היי, אשמח לקבל עצה בנושא קבלה לעבודה חדשה.
מתנצל שזה מעט ארוך, אך הפרטים חשובים לדעתי.
לאחרונה עברתי תהליך קבלה די ארוך ומפורט שארך מספר חודשים, לאחת התעשיות הבטחוניות.
התהליך כלל ראיונות מקצועיים, משאבי אנוש, בדיקות אישיות, תחקיר בטחוני.
בסופו של התהליך הודיעו לי שהתקבלתי ושאני מוזמן לקבל הצעת
שכר.
בבוקר הפגישה, לפני שיחת השכר, נכנסתי לשיחה עם המנהל המקצועי לתיאום ציפיות אחרון, בשיחה השתתף גם ראש צוות נוסף זוטר יותר, ובשיחה דיברנו על היבטים פרקטיים של התפקיד, ועל הפרוייקטים בהם אני מיועד לעסוק, שיחה שהתנהלה יפה וענתה על ציפיות הצדדים ומשם המשכתי לנציגת משאבי אנוש על מנת לקבל הצעת שכר.
בשיחה הוצג בפני תקציר תנאי השכר על גבי מסמך רשמי של החברה שעליו הופיעו שמי והפרטים שלי.
במהלך השיחה, מהצד שלי הסברתי שהשכר המוצע נמוך ביחס לציפיות, ומצד הנציגה הוסבר לי שהשכר שאני מבקש הוא כזה שהם לא נוהגים לתת לתפקיד זה.
רק על מנת לסבר את האוזן, הפערים בינינו עמדו בסוף השיחה על כ-20%, לא מעט, אך גם לא פער בלתי נתפס לעניות דעתי.
בשיחה היינו חלוקים בדעותינו אך הקפדתי להמנע מלהגיע לאווירה שלילית של ויכוח ולשמור על נימה עניינית ומקצועית.
בסיום הפגישה ביקשתי מהנציגה לבדוק מה ניתן לעשות מהצד שלהם וכמובן שגם אני אחשוב על הנושא בבית בצורה מסודרת, תשובתה היתה, ואני מצטט "אבדוק מה ניתן לעשות ואחזור אליך תוך יום-יומיים". לאחר כשבוע שאף אחד לא חזר אלי, ניסיתי לתפוס את הנציגה בטלפון מספר פעמים (בהפרש של מספר ימים) ללא תשובה, שלחתי פעמיים הודעה כתובה בהפרש של מספר ימים ללא מענה.
בשלב מסוים תפסתי את המנהל המקצועי והוא הסביר לי שהמסר שהוא קיבל ממשאבי אנוש הוא שהשכר שביקשתי גבוה מדי והם החליטו להתקדם עם מועמדים נוספים.
הבהרתי לו שזה לא היה סיכום השיחה שלי עם הנציגה ושאם הייתי יודע שמדובר ב"קח או לך" תשובתי היתה שונה, אך המסר שקיבלתי ממנה שניתן לעשות שיפור מהצד שלהם.
בכל אופן הבהרתי לו שלאור המצב החדש אני מעוניין לקבל את ההצעה שלהם והוא אמר שהוא יעביר את המסר הלאה.
כיום לאחר כחודש, לא קיבלתי תשובה עדיין לגבי הסטטוס שלי, ולמיטב ידיעתי הם אכן בודקים מועמדים נוספים לתפקיד.
ארצה לדעת מה הסטטוס החוקי שלי בנושא שתיארתי והאם ההצעה שהוצגה בפני (עם פרטי האישיים) הינה הצעה מחייבת מצידם, בפרט לאור זאת שהובטח לי לי לבדוק את הנושא ולחזור אלי תוך "יום-יומיים".
מה הן האפשרויות והצעדים העומדים בפני?
תודה!