פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1084
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נחום
25/12/2013 12:18
המעסיק רצה להעביר אותי מהעמדה הקבועה שלי אוטובוס אחד הלוך ואחד חזור,תוך ארבעים דקות אני בבית/בעבודה) לעמדה שלוקחת שלושה אוטובוסים לכל כיוון,כל יום 12 שעות. האם מדובר בהרעת תנאי עבודה?
נחום
25/12/2013 15:08
העמדה הקבועה שלי עבדה ככה : שלוש פעמים בשבוע 9 שעות ופעמיים בשבוע 12 שעות. מכיוון שסרבתי להעברה למקום המרוחק (הלוך ושוב עם השלושה אוטובוסים) העבירו אותי לעמדה עם אוטובוס אחד להגעה/חזרה,אך עם 8 שעות יומיות וזהו. האם מדובר כאן בהרעת תנאי עבודה?
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 15:11
מאחר ויש ירידה בהיקף השעות ייתכן וניתן להכיר בכך כהרעה מוחשית בתנאים.
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני- משרדנו עומד לרשותך.
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 12:27
העברה למרחק של 3 אוטובוסים מוכרת בפסיקה כהרעה מוחשית בתנאים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 12:23
נחום שלום,

שינוי מהותי בתנאי העסקה, יכול להוות הרעת תנאים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר.
הריונית
24/12/2013 22:09
אני נמצאת כרגע בשלב של חיפוש עבודה, ואני בהריון בחודש חמישי. אני יודעת שאין לי הרבה סיכויים, למרות שהחוק אמור להגן עלי וליצור לי הזדמנות שווה כמו לכולם, שאלתי היא האם אני צריכה לציין שאני בהריון כבר בראיון העבודה? ואם לא, אז מתי עלי לספר?

כמן כן את עבודתי הקודמת הפסדתי כי סיפרתי שאני בהריון. החוזה שלי אומנם היה למילוי מקום, אבל בחוזה היה כתוב שכל עוד שהעובדת שאני ממלאת את מקומה בחופשה, אני נשארת בתפקיד. במציאות אמרו לי אחרי 3 חודשים ללכת, וזה אחרי שהם הבטיחו לי בע"פ (יש לי מיילים, אבל עם מידע חלקי) שהם יעבירו אותי למחלקה אחרת לעבודה קבועה. ברגע שהם שמעו על ההריון הם רצו לסלק אותי מהר ככל שניתן. האם אני יכולה לתבוע אותם על פיטורים בהריון (כי החוזה שלי בפועל כן היה תקף לעוד זמן - העובדת שמילאתי את מקומה לא חזרה בלכתי וכן על חוזה שבע"פ שהופר).

תודה!
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 08:37
חובה לספר בחודש חמישי כי כך אסור להעסיק אותך בשעות נוספות וביום מנוחה שבועי.
אסור לא לקבל אותך לעבודה מסיבת ההיריון בלבד.
הריונית
25/12/2013 15:09
ז"א שעלי לספר כבר בראיון שאני בהריון? ואיך בדיוק אני אמורה לדעת שההריון הוא לא הסיבה לאי הקבלה?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 15:10
שלום,

הפסיקה קבעה שאינך מחויבת לספר על היותך בהריון במעמד ראיון העבודה.
ריטה
25/12/2013 14:58
שלום רב יש לי שאלה כשבועיים רצופים לא נותנים לי משמרות בבית מלון נותנים 2 משמרות בשבוע וכל השאר המנהל מסנן מבטיח שיתן עוד משמרות ברשת המלון איך בסופו של דבר אני יושבת בבית לא רוצים גם לתת מכתב פיטורים מה אפשר לעשות? האם יש חוקים לגבי ענף המלונאות במקרה הזה?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 15:04
שלום,

הדבר כמובן אינו חוקי.
אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
חנה ראובני
25/12/2013 13:43
פרשתי מהעבודה ב-30 לנובמבר 2013 לאחר 41 שנות עבודה
בשירות הציבורי. יום הולדתי הוא 14.11.46 ובזמנו נאמר לי כי מי שנולד במחצית הראשונה של חודש הפרישה זכאי לקבל קצבת זקנה בגין אותו חודש, גם אם הוא המשיך לעבוד עד לסוף החודש (במקרה שלי - נובמבר 2013). כאשר ביררתי מדוע לא שולמה לי קצבת זקנה גם עבור חודש נובמבר 2013 נאמר לי בשיחה טלפונית עם נציגה של המוסד לביטוח לאומי, כי אני בכלל זכאית לקצבה רק בהגיעי לגיל 68, בשל הכנסתי שהיא גבוהה מהממוצע. זאת על אף שבקורס פרישה נאמר לנו על ידי עובדת בכירה של המוסד לביטוח הלאומי כי בהגיעה של אשה לגיל 67, ובתנאי שהיא לא עובדת, היא זכאית באופן אוטומטי לתשלום קצבת זקנה. עכשיו כבר לא ברור לי אם אני זכאית או לא לקצבת זקנה. אודה לכם אם תסייעו להבין מה הן זכויותי בעניין זה.
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 14:06
הזכאות לקצבת זקנה למי שלא עובדת היא מגיל 67.
דוד
25/12/2013 13:10
היי

אני מועסק בחברה פרטית די גדולה מזה 7 וחצי שנים. בחוזה העבודה שלי (חוזה אישי) כתוב כי השכר שלי יוצמד למדד. לאורך השנים אומנם קיבלתי כמה פעמים העלאת שכר אבל מעולם לא קיבלתי העלאה הכרוכה בהצמדה למדד. האם יש לי בסיס לפנות בתביעה למעסיק בעקבות כך? האם המעסיק יכול לטעון כי העלאות השכר התקופתיות היו על חשבון ההצמדה למדד?

תודה על העזרה
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 13:36
בהחלט יכולה להישמע טענה כי העלאות השכר התקופתיות הינן חלף הצמדה למדד, בתנאי שהן לא היו בסכום הפחות מהסכום שהיית מקבל לו היה מוצמד שכרך למדד.
מרי
25/12/2013 13:17
שלום
אני עובדת בברה 7 שנים ב3 שנים ראשונות לא שולם לי פנסיה
דרשתי כעט, והגעתי להסכם גם לפיצויי פיטורין , המעביד שולח אותי למס הכנסה לשלם מס על הפנסיה והפרשי שכר שלא שולמו לי בזמן, אם אני צריכה לשלם מס על זה , מה עוד שאני אקבל את הפרשי השכר והפנסיה של אותם שנים ללא ריבית והצמדה
איך להתנהל בע נין זה תודה
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 13:23
שלום,

באפשרותך לפנות לייעוץ בענייני מס.
מרי
25/12/2013 13:27
שאלתי האם המעביד צרייך לשלם את המס או אני?
וזאת לאור המצב שבו נקלתי לחברה רמאית שמרמה את כל העובדים ורק מי שמגלה במקרה אז בא בדרישות לתשלום הפנסיה
תודה
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 13:32
שלום,

באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לבירור המקרה.
חסוי
25/12/2013 13:18
שלום לחברי הפורום,
שאלה בנוגע לפיצויי פיטורים.

עבדתי 10 חודשים במקום עבודה במסגרת משרה מלאה 5 ימים בשבוע, בחודש ה10 עברתי תאונת דרכים המוכרת כתאונת עבודה וקיימים הליכים אל מול ביטוח לאומי שהכיר בכך והוכרתי לבינתיים אך ורק נכה זמנית למשך חודשיים, שיוצרים בכך עבודה (רציפה) של מעבר לשנה.

המשכתי בימי מחלה שלא מוכרים כרגע ע"י ביטוח לאומי (גם זה בתהליכים) עד ליום זה.

עקב העובדה שהעבודה רחוקה לי מאוד, ואני לא יכול להגיע לעבודה ו/או לתפקד בה, הייתה לי שיחה עם הבוס שבסופה סוכם שאני מתפטר, שזה כמובן עקב התאונה ותוצאותיה.

אמנם, אותו בוס החליט שלא מגיע לי פיצויים כי עבדתי אצלו חצי שנה (אין לי מושג איך הוא הגיע לנתון הזה שהרי יש לי הוכחות שעבדתי הרבה יותר), אך לפי החוק במידה ואני מתפטר עקב סיבה רפואית מגיעים לי פיצויי פיטורים.

כך גם כתבתי במכתב ההתפטרות, אך לפי הבנתי ישנו חוק חדש שכל מי שמתפטר זכאי לפיצויים שמכסה אותי בכל מצב, האם זה נכון? האם אותו בוס רשאי לא לשלם לי פיצויים?

מצטער על ההודעה הארוכה, נראה כי אני זכאי לקבלת פיצויים, אך אני מנסה למגר את ההתחמקות שלו מתשלום הפיצויים שמגיעים לי.

תודה רבה!
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 13:22
שלום,

פיצויי פיטורים מגיעים לעובד לאחר שנה.
א.קובלצקי
25/12/2013 12:23
האם מותר למעסיק לא לאשר לי יום חופש בתאריך שביקשתי בהתראה של יותר משבועיים?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 12:26
זכותו של המעסיק לא לאפשר יציאה לחופשה.
ניצול של ימי החופשה הוא בהסכמה עם המעסיק.
לאוניד
25/12/2013 09:52
באם תוכיח כי התפטרותך מוצדקת בשל בעיות שכר יהא קושי למעסיק להצדיק את ניכוי הקנס.

עו"ד ארז כהן | טלפון: 077-3447995 | דוא"ל: office@erezlaw.co.il
אם אני מוכיח שעזבתי את העבודה בגלל שלא שילמו לי כל מיני דברים,וששלחתי בקשות בהודעות ובפקסים וזה לא עזר,מתור להם לתת לי קנס עזיבה?
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 10:15
במקרה זה הניכוי יהיה בלתי חוקי.
לאוניד
25/12/2013 10:43
אם אני מראה פקסים ששלחתי מיוני ועד דצמבר + הוכחות שליחה + הודעות sms שקשורות לבעיות שכר,האם זו הוכחה מספקת?
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 11:17
כנראה שכן, אך רק בית הדין יוכל להכריע במידה ואכן יקזזו קנס משכרך.
טל
25/12/2013 10:51
שלום רב וסליחה מראש על אורך ההודעה.

שמי טל. בארבעה וחצי חודשים אחרונים עבדתי כמזכירה אצל קבלן.

בחוזה העבודה נרשם לי: "בתמורה למילוי התחייבויותיה ....תהיה משכורתה כדלקמן: 7835 ₪ לחודש עבודה במשרה מלאה".

ובמשך יום העבודה (סעיף 6.5) רשום:"אורכו של יום העבודה משעה 8:30 ועד השעה 17:30 5 ימים בשעה"

בבדיקתי את תלושי השכר שלי מצאתי חוסרים ב-3 תלושים.
פניתי לחשבת השכר במייל הבא:

יש לי חוסר במשכורת של חודשים 9/2013, 7/2013 ו-6/2013 כדלקמן:

בחודש ספטמבר-היינו אמורים לעבוד 168 שעות בס"ה (כולל ימי עבודה רגילים, חגים, ערבי חג (בהם היינו אמורים לעבוד 3.5 שעות) וחוה"מ (בהם היינו אמורים לעבוד 4.5 שעות).
בפועל עבדתי 150 שעות (שוב, כולל ימי עבודה רגילים, חגים, ערבי חג וחוה"מ.

מכאן שיש לי חוסר של 18 שעות, שמתוכן יש להשלים 12 שעות (שהן 1.32 ימי חופש שעמדו לזכותי)
כלומר, חוסר של 6 שעות שהן 237 ₪.

בפועל הורדתם לי 242 ₪ ובנוסף הורדתם לי 473 ₪ (11.24 שעות) במקום להוסיף אותן.

בחודש יולי-היינו אמורים לעבוד 23 ימים, שהם 207 שעות.
בפועל עבדתי 196 שעות.

ביקשתי מחשבת השכר שאותה החלפת להשלים לי מימי חופש והיא השלימה לי 1.5 ימי חופש שהם 13.5 שעות בעוד שהיו חסרות לי רק 11 שעות, ז"א שהיא גרעה לי 2.5 שעות מיותרות מימי החופש, היינו חוסר של 98 ₪.

בחודש יוני-היו לי 6 שעות נוספות שאמורות להיות משולמות ע"ב 150%. בפועל הן חושבו ע"ב 125%. מכאן, חוסר של 60 ₪

תשובתה של החשבת הייתה שתשלום שעות נוספות הוא על בסיס יומי, והן מחושבות לאחר קיזוז של הפסקות ולא כולל השעות הנוספות ברמה היומית.

מכאן שהחישוב הוא פר יום סה"כ 9 שעות עבודה הם בפועל 8.5 שעות כאשר בכל יום יש צורך לעבוד 43/5= 8.60 שעות בפועל ורק לאחר מכן יש תש לשעות נוספות לפי 125% שעתיים ראשונות ולאחר מכן 150%. בערבי חג, ציינה החשבת, שעות נוספות ניתנות לאחר 8 שעות.

האם חשבת השכר צודקת וזו הדרך לחשב שעות נוספות?

תודה
טל
עו''ד אריק שלו
25/12/2013 11:12
התשלום בגין שעות נוספות נעשה על בסיס יומי ושבועי לאחר 43 שעות שבועיות לא כולל הפסקות.
באם הנך עובדת 5 ימים בשבוע אזי החשבת על פניו צודק כי אינך מגיעה לשעות נוספות ברמה היומית.
נטע
25/12/2013 10:52
שלום,

אני גרה במודיעין וכרגע עובדת בת"א. לת"א אני יכולה להגיע או באוטובוס ישיר מהבית לעבודה וחזרה, או אוטובוס פנימי במודיעין+רכבת - לוקח בסיבות ה50 דקות כל כיוון.

מקום העבודה שלי עובר לראשל"צ (בערך 14 ק"מ ממקום העבודה הנוכחי). אין לי תחבורה ישירה מהבית למקום העבודה החדש. יהיו לי האופציות הבאות:

1. אוטובוס פנימי+2 רכבות (מודיעין-ת"א, ת"א-ראשלצ) + אוטובוס פנימי בראשלצ.

2. אוטובוס לת"א+אוטובוס לראשלצ.

3. אוטובוס לראשלצ+אוטובוס פנימי לראשלצ.

בשלושת האופציות ייקח לי להגיע למקום העבודה בסביבות השעה וחצי, אך אני אהיה תלויה בתחבורה ציבורית (אם פספסתי אוטובוס, כמה זמן אצטרך לחכות להבא, וכדומה)

האם די בזה כדי להוכיח הרעה בתנאים?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 11:04
החוק דורש פגיעה ממשית ומוחשית בתנאי העבוד לצורך התקיימות הרעת התנאים.
אך יתכן וניתן לראות בנסיבות המתוארות הרעת תנאים.
מאיר
25/12/2013 10:55
אני בקרוב משלים שנת עבודה וסיכמתי עם הבוסית על מכתב פיטוריים ע"מ שאקבל את הפיצויים.

- האם בחישוב הפיצויים נחשבות גם שעות נוספות?
- החזרי נסיעות גם נחשב?
- תשלום על ימי מילואים, נחשב?
- לעובד שעתי, איך מחשבים את הפיצויים? לפי ממוצע המשכורות האחרונות (במקרה שלי 12)?
- ב-21.1 תהיה לי שנת עבודה מלאה, האם יש לי סיבה לחכות עד סוף החודש בשביל הפיטורים? ממוצע המשכורות ייחשב כולל חודש ינואר? כי אם כן, זה יוריד את הממוצע, היות שלא אעבוד כל החודש
אשמח לתשובה :)
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 11:01
שעות נוספות ודמי נסיעה לא באות בחשבון לצורך חישוב פיצויי פיטורים אך תשלום בגין ימי מילואים כן.
הישוב הינו ממוצע של שעות עבודה של 12 חודשים במכפלת שכר שעתי האחרון.
פיצויים
לילך
25/12/2013 10:46
שלום!
כשעובד מתפטר האם הפיצויים שהמעביד מפריש לפנסיה העובד יכול לשחרר ?
אני לא חתומה על סעיף 14,האם אין תקדים שהפיצויים שייכים לעובד , ברור שהמעביד לא מחוייב להשלים את ההיפרש.
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 10:58
צו הרחבה בדבר ביטוח פנסיוני משנת 2008, מאמץ בתוכו את הסעיף 14, אזי העובד יהיה רשאי לקבל את הכספים שהופרשו לקופת גמל גם בעת התפטרות מרצון.
אורן
25/12/2013 09:10
בחוזה העבודה מצויין שאם אני עוזב לפני תום תקופת החוזה (עשרה חודשים)?אני אקנס. התפטרתי אחרי שמונה וחצי חודשים עקב בעיות שכר והפחתת שעות משמעותית. האם מותר למעסיק לקנוס אותי?
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 09:16
יתכן וניתן יהיה לתת תוקף לקנס אך רק בכפוף להוכחת עלות ההכשרה ובאופן יחסי לזמן שנותר להשלמת ההתחייבות.
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 09:15
באם הנך חתום על החוזה אזי המעסיק רשאי לקנוס באופן יחסי לתקופה שעבדת.
כמו כן, הנך רשאי לתבוע את הזכויות שלא שולמו לך במלואם.
אורן
25/12/2013 09:34
אתמול עניתם לפונה אחר תשובה שונה,עניתם שאסור לגבות קנס על הכשרה מקצועית. לפי חוק הגנת השכר 2009 (אם אני לא טועה).
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 09:43
הדבר היה נכון לגביי ענף השמירה שם קיים צו הרחבה משנת 2009 שאוסר מפורשות על המעסיק לבצע ניכוי בגין השתלמות מקצועית, ולשם כך יועד הקנס.
אורן
25/12/2013 09:56
בחוזה מצויין שהקנס הוא 6,000 ₪,בפיסקה אחרת מצויין שאני מצהיר שאני מודע לזה שעלות ההכשרה היא 5,900 ₪. עם הנתונים שציינתי עכשיו,מותר להם לקנוס אותי?
אורן
25/12/2013 09:51
אז לא הבנתי,מותר להם או אסור להם לקנוס אותי?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 10:09
המעסיק רשאי לקנוס באופן יחסי לתקופה שנשארה לך.
מרצה
24/12/2013 22:29
שלום רב,
אני מרצה במכללה בירושלים. בימי השלג הנהלת המכללה ביטלה מספר ימי לימודים. כעת הם דורשים מהמרצים להשלים את שעות ההוראה שהופסדו בשלג, ומרצה שלא ימצא זמן להשלים - שעות אלו יופחתו ממשכורתו.
רציתי לשאול האם הדרישה להשלים את השעות / האיום בהפחתה במשכורת - האם דרישה זו חוקית?
אציין שהשכר שלי מחושב לפי תעריף שעתי. בתחילת כל סמסטר אני חותמת על חוזה שבו מחולק התשלום על כל השעות הצפויות בסמסטר לפי מספר החודשים.
תודה רבה
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 08:40
באם העובד היה זמין לעבודה והמעסיק הוא זה שלא נתן אפשרות לעבוד ניתן לדרוש שכר בגין כך.
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 08:39
ניתן להפחית את ההיעדרויות מימי החופשה או מהשכר ככל ולא עומדים במכסת השעות החודשית המוסכמת.
שרון
24/12/2013 21:49
שלום

אני מועסק במשרד במשך 5 שנים.משכורתי היא 12000 ש"ח. כבר מתחילת העסקתי הפריש לי המעסיק כספים לקצבה ע"פ השיעורים הקבועים בחק אך על כל השכר כלומר על 12000 ש"ח.

היום 5 שנים אחרי שככה זה מתנהל פנה המעסיק וטען כי לא ידע כי יש תקרה (למרות שהוא רו"ח) ולכן הוא רוצה מפה ואילך להוריד את ההפרשות ולהפריש ע"פ התקרה הקבועה בחק 8820 ש"ח וכן הוא דורש חזרה את הפרשי הכספים שהופרשו מעבר לתקרה ומדובר בסכום לא מבוטל של אלפי שקשלח המעסלים.

האם זה חוקי? האם זה מהווה הרעה מוחשית? האם טכנית ניתן לעשות את זה מבחינת הקופה? האם זה שככה זה מתנהל כבר 5 שנים יש לזה משמעות? כמו כן אציין כי כאשר היו העלאות שכר לאורך השנים פנה המעסיק בכתב ובחתימת ידו לקופה והנחה את סוכן הביטוח להפריש ע"פ המשכורת המעודכנת הגבוהה אם במצב כזה הוא יכול לטעון שלא ידע על התקרה?
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 08:36
ניתנה תשובה.
טלי
24/12/2013 21:45
שלום רב, אני סטודנטית שנה ג', לומדת שלושה ימים בשבוע.
תחילת דצמבר התחלתי לעבוד בחנות תחנת הדלק "YELLOW", הודעתי למעסיק מראש שאני סטודנטית, (מה שאומר שלפעמים קורים פה ושם שינויים שלא תלויים בי), והוא מצידו העסיק אותי בהבטחה לעבודה 3 ימים בשבוע, דבר שמלכתחילה לא קרה.

בתחילת החודש עבדתי 4 ימים רצוף אך לא משמרת מלאה של 8 שעות, וזה היה בשביל "סטאז'", התלמדות של העבודה.

מאז לא ניתנו לי יותר מידי משמרות- והיו פשוט ימים שישבתי בבית בחוסר מעש, וחוסר יכולת לממן את עצמי ואת בעלי הטרי, מאחר ונהייתי תלויה בעבודה זו.

אם הייתי יודעת מלכתחילה שלא יינתנו לי ימי העבודה האלה- לא הייתי חותמת על חוזה עבודה והתחייבות.

ביום שלישי הקרוב הייתי אמורה לעבוד כ"תגבור" בשעות הצהריים-ערב, אך מהלימודים נוספו שעות אשר אני לא יכולה להחסיר מהם, וכאשר הודעתי לו שאין ביכולתי להגיע לעבודה בגלל השינוי בלימודים- הוא מצידו התלונן "מה את מצפה, שאני אבין אותך?", "מה רצית שיצא מהשיחה הזאת?", "כדאי לך מאוד להגיע לעבודה", ומאיים בתביעה, אמר חד וחלק "אני אתבע אותך",

על מה? ידעת מראש שאני סטודנטית וזה לא משהו שתלוי בי. אמרתי לו "הודעתי לך מראש שאני סטודנטית, וכן קורה לפעמים מצב כזה וצריכה להיות הבנה, למה לך לאיים בתביעה?"

הוא מצידו ענה "אני אתבע אותך כי את גורמת לי נזק כלכלי", איזה נזק כלכלי בדיוק? הוא זה שגורם לי, סטודנטית, ובעלי נכה, נזק כלכלי וחוסר יכולת לממן את עצמנו בזה שבעצם לא ניתנת לי עבודה. גם שבוע שעבר הוא נתן לי רק משמרת אחת של 6 שעות.

האם ככה אפשר לממן בית??

מה עושים במצב כזה? למי ניתן לפנות?
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 08:36
אין למעסיק זכות תביעה בגין הפחתת ימי עבודה, אך ראוי כי תסדירו בהסכם עבודה את כמות המשמרות הנדרשת.
רחל
25/12/2013 01:02
שלום רב,
אני סיימתי את לימודי המשפט וכעט אני בהתמחות השלישית שלי לאחר סבל רב של השפלה עד שהבנתי בעזרת המגפה השקטה במקומות העבודב- הספר שהייתי קורבן להתעללות נפשית.
לפני כשבועיים כאשר אני בעבודה המצב הנפשי שלי הידרדר עד להתמוטטות . והחלטתי לעזוב אחר כך הודעתי כי אני לא עוזבת כי קיבלתי הנחיה מהרופא אולם העורכת הדין שלחה לי מכתב כי סיימתי את עבודתי אצלה עבדתי 4 חודשים שהחסרתי בערך שבועיים איך אני עורכת חישוב לגבי דמי מחלה? תודה
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 08:35
עבור היום הראשון אין תשלום, עבור היום השני והשלישי - 50% משכרך הרגיל ומהיום הרביעי ואילך 100%.
שרון
24/12/2013 19:49
שלום
אני עובד במשרד חמש שנים ולאורך כל התקופה הופרש לי לקצבה ע"פ האחוזים שהיו רלוונטים באותה שנת מס.
ההפרשות בוצעו על שכר של 120000= ש"ח שהוא גבוה מתקרת השכר הממוצע במשק לעניין הפרשות לקצבה.
היום פנה המעסיק וטען שעקב כך שלא ידע כי קיימת תקרה ( למרות שהוא רואה חשבון במקצועו)הופרשו למעשה סכומים מעבר לתקרה ולמרות שהחוק מתיר להפריש כך הוא דורש:
1.להשיב לו את ההפרשים על חלקו בהפקדות בגין כל התקופה(חמש שנים)
2.מפה ואילך להעמיד את ההפרשה בגובה התקרה.
שאלתי האם זה מתותר חוקית ?האם זה נחשב הרעת תנאים?האם טכנית ניתן לבצע מול הקופה.
אציין כי לאורך התקופה כאשר היו העלאות שכר פנה בכתב המעסיק לקופה וביקש מפורשות להפריש על הסכומים המוגדלים.
עורך דין ארז כהן
24/12/2013 20:27
ניכר כי הדבר חוקי מכאן ואילך אך לא חוקי לדרוש השבת הכספים שהופרשו לך באופן רטרואקטיבי.
כמו כן, ניתן לטעון כי מדובר בהטבה מטעם המעסיק ואז ביטול ההטבה מהווה הרעת תנאים מוחשית.
שרון
24/12/2013 21:12
היי ארז
האם התכוונת שמפה ואילך אם הוא מפחית את ההפרשות זו הרעת שכר?אציין כי ברמות השכר שדיברתי עליהם הנטו הוא כ-9500 ש"ח והפגיעה הצפוייה היא בסך של כ- 400 ש"ח שהם כ- 5% האם לשיעור הפגיעה יש משמעות לקביעה אם זה נחשב הרעה מוחשית?
עורך דין ארז כהן
25/12/2013 08:35
שיעור הפגיעה עדיין מהווה הרעה בתנאים בנסיבות האמורות.
שרון
24/12/2013 21:17
השכר בהודעה הראשית שפתחה את השישור הוא 12000 ולא כפי שרשום
מיכל
25/12/2013 07:42
שלום,
אני רו"ח בחברה החל מ08.2013.
התחלתי כעובדת זמנית אבל בהמשך הבחורה שהחלפתי אותה לא חזרה.
האם לדרוש לחתום על חוזה חדש?
מה קורה אם אני נכנסת להריון- האם הם מחוייבים לשלם לי על חופשת לידה ולהחזיר אותי לעבודה?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 08:33
ניתנה תשובה.
מיכל
25/12/2013 07:43
שלום,
אני רו"ח בחברה החל מ08.2013.
התחלתי כעובדת זמנית אבל בהמשך הבחורה שהחלפתי אותה לא חזרה.
האם לדרוש לחתום על חוזה חדש?
מה קורה אם אני נכנסת להריון- האם הם מחוייבים לשלם לי על חופשת לידה ולהחזיר אותי לעבודה?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 08:32
מיכל שלום,

ניתן לבקש מהמעסיק לעגן את תנאי ההעסקה בחוזה עבודה.
כמו כן, באם את נכנסת להרין אסור למעסיק לפטר אותך ולפגוע בתנאי העסקתך.
הרצל
25/12/2013 08:28
במידה והתחלתי את קורס האבטחה כשבוע לפני מועד החתימה על החוזה,ממתי מתחילים למדוד יחסי עובד מעביד?
עו"ד אריק שלו
25/12/2013 08:30
מרגע חתימה על החוזה אלא אם כן צוין אחרת בחוזה.
גל דותן
24/12/2013 19:52
אני סטודנטית (לימודים של 5 ימים בשבוע) שאסור לה להחסיר ימי לימודים ובעלי עובד שכיר בחברה פרטית.

השבוע הבת שלנו חלתה ובעלי רצה לקחת יום מחלת ילד (באישור הרופאה, כמובן). מקום העבודה אמר לו שהוא לא יכול לקחת יום מחלה אלא רק יום חופשה כיוון שאני לא עובדת. זה הגיוני?
עורך דין ארז כהן
24/12/2013 20:29
אכן כך קובע החוק.
בנוסף, עדיף לו לקחת יום חופשה בשכר מלא מאשר ימי מחלה בהם מקבלים שכר חלקי (יום ראשון לא בתשלום, שני ושלישי- 50%).
אנדריי
24/12/2013 19:21
שלום! אישתי עבדה 2.5 שנים במקום עבודה אחת.כמה ימי חופשה מגיע לה ומהו תעריף לכל יום חופשה.
עורך דין ארז כהן
24/12/2013 20:25
חסרים נתונים רבים בשאלה כגון היקף משרה ואורך שבוע עבודה.
אפי
24/12/2013 19:14
שלום.
לאחר 13 שנים של עבודה ו 245 שעות חודשיות שעבדתי רוב השנים. חליתי ורופא תעסוקתי קבע שאני יכול לחזור לעבודה עם כמה מוגבלויות כמו לא להרים יותר מ 5 ק"ג ולא לעמוד ולא ללכת זמן ממושך. במהלך חודשיים המעסיק טען שאין להם מקום עבודה להעסיק אותי עם המוגבלויות שהרופא תעסוקתי קבע. ושאני יגיש מכתב התפטרות והם יביאו לי את כל הפיצויים לאחר ששלחתי אליהם מכתב שבו אני דורש בכתב שאין מקום חלופי בשביל להעסיק אותי . עכשיו אם טוענים שיש להם מקום עבודה בשבילי עם מ 120 שעות חודשיות זה מה שאם יכולים להציע לי.

ברצוני לדעת בבקשה האם זה הרעת תנאים.האם אני יכול לסרב להצעה המשכורת החודשי היה 6300 שקלים לפי מ 245 שעות עם 120 שעות אני יקבל רק 2500 שקלים .
תודה.
עורך דין ארז כהן
24/12/2013 20:24
זו בהחלט הרעת תנאים מוחשית.
זכותך לסרב ולהתפטר כדין מפוטר תוך זכאות לפיצויים.
נסיעות
ניסים
24/12/2013 19:01
ערב שלום,כבר כמה חודשים שאני עובד בימי שישי אחרי כניסת שבת. תמיד חזרתי מהעבודה במוניות שירות (באישור ובידיעת המפקח) מעולם לא נאמר לי שההסעה שלוקחת עובדים כמוני לנס ציונה ואשדוד,נוסעת גם לפתח תקווה (וזה לא שלא שאלתי). עד עכשיו הוצאתי כמה מאות שקלים על מוניות שירות,המנהל מסרב לשלם לי כי : א) הם משלמים עד תיקרת חופשי חודשי. ב) בסופי שבוע יש הסעה. המפקח שלי יודע שכבר כמה חודשים אני נוסע במוניות שירות. האם אני זכאי להחזר על הנסיעות במוניות שירות?
עורך דין ארז כהן
24/12/2013 20:23
באם המעסיק מספק הסעה אז אין חובה לשלם על מונית שירות
בקשר להוצאות העבר יש להגיע להסכמות בעניין עם המעסיק.
שאלה חשובה
24/12/2013 17:11
שלום רב,
המעביד מונע ממני ניוד כספי פנסיה לתוכנית פנסיונית בחברת ביטוח אחרת. התוכנית שמצאתי משתלמת בעיני יותר. המעסיק מסרב ולא מוכן לטפל בי. אני יודע שזה בניגוד לחוק וגם הוא יודע.. ובכל זאת.. הוא לא מוכן לבצע. סוכן הביטוח לא מוכן להתערב. מה עושים?
עורך דין ארז כהן
24/12/2013 20:22
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם זה לא עוזר להגיש תביעה לצו עשה לבית הדין לעבודה.
אורית
24/12/2013 17:18
אני עובדת שכירה ברשות מקומית ולאחר המון שנים נדרשים כל העובדים למלא טופס שנקרא בקשה לאישור קצובת נסיעות.. יש לציין כי במשכורתי כמו לשאר העובדים יש דמי נסיעות - אף אחד לא שינה כתובת. הנימוק זה חובה פעם בשלוש שנים למלא - האומנם?
עו"ד אריק שלו
24/12/2013 18:06
שלום,

איני רואה בעיה עם דרישה שכזו.
אורטל
03/04/2013 10:32
שלום,
אני עובדת בחברת קבלן בנתב״ג מזה כחצי שנה. שעןת העבודה מאוד קשות פיסית, למשמרת בוקר לדוגמא צריך לקום בארבע בבוקר. קרה מספר פעמים קטן, שלוש פעמים למעשה של התעוררתי למשמרת בוקר מתשישות פיסית, היום נשלחה אליי הודעה מהמפקח על עבודתי שאני מושהית לשלושה ימים עד לשימוע ביום ראשון בגין המקרה.

רציתי לדעת האם חוקי למנוע מעובד ימי עבודה בגין עבירה משמעתית? האם בעצם חוקי להשהות עובד ולאחר מכן להחזירו? חשוב לציין שזה קורה בעוד מספר וריאציות בעבודה הזאת ובמקרים רבים ונוספים...

אשמח לתשובה מהירה.
תודה רבה!!!
אלמירה חן
03/04/2013 15:05
אורטל שלום

מעסיק חייב לשלם לך בגין השהיה שכר

בהצלחה
אלי
24/12/2013 18:00
שלום .
את פה ?
עדי
24/12/2013 16:49
הנני עובדת במלצרות ברחובות ולא משלמים לי שכר כפי שצריך אלה ע"י טיפים בלבד בלי שכר בסיס מינימאלי, מה שאסור כיוון שטיפים זה לא משכורת. לא משלמים על ישיבות צוות , ואני לא עובדת עם פנקס עבודה. לא משלמים נסיעות ולא ימי חופשה או דמי הבראה. אני מועסקת במקום העבודה הנוכחי מאז מארץ 2012 ואין כאן מלצרית אחת שמקבלת תנאים אחרים.... מנצלים את כולנו. רציתי לבדוק, במיוחד אחרי שקראתי באתר שלכם, מה עושים תכלס בשביל לקבל זכויות כמו כל עובד אחר!!
עורך דין ארז כהן
24/12/2013 17:09
אכן מדובר בניצול מובהק.
זכותך להגיש תביעה בעניין ו/או להתפטר כדין מפוטרת תוך קבלת פיצויים.
עו"ד אריק שלו
24/12/2013 16:52
שלום,

כמובן כל מה שציינת אינו חוקי שכן יש לשלם זכויות סוציאליות כדין.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ