פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 484
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נטלי
27/02/2017 18:38
רקע: מישהי עבדה מס' שנים במקום עבודה. עובדת מצטיינת שאחרי כמה שנים בעבודה פתאום החליפו מנהל. המנהל מסיבה מסויימת לא סימפת אותה ורצה שהיא תפוטר. יום אחד, לפתע, היא קיבלה ממנו מכתב לשימוע שתאריך קיומו היה אמור להתרחש ביום שלמחרת. במכתב היה כתוב שהיא מוזמנת לשימוע עקב תלונות שנתקבלו עליה. בשימוע עצמו רק המנהל היה נוכח. כששאלה מהם התלונות שהתלוננו עליה אמר שהוא לא מוצא לנכון לפרט לה את התלונות ושזה לא רלוונטי עכשיו להגיד לה שמישהו התלונן שהיא לא חייכה אליו (!). בנוסף הטענות שלו היו שהוא מצפה מעובד להוסיף לעצמו תפקידים נוספים כל שלושה חודשים ולהשתפר, ושלא נראה לו שהוא והיא הולכים באותו ראש מהבחינה הזו. שאלה ראשונה: מה החוקיות לגבי השוהים בזמן השימוע? חוקי שרק המנהל שלא מסמפט אותה ורוצה שהיא תפוטר, יהיה נוכח שם? (הוא סמנכל והמנהל שלה בפועל אך לא המנכל). כמו כן, האם זה חוקי לדרוש מעובד לקבל עליו עוד ועוד תפקידים שאחרים בכלל אמורים לעשות ושהיא עמוסה בעבודה בכל מקרה? חוקי לפטר בגלל זה?
תודה רבה
עורך דין
02/03/2017 16:10
שלום נטלי

איני משוכנע שיש עילה כלשהי כנגד המעסיק, כל עוד התקיים שימוע ענייני לפני פיטורי העובדת. אחרי הכל, מותר למעסיק לפטר עובדת בהליך פיטורים חוקי. יכולה להיות בעיה עם הפיטורים נערכו עקב סיבות שאינן ענייניות ואם אתם חשים כי זה המצב, יכול להיות ששווה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין.

בהצלחה
נטלי
27/02/2017 18:34
התייעצות בעניין הנוגע לפרטיות:

עובדת אשר חשדה כי עובד אחר והמנהלת של שניהם משוחחים על תפקודה מאחורי גבה, לקחה את הפלאפון של אותו העובד במטרה לאשש את חשדותיה וחיטטה בו. לאחר מכן, הודתה בפני אותו עובד כי אכן נכנסה לוואטסאפ שלו.

האם יש לעובד זה עילה כלשהי?
עורך דין
02/03/2017 16:07
שלום נטלי

התשובה לשאלתך חיובית לכאורה.

בהצלחה
אלי
27/02/2017 18:34
שלום, הבת שלי החלה לעבוד לפני כמה כשלשה חדשים בחברה מסויימת. על פי החוזה שהיא חתומה עליו לא מגיעים לה ימי חופשה או ימי מחלה. להבנתי הקביעה של אי זכאות לימי חופשה אינה חוקית, ונראה לי שגם אי זכאות לימי מחלה אינה חוקית. אשמח לשמוע את דעתכם וכן לאיזה גוף ניתן לפנות לקבלת סעד במקרה ויהיה צורך.
עורך דין
02/03/2017 16:06
שלום אלי

אכן, אין דבר כזה לעבוד בלי זכות לימי חופשה / מחלה או כל זכות אחרת המוקנה לעובדים לפי הוראות החוק. בכל מקרה אחר צריך לפנות לעורך דין.

בהצלחה
ג'ולי
27/02/2017 18:32
היי אני עובדת בחברה משנת 2006.. המשכורת שלי מבוססת על בסיס פלוס עמלות.. מבדיקה שערכתי מסתבר שההפרשות של המעביד הועברו החל מחודש אוקטובר 2008 ללא הפרשה רטרואקטיבית,וכמו כן מפירוט ההפקדות אשר התקבל מחברת הביטוח, נראה כי במהלך שנת 2011 לא הועברו הפקדות לפוליסה לצרות שבתלושי השכר מופיע הניכוי הנדרש... ובין השנים 2009 ועד 2013 ההפרשות לפוליסת הביטוח בגין רכיב הפיצויים היה בחסר... איך אני אמורה להתנהל במצב כזה? האם זה פלילי מבחינת המעסיק? האם הוא חייב להפריש את מה שלא הופרש? אשמח לקבל תשובה
עורך דין
02/03/2017 16:05
שלום ג'ולי

המעסיק שלך הכן הפר לכאורה את הוראות החוק ועליך לפנות להתייעצות עם עורך דין ובדיקת הנושא לעומק - ללא כל דיחוי נוסף מפאת התיישנות.

בהצלחה
נועה
27/02/2017 18:26
היי
עבדתי בחודש אוגוסט במסעדה מסויימת ליום אחד בלבד
החתימו אותי על חוזה שמורידים לי 70 שח על מדים במשכורת הראשונה ואז כשאני מחזירה אותם מעבירים לי לחשבון
הם היו חייבים לי 140 שח על היום שעבדתי בו, העבירו לי 70. החזרתי את המדים בחודש ספטמבר ומאז אני רודפת אחריהם ועד עכשיו לא העבירו לי את ה70 על המדים.
מה החוק אומר במקרה כזה?
עורך דין
02/03/2017 16:00
שלום נועה

כמובן שהמעסיק צריך להחזיר לך את הכסף אם זה היה הסיכום ביניכם.

בהצלחה
לאוניד
27/02/2017 18:05
אמא שלי עבדה כחצי שנה במקום עבודה, לאחר שיצאה לחופשת מחלה בת שבוע היא חזרה לעבודה והמעסיק אמר לה ללכת הביתה, לאחר שבוע הוא התקשר ואמר שהיא מפוטרת ושלא תגיע יותר לעבודה, האם ניתן לעשות עם זה משהו?
עורך דין
02/03/2017 15:58
שלום לאוניד

אם אמך פוטרה ללא שימוע ושלא לפי הוראות החוק והפסיקה, הרי שיש לה עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
שמעון
02/03/2017 09:24
אני משגיח 12 שנה בבית מלון. אני מקבל משכורת גלובלית. בא מתי שאני רוצה והולך מתי שבא לי. עונה תשובות לאורחים בטלפון בכל שעות היממה. עכשיו החליט המנכ״ל, בגלל מתיחות ביננו, שאני צריך להחתים כרטיס בכניסה וביציאה, ואקבל משכורת רק על השעות שאני המצא בפועל במלון. האם יש בזה הרעת תנאים??
נלי אמיר
01/03/2017 16:28
שלום, האם חברה/עסק המארגנת אירוע לעובדים יכולה למנוע מעובדים מסויימים להגיע בעקבות שיבוץ במשמרת בזמן האירוע? האם עליהם להעניק פיצוי לעובדים שנמנע מהם מלהשתתף?
עורך דין
01/03/2017 17:50
שלום נלי

כמובן שאם יש לך משמרת בעבודה בזמן אירוע כלשהו, גם אם המעסיק הוא שמארגן את האירוע, החובה הראשונה שלך הנה למקום העבודה והמעסיק אינו צריך לפצות אותך בשום דרך.

בהצלחה
אלאונורה
01/03/2017 15:28
שלום,
כמה שעות מנוחה חייבות להיות לעובד אחרי עבודה בלילה עד ליציאה לעבודה חזרה?
תודה מראש,
חן
01/03/2017 14:54
שלום,
הנני עובדת בתחום המלונאות, במרכז הזמנות במשמרות.
איך עובד במקרה שלי ניצול ה-40 שעות?
נניח ויש לי בדיקה בשעה 8:30 בבוקר ובאותו יום אני מתחילה לעבוד משעה 11 בבוקר עד 19:00 בערב, האם ישולמו לי השעות שלפני 11 עבור הבדיקה?

אודה לתשובתכם.
עדי
01/03/2017 14:14
אני עובדת בחברה מאוד גדולה כבר שנה וחצי כיועצת טכני החודש פיטרו עובדת וכדי לחסוך בעלויות עוד עובד העבירו את העבודות של המעטפות ושליחת דואר לי ולבנות שעובדות איתי אני לא הסכמתי לעשות את העבודה כי זה לא חלק מהתפקיד שלי ובמיוחד לא במשכורת הזו הסברתי שזה לא הוגן והם טענו שאם אני לא אעשה את זה אני יפוטר היה לי שימוע היום והם טענו שאני מפרה משמעת שמעולם לא הפרתי משמעת תמיד מצטיינת זוכה כל חודש בין כל העובדים מחכה למכתב פיטורים האם אני חייבת להשאר בעבודה ולאחר המכתב האם זה צודק האם הם יכולים לעשות דבר כזה בחוזה לצערי רשום שהחברה יכולה להגיד לי לעשות כל דבר שהם רוצים דבר שלא הגיוני זה ניצול עובדים במשכורת מינימום אשמח לעזרתכם
דליה בסון
01/03/2017 12:57
שלום רב,
נפגעתי בעבודה לפני כ-7 שנים.
נקבעה לי נכות של 15% מביטוח לאומי ורופא תעסוקתי אישר לי לעבוד שעות עבודה מופחתות. המעסיק שילם לי משכורת מלאה והוריד את השעות החסרות מימי מחלה צבורים.
ימי המחלה הצבורים הסתיימו.
מה קורה במקרה ואני ממשיכה לעבוד? האם המעסיק ישלם לי לפי אחוזי המשרה שאני עובדת או ימשיך לשלם לי משכורת מלאה והביטוח הלאומי ישלים את ההכנסה?
תודה ובכבוד רב, דליה בסון
אימי
01/03/2017 11:14
שלום, אני מקבלת משכורת כבר 8 שנים בשער דולר, כשהתחלתי השער היה 4.3 היום הוא 3.6 ,וידענו גם ימים קשים יותר. אני לא יודעת כמה בדיוק אקבל בכל חודש וזה משנה משמעותית יותר מ- 1000 שח הפרש כשהדולר יורד, פנינו למעסיק ואינו מוכן לעשות כלום. האם יש פתרון לעניין הזה? זכותנו לדעת כמה אנחנו מרוויחים בכל חודש ולבנות תכניות לפי זה. אשמח לשמוע איך ניתן לפתור סוגייה זו?
תודה
איציק
01/03/2017 09:12
המעסיק שלי סגר את העסק ופתח חדש (עזב שותפות)
הוא טוען שהוא מפטר אותי ומעסיק אותי מחדש תחת השם החדש.
האם זה משפיע עלי איכשהו מבחינת צבירת זכאות
הוא טוען שכל התנאים נשארים כפי שהיו.
תודה.
קארין
01/03/2017 08:24
שלום .. אני עובדת בעבודה כמעט שנתיים . הודעתי בעבודה 3 שבועות מראש שאני טסה לתאילנד ל3 שבועות המנהלת אישרה לי את הטיסה . ארבעה ימים לפני הטיסה היא ניגשת אלי בזמן עבודה ואומרת לי שהיא עושה לי שימוע לפני פיטורין . שאלתי מה הסיבה והיא ענתה לי קיצוצים בחנות . עכשיו השאלה שלי היא כזאת היא אמורה להודיע לי חודש מראש כדי שאני יעבוד את החודש הזה , ולאור הנסיבות זה יוצא שאני בתאילנד . ואני אמורה לעבוד את הימים האלה אך אין לי אפשרות עקב הטיסה . היא חייבת לשלם לי על הימים האלה ?
אשמח לתשובה
פנינה
01/03/2017 06:45
הי אני עובדת בחברה 12 שנה שקודמתי למנהלת אחרי 5 שנים כשעבדתי ללא פקידה או מסנאי במשך שנים רק לפני כ שמונה חודשים הביאו לי פקידה ולאחר מכן פוטרתי חשוב לציין שאני המנהלת היחידה שכמוני יש עוד5 מנהלים שלכולם תמיד היתה וכשצריך ללמד פקידה חדשה היו עוזרים למנהל בקליטה שלה בגלל היותי אישה לא עזרו לי כמו שעזרו למנהלים אחרים גם השכר והרכב היה היה בהתאם להיותי אישה שפשוט לא חסכתי להפ כסף מבחינת שתי תפקידים שעשיתי יחד הוחלט לפטר אותי הקלטתי את השימוע וחכל טענה היה לי תשובה כנגד שמצדיקה אותי האם אני יכולה לתבוע?
אגב כשציינתי שאין לכם שום עילה לפיטורין הם חזרו אלי ונתנו לי 3 חודשי הסתגלות והשאירו רק חוש רכב האם הם אמורים להשאיר לי את הרכב כל שלושת החודשים?
iritarn@gmail....
01/03/2017 03:36
שלום,
עבדתי בשנים 2009-2016 מבלי שקיבלתי שעות נוספות.כבר לפני עזיבתי את העבודה ב10.16שלחתי מיילים שאני דורשת את כל השעות הנוספות המגיעות לי.מדובר בסכום של בערך 13.000שקלים.
1. שהמעביד טוען שאין לי אפשרות לקבל עבןר שנת 2009כי עברו שבע שנים ועל השאר יבדוק
2. אך התשלום באם ינתן יחושב לפי השכר שהיה לי בכל שנה ולא לפי השכר האחרון למרות הלנת התשלום.
האם המעביד צודק?
תודה מראש על תשובתכם
ערן
28/02/2017 20:47
שלום, עבדתי קצת יותר מחודש במקום עבודה חדש ולאחר חודש פוטרתי. יש לי בחוזה שהמעסיק חייב להפריש לי לקרן השתלמות וקופת גמל מהיום הראשון. האם אני יכול לדרוש את התשלום על חלק המעסיק בשכר האחרון? המעסיק רוצה להפריש לי רק לתוך קופת הגמל ולפתוח לי קרן השתלמות עבור חודש אחד בלבד. מה החוק אומר? האם אני יכול לעשות משהו בנידון? מיותר לומר שקופת הגמל שלי עדין לא עברה לבעלות המעסיק החדש כי הכל חדש וזה לוקח לפחות 3 חודשים.
דחוף
ערן
אבי
28/02/2017 11:52
בעבודה אומרים לי אחרי שנה שהתחייבתי לעבוד ימי שישי שבת, לסגור חור ..בחוזה זה לא רשום
ולא זכור לי דבר כזה.
האם יכולים לחייב אותי לעבוד גם וגם...
נ.ב משרת סטודנט (חצי משרה)
דורית
27/02/2017 22:33
שלום
בשמונת החודשים האחרונים עבדתי במשרת מנהלת חנות וקיבלתי 500 שח כתוספת שכר אבל היא נרשמה בתלוש כבונוס. בחודש הבא אני עוברת לחנות אחרת כעובדת מן השורה על פי בקשתי. האם מותר להם להוריד לי מהשכר את הבונוס שהוא העלאת השכר שלי?
קיבלתי אותו באופן רצוף 8 חודשים
תודה
שלום
27/02/2017 20:55
במשך שבע שנים קיבלתי 3 ימי חופש בתשלום בסוף אוגוסט היום קיבלתי הודעה כי יהיו 5 ימי חופש בסוף אוגוסט אך הם על חשבוני.
האם זה חוקי?
האם זו הרעה בתנאים?
עופר
27/02/2017 18:45
שלום. יש לי שאלה למי שמתעסק בענייני העבודה (לדעתי).
אני עובד בתור נהג במקום עבודה כבר 4 שנים.

לפני חצי שנה הוצאתי רשיון ג עד 12 טון על חשבונם, והחתימו אותי על התחייבות ל3 שנים מיום הוצאת הראשון, או קנס 3600 במידה ואתפטר.

כיום בקשתי מהם העתק מהטופס הנ״ל, אך נאמר לי שהטופס איננו, שהם לא מוצאים אותו.

במידה וכך הדבר, אין תוקף לחתימה שלי על ההתחייבות הזאת, כי יש בכוונתי להתפטר. או שבעצם אם עדיין ללא הטופס הם יכולים לדרוש ממני את הכסף?

תודה לכם מראש.
התפטרות
Efrat
27/02/2017 18:43
היי ,
אני עובדת כ-3 שנים כמוכרת בחנות בגדים ,
לפני שבוע קיבלתי מכתב שאומר שהם קיבלו את התפטרותי בתאריך 18/12/16 , אך לא הודעתי על שום התפטרות ולא חתמתי על שום טופס ..
מה אני יכולה לעשות ?
טליה
27/02/2017 18:42
יש לי שאלה בבקשה: עובדת 130 שעות בחודש: בחודש קצר (כלומר פברואר) האם היא עדיין עובדת 130 שעות או שהיא עובדת פחות על חשבון זה שיש פחות ימים בחודש? השעות גמישות, כלומר יש ימים שהיא עובד 4.5 שעות, יש ימים של 6 שעות וימים של שעתיים, זה תלוי בצורך, ומהבית. ואם פחות, אז איך מחשבים? יש חודשים של 30 ימים ויש של 31 ימים ומן הסתם העבודה שונה בהן. תודה מראש.
חן
27/02/2017 18:39
שלום רב,
עבדתי כ4 וחצי שנים באבטחה בחברת קצא"א (לא עובד קבלן,עובד חברה חוזה זמני),
היום לראשונה שמעתי שיש חוק מאז ספטמבר 2014 שאומר שכל מי שעובד באבטחה זכאי לקרן השתלמות,כמובן שאני כותב את זה כי אני מעולם לא קיבלתי דבר כזה שם וכך גם כל מי שעבד לצידי וככה זה עד היום,האם אנחנו בוודאות זכאים לזה או להחזר על זה ,ואם כן למי עליי לפנות ?

תודה רבה,
חן
כוכבה זקן
27/02/2017 17:57
רופא תעסוקתי אישר לי 5 חודשים ימי מחלה אם אפשרות להארכה בהתאם למצבי הרפואי.
מלכתחילה בעבודה סירבו לשלם לי דמי מחלה בטענה שלא נשארו לי ימי מחלה.
כעת אני 3 חודשים ללא משכורת בתקופת מחלה, ממי עלי לבקש תשלום על תקופה זו.
עמית
27/02/2017 17:24
האם מותר למעסיק לא לשלם פיצויי פיטורין לעובד שהתפטר לאחר שעבר למקום מגורים בצפון שרחוק למעלה מ- 40 ק"מ ממקום עבודתו הקודם? המעסיק טוען שמכיוון שהמועסק עובד כעת במרכז ונוסע כל יום מהצפון למרכז, לכאורה היה יכול להמשיך לעבוד אצלו במרכז ולכן אינו מעוניין לשלם פיצויים. האם תשובת המעסיק חוקית?
ליאל
27/02/2017 17:23
שלום,
עובד שביקש העדרויות קבועות לתקופה קצרה (חודש וחצי לערך) לצורך לימודים ולא אושר לו.
מאז תחילת הקורס שלו, הוא מוציא אישור מחלה קבוע על יום הלימודים ויותר..
האם יש מה לעשות?
אהובה
27/02/2017 17:06
מגיעים לי 22 ימי חופשה בשנה.
המעביד העביר לנו הודעה חד צדדית בה נאמר שאם לא נעבוד בחופשות ביס ינוכו לנו מספר ימי העבודה בכסף מהשכר.
שאלתי האם זה חוקי .
תודה
אהובה
יעל
27/02/2017 12:29
היי!
אני עובדת ב2 עבודות במקביל. עבודה אחת כשכירה ועבודה שניה -מרצה שכירה.

ילדתי ב31/11/2016 אינני מתכוונת לחזור לעבודתי כשכירה לאחר חופשת הלידה ואני יודעת שאני יכולה לחתום אבטלה החל מה15 למרץ.
אך בגלל שאני כן חוזרת לעבודתי כמרצה האם אוכל לחתום אבטלה עבור עבודה אחת ולחתום אבטלה עבור העבודה השניה בה עבדתי?

בנוסף. כל חברי המרצים חותמים אבטלה בחודשים בהם אנו לא מועסקים 7,8,9,10. (כי אנו מקבלים משכורת עבור 8 חודשים). האם אוכל לחתום אבטלה שוב באוגוסט על עבודתי כמרצה אם אקבל אבטלה כרגע על העבודה הראשונה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ