פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1274
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שמוליק
09/06/2013 12:30
שלום רב
שמי שמוליק ואני עובד מזה כ13 שנים בחברה מסויימת.
מזה כ-3 חודשים אני נמצא בחופש מחלה.
נאמר לי ע"י המעסיק שלי כי לאחר 90 ימי העדרות עליו לפטר אותי -על כל המשתמע מכך.
האם נכון הדבר??
אלמירה חן
09/06/2013 18:36
שמוליק שלום
ממש לא
אסור למעסיק לפטר אותך בימי מחלה
דבר איתי 050-7177155
בהצלחה
נעמה
09/06/2013 18:04
שלום,

עבדתי כ8 שנים ברשת סופר מרקט (יש לציין שבחלקן לא עבדתי שנה מלאה עקב מצב בריאותי, ללא ידיעת המעביד) לפני כשנה קיבלתי הודעת פיטורין בע"פ , שאלתי היא האם יש לי עדיין זכות לדרוש פיצויים ואם כן כיצד?
אלמירה חן
09/06/2013 18:06
נעמה שלום
תרשמי לי בבקשה תקופות עבודה שעבדת
נעמה
09/06/2013 18:14
לצערי חופשות המחלה אינן ידועות לי כרגע , הייתי נעדרת די בפתאומיות
אלמירה חן
09/06/2013 18:35
נעמה
אם היו לך הפסקות יותר מ6 חודשים אז אין המשך ותק
אז חשוב שתרשמי לעצמך תקופות עבודה (אולי לפי תלושי שכר)
סיגי מירושלים
09/06/2013 14:04
עובדת בחנות בירושלים במשרה חלקית 3-4 פעמים בשבוע. עובדת 11 חודש. היום נאמר לי שאסיים את עבודתי בסוף דצמבר שזה 11 חודשי עבודה. בסוף ינואר ימלאו שנה לעבודתי. הסיבה - החנות נסגרת בסוף ינואר. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? האם מותר לפטר בתום 11 חודש כדי לחסוך תשלום פיצויים? כמה זמן מראש חייבים להודיע על הפיטורין? מה עוד מגיע לי בסיום ההעסקה?
אלמירה חן
09/06/2013 18:33
סיגי שלום
מגיעה לך 14 יום הודעה מוקדמת
חשוב מאוד שיהיה לך מכתב פיטורים ממעסיק
בנוסף את זכאית להבראה וגם לפיצויים
בהצלחה
שי חגי
09/06/2013 16:11
עבדתי במשך כשנה וחצי בבית חולים "הרצפלד" ובית חולים "קפלן" תחת חברת האבטחה "שלג לבן". לאחר כשנה וחצי, נגמר המכרז של החברה במקומות אלו, וחתמתי על חוזה חדש עם חברת אבטחה חדשה, שפועלת בשני בית החולים האלה.

כעת, חברת שלג לבן מציע לי אלטרנטיבה במרחק של עד 40 קילומטר ממקום מגוריי, כאלטרנטיבה להשאר עם אותה החברה. לטענת החברה, אם אינני מסכים לקבל את הצעתה, היא רואה בזאת כהתפטרות שלי, ולכן היא איננה חייבת לשלם לי פיצויים.

האם הדבר נכון? יש לציין כי ההסכם עם שלג הוא עם חברת האבטחה ולא עם מקום העבודה (בתי החולים). דבר נוסף, הוותק שלי בחברה החדשה למעשה התאפס ואני מוגדר כעובד חדש. עוד באותו עניין, האם החברה החדשה, מחוייבת לשלם לי פיצויים החל מהחודש הראשון או שמע רק לאחר כ 6 חודשי עבודה?
אלמירה חן
09/06/2013 18:32
שי שלום
בהחלפת מעסיקים תוכל להתפטר ולקבל פיצוי פיטורים
ואם תסכים להמשיך עם מעסיק חדש תבדוק שאתה מקבל המשך ותק שלך
בהצלחה
טל
09/06/2013 14:15
המעסיק שלי נועל את המשכורות במשרד שלו ואני עובדת רק בשבתות הוא לא נמצא ולרוב גם לא זמין בשבתות לתת לי את המשכורת היום ה-9 לחודש ועוד לא קיבלתי משכורת של חודש קודם אפילו. הוא סינן אותי מתחילת השבוע הקודם כשביקשתי שיפקיד לי את השיק ולאחר מכן ביטל את יום העבודה הבא שלי. וזו לא פעם ראשונה, קבעתי איתו ימי עבודה קבועים - בעל פה לא במסגרת חוזה אישי כתוב... מידי פעם הוא לא נותן לי את הימים שקבענו שאני עובדת. מחר 10 לחודש ואני מחכה למשכורת שהייתי אמורה לקבל בחודש מאי. שלא נדבר על זה שמחר גם לא אקבל משכורת בזמן -זה ברור. מה אני עושה?
אלמירה חן
09/06/2013 18:30
טל שלום
תפני אליו בכתב ותבקשי כל זכויות שלך אחרת תגישי תביעה נגדו
בהצלחה
ק.ב
09/06/2013 13:50
צהריים טובים, נמצאת במצב לא פשוט, המעסיקה שלי סגרה את הסניף שבו עבדתי כ-שנה ו3חודשים ללא פיטורים, פשוט אמרה שהיא בחיפושים לחנות חדשה ועד להודעה חדשה של המעבר או פיטורין בסופו של דבר נצטרך לשבת בבית (על חשבוננו)
מה הזכויות שלי במצב כזה? סוג של חופשה ללא תשלום שלא אני בחרתי...
אודה לכם אם תוכלו לעזור
אלמירה חן
09/06/2013 18:28
שלום
מעסיק חייב לשלם לך בגין אותם ימים
בהצלחה
אביטל דיקר
09/06/2013 14:07
צהריים טובים לכולם,

אני עוזרת בית מזה הרבה שנים ומקווה שתוכלו לייעץ לי מה לעשות במצב שאליו נקלעתי שלא מרצוני, מול המעסיק.

אני עובדת במשק בית מזה 9 שנים במשרה של 13 שעות שבועיות לפני 5 חודשים ילדתי וחזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה. מעסיקי החליטו להוריד לי בשעות העבודה ולי זה לא התאים מכיוון שעכשיו יותר מבעבר אני זקוקה לכסף הסברתי להם שאני לא מוכנה שיורידו לי בשעות ובעקבות זאת אני מבקשת מכתב פיטורים הם טוענים שלא פיטרו אותי ולהוריד בשעות העבודה שלי זאת זכותם ומבחינתם אים אני לא מגיעה לעבודה בהתאם למה שהם רוצים אני היתפטרתי א ני נמצאת במצב של חוסר אונים והתנהלות של מעסיקים שמתעללים בי אשמח לקבל סיוע משפטי לגבי מה שהחוק אומר במצב זה? אילו הגנות יש לעובדת במסגרת דיני העבודה במצב שאליו הגעתי?
אלמירה חן
09/06/2013 18:27
אביטל שלום
מעסיק לא יכול להוריד שעות ללא הסכמתך
זה הרעת תנאי העסקה
וגם תוך שנה מיום לידה תוכלי להתפטר כדין פיטורים ולקבל כל זכויות שלך כולל פיצויים.
בנוסף את זכאית לתנאים סוציאליים בגין 14 שבועות של חופשת לידה
מזל טוב
אפרת
09/06/2013 14:37
שלום רב, אני עובדת בחברת בת של מנפאואור באינטל (עובדת קבלן, אאוטסורסינג) בתפקיד ניהולי. לפני כשבוע חזרתי מחופשת לידה והתבשר לי כי הפעילות שאני משתייכת אליה נסגרת. המנהלת שלי החלה להציע לי תפקידים חלופיים (כי אסור לה לפטר אותי) בפעילויות אחרות. הסברתי שע"פ החוק לא יכולה להציע לי תפקידים שאינם ניהוליים מאחר ומדובר במפורש במצב של הרעת תנאים.

הנ"ל ביררה את העניין מול המנהל אחראי מעליה וזה הציע לי לקבל כביכול "תפקיד ניהולי" לפעילות שנסגרת בעוד כחודשיים. אמרתי שעד שאלמד ואכנס לעניינים ייקח מעל 3 חודשים. בטלו אותי על הסף ואמרו שזה המצב ואם לא טוב אני יכולה לעזוב רצוני.

אני צריכה עזרה וייעוץ מה לעשות. ברור לי שהציעו רק כי חייבים למרות שבפועל לא אעשה תפקיד ניהולי בכלל אלא לתת לי את התפקיד שהוצע לי מההתחלה. הבנות בצוות מאוד ותיקות ומן הסתם לא אוכל לנהל אותן בזמן כה קצר...
אלמירה חן
09/06/2013 18:25
אפרת שלום
מעסיק חייב להחזיר אותך לאותו תפקיד ללא שינוי
או יכול לפטר אותך ולשלם לך 60 ימי עבודה + 30 יום הודעה מוקדמת
אבל תעשי הכול בכתב (איימל או פקס) כדי שיהיה לך אסמכתא
בהצלחה רבה
איליה
09/06/2013 14:08
שלום רב עבדתי בחברה כמנהל סניף שנתיים וארבע חודשים. לאחר שפוטרתי הודיעו לי שאני לא יקבל פיצויים עד ש 3 לקוחות שחייבים כסף לחברה לא ישלמו את חובם. חובות אלו נעשו בעסקאות של העובדים ולי אין שום קשר אליהם, מבחינתי אני מרגיש שיש פה מרדף אישי וכך גם טענתי שפיטרו אותי. האם יש להם זכות לא לשלם לי דבר עד שחובות אלו ישולמו? אני מדגיש שמדובר בעסקאות שלא אני עשיתי ואין לי קשר עם הלקוח ואם ישנה טעות אז זו היא טעות עובד ואליו לא באים בטענות אלא אלי ודורשים ממני להמציא את הסכום. האם אני צריך עורך דין במקרה כזה? אילו זכויות יש לי לפעולה חוקית?
אלמירה חן
09/06/2013 18:17
איליה שלום
מעסיק לא יכול לעקב תשלום פיצויים
תפנה למעסיק בכתב ותבקש לשלם פיצויים תוך 7 ימים אחרת תגיש תביעה וגם תפנה למשרד הת.מ.ת
תכתוב לי אם זה הסתדר
בהצלחה רבה
מורן
09/06/2013 14:33
שלום ,
אני עוזבת מקום עבודה לאחר מעל 3 שנים (התפטרתי)
ויש לי 25 ימי מחלה ששווים המון המון כסף,
שאלתי היא האם הם נזרקים לפח אם אני לא מנצלת אותם?
אני עובדת במשמרות ולא במשרה מלאה.
תודה
אלמירה חן
09/06/2013 18:14
מורן שלום
בגמר חשבון לא משלמים ימי מחלה
בהצלחה
קובי
09/06/2013 14:34
ברצוני לברר משהו בעניין תשלום משכורת לפי שעות עבודה. אני עובד בחברה שמעוסק בה עד השעה 16:00. בשעה 12:00 בצהריים היה אצלנו בעבודה הפסקת חשמל ועקב זה המשכנו לעבוד כשחשוך עד השעה 14:00. וכשהיתברר שהחשמל לא יחזור מנהל העבודה שיחרר אותנו הביתה (בשעה 14:00). השאלה היא כזו: האם המעסיק חייב לשלם לעובד שכר עד השעה 16:00 למרות שהוא שיחרר אותנו לבית מרצונו או שהוא יכול לשלם לעובד עד השעה 14:00. לפי ידיעתי הוא מתכוון לשלם לעובדים עד שעה 14:00. אשמח לקבל תשובה. בברכה, קובי
אלמירה חן
09/06/2013 18:13
קובי שלום
מעסיק חייב לשלם שכר מלא בגין אותו יום עבודה
בהצלחה
מיכל
09/06/2013 14:39
שלום, אני עובדת כשנתיים בחברה, ועד היום הייתי עובדת 9.06 שעות ברוטו - שמתוכן היינו יוצאים להפסקה של חצי שעה - על חשבוננו ורבע שעה - על חשבון המעביד. הגיע מנהל ייצור חדש, ואמר שמהיום אנו נעבוד ברוטו 9.21 שעות כדי שייחשב לנו 8.36 שעות בפועל.

השאלה שלי היא מבחינת החוק - היות והמעביד חייב לשחרר אותנו להפסקה של 45 דק', האם זה אומר שבפועל (ברוטו) אני אמורה לעבוד 9.21 שעות? למשל לבוא מ-7 עד 16:21 כדי שזה ייחשב לי כ 8.36 שעות בפועל? האם כעת, מותר לו לשנות לזאת אחרי שעבדנו כך שנתיים? אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי ולשאר העובדים ליישב את הסוגיה הזו.
אלמירה חן
09/06/2013 18:12
מיכל שלום
מעסיק לא יכול לשנות תנאי שכר ללא הסכמת העובד
זה הרעת תנאי העסקה
בהצלחה
רפי
09/06/2013 14:43
אשתי ילדה ב-03.02.2012 הייתה בחופשת לידה כ-3.5 חודשים וחזרה לעבודה, כיום יש בעיות עם מטפלת והיא מעוניינת להתפטר מהעבודה. אני מעוניים לדעת האם מגיע לך פיצויים או לא במידה והיא מתפטרת ממש בימים הקרובים בשביל לטפל בילדה. מה החוק קובע?
אלמירה חן
09/06/2013 18:10
רפי שלום
עובדת יכולה להתפטר כדין פיטורים תוף שנה מיום הלידה
בטיפול בילד ולקבל כל זכויות שעומדות לזכותה
מזל טוב
מעיין
09/06/2013 14:45
אימי חולת סוכרת עבדה המקום עבודה כ13 שנה ובחצי שנה אחרונה היא לא כל כך מרגישה טוב - הראיה שלה נחלשת, מרגישה עייפות יתר - נרדמת הרבה בישבה ברצוני לציין שאמי עובדת כמטפלת בזקנים ועם התופעות הנל קשה לעבוד ואפילו מסוכן לקשיש עצמו.

אימי ביקשה לסיים את העבודה בטענה שהיא לא מרגישה טוב ולא רוצה לסכן אך המעסיק לא משחרר ולא רוצה לשלם לה את כספי הפיצויים.

במהלך השנים שעבדה נתנה את נישמתה ועשתה את כל העבודות הקשות שביקשו ממנה מבלי להתלונן. באחת הפעמים שלחו אותה לקשישה שיש לה מחלה מדבקת מבלי ידיעתה וכמעט סיכנו את חייה וחיי משפתחתה ואפילו על זה היא הבליגה ולא עשתה בלאגן, ולמרות כל זה המעסיק לא מוכן לשלם לה פיצויים. בבקשה אשמח להתייעץ עם עורך דין או כל מי שיכול להסביר לנו אילו זכויות יש לאמא שלי במצב הבריאותי שלה.
אלמירה חן
09/06/2013 18:09
מעיין שלום
אימא שלך צריכה להוציא מכתב מרופא תעסוקתי
ואז תקבל כל זכויות שלה כולל פיצוי פיטורים
עדכני אותי בבקשה האם הסתדרת
המון בריאות
מעיין
09/06/2013 14:57
שלום. אני בת 17 ושמי הוא מעיין. בחודש שעבר התחלתי לעבוד בבית קפה בעיר בתפקיד מלצרית. לפני הגעתי להתלמדות ביררתי עם האחראי משמרת אם אני מקבלת תשלום על ההתלמדויות והוא ענה לי בחיוב.

כמו כן שאלתי אותו לגבי השכר לשעה שאני אקבל ואמר לי שאקבל כ24 שקלים לשעה. עברתי את ההתלמדויות ואפילו משמרת אחת. ולאחר מכן לא חזרו אליי במשך שבועיים . הנחתי שפיטרו אותי ואז הגיע זמן התשלום החודשי.

עבדתי אצלהם 3 התלמדויות ומשמרת אחת. כשהגעתי למקום לברר מה עם הצ'ק שלי, הודיע לי האחראי משמרת האחר ולא זה שדיברתי איתו לבירור פרטים על העבודה - שיש להם חוקים משלהם והם אינם משלמים על ההתלמדויות. לאחר וויכוח איתו הוא אמר לי שיבדוק עם בעל המקום ויחזור אליי. הוא עדיין לא חזר אליי.

רציתי לשאול אם הוא יכול לא לשלם לי על ההתלמדויות וגם אם הוא כן ישלם, אם הוא יכול לשלם לי פחות מהמחיר שסוכם (24 שקל לשעה) עקב זה שאני קטינה ולתת לי שכר מינימום אפילו שקבע איתי אחרת? תודה רבה, ואם אפשר בבקשה, אני אעדיף שתסבירו לי כאן בפורום מה עלי לעשו ואילו זכויות יש לי לפי החוק.
אלמירה חן
09/06/2013 18:05
מעיין שלום
כל משכתבת לי תכתבי להנהלת בית קפה
במכתב רשום או בפקס (לא בטלפון)
תבקשי ממעסיק לשלם לך כל סכום + נסיעות תוך 4 ימים
אחרת תוכלי להגיש תביעה לבית דין לעבודה וגם למשרד ה.מ.ת
תכתבי לי אם הסתדרת
בהצלחה
סלבי
09/06/2013 15:24
שלום רב שמי נטע ואני מחודש דצמבר 2012 נמצאת בבית באבדן כושר עבודה, באישור של רופא תעסוקתי ובפיקוח של ראומוטולוג שלי עד כה לא שולמה לי כל משכורת משום גורם כשפניתי לעבודה לברר זרקו את האחריות על חברת הביטוח פניתי אלייהם בעצמי ואלו טענו שאני צריכה להמציא מסמכים רבים שלחתי הכל וכעת אני ממתינה לתשובתם שאלתי היא האם זה חוקי שהתעלמו מהיעדרותי תקופה ארוכה כל כך והאם זה חוקי שלא שילמו לי בכלל כל התקופה הזו ומה פרק הזמן שהם חייבים לשלם מרגע המצאת המסמכים המבוקשים אשמח לתשובתכם המהירה בברכה ותודה מראש
אלמירה חן
09/06/2013 18:01
סלבי שלום רב,
אין לי מספיק אינפורמציה
האם את בחופשת מחלה עקב מצב בריאותי??
אובדן כושר עבודה זה דרך פוליסה שלך
ולמה לא משלמים לך גם תשלום מחלה?? כמה זמן את עובדת??
תכתבי לי בבקשה
רלי
09/06/2013 15:21
שלום,
לפני כחודש פיטרו אותי מעבודתי בבזק לאחר שעבדתי כשנה ו-8 חודשים דרך חברת כוח אדם ולאחר מכן העבירו אותי להיות עובד חברה. לאחר גילוי המעשה שבגללו פיטרו אותי והזמינו אותי לפגישת שימוע ועד השימוע הורידו לי משמרות בעבודה. יום לפני השימוע קבעו לכול אנשי הצוות ישבת צוות דחופה ביותר. כשהגעתי לשימוע היה ברור לפי רוח הדברים לאן זה יזרום ובכול זאת הבנתי שהשימוע עובר לכוח אדם שם דנים בנושא ולאחר מכן מחזירים תשובה.

עוד באותו היום בערב התקיימה ישיבה בה אמרו בפירוש לכול העובדים שאני לא ממשיכה את עבודתי ולכן הם צריכים לתרום יותר. כעבור יומים קיבלתי תשובה על הפיטורין.

ברצוני לדעת אם זה חוקי לקורא לי לשימוע דבר שאמור לתת לי מקום לדבר ולהשמיע את טענותיי ולדעת שיהיה גוף שיעשה בדיקה בנושא לפני הפיטורין ובכלל להודיע לכל העובדים עוד באותו היום על פיטוריי לפני !!

אשמח לקבל תשובה
תודה רבה
אלמירה חן
09/06/2013 17:57
רלי שלום
האם נתנו לך זמן סביר לזימון לשימוע?? האם כתבו לך סיבה להזמנה לשימוע?? האם רשמו פרוטוקול ונתנו לך עתק??
אם לא תגישי תביעה
בהצלחה רבה
קיקה
09/06/2013 15:23
עבדתי בעבר אצל מעסיק פרטי פוטרתי ולא קיבלתי פיצויים. לאחר כשנה חזרתי לעבוד אצל אותו מעביד כשנתיים מלאות ושוב פוטרתי. המעביד אינו מעונין לשלם לי פיצויים, לא על השנים שעברו וגם לא על השנתיים. בתאריך 31.6.12 אני מסיימת את עבודתי, וכבר קיבלתי מכתב פיטורין על כך. שאלתי אם מגיע לי גם שנים עברו פיצויים, ואם מגיעים לי זכויות נוספות מהמעביד. כמו חופשה שנתית וכו.
אלמירה חן
09/06/2013 17:54
קיקה שלום
בטח שאת זכאית לפיצויים בגין 2 תקופות
בנוסף את זכאית להבראה, חופשה, ק.גמל (כל תנאים סוציאליים)
אשמח לשוחח אתך 050-7177155
בהצלחה רבה
איתי
09/06/2013 14:48
שלום, התגלה אצלי גאוט, ולכן אישתי נעדרת המון מהעבודה בזמנים של התקפים, בעבודה אמרו לה יבואו לקראתה ומסכימים לה להגיע מתי שהיא רוצה וללכת מתי שהיא רוצה ובלבד שתודיע יום קודם וזה בגלל המצב שלי.

אישתי רוצה להתפטר בגלל שהנסיעה לכל כיוון אורכת יותר משעה ובזמנים של התקפים יוצא שבהעדרות של 4 שעות מהבית, רק שעתיים מתוכם זה עבודה, הכלכלה של הבית מתפרקת, ולכן היא רוצה למצא עבודה קרובה יותר, שכשאצטרך היא תוכל להיות קרובה יותר והנזק הכלכלי יהיה פחות.

השאלה האם גם זה נכלל שגדר של התפטרות לצורך טיפול בחולה ויזכה אותה בכספי פיצויים?
אלמירה חן
09/06/2013 17:52
איתי שלום
התפטרות עקב בריאות לקויה של בן משפחה
מזכה עובד בפיצוי פיטורים
המון בריאות
אירה קורבין
09/06/2013 16:13
שלום הנני עובדת בחנות ויקטורי אורנית כעת מעבירים אותי לסניף אחר לראש העין ללא הסכמתי. הבעיה היא כי אין לי שום אפשרות להגיע לשם כי האוטובוס עובר בישוב רק פעם אחת ביום והמעסיק אינו מוכן לספק הסעה. אנא יעצו לי מהן הזכויות שלי במקרה הזה? האם זוהי הרעת תנאים במתירה לי להתפטר ולקבל פיצויים?
אלמירה חן
09/06/2013 17:41
אירה שלום
אם אין לך נסיעות ,מעסיק חייב להסעות
זה כן הרעת תנאים
יש לנו באתר - עובד מעביד - הרעת תנאי עסקה
מאוד ממליצה לך לקרוא ואם יש שאלות נוספות אשמח להיות לשירותך
בהצלחה רבה
סמדר
09/06/2013 15:25
תוך כמה זמן צריכים לערוך גמר חשבון מיום הפיטורים
אלמירה חן
09/06/2013 17:27
סמדר שלום
גמר חשבון בשכר אחרון ופיצויים 14 יום אחרי משכורת אחרונה
בהצלחה
יאנה
09/06/2013 15:26
אני עובדת חדשה כחודשיים במשמרות של שבע שעות מינימום כרופאת לייזר המצריך טיפולים באמצעות מכשיר השוקל קילו מאתיים כל המשמרת. ללא הפסקה.

לאחרונה החלו לי כאבים ביד שהצריכו ביקור אצל אורתופד שאמר שיש לי דלקת מעבודה מאומצת ואני צריכה מנוחה ליד. החברה שאני עובדת בה טוענת שאני לא עובדת כפיים ולא מגיע לי הפסקה. האמנם?

משהו פה לא הגיוני, איך יתכן שלהרים מכשיר ששוקל קילו וחצי במשך שבע שעות מינימום לא נחשב לעובד כפיים במיוחד שהחלו לי כאבים והרופא אמר לי שזה בגלל מאמץ, ואשמח לייעוץ.

חתמתי איתם חוזה לחצי שנה שבמעמדו נאמר לי שיש הפסקות בין טיפול וטיפול וזמן למנוחה ואוכל שכמובן התברר כשקר. בחוזה לא מצוין על הפסקות שום סעיף.

אשמח לקבל יעוץ לגבי הזכויות שלי במקרה שתיארתי - תודה!
אלמירה חן
09/06/2013 17:26
יאנה שלום
לכל עובד שעובד מעל 6 שעות זכאי ל0.45 דקות הפסקה על חשבון העובד
אם יש לך בעיה רפואית, אז תוכלי לסיים לפני סיום חוזה עסקה
בהצלחה
אור
09/06/2013 08:59
שלום רב,
המנהלת שלי הכריחה אותי לצאת ל3 ימי חופשה ואמרה לי שזה על חשבונה אני לא רציתי לצאת לחופש , בתלוש משכורת ראיתי שהיא הוריד לי אותם מהימי חופשה שצברתי .
זה אמור להיות ככה ?
אלמירה חן
09/06/2013 09:33
אור שלום
מעסיק חייב לסכם עם עובד ליציאה לימי חופשה
ללא הסכמת העובד מעסיק לא יכול להוציא עובד לחופשה
בהצלחה
אור
09/06/2013 10:07
כאשר היא אמרה לי שזה על חשבונה הסכמתי ,
אז זה אומר שהיא כן יכולה להוריד לי ימי חופשה
למרות שהיא אמרה לי שזה על חשבונה והיא ביקשה
שאני יצא לחופש ?
אלמירה חן
09/06/2013 11:20
אור שלום
אם מעסיקה אצרה שזה על חשבונה, אז לא יכולים לקזז לך
ימי חופשה
אור
09/06/2013 11:21
תודה רבה
בתאל
09/06/2013 10:46
שלום, מכסת ימי מחלת הילד שלי הסתיימה. ובחודש שעבר הילד שלי היה חולה. האם יש אפשרות מבחינה חוקית שימי המחלה האלו יקוזזו מהיתרה הצבורה שלי ?
אלמירה חן
09/06/2013 11:16
בתאל שלום
לא, אלה לפי רצון טוב של מעסיק
בהצלחה
שירלי
09/06/2013 10:48
שלום עברתי ניתוח לייזר לשיפור הראיה שלי

נעדרתי מהעבודה כשבוע ימים
הגשתי חופש מחלה
על פי ניתוח זה ממולץ לנוח כ7 ימים
האם זה חייב להיות משולם כחוק.???

תודה
אלמירה חן
09/06/2013 11:15
שירלי שלום
זה ניתוח קוסמטי , עקב כך זה לא מחשב כימי מחלה
בהצלחה
לירןן
09/06/2013 10:56
אני עובדת כסייעת בערייה, די חדשה בתחום בעבןדתי הקודמת לא הייתי צריכה להחתים כרטיס באופן קבוע!! לאחרונה החליטו בערייה שעל מי שלא חתם לא מקבל עבור שעות אלו...האם זה חוקי?
אלמירה חן
09/06/2013 11:14
לירון שלום
חוק מחייב את מעסיק שעובד יחתום שעון
בהצלחה
השפלה
אובדת עצות
09/06/2013 06:43
מה לעשות עם ייחס מטריד ומשפיל מתמשך מצד המנהלת.
אני עובדת במשרד ממשלתי עם תקן.האם אני יכולה לדרוש העברה
האם אני צריכה לאסוף ראיות ליחס המשפיל (זה כולל איומים, צעקות ושלילת זכויות)
האם אני חייבת להגיע לחדרה "לשיחה" כשברורר לי שאני הולכת לעבור השפלה/איומים וכדו'..
RE: השפלה
אלמירה חן
09/06/2013 09:40
שלום רב,
תקליטי אותה ותוכלי להגיש תביעה
בהצלחה
איתן
09/06/2013 07:46
אני עובד במוסד מסודר 24 שנים לאחרונה יש לי הוצאה לפועל על חוב לבנק בשנתיים האחרונות קבלתי את משכורתי לאחר העיקולים לרוב השכר המוגן 4281ש' בהמחאה ללא קרוס
מנהל כספים חדש החליט שלא מוציאים יותר המחאות ללא קרוס בצדק לדעתי רק שדרישתי לקבל המחאה למוטב בלבד נענתה בשלילה כרגע לא שולמה לי משכורת כבר 9 ימים
האם טענתי שהם חייבים לשלם לי בהמחאה למוטב בלבד נכונה ואם כן על מה אני יכול להתבסס?
אלמירה חן
09/06/2013 09:38
איתן שלום
תשלום שכר בשיק חייב להיות למוטב בלבד
בהצלחה
עומר
09/06/2013 02:39
שלום! אני עובד בחנות ומרוויח גם בעמלות, המעסיק החליט לשנות את אחוז העמלות בהתאם לשינוי בכמות המכירות, האם זה אפשרי כל עוד זה לא פוגע לי במשכורת מחודשים שעברו?
אלמירה חן
09/06/2013 09:30
עומר שלום
כל שינוי בשכר חייב להיות מוסכם בין 2 צדדים
אם אתה מסכים , אז אין בעיה
בהצלחה
עמית
08/06/2013 17:13
שלום,
אני עובד במקום עבודה עשרה חודשים. לפני ארבעה חודשים הגיעה עובדת חדשה למקום, שאני חפפתי. מהר מאוד הבחורה החדשה התחילה להרגיש בנוח, והתחילה לחלק לי הוראות, להציק לי ולדבר אליי בטון מתנשא ומגעיל. המנהל הישיר שלי ראה את הבעיה ובהתחלה ניסה לעשות "סולחה" אבל הבחורה לא הצליחה להפנים שהיא לא המנהלת שלי. בקיצור, השבוע היה פיצוץ ועליתי למנהל של המנהל שלי. ציפיתי שיבינו אותי, בגלל העובדה שאני עובד מצטיין בסניף אין איתי שום בעיות ואני מקבל רק מחמאות מהמנהלים ומהעובדים האחרים. חשוב לציין שאני הודעתי שבאוקטובר אני עוזב לטובת לימודים אבל עד אז אני אמשיך לעבוד רגיל כמובן. להפתעתי, יום אחרי השיחה, הודיע לי המנהל על זה שהחליטו להעביר אותי למקום אחר. כרגע המקום עבודה קרוב לבית שלי מרחק עשר דקות הליכה והמקום שרוצים להעביר אותי הוא בעיר אחרת מרחק שני אוטובוסים. מה גם שהעבודה היא עבודה מנהלתית שלא קשורה לעבודה הנוכחית שלי. אני לא יכול שלא להרגיש שמנסים לייאש אותי כדי שאתפטר לפני השלמת השנה שלי בעבודה(אני משלים שנה בספטמבר). הבהרתי להם שאני לא מתכוון לעבור, ושאם הם לא רוצים אותי במקום הנוכחי, יש חנויות נוספות בעיר שלי של אותה חברה שאני יכול לעבוד בהם. ואם אין להם פיתרון אחר אז שיביאו לי מכתב פיטורים. שאלתי היא, האם הם יכולים להכריח אותי? הם אמרו לי שמבחינתם זה "סגןר" וזהו. תודה.
אלמירה חן
08/06/2013 21:21
עמית שלום
אם זה לא אותו תפקיד, אז זה הרעת תנאים
תוכל להגיש מכתב למעסיק להחזיר אותך לאותו תפקיד
אם תקבל תשובה שלילית ,אז תוכל להתפטר כדין פיטורים
בהצלחה
עמית
08/06/2013 21:49
מה לגבי המרחק, זה לא הרעת תנאים?

תודה על התשובה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ