פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 398
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נועה כהן
28/10/2017 20:36
האם מגיע 40 שעות כל הריון? או שנה קלנדרית ?
בעבודה אמרו לי כי מימשתי הכל בהריון הקודם אז בהריון הנוכחי יתאפס לי רק בינואר..
האם זה מה שאומר החוק?
לירז
27/10/2017 05:33
בימים הקרובים אני עתידה לסיים גמול א
בעוד כשנה אני מסיימת חוזה במקום עבודתי (משרד הבטחון)
השאלה האם אני אקבל את הגמול גם בעבודה הבאה שלי בהנחה ואני לא יעבוד כעובדת מדינה.
הודיה
27/10/2017 00:17
המעסיקה שלי לא עשתה לי קופת גמל ופנסיה והתפטרתי מהעבודה ,
ועכשיו היא מכריחה אותי למלא את הטפסים של כל זה
ולקחת לי רטרואקטיבית הכל אחורה
למרות שהיא לא טרחה לעשות לי לאחר חצי שנה
שאלתי היא האם זה חוקי ?
עבודה
דינה
26/10/2017 22:57
שלום
חברתי מורה שעדיין לא עבדה בהוראה.. היא ילדה לפני חודשיים. ואותו זמן הגיע תורה במשרד חינוך לעסוק בבית ספר. הם סרבו להעסיק אותה כי היא בחופש לידה ונשאר לה עוד חודש . מה עליה לעשות??איך תשמור זכותה במקום העבודה שחכתה לו הרבה שנים?.
סוזי
26/10/2017 21:07
אז... נמאס לי להתבייש בכך שאני אמא,
אמא לילד מקסים בן 2.7,
אמא בלי עזרה של סבים וסבתות,
פשוט אמא מאושרת שאוהבת להיות אמא ורוצה עוד ילדים....
היום הייתי בראיון עבודה, המראיינת שניכר בה ששלב ההריונות והלידות כבר יובל שנים מאחוריה, החליטה לשאול אותי את השאלות שאנחנו הכי שונאות:
"ועם מי יהיה הילד כשהוא לא ירגיש טוב?",
"ההורים שלך גרים לידך?"
"את מתכננת עוד ילדים בזמן הקרוב?",
ואז עשיתי את מה שתמיד פינטזתי עליו - קמתי, הודיתי לה על ההזמנה לראיון, הודעתי לה שאני לא מוכנה לעבוד במקום עבודה שמדכא את האמהות שלי, הסברתי לה שאני לא מוכנה לעבוד במקום עבודה שיעודד אותי לשלוח ילד עם חום לגן, ובלבד שאני לא אחסיר ימי עבודה, ושאני לא מוכנה להתבייש ולהתנצל על כך שאני אמא!

יצאתי והרגשתי חופשיה ומאושרת!

אימופוביה - די!
אולגה
26/10/2017 21:01
שואלת בשביל חברה החוזרת לעבודה אחרי חופשת לידה, עובדת משמרות ושוקלת להעסיק מטפלת בערב בימים בהם המשמרות שלה ושל בעלה חופפות למספר שעות כדי שתפגוש, תקלח ותאכיל את הילדים בגילאי 6 חודשים, 4, 7 שנים. מהו התשלום המקובל עבור שעה? ומהן השאלות שיש לשאול בריאיון עבודה מהסוג הזה? אילו זכויות סוציאליות צריך לתת למטפלת אם בכלל? האם צריך להוציא לה תלוש משכורת כמו לעובדים שכירים?

עצות לתיאום ציפיות אופטימלי יתקבלו בברכה
מירב
26/10/2017 20:57
היי
אני בחל"ד בתשלום ויש במשרד שלי (התחבורה) נופש בבית מלון בתל אביב.

ביקשתי להצטרף לנופש ונאמר לי שאין עלי ביטוח ולכן לא אוכל. אז ביררתי עם ביטוח לאומי שאמרו שאין בעיה אני מבוטחת על ידם גם בנופש של המשרד שלי. אז ביקשתי שוב. ואמרתי להם שיש ביטוח.

ואז אמרו לי שהם פשוט לא מאשרים לי לצאת בלי איזו סיבה.

אני עובדת משרד ממשלתי ענק. לנופש הזה זכאים כל עובדי המשרד. מדובר במאות עובדים (אולי יותר)ורק לי לא נותנים. זה נופש שמחכים לו כל השנה. האם מותר להם למנוע ממני את הזכות לנופש, ואן כן או לא איפה זה בחוק?

תודה
לירון
26/10/2017 20:55
ביצעתי בדיקת מי שפיר ויש לי שאלה
קבלתי 3 ימי מחלה
1. אני מקבלת רק יומיים במסגרת השעות לבדיקת הריון והיום השלישי הולך לאיבוד יורד לי מהשכר ?
2. כל שלושת הימים ירדו לי מהשעות בדיקת הריון?
3. יומיים מהשעות לבדיקת הריון והיום השלישי מימי המחלה?

כמובן העדפה שלי שזה ירד לי מהשעות לבדיקת הריון כי אני אנצל אותה .

אני לא יודעת מה לעשות ובמקום העבודה שלי אין ממש את מי לשאול. אני חייבת לבוא בטוחה בעצמי לפני שאני פונה אליהם שלא ינצלו את חוסר הוודאות שלי.

תודה
נויה
26/10/2017 20:54
אני עובדת במקום העבודה שלי חצי שנה (אבל יש לי רצף של תלושים ממקום עבודה קודם)
אני נמצאת בשבוע 30 בחודש שביעי. אני בכל מקרה מתכננת להתפטר אחרי החופשת לידה. כרגע המנהלת ממררת אותי ומנסה לגרום לי להתפטר כבר עכשיו. השאלה שלי היא אם אני יוצאת לחופשת לידה כבר עכשיו זה משתלם לי כלכלית ? או שאם אני מחליטה עכשיו לצאת לחופשה ללא תשלום אני עדיין זכאית לקבל את החופשת לידה שמגיעה לי? ואם אני יכולה להגיד שיצאתי לשמירת הריון אף על פי שאין לי המלצה מרופא ואפילו לא לנסות להגיש את התביעה לביטוח לאומי כי בכל מקרה אין לי צורך בזה. (חוץ מלקחת בחשבון שחודשיים לא יהיה לי משכורת)
קרן
26/10/2017 20:54
שלום, אני עובדת במקום עבודה שנתיים וחצי, הציעו לי לעבוד מחצית מהשעות אותן עבדתי לפני היציאה לחופשת לידה, סירבתי וביקשתי לעבוד את אותן השעות שעבדתי. כרגע בלי עבודה מכיוון שתכננתי לחזור והם לא שמרו לי על השעות. מה עושים? על מה ניתן לתבוע?
רז
26/10/2017 20:52
בדקתי בחברה הרשומה בתלוש המשכורת שלי (בתור זו שאליה מוזרמים הפרשות הפנסיה) וגיליתי שקיימת קרן פנסיה על שמי אבל היא ריקה ולא בוצעה אליה אף הפקדה, אני עובד במקום העבודה שנה וארבעה חודשים.
הבנתי שלפעמים קורה מצב בו יש "סוכן פרטי" שמטפל בקרנות וייתכן שהחשבון מנוהל על ידו ולכן החברה לא רואה הפקדות בחשבון שעל שמי.

האם זה נכון?
ואם כן - מה עליי לעשות כדי להגיע לאותו סוכן?
(בהנחה שהמעסיק שלי לא משתף פעולה)

אודה מראש לתשובותיכם!
אור
26/10/2017 20:50
שלום לכולם,
הייתי במחלה עקב תאונת עבודה, 6 ימים בסוף ספטמבר, ועוד 5 ימים בתחילת אוקטובר (בניהם היה יום עבודה 1 שלאחריו לא יכולתי להמשיך לעבוד עקב הפציעה), סה"כ 11 ימי מחלה, 2 טפסי המחלה היו רשומים כתאונת עבודה.
הגשתי תביעה לתשלום לביטוח לאומי, עם כל המסמכים הנדרשים, בתאריך 17/10, והיום קיבלתי תשלום מביטוח לאומי על סך 1225 ש"ח, יום עבודה שלי של 8.5 שעות שווה ערך ל310 ש"ח, ולפי הבנתי מחלה של תאונת עבודה הינו תשלום 100% מהשכר, האם קיבלתי את מלוא הסכום שהייתי צריך לקבל? כשדיברתי עם נציגה בטלפון היא אמרה לי שקיבלתי לפי 10 ימים, ושעליי לשלוח מכתב על מנת שייבדקו את הנושא.
אני סטודנט שעובד בדרך כלל 50% משרה, ובחודשיים האחרונים בחופש עבדתי על 100% משרה.
האם יש משהו שניתן לעשות מעבר לשליחת מכתב?
ג'ולי
26/10/2017 15:59
היי שואלת לגבי תשלום עבור ימי חופשה
איך מחשבים את סכום ימי החופשה
כשהמשכורת מתבססת על
בסיס 1800
נסיעות 213
ועמלות שמשתנות מחודש לחודש
אם לקחתי 3 ימי חופשה
האם המעסיק אמור להוריד לי 3 ימים מהבסיס שהוא 1800
עובדת במשרה מלאה
22 ימים 186 שעות
תודה
שרית
26/10/2017 15:58
שאלה : עובד שמגיע להתלמדות פעמיים כל פעם שעתיים ולהתלמדות השלישית שנקבעה מחליט העובד לא להמשיך האם בעל העסק חייב לשלם את השעות האלה ?
בהנחה שבעל העסק הביא עובד אקסטרה לאותם המשמרות שיהיה צמוד למתלמד .
(ברור שאם המעסיק מחליט שלא להעסיק אותו חייב לשלם,אבל אם יוצא מצב שבאים כאלה ש'רוצים' לעבוד אבל בסוף רק רוצים את הכסף של ההתלמדות)
ספיר
26/10/2017 15:56
היי לכולם אשמח לעזרה,
עבדתי בחברה למתנסים בגן שנתיים ו4 חודשים ומסיבות שלהם הם החליטו להעביר אותי לגן אחר ולא הסכמתי אז ביקשתי שיכתבו לי מכתב פיטורים ,
שביררתי עם הוועד של החברה לטענתו הוא אומר שאני לא זכאית לפיצויים ואפילו לא לחתום זה נכון?
אגב ביקשו שלא אגיע גם לעבודה ולגבי השעות אני מדווחת באישורם.
סתיו
26/10/2017 15:51
היי, צריכה התייעצות. אני עובדת באבטחה, לא עובדת שבתות וחגים עקב ששומרת שבת.
עכשיו שהתחלף לשעון חורף לשבת הבאה בקשו ממני להגיע לעבוד
משמרת לילה, מוצאי שבת משעה 18:15 ששעת האיסוף היא 17:30. ושעת יציאת שבת היא ב17:30 בדיוק סמוך ליציאת השבת.
רוצה לדעת האם יש חוק שאומר על זמן התארגנות מסוים לאחר צאת השבת לעבודה? כמו להכין אוכל להתקלח וכדומה.
חן בנון
26/10/2017 15:50
ברצוני לשאול העם ברמן קפה נחשב לעבודת כפיים ועם מגיע לו הפסקה במידה ועבד 8 או 6 שעות?
ומתי אני רשאי לנצל אותה
רויטל
26/10/2017 10:45
אני עובדת 10 שנים במקום עבודתי , וכשהגעתי לעבודה חתמו איתי על שכר של 5000ש"ח נטו,רציתי לשאול האם לא מגיעה העלאה בשכר כאשר יש עליה בשכר המינימום במשק?
מורן
26/10/2017 09:21
אישה בת 47 עובדת באותו מקום כ-9 שנים ויש דיבורים על פיטורים ללא סיבה הגיונית (שהיא לא מסתדרת עם שאר העובדות אך היא בעצם עובדת לגמרי לבד, ובמהלך 9 השנים הללו לא הייתה עליה אפילו תלונה אחת...) יכול להיות שזה בגלל שלא רוצים לתת קביעות או להעלות משכורת?
אוריה
26/10/2017 09:17
היי, אז ככה אני בת19 וחצי,
ועבדתי בעבר בעבודה זמנית לפי שעות שהשכר הוא מנימום כלומר 26.88
בקיצור האחראית רצתה שאני יבוא לעבודה בין חמישי לשישי שהשעות
03:15ליפנות בוקר ועד11:30.
לפי מה שאני יודעת שבגלל שזה תעריף לילה לפחות עד 6 בבוקר החברה צריכה לשלם יותר
,עזבו שזה יום שישי ואני גם חושבת שזה גם שעות נוספות ,מבירור עם המעסיקה אמרה לי ששאלה והשכר נשאר רגיל אותו מחיר מנימום !!
(כמובן שיותר לא אעבוד אצלם . )
מה אפשר לעשות עם זה,
האם יש כאן הפרת זכויות עובד למרות שזה עבודה זמנית ..אם כן מה הדין על זה,
והאם יש עוד בעיות במקרה שלא ידעתי ??
תודה
רותם
26/10/2017 09:16
חברים שלי עובדים באולם אירועים כבר הרבה זמן מאז ומתמיד הביאו את המשכורות באיחור תמיד באיחור של בערך 10 יום כלומר ב20 לחודש, החודש הזה 2 חברים שלי לא קיבלו את המשכורת עד ליום הזה !!! (למרות ששאר העובדים כבר קיבלו את המשכורות)
הם איימו עליהם וצעקו ואפילו ההורים התקשרו לאולם ואמרו שיתבעו אם הכסף לא יגיע עד היום אבל הכסף עדיין לא הגיע ושום דבר לא מעניין אותם !!!

ופה אני מבקש את עזרתכם לאן הם יכולים לפנות ? שמעתי שיש משהו של הנוער העובד והלומד אבל אני לא יודע בדיוק אז לא מצאתי באינטרנט.

יש עוד בעיה יש דיבורים שהאולם בקשיים כלכלים והם מפחדים שברגע שבעל האולם יכריז פשיטת רגל הם לא יראו את הכסף זה באמת יכול לקרות ? או שהמדינה מתערבת ?

תודה לעוזרים
אברהם
26/10/2017 09:15
שלום רב,

שמעתי כמה פעמים בעבר שלפי פסקי-דין קודמים שניתנו בנושא טיפים במסעדות ויצרו תקדימים בבתי-משפט בישראל, זה חוקי לגמרי שבעל מסעדה יקח לעצמו את כל הטיפים שהלקוחות השאירו וישלם למלצרים שלו שכר מינימום (אני מכיר שתי מסעדות שככה זה עובד שם).

לי זה נראה כמו הטעיה מטורפת כלפי הלקוחות וגניבה מהמלצרים, ואני מתקשה להבין איך דבר כזה חוקי.

ואשמח מאוד לקבל מעורך-דין שבקיא בנושא קישור/שם של פסק-דין שעל פיו התקדים הזה נקבע.

תודה רבה מראש
עדן
26/10/2017 09:14
שלום לכולם.
לאחרונה שמתי לב כי לא משלמים לי תשלומי הבראה.
תשלומי ההבראה במקום בו אני עובד מתבצעים מידי חודש.
(ולא מידי שנה כמו במקומות עבודה אחרים)
פניתי לחשבת השכר לוודא שאינני טועה מאחר וגיליתי זאת במקרה (לרוב אני לא מסתכל על התלוש בכלל).
חשבת השכר טוענת שמאחר והחסרתי מהעבודה (תקופות מבחנים וכו) אז יש צורך לחשב לך את ההבראה באופן ידני.

שתי שאלות:

1. האם תשלומי ההבראה הוא תשלום קבוע או באמת תשלום יחסי כפי שהיא טוענת?

2. האם זה חוקי בכלל לא לשלם תשלומי הבראה בזמן?

בזמן - הכוונה כמו לשאר העובדים שמקבלים מידי חודש.
מושי
26/10/2017 08:01
כמנהלת מעון שתפקידי הוא לדאוג שכל המעון יתנהל טוב. במקרה שמטפלת מחסירה על המנהלת כמובן לדאוג לממלאת מקום.מכיוון שיש מחסור חמור במטפלות המעונינות לעבוד במעונות עקב השכר הנמוך והעבודה הקשה קורה הרבה שאני המנהלת צריכה למלאות מקום מטפלת כשאין.
ועובדת שעות כמטפלת בנוסף לעבודת הניהול.המוסד מסרב לשלם לי על זה מכיוון שאני מנהלת וכל המעון עלי.
שאלתי-
אם אני עושה תפקיד שממילא היו משלמים למלוי מקום למה כשאני עושה זאת אני לא מקבלת תשלום.?
כמו כן אציין שאני חדשה ועוד לא חתמנו חוזה ואמרתי בפירוש שאני לא מסכימה .
מהן הזכויות?האם יש לי אפשרות להתעקש על קבלת התשלום של מלוי מקום?
מ.ר
25/10/2017 17:50
אני עובד במטב מועדון לקשישים מקבל שכר חודשי מקום העבודה עובר שינויים ושיפוצים במהלך התקופה היו שלושה ימי הפסקת חשמל יזומים שנאלצנו לקחת חופשה האם זה חוקי?
אנסטסיה
25/10/2017 17:37
הטפסים שלי נדחו כתוצאה מחוסר בחומרים

שלחתי שוב את כל הטפסים עקב חופשת מחלה מפציעת עבודה

כרגע כבר חודש שאין תשובה ולא כסף

מה אני תריכה לעשות?
ישבתי בבית חודשים עקב הפציעה
יולי
25/10/2017 10:52
בוקר טוב
אני עובדת במקום עבודה מ'ס שנים מכובדות, ילדתי לא מזמן ואני שוקלת לחזור לעבודה ולהתפטר לצורך גידול הילד, עדיין לא עברו 9 חודשים מרגע שילדתי:
1. האם אני חייבת לתת הודעה מוקדמת לאחר הגשת מכתב התפטרות? כמה זמן הודעה מוקדמת?
2. כמה זמן לפני תום 9 חודשים מרגע הלידה עליי להגיש את המכתב?
3. האם אני יכולה להיות בחופש מחלה על חשבון הודעה מוקדמת?
4. אילו נקודות חשוב לציין במכתב התפטרות לצורך מטרת גידול הילד?
5. חלק מהפיצויים מושלמים משכורת ממוצעת כפול שנות עבודה?
תודה לעונים.
איתי
25/10/2017 10:51
חברת הייטק מוציאה במהלך תקופת ההכשרה הראשונית עובדים להסמכה בחברה חיצונית בעלות של כמה אלפי שקלים. האם חוקי לדרוש בחוזה שבתמורה לכך העובד מתחייב לעבוד שנה בחברה, ולא, הוא ישלם את מלוא הקורס בעת שבירת החוזה?
ורה
25/10/2017 10:49
בוקר טוב,
שאלה בדיני עבודה - האם מותר למסור הודעה על הפסקת עבודה בזמן שהעובד נמצא בחופשת מחלה? ואם כן, ממתי מתחילים לספור את ההודעה המוקדמת - מיום ההודעה או ממתי שהעובד חוזר מחופשת המחלה? יש לציין שהשימוע התקיים ממש לפני שניתנה חופשת המחלה. תודה רבה!
גפן
24/10/2017 08:57
אם אני עובדת 7 שעות במשך 5 ימים בשבוע (מקום העבודה פעיל בימים א-ה) ונעדרת בגין בדיקות הריון האם אני זכאית ל40 שעות בסהכ או ל-20 שעות? כי יוצא לי פחות מ43 שעות שבועיות לעבוד
עורך דין
25/10/2017 09:32
שלום גפן

תוכלי למצוא באתר זה כתב המפורטת אודות 40 שעות היעדרות בתשלום לצורך בדיקות הריון. מומלץ לקרוא אותה.

משך זמן ההיעדרות נקבע על פי היקף המשרה של העובדת, כאמור בסעיף 7(ה)(2) לחוק עבודת נשים:

(א) אשה שעובדת מעל 4 שעות ביום, במשך שבוע עבודה מלא המונהג במקום עבודתה, זכאית ל-40 שעות היעדרות בסך הכל במשך כל חודשי הריונה.

(ב) אשה שעובדת עד 4 שעות ביום, במשך שבוע עבודה מלא המונהג במקום עבודתה, זכאית ל-20 שעות היעדרות בסך הכל במשך כל חודשי הריונה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ