פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 576
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ויקטור
15/06/2016 23:40
ערב טוב ,
היה לי מקרה בעבודה , ביקשתי לעבוד משמרת בוקר לאחר שלא יכולתי לעבוד בערב , המעביד התעלם מהבקשה שלי יומים לפני פרסום סידור העבודה בכל מקרה הבעלים שם אותי משמרת ערב , הודעתי לו שאני לא יכול להגיע וביקשתי מהעובדים להחליף אותי אך ללא מענה , לא התיצבתי למשמרת לכן הוא השעה אותי שבוע שלם והוריד אותי מהסידור כל השבוע .
האם מותר לו להשעות אותי ולא לשלם לי עבור השבוע הזה?

והאם אוכל לבקש תשלום עבור שבוע זה ובאיזה סעיף בחוק זה רשום?

תודה על העזרה .
שירלי
15/06/2016 23:38
אתמול זומנתי לשיחת שימוע בעבודה (ביום החופש שלי) בעקבות אי הגעה ליעדי מכירה. בסיכום השיחה, המנהל אמר שיתייעץ עם צוות המנהלים (אחמש״ים) ולאחר מכן יוחלט לאן מתקדמים. היום כשהגעתי למשמרת נלקחתי שוב לשיחה, בה הודיעו לי על פיטוריי. הובטח לי כי על אתמול ועל היום אקבל שכר של יום עבודה מלא, למרות שלא עבדתי כלל.

אך השאלה היא- האם מותר כך לפטר אותי מהיום למחר בלי הודעה מראש?

אני עובדת בחברה כבר כ-3 חודשים. לא הייתי מוכנה למצב שכזה ולכן גם לא חיפשתי עבודה חדשה, כך שגם שני ימי העבודה הללו שרוצים לשלם לי לא ככ עוזרים לי.
אשמח לעזרה.
ליאור
15/06/2016 23:24
שלום לכולם:
עבדתי בחברת אבטחה כ 8 שנים מתוכם התחלפו במכרז כול 4 שנים.
בתאריך 10-3-16 סיימתי את עבודתי (התפטרתי מעצמי עקב שאין שעות במקום עבודתי והחברה לא מספקת לי עבודות שאוכל תהתפרנס ולפרנס משפחה )
בתלוש של חודש מרץ לא קיבלתי את גמר חשבון אלא נתנו לי בתלוש בנפרד בחודש אפריל שכבר עבדתי במקום אחר
העיניין הוא שאני מרגיש שמשחקים איתי ובזכויות שלי לקבלת הפנסייה ואת טפסי 161 וטופס 70 סיום עבודה והעברת בעלות ליידי בשביל שחברת הפנסייה שלי יראו שיש סיום העסקה.ושהחברת שמירה מעבירה לי את כספיי הפנסייה שצברתי ב4 וחצי שנים שלי עימם. כול פעם מסובבים אותי ואומרים לי טופס 161 יקח זמן ואולי המון זמן אולי 3-6 חודשים לא יודעת כמה ועל טופס עזיבה והעברת בעלות לקרן פנסייה (טופס 70 שאפילו אפשר לכתוב בכתב יד עם חותמת של החברה הם לא מכירים בכך. ואני שואל מדוע ככה עושים לעובד?? יצאתי מהחברה בהכי נקי וטוב שעובד יכול לצאת ממעביד אשמח לתשובה במייל או בנייד 0508760059
יעל
15/06/2016 19:49
שלום, יש לנו ילדה בת שנתיים וחצי.
האם נכון שעל פעוטה בגיל זה מקבלים שתי נקודות זיכוי? כך מופיע ברשת, אבל במקום העבודה של בעלי טוענים שזכאי לנקודה אחת בלבד.
מיכל
15/06/2016 19:25
שלום רב, אני עובדת בחברה גדולה בתפקיד זמני - החלפה לחופשת לידה, כ- 4 חודשים. לאחרונה הודיעו לי שאותה בחורה חוזרת בעוד שבועיים ובמידה ולא יימצא לי תקן ייאלצו בצער להיפרד ממני. האם מותר לי מבחינה חוקית ומוסרית בשבועיים אלו להיעדר ליום אחד לצורך ביצוע ראיונות עבודה? אני מעוניינת להבטיח את מקומי במידה ולא יימצא לי תפקיד בחברה.. תודה רבה מראש.
הריונית.
15/06/2016 19:01
לא הגעתי לעבודה עקב בדיקת הריון העמסת סוכר שארכה כ 4 שעות והבאתי יום למחרת אישור בדיקת הריון בגין אותם שעות. האם אני זכאית לתשלום בגין השעות הנל ?על אף שלא הגעתי באותו יום.
דוד
15/06/2016 18:45
שלום
המעסיק מעוניין להוציא אותי לקורס לשבוע בתל אביב ואני עובד בירושלים.
האם זה אפשרי מבחינתו?
תודה
יוליה
15/06/2016 18:18
שואלת עבור חברה:

היא עברה ראיון עבודה ראשון, הוזמנה לראיון עבודה שני. במהלכו נשאלה לדרישות השכר שלה עבור המשרה. היא ענתה שהיא מרוויחה במקום עבודה נוכחי X ש"ח לשעה+ תנאים סוציאליים, ומעוניינת להרוויח 20 אחוז יותר על מנת שיהיה לה כדאי לעבור למקום עבודה חדש.

לאחר פרק זמן מסוים חזרה אליה נציגה של מקום עבודה חדש והודיעה לה שהיא התקבלה ויכולה לקבל את השכר שביקשה.

החברה וידאה באותה שיחה שגם התנאים הסוציאליים זהים ואז שאלה מה מספר ימי החופשה שיהיו לה? לאחר ששמעה את התשובה החברה ענתה שכרגע היא מקבלת ב-Y יותר ימי חופש והיא מבקשת לבדוק האם אפשרי ללכת לקראתה ולהגדיל מספר ימי חופש.

הנציגה ענתה שתבדוק את הנושא. הנציגה חזרה לחברה שלי כעבור מספר ימים והודיעה שמבחינתם הם החליטו בשלב זה להמתין עם החלטה לגבי קבלת החברה למשרה.

כעבור כשבוע - שבועיים קיבלה החברה מייל בנוסח "התרשמנו מכישורייך אך לצערנו לא התקבלת".

השאלה הנשאלת: מה הייתה הטעות בניהול מו"מ?
דני
15/06/2016 17:55
שאלה לגבי דמי הבראה.

התחלתי לעבוד בחודש אוגוסט ואצלנו במפעל משלמים דמי הבראה פעם בשנה במשכורת של יולי שמגיעה ב10 לאוגוסט
הם טוענים שבגלל זה אני אפסיד את הדמי הבראה
האם יש משהו לעשות בנידון?
עידן
15/06/2016 17:53
שעות נוספות:
1. ממתי אני אמור לקבל 125%?
מאחרי 8 שעות עבודה או מאחרי 9 שעות עבודה?

נסיעות:
אני גר 2 קמ מהעסק של המעסיק שלי, והוא יודע שאני בא ברגל ולכן הוא לא רוצה לשלם לי נסיעות כי אני בא לרגל והוא לא רוצה לשלם לי סתם.
בנוסף הוא אמר לי שאם ארצה את הנסיעות אצטרך לשלם בשביל "חופשי חודשי" ואצטרך להראות לו קבלה ואז הוא ייתן לי.

חופש בחגים:
למשל בערב יום העצמאות ויום העצמאות עצמו כמובן שלא עובדים, ועל 2 ימי עבודה האלו לא קיבלתי כלום ושמעתי שאני כן צריך לקבל תשלום עלייהם ועושים "שקלול" של ממוצא שעות עבודה.
זה נכון ?
מירי
15/06/2016 16:10
בתאריך 30/5 קבלתי מכתב הודעה מוקדמת על הפסקת עבודתי שתכנס לתוקפה בתאריך 30/6.
לפני יומיים, דרש ממני המעסיק לנצל את ימי החופש שנותרו לי. האם הדבר חוקי? (6 ימי חופש מתוך 13 ימי הודעה מוקדמת שנותרו). תודה
עורך דין
15/06/2016 16:22
שלום מירי

המעסיק אכן יכול להוציא אותך לחופשה יזומה בתשלום אם יש לך ימי חופשה צבורים.

בהצלחה
טל
15/06/2016 14:00
שלום רב

כאשר התחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי שלי חתמתי על חוזה נטו כלומר שכר נטו שאותו אני מרוויח.

לפני מספר חודשים נולדו לי תאומים ולא ראיתי גידול בשכר שאמור להיות עקב זיכוי ממס הכנסה

כאשר בדקתי עם המעסיק נאמר לי כי לא מגיע לי הזיכוי היות שאני חתום על חוזה נטו.

האם זה אפשרי וחוקי?

אשמח לתשובה.

טל
עורך דין
15/06/2016 16:21
שלום טל

אכן לידת תאומים אמורה להעניק לך נקודות זיכוי, מה שיקטין את תשלום מס ההכנסה החודשי שלך.

בהצלחה
נסיעות
15/06/2016 11:27
שלום!ברצוני לדעת כמה המעביד צריך לשלם לי עבור נסיעות (אין תחבורה ציבורית כלל למקום העבודה)?אני נוסעת ברכב פרטי שלי
עורך דין
15/06/2016 16:20
שלום לך

החוק מחייב את המעסיק לשלם לפי עלות הנסיעה בתחבורה ציבורית בדרך הקצרה ביותר ועד לתקרה יומית הקבועה בחוק ולא מעבר לכך. אם אין תחבורה ציבורית צריך להגיע להסדר חוזי אחר מול המעסיק.

בהצלחה
דניאל
15/06/2016 11:15
שלום!
הנני התחלתי עבודה חדשה לפני שבוע וחצי וחליתי באנגינה ולפיכך נאלצתי להיעדר מהעבודה למשך שלושה ימים. האם אהיה זכאית לתשלום דמי מחלה בגין ימים אלו או חלקם לפחות?
עורך דין
15/06/2016 16:19
שלום דניאל

מאחר ורק התחלת לעבוד במקום עבודה חדש טרם צברת ימי מחלה ולא מגיע לך תשלום מהמעסיק בגין מחלה...

רק בריאות
דניאלה
14/06/2016 12:52
שאלה
עבדתי 8 חודשים אצל מעסיק פרטי. חלק מהזמן בחצי משרה 5 שעות ביום וחלק מהזמן במשרה מלאה 8 שעות ביום. עזבתי את העבודה והוא טוען שלא מגיע לי הפרשות לקרן פנסיה מכיון שלא עבדתי משרה מלאה כל התקופה . האם זה נכון?
עורך דין
15/06/2016 11:12
שלום דניאלה

לא נכון בעליל. אין כל קשר בין ההפרשות לפנסיה לבין היקף המשרה שלך.

בהצלחה
תמר
14/06/2016 12:25
שלום,
אני בחודש שביעי וקיבלתי מהרופא שלי ימי מחלה שיספיקו לי למעשה עד סוף ההריון.
יש לרשותי למעלה מ-50 ימי מחלה צבורים.
המעסיק שלי מסרב לתת לי לקחת ימי מחלה וטוען שאני מחויבת להוציא שמירת הריון מביטוח לאומי מאחר ומדובר על יותר מ-30 ימי היעדרות ברצף. האם הוא צודק? או שהבחירה בין ימי מחלה לשמירת הריון היא שלי?

תודה מראש, תמר
עורך דין
15/06/2016 11:11
שלום תמר

המעסיק יכול לטעון מה שהוא רוצה אבל כל עוד יש בידיך אישור מחלה ויש לך ימי מחלה צבורים המעסיק חייב לשלם לך עבור ימי המחלה ואין לו כל אפשרות להתנות על החוק...

השיקול אם לאשר לך שמירת הריון הנו שיקול רפואי ואינו קשור בכל מקרה לדעתו של המעסיק.

בהצלחה
אייל
14/06/2016 23:30
שלום לכולם

אני עובד כשנה במקום עבודה ובחודשים האחרונים אישתי עוברת טיפולי פוריות.

לאחרונה המנהל שלי טוען לאי שביעות רצון ממני ומכך שאני לא משקיע מספיק בעבודה, ואיים בפיטורין אם לא אשתפר.

האם טיפולי הפוריות הם עילה מספקת למניעת הפיטורין?

או לתביעה בבית דין לעבודה אחרי הפיטורים?

תודה
עורך דין
15/06/2016 10:40
שלום אייל

החוק מעניק לאישה העוברת טיפולי פוריות הגנה מפני פיטורים אך למרבה הצער החוק אינו מעניק הגנה זהה גם לבעל.

בהצלחה
איגור
15/06/2016 00:37
שלום

היום כבר ה-15 לחודש וזה חודש 2 רצוף שהמעסיק לא משלם משכורות לעובדים (4) בזמן. הוא בבעיה תזרימית והחברה שלו בקשיים. אנחנו יודעים את זה, אבל עדיין לא ברור מה ניתן לעשות כאשר המעסיק לא משלם משכורת - אילו כלים חוקי העבודה נותנים לעובדים במצב כזה?
עורך דין
15/06/2016 10:39
שלום איגור

עליך לפנות במכבת דרישה אל המעסיק ולדרוש לקבל את המשכורת מיד ולהמנע מהלנת שכר נוספת בעתיד. אם השכר לא ישולם מיד תוכל לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק.

בהצלחה
Sivan
15/06/2016 09:35
היי כרגע אני בתאונת עבודה ומחכה לוועדה רםואית של הביטוח הלאומי...המעסיק שלי פיטר אותי האם אני יכולה להתחיל לעבוד בעבודה אחרת?!.. או שזה יפגע בזכויות שלי מול הוועדה הרפואית?
עורך דין
15/06/2016 10:20
שלום סיון

את בהחלט יכולה להתחיל לעבוד במקום אחר בלי כל בעיה.

בהצלחה
גלי
15/06/2016 09:48
אשמח לעזרה...
ילדתי לפני חודש וחצי ולפני כן היתי בשמירת הריון 5 חודשים,אני מתכוונת להתפטר כשהחל"ד תסתיים,יש לי כמה שאלות...האם בזמן השמירה והחל"ד המעסיק ממשיך להפריש לפנסיה ואני ממשיכה לצבור ימי חופשה?

אני צריכה לתת התראה של חודש מראש (מתכוונת להודיע חודש לפני שהחל"ד נגמרת) איך הולך כל התהליך של ההתפטרות והפיצויים, מתי אקבל את הכסף אחרי שהודעתי מראש או אחרי שתיגמר לי החופשת לידה?
עורך דין
15/06/2016 10:16
שלום גלי

לגבי הפרשות לפנסיה בזמן חופשת לידה - יש באתר זה כתבה מקיפה שמסבירה את אשר אמור לקרות לפי החוק. מומלץ בהחלט לקרוא אותה.

פיצויים תקבלי תוך 15 ימים ממועד סיום יחסי העבודה - כך לפי החוק.

בהצלחה
מאיר
15/06/2016 10:11
שלום רב.
עקב בעיית משמעת הושעיתי מהעבודה למס' ימים.
האם אני יכול להוציא חופשת מחלה במידה וחליתי במהלך תקופת ההשעייה?

תודה.
עורך דין
15/06/2016 10:12
שלום מאיר

בהחלט כן.

בהצלחה
שרית
15/06/2016 09:49
בוקר טוב,

התחלתי לחתום לקראת אמצע חודש אפריל אבל הגשתי את הטפסים לביטוח הלאומי ( בגלל עיכוב ממקום העבודה) רק לפני שבועיים.

היום אמרו לי במוקד הטלפוני שהבקשה בטיפול וכנראה שהמכתב לא עזר , כי אמרו לי שאני יכולה להתחיל לחתום החל מ 26.6 , ושאני לא אקבל את התקופה רטרואקטיבית.

שתי שאלות :

1. באיזה תאריך בחודש אמור להיכנס לי כסף ברגע שאני מתחילה לחתום, והאם זה מיותר להמשיך ללכת לפני ה 26.6 ?

2. הכתובת למשלוח דואר שלי ובתעודת הזהות היא בקרית מלאכי, ואני גרה וחותמת ( תחת הצהרה) באשקלון, האם זה מעורר בעיות ?

תודה מראש
עורך דין
15/06/2016 10:12
שלום שרית

מוטב להפנות את השאלות הפרוצדורליות שאת מעלה בפני נציגי לשכת התעסוקה - שם תקבלי תשובות מדוייקות בנושא.

בהצלחה
אביטל
15/06/2016 09:51
שלום לפורטל זכויות העובדים המדהים!

אני התחלתי עבודה חדשה אחרי שהייתי בבית עם הבייבי 8 חודשיים הוא היה חולה כבר פעמיים מאז שנכנסתי לעבוד בשלוש שבועות. קיבלתי אישור מחלת ילד מהרופאה שלו. האם הם מחויבים לשלם לי על הימי מחלה שלו והאם יכולים לפטר אותי?

עוד שאלה האם מגיע ה לי שעת הנקה ואם כן עד איזה גיל ואיך אוכפים את זה?
עורך דין
15/06/2016 10:11
שלום אביטל

המעסיק צריך לשלם לך עבור ימי מחלה אם יש לך ימי מחלה צבורים ואם הוותק שלך בעבודה קצר סביר שאין לך מספיק ימי מחלה צבורים ולא תקבלי תשלום בעת מחלת הילד.

לגבי שעת הנקה, אם עבדת במסגרת משרה מלאה בטרם צאתך לחופשת לידה והגם שהועסקת במקום עבודה אחר, מגיע לך בהחלט לקבל שעת הנקה.

בהצלחה
mmmm
15/06/2016 01:15
האם החוק מחייב לשלם דמי נסיעה לעבודה ב' כשלעבודה א' משולם נסיעות? אין שום קשר בין שני העבודות.

אני מתגוררת בעיר א' נוסעת לעבודה לעיר ב'
העבודה השניה ג"כ בעיר ב'.
עורך דין
15/06/2016 09:30
שלום לך

התשובה חיובית בהחלט. כל אחד מהמעסיקים כפוף לחוק המחייב אותו לשלם דמי נסיעות.

בהצלחה
כפיר
15/06/2016 09:11
שלום רב..

לא קיבלתי את את כספי מי 10 לחודש ועבר כבר 5 ימים מאז, מה אני אמור לעשות לגבי זה אני רוצה לתבוע את המעביד שלי ?
עורך דין
15/06/2016 09:29
בוקר טוב כפיר

יש להוציא למעסיק מכתב דרישה לקבלת השכר באופן מיידי ולהמנע מהלנת שכר בעתיד. אם לא ישולם לאחר שתפנה אל המעסיק בדרישה כתובה תוכל לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה.

בהצלחה
רינת
14/06/2016 23:28
שלום לכם. עבדתי דרך 'זאפה' באיזה כנס במכללת קריית אונו לפני חודשיים.

בחודש הראשון הם לא הספיקו להוציא את הצ'קים מכל מיני סיבות שלא פירטו.

החודש הזה יצאו הצקים לזאפה בהרצליה. אני תושבת תל אביב וביקשתי שיעבירו לי לתל אביב ואחת העובדות אמרה לי "שזה פרוצדורה קשה ולא בטוח שזה יגיע ליעד כמו שצריך ויכול להיות שזה יפול בין הכיסאות".

היום השגתי רכב ואני וחברתי שעבדנו ביחד בכנס הזה רצינו לסוע לקחת את הצקים שלנו. הבחורה שהייתה איתנו בקשר אמרה לבוא כל יום בין השעה 19:30 לשעה 22:30. צלצלתי מראש שיכינו לי את הצקים ולא יהיו בעיות.

המארחת של זאפה חזרה אליי ואמרה שהיום יש בלאגן בזאפה ואין אף אחד שיכול להוציא לי את הצקים. ורק מחר אפשר לבוא. או אולי אולי בשעה 12 בלילה אחרי שההופעה שלהם תסתיים.

האם זה תקין כל ההתנהלות הזאתי?!
אסתר
14/06/2016 23:25
ערב טוב

יש לי ברשותכם שאלה בעיניי עבודה.

האם חוקי לפטר עובד באמצעות הודעת טקסט באופן מיידי כחצי שעה לפני תחילת יום עבודה? במידה וכן מה מגיע לאדם שכזה בבחינת כסף?

האדם עובד במקום חדשיים וחתום על חוזה לשנה וטענת הפיטורים היא שלא מרוצים מתוצאות הסניף.
תודה לעונים
אביעד
14/06/2016 23:20
היי, אשמח לקבל עצה בנושא קבלה לעבודה חדשה.
מתנצל שזה מעט ארוך, אך הפרטים חשובים לדעתי.
לאחרונה עברתי תהליך קבלה די ארוך ומפורט שארך מספר חודשים, לאחת התעשיות הבטחוניות.

התהליך כלל ראיונות מקצועיים, משאבי אנוש, בדיקות אישיות, תחקיר בטחוני.

בסופו של התהליך הודיעו לי שהתקבלתי ושאני מוזמן לקבל הצעת שכר.

בבוקר הפגישה, לפני שיחת השכר, נכנסתי לשיחה עם המנהל המקצועי לתיאום ציפיות אחרון, בשיחה השתתף גם ראש צוות נוסף זוטר יותר, ובשיחה דיברנו על היבטים פרקטיים של התפקיד, ועל הפרוייקטים בהם אני מיועד לעסוק, שיחה שהתנהלה יפה וענתה על ציפיות הצדדים ומשם המשכתי לנציגת משאבי אנוש על מנת לקבל הצעת שכר.

בשיחה הוצג בפני תקציר תנאי השכר על גבי מסמך רשמי של החברה שעליו הופיעו שמי והפרטים שלי.
במהלך השיחה, מהצד שלי הסברתי שהשכר המוצע נמוך ביחס לציפיות, ומצד הנציגה הוסבר לי שהשכר שאני מבקש הוא כזה שהם לא נוהגים לתת לתפקיד זה.
רק על מנת לסבר את האוזן, הפערים בינינו עמדו בסוף השיחה על כ-20%, לא מעט, אך גם לא פער בלתי נתפס לעניות דעתי.

בשיחה היינו חלוקים בדעותינו אך הקפדתי להמנע מלהגיע לאווירה שלילית של ויכוח ולשמור על נימה עניינית ומקצועית.

בסיום הפגישה ביקשתי מהנציגה לבדוק מה ניתן לעשות מהצד שלהם וכמובן שגם אני אחשוב על הנושא בבית בצורה מסודרת, תשובתה היתה, ואני מצטט "אבדוק מה ניתן לעשות ואחזור אליך תוך יום-יומיים". לאחר כשבוע שאף אחד לא חזר אלי, ניסיתי לתפוס את הנציגה בטלפון מספר פעמים (בהפרש של מספר ימים) ללא תשובה, שלחתי פעמיים הודעה כתובה בהפרש של מספר ימים ללא מענה.

בשלב מסוים תפסתי את המנהל המקצועי והוא הסביר לי שהמסר שהוא קיבל ממשאבי אנוש הוא שהשכר שביקשתי גבוה מדי והם החליטו להתקדם עם מועמדים נוספים.

הבהרתי לו שזה לא היה סיכום השיחה שלי עם הנציגה ושאם הייתי יודע שמדובר ב"קח או לך" תשובתי היתה שונה, אך המסר שקיבלתי ממנה שניתן לעשות שיפור מהצד שלהם.

בכל אופן הבהרתי לו שלאור המצב החדש אני מעוניין לקבל את ההצעה שלהם והוא אמר שהוא יעביר את המסר הלאה.

כיום לאחר כחודש, לא קיבלתי תשובה עדיין לגבי הסטטוס שלי, ולמיטב ידיעתי הם אכן בודקים מועמדים נוספים לתפקיד.

ארצה לדעת מה הסטטוס החוקי שלי בנושא שתיארתי והאם ההצעה שהוצגה בפני (עם פרטי האישיים) הינה הצעה מחייבת מצידם, בפרט לאור זאת שהובטח לי לי לבדוק את הנושא ולחזור אלי תוך "יום-יומיים".

מה הן האפשרויות והצעדים העומדים בפני?
תודה!
יערית
14/06/2016 23:08
ערב טוב. נמצאת במצוקה גדולה במקום העבודה. אודה לייעוץ.
אני מעוניינת לעזוב את עבודתי במשרד, אך להשאר בארגון כעובדת עירייה. איך אני מוודאה שאם אני יוצאת מהמשרד ומודה שיש בעיה (בקשר עם הממונה עליי) לא פוגעים בי ונותנים לי משרת מנקה או כל תפקיד שלא ימצא חן בעיניי.

האם אני יכולה לשמור על זכויותיי למרות שאני מבקשת העברה ביוזמתי?
תודה מראש
לואיזה
14/06/2016 23:07
עבדתי במשך קרוב ל-8 שנים (כמעט רצוף) במקום עבודה בשכר לפי שעה. מאז שסיימתי את עבודתי שם עברו כמעט שנתיים. מבירור שערכתי השבוע בתלושי המשכורת הבנתי שלא הופרשה עבורי פנסיה בכל התקופה.

האם זה חוקי? האם מקום העבודה יכול לטעון שעבדתי כעובדת חיצונית לפי שעות ולכן לא מגיעה לי קרן פנסיה?
תודה לעוזרים!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ