פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 398
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיכל
30/10/2017 12:26
המעסיק של בן זוג שלי לא מפריש לו כבר שנה ושבעה חודשים לקרן פנסיה. מיותר לציין שלא נפתחה לו קרן מעולם מכיוון שמדובר בחייל משוחרר. היום הוא הודיע שהוא מעוניין להתפטר מעבודתו ושהוא רוצה לקבל את כל מה שמגיע לו והמעסיק דורש ממנו עוד חודש עבודה.

2 שאלות:

1. בנוגע לפנסיה - האם זו עילה לתביעה?

2. האם מעסיק שעובר על החוק זכאי בכלל לדרוש מעובד שלו לקיים את חוק ימי ההודעה ואם לא יעשה זאת הוא יקנס (3500 שקל)?

תודה מראש
רינה
30/10/2017 12:19
שלום, ברשותכם מספר שאלות:

1. אם אני עובד במקום עבודה מה 26/12/16 ופוטרתי ביום 29/10/17 כמה ימי הודעה מוקדמת מגיע לי? כלומר כמה ימים אני אמור לעבוד עוד?

2. אם ישנה הלוואה (לא בכתב) שאני מחזיר מהתלוש כל חודש סכום מסוים, האם יכולים לא לשלם לי את השכר האחרון וגמר החשבון ע"ח ההלוואה?
תודה
נועה
30/10/2017 12:17
עובד התבקש להגיע לבירור משמעתי. בזימון לשימוע צוין כי נכתבה עצומה שחתומה ע"י עובדים מהמחלקות השונות וממנה עולה כי העובד יוצר סכסוכים ומצבים לא נעימים בין המחלקות. העובד ביקש לראות את העצומה במהלך השימוע, אך לא הסכימו לו.

ראשית, האם לעובד מסוים מותר לארגן עצומה כנגד עובד אחר ללא ידיעתו. שנית, אם מותר לארגן עצומה, האם המעסיק רשאי לא להראות לעובד את העצומה, אך להשתמש בה כעדות נגדו?
תודה.
בתאל
30/10/2017 09:54
שלום, כעת אני נמצאת בחופשת לידה , כרגע אני מועסקת ע"י חברת "ביפר" , ביפר הפסידה את המכרז וזה עובר לחברה חדשה ל"תקשוב", ביפר פנתה למשרד הכלכלה על מנת לקבל אישור לפטר נשים בחל'ד , שאלתי היא במידה ואני מחליטה להאריך את חופשת הלידה עד שנה מרגע הלידה האם המעסיק החדש שלי יכול לשמור לי על מקום העבודה עד לרגע שאני יחזור?
שחף
30/10/2017 09:38
אם התפטרתי כשביתי בת 9 וחצי חודשים אני עדיין יכולה לדרוש פיצויים לגידול הילד?
דוד
30/10/2017 09:09
היי שלום,
אין קשר בין הימים המחלה הצבורים ,
ביטוח לאומי הכיר בי שאני נפגע עבודה גם מותר למעסיק לפטר אותי?לא הבנתי ?התשובה נראית לי הזויה זה כמו לפטר אישה בהריון ?
עורך דין
30/10/2017 09:14
דוד

החוק אינו אוסר על פיטורי עובד שהוכר כנפגע עבודה. יתכן בהחלט שהמעסיק יוכל לפטר עובד במצב כזה. מצד שני, אם העובד יוכיח כי הופלה לרעה ופוטר בשל מצבו הרפואי-תפקודי, המעסיק יהיה חשוף לתביעה.

ממליץ לך לקרוא את פסק הדין: סעש (חי') 25501-04-14 דרור כהן נ' איזוטופ בע"מ
שחף
29/10/2017 10:30
היי
עבדתי חודש וקצת במוקד אבטחה
כרגע הגעתי למשרדים לשיבוץ מחדש, אסביר את המקרה
קרה ונרדמתי באחת ממשמרות הלילה ותפסו את זה במצלמה
המנהל של המקום ביקש שאגיע לשיחה ביום חמישי האחרון שהייתי אמורה לעבוד משמרת צהריים
בשיחה אמר שראו שנרדמתי ואמר שלא אוכל לחזור לעבוד עד שאגיע ביום ראשון (היום) לשיחה במשרדים של החברה
לא קיבלתי התראה מראש
הורידו אותי מהמשמרת באותו רגע מעכשיו לעכשיו וגם ממשמרת נוספת באותו שבוע בטענה שלא אוכל לחזור עד לשיחה
היום הגעתי לשיחה והתברר לי שזאת שיחת שיבוץ מחדש ושלא אוכל לחזור לסניף שבו עבדתי חודש וחצי
כל זה ללא התראה מראש
תוך הפסד ימי עסודה והןרדה ממשמרת ללא התראה מראש
עכשיו אני מחכה לראיון שיבוץ לסניף אחר וכניראה לא אעבוד השבוע. אציין שאני גרה לבד ללא תמיכה.
האם חוקי? ומה אני יכולה לעשות בעניין
עורך דין
30/10/2017 09:09
שלום שחף

קשה מאד לתת תשובה מלאה לשאלתך שכן חסר מידע רב אודות היקף משרתך, החוזה שלך, מהות התפקיד והנסיבות... מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין שיוכל לסייע לך להתמודד בדרך הטובה ביותר.

בהצלחה
הילה
29/10/2017 08:45
ניתן לבקש מהמעסיק לנצל אותן כימי חופש לדוגמא ? האם יש אלטרנטיבה לניצול הימים כאשר לא ניצלתי אותם במלואם ? תודה .
עורך דין
30/10/2017 09:08
שלום הילה

40 שעות היעדרות לצורך בדיקות הריון הנן בדיוק שעות שנועדו לצורך בדיקות במהלך ההריון ולא מעבר לכך. כל הסדר אחר מצריך הסכמה של המעסיק, שאינו חייב להסכים, שכן החוק מחייב אותו לשלם לך רק עבור היעדרות של עד 40 שעות בזמן ההריון, לצורך בדיקות הקשורות להריון ובכפוף לאישור רפואי הולם.

בהצלחה
פז
29/10/2017 12:08
שאלה: אני מחר שבוע 9 ברוך השם ועדין לא עובדת, מצאתי כמה עבודות בעיר למשרת אם ... האם לא יקבלו אותי ? הקטע הוא שאני שמנמנה ועגלגלה מטבעי כך שלא שמים לב. עדין מתי צריך להגיד ואם לא יקבלו אותי או שפשוט לא להגיד כלום? תודה
עורך דין
30/10/2017 09:06
שלום פז

במהלך שבוע 9 ולמעשה עד תחילת החודש החמישי, את לא חייבת להגיד לאף אחד שום דבר לגבי ההריון שלך. זה עניין אישי ואינטימי שלך ושלך בלבד. וכך, גם ההחלטה האם לספר בזמן ראיון עבודה על ההריון היא החלטה שלך בלבד.

בהצלחה
דוד
30/10/2017 09:04
היי שלום,
רציתי בבקשה לדעת אם מעסיק יכול לפטר עובד בעת ימי האי כושר (91 ימים) בתאונת עבודה או לעשות "גמר חשבון "?
עורך דין
30/10/2017 09:05
שלום דוד

ככל ולעובד אין יותר ימי מחלה צבורים מותר למעסיק לפטר אותו בכפוף לקיום הליך פיטורים תקין וחוקי.

בהצלחה
ליטל
29/10/2017 12:29
לאחרונה עזבתי את עבודתי שבה עבדתי שנתיים וחצי (זה היה לפני שמלאו לילד שלי 9 חודשים). הגשתי מכתב התפטרות וביקשתי את כל המגיע לי מבחינת פיצויים וכל שאר הזכויות בהתפטרות לגידול הילד.

ביום חמישי האחרון קיבלתי הצעת עבודה שחבל לי להפסיד אבל מצד שני אני מפחדת שלא אקבל פיצויים מהמקום עבודה שהתפטרתי כי הבנתי שיש חוק שמקבלים פיצויים רק אם זה לטובת גידול הילד.

יתכן שלא ישלמו לי בגלל שיצאתי לעבוד? יש להם איך לדעת? והאם הביטוח לאומי קשור לזה? אני אשמח לשמוע חוות דעת של עורך דין על המקרה הזה.
עורך דין
30/10/2017 09:04
שלום ליטל

אמהות רבות עושות שימוש בזכות להתפטר לצורך טיפול בילד ותקופה קצרה לאחר מכן ממשיכות לעבוד במקום עבודה אחר. למעשה, ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד ולהתחיל לעבוד מיד במקום עבודה חדש - אין כל מניעה חוקית לכך. בכל מקרה, ועל מנת שהמעסיק הקודם ששילם לך פיצויים לא יוכל לבוא בטענות, עליך להיות מסוגלות להציג הוכחות ברורות לכך שהמשרה החדשה שמצאת מאפשרת לך להיות "יותר אמא".

זה למעשה אומר שתצטרכי להוכיח שאת עובדת פחות שעות, פחות משמרות או בלי משמרות לילה, לוקח לך פחות זמן להגיע אל העבודה וחזרה ממנה הביתה, אין עבודה בסופי שבוע / חגים וכדומה!

מותר לאישה לצאת לעבוד מיד לאחר שהתפטרה כאמור, ולו שתוכל להראות כי משרתה החדשה מאפשרת לה לבלות יותר זמן עם התינוק/ת.

בהצלחה
שירלי
29/10/2017 15:10
שלום,
מה המינימום של דמי אבטלה ?
כיוון שהמשכורות האחרונות שלי נמוכות מאוד.

ובנוסף, אם חתמתי אבטלה לתקופה של חודש , ואז התחלתי עבודה חדשה, והיא לא מתאימה לי.
האם אהיה זכאית לחזור ולחתום לתקופה שנותרה לי מהזכאות ?
עורך דין
30/10/2017 08:59
שלום שירלי

באתר זה תוכלי למצוא כתבה מפורטת המסבירה על דמי האבטלה והיקף הזכאות בהתאם לחוק. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
איתמר
29/10/2017 15:10
שלום רב,
אם אין בכך טורח גדול, אשמח אם תוכלו להבהיר לי בעניין פיצויים ועזיבת עבודה.
לאחר כמעט שנתיים של עבודה בבית מלון התפטרתי לפי הנוהל המקובל , מה שלפי ההסכם הקיבוצי מחייב אותם לשחרר לי 72% מן הפיצויים.
עברו שלושה חודשים מיום העבודה האחרון שלי שם, ועדיין לא קיבלתי טופס 161. המלון טוען כי זה לא בידיו אלא בידי מלון אחר ברשת, שלוקח לזה המון זמן, ושאין להם מושג כמה זמן ייקח.
ברצוני לדעת האם הם מחוייבים בפועל להעביר אלי את הטופס לאחר פרק זמן מוגדר בחוק, ובמידה שלא מה ניתן לעשות בנידון?
עורך דין
30/10/2017 08:58
שלום איתמר

עליך לפנות בכתב אל המעסיק בדרישה לקבלת המסמכים החסרים.

בהצלחה
מורן
29/10/2017 15:18
שלום ושבוע טוב לכולם

עובדת שבה לעבודה לאחר תום חופשת הלידה למשרה חלקית (על פי רצונה) ואז חזרה למשרה מלאה. האם זכאית לתשלום שעת הנקה על החודשים בהם עבדה משרה מלאה ? הכל כמובן במסגרת הזמן בו היא זכאית לשעת הנקה.

תודה מראש ויום נפלא
עורך דין
30/10/2017 08:57
שלום מורן

העובדת זכאית לשעת הנקה, לפי הקבוע בחוק, רק עבור התקופה שבה עבדה במסגרת משרה מלאה.

בהצלחה
ליאל
29/10/2017 15:20
1. האם הגיוני שהמעסיק נותן לי רק חלק מתשלום דמי מחלה "מקדמת חופש מחלה" בטענה שהוא ממתין לחברת הביטוח שיאשרו ויעבירו לו את הכסף של ימי המחלה? במידה וכן ההפרשים פוגעים לי בממוצע ובדמי הלידה כי כרגע אני בחודש תשיעי יש לי מה לעשות בנושא או לקבל את הגזרה?

2. איך עובד החוק החדש בו מגיע לגבר שבוע חופש אחרי הלידה? הבנתי נכון זה מוגדר כחופש? על חשבון מי?
עורך דין
30/10/2017 08:54
שלום ליאל

1. אין סיבה שתהיה פגיעה בדמי הלידה שלך. עובדות רבות נעדרות מהעבודה בימים שלפני הלידה בשל מחלה. פקידי המוסד לביטוח לאומי מודעים לכך ומתחשבים במצב בעת חישוב דמי הלידה. תוכלי להציג תלושי שכר של חודשי עבודה מלאים והחישוב יעשה לפיהם (הציגי גם את אישורי המחלה כמובן).

2. יש באתר זה סקירה נרחבת בנושא חופשת לידה לגברים ומומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
מילה
30/10/2017 07:53
שלום לכם

3 וחצי שנים רני עובדת בחברה פרטית בעיר נתניה. בשנת 2017 עקב כל מיני סיבות לא ברורות, בכל חודש, יש לנו איחור במשכורת. זה כבר הפך להיות שגרה. אין משכורת במועד אף חודש לאף אחד מהעובדים. אנחנו מתבדחים "מתי נקבל את השכר החודש" למרות שזה לא מצחיק אף אחד. הבנתי שזאת הלנת שכר אסורה. איזה זכויות יש לעובדים שסובלים מהלנת שכר חוזרת ונשנת?
עורך דין
30/10/2017 08:52
שלום מילה

רצוי שכל העובדים שסובלים מהמצב או כמה שיותר עובדים, יפנו אל המעיק בכתב וידרשו להפסיק את הלנת השכר. היה והמצב יחזור על עצמו לאחר שהמעסיק יקבל את המכתב תוכלי להתפטר בדין מפוטרת.

בהצלחה
עלמה
29/10/2017 11:53
שלום ,
אשמח להבהרה כמה שעות זה חצי משרה ?
לפני שילדתי עבדתי 42 שע שבועיות.
אחרי שילדתי , כאמא לילד עבדתי 40 שע שבועיות.
כעת, ביקשתי להקטין אחוזי משרה ולעבוד חצי משרה בלבד. מה מספר השעות שאני מחוייבת לעבוד על פי חוק כאמא לילד בן שלוש? האם זה לא החצי מ 40 שעות ?
לציין. שאני עובדת במגזר הציבורי / ברשות מקומית.

תודה רבה מראש!!
א.י
29/10/2017 10:59
נגמר לי החל״ד ב-31.10 (15 שבועות)

1. אם אני חוזרת לעבודה בעוד חודש האם עליי להודיע למעסיק על הארכת חופשת הלידה +עידכון לכמה זמן הארכה? ואם כן- אשמח לנוסח.

2. אם אחזור לעבודה למשך חודש (כדי לסיים את תקופת הותק של שנה כדי להיות זכאית לפיצויים - התחלתי עבודה ב-01.08.16 הפסקתי עבודה ב-16.07.17 ילדתי ב-18.07.17) האם יהווה לי בעיה אחרכך לבקש אבטלה?

3. אם ברצוני לא לחזור לעבודה האם אני זכאית ישר לדמי אבטלה?
סיוון
29/10/2017 10:59
חברה אמורה לחזור לעבודה השבוע מחופשת לידה. לפני הלידה עבדה רק בסניף אחד ובימי שישי לפעמים בסניף אחר.

עכשיו כשצריכה לחזור - הבוס שלה הודיע לה שהוא רוצה שהיא תתחלק ב-3 סניפים שכל אחד מהם בעיר אחרת. חודש לפני החזרה היא ביצעה שיחת תיאום ציפיות עם הבוס והוא לא הזכיר את זה.

אדגיש שהיא שמה את הילדים בגנים סמוך למקום עבודתה (בעיר אחרת) על סמך אותה שיחה שבוצעה לפני חודש.

האם זה נחשב הרעת תנאי עבודה לפי החוק? אשמח לשמוע חוות דעת של מומחה לדיני עבודה במקרה הזה.
כפיר
29/10/2017 10:51
שלום,
לפי כחודש וחצי השתחררתי מהצבא, בזמן שירותי הצבאי עבדתי משמרת אחת בשבוע בבית קפה. מאז גיל 21(קצת פחות משנתיים) כל חודש הופרש סכום מסויים מהמשכורת שלי לטובת קרן פנסיה כחוק. לפני כחצי שנה גיליתי שמתוך שנתיים שמפרישים לי כסף לטובת הפנסיה רק חצי שנה באמת נכנס כסף וכל השאר המעביד כנראה שמר לעצמו. לאחר פנייה למעסיק הוא טען שזו טעות מצידו והוא ייסדר את העניין בהקדם האפשרי. עד היום (כבר חצי שנה) אני מקבל הבטחות שווא שהכסף יופרש בצורה תקינה בכל רגע. כרגע אני נמצא במצב שהמעסיק לא יוצר קשר, לא עונה להודעות או שיחות. עקב זה שעבדתי רק משמרת אחת בשבוע מדובר בסכום נורא קטן - שכנראה לא יישתלם לקחת עורך דין.

מה אתם ממליצים לעשות בשלב זה?
יאיר
29/10/2017 10:48
נקבע לי גישור בבית הדין לעבודה בשבוע הבא. התקשרו אליי משם והודיעו שהנתבע הגיש בקשה לדחות את הדיון בטענה שיש להם עניינים בבית משפט אחר באותו היום, כמובן שהפקידה שדיברה איתי שאלה אותי אם אני מעוניין להסכים לדחות את הגישור.

שאלתי היא האם מומלץ לי להסכים לדחייה של הדיון?

(נאמר לי שהרשמת מחכה לתשובה ואוליי היא מצפה שאבוא לקראת)

תודה
קרן
29/10/2017 10:36
בוקר טוב,
האם חובה על המעסיק להנפיק תלוש שכר עבור כל חודש שבו הייתי בחופשת לידה? (סה"כ 11 חודש כולל שמירת הריון).
חסרים לי 2 תלושים אחרונים והמעסיק אומר שבגלל שאין ניכויים או הפרשות אז לא מנפיקים לי תלוש.נ שמע לי לא הגיוני כי אם אין תלוש זה כאילו ולא הייתי במסגרת בחודשים האלו.
ט.א
29/10/2017 10:33
שלום לכולם,

בשבוע שעבר נתקלתי במודעה שחברה מסויימת מחפשת עובדת ליום ו' בלבד בשעות מסויימות 40 ₪ לשעה.
התקשרתי, היא שאלה שאלות עניתי לה והיא קבעה איתי ליום למחרת בבוקר.

בסוף השיחה אמרתי לה שאני חייבת לציין שאני בהריון. והיא פתאום אמרה לי: לא מתאים. אמרתי לה מזל שהשיחה מוקלטת והיא ניתקה. הבנתי שיש מה לעשות בעיניין, השיחה באמת מוקלטת ושמורה אצלי. היא אפילו לא שאלה איזה שבוע איזה חודש כלום!
ממש מעליב ומשפיל! כיאלו בגלל ההריון אני סוג ז'.

יש מישהו שיכול לעזור? תודה.
דניאל
29/10/2017 08:16
רציתי לשאול לגבי מצב בעייתי שנתקלתי בו.
אני עובדת כבר מעל שנה בקופת חולים ליד הבית (עובדת חיצונית ולא של המרפאה).
לאחרונה נאמר לי שמעבירים את כל העובדים למוקד במקום שהוא רחוק ולא נוח מבחינת גישה ופוגע לי באפשרויות של להכניס ולהוציא את הילד מהגן.
כמובן אני ערה לסיטואציה שאם אתפטר אף אחד לא ירצה לקבל אשה בהריון לעבודה אחרת, ומצד שני לא אוכל גם להכניס את הילד, להגיע ב2 אוטובוסים ולצאת מוקדם בכדי להוציא את הילד מהגן.
הדבר יגרום לכך שאעבוד שעתיים-שלוש ביום ויפגע לי אנושות במשכורת.
מה אוכל לעשות?
עורך דין
29/10/2017 08:30
שלום דניאל

יכול להיות שאת מתארת מצב של הרעת תנאי העסקה, ומצב זה אינו מקובל לא כל שכן בזמן שאת בהריון. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בפגישה עם עורך דין, על מנת להחליט איך מוטב לפעול במצב זה.

בהצלחה
לירון
29/10/2017 08:29
אני אמורה להתחיל מקום עבודה חדש
ומעביד אמר שאין לי סכם עבודה
רק לאחר חודש הוא יחתים אותי יל הסעם עובד
האם זה תקין?
ריקי
28/10/2017 23:54
בני בן השנתיים שבר את הרגל והוא מגובס כולו
ללא יכולת תזוזה
הודעתי למקום עבודתי שעד להודעה חדשה איני יכולה לבוא
אני יכולה לקבל תשלום על כל הימים שאני אתו בבית
תקופה של 6 שבועות?
תודה
עורך דין
29/10/2017 08:26
שלום ריקי

המעסיק מחוייב לשלם לך רק עבור ימי מחלה שצברת ולא מעבר לכך, אלא אם יאשר לךלנצל גם ימי חופשה שצברת.

בהצלחה
קרן
29/10/2017 06:29
שלום,
אני עובדת בחברה גדולה וחתומה על הסכם קיבוצי. בהסכם שחתמתי עליו מול החברה כתוב
"הינך זכאי לקרן השתלמות על פי הוראות ההסכם הקיבוצי",
כשחתמתי ההסכם הקיבוצי אמר חצי שנה, לאחר שלושה חודשים שונה לשנה, ועכשיו אחרי 8 חודשים עדיין לא פתחו לי אותה...

אציין כי גם בהסכם שחתמתי עליו כתוב שכר מסויים ועכשיו בהתאם לשינוי של ההסכם הקיבוצי אני מקבלת שכר שונה, גבוה יותר.

האם מגיע לי לפי מה שנאמר לי כשהצטרפתי לחברה
או לפי ההסכם החדש? (שבתכלס מרע איתי...)
עורך דין
29/10/2017 07:54
שלום קרן

על פניו חוזה עבודה אישי שמיטיב עם העובדת יחול לגביה. ההסכם הקיבוצי יחול בכל מקום שתנאיו משפרים את תנאי העבודה שהוסכם עליהם בחוזה האישי שלך.

בהצלחה
אלכס
29/10/2017 06:30
שלום .
אשתי הייתה מועסקת בחברה כלשהיא במשך שנה וחצי .
לפי התלוש שכר הופרשו לה מדי חודש כספים לקרן הפנסיה .

לאחר סיום העסקה ( התפטרות אחרי לידה ) גילתה שהכספים שכביכול הופרשו לה אינם נמצאים בקופה שלה אצל חברת הביטוח .

משיחות רבות שקיימה עם החברת ביטוח , קיבלה תשובות שונות ודרישות להמצאת מסמכים שונים - רובם טפסים שהמעסיק צריך להוציא על מנת שהכספים שלדברם נמצאים ב"קופת מעבר" יועברו לקופה שלה .

המעסיק ( לשעבר) אינו משתף פעולה ולא ממש מעוניין לשוחח עם חברת הביטוח ( יש לציין שמדובר בחברה קטנה של כמה אנשים ) , ונראה כעושה טובה לענות מדי פעם לאשתי . הרו"ח בחברה כלל לא עונה לאשתי .

אשתי מקיימת כל הזמן את השיחות מול החברת ביטוח ודואגת להעביר טפסים . היא עדיין לא קיבלה טופס 161 .

האם זו חובת המעסיק לדאוג שהכספים יועברו אליה ? ובמי ניתן להיעזר לפני שמאיימים על המעסיק בפנייה לעורך דין ?

תודה .
עורך דין
29/10/2017 07:53
שלום אלכס

אכן, חובתו של המעסיק לתת לעובדת שסיימה את עבודתה אישור חתום לשחרור קרן הפנסיה. אשתך יכולה לקלב את האישור מחברת הביטוח ולהעביר אותו למעסיק, בצירוף מכתב שלה המבקש ממנו למלא את האישור. כמו כן, ראוי לכתוב במכתב כי אי שחרורה של קרן הפנסיה מסב לאשתך נזק כלכלי ולכן המעסיק מתבקש לעשות זאת ללא דיחוי.

אם לא יענה בחיוב למכתב זה ולא יעביר את האישור החתום, יש לפנות לעורך דין.

בהצלחה
ו.מ
28/10/2017 21:47
שלום לכולם,

אמא שלי עברה ניתוח החלפת מפרק לפני שלושה חודשים. בעוד כחודש וחצי יעשו לה ניתוח של המפרק השני. לפני הניתוח הראשון היא עבדה אצל המעסיק קרוב ל 4 שנים. מכיוון ששתי הניתוחים מבוצעים אחד אחרי השני היא לא תוכל לחזור לעבודה בשנה הקרובה ולא ידוע אם בכלל תוכל לחזור לעבודה הזו, מכיוון שקיים מאמץ פיזי בעבודה. לאחר בקשה מצדינו, המעסיק לא מעוניין לתת מכתב פיטורים. אם אמא תפנה לרופא תעסוקתי והוא יתן חוות דעת רפואית שאמא לא כשירה לעבוד ולחזור לעבודה הזו, האם מעסיק מחויב לתת מכתב פיטורים, כמובן עם כל התשלומים המגיעים לה כגון: פיצויים וכו'.

תודה רבה מראש!
נטלי
28/10/2017 21:45
שואלת עבור חברה שלי.
עבדה במקום עבודה שנתיים, ויצאה לחופשת לידה בת 5 חודשים. כרגע במידה ורוצה להתחיל במקום עבודה אחר, מה היא צריכה להגיד במקום עבודה שאותו היא רוצה לעזוב, על מנת לקבל את הפיצויים של השנתיים שלה? במידה ותאמר כי עוזבת לטובת גידול הילד.. הריי זאת לא הסיבה. אך רוצה לקבל בכל זאת את הפיצויים.

לתשובתכם אודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ