פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 406
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ענת
07/10/2017 22:56
בעלי נעדר מהעבודה במשך חודש וחצי בשל נפילה ושבר מורכב.לכמה ימי מחלה הוא זכאי?
האם יש קשר בין מספר ימי המחלה והוותק שלו בעבודה?
עורך דין
09/10/2017 08:58
שלום ענת

יש באתר זה סקירה מקיפה ומעניינת לגבי צבירת ימי מחלה. מומלץ לקרוא אותה. בעלך זכאי לתשלום עבור ימי מחלה שצבר במהלך עבודתו ולא מעבר לכך.

בהצלחה וחג שמח
שימוע
שלומית
07/10/2017 20:54
האם צריך לעשות לי שימוע כשהסניף נסגר וכולם מפוטרים?
RE: שימוע
עורך דין
09/10/2017 08:57
שלום שלומית

התשובה לשאלתך חיובית בהחלט. בכל מקרה של פיטורים חובת המעסיק לערוך שימוע לעובדים המפוטרים.

בהצלחה וחג שמח
מאיה
08/10/2017 22:06
שלום,
אני חושבת על להיות מטפלת בילד בביתו ורוצה לדעת לגבי הזכויות שלי מהמעסיק.
האם צריך לשלם ביטוח לאומי?
ימי חופש?
פנסיה?
מחלה?
וכו'..
באינטרנט בכללי רשום שכן, אך הייתי רוצה לדעת מה נכון לשנת 2017 מכיוון שכל הזמן החוקים משתנים..

וגם -
* מה ניתן לעשות במידה והמעסיק מפסיק לשלם/לא שילם בכלל מתחילת העבודה איתו
* האם לגיטימי לבקש מהמעסיק תלוש משכורת בסוף כל חודש (+ צ'ק לתשלום)?

תודה
מאיה
עורך דין
09/10/2017 08:57
שלום מאיה

לכל עובדת שכירה, גם מטפלת, יש זכויות סוציאליות דומות לפי חוק, בכפוף להיקף משרתה. אין הבדל בינך לבין עובדת בכל תחום אחר.

בהצלחה וחג שמח
אדם
08/10/2017 22:08
אבא שלי עבר תאונת עבודה והעביר את הטיפול לעו״ד מסויים. התיק הגיע למשפט ואבא שלי קיבל פיצוי מביטוח לאומי של כמה אלפי שקלים.
הכסף עבר לעו״ד מביטוח לאומי, העו״ד ניקה את העמלה מבלי שהוא מיידע את אבא שלי כמה עמלה הוא לוקח ומבלי להציג פרוטוקול של המשפט והעביר חלק מהסכום לחשבון של אבא שלי. שום אסמכתא על התשלום או על העמלה.

העו״ד רצה להגיש ערעור כי פסק הדין לא מצא חן בעינייו מה שגם עלה באגרת משפט, אבא שלי ביקש לא לערער ושהוא שמח בחלקו אך העו״ד עמד על זה שיזכה בערעור והפסיד.

מספר חודשים לאחר מכן ירד לאבא שלי מהחשבון סכום של כמה אלפי שקלים, ללא ידיעתו של אבא שלי. בהתחלה טען העו״ד שזו אגרת משפט וקנס על תשלום מאוחר. אחר כך טען העו״ד שהחיוב זה לא אגרת משפט ואבא שלי קצת מבולבל (בכל זאת, בן 82)

לכל זה מצטרף שהעו״ד לא סיפק לאבא שלי שום ניירת שקשורה לתביעה. כתב תביעה, פרוטוקולים, פסק דין וכל מסמך אחר.

מישהו יכול לשפוך פה קצת אור כדי שאדע איך אני יכול לעזור לאבא שלי עם הנושא הזה, אם בכלל?

אבא שלי קודם כל רוצה לקבל את כל הניירת שקשורה למשפט ובנוסף רוצה לקבל את הכסף שירד לו בחזרה כי הוא טוען שלא רצה להגיש ערעור.
עורך דין
09/10/2017 08:55
שלום אדם

לאור הדברים שאתה מעלה נדרשת בדיקה פרטנית ומעמיקה, על מנת לתת תשובה מדוייקת וחד משמעית. מומלץ בהחלט לפנות להתייעצות עם עורך דין מטעמך.

בהצלחה
נסיעות
עאדל
09/10/2017 01:47
שלום, ראיתי שכתבתם כי במקומות עבודה שמהותם משמרות סביב השעון על המעסיק להסדיר הסעות מיוחדות לעובדיו.
הייתי שמח לדעת על מה זה נשען, אם תוכלו להפנות אותי לפסיקה או חקיקה בנושא.
יעל
08/10/2017 22:03
האם תקין לפטר אדם שישב 3 חודשים בבית בעקבות תאונה אישית בה היה לו שבר וניתוח פלטינות ואישורים מוצדקים.

אותו אדם: עובד במקום הנ"ל חצי שנה כולל 3 חודשי מחלה בעקבות הפציעה וכעת לאחר שבוע חזרה לעבודה פוטר בעקבות אי התאמה.
האם זה חוקי?
נטלי
08/10/2017 22:01
שלום רב, בעלי עזב מקום עבודה אחרי 10 שנים. המעסיק חתום לנו על שטר חוב של שכר הדירה. כשבעלי ביקש לקבל ניירת לקבלת פיצויים ותגמולים המעסיק (לשעבר) הודיע שיישחרר את הפיצויים ותגמולים רק אחרי שנוציא אותו מהערבות (שטר חוב). איך אפשר לטפל בנושא?
אורלי
08/10/2017 21:54
שלום וערב טוב

פיטרו אותי מהעבודה אחרי 5 וחצי שנים. הסיבה לא חשובה. השלמתי עם המצב. בתאריך 30/8/17 סיימתי את תקופת ההודעה המוקדמת. קיבלית שכר אחרון בחודש ספטמבר 2017. פיצויי פיטורים לא שילמו לי עד היום. קראתי באתר שלכם שצריך להגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורים נגד המעסיק בבית הדין לעבודה... ואיך אומרים: למי יש כל לזה... ברור שאם אין ברירה אני אעשה את זה, אבל רציתי לדעת האם באמת אין שום דרך אחר לגרום למעסיק לשלם את מה שברור שמגיע לי לפי החוק, בלי שאצטרך להגיש תביעה בבית הדין וכל הכרוך בזה.

מודה לכם מראש על כל תשובה!

חג שמח
שואלת לחברה
08/10/2017 18:20
מעסיק שעבדתי אצלו בעבר (לפני כשלוש שנים) טען שעל כל פעולה שאני עושה/לא עושה כעובדת שלו ולדעתו פוגעת בעסק שלו הוא יכול לנכות לי שכר כרצונו וללא כל הוכחה קונקרטית או ביצוע הליך משפטי-עפ חוק.

לצורך העניין אם איחרתי/לא הגעתי מסיבה כלשהי מותר לו לטעון שאני פוגעת כלכלית ותדמיתית בעסק והוא אכן הוריד לי מהשכר.

מעבר לכך שזה נשמע מוזר, לא נראה לי שזה משהו שהחוק מאפשר אוטומטית מהסיבה הפשוטה שהיה לו עובד שהיה מאחר לעתים תכופות - אבל הוא הוא עובד מהיר מאוד ויעיל אז לו הוא לא הוריד שכר אלא רק העיר שוב ושוב (אני הייתי חדשה). אם היה מותר לו מניחה שהיה עושה את זה כי זה עסק קטן בקשיים.

אשמח לתשובה
נועה
08/10/2017 18:14
שלום.

אני רופאה מתמחה. בסיום ההתמחות אנחנו 'כאילו מפוטרים' ויכולים לחתום דמי אבטלה. השכר שלנו מורכב משכר בסיס (כ9000 שח) + שכר תורנויות. החלק של שכר התורנויות משתנה מחודש לחודש כתלות במספר התורנויות שעושים ואם זה יום חול או סופש. לפני סיום ההתמחות יש לי עוד כ-40 ימי חופש אותם אני רוצה לנצל.

אם אהיה בחופש בסוף ההתמחות, לא יהיו לי תורנויות וזה ישפיע אני מניחה על דמי האבטלה.

מה המקסימום של דמי אבטלה היום?

האם דמי האבטלה מחושבים לפי שלושת חודשי העבודה האחרונים או לפי השנה האחרונה?

האם לתכנן כך שאקח את רוב החופש לא ב-3 חודשי ההתמחות האחרונים?

האם יש השפעה גם על שכר בחופש לידה? (רוצה להיות בהריון בקרוב)

** זה לא משנה לי מתי אקח את ימי החופש, אני רק רוצה למקסם שכר בזמן אבטלה חופשת לידה בעזרת השם
לבנה
08/10/2017 18:11
היי אשמח לעזרה, אני עובדת כבר 7 שנים כמזכירה רפואית במרפאת שיניים העבודה שם מתנהלת עם תיקים ידניים שצריך להרים ערימות ולעבוד גם בארכיב של המרפאה מה שאומר שכל היום להוציא תיקים להחזיר אותם להתכופף המון, לפני שנה וחצי עברתי ת.דרכים שבעקבותיה נהיו לי 3 פריצות דיסק בחוליות בגב מאז אני מושבתת הצוואר הגב והידיים שלי ממש כואבים כל הזמן נתפסים הידיים נרדמות תמיד וכל הזמן נופלים לי דברים מהן מרוב שהן נעשו חלשות. הייתי בעכבות המצב הרפואי הזה בשמירת הריון כל ההריון , כרגע אני עוד בחופשת לידה אפילו לתפקד עם הילד אני מתקשה בגלל הידיים והגב ואני צריכה לחזור לעבודה בקרוב מרגישה שממש לא אהיה מסוגלת לתפקד באופן מלא.

רופאה תעסוקתית קבעה שאחזור לעבודה אך ללא כל מאמץ פיזי מה שיקרה זה שיפטרו אותי כי מלא זמן לא הייתי בעבודה מבחינת החוק אני כבר לא נראה לי מוגנת ועוד צריכה לחזור בחצי כוח עבודה אז בטוח יוותרו עליי.

אז אחרי שסיפרתי את הבעיה יש לי שאלה: האם מגיע לי הכרה מביטוח לאומי על נכות או משהו? אם אתפטר האם ישלמו לי?

תודה מראש על העזרה
אליס כהן
08/10/2017 18:08
היי שלום

אני מעוניינת לברר לגבי דמי אבטלה
אני עבדתי בסוכנות רכבים שנה וחודשיים.. לאחר שנה וחודשים הגעתי ללשכת התעסוקה בכדי להתחיל לחתום
ואז ניגשתי לביטוח לאומי לצורך העברת הטפסים
לאחר 4 ימים התקבלתי למקום עבודה חדש
הודעתי ללשכה שאני לא אגיע לחתום מכיוון שמצאתי עבודה
אני במקום העבודה חודש וחצי.. אך אני מסוגלת להמשיך לעבוד כאן. מעשנים בתוך המשרד, העבודה לא מובנת ואין מישהו שיסביר על העבודה.

אני מעוניינת לעזוב ולחפש שוב עבודה.

השאלה שלי, אם אני יכולה לחזור לחתום בלשכה? ואם אני אקבל דמי אבטלה עד שאמצע עבודה נורמלית
כמובן שפוטרתי מהמקום עבודה של השנה וחודשיים (עקב צמצומים)
ק.ר
08/10/2017 17:57
עבדתי 8 חודשים עד הלידה. במהלך ההריון סיכמתי עם המנהלת שלי כי אחזור לעבודה אחרי חצי שנה (סוף נובמבר) והיא אמרה שמבחינתה אקח את הזמן, כל עוד יש לי מחליפה.

לפני שבוע התקשרה אליי המנהלת והודיעה לי שאם לא אחזור מיד לאחר סוכות, חודש לפני המועד עליו סיכמנו, אפוטר.

מכיוון שאני לא רוצה לחזור מוקדם יותר, ואין לי אפשרות להכניס את הקטנה למסגרת מוקדם מהמתוכנן, הן רוצות לפטר אותי.

האם הן יכולות לפטר אותי? (לפי הותק אני זכאית לחל"ת של חודשיים, אבל אישרו לי העדרות ארוכה יותר)
מה יקרה אם לא אסכים לעמוד באולטימטום - אפוטר? אתפטר?

האם אהיה זכאית לפיצויים?
אלינה
08/10/2017 17:55
קיבלתי המלצה לשמירת הריון מתחילת ההריון ועד סופו מ 3 רופאים שונים וביטוח לאומי לא אישרו את הבקשה,
הגשתי ערעור ואושרה לי שמירה משבוע 24, הגשתי שוב ערעור (טרם אושר) ובמקביל בדקתי מול קרן הפנסיה אובדן כושר עבודה אשר כמובן לו אני זכאית.

היות והקצבה לה אני זכאית הינה הסכום המקסימלי (292 שח ליום), אם אכן תאושר שמירה רק משבוע 24, כלכלית כדאי לי יותר לתבוע אובדן כושר עבודה (הפרש של כמה עשרות אלפי שקלים)

האם אפסיד משהו אם אתבע אובדן כושר עבודה במקום שמירה מבחינת זכויות עתידיות? מענק לידה? דמי לידה?

חשוב לציין כי לא אשוב למקום העבודה לאחר הלידה.

תודה רבה!
קרן
08/10/2017 17:45
התפטרתי מעבודתי ב-1 לאוקטובר לטובת טיפול בתינוק (אחרי 6 חודשי חופשת לידה). כרגע עובדת שעה וחצי בשבוע ומקבלת תשלום בתיאום מס שכר אומנים (מפאת הסכום המינימלי לתשלום).

האם אני נחשבת מבחינת ביטוח לאומי כעקרת בית ואז בעלי אמור לדווח על כך בעבודתו או שאני בסטאטוס אחר מבחינת ביטוח לאומי ואמורה לדווח להם? מבולבלת. אשמח לתשובה מקצועית.
אולגה
08/10/2017 17:42
רציתי לשאול בבקשה אם אני מתפטרת מהעבודה אחריי חופשת לידה והכסף שהצטבר לי בחברת הביטוח יותר גבוה מהפיצויים שצריך לשלם לי המעסיק אז המעסיק לא משלם לי בכלל פיצויים? כמובן שלא קיבלתי הבראה על השנה האחרונה
אורן
08/10/2017 16:55
מה עושים עם מעסיק חסם עובדים ולא רוצה לשלם
מארק
08/10/2017 17:36
מה זה אומר שהמעסיק חסם עובדים? העסק נסגר??
אורי טספאי
08/10/2017 15:22
אני בחופשת מחלה 5 חודשים ומהחברה שילמו לי 90יום וצברתי 113 ימים כמה מגיע לי
אורן
08/10/2017 14:15
שלום לכולם.

שואל שוב עבור חבר בקשר לתיק שנמצא בבית משפט שלום:

נהג הסעות שכיר בחברת הסעות. יש תלושי משכורת. היה מעורב בתאונה עם נזקי פח לרכב צד שלישי.

הגישו נגדו תביעה עבור הנזקים שגרם לרכב צד שלישי (אחרי התאונה התברר שאין ביטוח צד שלישי לרכב ההסעות שבו נהג). תבעו רק אותו אישית ולא את החברה שבה הוא עובד שהיא בעלת הרכב.

חברת ההסעות מתנערת ממנו ולא לוקחת אחריות לנזק (הוא בסה"כ נהג שכיר)

הציעו לו להגיש תביעה של צד שלישי נגד המעסיק. השאלה אם יכול להגיש את זה באותו תיק בבית משפט שלום או צריך בבית הדין לעבודה, בגלל שהוא עובד שכיר? (עובד מעביד)

תודה מראש לעונים בהקדם, כי זה טיפה דחוף...
מורן
08/10/2017 14:14
אני עובדת הן כשכירה והן כעצמאית.

עבדתי במקום עבודה במשך מספר חודשים כשכירה, העבודה הסתיימה לפני כשלושה חודשים, אך לא נעשה לי גמר חשבון ובינתיים ילדתי.

מקום העבודה יצר איתי קשר בבקשה לבצע מספר שעות נוספות-הפעם כעצמאית.

האם ניתן לעבוד בתור עצמאית במהלך תקופת חל"ד במקום בו עבדתי כשכירה ולא נעשה לי גמר חשבון?
ניצן
08/10/2017 14:05
היי,

אני וחברותי עובדות בחברת ביטוח דרך חברת כוח אדם. בראיון עבודה נאמר לנו בעל פה שהמשרה היא מלאה (8.5 שעות עבודה) ובהסכם עבודה של חברת כוח האדם גם רשום שהמשרה היא 8.5 שעות. בפועל לא נותנים לנו לעבוד יותר משבע שעות.

(חשוב לציין שאנחנו עובדות זמניות לחמישה חודשים וכולנו בנות צעירות קצת אחרי שחרור...)

יש משהו לעשות בנידון?

יוצא שאנחנו מפסידות הרבה כסף על השעות האלה (באיזור ה1000₪ לחודש)
סיגלית פיזמונים
08/10/2017 13:14
אני בהתפטרות רפואית. בפיצויים לא קיבלתי חודש הודעה מראש.
נילי
08/10/2017 12:31
שלום רב,
אני עובדת גלובלית חמישה ימי עבודה בשבוע ,
שעות עבודתי 8-16 .
ברצוני לדעת האם מותר למעביד לקזז משכרי בגין יציאה מוקדם
הכוונה לפני השעה 16.
המשרה הינה גלובלית ונאלצתי לסיים יום עבודתי בשעה 14 במקום בשעה 16
ייגור
08/10/2017 09:41
מקום העבודה של אישתי מכריח אותה לצאת לקורס של מספר ימים.

הבעיה שהם דורשים שהיא תשלם על הקורס מכספה האישי.

המנהלת הישירה שלה אמרה לה שמי שתסרב לצאת לקורס ולשלם עליו לבד תפוטר.

האם הדבר חוקי?

גם מצד הפיטורין וגם מצד דרישת העובד לשלם לבד על ההדרכה שאותה הוא לא רוצה וצריך...
סופי
08/10/2017 09:37
עובדת בחנות אקססוריז החלפתי משמרת עם אחת העובדות והכל היה תקין בקופה מבחינה כספית , אני יצאתי מהעבודה לאחר חצי שעה אך הקופה כבר לא הייתה על שמי , היה חוסר של 200 שח , ועכשיו המנהלת מבקשת ממני לשים 40 שח ( חילקה את הסכום בין כולן ) החנות היא רשת גדולה , וזה לא קורה פעם ראשונה שקיימים חוסרים ומבקשים מהצוות להשלים , האם הדבר חוקי ? זה מגיע לסכומים של מאות ...
שלומית
07/10/2017 20:53
הסניף בו אני עובדת ברחובות נסגר בשל צימצומים. אני עובדת מספר שנים וצריך לתת לי הודעה מוקדמת. המעסיק הציע לי לעבוד את חודש ההודעה בסניף שנמצא בהוד השרון. אני גרה ברחובות. אם אני לא מסכימה בגלל המרחק האם עדיין יחוייב המעסיק לשלם לי את החודש למרות שאני לא יעבוד?
שיר
06/10/2017 18:27
עבדתי כשכירה במקום עבודה בתחום היופי . נאמר לי בתחילת עבודתי שאקבל שכר מינימום התחלתי 27 שח והחזר עבור נסיעות ותגמולים - בונוסים עבור מוצרים שמכרתי .
כשהתחלתי לעבוד עבדתי באמצע החודש עד לסופו והתחלתי חודש חדש לעבוד עד אמצע החודש . במהלך עבודתי קיבלתי הערות דורסניות מצד המעסיקה שלי על עבודתי ליד לקוחות .
נאלצתי לעבור בחינה בשביל להתקבל לעבודה ועברתי במידה רבה הובטח לי על ידי בעלת המקום שתינתן לי משרה מלאה שלאחר חודש יעלה שכרי ועוד הבטחות שווא אחרי חודש ושבוע שנאמר לי שלא מחפשת עוד עובדות המשיכה להעסיק עוד עובדות במקביל וליפגום את עבודתי משמעותית בהרעת תנאים כל מה שהובטח פשוט ניגזל ממני השכר שולם עוקב בטענה שבעלה בחול ועוד שלל סיפורים השעות לא שולמו על פי מה שעבדתי קיבלתי שכר מאוד נמוך ובנוסף 27 שקלים שהובטחו ניגזלו ושולם במקום שכר שעתי 26.88 נסיעות שולם נסיעה ליום בטענה שלא עבדתי כל החודש והיא משלמת על פי חוק חופשי חודשי נסיע ליום .
שלא נדבר על ההתחמקות מתשלום שכרי ועל הרעת תנאים ובנוסף התחמקות ממתן תלוש שכר ופיטורים ללא התראה מוקדמת .
וטענה שפוטרתי בגין זה שאני לא הגעתי לראיון עבודה הראשון וביטלתי עקב זה שאבא שלי נכנס לניתוח מעקפין ובעיות רפואיות במשפחתי ולכן החליטה לפטר אותי וליפגוע בפרנסתי .
ספיר עקיבא
06/10/2017 08:40
היי, אני עובדת בתחנת דלק כבר 14 חודשים בהם לפחות 12 חודשים מלאים התחלתי כמתדלקת ומוכרת בחנות של התחנת דלק. ובשאר החודשים אבא שלי נפטר והוציאו אותי מהסידור עבודה עד שהחזירו אותי לתפקיד אחר, בתור סגנית מנהל תחנת הדלק, מנהל התחנה אחראי על שתי תחנות דלק. תחנה אחת שלו שהוא יושב שם עם משרד ומטפל בדוחות ותחנה אחרת אני מטפלת במקומו, כאילו ממש כמו מנהלת התחנה. שאחראית לכל דבר שקורה. לפני כחודש שברתי את הרגל והפסקתי לעבוד, קיבלתי מהרופא 32 ימי מחלה והרופא אמר לי שזה רק לבינתיים ושאני יסיים את הימים שאני יבוא אליו. המנהל שלי שילם לי על 14 ימי מחלה בלבד. אני מעוניינת לדעת אם עבדתי 12 חודשים מלאים ולפי חוק מחוייבת לקבל לשנה 18 ימי מחלה, מדוע נתן לי המנהל 14? בתלוש של חודש אוגוסט כתוב שיתרת החופש שלי היא 12.32 אך לא רשום יתרה במחלה . האם מורידים דמי בריאות וביטוח לאומי גם על ימי מחלה ? ואיך זה עובד? איך אפשר לדעת כמה מורידים? אשמח לתשובה בהקדם . תודה וחג שמח :)
מראם
06/10/2017 00:05
היי יש לי שאלה
אני חתמתי על חוזה למשרה שלי בהיקף של 40% אך מאז שהתחלתי את העבודה בפועל עהדתי יותר מ 40% עד שפתאום ביום אחד הם מודיעים לי שאני אעהוד במתכונת מצוצמת של 30% וכי זה התקן המקורי של המשרה, למרות שאף אחד לא עידכן אותי. עברו כמה חודשים ואז הם השלימו לי ל 100% משרה בדיוק לתקופה של 4חודפשים ועכשיו הם הודיעו לי שאני אחזור ל 30%, האם זה הרעה?
מיטח
04/10/2017 22:39
אני עובדת שמקבלת שכר חודשי..
שעות העבודה שלי הן שבע שעות פחות 36 דק הפסקה... בערבי החג נאמר לנו שאנחנו צריכים לעבוד 6 שעות ונקבל שכר מלא .
חברות בעבודה שהן עובדות חודשיות עבדו 6 שעות ויקבלו על שמונה... אז על כמה אני צריכה לקבל?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ