פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 607
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלי
13/04/2016 20:17
שלום לכולם,
ב- 3/2/2016 הייתי בראיון עבודה שכלל מבחן וכל ארך כ שעתיים.
השקעתי מאמץ והגעתי לראיון והייתי רציני לגבי המשרה שהתמודדתי.
אמרו לי שיהיו איתי בקשר, ומאז ( עברו יותר מחודשיים) לא יצרו איתי קשר בשום אמצעי.
קצת מזלזל ונוגד את הסעיף החדש בחוק, בו מעסיק חייב להודיע למועמד את התקדמותו בתהליך, גם אם התשובה שלילית.
האם ניתן לעשות משהו בנידון? להגיש תביעה?
לא ראיתי האם יש פסקי דין בנושא, מאחר והסעיף חדש יחסית ולאו דווקא נאכף מספיק בשביל לכלול מידע על זה ברשת.


תודה
ענת
13/04/2016 19:14
שלום,
אם עבדתי אצל מעסיק מסוים מפברואר 2011 עד נובמבר 2012 במשך 19 חודשים לא רצופים (באמצע הייתי 14 שבועות בחופשת לידה) ולאורך כל התקופה הוא לא הפריש לי דמי פנסיה האם אני זכאית לתבוע אותו על כך ואם כך איך עושים זאת?
מאחר וזו הייתה עבודת סטודנטים, השכר כל חודש היה משתנה בהתאם למספר השעות שהייתי עובדת. בתלוש השכר העבודה מוגדרת כבסיס שכר: יומי. כמו כן מאחר וזו הייתה רק עבודת סטודנטים לא לקחתי אותה כמשהו רציני ולכן לא חשבתי על העניין של הפנסיה.
ותק
רינה
13/04/2016 18:45
אני עובדת בבית ספר לחינוך מיוחד בבעלו בפיקוח משרד חינוך שהם עובדים גם בחודשי יולי אוגסט השאלה שלי אני התחלתי לעבוד ב 15.2.2009 והמשכתי לעבוד בחודשי יולי אוגוסט האם השנה הזו תחשב לותק או לא
טופס 101
הגר
13/04/2016 18:30
בשנת 2015 מילאתי ט' 101 עבור מעסיק מסוים. עבדתי כשכירה בעוד מקום והיה לי תאום מס. בתחילת שנת הלימודים הנוכחית המשכתי לעבוד אצל אחד המעסיקים. ב 2016 לא נשלח אלי ט' 101 חדש למילוי ע"י המעסיק, אני לא דיווחתי על סיום עבודתי במקום הנוסף- והמעסיק הוריד לי 48% מס הכנסה מתחילת ינואר בהעדר ט' 101 עדכני. המעסיק יחזיר לי מתי שהוא את הכסף, אבל השאלה שלי- האם זו אינה אחריותו לדרוש ט' 101 עדכני ל 2016? אם זו אכן אחריותו- האם לא חייב לשלם לי לאלתר את המגיע לי?
שיר
13/04/2016 16:20
רציתי לברר, ילדתי את ביתי לפני שבעה חודשים ומשכתי את חופשת הלידה עד עכשיו. כעת החלטתי לא לחזור למקום עבודתי עקב טיפול בילדה (עברתי דירה ואני רוצה להתחיל לעבוד במקום הקרוב יותר לאיזור מגוריי).

קראתי כי כשאני כותבת את מכתב ההתפטרות עליי לתת למעביד התראה מוקדמת של 30 יום. איך זה בדיוק אמור לעבוד? אני אמורה לחזור לעבודה ל- 30 יום ואז לעזוב? כי לא חזרתי לעבודה בכלל מאז הלידה.

בנוסף, אם לא אתן את 30 הימים הללו לא אהיה זכאית לפיצויים? יש לציין כי העבודה שלי היא פר משימה ולא שעתית או חודשית.
אירנה
13/04/2016 16:19
אני התפטרתי ממקום העבודה שלי לאחר 4 שנים למען טיפול בילד.

גמר חשבון התקבל והיום פניתי לחברת הביטוח על מנת לשמר את הפוליסה עד ספטמבר . התברר לי שהמעסיק לא הפריש כסף מחודש נובמבר 2015.

עפי הנציג זה לא חוקי ובעצם חסר כסף כרגע מהמעסיק. החל"ד שלי נגמר רק ב-2.2 ויומיים לאחר מכן התפטרתי.
(ילדתי בסוף ספטמבר )

עבדתי בשכר גלובלי והתברר שבטופס 161 נרשם שכר הנמוך ממה שקיבלתי.

מה עושים במצב כזה? הרי אין לי תלושים להוכיח שלא שולם לביטוח כלום.

תודה רבה.
שיר
13/04/2016 16:14
המעסיק מאלץ לצאת לחופשה מרוכזת בחול המועד פסח, במידה ולא נותרו לי ימי חופשה האם מותר לקזז ימים אלו מהשכר??
בנוסף, האם מותר להגדיר את ימי חול המועד כיום עבודה מלא וערב חג שבע שעות עבודה?
תודה רבה לעונים
אורי
13/04/2016 16:14
צהריים טובים

עובד אשר עבר תאונה בדרך לעבודה וזו הוכרה כתאונת עבודה ע"י הביטוח הלאומי.

בתקופה הראשונית המעסיק עשה "שימוש" בכל ימי המחלה והחופש הנותרים לעובד ולאחר מכן "החזיר" אותם לאחר האישור מביטוח לאומי.

מאז העובד נמצא כלא כשיר לעבוד ע"י רופא תעסוקתי (של קופת חולים) ונמצא קצת יותר מ6 חודשים בבית. טרם התקיימה ועדה של ביטוח לאומי.

כעת הוזמן לשיחת "שימוע" בעניין.

שאלותי:

1. האם המעסיק יכול לפטר את העובד במצב הזה - בזמן שהוא עדיין לא חזר לעבודה.

2. בהנחה ויכול לפטר, מה הן זכויותיו של העובד מבחינת פיצויי פיטורים וכו'.

3. האם במצב כזה יכול העובד לקבל דמי אבטלה לאחר הפיטורים?

4. שאלה אחרונה ופחות קשורה, האם עובד רשאי לדרוש שבן משפחה יהיה נוכח איתו בשיחת השימוע.

תודה רבה.
הילה
13/04/2016 16:12
שלום,
פוטרתי מעבודתי לאחר 5 שנים, סיכמתי עם המעסיק על 2 חודשים של הודעה מוקדמת תחת הסכם שאני לא אגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת.

לאחר חודש - המעסיק דרש ממני להחזיר את הרכב לחברה - הרכב שימש אותי בכל 5 השנים האחרונות.
נאלצתי להחזיר.
האם זה תקין ?
תמרה
13/04/2016 16:11
היי אני עובדת במקום עבודה חודשיים כך שאין לי וותק במקום , גיליתי לאחר שבועיים שניכנסתי לעבודה שאני בהריון וליפני שבועיים הודעתי על כך דרך כוח אדם שאני בהריון (עובדת דרך כוח אדם) ומאז בעל העסק מתקשר אל כוח אדם וטוען שאני מדבר באי כבוד אליו ומקללת ומתנהגת באגרסיביות ללקוחות שלו ( חשוב לציין שאני אדם מאוד רגוע ותמי מחייכת ללקוחות שאני נותנת להם שירות ומעולם לא דיברתי עם בעל העסק כי הוא לא באמת מדבר עם העובדים שלו יש לו מלא אחראיים שאחראים לכל דבר ) עכשיו הוא גם נתן לי משמרות לכל השבוע 5 משמרות ומאז שעשו לי שיחה בכוח אדם על מה שהוא אמר להם הוא גם מתקשר אלי בכל יום ומבטל לי את המשמרת ( רצוי להזכיר שאנחנו 2 עובדות במקום ועם אני לא באה לעבודה להחליף את העובדת הראשונה אין מי שיחליף אותי כך שהעובדת עבדה כפולות כל הזמן הזה וכשהיתקשרתי לישאול אותה למה ביטלו לי משמרת ועם סוגרים מוקדם היום היא טענה שבעצ העסק אמר שאני פשוט החלטתי לא להגיע , זה פוגע לי במשכורת וזה פוגע בי אישיתי בכך שהוא ממציא דברים שלא היו.

יש מה לעשות בנידון?
רונן
13/04/2016 16:09
שלום לכולם.

במידה והתחלתי תהליך של מחלת מקצוע והוחלט שהפציעה שלי לא נבעה מהעבודה ( לא משנה שצורף מכתב מרופא תעסוקתי ומכתב פיטורין המסביר למה אני לא יכול להמשיך...) האם ניתן לערער על כך? והאם מומלץ לפנות ולקחת עורך דין במקרה כזה?

תודה רבה לעונים
אלי
13/04/2016 14:13
שלום, אני עובד במקום עבודה שבדרך כלל עובד במהלך חול המועד, השנה המקום עושה שיפוצים והודיע על חופש במהלך ימים אלו.
המעסיק אומר שלא נקבל תשלום, ורציתי לדעת מה החוק בנושא...
אציין שיש לי רק 2 ימי חופשה שצברתי. ואם אצטרך לנצל אותם מה הדין לגבי שאר הימים של חול המועד? אשב בבית ללא שכר?
תודה מראש.
ל.מ
13/04/2016 13:25
היי,

התפטרתי לטובת גידול הילד והתחלתי לחתום בלשכה, ויש לי עד סוף החודש לחתום עד שאקבל את כל הכסף שמגיע לי. המתאמת השמה שלי הפנתה אותי לעבודה להשגחת בגרויות.

דיברתי עם המעסיקה ואמרתי לה שאני נוסעת לחו״ל עוד שבועיים בערך לתקופה די ארוכה, והמעסיקה אמרה לי שכשאני אחזור מחו״ל אתקשר אליה ואם זה יהיה רלוונטי היא תקבל אותי.

היום הייתי אצל המתאמת השמה והיא אמרה לי שאני חייבת ללכת להדרכה שהמעסיק עושה ולהחתים אותם שם שהייתח בהדרכה.

למרות שאמרתי לה את מה שהמעסיקה אמרה לי היא אמרה שאני עדיין חייבת ללכת ושכשאני אחזור מחו״ל אז אני אתחיל לעבוד. כמובן שאני לא רוצה להתחיל לעבוד ולקבל את הכסף שמגיע לי.

השאלה שלי היא האם אני הולכת רק להדרכה בלבד ולאחר מכן נוסעת לחו״ל ואז ששאני כבר חוזרת אני לא צריכה יותר לחתום בלשכה, האם מבחינת ביטוח לאומי אני עדיין זכאית לקבל את הכסף שנותר לי לקבל?

אשמח לתשובה
אלה
13/04/2016 13:24
אני מועסקת בעירייה דרך חברת קבלן, החוזה שלי ל-10 חודשים ואמור להסתיים בחודש בו אני צפויה ללדת (ביוני). המעסיק כבר הודיע לי שאין בכוונתו להמשיך איתי את החוזה לאחר סיומו כי אין צורך בתפקיד שלי יותר.

האם יכולים לפטר אותי ביוני, חודש בו אני צפויה ללדת? אם יפטרו אותי רק לאחר חופשת לידה מה זה אומר מבחינת הזכויות שלי בביטוח לאומי ו 90 יום המתנה?
סיגלית
13/04/2016 13:20
בסוף החודש מסתיימת לי חופשת הלידה. בעקרון אני לא מעוניינת לחזור לתפקיד שלי בעבודה, אבל חשבתי להמשיך לחל"ת כדי לקבל הנחת עובד (אני עובדת באחת מרשתות הפארם). בעקרון מה הזכויות מבחינה כספית בחל"ת ומה קורה אם אני מתפטרת לשם גידול הילדים בבית (יש לי תאומים).
ליס
13/04/2016 13:19
שלום!
אני נמצאת באמצע ההריון ובחיפושי עבודה כרגע...
אם אני מתחילה לעבוד בחברה למשרה זמנית בלבד, האם אחרי זה יגיע לי את דמי חופשת הלידה מביטוח לאומי? איך זה עובד בדיוק?

האם היציאה שלי לחופשת לידה "עולה למעסיק?" או שההתנגדות באה מעצם זה שהוא חייב לשמור את מקום העבודה שלי עד שאשוב?

תודה!
טל מ.
13/04/2016 13:19
שאלה לגבי קבלת דמי לידה כעצמאית:

אין לגורמים שונים תשובה חד משמעית בשבילי אם הם מתקבלים אוטומטית או שעלי להגיש טפסים כלשהם. ואם כן אז למי? ומתי יתקבלו?

בנוסף, אם ידוע לי גובה התשלום החודשי לביטוח לאומי, איך אני מחשבת את גובה דמי הלידה?
תודה רבה!
לירז
13/04/2016 13:18
אני הייתי בשמירת הריון מ-1.8 לפני זה הייתי בחופשת מחלה שלושה שבועות.

ילדתי ב-21.10 פגית והשתחררנו ב-21.3 (כלומר חמישה חודשים) לפי מה שהבנתי חופשת הלידה מתחילה ביום השחרור...

ידוע לי כי מותר להאריך את חופשת הלידה עד חצי שנה - האם מותר לי להאריך את החופשה כפי שמותר לכל אחת בלי קשר לאשפוז או לשמירה?

ושאלה נוספת היא עד מתי נשמר לי מקום העבודה? האם זה שנה מהלידה או שנה מאז שיצאתי לשמירה?

יש לציין כי אני ועובדים נוספים נמצאים בהליך תביעה וכרגע תהליכים שרלוונטים אלינו הוקפאו... האם זה אומר שלא יוכלו לפטר אותי גם אם אחזור אחרי שנה מהלידה?
ספיר
13/04/2016 12:56
היי בעלי היה בראיון עבודה עבר את כל הראיונות האפשריים ועבר הכל בהצלחה רבה במשך שבוע וחצי.
בשלב האחרון התקשרו למעסיק הקודם שלו האם זה תקין ?
ובגלל זה הוא לא התקבל לעבודה .
המעסיק הקודם מתנכל לבעלי.
אשמח לתשובה
עובדת קבלן
13/04/2016 12:56
כמה דברים שאשמח שתענו לגבי זכויות עובדי קבלן. לפני זה כמה נתונים רלוונטים.
1. אני התחלתי לעבוד ב5.2 כרגע יהיה לי 3 חודשי עבודה רק אחרי פסח.
2. אני עובדת משראה מלאה מראשון עד שישי 178 שעות.
3. השכר שלי הוא לפי שעה.

השאלות:
1. לגבי חגים כאשר המוסד לא פעיל ואני לא עובדת מה מגיע לי מבחינת השכר?
בדגש על פסח, לג בעומר, ימי זיכרון ויום העצמאות. (כרגע המעסיק שלי אמר שלא מגיע לי כלום בגלל הוותק וכי החג גם בשבת, במקביל העובדים במוסד מקבלים את חופשת החג על חשבון המעסיק הישיר/ימי חופשה)
2. שי לחג מגיע לי? מהמקום עבודה או מהמעסיק או לא בכלל? (כרגע עובדי המקום מקבלים שוברים בשווי 700 שקלים)
3. ימי חופשה, בגלל שזה משרה מלאה יצא לי לקחת חופש לסידורים, האם מגיע לי ימי חופש בתשלום, כמה וגם עם וותק של חודשיים בלבד כרגע?

קראתי שעובד קבלן צריך להשוות תנאים בהתאם למעסיק הישיר בדגש על שי. ימים על חשבון המעסיק בחגים וכד' האם זה נכון גם לגביי שכרגע אני עם וותק מתחת ל3 חודשים?

הנושא חדש לי אז אשמח לכמה שיותר מידע על הזכויות שלי. תודה רבה!
אלונה
13/04/2016 12:49
שאלתי היא האם מומלץ לעבודה בשיטה הזאת של "חשבונית לשכיר" ? האם לא יהיה מצב שביטוח לאומי פתאום ימצא לי חובות אליהם.
אודה על תשובתכם
נועם
13/04/2016 12:09
רציתי לדעת האם אנו זכאים לתוספת מסוג זה כפי שאוכלוסיות אחרות בשירות המדינה מתוגמלות.

במידה וכן האם יש משרדים שבהם אנו לא זכאים
דניאל
13/04/2016 11:36
המעסיק שלי מחזיר לי נסיעות ע"פ חופשי חודשי. כלומר, מחיר החופשי חודשי חלקי 20 ימי עבודה(אפשריים) בחודש.
זאת אומרת שאם חופשי חודשי עולה 299 אז כל יום יוצא 14 שקל.
אני עובד בחודש לא יותר מ16 משמרות .
כל יום שלא כולל חופשי חודשי אני משלם על נסיעות 26 ש"ח.
אם אני לא עובד 20 ימים בחודש, לא משתלם לי לקחת חופשי חודשי מבחינה כלכלית, כי אז אני שלימתי סתם הרבה כסף.

האם מבחינה חוקית מותר לעשות את זה?
מור
13/04/2016 11:01
שלום, החלפתי מטפלת בצהרון פרטי 5 פעמים והובטח לי שישלמו לי מזומן/ שיק ע"ס חשבונית מס שאגיש מקניות שלי.
לא שולם לי השכר
כיצד ניתן לתבוע?
קרן
13/04/2016 10:24
בוקר טוב
רציתי לשאול עבדתי במקום עבודה חודש והמעסיק לא שילם את השכר ונעלם יש לי תלוש משכורת של אחד העובדים פניתי לבית דין הם לא עזרו כי אין לי את הפרטים המלאים המשטרה לא יכולה להביא את הפרטים מה אני יכולה לעשות במצב כזה זה קרה לפני חצי שנה
שאלה
נוי
13/04/2016 09:04
בוקר טוב
האם המעסיק שלי יכול לפטר אותי כי לא באתי יומיים לעבודה בגלל מחלה ויש לי אישור רפואי על כך?
תודה
שאלה
Ofir
13/04/2016 06:51
שלום
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי הפסקה,במשמרת 8 שעות,ומה עושים אם המעסיק לא נותן הפסקה?

והאם שינוי שעות משמרת נחשה הרעת תנאים?

תודה
RE: שאלה
עורך דין
13/04/2016 08:14
שלום אופיר

המעסיק חייב לתת הפסקה של 45 דקות ואם הוא לא נותן יש לפנות אליו בכתב ולדרוש לקבל הפסקה כחוק. אם גם אחרי הפניה בכתב לא יתן הפסקה ניתן להתפטר בדין מפוטר ולהגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

לגבי שינוי שעות משמרת או כל שינוי חד צדדי של הסכם עבודה - יכול בהחלט להיות שהמדובר על הרעת תנאי עבודה אך צריך לקבל ממך עוד מידע על מנת לתת תשובה ודאית.

יום טוב!
Ofir
13/04/2016 08:47
שלום שוב
במשך חודשיים אני מתדיין מול החברה והאתר בו אני מועסק,נעשו המון פניות בנושא והתשובה שקבלתי הייתה שזה המצב וזה מה יש.
ואם לא מתאים לי אני מוזמן ללכת.

לגבי שעות העבודה,היה מסוכם ששעות המשמרת בין 7 ל15 ולפתע נדרש ממני להגיע ב6 ולעבוד רצוף עד שעה 15

מהם בדרכ התוצאות של תביעה מסוג זה?

תודה יום טוב
פיטורים
נוי
13/04/2016 08:46
בוקר טוב
האם המעסיק שלי יכול לפטר אותי כי לא באתי יומיים לעבודה בגלל מחלה ויש לי אישור רפואי על כך?
תודה
נאוה
12/04/2016 20:07
מנהל בכיר בשרות המדינה דורש ממנהל זוטר להיות זמין ללא הגבלת זמן ומבלי שהוא יקבל על כך תוספת שכר. האם הדבר חוקי?
עורך דין
13/04/2016 08:21
שלום נאוה

כמובן שזוהי דרישה לא הגיונית בעליל.

בהצלחה
אביב
12/04/2016 23:19
המנהלת מבקשת מאיתנו להודיע על ההיעדרות. ביום ראשון הקרוב יש לי תור לרופא (תור דחוף) התור נקבע מראש ונשלח לאישור עוד לפני. היא לא התייחסה למה ששלחתי. המנהלים קבעו פרוייקט אחרי שהודעתי על התור שלי. היום היא שלחה לי סירוב על התור שלי לרופא וכתבה לי שהיא דורשת ממני לחזור לעבודה אחרי התור. יש לציין שאני לא יודע כמה זמן אני הולך לבלות בתור.
האם יש לה סמכות לעשות זאת? בעיקר שהודעתי לפני? האם היא יכולה לנקוט נגדי באיזה שהם אמצעים אם לא אחזור? תודה מראש.
עורך דין
13/04/2016 08:20
בוקר טוב אביב

המעסיק חייב לאפשר לך לגשת לטיפול או בדיקה רפואית ואתה יכול וצריך להביא אישור רפואי מתאים.

בהצלחה




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ