פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 494
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רותם
22/01/2017 15:44
אני מרגישה ממש לא טוב, ולא נרדמת בגלל שהגוף כואב ממש. זה בלתי נסבל ומבחינתי אין שום סיכוי שאעבוד מחר, אני מתה מכאבים...

גם היום לא הגעתי מאותה סיבה, והמצב רק החמיר במהלך היום.

אני עובדת במקום שדי צריך אותי, יסתדרו גם בלעדיי אבל זה יוצר קצת בלאגן.

אבל שוב מבחינת הגוף אין שום סיכוי שאוכל לתפקד מחר.

רציתי לדעת מה קורה מבחינת החוק.

מחר שבת ואין רופאים על מנת להוציא ח. מחלה.
האם יכולים לעשות לי בעיות ואפילו לתבוע אותי על הפסדים או משהו כזה?

תודה.
קרול
22/01/2017 15:42
שלום רב,

בעבודה הקודמת שלי היה פרויקט דרך חברה חיצונית הפרויקט במפתיע הסתיים ולמחרת זומנו כל העובדים בפרויקט לשימוע קבוצתי לפני פיטורין האם זה חוקי שימוע קבוצתי?

מיד לאחר השימוע הביאו לכולם מכתבי פיטורין לדעתי זה לא חוקי משום שלאחר השימוע החברה צריכה לשקול את הטענות שלי מספר ימים ולאחר מכן להחזיר תשובה.
החברה שבה עבדתי יכלה להציע פרויקט אחר והיא לא עשתה זאת והעדיפה לפטר את כולם.
צביקה
22/01/2017 15:28
שבוע טוב!

חברי לעבודה עבד שנתיים בצהרון, כשבכל סוף שנה קיבל מכתב פיטורין בטענה שההנהלה לא יכולה לדעת האם יהיו מספיק נרשמים לצהרון.

בשנה האחרונה התחיל לעבוד גם בשעות לפנה"צ בתפקיד ׳עוזר׳ בכיתה. משום מה הוא לא הסתדר עם המורה והחליט להגיש מכתב פיטורין. (משעות לפנה"צ) וכתב שתוך שבועיים הוא עוזב. לבינתיים הם מנסים להכריח אותו שישאר שם עד שימצאו משהו אחר.

השאלה כמה זמן לאחר הגשת המכתב הוא צריך להישאר בעבודה?

תודה
אפרת
22/01/2017 15:12
התחלתי לעבוד באחת העיריות בתפקיד זוטר.
המשכורת שלי מחושבת מה15 עד 14 והתשלום מתקבל עד העשירי לחודש שאחרי.. לדוגמא השכר מחושב מ15/11 עד 14/12 ומשולם ב5/1. ברצוני לדעת האם צורת החישוב חוקית? האם אפשרי לא לחשב בדרך הרגילה מהראשון לחודש עד ה31.
שאלה נוספת, אם העבודה שלי בפועל היא בבית ספר והם מבקשים שאגיע כל חודש כדי לתת את הדוח שעות ופעם נוספת כדי לקבל את התלוש למחלקת משאבי אנוש, הדבר מצריך ממני נסיעה מיוחדת לשם. אם אני לא עושה זאת אני מקבלת את התלוש באיחור (את השכר לחשבון קיבלתי לפני העשירי) לדוגמא ב16 לחודש לקבל תלוש.. האם הדבר תקין? האם מותר להם לבקש ממני את כל הנסיעות האלה עבור תלוש ולא תפקידם להעביר לי אותו?
אשמח למענה.. כי אני מרגישה שמנצלים את האנשים הקטנים..אותנו. וזה מכעיס.
משה
22/01/2017 15:09
בסוף חודש ספטמבר האחרון פוטרתי מעבודתי והתחלתי לחתום בלשכת התעסוקה. התביעה שלי לביטוח לאומי בעבור דמי אבטלה אושרה אך התחלתי לקבל דמי אבטלה בדילוג של חודש מאחר וקיבלתי משכורת הודעה מוקדמת מהמעסיק האחרון שלי.

לשכת התעסוקה בה אני חותם מערימה עליי קשיים וטוענת שאני מסרב לעבודות שהם נותנים לי למרות שזה אינו נכון וביצעתי כל מה שנתבקשתי, חתמתי ביום ובזמן שנדרשתי, הלכתי לראיונות עבודה, שלחתי קורות חיים וכו.

לאחר ראיון עבודה אחד בלבד בו נרשם במפורש שאיני מתאים (לא נרשם שאני מסרב עבודה ) החליטה הפקידה באופן שרירותי שאני מסרב עבודה ועקב זאת קיבלתי מכתב ששולל ממני חלק נכבד ולמעשה כמעט הכל מדמי האבטלה שלי רטרו. כאשר קצבאות עתידיות לא ישלמו בכלל קדימה עד תחילת מרץ. נקבעה לי וועדת ערר ונאמר שעלי להמשיך לחתום (למרות שאיני מקבל על כך תשלום ) מה עליי לעשות ? זה נוהל תקין ? יש באפשרותם ובסמכותם לשלול ממני את הזכויות שלי כך?

הערה: אני מוגדר מובטל חוזר (הגשתי תביעה לפני 4 שנים פחות חודש בערך) וממה שנאמר לי אני כבר לא בסטטוס הזה כרגע.
אלונה
22/01/2017 15:07
בעלי הודיעה על התפטרות בעבודה והיה בחופש מחלה עם הבת שבוע היום חוזר לעבודה ולא קיבלו אותו למשמרת בטענה שלא הביא את המסמך של המחלה, האם חוקי וגם מתקשרים אחרי שהוא נסע אומרים תסע תביא ותחזור שזה גם הכל בכוונה. ועוד כל מני איומים מסביב, איך עליו לפעול בעניין והאם עניין שלא לקבל למשמרת בגלל חופש מחלה שיכול להביא מחר פשוט הוא שכח את זה בבית.
יואב
22/01/2017 13:13
באתר כתוב כי ניתן להמיר את יום המחלה הראשון שלא משולם ע"י המעסיק ולא ע"י ביטוח לאומי בימי חופש שנתי בהסכמת המעסיק.
1. לא מצאתי בחוק הנחייה בנושא, אם ניתן לכוון אותי
2. במידה וניתן האם זה נוגע גם ליום השני והשלישי שמשולם רק 50% ואז יש חסר של יום נוסף.

האם ניתן לקזז מימי החופש השנתי הצבור 2 מימי המחלה שלא משולמים.
היי
22/01/2017 11:17
היי מעונינת להתפטר אחרי חופשת לידה חזרתי לעבודה אחרי חופשה של 6 חודשים מועסקת שנתיים וחצי עובדת שעתית חמישה ימים בשבוע 7 שעות ביום הבן שלי יהיה בן תשעה חודשים ב18.2 עד מתי הכי מאוחר אני יכולה להודיע על פיטורין לצורך גידול בילד
גלית
19/01/2017 20:21
אני עובדת במקום עבודה כארבע שנים מקבלת שכר שנקבע לי במעמד הראיון לפי שעור אומנות שאני מעבירה במרכז יום לקשיש הם החתימו אותי שאין לי תנאים הם יכולים להפסיק את עבודתי בכול עת, המעסיק שילם לי ביטוח לאומי ומס הכנסה לפי אישור שהבאתי שפטור ממס וגם מעמ האם אני נחשבת כשכירה או עצמאית, אתמול הם פיטרו אותי לאחר ארבע שנים זה היה מקום העבודה היחיד שלי.
עורך דין
22/01/2017 09:13
שלום גלית

לא ממש הבנתי מה זה אומר "החתימו אותי שאין לי תנאים" כי ישנם תנאים המגיעים לכל עובדת שכירה והמעסיק אינו יכול להחתים עובדת שאין לה תנאים... הליך הפיטורים בכלל ולאחר 4 שנות עבודה בפרט חיבי להיערך לפי החוק והמעסיק חייב לשלם את מלוא הזכויות המגיעות לך כעובדת שכירה.

בהצלחה
גלית
22/01/2017 10:37
חתמתי שהם יכולים לפטר אותי בכול עת לא מגיע לי פיטורין אין לי ימי חופשה מבחינתם אני לא מכירה מבחינת ביטוח לאומי אני שכירה
מורן
22/01/2017 09:59
שלום רב

חזרי מחופשת לידה לעבודתי מזה חמש שנים
אני רוצה הישאר בעבודה אך יש לי פגיעה בנתאים וגם בשכר
האם אני יכולה לפנות לועדה במשרד התמת לצורך הגשת תלונה ? האם חובה עליי להגיש תביעה מיידית ? אנא עזרתכם
ניסים מלול
22/01/2017 09:50
אני עובד שנה שלישית כמדריך מוגנותבבית ספר יסודי
4 ימים בשבוע 20 שעות שבטעיות 65.8 אחוזי משרה
במסגרת רשות מקומית.
בפרויקט עיר ללא אלימות.
והעסקתי מופסקת בחודשים יולי אוגוסט.
אני מועסק 10 חודשים בשנה.
האם אני זכאי לגמול השתלמות?
האם אני זכאי לקרן השתלמות?
תודה
ט.ו
22/01/2017 09:44
שלום,
לאחרונה קיבלתי הודעה שסיימתי את הטבת משרת אם ואני אמורה לעבוד 42.5 ש"ש. מאחר ואני עובדת יום בשבוע במקום אחר אצל מעסיק אחר, השלמתי את 40 ש"ש ביום שישי ובכל יום עבדתי 8.5 שעות. השאלה שלי אם ברצוני להמשיך באותה עבודה אם אני יכולה להוסיף את 2.5 השעות למשרת 42.5 ולעבוד בכל יום 9 שעות וביום שיש 6.5 שעות מבלי שזה ייחשב שעות נוספות?
גילי
22/01/2017 09:27
שלום,
אשמח לדעת מה אומר החוק לגבי הגבלת עישון במקום העבודה-
במקום עבודתי מעשנים בכניסה לבנין ממש בקרבת הדלת, כך שכל מי שרוצה להיכנס בדלת צריך להיחשף לעשן הסיגריות.
כשבדקתי, נאמר לי שיש מרפסות חיצוניות שמיועדות לעישון ומחוץ לבניין ניתן לעשן.
מה אומר החוק בנושא?

תודה.
א.מ.
19/01/2017 00:55
שלום
לפני יומיים חתמתי על חוזה עבודה
והתחלתי בגן
יש לנו הסעה של 14 מקומות מהגן הביתה וחזור לעובדות . הם אוהבות להשים בקול טלוויזיה ולי זה עושה רעש ביקשתי שיכבו ולא הלך אז התעקשתי! הדבר נוגה למנהלת של הגן הסברת לה את הדבר ואמרת לה שאפילו חוקית זה אסור.
היא אמרה לי אם כך את מדברת אני לא רוצה שתעבדי אצלנו אל תבואי מחר...
האם יש לי אפשרות לתבוע אותה למרות שהייתי רק יומיים בעבודה (חתמנו על חוזה עד סוף שנה)
עורך דין
22/01/2017 09:18
שלום לך

איני מכיר את כל נסיבות המקרה, אך נשמע על פניו שהמדובר על פיטורים שלא כדין. מאידך, לאחר יומיים של עבודה אני סבור שאין הצדקה לפנות להגשת תביעה בבית הדין לעבודה ומוטב לשכוח ולהתקדם הלאה. לשיקולך כמובן.

בהצלחה
י.ג.
19/01/2017 13:16
במקום העבודה האחרון שלי גיליתי שהחסירו לי כסף וזה בטיפול מולם. בעקבות כך אני רוצה לבדוק שלא החסירו לי כסף גם במקומות אחרים שעבדתי גם לפני מספר שנים.האם אני יכול לדרוש לקבל את התלושים ודפי הפירוט? לא יכולים להגיד לי למה אתה נזכר עכשיו? ובמידה ואני מגלה שהחסירו לי כסף אני יכול לדרוש לקבל את כספי?
עורך דין
22/01/2017 09:15
שלום לך

כפוף למגבלות התיישנות אתה יכול לבדוק את תלושי השכר שלך אצל כל מעסיק ולדרוש את המגיע לך לפי החוק.

בהצלחה
דני
19/01/2017 19:22
אני עובד הוראה המקבל שכר לפי דרוג הוראה אבל תנאי העסקה לפי הדרוג המנהלי, כבר משנת 1996 אני זכאי לגמול א'
בשנת 2011השלמתי לימודי תעודת הוראה ו- MA מזמן הזה אני זכאי לגמולי השתלמות על פי דרוג הוראה. אבל שלא כמו במעבר לדרוג המח"ר בו ניתן להמיר את גמול א' ולהמשיך לקבל את שווי הגמול גם בדרוג המח"ר פשוט נגרעה לי הזכות לגמול א' .
בהסתדרות קיבלתי מידע שניתן וחובת המעביד לבצע המרה של גמול א' לגמול הוראה אבל עד היום אני לא מוצא את הדרך לביצוע ההמרה .
תודה דני
עורך דין
22/01/2017 09:14
שלום דני

עליך לפנות לעורך דין מנוסה התחום דיני העבודה על מנת לבצע בדיקה פרטנית ומדוייקת של המגיע לך לפי החוק והסכמי העבודה הרלוונטיים.

בהצלחה
מורן
20/01/2017 13:07
שלום
רציתי לברר לפני כחודשיים הודיעו לי שמקדמים אותי וקיבלתי רכב מהעבודה וכמובן שחתמתי על חוזה חדש
חודש שאני בתפקיד החדש ועכשיו החליטו על סגירת התפקיד בנקודה שלי ומחזירים אותי לתפקיד הישן
לא בגללי אלה הבינו שאין טעם בקו שלי למרות שיש עוד בנות שהן כן נשארו בנקודות מכירה שלהן
עכשיו שוב רוצים להחתים אותי על החוזה הישן ולקחת לי את הרכב
האם זה הרעת תנאים ויש מה לעשות בנדון
מה שכן מבטיחים לי שכאשר יהיה משהו אני הראשונה שמציעים לה
אבל כל הזמן לשחק איתי ככה עם חוזה ורכב ניראה לי לא הגיוני
עורך דין
22/01/2017 08:59
שלום מורן

אכן על פניו המדובר על התנהלות בעייתית מצד המעסיק. לאור העובדה שצריך לקבל ממך הרבה פרטים נוספים וכן חשוב להכיר את החוזה הקודם והחוזה הנוכחי שלך, עליך לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
נטע
21/01/2017 22:13
עבדתי 6 ימים בסניף דואר, הייתי חולה 3 ימים, ושרציתי לחזור לעבודה המעסיקה אמרה לי שלא לבוא

ושביקשתי את המשכורת היא ביקשה שאני הכין לה את השעות שעבדתי,ושאשלח לה את זה באווצפ

אחרי ה10 לחודש אני מחפשת אותה והיא לא עונה לי

מה אני יכולה לעשות על מנת לקבל את התשלום על הימים שעבדתי?
עורך דין
22/01/2017 08:57
שלום נטע

על פניו עולה כי פיטרו אותך מהעבודה שלא כדין וכעת מלינים את שכרך. פני אל המעסיק בכתב בדרישה לקבל תשלום מיידי עבור הימים והשעות שעבדת. אם לא ישלם מיד תוכלי לשקול להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אביטל
19/01/2017 21:10
שלום רב,
אני אם יחידנית לבן 1.8 שנה.
הבנתי שאני אמורה לקבל בשנה זו ועד שהבן שלי בן 3 7.25 נקודות זכות כאשר בפועל אני מקבלת רק 5.75.
האם יש פירוט של הנקודות שאוכל להראות למקום העבודה ושנעלה איפה הטעות?

תודה!
בתאל
16/01/2017 18:46
נכנסתי לעבודה חדשה לאחר שהייתי מובטלת חצי שנה. נקלטתי להריון ובתחילת החודש השלישי הגעתי למצב שההריון בסיכון עקב סוג העבודה (השגחתי על ילד בעייתי ואלים). רופא תעסוקתי קבע כי אין באפשרותי להמשיך באותו אופן עבודה.

לשמירת הריון לא יכולתי לצאת כי לא הייתי מקבלת שכר עקב מס' החודשים שעבדתי והעדפתי שהאחראית תחפש לי שיבוץ לילד אחר.

עכשיו, לאחר שישבתי כמעט חודש בבית מקום העבודה החליט שהתקופה בה חיכתי לשיבוץ חדש הוא על חשבוני והוא לא משלם לי עליו.

האם זה הגיוני?

אני צריכה לספוג את הניכוי בשכר לאחר שיכולתי לחזור לעבודה אך הם התמהמהו ורק בגלל זה נשארתי בבית?
תודה מראש
דני
19/01/2017 19:19
אני עובד הוראה המקבל שכר לפי דרוג הוראה אבל תנאי העסקה לפי הדרוג המנהלי, כבר משנת 1996 אני זכאי לגמול א'
בשנת 2011השלמתי לימודי תעודת הוראה ו- MA מזמן הזה אני זכאי לגמולי השתלמות על פי דרוג הוראה. אבל שלא כמו במעבר לדרוג המח"ר בו ניתן להמיר את גמול א' ולהמשיך לקבל את שווי הגמול גם בדרוג המח"ר פשוט נגרעה לי הזכות לגמול א' .
בהסתדרות קיבלתי מידע שניתן וחובת המעביד לבצע המרה של גמול א' לגמול הוראה אבל עד היום אני לא מוצא את הדרך לביצוע ההמרה .
תודה דני
אנה
18/01/2017 22:28
שלום רב,
שואלת בישביל חברה, היא כבר המון שנים עובדת במשק בית אצל גורמים שונים, כולם משלמים עבורה ביטוח לאומי כנדרש. כ 5 שנים רופאים ממליצים לה לעשות ניתוח ברגל היא משכה כי לא יכלה להרשות לעצמה לא לעבוד, עכשיו אין לה ברירה אלא לעבור את הניתוח לחר הניתוח היא תשב חודשיים בבית ותהיה עם גבס. היא הייתה בביטוח לאומי לבדוק האם יש לה אפשרות להגיש לאחר הניתוח נכות כללית זמנית, ענו לה שבגלל שהיא עצמאית וזה לא מוכר כתאונת עבודה היא לא תקבל כלום, מדוע היא נחשבת עצמאית ? הרי מעסיקים אותה. אני חוששת שהיא לא תעשה את הניתוח בגלל שהיא לא תוכל להרשות לעצמה לא להרוויח חודשיים - היא לבד!
מה עליה לעשות ? לדרוש ממעסיקים תשלום עבור ימי מחלה? לפנות לרופא תעסוקתי שיכיר בזה כתאונת עבודה(חשוב לציין שמצבה מחמיר עקב עבודה פיזית) האם רשאית בכל זאת להגיש לאחר הניתוח בביטוח לאומי ובאיזה תנאים?

ממש אודה להכוונה!
אנה
18/01/2017 21:48
היי אני עובדת במוקד שירות שפועל 24 שעות היום הוציאו הנחיה חדשה שבמידה אני מבקשת חופש נגיד ברביעי ואני חסומה לפי ההסכם בשלישי אני חייבת לתת אותן שעות שהחסרתי ברביעי או ביום החופש הפרטי שלי ואם אני מבקשת לצאת שעה לפני המשמרת מחייבים אותי להוסיף תשעה שהחסרתי יום אחריי. האם זה חוקי???
מור
18/01/2017 16:24
אני עובדת בחברה בבקרים ובצהריים אני מטפלת בילדים של הבוסית שלי. היא משלמת לי בתלוש מהמשרד 170 שח נסיעות, ובתשלום ממנה עוד 170 שח נסיעות. סהכ 340 שח בחודש. בפועל אני מגיעה הם הרכב האישי שלי לעבודה, וסכום נסיעות אוטובוסים עלול חזור ל22 ימי עבודה עומד על 260 שח. במהלך העבודה שלי כמטפלת אני מחזירה ל הילדים מביהס ומהגן אליה הביתה, לוקחת לחוגים ולפעמים לחברים. אין לי מרחק ממוצע שאני עושה כי יש ימים שאני יכולה להגיע ל25 קמ ויש ימים שאני לא נוסעת בכלל (והיא למשל מביאה אותן מביהס), ובכל זאת יש לי הרגשה שאני לא מקבלת מספיק תשלום (בהתחשב במחירי הדלק, הקילומטראז של הרכב שעולה, הבלאי והביטוח). מה הזכויות שלי בשימוש ברכב אישי? מה המחיר של התשלומי נסיעות לקילומטר שטני אמורה לקבל? ומה המחיר האמיתי שמגיע לי על נסיעות לעבודה הלוך וחזור. אני רוצה לקבל בדיוק מה שמגיע לי- לא יותר ולא פחות. תודה רבה
סולי
18/01/2017 15:45
היי,

עבדתי במשרד מכירות במשך שנה וחצי, לפני חודש ניגשתי למעסיק שלי וביקשתי שישנה לי את התפקיד בחברה מנציגת מכירות לשירות לקוחות, לטענתו אני לא מתאימה לתפקיד ואמר לי ללכת הביתה לחשוב בנתיים, לאחר מכן הייתי בחופשת מחלה שבוע וחצי ובאותה תקופה המנהל הוציא אותי מהקבוצה בווטסאפ , הוא טוען שהוא לא פיטר אותי (למרות שככה זה היה נראה) וכשסיימתי את החופשת מחלה אף אחד לא התקשר ואמר לי להגיע, לא שלחו לי סידור עבודה אז הגשתי מכתב פיטורים מחוסר ברירה.

לטענתו הוא לא צריך לשלם לי את השבועיים מראש
האם זה חוקי?
נופר
18/01/2017 15:44
בעלי עובד בחברת קבלן הנותנת שירותי אחזקה לאחת מקופות החולים באזור הדרום מתאריך 10.11.16.

בתאריך 11.1.17 במהלך יום העבודה (ברכב העבודה) מנהל הצוות דיבר איתו ואמר כי רוצים לפטר אותו, והחתים אותו על טופס שימוע.

היום (18.1.17) קיבל במייל מכתב על סיום עבודתו בתאריך 22.1.17, בנוסף התקשרו לוודא שקיבל את המייל. האם ההליך חוקי?
אפרת
18/01/2017 15:32
התחלתי לעבוד באחת העיריות בתפקיד זוטר.

המשכורת שלי מחושבת מה-15 עד 14 והתשלום מתקבל עד העשירי לחודש שאחרי.. לדוגמא השכר מחושב מ15/11 עד 14/12 ומשולם ב-5/1. ברצוני לדעת האם צורת החישוב חוקית? האם אפשרי לא לחשב בדרך הרגילה מהראשון לחודש עד ה-31.

שאלה נוספת, אם העבודה שלי בפועל היא בבית ספר והם מבקשים שאגיע כל חודש כדי לתת את הדוח שעות ופעם נוספת כדי לקבל את התלוש למחלקת משאבי אנוש, הדבר מצריך ממני נסיעה מיוחדת לשם. אם אני לא עושה זאת אני מקבלת את התלוש באיחור (את השכר לחשבון קיבלתי לפני העשירי) לדוגמא ב-16 לחודש לקבל תלוש. האם הדבר תקין? האם מותר להם לבקש ממני את כל הנסיעות האלה עבור תלוש ולא תפקידם להעביר לי אותו?

אשמח למענה. כי אני מרגישה שמנצלים את האנשים הקטנים..אותנו..וזה מכעיס.
אביר
18/01/2017 15:30
חבר עובד כעובד שעתי במקום עבודה ציבורי - לא נזכיר את שמו.

הבעיה היא כזו: במשך תקופה ארוכה אותו חבר וחבריו למקום העבודה לא קיבלו את השכר המגיע ע"פ חוק על ימי חג (9 הימים המוגדרים בחוק).

חשוב לציין כי אותו מקום עבודה במשך לפחות שלוש השנים האחרונות היה סגור בערבי חג כך שאותם עובדים לא עמדו בדרישה לעבודה בערב החג וביום אחרי החג בכדי לקבל את שעות החג עצמו. כמו כן חשוב להוסיף כי את ההחלטה לכך שלא יעבדו בימי חג לא יודעים על מי להשליך מצוות הניהול של אותה קבוצת עובדים שעתיים וכי בימי שישי באופן חד משמעי ישנה משמרת.

לא זאת ועוד, כאשר העלו את הנושא מול אגף משאבי אנוש נענו בתשובות מתשובות שונות שלא כ"כ סיפקו אותם ואף (יאמר לזכות מקום העבודה) קיבלו רטרואקטיבית שכר על חגי תשרי של שנת תשע"ז בלבד!

מה האפשרויות העומדות בפניהם אם בכלל ?
ורדה
18/01/2017 15:27
שלום
חזרתי מחופשת לידה של חצי שנה. התפקיד שלי חולק בין עובדים. חודש לפני חזרתי עשו לי שיחה בעבודה והציגו לי את תחומי האחריות החדשים שלי (הורדו ממני תחומים גדולים ונוספו כמה חדשים) כמו כן הוצבו יעדים לא הגיוניים. קיבלתי על עצמי את כל השינויים.

1. אין מצב לעמוד ביעדים שהוגדרו לי ולהכניס כסף לחברה כמו שמצפים ממני

2. הורידו נתחים גדולים והחברה יכולה להסתדר בלעדי. במידה ומפטרים אותי עוד 3 חודשים האם זה חוקי? איך עליי להתנהל כרגע כדי שבמידה ויפטרו אותי יהיה לי זכות תביעה?

תודה
רבקה
18/01/2017 15:03
שלום רב.לבעלי התגלו בעיות בגב עקב כאבים.התגלה הסיטי שני הרעיון דיסק בצוואר ב c5-6.שני הרעיון דיסק d7-8. ובלי דיסק במותו l 4_ s1. הוא בכאבים מוגבל בתנועה של הצוואר והגב. הוא בחופש מחלה חודשיים.היתה סחבת בשליחתו לרופאים ולבדיקות כי בהתחלה הרופא לא האמין לו שכואב לו.המעסיק לוחץ עליו מההתחלה שיפנה לרופא תעסוקה.לכן בעלי קבע תור לרופא תעסוקה.אבל הוא עדיין בחופש מחלה וקיבל עוד הפניות לבדיקות מקיפות יותר כמו אם אר איי וראומטולוג לבדיקות דם לגלות וכדומה. עכשו אנ רוצים לדעת כמה דברים.האם מותר לנו לדחות את הפגישה בסוף החודש עם הרופא התעסוקתי...פגישה ביוזמתו. בנוסף האם המעסיק יכול לפטר אותו בחופש מחלה. ואם כן האם עדיין בעלי יהיה זכאי לפיצויי פיטורים. בנוסף ,אם המעסיק ישלח את בעלי לרופא תעסוקה לבעלי חברה ללכת. אז האם יהיו לכך השלכות כגון פיטורים מבלי לקבל פיצויי פיטורים.! ?ואם הרופא אורתופד מומחה המליץ על המשך חופש מחלה עד תום הביקורים הרפואיים ....האם זה לא משחרר את בעלי מהחובה כרגע לגשת לרופא תעסוקתי. ? אנחנו עם ארבעה תינוקות ודואגים לפרנסתנו.בעלי עבד תשע שנים במחסן המדובר וברגע שבעלי היה ביומו השני לחופש מחלה אז המעסיק ואשתו שעובדת גם כן במחסן...היו מתקשרים ו טעימים הפיטורים ומלחיצים אותו שיגש לביטוח לאומי ומעוצבנים על כך שהם צריכים לשלם לו חופש מחלה.לבעלי הצטברו חופשי מחלה מעל שמונים היות וגם חולה היה מגיע לעבודה .בנוסף הנזק לגבות ניכרים מעבודתו אולם היום עורכי דין אומרים שקשה להוכיח קשר סיבתי. האם ניתן להגיש תביעת נכות כללית עם בעיות כאלו בגב.בתודה ובברכה רבקה.
אתי חן
18/01/2017 14:15
אני חולת סרטן , בגילויי המחלה הראשון ב 2014 הסתיימו לי ימי המחלה עקב ניתוח וטיפולים כימותרפיים, והחברה העניקה לי ממאגר ימי המחלה 12 ימים. לפני כשנה חזרה המחלה ואין לי ימי מחלה. בחברה לא מוכנים לתת לי עוד ימים מהמאגר. ולכן רוצים לנכות משכרי החודש כ 3,000 ש"ח, וכך גם בחודשים הבאים..... עובד מוכן לתרום לי ימי מחלה . האם זה אפשרי על פי החוק? אודה לתשובתכם בהקדם.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ