פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 581
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בטי מ.
05/06/2016 08:29
חייבת לשאול:

עדיין בעבודה עושים לי בעיות עם הגמר חשבון הם לא יודעים את החוק ורוצים לברר אם עבדתי 11 חודשים מה-1.9.14 עד 4.7.15 ויצאתי לשמירת הריון עד ה- 20.12.15 (עד הלידה).

החופשת לידה היתה עד 17.4.16 (תאומים) - האם הוותק נצבר ?

זאת אומרת זה מעל שנה עבודה ומגיע לי פיצויים בגין התפטרות למען טיפול בילד?
עורך דין
05/06/2016 13:19
שלום בטי

אכן מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים בעת התפטרות לצורך טיפול בילד או במקרה שלך בילדים.

בהצלחה
שולי
05/06/2016 08:30
חברה טובה עבדה למעלה משנה בתיכון פרטי (הועסקה דרך עמותה חינוכית). חזרה לעבודה לאחר 4 חודשי חופשת לידה.

כעבור כחודש זומנה לשיחה בה נאמר לה שהיא מפוטרת, ותסיים את שנת הלימודים אך לא תמשיך לשנה הבאה.

אציין שבמקביל אליה פוטרו עוד כמה מורים אולם בנוסף, זו שהחליפה אותה בחופשת הלידה התקבלה פתאום למשרה קבועה ונשארת במקום העבודה. הטענה היתה שאלה הם צעדים של התייעלות וקיצוצים בכח האדם.
האם זה חוקי להודיע על סיום העבודה בטרם עברו 60 יום מחזרתה לאחר החופשה?

האם יש מקום לתבוע משהו נוסף מעבר לפיצויים בשל המהלך הזה והדרך המבישה בה פוטרה כמעט מיד עם חזרתה?

אשמח לתשובה
עורך דין
05/06/2016 13:18
שלום שולי

פיטורי עובדת חודש לאחר חזרה מחופשת לידה אינם חוקיים בעליל שכן העובדת מוגנת מפני פיטורים. מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין שייצג את העובדת מול המעסיק.

בהצלחה
יוסי
05/06/2016 13:15
שלום..עברתי דירה המרכז לבאר שבע..ניסיתי לשאול את החשבת שכר של החברה שבה עבדתי האם מגיע לי פיצויים..נאמר לי שצריך להתקיין תנאי של מעבר מעל 40 קמ וכן מעבר לישוב ספר..
נשמע לי מוזר..
יש לציין שעבדתי 3 שנים בחברה..והמעבר הוא גם לצורך לימודים..

תודה רבה על העזרה.
עורך דין
05/06/2016 13:17
שלום יוסי

אולי נשמע מוזר אבל חשבת השכר צודקת ולא מגיע לך לקבל פיצויים בעת מעבר מהמרכז לבאר שבע לצורך לימודים.

בהצלחה
שירן
05/06/2016 08:32
בוקר טוב

אני בהריון ועכשיו נכנסתי לחודש 6, כשהתקבלתי לעבודה כמה ימים לאחר מכן נכנסתי לחודש 5 והודעתי להם. יומיים אחרי שהודעתי להם שאני בהריון שאלתי את המנהלת שלי מה מנהל החברה אמר והיא אמרה שהוא בהלם ושהפתעתי אותם.

שבוע וחצי שבועיים אחרי שהתחלתי לעבוד עשו לי שיחת משוב ואמרו לי מה אני צריכה לשפר ושיפרתי את הדברים מיד.

ביקשתי מהם אפילו לעבוד שעות נוספות מפני שאני באמת צריכה את הכסף ואתמול לפני סיום יום העבודה קראו לי לחדר ישיבות ונתנו לי מכתב לזימון לשימוע על עקב חוסר התאמתי למקצוע. יש לציין שלא עשו לי חפיפה כמו שצריך ואני פחות מחודש במקום העבודה וגם כשאני שואלת ומתעניינת על מקרים ספציפים של לקוחות לא תמיד יש נציג שיכול להדריך אותי מה לעשות.

אני מרגישה שעושים לי עוול ולא יודעת מה לעשות, ברור לי שזה בגלל ההריון נטו מפני שאני באמת משתדלת לעשות את עבודתי נאמנה ולראיה לכך כשאמרו לי פעם אחת מה לא בסדר ישר שיפרתי.

השאלה מה אני יכולה לעשות והאם יש איזה סיכוי לתבוע אותם ושאני אנצח.
עורך דין
05/06/2016 13:16
שלום שירן

אחד הפרטים החשובים ביותר נשמט משאלתך - כמה זמן את כבר מועסקת באותו מקום עבודה? אם פחות מחצי שנה קיימת אפשרות לפטר אותך כל עוד הפיטורים אינם נובעים מההריון בכל צורה שהיא.

אם את עובדת מעל חצי שנה לא ניתן לפטר אותך ללא אישור של משרד הכלכלה.

בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ מפשטי פרטני בהקדם האפשרי.

בהצלחה
אני
05/06/2016 09:48
אם אני מבקשת חופש או להשתחרר מוקדם אני חייבת להגיד למנהלת את הסיבה? כי היא כל הזמן שואלת למה
עורך דין
05/06/2016 13:14
שלום

את לא חייבת להגיד את הסיבה והמנהלת שלך לא חייבת לאשר לך לצאת לחופשה...

בהצלחה
ליאת
01/06/2016 13:19
שאלה בעלי התפטר ממקום העבודה שלו לפני חצי שנה היה עובד שם 3 שנים מין הסתם לא קיבל פיצויים כי התפטר כיום סוכם בין בעלי ובין הבוס שאולי בעלי יחזור בתנאים אחרים.

השאלה שלי היא כזאת יש למעסיק אופציה להמשיך לו את הוותק ואת קופת הפיצויים או שאחרי חצי שנה נמחק לו הזכויות?
עורך דין
05/06/2016 10:00
שלום ליאת

הוותק ורצף הזכויות נשמר עד 6 חודשים ולא מעבר לכך, אלא אם המעסיק יסכים לכך - והוא אינו חייב לפי חוקי העבודה.

בהצלחה
רעות
05/06/2016 08:21
נניח שאני עובדת במקום עבודה שמחייב הכשרה לצורך העבודה. קורס של חמישה ימים, הקורס לא נותן לי שום דבר מלבד יכולת לעבוד בעבודה הספציפית הזאת.
גם אם ארצה ללכת לעבוד במקום דומה אצטרך לעבור קורס של אותי המקום.

בתחילת ההעסקה לפני היציאה לקורס מחתימים את העובד על התחייבות לשנת עבודה ואם לא יעבוד יתחייב להחזיר להם את סכום הקורס גם אם פרש באמצע הקורס.

האם זה חוקי? כיצג הם יכולים לגבות את הכסף? האם יכולים םשוט לעקל את המשכורת האחרונה של העובד?
יורי
04/06/2016 20:38
שלום רב
אני עבדתי בחברה 7 שנים ו- 10 חודשים .משכורת בסיס שלי 9000 שקל אבל אני עובד לילות וחגים ומצטרף לזה עוד הרבה כסף ברוטו יוצא לכיוון 17000 .לפי איזה סכום אני צריך לחשב גובה פיצועים ?

איך אפשר לקבל כסף של פיצועים בלי פגיע של מסים .כי אני נשוי ואישה לא עובדת והיא גם בהיריון .

תודה מראש
שרון
03/06/2016 14:32
במידה והגעתי לעבודה בידיעה שאני אעבוד משמרת של 8 שעות, והמעסיק משחרר אותי לאחר 5 שעות, האם זה חוקי שהוא ישחרר אותי ובנוסף ישלם לי רק על 5 שעות עבודה?
שלום
שלום
03/06/2016 14:27
אם הועסקתי במקום מסוים חצי שנה. התפטרתי ואחרי חודשיים החלטתי לחזור. ימי המחלה שצברתי נשמרו ? או שזה מתאפס ?
יואב
03/06/2016 08:30
אני עובד במקום שפתוח 6 ימים בשבוע כולל מוצש
משכורתי היא משכורת חודשית ל6 ימים בשבוע .לפני כמה זמן עבדתי בשבת והחתמתי כרטיס במקום שישי שלא באתי ובתלוש משכורת שלאחריו ראיתי כי ניכו לי 180 שח על חשבון יום פנוי.
התקשרתי לברר ואמרו לי כי בגלל שהחוזה שלי חודשי על 6 ימים ולא הגעתי ביום שישי אז לקחו לי 180 זה החוק אז טענתי שהגעתי בשבת אז הם אמרו ששבת זה לא יום עבודה אלא רק שעות נוספות ושאני יכול לשנות את החוזה לשעתי ולא חודשי
שאלתי
1. האם זה חוקי להוריד לי 180ש"ח מהמשכורת כי לא עבדתי יום אחד מתוך השישה וזה בגלל שבאתי בשבת והחתמתי כרטיס
2.אם אני מחליט לא לשנות את החוזה בטענה שחוזה שעתי הוא רע לי יותר האם אני יכול לעזוב ולקבל את הפיצויים בגלל הרעת תנאי שכר
מחכה לתשובה תודה
דינה
02/06/2016 21:45
היי
ביתי בת השנה וחצי צריכה לעבור חיסון בעוד שבועיים, הודעתי למנהלת מראש(מנהלת חדשה) שאני יוצאת לשעה בבוקר רק לצורך חיסון לילדה וחוזרת לעבודה אך הופתעתי שהיא סירבה לבקשתי וביקשה שלא אגיע בכלל באותו יום, החיסונים נעשים אך ורק בבוקר מדוע אני צריכה לשלם על זה מחיר של יום עבודה האם זה חוקי ? האם מנהל יכול לנהוג כך?
רפי
02/06/2016 16:25
אם אני עובד בחברת אבטחה בתפקיד מסוים לדוגמא משעה 3 בצהריים עד 10 בלילה ומ-10 בלילה עד 6 בבוקר בתפקיד אחר לגמרי אבל באותה החברה.

האם אני זכאי לתשלום שעות נוספות כי סך הכל זה 14 שעות? או שאין קשר וכל עבודה לעצמה?
אלון
02/06/2016 16:22
התייעצות בדיני עבודה,
אם עובד מודיע למעסיק שהוא (העובד) מחפש עבודה, האם זה נחשב כהתפטרות ממקום העבודה?

ועל בסיס השאלה הזו, אם נמצא מחליף לעובד והעובד עדיין לא מצא עבודה חדשה - האם הוא צריך לקבל מכתב המודיע על פיטורים? (בין היתר עבור ביטוח לאומי)
רות
02/06/2016 16:21
צריכה עזרה!

התקשרו אלי ממשרד עו״ד ואמרו שאני חייבת סכום של 700 ומשהו ש״ח לחברת הפניקס כי לפני שנתיים היה לי ביטוח אובדן כושר עבודה וביטלתי אותו חודשיים לפני סוף השנה ובגלל שלא שלחתי פקס שמודיע על הביטול אני צריכה לשלם את שארית הסכום ועוד ריבית ועוד אישור מסירה וכו...

אין לי מושג על מה הם מדברים כי לא היה לי ביטוח אובדן כושר עבודה ומעולם לא ביטלתי, ביקשתי מהם לראות אישור שהיה לי בכלל ביטוח וגם אישור שהתקשרתי לבטל אותו. אין להם אפשרות לתת לי כלום מהנ״ל ועכשיו מאיימים להעביר להוצאה לפועל אם לא אשלם. מה עושים במקרה כזה?
רביב
02/06/2016 16:18
אם אני עובד בחברת הפצה שהתפקיד שלי הוגדר כ ר״צ של דיילי חלוקה שעות עבודה 6-12 וחתום על חוזה בלי תאריך סיום והיום החליטו בחברה לאוסיף לנו הפצת לילה שדורשת עבודה מאומצת ולהתחיל ב 4 בבוקר האם זה חוקי?

התשובה שלהם מי שלא טוב הדלת פתוחה.
יעל
02/06/2016 16:14
האם מעביד חייב לשלם לעובד תמורת הודאה מוקדמת גם על עבודה של פחות משלושה חודשים?
סהר אוחיון
01/06/2016 12:04
האם האחראי עליי בעבודה יכול למנוע ממני להתקשר אליו ולתת הוראה שאני לא אקבל את מספר הטלפון שלו?
עורך דין
02/06/2016 15:24
שלום סהר

אין כל מניעה חוקית לכך...

בהצלחה
דני
01/06/2016 11:31
שלום, יש לי שאלה בנוגע לקיזוז הפסקות בעבודה.

יש לי בעיה רפואית שמצריכה אותי לצאת לשירותים לעתים תכופות.
במקום העבודה שלי אישרו לי לצאת מתי שאני צריך,
אבל רק על חשבון ההפסקה שלי (הזמן שאני יוצא לשירותים יורד לי מההפסקות שלי)

ככה שאם אני צריך לצאת כמה פעמים לשירותים, אני לבסוף נשאר כמעט בלי הפסקה.

השאלה שלי היא האם זה חוקי בכלל שמעסיק עושה דבר כזה?
האם יש חוקים לגבי זה?

ואם אין, אילו אלטרנטיבות אני יכול להציע למעסיק שלי?
עורך דין
02/06/2016 15:23
שלום דני

אין בעיה חוקית בהתנהלות המעסיק לעניות דעתי.

בהצלחה
דורון
02/06/2016 14:49
שלום
בערב יום העצמאות החברה בה אני עובד החליטה שעובדים רק 7 שעות ולא 9 שעות (אחוז מסוים מיום חופש על חשבון החברה). אני הייתי באותו היום ביום חופש מלא. בסוף החודש ראיתי שהורידו לי על אותו היום יום חופש מלא ולא חלקי לפי סך השעות בהם עבדה החברה ותשובת הנהלת חשבונות הייתה שבגלל שהייתי ביום חופש לא קיבלתי את ההטבה וזה לפי החלטת המנכל.
האם זה חוקי? מקובל?
תודה
ניסים
02/06/2016 12:33
קרתה לי תאונת עבודה ופוניתי לבית חולים , , קיבלתי מהרופא במיון מחלה לשבוע :
1. לפי מה שאני מכיר אני חייב ללכת לקובת חולים על מנת לאשר אותם נכון או לא נכון !!
2. האם אני חייב לממש את המחלה במידה ואני מרגיש טוב!!
3. איפה או באיזה אתר אוכל למצוא חומר על הנ"ל על מנת להביא למעסיק שלי
תודה סופ"ש נעים
יוסי
02/06/2016 00:21
שלום,
בני חלה בשבוע האחרון למשך 3 ימים - קיבלנו אישור מרופא.
אני ואשתי חלקנו את הזמן איתו. אני נשארתי איתו ביום שלישי ואישתי בשני ורביעי.

אני לא נדרש להמציא אישור על היעדרות במקום עבודתי אבל אישתי נדרש להמציא אישור ומקבלת ימי מחלה בדיוק לפי החוק - מהיום השני.
האם הסיבה שהיא חילקה את הזמן עם הילד ובאה לעבוד ביום שלישי אומר שהיא לא תקבל תשלום על יום שני ורביעי בהם נשארה בבית?
דוד
01/06/2016 19:55
היה לי דיון בבית הדין לעבודה השופטת נתנה החלטה תוך 7 ימים תגיש הנתבעת מסמך ממנו עולהמשחרור הכספים מחברת הביטוח טופס 161 עברו 14 יום ולא הוגשו מה ניתן לעשות
רבקה
01/06/2016 16:08
האם מגיע שכר עבור יום העצמאות
יואב
01/06/2016 08:44
א ג נ
שלום רציתי לדעת אני עובד בחברה פרטית כבר 4 שנים
לפני חודש וחצי נפגעתי בתאונת דרכים בעבודה צליפת שוט
בקשר טלפוני עם המעסיק הסברתי לו את הכאב והתארכות החופש מחלה אני עדיין עם כאבים בצוואר כתפיים ידיים (השלכות של הכאב )עושה טיפולי פיזיאותרפיה בדיקות . העבודה שלי פיזית לפני שבועיים דיברתי איתו לאחר שהרופא האריך לי את החופש הסברתי לו שאני עדיין בכאבים ומוכן לחזור לכמה שעות והוא ענה לי שהוא לא צריך לכמה שעות הוא רוצה ליום שלם לנסוע לדרום
אני נהג חלוקה כרגע אני עוד בחופש משתגע בבית ניסיתי ליצור קשר עם המעסיק שלי והוא לא עונה שהצלחתי להשיג אותו אמרתי לו שאני עדיין בחופש מחלה ורוצה לחזור תשובתו היית אההה אני בבעיה תראה הבאתי מישהו והוא עובד אני צריך לדבר עם השותף שלי שאלתי מה לעשות נותר לי עוד חודש וחצי לניצול בדמי פגיעה תודה מראש
יואב
01/06/2016 14:29
קודם כל תודה רבה אבל לפי הנראה לי יש מצב גדול שאחזור למרות הכאב ואז יעשו לי שיחה ויפטרו אותי השאלה היא האם להתחרט ולהמשיך את בחופש מחלה עדיין לא עברתי דרך רופא תעסוקתי או לנסות לחזור ולקחת סיכון ואם אפוטר מה יהיה אם אמשיך בחופש מחלה מה יגידו לי בבטוח לאומי ?
עורך דין
01/06/2016 09:37
שלום יואב

אם יש לך ימי מחלה צבורים אסור למעסיק לפטר אותך. אם אין לך ימי מחלה צבורים והמעסיק שוקל לפטר אותך עליו לזמן אותך לשימוע ולקבל החלטה לגבי המשך העסקתך לאחריו.

לפי מה שהבנתי משאלתך בשלב זה אתה עובד לכל דבר ואין כל שינוי בסטטוס שלך.

החלמה מהירה!
ליטל דואט
01/06/2016 13:27
אני עובדת חצי משרה. בתום השנה הראשונה לעבודתי המעסיק שילם לי לפי תעריף יומי של 431 ש"ח כפול 7 ימים כפי שסיכמנו בחוה בינינו. אולם עכשיו הוא החליט פתאום להוריד לי את התעריף היומי ל189 ש"ח .בטענה שהוא מנכה חצי מהתעריף המקובל במשק. האם על חוקי משה שהוא עשה ? פתאום על דעת עצמו מוריד לי את התעריף לחישוב דמי ההבראה.
טל
01/06/2016 13:21
תבעתי מעסיק קודם עבור פדיון ימי חופשה (3 שנים) לשמחתי זכיתי והוא אכן כיבד את פסק הדין, הוציא לי תלוש וביצע העברה כספית של מלוא הסכום לחשבון הבנק שלי. אמש קיבלתי עותק מעו"ד שלו עם רשות לבקשת ערעור על פסק הדין לבית הדין הארצי. בקשת הערעור התבצעה באותו היום בו העבירו לי את הכספים המגיעים לי עפ"י דין. האם יש צורך לפעולה כלשהי מצידי? אשמח לעזרה.

תודה מראש לעונים.
אורית
01/06/2016 12:55
שלום, במקום עבודתי מעוניינים לשנות את תפקידי, להעביר חלק מהאחריות שלי (עליו אני מקבלת עמלות) לעובד אחר, ולפצות אותי באחוז גבוה יותר על תחום האחריות שנותר. הפיצוי אינו מגיע לגובה העמלות הנוכחיות, הפגיעה היא באלפי שקלים.
לציין שעל כל העמלות שאני מקבלת כיום (למעשה על כל מרכיבי השכר שלי פרט לאש"ל), אני משלמת סוציאליות וכמובן גם המעסיק.
האם מותר למעסיק לשנות את שכרי בצורה זו, למרות שאיני מסכימה? האם הוא יכול לכפות עליי שינוי זה?
בתודה מראש.
רוני
01/06/2016 12:40
פותרתי בסוף מרץ לאחר 5 שנות עבודה רצופות. עם חודש הודעה מוקדמת.
יחסי עובד מעביד הסתיימו רשמית ב30 לאפריל.
לפי חישוב סכום כספי הפיצויים (5 משכורות) המעביד צריך להשלים למרכיב הפיצויים בקרן הפנסיה עוד כ10000 ש"ח.
עד היום לא הועבר הסכום הנ"ל והחשבת שכר אמרה לי היום שהיא אולי תגיש בקשה לבירור ייתרת הפיצויים רק באמצע החודש.
מה עלי לעשות כדי לקבל את הפיצויים המגיעים לי? והאם יש אפשרות להגיש תביעה על הלנת פיצויים?
טליה
01/06/2016 09:20
אני כרגע לא עובדת, פוטרתי מעבודה קצרה מלפני פסח וכרגע מחפשת עבודה. יש לי ילדה בת שנה וחודשיים שהייתי איתה בחופשת לידה ארוכה בבית עד אותה עבודה.
הילדה הגיעה אחרי כמה שנים בטיפולי פוריות, הריון בסיכון שעבדתי במהלכו ושמירת הריון לקראת סוף ההריון.
כמה ימים לאחר שעזבתי את העבודה האחרונה עברתי טיפול שברוך ה' נכנסתי ממנו להריון נוסף. הריון שהתחיל בדימום מאסיבי של כמה שבועות שבהם הייתי חייבת לנוח ולא חיפשתי עבודה.
כרגע אני מחפשת עבודה כאשה בהריון (שבוע 10), אבל אני לא יודעת מה יהיה בהמשך ואולי אצטרך לצאת לשמירת הריון תלוי על פי מצבי.

ולשאלתי:
1. מהשנה האחרונה יש לי 3 תלושי עבודה בלבד. השאלה שלי אם אני אעבוד בשלושה החודשים הקרובים ואצא לשמירת הריון, האם החודשים של השמירה יהיו מחושבים בתור חודשי עבודה ואז אהיה זכאית לדמי לידה מלאים? או שיחושבו לי רק החודשים שבהם עבדתי בפועל?
2. האם בשמירת הריון אני יכולה להיות רשומה במוסד לימוד שמוכר על ידי המדינה כסטודנטית?
3. קראתי באינטרנט שמעסיק שאני עובדת אצלו פחות מ6 חודשים יכול לפטר אותי גם אם אני בהריון. האם זה נכון?

אני נמצאת בנקודה בעייתית של חיפוש עבודה בהריון עם סימן שאלה גדול איך ההיריון ימשיך, ואני רוצה לדעת את הזכויות המגיעות לי.
תודה רבה!
עורך דין
01/06/2016 09:38
שלום טליה

1. כן
2. כן
3. אם הפיטורים אינם קשורים להריון - כן.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ