פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 181
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דרור
31/10/2019 12:55
במסגרת עבודה בחברת אבטחה צברתי כ18 ימי חופשה .
עבדתי לפי תעריף יומי ולא גלובלי . המשמרות שלי ירדו כל פעם בתחילת סמסטר למשרות בודדות בחודש ככה שמתלושים של 5000 היו לאחר מכן כמה חודשים שהתלוש היה 500.

הבעיה היא שכאשר פדיתי את ימי החופשה נעשה ממוצע של השלוש חודשים שלפני התשלום ויצא שקיבלתי 73 שח עבור כל יום חופשה.

סה"כ 1100 שח עבור 15 ימים.

דרך אגב נותרו לי בחברה עוד 3.8 ימי חופשה.
החלפתי עבודה אך לא התפטרתי ולא פוטרתי(באמצע 2018)

יש מה לעשות בנידון?
ניצה
31/10/2019 12:52
בחור צעיר עבר תאונה נשבר לו האגן,(לא תאונת עבודה)עבר ניתוח והעבירו אותו היום לשיקום - אממה - המעביד שמוריד לו בתלוש פנסיה ואכע -לא הפריש משנת 2017 הפוליסה בוטלה למרות ההורדות בתלוש - זה בגדול - מה שאני יודעת שהמעביד מחוייב לשלם ימי מחלה עד 90 יום - האם זה נכון? ואחר כך מועבר לביטוח לאומי? המעביד אומר לו שיהיה בסדר ושישלם לו מה שצריך - האם כדאי מהתחלה לערב עורך דין כי אני יודעת שזה פלילי בעניין כדי לאמוד את הנזק שהמעביד עשה בזה שלא העביר את ההפרשות לחברת הבטוח או לראות מה המעביד יעשה .
הרצי
31/10/2019 12:49
האם זה חוקי להוריד חצי שעה מיום העבודה במידה והעובד איחר ?

עובדת כבר תשעה חודשים במקום עבודה
המנהלת טוענת שצריכה לכתוב ביומן שעות שהגעתי ב8 למרות שמגיעה ב7:50 וזאת על מנת שלא תוריד את שעת ההפסקה מהמשכורת

ועכשיו יצאה בהודעה שמי שלא תגיע ב7:50 בדיוק ירד לה חצי שעה מיום העבודה זה חוקי ?
הרי לפי ידיעתי אם עובדים 8/9 שעות עבודה מגיעה חצי שעה הפסקה בתשלום ?
אלה
31/10/2019 12:48
אני עובדת ברשת סופרים, חודש שעבר הייתי שבועיים וחצי בחופש מחלה הכסף לא ניכנס למשכורת בגלל החגים לא היה עם מי לדבר תמיד אמרו שזה בטיפול , כמובן שביקשתי ציק על ההפרש אבל בסוף במשרד החליטו שזה יכנס למשכורת הקרובה . איני מעוניית כי זה יעלה לי את הברוטו לפחות ב2000 שח ואז כמעט כל הסכום ירד במיסים אבל עדיין אין עם מי לדבר.

האם זה חוקי מבחינתם לעשות זאת?

( יש עוד כמה עובדים עם אותו בעיה)
בן
31/10/2019 12:42
אני עובד כבר מעל שנתיים במקום עבודה מסויים. במועד ההצטרפות שלי הייתה לי קרן פנסיה פעילה. נהלי המעסיק הנוכחי הינם שעובדים חדשים צריכים לעדכן אותו בנוגע להאם יש קרן פעילה או לא כאשר ברירת המחדל הינה שאין, ולכן הוא יפקיד רק לאחר 6 חודשים.

בכל אופן, אני לא שמתי לב לכך שלא הופקדו סכומים אלו במשך 6 החודשים הראשונים לעבודתו (לא הייתי מודע לנוהל בזמנו).

כעת, השאלה היא האם המעסיק מחויב להפקיד את כל הסכומים החסרים, למרות שאני הייתי אמור להודיע לו על הקרן הפעילה שלי?

אציין כי יש לי אישורי הפקדות המוכיחים כי בזמנו הקרן אכן הייתה פעילה.

תודה לעונים.
ליאורה
30/10/2019 16:25
התבקשתי ע"י חשבת השכר בעבודה לשלם חוב בגין ההפרשות לקופות שלי (קרן הפנסיה +קה"ש). כרגע אני בחל"ת האם זה מקובל להסדיר את החוב לפני שחזרתי? ביקשתי להוריד לי את החוב מהשכר לכשאחזור אך היא אמרה לי שמתבקשים לשלם מייד בסיום החל"ד. כמו כן ממשיכים לשלם עליי ביטוח לאומי בזמן חל"ת ובעקבות כך אני צריכה להחזיר להם את החוב הזה גם.

האם זה תקין?
ג.א
30/10/2019 16:20
אני בתהליך מתקדם של הורות משותפת.

והתחלתי תהליך הכנה לקראת טיפולי פוריות קיבלתי הפניה לבדיקות ומידע גנטי וכו.

רופא נשים שלי ציין כי אם אני מעוניינת בנריון, עכשיו זה הזמן.

עידכנתי את הבוס שלי לקראת התהליך אליו נכנסתי , כדיי להיות גלויה וכדיי שיבין את הרגישות בנושא.

בסוף היום הוא נתן לי מכתב פיטורים , ללא כל שיחת שימוע לפני. המכתב התייחס בהמשך לאיזו שיחה שעשינו בעל פה, עם תאריך לא נכון וכמובן נתונים לא נכונים.
חשוב לי לציין כי אני עובדת 8 חודשים במקום העבודה. האם אני יכולה לתבוע אותו ? האם החוק מגן ומתייחס למצב כזה טיפולי פוריות ?

האם זו אפליה שאיני "רשאית" להיכנס להריון בהליך קצת יותר מורכב ויכולה לתבוע אותו?

במידה וכן המלצות לעורכי דין טובים המחירים הוגנים.

תודה רבה
נינה
30/10/2019 13:41
שלום. כל חיי עבדתי כשכירה, בדצמבר 2018 החלפתי מקום עבודה (גם כשכירה) ובסוף אפריל 2019 התפטרתי ממנו מרצוני. הפכתי לעצמאית (עוסק מורשה מתוקף סוג העיסוק) באופן זמני, תוך כדי נכנסתי להריון שהפך להריון בסיכון גבוה עם המון סיבוכים רפואיים, מה שמנע ממני לעבוד בהיקף מלא ולכן ההכנסה מהעסק הייתה מאוד נמוכה (פי 5 מהשכר שהייתי מקבלת בתור שכירה). מספטמבר בגלל מצב רפואי לא עובדת. הגשתי בקשה לשמירת הריון ונכות זמנית וממתינה להחלטה.
צפויה ללדת בינואר הקרוב.

איך יחושבו דמי הלידה?

תודה מראש.
אינה
30/10/2019 13:15
היי שאלה,

אני מועסקת בתור מתרגלת באחד ממוסדות הלימודים בארץ. (6 שנים רצוף, מחדשים לי מינוי כל שנה)
אני צפויה ללדת בתחילת דצמבר 2019
והמינוי אותו קיבלתי וחתמתי עליו מסתיים ב-31.3.2020.
המינוי נחתם לאחר שהודעתי באופן רשמי שאני בהריון (בצורה מסודרת במייל ובתאריך הנכון).

קיבלתי במייל העתק של מכתב שנשלח למשרד התמת ושיחת טלפון - בזמן שדיברו איתי הבנתי שמדובר על סיום העסקה בתום תקופת המינוי שלי - כלומר 31.3.20 שזה בסדר מבחינתי.

בשיחה עם התמת אתמול התברר לי שמשאבי אנוש רוצים לפטר אותי עם יציאתי לחופשת לידה כלומר דצמבר 2019 משהו שלא מקובל עלי בכלל-
תכננתי לצאת לחופשת לידה מקוצרת ולחזור לעבוד בחודש האחרון-מרץ 20.

עצם זה שיפטרו אותי בדצמבר יקצרו לי את השכר בחודש ויפסיקו להפריש לי דמי פנסיה וקרן השתלמות...

אמרתי לתמת שזה לא מה שהוסבר לי ואני לא מסכימה לזה בכלל (כתבו עוד עובדות לא נכונות במכתב)
השאלה - האם זה בכלל חוקי לעשות דבר כזה - לסיים לי את המינוי מוקדם מהצפוי בגלל שאני יוצאת לחופשת לידה, למרות שעם חופשת הלידה נשאר לי חודש לעבוד לפי המינוי?

תודה
שרון
30/10/2019 13:11
לפי התקן אני עובדת חצי משרה = 88.50 שעות שבועיות.
בעבודה יש משמרות שישי שעליהם מקבלים 125% ומשמרות שבת שעליהם מקבלים 150%.

במידה ולא הגעתי למכסת השעות החודשית ועבדתי ימי שישי ושבת, האם מקום העבודה יכול לקחת מהשעות ״המיוחדות״ (שישי ושבת) כדי להשלים לשעות תקן (שעות רגילות) ולשלם מה שנשאר מהשעות מיוחדות?

הכוונה שחלק מהשעות של שישי ושבת שולמו כשעות רגילות כי לא הגעתי למכסת השעות באותו חודש.

חשוב לציין כי שבוע אחד עבדתי שישי ושבת, בשבוע שאחכ עבדתי רק שבת (ככה כל החודש) - לא יצא שעבדתי שבועיים רצוף גם שישי וגם שבת.

תודה
עדי
30/10/2019 13:07
היי רציתי לשאול שאלה
עבדתי במקום עבודה למשך שנה
במקום העבודה מותקנות מצלמות אבטחה .. במהלך משמרת עבודה שהיה עומס מישהו שהיה בחנות קנה מוצר שילם עם שטר של 200 אחרי ששאלתי אם יש לו עודף ענה שלא הבאתי לו עודף מה 200 ואחר כך הביא לי כסף קטן כביכול על המוצר ולקח את השטר של ה 200 בחזרה .. באותו היום היה חוסר בקופה של 182 ש"ח
ניקו לי את זה מהמשכורת האם זה תקין?
אם יש צורך בסרטון מצלמות האבטחה אני יכולה לשלוח
רחמים
29/10/2019 12:41
צהריים טובים

עברה 2 ועדות רפואיות ל2 תחומים
התשובה התעכבה ולבסוף נקבעה לה פגישה עם פקידת מחלקת שיקום (בשביל המלצה לאחוזי אובדן כושר עבודה)
השאלה היא כזאת הפגישה התקיימה כמו שנקבע
נשאלו שאלות למצבה הרפואי וכו ..
ובסוף השיחה הפקידה אמרה לה שאם יהיה שיפור או שינוי במצבה לטובה שתפנה אליהם לשיקום שיעזרו לה ..
השאלה היא מה אפשר להבין שהיא תמליץ ממה שאמרה ?
אם הייתה שולחת או רוצה לשלוח אותה לעבוד ומורידה לה מאחוזים של אובדן כושר עבודה הייתה שולחת אותה לעבודה ?
מי שמבין בעניין וקרה לו יכול לעזור ?
תודה מראש !
חן
29/10/2019 12:40
הגשתי מסמכים לצורך הבטחת הכנסה שהתקבלו ב27 לחודש.

אני רוצה לקבל פטור התייצבות בלשכת התעסוקה על רקע נפשי וצריכה להגיש מסמכים רפואיים לביטוח לאומי (כך נאמר לי ע"י לשכת התעסוקה וע"י ביטוח לאומי עצמו).

אבל רק רופא פסיכיאטר שמטפל בי יכול להיכנס לתיק שלי ולהוציא לי סיכומים - שום רופא אחר.

והרופאה שלי תהיה בסניף רק ביום ראשון (ויש לי תור אליה ב10.11 שככה היה לי עוד סיכום מפורט להביא).

ואני חוששת שאפספס את הרכבת כי בביטוח לאומי אמרו לי לשלוח להם תמסמכים בימים הקרובים.

מה לעשות? אין שום דרך לפנות לרופאה מחוץ לסניף מבחינתם.

תודה
ענבל
28/10/2019 11:58
כאשר מקום עבודה מתחייב בחוזה לשלם החזרי נסיעות ברכב, בנוסף לתשלום חופשי חודשי, על נסיעות במהלך יום העבודה ולא הלוך וחזור, האם הוא יכול לדרוש שהרכב יהיה בבעלותי או בבעלות בעלי בלבד? מה כל כך משנה להם של מי הרכב? ואם אני שוכרת מחברה? או שהשכן הפנסיונר נותן לי בטובו את רכבו שלא בשימוש?) במקרה שלי הרכב של אבי) ואני מצהירה שאף אחד לא מקבל החזר על אותו רכב....
טל אקרמן
24/10/2019 13:15
היי,

לאחר שלמעסיק נודע שאישתי בהריון, הוא פיטר אותה.

אנו חושבים שניתן לתבוע ולזכות אך אנו זקוקים נואשות לעורך דין בתחום דיני עבודה והמתמחה בפיטורים.

אם יש לכם עורך דין שאתם מכירים או אחד כזה ששכרתם את שירותיו בעבר ויצאתם מרוצים,
אשמח שתמליצו לנו.

בברכה, טל.
רון
28/10/2019 11:45
שלום טל,

לאישתו של אחי הייתה בעיה דומה שהגיעה לתביעה.
אחי ואישתו נעזרו בעורך דין משה בן בסט והיו מרוצים מאוד מהיחס והשירות, הם גם זכו במשפט בסופו של דבר.

בהצלחה(:
אור
28/10/2019 11:10
שלום
אני עובדת עירייה , מלווה בחינוך המיוחד, עובדת בעוד משרה בשעות הפנאי שלי, האם העירייה רשאית להקטין לי את אחוזי המשרה בגלל עבודה נוספת? העבודה הנוספת לא פוגעת בשעות העבודה בעירייה
רויטל
27/10/2019 17:02
שלום,

אשמח להתייעצות קטנה עם עורך דין מנוסה בתחום העבודה.

ב 9/18 התחלתי לחתום אבטלה למשך חצי שנה (הזמן המקסימלי עד תום הזכאות) עקב מעבר מקום מגורים, לאחר 11 שנות עבודה רצופות.

ב 1/5/19 התחלתי עבודה חדשה, כאשר הייתי כבר בתחילתו של ההריון.

תכננתי לצאת לחופשה ב- 1/11 כך שייצא שעבדתי בדיוק חצי שנה, אבל בעקבות פרוצדורה רפואית יש סיכוי שאצא כבר ב 27/10.

האם תהיה לכך השפעה כלשהי מבחינת הזכאויות שלי לאחר הלידה?
דינה
27/10/2019 16:51
שלום.
שאלה חוקית לגבי עבודה בחלד
אני בחלד כבר 3 חודשים. מתכוונת להאריך עד לכמעט שנה.
במסגרת החלד ייתכן ונפתחת לי דלת לעיסוק שונה (אני עובדת מדינה) שאני רוצה לבדוק. בתום הנדלן.
האם יש שלב בחלד שאני יכולה לעבוד?
לפי לשון החוק מבינה שלא ב15 השבועות הראשונים. האם בתוך ה26 שבועות אפשרי?
מדןבר במעט שעות תמורת עמלת אחוזים מסוימת מעסקאות.
ייתכן ואצטרך אישור מהמעסיק? אקבל? ואולי אצטרך פתיחת עוסק פטור
רשף
27/10/2019 16:36
לפני מספר ימים פוטרתי מעבודתי, לאחר שנערך לי שימוע, והכל טוב ויפה.

אני עובד במקום העבודה שלי כ 3 חודשים, ולאחר הפיטורים הגעתי להבנה מול הבוס שאשאר עד לסוף החודש הנוכחי, קריא - יום חמישי הקרוב.

אבל מאותו רגע אני חש בירידה ניכרת ביחס כלפי, בזלזול במה שאני עושה ובהבעה בולטת של חוסר שביעות רצון מכל דבר שאני עושה (אני כותב ועורך תוכן במקצועי).

השאלה שלי היא זו - האם בעקבות פיטורי, והעובדה שאני במשרה רק 3 חודשים מותר לי מבחינה חוקית לומר לבוס שאני לא מתכוון להשלים את שארית השבוע כפי שסיכמנו בתחילה לאחר הפיטורין? האם אני מסתכן בצורה כלשהיא? האם מותר לו לנקוט בצעדים כלשהם מולי או לנכות סכום כלשהו משכרי החודשי?

האם מותר לי בימים שנותרו לנצל את יום וחצי החופש שיש לי?

תודה על העזרה.
ג.ב
27/10/2019 16:35
היי אני עובד בשנה האחרונה בחנות הנעלה פרטית בירושלים ומנהל שלי טוען שגנבתי ממנו 2 זוגות נעליים במוצאי חג סוכות התקשר לאימי עו״ד (החתן של הבוס שלי) שטוען שהוא מייצג את הבוס ואיים שוב ושוב קילל דוגמא: במידה ובנך לא מודה באשמה אני אלך למשטרה ואגיש תלונה.
דוגמא נוספת: אני אלים לאנשים שאלימים אלי.
וכמובן שהוא מחזיק משכורות של חודשיים של עבודה ספטמבר ואוקטובר.
חייב לציין שהוא אף פעם לא שילם לי שכר בזמנו ואין לא שעון נוכחות בחנות הוא רושם הכל ידני וכל חודש הוא מוריד לי שעות.
לאחר מכן שלחתי מספר הודעות לעורך דין ולבוס שלי בבקשה לקבל את התשלום עבור החודשים והעורך דין דרש שאני לא אפנה אליו בקללות איומים ושהוא התפטר מהתיק והבוס שלי לא עונה.

אני כרגע משרת את המדינה בהתנדבות לשנתיים ואני עובד באישור כמה שעות נוספות ביום בכדי להוסיף לי כמה מאות שקלים למשכורת ואני צריך את הכסף שהוא מחזיק לי השאלה איך אני אוכל להשיג את זה תודה רבה לעוזרים!
ליז
27/10/2019 12:20
אבא שלי עבר התקף לב לפני 8 חודשים אחרי צינתור ובדיקות מקיפות עם כל האישורים הרפואים הוא ניגש לרופא תעסוקה שקבע אינו כשיר לחזור לעבוד בעבודה שלו ובמקצוע בכלל(מכונאי רכב) ואם המכתב הזה הלך לעבודה ונתנו לו פיטורים עקב אי כשירות לעבודה מבחינה רפואית .

רציתי לשאול אם עכשיו כדאי לו לגשת קודם ללשכת תעסוקה לחתום או לביטוח לאומי להוציא נכות . אם יש משמעות כלשהי לאן הוא ניגש קודם . ואם אפשרי לגשת גם לביטוח לאומי לבקש נכות וגם ללשכת עבודה לחתום כדאי לקבל כסף.

תודה
ישי
27/10/2019 12:19
אני עובד במשמרות בעבודה בטחונית מטעם חברה קבלנית, עם חוזה למשרה מלאה(מחוייב ל5 משמרות בשבוע).
לפעמים מקום העבודה לא פעיל, אבל במקרים כאלו(כיוון שאני עובד קבלן) שולחים אותי לתגבר במקומות אחרים.בשבוע של חול המועד סוכות רשמו לי שאני מתגבר במקום אחר, כ6 שעות לפני משמרת בשעת ערב מאוחרת, הודיעו לי בשיחת טלפון שאני לא עובד בסוף כל השבוע של חול המועד.(4 משמרות כולל המשמרת שאמורה להיות כ6 שעות אחרי השיחה) כמובן שלא מדובר בשום בעיה משמעתית או חוסר כשירות.
אושר
27/10/2019 12:17
שלום.
שואלת בשביל חברה.
היא הועסקה ברשת גדולה ומוכרת בתור אחמשית במשך כמעט 4 שנים החל מגיל 16 ועד גיל 19 לקראת 20.
הסניף בו היא עבדה נסגר ולא הוצעה לה חלופת סניף אחר.
היא נתנה את מספר הימים שהייתה חייבת לתת להם ובזה הם סיימו את יחסי העובד מעביד ביניהם. חשוב לציין שעובדי הסניף ידעו שהסניף עתיד להיסגר אך כששאלו את ההנהלה מרחו אותם ונתנו תשובות מתחמקות. היא הגישה מכתב התפטרות בתאריך 2/9/19 ומנהלת האזור הודיעה לה על סגירת הסניף ב3/9/2019.

השאלה היא בנוגע לפיצויים: היות והיא מתחת לגיל 20 אמרו לה שלא מגיע לה פיצויים, ייתכן?
ניקול
27/10/2019 11:39
היי.
עבדתי במקום עבודה שנתיים ו7 חודשים רצוף.
אחרי זה טסתי לדרום אמריקה לחצי שנה ואז חזרתי לעבוד באותו מקום עבודה.
מסתבר שהם לא שילמו לי ביטוח לאומי/פנסיה על החודשים שהייתי בחול והתחילו לי לפני חודש תלוש חדש עם וותק חדש כאילו אני עובדת חדשה.
במה זה פוגע בי זה שאני עובדת חדשה שם עכשיו?
האם זה שראיתי שהוותק שלי התאפס בתלוש האחרון, זה אומר שפוטרתי ללא ידיעתי?
מגיע על דבר כזה פיצויים?
תודה!
מרטי
24/10/2019 09:52
שלום לכם

קראתי באתר שלכם על זכויות נפגעי תאונות עבודה ויש לי קצת בלאגן עדיין. אני נפגעתי בגלל תאונת עבודה במפעל שעבדתי מספר ימים לפני ראש השנה. מאז אני באי כושר ונמצא בבית. רציתי להבין בדיוק מי משלם לעובד אחרי תאונת עבודה לפי החוק? באיזה שלב ביטוח לאומי משלם? מתי המעסיק משלם שכר? מתי המעסיק משלם פיצויים?

אני אודה לכם אם תוכלו לעשות לי קצת סדר.
נפגעת
26/10/2019 00:58
מצטרפת לשאלה הנל ושואלת כמו כן,
האם דמי פגיעה מביטוח לאומי הם במקום המשכורת או בנוסף? האם מגיע פיצוי נוסף מביטוח לאומי או מהמעסיק?
גל
23/10/2019 16:56
שלום רב. בסוף דצמבר אפוטר ממקום עבודתי. אני בן 55, ובדעתי לקבל דמי אבטלה בתקופה הראשונה.
השאלה- במידה ולאחר תקופת מה, מצאתי עבודה ( לבדי, דרך הלשכה, או חזרתי למקום העבודה הקודם), וראיתי שסוג העבודה אינו מתאים לי, והיה אם אתפטר, האם אהיה זכאי להמשך קבלת דמי אבטלה, בתנאי כמובן שנשארו לי ימים לזכותי, או שלא אהיה זכאי כי התפטרתי ולא פוטרתי?

תודה רבה על העזרה
אבי
23/10/2019 16:52
שלום לכולם.
אשתי בהריון בחודש שביעי.
ועקב בדיקות והרגשות רעות לא הגיעה לעבודה כמה ימים בכל חודש ונהוג אצלם מינוס בימי חופש.

חודש שעבר בקבלת המשכורת ראתה שירד מהמשכורת כששאלה למה אמרו שהגיע למיכסת מקסימום של ימי חופשה (מינוס 12) והשאירו את אשתי על מינוס 6
במשכורת של החודש החליטו בעבודה לבטל את ההטבה של מינוס ימי חופש ללא הודעה מראש ואשתי קיבלה משכורת מאד נמוכה (מה גם שאנחנו לאחר מעבר דירה עם המון הוצאות וחלוקה לתשלומים + חודש של חגים)
(כשאשתי שאלה מדוע ביטלו והייתה בהלם אמרה לה האחראית שהיא כן הודיעה לה - מה שלא קרה)

ככל הנראה נצטרך לקחת הלוואה.

הבעיה היותר רצינית זה שזה פוגע מאד בממוצע של המשכורות עבור השכר שמגיע ליולדת מביטוח לאומי

לאחר שיחה נוספת עם האחראית שאמרה שהיא לא התכוונה שזה יפגע בדמי לידה והיא תתקן את הבעיות (גם בחלק מהמשכורת רשמו חלקיות משרה ולא משרה מלאה) אבל ההנהלת חשבונות מסרבים והציעו לאשתי חלק מהסכום כתוספת במשכורת הבאה (שלא מחזיר את ההיזק)

האם מותר למעסיק לפגוע ולהחליט על דעת עצמו לבטל את ההטבה ללא הסכמה וגם לכתוב משרה חלקית (70 אחוז משרה במקום להוריד ימים מהמשכורת - חושב שזה פוגע בהפרשות).
ואם לא מה ניתן לעשות לאחר שכבר המשכורת הועברה והתלוש יצא? האם ההנהלת חשבונות יכולים לתקן אחורה או שהם לא יכולים

תודה
הריונית מתחילה
22/10/2019 14:45
שלום,
אני בהריון - ממש בהתחלה.
עובדת בחברה מעל שנתיים.
סיפרתי על ההריון לבוס שלי ב 23.9.
לאחר שסיפרתי ב 7.10 לו הוא אמר לי שהכפיפות שלי משתנה ממנו לסמנכלית.
במהלך החגים היא כתבה לי שהיא רוצה להפגש איתי היום על הבוקר.
בפגישה היא זימנה אותי לשימוע פיטורין לעוד יומיים בעקבות קיצוצים.
היתכן שהיא מפטרת אותי בגלל ההריון?
אשמח לדעת כיצד אני מוגנת מפיטורין.
אודה לעזרה דחופה.
עמיר
22/10/2019 11:58
אני עובד באבטחה ובתחילת ספטמבר 2019 חברה חדשה זכתה במכרז של הפרויקט שבו אני עובד. החברה הישנה פיטרה כמאתיים עובדים וכולם המשיכו לחברה החדשה. יש לי כמה שאלות:

1. עד לרגע זה לא הועבר צ'ק גמר חשבון, טופס 161 וטופס סיום העסקה לכלל המאבטחים בפרויקט. אישית יש לי 38 ימי חופש שעליהם אני אמור לקבל תשלום אך לא קיבלתי כבר 49 ימים. החברה אמרה שהשבוע כ20-30 מאבטחים יקבלו ולאט לאט כולם יקבלו. תוך כמה זמן הם אמורים לשלם לי את הכספים הללו? והאם זאת הלנת שכר?

2. בחודש אוגוסט 2019 מומשו באופן חלקי על ידי החברה ימי המחלה שמאבטחים הגישו, כלומר: מאבטח שהגיש 10 ימי מחלה קיבל רק על 6 ימי מחלה (התנהלות זאת התרחשה לאורך כל זמן הפרויקט בפרט בחודש זה). האם זאת עילה לתביעה?

3. תשלומי הפנסיה וקרנות ההשתלמות שולמו באיחורים של חודשים רבים במהלך השנים שבה תפסה החברה את המכרז וכמובן גם כרגע עדיין לא הועברו תשלומים על החודשים האחרונים, מה שגרם לכך שנפגעו לנו הכיסויים הפנסיוניים. אציין שכל חודש בערך אני מקבל מכתבי התראה מחברת הפנסיה שלי שאינני מכוסה פנסיונית כיוון שהמעסיק שלי לא הפריש את הכספים. בנוסף לכל זה, נפתחו עבורנו המון קופות שונות בחברות שונות תוך כדי עבודה. האם זה חוקי?

שורה תחתונה האם יש טעם לתבוע את החברה על כל המצוין לעיל? מדובר פה על הרבה כספים שהפסדתי או שלא קיבלתי. כמובן שאעביר את התשובות לשאר המאבטחים.

תודה רבה
סופי
22/10/2019 11:46
שלום לכולם!

בעקבות ויכוח עם חברה בעבודה:

בראשון הבא מעבירים שעון לשעון חורף.

מי שתעבוד משמרת לילה ביום זה תחתים כרטיס כניסה בשעה 23:00 וכרטיס יציאה בשעה 7:00 למחרת.

עכשיו אני אומרת שהתשלום שהעובדת תקבל יהיה בעבור 9 שעות עבודה (כששתיים מהן בתעריף שעות נוספות).
העובדת השניה טוענת שהתשלום הוא בעבור 8 שעות בגלל החתמת השעון שכביכול קורית באותן השעות.

אשמח לתשובה שתיישב ויכוח זה או הכוונה לחוק הרלוונטי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ