פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 510
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יקיר
04/12/2016 20:08
פנה אליי לקוח שרוצה לעסוק בהשמת כוח אדם. כלומר, הוא מעסיק עובדים אריתראים וסודנים, מוציא להם תלושים כחוק, והם עובדים עבורו בבתי מלון, אולמות אירועים וכו'.

אני אמרתי לו שהוא חייב ברישיון לעסוק בתחום הזה ממשרד התמ"ת.

הוא טוען שהוא לא עוסק בהשמת כוח אדם אלא באחזקה ותפעול.

לי זה נראה פרשנות עקומה של החוק. מה דעתכם? האם מדובר בהשמת כוח אדם או באחזקה ותפעול?

תודה רבה
עדי
04/12/2016 20:05
ערב טוב

אם אני עובדת במשמרות של 8-9 שעות, אבל ההסעה לעבודה יוצאת מעל שעה לפני שהמשמרת מתחילה (בבוקר 6 וארבעים כשהמשמרת בשמונה, בערב שלוש ועשרים כשהמשמרת בחמש וכו') -
-צריכים לשלם לי על הזמן הזה או חלק ממנו?
זה יוצא שעתיים לפחות ביום שהולכים לי על זמן נסיעה, לא כולל את הזמן שלוקח לי להגיע לתחנה כי היא במרחק 7 דקות הליכה מהבית
אלמונית
04/12/2016 19:56
אני עבדתי כמ"מ בשכר שעתי
כשחזרתי מחופשת הלידה שלי המנהלת החליטה שאין לה איפה להעסיק אותי והיא מפטרת אותי.
חתמתי על טופס שאני מוותרת על שימוע ומקבלת הפסקת עבודה לעוד חודשיים ובטופס הוחלט שהיא משלמת לי 60 יום + חודש התראה מראש.
אחרי שהגעתי לבית היא התקשרה והחליטה שבזמן התשלום אני אגיע לתגבר באחת המחלקות שם.
האם מותר לה לעשות את זה? והאם יש לי את הזכות לומר שאני לא מעוניינת כי כבר חתמתי
אנאבל
04/12/2016 16:54
שלום. שמי אנאבל. לא מזמן סיימתי לימודי סיעוד והתחלתי לעבוד בבית החולים כאחות מוסמכת.
אציין כי אני שומרת שבת, ומאוד מעדיפה לא לעבוד בשבת. לא אחת שובצתי למשמרת בשבת אך תמיד קרה שהצלחתי להחליף את המשמרת למוצאי שבת / שישי בוקר.
רציתי לשאול האם אחראית מחלקה יכולה להחתים אותי על חוזה/טופס אשר מחייב אותי לעבוד בשבת, וזאת בנוסף לחוזה העסקה של בית חולים?
אליעזר קצנשטיין
04/12/2016 15:43
זה סעיף שמופיע בסעיף "נתונים נוספים" ומתיחס לדמי בריאות שקיבלתי באותו חודש
אני עו״ס מיזה 10 שנים . ניתן לומר שקו״ח שלי מרשימים..לאחרונה נעניתי למודעת דרושים של השב״ס שמבקשת לגייס עו״סים לבתי הכלא שלה. אני בן 61 ובקו״ח ניסיתי להסתיר את נושא הגיל.. ואכן לאחר מספר ימים קיבלתי זימון לראיון עבודה ראשוני.. לאחר מספר דקות התקשרו אלי שוב ואמרו שחסר להם פרט אחד: תאריך הלידה שלי.. כדי לא להסתכן במעצר.. מסרתי להם את תאריך הלידה.. אמרו תודה והדיחה הסתיימה.. וואו אמרתי לעצמי לא נבהלו.. שימחתי נמשכה 5 דקות.. שלאחריהן התקשרו אלי שוב מבשבס ואמרו לי שהתאריך אליו זומנתי לראיון כבר לא רלוונטי...מה תגידו על זה?.. זה לא מעסיק פרטי.. זאת המדינה !!! הנה לכם הפלייה בחסות המדינה.. שכחתי לספר לכם.. שבעברי הייתי צוער במטרת ישראל.. בשב״כ.. וקצין בדרגת רס״ן בצה״ל..
זכיות -
לובנה
04/12/2016 12:46
אם אני התפטרתי מעבודה בגלל הלימודים , אני נחשבת כמתפטרת על דיון מפוטר?!
יאנה
04/12/2016 10:48
שלום,
מזה זמן מה אני מלבטת בשאלה זו.
החלפתי עובדת שיצאה לחופשת לידה ולא סגרו מולי חוזה על כך. לתמימותי לא הייתי מודעת שהעובדת הנ״ל מקבלת בונוס חודשי של 4,000 במסגרת תפקידה, גיליתי זאת במקרה. שאלתי היא האם יש טעם לתבוע את המעסיק ולמי ניתן לפנות בנוגע לכך?
אורה
04/12/2016 10:08
עובדת מועצה דתית עבדה בניקיון המקווה - שעתיים מדי שבוע במשך 3 שנים, כיום לאחר שנתיים שהפסיקה עבודתה במקום טוענת כי קבלה פטריות בידים וברגליים היות והמים היו מלוכלכים ועבדה ללא כפפות.

האם יש להערכתכם סיכוי לתביעה נ' הביטוח הלאומי ?
עדי גולד
04/12/2016 09:56
איני עובד כמעט שנה ומקבל מהביטוח מנהלים דמי אובדן כושר עבודה, האם במקביל אני זכאי גם לקבת הבטחת הכנסה?
יערה
04/12/2016 09:39
אדם עובד במסעדה בתור ברמן, במשך שנתיים, קיבל שכר בסיס+טיפים. לפני כחצי שנה החליפו בעלים, הוא פוטר ושולמו הפיצוים על פי דין, במהלך חצי שנה השכר לא השתנה, אך כרגע, הבעלים החדש שינה את שיטת השכר בו הברמן מקבל בסיס בלבד. (השכר כרגע נמוך בכ-50% ) האם מדובר בהרעת תנאים? ברור שכן, האם ניתן לתבוע? האם מדובר בתביעת הפיצויים של החצי שנה האחרונה בלבד? תודה
דבי
04/12/2016 09:38
אני וחברה התחלנו לעבוד במקום שמחייב חתימה על חוזה העסקה לחצי שנה שכל מהות החוזה היא שאם נעזוב לפני תום תקופת החצי שנה, לא נקבל את הכסף על ההתלמדויות.

ביצענו את ההתלמדויות ועזבנו לפני שהספקנו לחתום על החוזה.

ניסינו ליצור עימו קשר אבל הוא לא עונה או מתחמק או לא חוזר אלינו.

* לא הספקנו לחתום על חוזה אבל חתמנו על טופס 101

האם יש עילה לתביעה?
דוד
04/12/2016 09:29
שלום, אשמח להתייעץ עם עורך דין מה עליי לעשות.
אני כבר 6 שנים מתנדב בארגון, במהלכו קיבלתי שני הכשרות.

נאמר לנו במהלך ההכשרה שבתום ביצוע מחויבות של התנדבות נקבל את התעודות אך הדבר מעולם לא קרה.
בפועל בתחילת המחויבות קיבלנו "כרטיס מתנדב", והמעוניין בכך יכול לקבל אישור פנימי של המשרד על התנדבותו (לתוקף של שנה). התעודות מעולם לא הגיעו.

הבעיה שההכשרה הזאת תקבל כל תוקף ברגע שנצא מהארגון משום שכאמור לא ניתנה לנו תעודת הכשרה.

משיחה מספר רב של פעמים עם הארגון נטענו טענות שונות וסחבת גדולה (כבר 5 שנים). אז אני די אובד עצות כרגע.

מעדיף לא לפרט את שם הארגון וההכשרות בפומבי מחשש חוק לשון הרע עליו.
בר
04/12/2016 09:22
היי, קרובת משפחה שלי בת 18 התחילה לעבוד בחנות פול אנד בר בתור מוכרת. בהתחלה הכל היה נראה בסדר ואז המנהלת והסגנית התחילו להתנהג מאוד לא יפה אליה, בלי שום סיבה. היו ממש מתעללות בה, לא נתנו לה משמרות כשזה ידוע שזה בגלל שלא אוהבות אותה, צורחות עליה בטירוף, פעם המנהלת אמרה לה ״את והפרצוף תחת שלך מסתובבים לי פה בחנות..״ עשו לה מלא שיחות וניסו שתתפטר ובגלל שלא עשתה זאת- התקשרו אליה לפני שבוע ואמרו שצריך לקבוע מועד לשיחה, וברגע שקבעו, הגענו לחנות והמנהלת לא הייתה.

פנינו אליה וגם דיברה לא יפה, אחרי חצי שעה עשתה טובה שהגיעה ואז במקום שיחה- גילינו שהיא פשוט התכוונה לתת לה מכתב (פיטורים כמובן) גררה אותה בערב לחנות (ביום שלא עובדת) בשביל לתת לה מכתב..
אגב יש הרבה הודעות ואטסאפ המראות על זלזול מוחלט

מה אפשר לעשות בעניין?
אלעד
04/12/2016 09:20
שבוע טוב.

לפני כארבע שנים פוטרתי ממקום עבודה בו עבדתי כשנתיים וחצי ללא שימוע. אותו מקום עבודה לא שילם לי את תוספת התשלום עבור שעות נוספות ומסיבות אישיות על לרגע זה לא תבעתי אותם או דרשתי מהם החזר כלשהו.

שאלתי, האם אני עדיין יכול לתבוע את מקום העבודה? מדובר על כ-450 שעות באופן מצטבר. האם, במידה ועדיין אוכל לתבוע, אוכל לדרוש גם הלנת שכר?

תודה רבה.
אלה
30/11/2016 04:20
המנהל שלי מונה בדרך לא חוקית ברשות מקומית,לאחר חמש שנים בהן לא קיבלתי את הדרגה המגיעה לי,הוא מנסה לדחות את קבלתה בזדון.מה עושים במקרה כזה?
עורך דין
04/12/2016 09:07
שלום אלה

מוטב לפנות אל ועד העובדים ברשות המקומית בה את מועסקת ולבקש את עזרתם. לחילופין, ניתן תמיד לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
נ.ש
29/11/2016 23:40
אהלן

אני צריכה עזרה של עורך דין מומחה לדיני עבודה. אני עובדת בשדה תעופה. שהגעתי לעבודה עברתי קורס של שבועיים שבסופו חתמתי על חוזה עם קנס של שש וחצי אלף בשנה הראשונה עם אני מתפטרת לבד ואחרי חצי שנה זה יורד לשלוש וחצי.

הקורס אך ורק הכשרה נטו הכשרה לעבודה הזאת אני לא מקבלת שום תעודה או מסמך של הכשרה שאיתו יוכל לעבוד בעבודה אחרת בעתיד . אני רוצה שתעזרו לי האם הם באמת יכולים לקחת את הקנס? ועם יש אפשרות להתפטר ללא קנס??
עורך דין
04/12/2016 09:03
בוקר טוב

המעסיק יכול לדרוש ממך להחזיר את העלות הריאלית של הקורס, בכפוף להתחשבות בפרק הזמן שעבדת לאחר הקורס. הסכום חייב להיות פרופורציונלי לעלות הקורס ולכן 6500 ש"ח נשמע סכום גדול ולא מידתי.

בהצלחה
הריון
אופיר
04/12/2016 03:43
שאלה-
אם הלכתי לבדיקת הריון בשעה 0800- 1100 ורק בשעה 11:30 נכנסתי לעבודה. המעסיק צריך לשלם לי גם את החצי שעה ?
RE: הריון
עורך דין
04/12/2016 09:00
בוקר טוב

התשובה שלילית. המעסיק אמור לשלם לך לפי השעות המצויינות על גבי האישור הרפואי שמעיד על כך שהיית בבדיקה הקשורה להריון ולא מעבר לכך.

בהצלחה
יהודית
29/11/2016 22:54
השאלה היא שבעבודה שעבדתי כחצי משרה בשכר גלובלי הציעו לי לעזוב (מרצוני הכוונה) עקב טענה של "חוסר זמינות". ביקשתי שיפטרו הם על מנת שאקבל את התנאים והפיצויים להם אני זכאית. לדברי הבוס, אין לכך משמעות אם את מפוטרת או מתפטרת והבטיח שכך או כך אקבל את *מלוא הפיצויים* להם אני זכאית.

אם כך שאלתי מה הבעיה שלו לפטר אותי והוא טוען שהוא לא מפטר גם כדי להשאיר פתח שאוכל לחזור בעתיד אם ארצה ותתפנה משרה בכירה יותר וגם כדי שלא אסיים בצורה לא יפה בה אצטרך להגיע לשימוע מול הועד המנהל ולעורר עניין.

לסיום הוא ביקש שאכתוב מכתב התפטרות ואגיש ב30 לחודש...

מה כדאי לי לעשות לפי דעתכם בשביל שלא יפגעו הזכויות שלי?
עורך דין
04/12/2016 08:59
בוקר טוב יהודית

קבלי מהמעסיק מכתב שמאשר כי תקבלי את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה גם אם את תתפטרי ואז אין לך בעיה. כל עוד תמסרי מכתב התפטרות המעסיק יוכל להתנער מהבטחתו ולא לשלם לך פיצויים ואת כל שאר הזכויות המגיעות לעובדת שפוטרה, שאז תיהיה לך בעיה להוכיח את אשר הבטיח.

אם יהיה לך מכתב כאמור, לא אמורה להיות כל בעיה.

בהצלחה
צחי
03/12/2016 18:01
1. עבדתי בחברה בפתח תקוה ואני גר ברעננה היכן עליי להגיש תביעה?
2. האם התביעה מוגשת על שם החברה או שאני יכול לתבוע אישית את בעל החברה?
3 איך אני יודע מה הח.פ של החברה?
4. מה האגרה שעליי לשלם בגין תביעה על אי ביצוע שימוע ואי תשלום יתרת חופשה?
תודה
זניה
02/12/2016 12:48
שלום,
עובד בחברה כמה שנים מרגע בסויים המעסיק החליט לקלוט כל הפעילות במחשב בזמן עבודה (הינו חייבים להתקין את התוכנת מעקב בדרישה). יש אפשרות להעריץ ולעצור.

התוכנה מצלמת מסך כל כמה דקות ושולח לשרת (מהשירות שהוא רכש את התוכנה. יש לנו אפשרות לצפות צילומים ולא יודעה מי עוד יכול)

יש לנו אפשרות לעצור ולהעריץ תוכנה בכל רגע. לפי דעתו אפשר לעצור תוכנה בכל רגע והיא לא קולטת (אין לנו קוד פתוח של התוכנה ואני לא יכול להיות בטוח 100% שזה נכון).

השאלה.
האם זה חוקי ולא פוגע בפרטיות של העבדים שלו ?

תודה רבה
אור
02/12/2016 10:15
שלום רב, אם אני עובד על עמלות מכירה, וישנה מכירה שאני מתוגמל עליה ב100 ש"ח
האם מותר למעסיק לשלול ממני עמלת מכירה זו לאחר שכבר מכרתי ללקוחות והתאמצתי כדי לקבל את העמלה וזאת בתור עונש ? בטענה מצידו "שככה בעתיד אתנהג יפה יותר" ???
מה החוק קובע לגבי בונוסים ועמלות מכירה
אני מרגיש שזה לא צודק!
הישקעתי על המכירה הזאת רק בגלל הבונוס!
יוסף
01/12/2016 22:31
ערב טוב , אני עובד בשירות לקוחות בחברה מאוד מוכרת המנהל שלי בן אדם רע בתכלית הרוע וכל הזמן הוא מנסה להרע לי את התנאים כחלק מהמהלך שלו היום המשמרת שלי כפי שיוצאת בסידור העבודה הסתיימה בשעה 7 כמובן שבשעה זו התארגנתי לצאת והתנתקתי מהמערכת כאשר המנהל ראה את זה הוא שאל אותי מי הסכים לך להתנתק? תתחבר מיד חזרה . אמרתי לו הסתיימה המשמרת שלי וזכותי לצאת . הוא צעק עלי וחייב אותי להתחבר חזרה במשך 10 דקות נוספות . לא ידעתי מה החוק אומר ולכן העדפתי להמנע מחיכוך מיותר ועשיתי כרצונו . ברצוני לדעת מה אומר החוק לגבי זה ובאים זה תקין מבחינה חוקית , היו שם לפחות 40 נוכחים במקרה ואני מעוניין לתבוע אותו אם הוא עבר על החוק .
אשמח לעזרתכם , תודה
דניאל
01/12/2016 14:49
שלום

האם מגיע לי תשלום עבור זמן נסיעה ממקום עבודתי עד לסניף אחר שהיינו צריכים לעבוד בו יום אחד באופן חד פעמי?

הגעתי לעבודתי ומשם נסענו לסניף איר לעבוד שם .
השכר שלי מתחיל מרגע שהגעתי למקום עבודתי הקבוע או למקום העבודה הזמני?
מעיין
01/12/2016 12:09
לגבי חלוקת חופשת לידה עם הבעל וחזרה מוקדמת לעבודה, בהנחה שגם האישה וגם הגבר עומדים בכל התנאים המצטברים לחל"ד בתשלום של 14 שבועות:

נניח שהאישה רוצה לחזור לעבודה לאחר 10 שבועות של חל"ד ושהבעל יצא במקומה ל-4 השבועות הנותרים. ראיתי באתר "כל זכות" כי המעסיק לא יכול לדחות את חזרתה לעבודה במשך יותר מ-3 שבועות ולכן עליה להודיע על כך 3 שבועות לפני כן.

מה המשמעות? שעליה להודיע בשבוע ה-7 לחל"ד על רצונה לחזור בשבוע ה-7 או ב-10? אם היא תודיע על ה-7, אז המעסיק יכול להחליט לא לדחות את בקשתה ואז יהיה עליה לחזור כבר בשבוע ה-7? ואם היא תודיע על חזרה בשבוע ה-10 הוא יוכל לדחות את בקשתה לשבוע ה-13, ואז הבעל כבר לא יוכל לצאת במקומה לחל"ד (שהרי הוא חייב להיות מינימום מסוים של שבועות בחל"ד)?

אז על איזה שבוע לחזרה בעצם צריך להודיע?

תודה!
אירנה
01/12/2016 12:07
עבדתי במחסני השוק בתור קופאית 7 חודש
אני אחרי לידה עם תינוקת בת 3 חודשיים
ואני מניקה אותה החופשת לידה ניגמרה לי ואני אמורה לחזור כבר לעבוד
ואמרתי לביטוח לאומי שאני לא מתכוונת לחזור לעבוד בזמן הקרוב והם ביקשו ממני אישור מהמעסיק שלי על הפסקת עבודה וכשביקשתי את זה ממנו הוא ביקש שאני יכתוב הצהרה בכתב יד שאיני מתכוונת לחזור לעבוד אצלם בזמן הקרוב.

למה הוא ביקש הצהרה בכתב יד ?

ואם הוא מפטר אותי מגיע לי כסף ? בגלל זה הוא ביקש הצהרה.

אשמח אם תענו
אביגיל
01/12/2016 12:02
מעסיק מחוייב לשלם בביטוח מנהלים גם אובדן כושר עבודה ?
תמר
01/12/2016 12:02
האם מגיע לי שעת הנקה כאשר אני עובדת 7 שעות יומיות, פחות או יותר.
זה יכול להגיע ליותר
שילה
01/12/2016 11:51
בעלי שהיה בחופשת מחלה מיום חמישי עד יום ראשון, איך זה מחושב?

יום שישי נחשב היום השני או שישי שבת לא נחשבים בספירה?
במקום העבודה אומרים לו שישי שבת לא נחשבים בספירה ולכן על יום ראשון (שבפועל זה היום הרביעי של המחלה) משלמים רק 50 אחוז.
בני
01/12/2016 11:44
שלום,

אני שכיר בחברה. היו לי יומיים שעבדתי 11 וחצי שעות, ביום שהיה כנס של חברות שונות.

מחלקת כוח האדם ביטלו לי את השעות שהזנתי והכניסו לי למערכת ערך קבוע של 9 שעות שנקרא "כנס". לאחר שבקשתי להוסיף את הזמן הנותר נאמר לי שזאת ההוראה שקיבלו.

האם הדבר חוקי פשוט למחוק שעות עבודה של עובד ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ