי והתקשרתי לבדוק אם יהיו הטסטרים מוכנים ואם יוכל לקחת אותם, אמרו לי שיחזרו אליי עם תשובה.. הסיפור הזה חזר על עצמו מספר פעמים. ( מתקשרת לברר-מחקה לתשובה)
עכשיו גם הכרטיס נטען פג תוקף. אבל למתנת חג יש תוקף ? או שאני יכולה עכשיו להתקשר ולדרוש אותם?
תודה רבה מראש על התשובה :)
עורך דין
10/11/2015 15:50
שלום ולנטינה

אם קיבלת מתנה לחג עם תאריך תפוגה, כמו שקורה פעמים רבות עם תוי קניה למשל, ולא מימשת את המתנה בתוך חלון התאריכים שצויין, לא תוכלי לבוא בטענה לאיש.

בהצלחה
חן
09/11/2015 10:43
האם מותר למעסיקה שלי לדרוש ממני להגיש מכתב התפטרות אם אני טסה ל3 חודשים? אני שנתיים כבר בעבודה.
עורך דין
10/11/2015 15:48
שלום חן

אם אין לך אישור מהמעסיק לצאת לחופשה של 3 חודשים ואכן תעשי זאת ללא אישור, ניתן לראות בעזיבתך כמעשה התפטרות בכל מקרה.

בהצלחה
ירון
09/11/2015 09:47
רציתי לדעת אם המעסיק מסר לי תלוש ב10 לחודש וחלה טעות בשכר של 100 שקלים פחות .

המעסיק חייב לי לשלם זאת בשיק או רק בחודש הבא?

פשוט יש לי תשלומים של שכר דירה וניכויים אחרים בכרטיס שה100 שקלים יעזרו לי מלהיכנס למינוס בבנק
עורך דין
10/11/2015 15:47
שלום ירון

על פניו המעסיק אמור לשלם לך את ההפרש באופן מיידי. בפעול, זה לא קורה לעיתים קרובות וההפרש מועבר רק בחודש הבא. לעניות דעתי, אם המדובר על סכום של 100 ש"ח בלבד אין סיבה אמיתית להתעקש בנושא.

בהצלחה
דלית
08/11/2015 23:00
עשיתי תאונה בדרך חזרה מהעבודה.
אני יכולה להגיש זאת כתאונת עבודה
האם אני חייבת או יכולה להיות רק בימי מחלה?
הדרישה לביטוח לאומי זו חובה או זכות?
עורך דין
10/11/2015 15:46
שלום דלית

ראשית אני ממליץ לך לפנות אל עורך דין על מנת לטפל בנושא הפגיעה בתאונה ותוצאותיה, כמו גם בתביעת פיצויים בעקבות המקרה. את רשאית להשתמש בימי המחלה שצברת כמובן.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ