פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 509
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרי
06/12/2016 09:19
במשך כ-13 חודשים עבדתי ברשת חנויות נוחות כחלק מהעבודה המועדפת שלי. באופן קבוע וכמעט בכל משמרת היתי צריכה להוסיף כסף אישי שלי על מנת להשלים את סך הסכום בקופה על 1000 שקלים כפי שקיבלתי אותה מהעובד שעבד עליה לפני.

היו מקרים שהוספתי בכל יום מכספי והיו מקרים שנצברו לי חובות וחתמתי בסוף חודש על ההסכמה לנכות לי אותן מהשכר החודשי (לאחרונה עשיתי חישוב דרך תלושי המשכורת והסכום המצטבר הוא כ1000 שקלים לכל 13 החודשים, מלבד כאמור, הסכומים שהושלמו במזומן בכל פעם ללא רישום). כמו כן במהלך תקופה זו נתפסו 2 עובדים שגנבו מהקופות על בסיס קבוע (אחד מהם נתפס בעקבות חשד שלי, יש לציין שהעובד היה בן מיעוטים והייתה זו תקופת צוק איתן מה שאומר שאני כמעט היחידה שהסכימה לעבוד איתו באותן משמרות כך שאני כביכול ספגתי הרבה מהחוסרים שלו).

העובד הזה התבקש להעביר סכום של כמה אלפי שקלים במזומן למנהלת החנות והיא בתמורה תפטר אותו ולא תערב משטרה. אין לי את רשימת המעקב אחר הסכומים שהוצאתי בכל פעם מחדש מכיסי אך אני שומרת את כל תלושי המשכורת ובהם הניכויים שהורדו לי.

האם יש מה לעשות בנדון? מעבר לזה - יש שם לחוק שאוסר על המעסיק לדרוש ממני להשלים את הסכומים הללו?
אורי
06/12/2016 09:16
עובדת כשכירה 6 שנים במשרה מלאה. קיימה שיחה עם המנהל הישיר והביעה רצון לעזוב את מקום העבודה בעקבות הרעת תנאים, זלזול ויחס מפלה. סיכמה את השיחה במכתב ושלחה למנהל הישיר, שלטענתו העביר להנהלה הבכירה. תשובת ההנהלה היתה שאם היא רוצה להתפטר(והוא לא רואה במכתב ששלחה מכתב התפטרות) - היא יכולה לעזוב בלי בעיה, אבל לפי מדיניות החברה לא ישלמו לה פיצויים. האומנם? אין חוק שמקבלים פיצויים גם אם העובד יוזם את ההתפטרות? אשמח לתגובות מקצועיות בהקדם...
אורי
06/12/2016 09:15
עובדת כשכירה 6 שנים במשרה מלאה. קיימה שיחה עם המנהל הישיר והביעה רצון לעזוב את מקום העבודה בעקבות הרעת תנאים, זלזול ויחס מפלה. סיכמה את השיחה במכתב ושלחה למנהל הישיר. לטענתו, אמר שיעביר הלאה להנהלה הבכירה, אולם עברו כבר 10 ימים מאז הגשת מכתב ההתפטרות ולא קיבלה שום תגובה מההנהלה הבכירה. התעלמות מוחלטת... מה מעמדה למעשה? האם יכולה לעזוב את עבודתה בתום ההתראה המתבקשת של 30 יום, או חייבת לחכות לתגובה מההנהלה/שימוע?
ל.מ
06/12/2016 09:14
יש לי משפט בעוד כחודשיים בדיני עבודה (תובע חברה שעבדתי בה על אי מתן פיצויים ועוד מס׳ סעיפים גדול)
עו״ד שטיפל בתיק עזב את המשרד וקיבלתי עורך דין אחר, בדיון לפני המשפט השופטת אמרה ואני מצטט ״כדאי לך לקבל את הפשרה שהם הציעו כי אני מכירה את הנפשות הפועלות וממני תקבל פחות״.

יש לציין שהפשרה שהם הציעו לא מכסה אפילו את הפיצויים המגיעים לי כחוק.

האם ניתן לדרוש להחליף שופטת לאור ההתבטאות שלה? (גם עו״ד שמטפל בתיק כרגע אמר שהיא שופטת בעייתית ולכן הוא מעדיף להגיע לפשרה, אני לא יודע אם זה כי הוא מחפש פשוט להיפתר מהתיק או כי זה באמת עדיף)
במידה ולא האם עדיף לי להחליף עו״ד בטווח זמן כל כך קצר?
כריסטינה
06/12/2016 09:12
בסוף חודש תשיעי הוצאתי שבועיים ימי מחלה מהרופאה ויומיים אחרי שהם נגמרו ילדתי...

הגשתי לעבודה את הימי מחלה כולל האישור לידה ולאחר שבוע התקשרה מישהי מהמשאבי אנוש ואמרה שהחברת ביטוח שהעבודה שלי עובדים איתה ביקשה שהוציא מהרופאה שלי את הסיבה לימי המחלה שלי.

האם זה משהו שמבקשים תמיד? או שבגלל שהייתי שבועיים במחלה?

האם הסיבה שהייתי בסוף חודש תשיעי והיה לי כבר קשה להגיע לעבודה זאת סיבה מוצדקת? או שיכולים לא לתת לי את הימי מחלה?
מור
06/12/2016 09:11
אשמח לקבל תשובה מקצועית בנושא: אני עובדת בחברה גדולה דרך חברה חיצונית.

התחלתי בחברה באוקטובר 2015 כתקן שהתחיל זמני ל3 חודשים ולבסוף נמשך גם מעבר (שנה וחודשיים בחברה). כשהתחלתי לעבוד בחברה הייתי באמצע טיפולי פוריות ולא הסתרתי את זה מהמנהלת שלי, אחרי חצי שנה המנהלת התחלפה וכעבור חודש נקלטתי להיריון בivf.

היום אני כבר שבוע 32 וההריון הזה לא בא בקלות וגם לא ממשיך בקלות. יש לי כאבים כתוצאה מרצועות בגב שנתפסו אך למרות זאת המשכתי לעבוד. בשבוע וחצי האחרונים התחילו גם כאבים בבטן תחתונה, אגן ומפשעה בזמן שינוי תנוחה (התהפכות מצד לצד במיטה, מעבר משכיבה לישיבה, מעבר מישיבה לעמידה) ולפעמים גם בזמן הליכה או עמידה מרובה.

החלטתי לבדוק את זה הבוקר מאחר והכאב לא חולף, הרופאה הביאה לי 9 ימי מנוחה מלאה בבית והמליצה לרכוש חגורת בטן וגב.

כתוצאה מכך המנהלת שלי התקשרה להגיד לי שהיא לא יכולה להגן עליי יותר מפניי המנהלים שלה, שבגדול מי שמחיוב להעסיק אותי עד חופשת הלידה זאת החברה החיצונית ולא החברה שאני נמצאת בה ויום יבוא ויחליטו להעזיב אותי. היא גם הדגישה כי כשאני כן בעבודה אז הכל מתבצע ומרוצים ממני.

היא ביקשה ממני לחשוב על יציאה לשמירת הריון בשביל שהם יוכלו להחליף אותי כבר עכשיו במקום שהם ירגישו "באוויר" כל פעם שאני מחסירה.

אני עובדת שעתי ועושה המון שעות נוספות, אם אצא לשמירת הריון אקבל רק את הבסיס וזהו.

אני עוד 8 שבועות אמורה ללדת ולא רוצה לפגוע בתשלום חל"ד.

מותר לה בכלל לעשות לי שיחה כזו בטלפון רק בגלל שקיבלתי ימי מחלה?

לפני השיחה שלחתי לה הודעה ואמרתי שאני מוכנה לעבוד מהבית או להגיע למשרד אם ארגיש טוב למרות הימים שקיבלתי.
בר
06/12/2016 09:10
היי

אשמח לדעת אני עתידה ללדת בקרוב ורוצה לדעת שני דברים, אחד ברשותי רכב חברה האם בחופשת לידה יכולים לקחת לי את הרכב או שזה הרעת תנאים? שניים חישוב דמי לידה אם כוללים שווי מס לרכב? כלומר סגרתי עם המעסיק שלי משכורת x ועל זה מוסיפים לי לברוטו שווי רכב וטלפון האם מהברוטו הכללי מחשבים לי את הדמי לידה?

תודה רבה
חוקי?
אור
06/12/2016 08:54
שלום,

בעלי עובד בענף היהלומים בתחום המכירות- חו"ל.
הוא חתום על חוזה שבו צויין כי במידה ויעזוב את מקום העבודה הוא לא יוכל להמשיך באותו ענף ולא יוכל להיכנס יותר לבורסה ליהלומים.
בנוסף במידה והוא מתפטר / מפוטר הוא לא יקבל פיצויים
האם זה חוקי?
מנחם
04/12/2016 23:04
במלצרות- האם מותר למעסיק לתת לעובד לחכות במקום העבודה כשעה? או בכלל?

תודה רבה.
עורך דין
06/12/2016 07:29
שלום מנחם

אם העובד נקרא למשמרת והגיע למקום העבודה על המעסיק לשלם לעובד שכר בכל מקרה.

בהצלחה
רויטל
04/12/2016 23:41
בעלי התחיל לעבוד לפני שבועיים בעבודה חדשה. מאוד פיזית.
ביום שישי היה מעורב בתאונה והתגלה שבר בגב... ההמלצה של האורתופד היא לא להרים מעל 5 קילו בשלושה חודשים הקרובים.

האם חוקי לפטר מהעבודה החדשה בעקבות המצב הבריאותי שנוצר?
עורך דין
06/12/2016 07:29
בוקר טוב רויטל

לא ניתן לפטר עובד בזמן חופשת מחלה כל עוד לעובד יש ימי מחלה צבורים. מאידך, אם אין לעובד ימי מחלה צבורים ובכל שלב אחר מותר למעסיק לפטר אותו בכפוף לקיום הליך פיטורים תקין.

בהצלחה
קרן
04/12/2016 23:43
שלום. לפי כחצי שנה נחתם חוזה בין מעסיק לביני.
הוא שלח את החוזה במייל כשהחתימה שלו כבר מופיעה עליו (חתימה מצולמת). חתמתי על החוזה באופן דיגיטלי ושלחתי לו בחזרה. אין עותק מודפס (יש אחרים שנמצאים במצב שלי ולהם דווקא היה עותק מודפס אבל הוא הוגש למעסיק ולא נמצא אצלם).

עכשיו אני נמצאת לפני תביעה כי לא שולמה לי משכורת. האם החוזה המדובר תקף? ניתן להציג אותו בבית דין לעבודה / לתביעות קטנות?

אני שואלת כי שמעתי שמועה שזה פורמט חוזה שאינו חוקי ואשמח לדעת אם זה נכון או לא.

תודה
עורך דין
06/12/2016 07:27
בוקר טוב קרן

אין כל בעיה חוקית בחתימה על חוזה דיגיטלי ו/או באמצעות דואר אלקטרוני, כל עוד שני הצדדים חתמו עליו מרצונם הטוב והחופשי ולאחר שכל פרטי החוזה היו מוכרים להם.

בהצלחה
א.א
04/12/2016 23:45
שלום לכולם.
אני צריך עורך דין לדיני עבודה ( הלנת שכר , אי הפרשה לפנסיה ועוד )
אני סטודנט וכרגע המחיר הכי נמוך שקיבלת מהעורכי דין שפיניתי אליהם הוא 1000 בממוצע .
ציינתי שאני סטודנט כי אין לי סכום כזה לתת בפעם אחת. ( במיוחד כשלא קיבלתי משכורת עדיין )
השאלה אם קיים בכלל דבר כזה שעורך דין עובד רק לפי אחוזים של תביעה או כל אפשרות אחרת שבאה בהתחשבות מבחינה כספית ?
תודה מראש
עורך דין
06/12/2016 07:26
שלום לך

איך אפשר לענות לשאלה האם קיים עורך דין שיסכים לעבוד רק לפי אחוזים, אם איני מכיר את כל עורכי הדין הפועלים בישראל?? סביר להניח שאם תחפש מספיק טוב ואם יש לך קייס מספיק טוב, תוכל למצוא עורך דין שיסכים לקחת את התביעה ללא שכר טרחה מראש אלא רק על בסיס אחוזים למרות שגם יכול להיות שאני טועה.

בהצלחה
סיום שנה עם מי...
05/12/2016 07:10
ברצוני להבין איך זה עובד?
האם מעביד מורשה להמיר מינוס בימי מחלה שעבר את המכסה המותר של 99 שעות , לשעות חופשה שנצברו לעובד? וזה אומר שהשנה החדשה תתחיל ב מינוס ימי חופשה....ומה עם החוב הזה מתגלגל למשך 3 שנים.
ובעקבות זאת לא ניתנת חופשה כלל לעובד בפועל , מה לגבי החוק של חובת לקיחת חופשה של 7 ימים...במחשב מצויין חופשה אבל במציאות לא אפשרו כלל לקיחת חופשה שכזאת וויש לעובד תעודות מחלה להוכיח שלא היה בחופשה כלל...? אשמח לתשובתכם בהקדם האפשרי לפני שגם השנה יאפסו לי מינוס של ימי מחלה בחופשה ושוב לא יאפשרו לי לצאת לחופשה כלל בקטע האנושי זה מעבר לבינתי ולראית עולם תקינה כלפי אדם שמתחנן לחופשה בגלל צורך בסיסי למנוחה ושינוי אווירה , תודה .
עורך דין
06/12/2016 07:24
שלום לך

אסור להמיר מינוס בימי מחלה בימי חופשה שצבר העובד. אין קשר בין שני הדברים. עובד שאין לו ימי מחלה צבורים לא יקבל תשלום במקרה של היעדרות מפאת מחלה.

בהצלחה
כהן הנרי
05/12/2016 08:41
הנני נהג משאית מעל 15 טון עובד שעתי 5 ימים בשבוע
עובד ממוצע 12 שעות ביום האם ההפרשות לפנסיה הם מסך כל השעות באותו חודש או רק משעות בסיסיות?ומה האחוזים שצריכים להפריש לי?
תחילת עבודה שלי 10.2009 עד היום כמה ימי חופשה מגיע לי בשנה ?וכמה ימי מחלה ?
תודה אשמח לתשובתכם.
עורך דין
06/12/2016 07:23
שלום הנרי

על מנת לבצע תחשיבים מדוייקים לגבי גובה ההפרשה לפנסיה המגיע לך יש לפנות לחשבת שכר או יועץ מס, שיבדקו לעומק את תלושי השכר שלך. בגדול - ההפרשה לפנסיה הנה לפי שכר הבסיס שלך. ימי מחלה וימי חופשה נצברים לפי הוותק שלך והתאם לחוק.

בהצלחה
לדנ
05/12/2016 17:25
שלום,
אני עובדת בחנות במשך שנה ו-10 חודשים.
בסוף דצמבר הקרוב החנות נסגרת ומפטרים את העובדים.
כיצד יחושב תשלום הפיצויים?

תודה
עורך דין
06/12/2016 07:21
שלום לך

פיצויי הפיטורים יחושבו בדיוק בהתאם להוראות החוק. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא חישוב פיצויי פיטורים ובהחלט מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
טל
05/12/2016 17:39
אני סיעת אישית רפואית לילד בגן עירייה. שישה ימים בשבוע. השבוע נודע לי כי ימי החופשה השנתיים להם אני זכאית על פי חוק יכולים להיפדות רק במהלך חופשות של משרד החינוך ואני לא יכולה עקב כך לקחת ימי חופשה במהלך השנה רק ימי מחלה באישור רפואי.האם זה חוקי?
עורך דין
06/12/2016 07:20
שלום טל

איני מכיר חוק הקובע זאת.

בהצלחה
קטיה
05/12/2016 20:43
שלום, 3 שנים עובדת בחברה, לפני חצי שנה אובחנתי כחולת קרוהן, ניצלתי כל ימי חופשה ומחלה שצברתי עד היום. לפני כחודש רופא תעסוקתי קבע אובדן כושר עבודה חלקי עם הגבלת שעות עבודה ל6 שעות (המשרה היא 8.5 שעות). האישור זמני ותקף לחודשיים. מעסיק נתן חודש ימים להחליט האם לקצר לי משרה ב30% ובהתאם לכך המשכורת ואמר שיחתים אותי על הסכם חדש בהתאם להחלטה שלי (אם אחליט להמשיך לעבוד רגיל או בהתאם להמלצת של רופא תעסוקתי וקיצור שעות). האם המעסיק יכול א)להחתים על חוזה חדש, אם כן מה קורה עם הותק ותנאים שצברתי עד עכשיו ב)האם יכול להוריד בשכר בהתאם לקיזוז משרה ג)האם יכול לפטר עקב כך ד)האם יש דברים שצריכה לשים עליהם לב כדי לא ליפול בפח.
אודה לתשובתכם
עורך דין
06/12/2016 07:19
שלום קטיה

המעסיק יכול להחתים אותך על חוזה עבודה חדש בהתאם לשינוי התפקיד שלך. הוותק והזכויות שלך עד למועד השינוי לא יפגעו כמובן. לגבי קיזוז השכר, מן הסתם בעת קיזוז בהיקף המשרה וירידה מהיקף משרה מלאה להיקף של 70% משרה תהיה גם ירידה בשכר.

בהצלחה ורק בריאות
איציק
06/12/2016 00:07
במהלך עבודתי נתבקשתי להגיע למקום מסוים , לשם כך השתמשתי ברכב חשמלי (קלאב קאר) תוך כדי נסיעה הרוח העיפה את משקפי הראיה שלי ואלו נדרסו ע"י רכב חולף.
האם אני זכאי להחזר בגין עלות המשקפיים. (1200 ש"ח).
יש לציין שתפקידי הוא משרדי בעיקרון ובלעדי המשקפיים איני יכול לבצע את עבודתי.
עורך דין
06/12/2016 07:16
שלום איציק

אין חוק שקובע כי על המעסיק לפצות אותך בגין שבירת משקפיים ואם אין סעיף העוסק בנושא זה בחוזה העבודה שלך, הרי שאתה תצטרך לממן מכיסך את העלות.

בהצלחה
יעקב
06/12/2016 01:59
ברצוני לקבל ייעוץ, חברת אבטחה גדולה עוזבת את פעילותה בישראל היא נמכרה לחברה מקומית פה בישראל, אני יחד עם עובדים נוספים , מודאגים כיון שאיש אינו משתף אותנו (כלומר נציג רשמי מהחברה\הנהלה) בשינוי המתרחש ובהשלכות שלו לטוב ולרע, ואנו חוששים שזכויות שלנו יפגעו.

1. האם החלפת חברה מאפשרת לקבל מכתב פיטורים- ופיצוי למי שייחפץ בכך?
2. כיצד נבטיח שפנסיה וקרן השתלמות וכו שלנו לא יפגעו

למרות שלא קיבלנו מידע מסודר מהנהלת החברה אנו מבינים שהעיסקה כבר נחתמה, והחברה החדשה תיכנס לפעילות כבר בינואר

כיצד ולמי לפנות , כדי להגן על זכויותנו? (הסתדרות עובדים?)

תודה מראש
עורך דין
06/12/2016 07:15
בוקר טוב יעקב

בעת החלפת מעסיקים יש לעובדים זכות להתפטר ולקבל את מלוא הזכויות כמו בפיטורים. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא החלפת מעסיקים וזכויות העובדים ומומלץ לקרוא אותה. בכל שאלה נוספת, ראוי ורצוי לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין.

בהצלחה
יעקב
06/12/2016 02:03
בנוסף מה יהיה על הותק בעבודה?
מיכאל
04/12/2016 09:34
רציתי לדעת האם יש חוק שמגן על ספק קבוע שמקבל תשלום כפרילנסר מול חשבוניות כבר 7 שנים ומזוהה מול לקוחות, עובדים וקולגות כשותף ומנהל בכיר בחברה.

אין חוזה חתום ואין עבודה מוסדרת לפי שעות, רק לפי עמלות ממכירות.

אני רוצה להפסיק את העבודה עימו, במה אני מחוייב?
תודה
עורך דין
05/12/2016 17:21
שלום מיכאל

יכול שבמצב הדברים ניתן יהיה להוכיח כי התקיימו הלכה למעשה יחסי עובד מעביד בין הספק, שהנו פרילנסר לכאורה, לבין המעסיק בפועל. מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין במקרה זה, על מנת לבחון האם מתקיימים המבחנים שנקבעו בפסיקת בית הדין לעבודה לצורך הוכחת יחסי עבודה.

בהצלחה
סיניה
04/12/2016 21:37
שלום, אשמח לעזרת עו"ד בעניין דמי הבראה - אני עובדת בחנות בגדים כבר מעל שנה וחצי. טרם קיבלתי דמי הבראה, בכל פעם שאני מבקשת התייחסות של אחד המנהלים בנושא הם "שוכחים".

האם יש לי עילה לתביעה? בנוסף, אשמח אם מישהו יוכל לעזור ולתת לי מכתב עו"ד שמצהיר כי אם לא יטופל אני תובעת? או משהו בסגנון.. רק להלחיץ אותם קצת כדי שיתנו לי מה שמגיע לי לפי החוק.
בן שאול
04/12/2016 21:35
שלום לכולם,

התחלתי לעבוד ברשת מזון בתאריך 07/07/2015, עבדתי ברשת עד תאריך גיוסי שהיה 25/07/2016, בחודש האחרון לא נתנו לי משמרות, גם לא בקשתי, אבל לא פיטרו אותי, ולא הודיעו לי על פיצויים, שהתבקשתי לשאול לפיצויים הם אמרו שאני לא זכאי, כי אין לי ותק של שנה (מה שלא נכון לפי התאריכים) לאחר עוד כמה פניות תוך כדאי שאני מסביר להם שכן יש לי ותק של שנה , טענו בפני זאת:

שני הקריטריונים שבגינם אנו מטפלים בעובד על מנת לקבל פיצויים בגין גיוס הם:

וותק של מעל שנה במועד המשמרת אחרונה
• המשמרת אחרונה התבצעה פחות מחודש ממועד הגיוס
האם אני זכאי לפצויים מבחינה חוקית..?
מ.ח
04/12/2016 21:31
שבוע טוב,

אני עובדת במעון כמטפלת 3 וחצי שנים. ילדתי לפני 8 חודשים הייתי בחופשת לידה וחזרתי לעבודה.

בשבוע שעבר הודעתי על התפטרותי מהעבודה לצורך טיפול בילדה שלי בת ה-8 חודשים נאמר לי שאני צריכה לתת עוד חודש עבודה דבר שמאוד יקשה עליי בגלל שהבת שלי חולה המון ולא הולכת למעון אז השאלה הראשונה שלי היא האם אפשרי להוציא חופשות מחלה במהלך החודש הזה שאני מחוייבת לתת?

שאלה נוספת הגשתי מכתב התפטרות מתי המנהלת אמורה לתת לי את הטפסים שאיתם אני אמורה למשוך את הפיצויים שלי?
אורנית
04/12/2016 21:28
שלום רב ולילה טוב
שאלה בנושא עבודה. קרתה לי תאונה (לא בעבודה) ובעקבותיה הגעתי לבית חולים ובהמשך שוחררתי עם המלצה ל21 ימי מחלה. בעקבות ההשלכות יתכן ולא אוכל לשוב כלל מאחר ואצטרך שיקום ארוך. עוד באותו הערב הודיעה לי המעסיקה שלי שלא תוכל לחכות לי זמן רב כל כך ושתהיה חייבת לגייס מישהי אחרת לתפקידי וחזרה על כך שוב ושוב.כעת היא טוענת שלא הותרתי לה ברירה אלא להוציא לי מכתב נטישת עבודה. אין לי מושג מה זה ומה המשמעות של זה ומן הסתם לא נטשתי אלא חליתי.

חוו"ד של רופא מומחה אומרת שאם לא אעבור ניתוח לשיקום בעקבות הנזק הרפואי מצבי עלול להחמיר. אני לא רואה פה שום נטישה אלא כורח. מה המשמעות של מכתב נטישה,והאם בכלל מותר להמציא מכתב שכזה?
ד.ד
04/12/2016 21:25
לפני פחות מחודש התחלתי לעבוד במקום מסויים. איחרתי מידי בוקר בכ-5 דקות. היו ימים שהיו לי בדיקות ונאלצתי להגיע מאוחר יותר וכמובן שהודעתי על כך. בשבוע האחרון הייתי חולה ולא הגעתי לעבודה. באחד מהימי מחלה נקראתי לשימוע והיום קיבלתי מכתב פיטורין.

רציתי לדעת האם ההתנהלות שלהם הייתה תקינה? לזמן עובד לשימוע בעת מחלה? לפטר ללא שיחות מקדימות? זאת אומרת, אף אחד מהממונים עליי לא ציין בפני שזה לא תקין לאחר או להעדר כל כך הרבה.

אני מודעת לכך שזה לא בסדר מצידי משום שזו עבודה חדשה. אך מעוניינת לדעת האם פעלו כחוק?
טל
04/12/2016 20:57
שלום
אני עובדת בחנות בזיכרון יעקב. ביקשו שאני אסע ליום עבודה בסניף פתח תקווה.
האם מעבר לתשלום על נסיעה האם מגיע לי גם תשלום על זמן נסיעה ( זאת נסיעה של גמעט שעה בלי פקקים) ?
ומכיוון שאני צריכה לצאת שעה לפני מהעבודה בשל בוצאת ילדים מהגן ( שעם הייתי בסניף הראשי שלי לא הייתי צריכה לצאת) ,האם מגיע לי שישלמו לי על השעה הזו?
תודה על התשובה
אביטל
04/12/2016 20:27
שלום,
התפטרתי ממקום עבודתי שנמצא בהרצליה לאחר לידה (בתום חופשת הלידה לאחר 3.5 חודשים) לאחר שניסיתי להגיע לפשרה עם מקום העבודה בנוגע להורדת נפח המשרה גם בגלל שאני צריכה לדאוג להכניס ולהוציא את הילדה מהגן וגם בגלל שאני עוברת לגור בחדרה )גרתי בנתניה לפני כן, המעביד לא אישר הורדת נפח המשרה (8-17) ולכן התפטרתי לצורך גידול הילדה, שאלתי היא בנוגע לזכאותי לקבלת דמי אבטלה האם אני זכאית ? ואם כן האם ניתן להקדים את קבלת דמי הלידה ולא להמתין 90 יום? תודה מראש.
אדיר
04/12/2016 20:21
היי.

הייתי בראיו עבודה בדיוק לפני שבועיים ולא יצרו אותי קשר עד עכשיו בכלל. חשוב לי לציין שביום של ראיון העבודה הסברתי כי החלפתי מספר נייד ונתתי את הנייד החדש אך עדיין לא חזרו אלי. כמובן שבקו״ח יש מייל שלי ככה שיכלו ליצור איתי קשר גם שם. רציתי לשאול האם יש טווח מסויים שהמעסיק חייב ליידע אותי? מה אני יכול לעשות אם הוא לא הודיע לי לאחר הזמן שמותר לו?

תודה
קרן
04/12/2016 20:20
אני עובדת בחצי משרה גלובאלי היו לי החודש שבעה ימי מחלה לא רציפים, יומיים פה יום שם וגם שני מחלת ילד. נאמר לי המחשבת שכר שעל פי חוק היום הראשון עליי השני והשלישי חמישים אחוז והרביעי מאה אחוז בנתיים ירדה לי אלף ₪ מהמשכורת האם זה באמת חוקי? הרי אני צוברת ימי חופשה כל חודש ואמורים להוריד לי מהם לא?
יוליה
04/12/2016 20:17
התפטרתי מעבודתי וסיימתי לעבוד באמצע ספטמבר, הייתי צריכה לקבל משכורת באוקטובר על חצי חודש עבודה ועד היום לא קיבלתי אותה.

המעסיק מראש אמר לי שהוא הולך להעביר לי אותה בדצמבר וכבר אז אמרתי שזה לא מקובל עלי ולא חוקי, אבל זה לא ממש הזיז לו. אנחנו כבר אחרי תחילת דצמבר ועדיין אין משכורת. מעסיק זה עושה את התרגיל הזה בצורה דיי קונסיסטנטית למועסקים שלו כשהם עוזבים את המקום עבודה, אני שוקלת להגיש נגדו תביעה בבית דין לעבודה.

שאלתי היא - האם ניתן שני אנשים להגיש ביחד תביעה לבית דין לעבודה? או שזה דורש להעסיק עורך דין כדי להגיש את התביעה ביחד?
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ