פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 376
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גאיה
07/12/2017 15:26
שלום. אני בחל"ת של חצי שנה מוסכם עם המעסיק (יש אישור כתוב על כך). מחוייבת באופן כללי להודיע על התפטרות חודשיים מראש. אני מתכוונת לעזוב את מקום העבודה (בגלל מעבר של המשרד לאיזור מרוחק ועוד סיבות) ולא לחזור מחל"ת. השאלה היא: האם בהנחה שאני מודיעה על התפטרות חודשיים לפני סיום החל"ת (או אפילו לפני), המעסיק יכול לחייב אותי להפסיק את החופשה ובפועל להתייצב לעבודה ולעבוד את החודשיים האלה. אני כרגע גם בהריון - לא קשור לא לחל"ת ולא להתפטרות, אבל מציינת זאת ליתר בטחון. תודה!
ציפי
07/12/2017 13:10
שלום אשמח להתייעצות בדיני עבודה,
אני עובדת במקום עבודה למעלה משנה מתחילה ללמוד בחודש הקרוב,
המנהל שלי לא מוכן להתחשב במערכת השעות הסטודנטיאלית שלי,
אם הוא נותן לי משמרות ואני לא מגיעה אליהן האם אהיה זכאית לפיצויים שמגיעים לי במידה ויפטר אותי?

כי המעסיק טוען שאם לא אתייצב למשמרות הוא יכול לפטר ולא לשלם פיצויים, הייתכן?
עורך דין
07/12/2017 14:08
שלום ציפי

לעובדת שמפוטרת מעבודתה יש זכות מלאה לקבל פיצויי פיטורים ורק במקרים קיצוניים מאד ניתן לשלול פיצויי פיטורים מעובדת לאחר פיטוריה. יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות שלילת פיצויי פיטורין - מומלץ לקרוא אותה.

במקרה שאת מתארת למעסיק אין זכות לשלול את פיצויי הפיטורים שלך במידה ויחליט לפטר אותך.

בהצלחה
איוון
07/12/2017 13:10
שלום לכולם.
התייעצות בדיני עבודה-

אימי פוטרה לפני כשלושה חודשים (בעקבות קשיים כלכליים וצימצומים בעסק - מדובר בעסק פרטי קטן).

עד כה (3 חודשים לאחר מכן) היא עדין לא קיבלה את כספי הפיצויים.
כמו כן, היה עיכוב בקבלת כל המסמכים הנצרכים לצורך פנייה ללשכת העבודה וקבלת כספי הביטוח לאומי מהלשכה- דמי אבטלה (פנתה ללשכה אבל עדין לא מקבלת כספים כי היו חסרים מסמכים מהמעסיק אשר הושלמו רק עכשיו).

המעסיק זורק את האשמה על הסוכן הביטוח, ואילו הסוכן (כאשר עונה, אם בכלל) זורק את האשמה על המעסיק...
כאשר פונים ישירות לחברת הביטוח נאמר כי חסרים מסמכים.

מה ניתן לעשות בנושא? ואילו זכויות יש לה בנושא?
אנחנו חושבים על תביעה של המעסיק והסוכן אשר מושכים כל אחד את העיניין מצידו.
עורך דין
07/12/2017 14:07
שלום איוון

אם חסרים מסמכים בחברת הביטוח ואמך קיבלה את הפיצויים המעמסיק, בדוק מול חברת הביטוח אילו מסמכים ודאג להשלים אותם. כל דרך אחרת רק תיקח יותר זמן וכנראה שגם תעלה יותר כסף (כמו לשלוח מכתב באמצעות עורך דין לדוגמא).

בהצלחה
יורי
07/12/2017 13:11
אני רק שאלה...
במידה ואני חולה ולא מרגיש טוב, הייתי אצל הרופא והודעתי למעסיק שאני במחלה, עברו יומיים והמעסיק שלח הודעה למה אתה לא מגיע לעבודה ולמה לא הודעת (למרות שכן הודעתי).
הטענה של המעסיק היא שגם כשאני במחלה אני בכל זאת צריך להודיע כל יום שאני לא אבוא...נשמע לי קצת הזוי ולא נתקלתי בדבר כזה עד היום.

תודה מראש!
עורך דין
07/12/2017 14:05
שלום יורי

לא ממש ברור מה הבעיה לעדכן את המעסיק בימי המחלה שלך. אם יש בידיך אישור מחלה מתאריך X ועד לתאריך Y עדכן אותו ואם הרופא יאריך את חופשת המחלה שלך, עדכן את המעסיק בהתאם.

בהצלחה
רויטל
07/12/2017 13:12
דיני עבודה
עבדתי כחודש וחצי בחנות תכשיטים, אתמול במהלך משמרת בושרתי כי אני מפוטרת בשל חוסר גמישות במשמרות ( על אף שבראיון העבודה סוכם על מספר המשמרות הזה). הפיטורין נעשו במפתיע ללא כל שימוע לפני כן.
האם זה חוקי? ניתן לנקוט בצעדים כנגד זה?
עורך דין
07/12/2017 13:54
שלום רויטל

פיטורים מעכשיו לעכשיו ללא קיום שימוע אסורים ומקימים לך זכות להגיש תביעה ולקבל פיצויי מהמעסיק. קראי באתר זה כבתה המסבירה באריכות את זכויותיה של עובדת המפוטרת ללא שימוע כאמור.

בהצלחה
נדב
07/12/2017 13:13
לאחרונה סיימתי תפקידי בארגון גדול. במשך עבודתי שם (שנה) לא הופקדו כספים כמוסכם לקופ"ג (הפקדות ספוראדיות ובסכומים נמוכים מהמוסכם בחוזה). מאז חודש מאי פניתי עשרות פעמים לגורמים שונים בארגון, ללא מענה ראוי.

ברצוני לתבוע את המגיע לי בבית הדין. ע"מ לוודא שמלוא זכויותי ישולמו לי , ארצה לשכור בעל מקצוע (עו"ד? רו"ח?) שיוודא שאכן אין חוסרים מלבד קופ"ג. האם אוכל לצרף את דמי שכ"ט שלו לתביעתי?

תודה
עורך דין
07/12/2017 13:53
שלום נדב

ניתן באופן עקרוני לצרף לסכום הנתבע כל הוצאה הכרוכה בהגשת התביעה. זה לא אומר שבית הדין לעבודה יפסוק את מלוא הסכום הנתבע - זה לא קורה ב 99% מהמקרים. יחד עם זאת, לרוב נפסקות הוצאות וכן תשלום שכ"ט עורך דין לחובת הצד שמפסיד בתביעה, אם כי אלה לא מגיעים לסכום שמכסה 100% מההוצאות של הזוכה על פי רוב.

בהצלחה
יוגב
07/12/2017 13:40
אני עובד בשכר שעתי, עבדתי במשמרת של 3 וחצי שעות, האם המעסיק שלי יכול להחליט שהוא משלם לי החזר דמי נסיעות של 11 ש"ח במקום 22? או שדמי נסיעות תמיד זה 22 ללא כל קשר לזמן המשמרת?
תודה.
עורך דין
07/12/2017 13:51
שלום יוגב

לדמי הנסיעות אין כל קשר לאורך המשמרת שלך אלא לעלות הנסיעה מהבית לעבודה ובחזרה. המעסיק מחוייב לפי חוק לשלם דמי נסיעות לפי העלות המינימלית מהבית לעבודה וחזרה, בדרך הזולה ביותר ועד לתקרה הקבועה בחוק. כאמור, אין זה משנה מה אורך המשמרת שלך ולמעסיק אין כל זכות להתנות על הוראות החוק בנושא זה.

בהצלחה
בת דרור
07/12/2017 09:13
שלום,
אני עובדת כמאבטחת בחברת בן ביטחון במועצה אזורית בקעת הירדן,
הבוקר הגעתי למשמרת ברכב סיור, והתבקשתי מקב"טית המועצה להסתובב בישובים ולתלות שלטי פרסום לגבי מרוץ מועצתי על שערי המושבים. יש לציין שזו עבודה של מילקת תחזוקה ולא של מחלקץ אבטחה.
נוצר ויכוח כיוון שסירבתי. עקב הסירוב הורדתי מהמשמרת.
האם הדבר חוקי?
אח
07/12/2017 08:11
שלום רב
יכול להיות מצב ששני אנשים שגרים באותו מקום מגורים ועובדים באותו מקום עבודה.
אחד יקבל כפול דמי נסיעה מהאחר? הטענה של מקום העבודה היא שהרפורמה השתנתה ...
כמובן שאחד התחיל לעבוד שנה קודם לכן.
אבל הגיוני שיהיה פער כזה? זה לא נמדד לפי ותק
אילנב
07/12/2017 07:38
עובדת משק בית פעם בשבוע חודשיים בעבודה הודיעו לי יום לפני לא להגיע עקב שיפוץ מה אומר החוק?
יצחק
07/12/2017 01:52
שלום
אמי עובדת במקום עבודה החל משנת 2005,המעסיק התחיל להפריש לה לקרן פנסיה רק משנת 2012,האם היא יכולה לדרוש את ההפרשות לפנסיה על השנים שלא הופרשו וכיצד ניתן לדעת את הסכום שעליה לדרוש שכן זה אמור לשאת ריביות?
ג.ה
06/12/2017 22:50
שאלה
בשבוע שעבר אושפזתי והיו אמורים היום ליילד אותי, הייתי 10 ימים במחלה.
לבסוף לא יילדו אותי והוחלט לחכות עד להתפתחות לידה.
לא מסוגלת נפשית ופיזית לחזור לעבודה משום שאני עובדת בעבודה פיזית יחסית ובע"ה מתכננת להתפטר למטרת גידול הילד.

במידה ולא אלד עד סוף החודש ואין לי מספיק ימי מחלה ולא תשולם לי משכורת מלאה עדיין יחשבו את החופשת לידה לפי 3 חודשים אחרונים?

פשוט בשלושת החודשים האחרונים המשכורת שלי הייתה יחסית גבוהה ואם לא אעבוד החודש ועד שאלד תהיה לי בערך רבע משכורת...

מה כדאי לעשות? פשוט לא מסוגלת לחזור לעבודה.
טניה
06/12/2017 22:47
שאלתי בדיני עבודה, האם יש עילה לתביעה אם עובד עבד אצל מעסיק למשך תקופה שעולה על 5 שנים והתחיל לעבוד במקום עבודה חדש מיד אחרי ועידכן כי יש לו קופת פנסיה ולא הופרשו לו כספים לקופת הפנסיה על ידי המעסיק החדש והוא עובד כ 7 חודשים , גילה כי הקופה שלו הוקפאה ונמחקה תקופת האכשרה והריסק. המעסיק רוצה לנכות לו הכל על כל התקופה הזו או לחלק בשני החודשים הקרובים, כלומר לנכות לו 4 במשכורת הקרובה ו 4 במשכורת הבאה. האם יש עילה לתביעה?
פאולינה
06/12/2017 22:42
שלום,

עבדתי במקום עבודה מסוים לפני כמה חודשים ששילם הכל בשחור וללא תלושי שכר. עבדתי שם קצת פחות מחודשיים, התפטרתי בעקבות יחס מחפיר מהמעסיקים, ולאחר שגם גיליתי שהם לא משלמים שכר לפי החוק. את המשכורת הראשונה הם לא שילמו בזמן, אלא שילמו יחד עם השנייה בהעברה בנקאית. לא שולמו לי נסיעות כלל ולא ניתנו לי תלושי שכר כדין. בנוסף לכך, לפי חישובים אישיים שלי, גם מהמשכורות ששילמו לי החסירו לי כמה מאות שקלים. האם עדיין ניתן לעשות משהו בנושא חצי שנה אחרי, כדי לקבל את הכסף ותלושי השכר שהחסירו ממני? יש לי רישומים של כל המשמרות שלי לפי שעות מדויקות, ואצל אחראי המשמרת שלי לשעבר נמצא הלו״ז עם כל המשמרות שנקבעו לי מראש. לא היה לי פנאי להתעסק בזה עד עכשיו וכרגע גם נמצאת בחו״ל.

תודה רבה!
א.מ
06/12/2017 15:24
שלום וברכה מבררת בעבור מישהי,

הנ"ל עובדת ברשת מזון, המשמרות עומדות על 7 וחצי- 8 שעות במעדניה בעקבות מחסור בכוח אדם כאשר פונה על מנת שיחליפו אותה שתוכל לצאת להפסקה נענת כי "אין מי שיחליף אותך".

הגברת עברה לפני כ 4 חודשים ניתוח לקיצור קיבה ועליה לאכול ארוחות סדירות וזה לא קורה חוץ מזה שלהיות 7 וחצי שעות בלי הפסקה קשה מאוד

מה ניתן לעשות במצב כזה מבחינה משפטית? ברצוני לציין כי העובדת עובדת שם קרוב ל 12 שנה.

האישה עובדת עצות מחשש להתנכרות מצד המעסיק.

תודה מראש
דניאלה
06/12/2017 15:21
היי צהריים טובים.

עבדתי במקום עבודה שנה ו11 חודשים ופוטרתי.

כאשר התקשרתי לחברת הפנסיה לבדוק את הסכום שיש לי שם, נאמר לי שהמעסיק לא הפקיד את כל כספי הפנסיה ויש לי שם סה"כ 700 שקלים. (על שני חודשי חברות)
מה שאומר ש"נעלמו" ההפרשות שלי והן של המעסיק.
מה עושים במצב כזה?

המעסיק אמר לי שמלפני חודשיים הוא העביר את הכספים ובחברת הפנסיה נאמר לי שאם הוא העביר את הכספים תוך שבוע הם אמורים לראות את זה, מה שלא קרה.
קארין
06/12/2017 15:20
שלום לכולם,

שאלה לגבי דמי אבטלה. באתר של ביטוח לאומי רשום זכאי הוא מי שצבר 350 יום מתוך 540, בביטוח לאומי אומרים שמה שרשום שם זה לפי החוק הישן ולפי החוק החדש (?) זה לא נכון וזכאי יהיה מי שברשותו 12 תלושי עבודה רצופים או 12 מתוך 18 חודשים ללא קשר לימי עבודה ושעות העבודה בפועל. אשמח לקבל תשובה מה נכון. מודה מראש על המענה.
ניב
06/12/2017 15:18
מעשה בחברה שמעסיקה טכנאיי שטח. בזמן העבודה נעשה שימוש רציף בטלפון נייד לצורך קבלת וסגירת משימות באמצעות אפליקציה + תקשורת בין הטכנאי ללקוחות.

לטענת החברה המעסיקה, החזרת "הטלפון של החברה”, מזכה את העובד ב100 ש"ח ברוטו בתלוש המשכורת, ”בגין השתתפות החברה באחזקת מכשיר טלפון נייד פרטי"‬

שמח ומרוצה, בחרתי להחזיר את המכשיר לחברה, ורכשתי מכשיר טלפון שישמש אותי לצורכי העבודה.
לאחר מספר חודשים, בהם קיבלתי את הסכום הנ"ל מדי חודש בתלוש המשכורת, נאמר לי לפתע כי איני זכאי להשתתפות באחזקת המכשיר, כיוון שהתגלה שהחזרתי לחברה רק את המכשיר, הברזל, ולא את כרטיס הסים (הקו).

במכתב עדכון תנאי העסקה לאחר החזרת המכשיר נכתב במפורש: "‫הנך זכאי לתשלום...בגין השתתפות החברה באחזקת מכשיר טלפון נייד פרטי"

בנוסף, מייל מנציג משאבי האנוש מוסיף "החזרת את הטלפון של החברה... ולכן אתה זכאי לתשלום"

לא קיים כל אזכור למילה קו טלפון או סים.

מה דעתכם?
הילה
06/12/2017 15:13
אשמח לשמוע תשובה מעו"ד בלבד בגלל שמדובר בעניין חוקי.

אני עובדת שלושה שבועות בעבודה שעתית (הדרכת חוגים), פעמיים-שלוש בשבוע, כל פעם בין שעה ל3 שעות. כעת, אני מעוניינת לעזוב.

לא חתמתי איתם על חוזה ולמעט טופס 101 ותיאום מס, לא חתמנו על שום מסמכים.

האם יש עליי חובת הודעה מוקדמת או חובה כלשהי?
האם אני חייבת לכתוב מכתב התפטרות בנוסח רשמי או פשוט יכולה לרשום במייל שאני מעוניינת לעזוב?

אודה לתשובות והכוונה.

תודה רבה מראש ויום נעים
חיים
05/12/2017 10:15
שאלה לעו"ד לענייני עבודה. בשאלון המועמד שלנו בחברה, על המועמד לציין תאריך לידה וכתובת מגורים. ישנם כאלו שטוענים שזה פוגע בחופש העיסוק (מחמת גיל ומרחק). המעסיק טוען שנתונים אלו חשובים לו, כמו גם צילום ת.ז. בשלב המועמדות (שגם שם מופיעים פרטים אלו) האם המעסיק רשאי לציין נתונים אלו או שאסור לו ע"פ חוק. אבקש התייחסות עו"ד מוסמך בבקשה.

תודה מראש
עורך דין
06/12/2017 13:48
שלום חיים

אכן במקרים רבים ציון כתובת המדורים כמו גם גיל המועמד אינם רלוונטים ועשויים להתפרש כתנאים מפלים. מאידך, ישנם בהחלט מקרים בהם לנתונים אלה יש משמעות וניתן לבקש אותם. הכל תלוי בנסיבותיו של כל מקרה לגופו.

בהצלחה
שרית
05/12/2017 10:14
שואלת לגבי תשלום נסיעות לעבודה.

אשה שהיתה מקבלת 120 שח ליום עבור נסיעות ברכב לעבודה.

השנה הצטרפו עוד שתי נשים מאזור מגוריה לעבוד באותו מקום והן החליטו לעשות חלוקה בימי הנסיעה.

המועצה החליטה שהיא לא מוכנה לשלם לשלושתן דמי נסיעה אלא למי שהוציאה את הרכב בפועל.

האם הדבר חוקי?
עורך דין
06/12/2017 13:46
שלום שרית

החוק מחייב את המעסיק לשלם דמי נסיעות עד לתעריף המקסימלי הקבוע בחוק לכל עובד/ת.

בהצלחה
דור
06/12/2017 12:39
חתמתי על חוזה עבודה שאומר שאני צריך להתריע שבועיים לפני על התפטרותי מהעבודה
חבר שלי אמר לי שיש סעיף בחוק שמגן עלי ומאפשר לי להתפטר מוקדם יותר (לפי חודשי העבודה שעבדתי) השאלה שלי היא האם זה נכון ובמידה וכן איך אני משתמש בשביל להתפטר מוקדם יותר
העבודה שלי היא מאבטח טיולים
תודה רבה
הדס
06/12/2017 08:24
שלום וברכה,
ברצוני להאריך את חופשת הלידה לתקופה של 26 שבועות. האם לאחר 15 השבועות שהן בתשלום אני יכולה לעבוד בעבודה בשכר מהבית? או שאסור לי כלל לקבל שכר בתקופה זו?

תודה
חן
06/12/2017 08:15
שלום,
האם מעביד מחוייב לשלם דמי מחלה החל מהיום השני כאשר אני מועסקת במשרה חלקית (משרת סטודנט), כאשר לא הייתי אמורה לעבוד ביום השני למחלה (ויש לי אישור מחלה בגין יום זה והיום הקודם לו - שבו כן הייתי אמורה לעבוד).
תודה
דוד
06/12/2017 07:28
ר: דוד תאריך: 02/12/2017 10:42
האם קיימת זכאות לדמי אבטלה כאשר המעביד הוציא את העובד לחל"ת עקב מיצוי כל ימי המחלה שהיו לרשותו?
העובד עדיין מקבל אישורי מחלה מפאת מצבו הרפואי שלא מאפשר לו עדיין לעבוד. חלפו כבר 30 ימים מאז שאינו עובד. מה צריך המעביד לרשום בטופס עבור הביטוח הלאומי על מנת שהעובד יקבל דמי אבטלה. מהם מספרי הטפסים אותם ימלאו העובד והמעביד לשם כך?
בתודה מראש
ציפי
05/12/2017 21:29
שלום אשמח להתייעצות בדיני עבודה,
אני עובדת במקום עבודה למעלה משנה מתחילה ללמוד בחודש הקרוב,
המנהל שלי לא מוכן להתחשב במערכת השעות הסטודנטיאלית שלי,
אם הוא נותן לי משמרות ואני לא מגיעה אליהן האם אהיה זכאית לפיצויים שמגיעים לי במידה ויפטר אותי?

כי המעסיק טוען שאם לא אתייצב למשמרות הוא יכול לפטר ולא לשלם פיצויים, הייתכן?
מור
05/12/2017 21:28
אם עבדתי במקום 3 חודשים, לאחר 3 חודשים היה לי ויכוח עם המנהלת שבמהלכו היא אמרה לי שאם אני רוצה ללכת אני יכולה שהיא לא מחייבת אף אחד להיות פה. סיימתי את המשמרת והלכתי הודעתי לה מהיום למחר שאני לא מגיעה יותר לעבודה האם היא יכולה להוריד לי שכר על אי הודעה מוקדמת?
עמית
05/12/2017 21:28
מה החוק אומר על שחרור מוקדם הביתה כי אין עבודה?
הייתי אמורה לסיים עבודה ב16:00 במקום אמרו לי לצאת ב14:00 כי אין עבודה.
בפועל יצא שקבעתי דברים לאחרי העבודה והייתי צריכה להעסיק את עצמי שעתיים ללא תשלום כי החליטו לשחרר אותי שעתיים מוקדם יותר.
תגובת המעסיק לזה הייתה שהעבודה פה זה על פי לקוחות כשיש עבודה, ושאני אמורה לקבוע תוכניות רק לאחר השעה 4 לא נשמע לי הגיוני שמעסיק יגיד לי שעת סיום ויחליט לקצץ לי בשכר.
הדבר הזה קורה הרבה, מה שגורם לקיצוץ של הרבה מאוד שעות, והרבה מאוד שכר שחשוב. מרגיש לי קצת כמו סטנדביי שאני מתחייבת להם להיות פנויה עד השעה 4 והם יחליטו מתי למשוך ומתי לקצר אותי בלי החלטה שלי.

שאלה שנייה, בפייסבוק הם מחפשים עובדים ורושמים שמקבלים במוצשים 125%
אף אחד מהעובדים לא קיבל במוצש 125% אלה שכר רגיל.

האם כל זה חוקי?
ויקה
05/12/2017 21:24
ערב טוב, אשמח לעזרה

מישהי שמועסקת בחוזה זמני שתקופת העסקה הוגדרה מראש כהחלפה לחל"ד, נמצאת כרגע בחופשת מחלה עקב ת.ד.

האם ניתן לקיים את החוזה במצב כזה ולהפסיק את העסקתה? במידה וכן, את מי ניתן לתבוע עבור ימי המחלה?

תודה!
אריה
05/12/2017 18:55
האםיש החזרי מס בגין התשלום לעובד זר שאני מעסיק בגיןהבן שלי.
השאלה נובעת מהסיבה שאני מחויב לשלם לעובד את כל זכויותיו
כמו עצמאי אבל בפועל התשלומים שמשלמים לו לא מוכרים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ