פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 578
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דנה
17/06/2016 02:13
היי רציתי לדעת האם מנהל העבודה שלי רשאי לשנות לי את טווחי שעות העהודה כשאני בחודש השישי להריוני? הייתי מועסקת מהשעה 10.00-19.00 ועכשיו הולך להשתנות לשעות 12:00-20:00 אומנם מדובר באותו כמות מספר שעות העבודה אך בזמנים אחרים שלי באופן אישי זה מייצר בעיה קשה (רפואית בעיקר) חשוב לציין שזה שונה אצל כל העובדים ולא רק אצלי. זה משנה? מה אומר החוק?
אנונימי
16/06/2016 22:23
שלום. אני מועסקת 3 שנים ברכבת ישראל. 9 חודשים הועסקתי ככ'א. ואז העבריו אותי חברה ואז שוב העבירו לתקן 'מיקור חוץ' אשר אני נמצאת בו כבר שנתיים. לאחרונה אינני חשה בטוב. ומעוניינת לעזוב את המקום. אני מרגישה שאני עוברת התעללות נפשית. כיצד עליי לפעול? היות ואינני רוצה להישאר קירחת משני הכיוונים. אני רוצה לחפש מקום עבודה אחר אך בגלל הזמינות אינני מצליחה. יתר על כן, אינני יודעת אם בכלל אני חייבת לתת התראה של חודש ימים היות ואינני חתומה על שום חוזה עבודה. מה עושים במקרים כאלה?
מיקי
16/06/2016 21:36
עבדתי כנהג ובגלל תאונה המעסיק לא רוצה לשלם לי שכר בטענה שגובה שכרי הוא גובה הנזק שעשיתי עברו חודשיים וחצי והוא מתעלם ממני
האם לתבוע אותו?
אורנית
16/06/2016 18:21
שלום לכולם, יש לי שאלה.

התחלתי לעבוד במקום מסוים, מהיום הראשון הודיעו לי כי בחול המועד סוכות וחול המועד פסח המקום סגור ולא עובדים. בתלוש של חודש שעבר ראיתי שהורידו לי שני ימי חפושה וכששאלתי אמרו לי שהם מורידים על חול המועד פסח בגלל שהמקום היה סגור, וככה זה "לפי החוק". הם טוענים שלפי החוק מורידים שני ימי חופשה עבור שבוע שהמקום היה סגור.

הגיוני?
חוקי?
תודה
מאיה
16/06/2016 18:17
אני עובדת שנה ברצף במספר מקומות.במקום האחרון 4.5 חודשים ובמקביל אליו התחלתי במקום נוסף.

אני בטיפולי פוריות ומין הסתם לא יודעים על כך.

בע"ה אם כרגע אכנס להריון ואהיה צריכה שמירה מיידית מסיבות רפואיות איך עליי לנהוג ? האם כשאני מציגה את חופשת המחלה של 30 ימים של המלצה לשמירה בעבודה שאהיה שם כבר 5 חודשים יכולים לפטר אותי ?בזמן חופשת. המחלה כשלא נערך לי שימוע כמובן....

ואם קיבלתי שמירה ויש לי 12 תלושים ואני יוצאת לשמירה של 8 חודשים, מגיעה לי חופשת לידה וכמה ועפ מה מחושבת?

תודה מראש אני ממש מודאגת
אדווה
16/06/2016 18:16
היום לראשונה גיליתי על התלוש משכורת שלי, שהיקף המשרה שלי הינו 94.5% ולא 100%. עובדת ימים א-ה 8 שעות ביום. לא ניתן לעבוד בשישי או לעשות שעות נוספות (גם אם ארצה).

יש לי וותק במקום העבודה של 6.5 שנים. חזרתי לעבודה לאחר 8.5 חודשים.

האם אני זכאית לשעת הנקה? אם כן, האם המעסיק מחוייב לשלם עליה? ועד מתי אני זכאית לה?
ענת
16/06/2016 18:15
מחפשת עבודה לאחר פיטורין, והבנתי שאני לא מחויבת להודיע למעסיק כי אני עוברת טיפולי פוריות, אך כאן השאלה.
ברגע שאתחיל לעבוד ובערך כחודש אחרי תחילת עבודה אצטרך להעדר ולאחר לעבודה מפאת הבדיקות מעקב מאמינה שאז אצטרך להגיד זאת למעביד. האם מבחינת החוק אני מוגנת? האם המעביד יכול לפטר אותי בטענה כי לא אמרתי?
אן
16/06/2016 18:14
אשמח לדעת האם ישנו חוק של שבוע חופש מחלה לאחר הפלה או משהו כזה?

שאלה נוספת: אני עובדת במשרד החינוך, מורה, עדיין אין לי קביעות, ולכן קיבלתי מכתב פיטורים כחלק מנוהל. העניין הוא שכן הייתה בהריון כשקיבלתי אותו, וכיום אני כבר לא, כי ההריון לא היה תקין לצערי והייתה הפלה בשבוע 10. במכתב כתוב: "יש לצרף אישור רפואי המעיד של תאריך לידה משוער"..
האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון?
טרם יודעת על מקום העסקתי לשנה הבאה.
אתי
16/06/2016 18:13
חזרתי לעבוד כשהבן שלי היה בן חצי שנה ואז אחרי חודשיים עזבתי והועזבתי יחד. סוג של סיום חוזה ללא תקן. עכשיו אני התחלתי לחתום בלשכה וצריכה להגיש מסמכים לביטוח לאומי. בטופס סיום העסקה רשמו לי המעסיק 'התפטרות לאחר לידה'. האם יקבלו את זה בביטוח לאומי? האם אוכל לחתום מיידית? או שישאלו אותי מדוע חזרתי לעבודה ואז עזבתי שוב?? האם אצטרך להוכיח איכשהו שהתפטרתי כדי להיות עם ילדי?
גילי
16/06/2016 18:13
הרגע שלחתי מכתב התפטרות לטובת גידול הילדה, כמה שאלות:
1. איך אדע באמת אם קיבלתי (כשאקבל) את מלוא כספי הפיצויים המגיעים לי?
2. במידה וכספי הפיצויים לא מגיעים תוך התקופה המצוינת בקבצים הנעוצים כאן, מה עליי לעשות?...
3. עוד משהו שלא היה ברור לי גם מהקבצים הנעוצים, האם אני זכאית כבר מעכשיו לחתום אבטלה?.

תודה...והלוואי שכבר יאריכו את חופשת הלידה לתקופה הוגנת יותר!
נופר
16/06/2016 18:12
התפטרתי לטובת גידול הילד אני צריכה לעבוד חודש בהתאם לחוק הודעה מוקדמת , מתי לפנות לביטוח לאומי לוותר על 90 ימי המתנה לאבטלה ? כבר עכשיו ? או לאחר סיום העבודה(בעוד חודש)? התשובה היא מיידית ?
אהרון
16/06/2016 17:35
מספר שכירים הועסקו בתנאים מחפירים ועקב הרעת תנאים חמורה, החליטו להתפטר בדין מפוטרים.

הם פנו לעו"ד וביקשו שיעזור להם עם התהליכים, מה שלא יהיו. הם עצמם אינם מכירים את הפרוצדורות הדרושות.
זה היה לפני חודשיים. מאז חלקם כבר מסרו מכתבי פיטורין מסודרים (התראה של 30 יום) ואף סיימו את תקופת העסקתם.

העורכי דין אמרו להם כיצד לנסח את המכתבים ואמרו שגם הם מכינים הודעה מפורטת ויפנו למעסיקים.
עורכי הדין כבר מתעכבים חודשיים עם מתן הסבר כלשהו ופירוט של מה שביצעו או שיבצעו.

הם אמרו שזה עסק פשוט ושיקח להם מספר ימים, ובפועל כבר עברו חודשיים. בינתיים מסננים שיחות ולא עונים לפניות.

מהו זמן סביר? ומה ניתן לעשות בנידון?
האם זהו תהליך מאוד מסובך שאורך זמן רב כל כך?
ממש תודה לעונים.
מיכל
16/06/2016 17:28
שלום לכולם

רציתי לדעת אני עובדת ברשת אופנה גדולה...וכבר שנה שניה שאין לנו מזגן קשה לעבוד לקוחות מתלוננים ההנהלה אומרת שזה בטיפול ושום דבר לא זז...

רציתי לדעת אם אנחנו כעובדות יש לנו מה לעשות אם זה ??
אם יש גורם שאפשר לפנות אליו ?
אם זה בכלל תנאים לעבוד בחנות שיש בא לא פחות מ30 מעלות ??
תודה לעונים
יעל
16/06/2016 16:50
בגיל 62 הייתי אמורה לצאת לפנסיה והחלטתי להמשיך לעבוד במקום העבודה שבו אני מועסקת 25 שנה הגשתי בקשה לקבלת הקצבה נאמר לי שלא מגיע לי רק בגיל 70 ממש אבסורד אך יתכן? הברוטו אמור להגיע ל5300 ש"ח הגיוני?...
יאיר
16/06/2016 15:49
שלום רב,
לאחרונה מעסיקים פרטיים התחילו בעוצמה, שלא להאמין, בתירוצים (שעל פניו הגיוניים, אבל אין בהם די), לעבור לשעון נוכחות ביומטרי כתוצאה מהתיקון לחוק הגנת השכר.

הנושא הזה מאוד לא הגיוני משום שאינו מוסדר בחקיקה ו/או בפסיקה בארץ (עדיין!).

משעה שכך, המעסיק אצלי טוען שאין ברירה אחרת ואין לו שום אפשרות חוץ מטביעת אצבע. ההצעה שלו להתנגדותי היא צ'יפ.

השאלה שלי היא מה לעשות? אני סבור כי אי אפשר לגרום לעובדים לשים אצבע שהיא אוטונומיה פרטית בגוף האדם כמקור לפיקוח על שעות העבודה כשהכל לא מוסדר.

האם המעסיק חייב לתת פתרון אחר חוץ מטביעת אצבע? בעידן של בעיות סייבר וביטחון מידע - ברור שלמעסיקים פרטיים אין אמצעים שיש לגורמים מדינתיים.

אודה לתשובה.
לוי אורסולה.
16/06/2016 15:24
מהם תנאי העסקה של מצילי בריכה עירונית עונתית?
מה מגיע להם..ולמי פונים במקרים שהתנאים לא ממושים?
נאום
16/06/2016 12:24
אני מפוטר בעקבות ציםצום מ31.05.2016 עבדת במקום מ1.03.2010 . משכורת מבוטח 9500 ש"ח.חוץ מיזה מ1.01.2012 עד חודש אחרון של עבודה קיבלתי תוספת 2500 ש"ח שמסומן בתלוש "אחרות"/קוד 002/.העם מגיע לי תוספת פיצוים עבור 4 שנים 5 חודשים.בברכה נאום
מ. עמית
16/06/2016 10:33
אני שואל עבור אדם קרוב אלי: הוא עבד שנה ו-8 חודשים בסטארט-אפ הרשום בארה"ב ופועל גם בישראל, כעצמאי (הנפיק חשבוניות), במשרה מלאה, ממשרדי החברה. החברה הצטמצמה לאדם אחד או נסגרת (לא ברור איזה מהשניים קורה) והוא פוטר עם כל העובדים למעט אחד. בתום 30 ימי ההודעה מראש נמסר מהבעלים בארה"ב שלא ישולמו דמי פיצויים, מאחר שגם אין לו דמי אבטלה בגלל שעבד כעצמאי, הוא מפוטר ללא שום יכולת לכלכל את עצמו עד שימצא עבודה.

האם יש לו קייס משפטי לתבוע את דמי הפיצויים, בהתחשב בעובדה שהיה עצמאית (מניח שהיו יחסי עובד-מעביד לכל דבר ועניין, כי הוא עבד משרה מלאה ממשרדי החברה) ובהתחשב בעובדה שהבעלים והחברה נמצאים בארה"ב? ואם יש קייס, כיצד עושים זאת והאם ניתן לעשות זאת במינימום עלויות משפטיות?
תודה רבה מראש.

מ. עמית
יגל
16/06/2016 10:31
אני עובד בעבודה חדשה כ9 חודשים והסוכן פנסיה שלהם טוען שכדי להמשיך את התהליך ואוכל לקבל פנסיה הוא צריך שאחתום לו על טופס "נספח א - הרשאה חד פעמי לסוכן פנסיוני לקבלת מידע". הסוכן טוען שהוא חייב את הטופס חתום ושאשלח לו גם ת.ז שלי וכרטיס אשראי כי זה כרוך בתשלום של 46 שקלים. כדי שהוא יוכל לאתר המסלקה.

פעם ראשונה שאני שומע על זה, האם זה תקין לחתום על הטופס הזה?

יש לי פנסיה מעבודה קודמת שההפקדה האחרונה לשם היתה בתאריך 04.2015
הפסקת עבודה בז...
16/06/2016 10:29
אם אני מתפטרת כ3 חודשים לפני מועד הלידה, האם אני עדיין זכאית לקבל דמי חופשת לישה2?
הדר
16/06/2016 10:29
רקע:עובדת בבית חולים גדול ב100% משרה שמחולקת ל-3 בוסים באחוזים שונים.

לפני כחצי שנה, שבוע וחצי לפני הלידה פוטרתי מ25%( אחד מן הבוסים). בזמנו שכנעו אותי שמותר להם.
נאמר כי זה על בסיס צימצום כוח אדם ולא בגלל שלא מרוצים ממני.

כמובן שלא הייתי במקום הרגשי+הפיזי להתמודד עם זה, הדבר הכניס אותי ואת בעלי כמובן למצוקה רגשית וחששות לגבי איך נסתדר עם פחות שכר.

בפועל כשחזרתי לעבוד לאחר חצי שנה והתחלתי לבדוק את העניין הבנתי כי לא פוטרתי לפי החוק.

(לא התרעה מראש על השיחה, לא פרוטוקול, לא מכתב פיטורין, לא בקשה רשמית למשרד ממשלתי לאישור ואפילו לא יידעו את הכוח אדם של בית חולים-כשחזרתי לעבוד אחרי חצי שנה הם לא ידעו על זה, וחשבו שאני עדיין עובדת שם).

זומנתי לשיחה עם מנהל בכיר בכוח אדם (אחראי על 8,000 עובדים).

הם לוקחים אחריות ומודים כי נעשתה טעות, ומבקשים ישיבה בנושא.

שאלה: אני מאמינה שהם ינסו להגיע לפשרה על פיצוי הולם, ואין לי כיוון בכלל מה רלוונטי לבקש?

מה הסכום המקובל על פיטורין שבוע וחצי לפני הלידה שלא נעשו על פי חוק? על הלחץ הנפשי ועוגמת הנפש שנגרמה לי.

אני מעוניינת להגיע לפשרה מכיוון שרוצה להמשיך לעסוק בעבודתי בייתר 75% שלה.
ג'סיקה
16/06/2016 10:27
אני זקוקה לעזרתכם

יש חוק כלשהו אשר מחייב מקום עבודה לספק תלוש משכורת גם אם בפועל אין משכורת, כלומר שיהיה כתוב עליו 0 וניתן יהיה להשתמש בזה כדי להוכיח למוסדות (למשל מלגות קיום למיניהם/ביטוח לאומי וכו') שאין הכנסה?

המקרה המדובר בו כרגע הוא אדם שעבד שנים רבות במקום עבודתו ונכון לעכשיו לא יכול לעבוד עקב מצבו הרפואי, שלושה חודשים הוא קיבל משכורת למרות שלא עבד (ימי מחלה) אבל זה נגמר ועל החודש האחרון הוא לא אמור לקבל משכורת כלל אבל גם לא קיבל תלוש שמוכיח זאת ובפנייה למקום העבודה הם טענו כי שכחו ממנו בכלל ולמה צריך תלוש שאין בו כלום? כשאמרנו שאנחנו צריכים אותו הם אמרו שהם כבר לא יכולים להוציא אותו כרגע כי עבר הזמן והם פשוט יוציאו חודש הבא על שני החודשים. אבל אנחנו ממש צריכים את זה עכשיו. יש חוק כלשהו לגבי זה?

תודה רבה רבה
יואב
16/06/2016 09:46
פיטורים בזמן ת ע המשך יואב 08/06/2016 10:40
שלום אני בחופש מחלה עקב ת .ד בעבודה
ב 13/4 ועדיין בחופש מחלה
לאחר שיחה ברורה
עם המעסיק שלי הובהר לי שאני מפוטר "אני הסתדרתי הבאתי פועל הייתי צריך כח אדם וגם אין עבודה דיברתי גם עם השותף שלי . שתסיים את החופש מחלה שלך אני צריך לתת לך חודש "( מי זה הבנתי את הפיטורים )
השאלה היא אני עובד מ1/2/12 למה אני זכאי ? האם ניתן לנצל ימי המחלה שצברתי ?ואם זה חוקי מה שנאמר לי בשיחת הטלפון
בשנה הראשונה לא קיבלתי דמי הבראה גם לא בשנה שאחרי כלומר שקיבלתי רק מהשנה השניה בלבד ששאלתי על השנה הראשונה נאמר לי נאמר לי"לא עבדת שנה מלאה אני רושם לי ושתעזוב אעשה חישוב אשמח לתשובה בהקדם תודה
עורך דין
16/06/2016 10:24
שלום יואב

נראה לפי העולה משאלתך כי המדובר על הליך פיטורים שאינו תקין ולכן יכולה לקום לך עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לקבל החלטות.

בהצלחה
ויקטור
15/06/2016 23:40
ערב טוב ,
היה לי מקרה בעבודה , ביקשתי לעבוד משמרת בוקר לאחר שלא יכולתי לעבוד בערב , המעביד התעלם מהבקשה שלי יומים לפני פרסום סידור העבודה בכל מקרה הבעלים שם אותי משמרת ערב , הודעתי לו שאני לא יכול להגיע וביקשתי מהעובדים להחליף אותי אך ללא מענה , לא התיצבתי למשמרת לכן הוא השעה אותי שבוע שלם והוריד אותי מהסידור כל השבוע .
האם מותר לו להשעות אותי ולא לשלם לי עבור השבוע הזה?

והאם אוכל לבקש תשלום עבור שבוע זה ובאיזה סעיף בחוק זה רשום?

תודה על העזרה .
שירלי
15/06/2016 23:38
אתמול זומנתי לשיחת שימוע בעבודה (ביום החופש שלי) בעקבות אי הגעה ליעדי מכירה. בסיכום השיחה, המנהל אמר שיתייעץ עם צוות המנהלים (אחמש״ים) ולאחר מכן יוחלט לאן מתקדמים. היום כשהגעתי למשמרת נלקחתי שוב לשיחה, בה הודיעו לי על פיטוריי. הובטח לי כי על אתמול ועל היום אקבל שכר של יום עבודה מלא, למרות שלא עבדתי כלל.

אך השאלה היא- האם מותר כך לפטר אותי מהיום למחר בלי הודעה מראש?

אני עובדת בחברה כבר כ-3 חודשים. לא הייתי מוכנה למצב שכזה ולכן גם לא חיפשתי עבודה חדשה, כך שגם שני ימי העבודה הללו שרוצים לשלם לי לא ככ עוזרים לי.
אשמח לעזרה.
ליאור
15/06/2016 23:24
שלום לכולם:
עבדתי בחברת אבטחה כ 8 שנים מתוכם התחלפו במכרז כול 4 שנים.
בתאריך 10-3-16 סיימתי את עבודתי (התפטרתי מעצמי עקב שאין שעות במקום עבודתי והחברה לא מספקת לי עבודות שאוכל תהתפרנס ולפרנס משפחה )
בתלוש של חודש מרץ לא קיבלתי את גמר חשבון אלא נתנו לי בתלוש בנפרד בחודש אפריל שכבר עבדתי במקום אחר
העיניין הוא שאני מרגיש שמשחקים איתי ובזכויות שלי לקבלת הפנסייה ואת טפסי 161 וטופס 70 סיום עבודה והעברת בעלות ליידי בשביל שחברת הפנסייה שלי יראו שיש סיום העסקה.ושהחברת שמירה מעבירה לי את כספיי הפנסייה שצברתי ב4 וחצי שנים שלי עימם. כול פעם מסובבים אותי ואומרים לי טופס 161 יקח זמן ואולי המון זמן אולי 3-6 חודשים לא יודעת כמה ועל טופס עזיבה והעברת בעלות לקרן פנסייה (טופס 70 שאפילו אפשר לכתוב בכתב יד עם חותמת של החברה הם לא מכירים בכך. ואני שואל מדוע ככה עושים לעובד?? יצאתי מהחברה בהכי נקי וטוב שעובד יכול לצאת ממעביד אשמח לתשובה במייל או בנייד 0508760059
יעל
15/06/2016 19:49
שלום, יש לנו ילדה בת שנתיים וחצי.
האם נכון שעל פעוטה בגיל זה מקבלים שתי נקודות זיכוי? כך מופיע ברשת, אבל במקום העבודה של בעלי טוענים שזכאי לנקודה אחת בלבד.
מיכל
15/06/2016 19:25
שלום רב, אני עובדת בחברה גדולה בתפקיד זמני - החלפה לחופשת לידה, כ- 4 חודשים. לאחרונה הודיעו לי שאותה בחורה חוזרת בעוד שבועיים ובמידה ולא יימצא לי תקן ייאלצו בצער להיפרד ממני. האם מותר לי מבחינה חוקית ומוסרית בשבועיים אלו להיעדר ליום אחד לצורך ביצוע ראיונות עבודה? אני מעוניינת להבטיח את מקומי במידה ולא יימצא לי תפקיד בחברה.. תודה רבה מראש.
הריונית.
15/06/2016 19:01
לא הגעתי לעבודה עקב בדיקת הריון העמסת סוכר שארכה כ 4 שעות והבאתי יום למחרת אישור בדיקת הריון בגין אותם שעות. האם אני זכאית לתשלום בגין השעות הנל ?על אף שלא הגעתי באותו יום.
דוד
15/06/2016 18:45
שלום
המעסיק מעוניין להוציא אותי לקורס לשבוע בתל אביב ואני עובד בירושלים.
האם זה אפשרי מבחינתו?
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ