פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1073
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עידן
12/01/2014 12:21
שלום רב,

ברצוני לברר האם אני יכול לדרוש פיצוי על שכרי אשר אותו קיבלתי באיחור של חודש מינימום מהמועד הקבוע שהוא כל 10 לחודש. באופן קבוע ממקום עבודתי שאותו עזבתי לפני חודשיים בשל הבעיה הזאת. השכר אף פעם לא הועבר ב10 לחודש תמיד חודש חודש וחצי אחרי . במשך שנה שלמה. הייתי עובד בעמותה אך לא עובד עמותה אלא כעובד שעובד בפרוייקט של העמותה.

האם אני יכול לתבוע את מה שמגיע לי על כל הזמן הזה שהייתי צריך כל הזמן לחכות מתי אני יקבל אותו...

תודה ושבוע מוצלח לכולנו!
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 12:37
שלום,

ראוי לציין כי בתי הדין ממעטים לפסוק לפיצויי הלנה כאשר קיבלת את מלוא הכספים בסופו של דבר.
ויולט
12/01/2014 12:29
שלום רב, אני עובדת בתור סייעת בגן ילדים כ 3 שנים במודיעין, בחודש פברואר 2014 מתחתנת ועוברת לגור בקרית מלאכי מאחר ושכירות זולה, כיום מגיע לעבודה מלוד, השאלה היא: האם מגיע לי פיצויים בעקבות הפיטורין שלי או שאני חייבת להמשיך להגיע לעבודה למרות המרחק מעל 40 קמש? ומה אני צריכה להודיע למעביד, היא חושבת שאני מתפטרת לבד ולא מגיע לי פיצויים...

אני פונה בשביל שתסבירו לי מה קובעים חוקי העבודה במצב כמו שלי!

תודה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 12:35
שלום,

אכן מגיע לך פיצויי פיטורים בהתאם לחוק פיצויי פיטורין.
יוסי
12/01/2014 11:58
שלום,
במידה וחברה מפטרת וחייבת לי כספי פיצויים ועבודה.
האם אני יכול שלא להחזיר נייד וציוד חברה נוסף כל עוד לא שולמו לי הזכויות המגיעות לי?
תודה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 12:05
שלום,

אינך יכול להחליט על זאת על דעת עצמך, עם זאת על החברה לשלם את כספי הפיצויים עד ל-15 ימים מיום סיום העבודה. אם הדבר לא נעשה וישנה הלנה באפשרותך לפנות לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אילנה צבי
12/01/2014 10:27
שלום רב
א.ג.נ.

הנדון : קבלת ימי חופשה ימי מחלה

סיימתי לעבוד אחרי חודשיים במקום עבודה בתלוש כתוב לי מגיע לי יומיים חופשה ומחלה מגיע לי 3 ימים האם אפשר למיר את החופשות לכסף.

תודה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 10:30
שלום,
במעמד גמר החשבון ימי החופשה הנותרים ניתנים לפדיון בתשלום אך לא ימי המחלה.
יוספה
12/01/2014 09:32
אני מסיימת שבוע הבא 14 שבועות לחל"ד והמעסיק התקשר לראות מה קורה איתי. האם זה חוקי? האם הם לא אמורים לא לפנות אלי עד תום 26 שבועות? אשמח לדעת. תודה!
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 09:35
זה לגיטימי לחלוטין לברר מהי כוונתך בנוגע למועד חזרתך מחופשת הלידה מאחר ויש נשים רבות ששבות אחרי 14 שבועות בלבד שזה הזמן בו מקבלים דמי לידה.
----------------
12/01/2014 08:55
שלום ביום חמישי התקשר אליי המעסיק להגיע לקחת את הפיצויים כאשר הגעתי התבקשתי לחתום על דף שאני מוותרת לתבוע וסרבתי ולכן המעסיק סירב לתת לי את הצ׳ק לאחר שעתיים בערך המעסיק התקשר אליי וביקש שאבוא לקחת את הצ׳ק שוב מה עליי לעשות? לקחת את הצ׳ק או ללכת לבית דין לעינייני עבודה?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:57
שלום,
זהו שיקול דעתך האישי. עם זאת חשוב שתדע כי חתימה על מסמך כזה יכולה להוות בעיה מבחינתך בהמשך כאשר תהיה מעוניין לתבוע זכויות אחרות אותם לא קיבלת ממעסיקך.
-------------
12/01/2014 09:17
שכחתי לציין שאחרי ויכוח עם המעסיק הוא ביקש שאחתום רק על דף שאומר שקיבלתי את הצ׳ק זה עדיין מקנה לי את האופציה לפנות לבית דין למרות שהוא ביקש ממני לחזור לקחת את הצ׳ק?
-----------
10/01/2014 10:59
אני נמצאת בחופשת מחלה חודש וחצי והיום קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי שלא מסוגלת להמשיך לעבוד. האם אני יכולה להתפטר כבר היום והאם אני זכאית לפיצויים
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 13:04
שלום,

אכן בנסיבות מסוימות ניתן לראות בכך התפטרות המזכה בפיצויי פיטורים. בכל אופן באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
-----------
12/01/2014 08:44
תודה על התשובה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:58
בשמחה.
דניאל
11/01/2014 22:22
שלום, התחלתי לעבוד לפני 3 חודשים והיה לי לפני כן ביטוח מנהלים ממקום העבודה הקודם בו עבדתי 16 שנים. ביקשתי שימשיכו לי את ההפרשה לפנסיה דרך הביטוח מנהלים ואמרו לי שלא עושים ביטוח מנהלים אצלהם לפקידות אלא מפרישים לפי החוק לפנסיה. השאלה שלי במידה וקיים לי כבר ביטוח מנהלים - אין חובה למעסיק חדש להפריש לשם אם אני מבקשת ? מבחינתי שיהיו אותם אחוזים של הפרשה כמו שמתכוונים להפריש ממילא, האם זה משנה? שאלה נוספת, האם עדיף לפזר את הסיכונים ולהשארי את הפנסיה בביטוח מנהלים כפי שהיא ולהתחיל מחדש פנסיה במקום אחר ? אודה על תשובתכם.
עו"ד אריק שלו
נתנה תשובה.
דניאל
11/01/2014 22:29
"...עוד נקבע, כי עובד במקום עבודה חדש הנהנה מהסדר פנסיה קודם, יהיה זכאי להפרשות מתחילת עבודתו, אשר יבוצעו באופן רטרואקטיבי שלושה חודשים ממועד הצטרפותו לעבודה...."
מה זה אומר ? אם אני מבקשת להמשיך הפרשה לפנסיה דרך ביטוח מנהלים שקיים כבר שנים, זה תקף ?
האם לאחר 3 חודשים אמורים לעשות את ההפרשה רטרואקטיבית ? כאילו מהיום הראשון לעבודה ?
עו"ד אריק שלו
שלום,
המעסיק אינו מחויב להעביר את הכספים לביטוח המנהלים שכן ביטוח מנהלים הוא הסדר מטיב והמעסיק מחוב רק מתוקף ההסכם הקיבוצי משנת 2008.
בקשר לשאלתך השנייה, המעסיק אכן מחויב לאחר 3 חודשים להפריש רטרו אקטיבית מהיום הראשון.
סבטלנה
11/01/2014 23:44
שלום
התחלתי לעבוד בשכר חודשי ויש לי מספר שאלות :
1.אני עובדת 5 ימים בשבוע 9 שעות וביום שישי 5.5 שעות,כלומר זה יוצא 50.5 שעות שבועיות. האם מגיע לי תשלום שעות נוספות וכיצד אני מחשבת אותם ?
קראתי ששבוע העבודה הוא 43 שעות,האם על שעות מעבר ל-143, שעתיים ראשונות בשבוע 125 אחוז ועל השאר 150 אחוז ? אבל מצד שני גם כתוב 9 שעות ביום 5 ימים בשבוע שזה 45 שעות שבועיות /8 שעות ביום 6 ימים בשבוע שזה 48 שעות, תשלום לפי שכר מינימום.
אני מקבלת 5500 כולל נסיעות ואני מתקשה להבין האם השכר לשעה שאני מקבלת הוא מעל המינימום או שפשוט ההפרש בין 4300 ל-5500 ש"ח הוא בגין שעות נוספות . זה די מבלבל. אשמח להבהרה.
2.האם שכר גלובלי משולם גם אם היו היעדרויות באותו חודש או שהמעסיק רשאי להוריד את התשלום בעד הימים שנעדרתי מהשכר הגלובלי ?
3. האם שכר המינימום הוא ברוטו או נטו ? הרי לאחר הניכויים של קרן הפנסיה וביטוח לאומי, יכול לקרות מצב שעובד מקבל בחישוב שלאחר ההורדות,פחות משכר המינימום.
4.עבור ימי חג או חופשה, אני אמורה לקבל אותו תשלום כאילו שעבדתי באותו יום ?
סליחה על ריבוי השאלות. אודה על הבהרה ומענה.
תודה רבה מראש
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:41
שלום,

1. אכן מגיע לך שעות נוספות שיחושבו מ - 43 שעות שבועיות ועד 50.5.
2. הדבר תלוי בהסכם שהגעת עם המעסיק בתחילת עבודתך.
3. שכר המינימום הוא ברוטו.
4. השכר הקובע היומי הינו שכר של יום עבודה רגיל ובמקרה שלך 9 שעות עבודה.
חנה
11/01/2014 21:28
קיבלתי בחודש ספטמבר(2013) משכורות (אני מקבלת בסוף חודש על אותו חודש) וראיתי שהחשבת שכר נתנה לי 3 ימי חג (בתשלום) והורידה לי 6 ימי חופש אבל שילמו לי על הימים
האלו.

שאלתי אותה למה היא הורידה לי 6 ימי חופש אז היא אמרה בגלל שלא עבדתי, אבל לא עבדתי רק 3 ימים ו-3 הימים האחרים היו ימי שישי ואנחנו לא עובדים בכלל בימי שישי.

ניסיתי לדבר איתה והיא אמרה שככה זה צריך להיות ואחרי כמה ימים שאמרתי לה שזה לא מסתדר לי אז היא אמרה שנשאל את המנהלת שלי וזה לא קרה.

האם היא צודקת על זה שהיא הייתה צריכה להוריד לי 3 ימי חופש נוספים?

מחכה לתשובתך המהירה.
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:38
שלום,

אשמח אם תמקדי את שאלתך.
יסמין
11/01/2014 21:26
אני עובדת בחברה מיזה כשלושה חודשים לאחר שהחברה הקודמת שעבדתי בה 22 שנים מכרה את פעילוה למעביד הנוכחי שלי.

המהלך שלושת החודשים הועברה לי טיוטת חוזה , היו לי מספר השגות שמנהלת משאבי אנוש אמרה לי שאושרו ע"י ההנהלה אך טרם קיבלתי חוזה מתוקן.
בשיחה שהיתה לי עם המנהל הישיר שלי הובהר לי כי ישנה תוכנית ייעול שאמורה לכלול אותי ובה הוא פרט כי העבודה שלי הולכת להכפיל את עצמה , הם הולכים לשנות את מקום עבודתי לסניף אחר וכמו כן להשוות את תנאי השכר שלי לתנאים של כל העובדות בתחום שלי וןזה אומר להוריד את השכר שלי בכ-40% ולשנות את שעות העבודה שלי שמן הסתם יהיו הרבה יותר ממה שעבדתי עד היום.

יש לציין כי המעסיק הנוכחי התחייב לקבל אותי לעבודה באותם התנאים והשכר שעבדתי אצל המעסיק הקודם
האם זה חוקי לשנות את תנאי העסקתי בצורה דרסטית כל כך?? האם זה חוקי שהוא לא נתן לי חוזה גם אחרי שלושה חודשים? האם אני צריכה לתת לו הודעה מוקדמת אם כן כמה זמן??? והאם אני יכולה להתפטר בדין מפוטר??.
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:37
שלום,

הדבר כמובן אינו חוקי ומהווה הרעה בתנאים. ולכאורה בנסיבות אותם תיארת קיימת הזכות להתפטר בדין מפוטר.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
חגית
11/01/2014 21:27
שלום רב
אני עובדת כבר שנתיים וכמה חודשים במשרד ואני רוצה להתפטר כי העובדים לא מתייחסים אלי כל כך יפה ויש הרבה ניצול ומסתכלים על כל דבר שאני עושה ואומרת ומעירים לי (וזה לא רק המנהלים שלי). אני יודעת שאני צריכה לתת חודש לפני שאני עוזבת.

שאלותי:
1.לא מגיע לי פיצויים על עזיבה נכון?
2. מה עושים עם הפרשות הפנסיה שהמנהל שלי מפריש לי כל חודש?
3. מה אני עושה במקרה והמנהלים שלי לא מאשרים לי לעזוב?

אודה לך על תשובתך המהירה.
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:35
שלום,
1. ברגע שמתפטרים לא מגיע לך פיצויי פיטורים אלא אם את חתומה על סעיף 14.
2. המעסיק צריך לתת לך בסוף העבודה מכתב לשחרור הכספים בקרן הפנסיה.
3. אם את רוצה לעזוב ואת נותנת הודעה מוקדמת בהתאם לחוק המעסיק אינו רשאי לסרב לכוונתך לעזוב.
אם ברצונך לקבל מידע מעמיק יותר באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה.
לאה
11/01/2014 21:25
בעבודתי במשרד החינוך, עבדתי מעל משרה מלאה, לצורך זה הייתי אמורה להחתים מסתבר על בקשה/ אישור של הפיקוח. מנהלת מרכז לתמיכה אזורי והמפקחת אמרו לי שזה מאושר, ואני התחלתי לעבוד. כעת , שנה אחרי , מסתבר שלא קיבלתי את הכסף, הדיווחים שהיו החלו בתאריך לא מדוייק, כמעט חצי שנה לאחר שהתחלתי את העבודה, השעות ואחוז המשרה הופיעו בתלוש, בלי כסף. לאחר דיונים ארוכים הסתבר שזה בגלל שלא החתמתי את המפקחת שאמרה לי שזה מאושר. תחילת העבודה היתה אוקטובר 2012 עד יולי 2013. עד רגע זה לא שילמו לי, זה עדיין בדיונים. החלק השני של העניין, שהמשכתי גם השנה לעבוד מחודש ספטמבר ועדיין לא שולמו לי הכספים, לא של תשע"ג ולא של תשע"ד. האם יש לי אכן קייס לתביעה, ואיך אני עושה את זה, מול משרד החינוך. תודה רבה, לאה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:33
שלום,

אכן אם כחלק מהסכם העבודה שלך הובטחו לך הכספים אזי יש לך עילה לתביעה.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ליטל
11/01/2014 22:18
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי שנתיים וחצי. כרגע בהריון
ורציתי לנצל את ימי המחלה להישאר חודש אחרון בבית.
בדקתי בתלושים וראיתי שאין לי צבירה של ימי מחלה.
זה חוקי הדבר הזה?
איך אני אדע כמה ימי מחלה מגיעים לי? אני עובדת שישה ימים בשבוע שש שעות ביום.
תודה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:32
שלום,

המעסיק אמור היה לצבור בתלוש המשכורת ימי מחלה בהתאם לחוק או להסכם קיבוצי החל עליך.
באפשרותך לדרוש זאת רטרו אקטיבית ובהתאם לכך לנצלם.
הפסקות
שני
11/01/2014 23:17
שלום,
אני עובדת במשרד חמישה ימים בשבוע, ככשעות העבודה הן 8:30-17:00. אין לי הפסקה מסודרת ואני מתבקשת בזמן האוכל להיות במשרד ולענות לטלפונים ולדרישות העובדים בזמן האכילה.
כשביקשתי לצאת לאכול מחוץ למשרד נאמר לי כי אני עובדת 8 וחצי שעות ביום ולא 9 ולכן לא מגיעה לי הפסקה בכלל.
ברוב ימות השבוע אני נשארת שעות נוספות.
1. האם בשעות העבודה הרגילות איני זכאית להפסקה?
2. האם כשאני נשארת שעות נוספת יש לי את הזכות מבחינת החוק להפסקה? במידה וכן כיצד מחושב זמן ההפסקה?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:30
שלום,

לאחר 6 שעות עבודה מגיע לך הפסקה בת 45 דקות. המעסיק אינו יכול לדרוש ממך בזמן ההפסקה להיות במקום העבודה.
טלי
11/01/2014 23:51
שלום
רציתי לשאול לגבי ימי מחלה, יש צבירה מסוימת של ימי מחלה, כלומר אם הייתה פעם שלא קיבלתי תשלום עבור היום הראשון,לאחר מספר חודשים שוב חליתי, הספירה שוב מתחילה מהיום הראשון שהוא ללא תשלום או שנלקח בחשבון שלא קיבלתי תשלום עבור היום המחלה הראשון בפעם הקודמת ומתחילים עכשיו לספור מהיום השני ?
תודה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 08:29
שלום,

אכן הספירה מתחילה שוב מהיום הראשון ללא תשלום.
אורי
09/01/2014 23:02
אני עובד גנן שכיר .בעל החברה אמר לו לבוא לעבודה כי אי אפשר לעבוד בגלל הגשם. אז להישאר בבית.האם לפי החוק הוא צריך לשלם .או לא
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 19:23
שלום,
אם הדבר לא זוכם בטרם תחילת עבודתך אזי על המעסיק לספק לך עבודה.
ויקטוריה
10/01/2014 14:37
שלום
אני התפתרתי מאבודה אבדתי שנה וחתי .
המעסיק שיחרר דמי הגמולים.
כאשר התי באבודה וביקשתי תופס 161 לא רצו לתת אתו.

מה לעשות?
תודה!
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 19:21
שלום,

הדבר אינו חוקי,.
אנא ]ני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רוני
09/01/2014 22:10
עבדתי במקום עבודתי שנתיים. כיום אני נמצאת בחל"ד.
יש לי שתי שאלות:
1. האם אני יכולה לבקש חל"ת מעבר ל 6 חודשים?
2. האם אני יכולה להתפטר לצורך שמירה על הילדה ולקבל זכויות של מפוטרת? אם כן עד מתי עלי להודיעה??
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 19:20
שלום,
את אכן יכולה להתפטר מעבודתך לצורך טיפול בילד ולקבל את כספי הפיצויים. הזמן שניתן להודיע על כך הוא עד 9 חודשים מיום לידת התינוק.
גולי
10/01/2014 08:14
שלום
אני עובד בחברת שמירה 4 שנים
בחודש האחרון הוצבתי בכניסה לחניון בשעות הלילה.
השבועיים ויותר האחרונים היו בהם לילות מאוד קרים.
לכן ישבתי בתא קטן לקופאים בכניסה לחניון.והייתי חייב להפעיל חימום. ונרדמתי כנראה שהאחמש פיטרל וצילם אותי
זה קרה פעמיים באותו שבוע.אתמול קיבלתי את משכורתי ומצאתי שחסרים לי כ1000 ₪ האם החברה בה אני עובד יכולה לקנוס אותי או לא לשלם לי על המשמרת.
שחר
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 19:17
שלום,
לא ניתן לפגוע בשכר העבודה שלך לפי חוק הגנת השכר.
אתי
09/01/2014 19:23
שלום,

סיימתי לעבוד בחברה לאחר מספר שנים, וגיליתי שהמעסיק הפקיד לאורך השנים בסעיף הפיצויים סכום גבוה מההפקדה לפי צו ההרחבה הכללי לפנסיה, אני נמצאת איתו במאבק עכשיו (לא משפטי) על כספים אחרים שהוא חייב לי, האם יש לו זכות למשוך חזרה חלק מהכספים, כלומר את מה שהוא הפריש מעבר למה שנדרש בפנסיית החובה?

תודה
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 19:15
שלום,
הזכות שלו למשוך את הכספים אותם הוא הפריש לכספי הפיצויים תלויה באישור העובד שכן הקופה רשומה על שמך.
מבלי קשר ניתן לתבוע את הכספים אותם המעסיק לא שילם בהתאם לחוק במהלך השנים. לשם כך באפשרותך לפנות לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
גולי
10/01/2014 08:16
אני עובד בחברת שמירה כ-4 שנים ולא ניצלתי את ימי המחלה
כל 4 השנים של עבודתי בחברה. האם אני זכאי לפדות את ימי המחלה או את חלקם ?
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 19:13
שלום,

ימי מחלה לא ניתנים לפדיון בסיום יחסי עובד מעביד אלה אם הדבר מצוין בהסכם קיבוצי או חוזה עבודה אישי.
עובדת עיירית ת...
11/01/2014 14:19
הורידו לי ולחברותי מהמשכורת חצי יום עבודה על כך שחסר לעובדים אחרים ימי מחלה ובחודש מרס יורידו לנו שוב חצי יום על אותו עניין
האם זה חוקי?
ועוד דבר עד היום אף אחד מאיתנו לא קיבלה את חוזה העבודה שלה
מה עושים?
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 19:12
שלום,
לא ממש הבנתי מדוע הורידו לך בשכר אשמח אם תבהירי את הנקודה.
בעניין חוזה העבודה, יש להדגיש כי על המעסיק יש לתת הודעה לעובד בדבר תנאי העסקתו עד 30 ימים מתחילת עבודתו.
אתגר
09/01/2014 20:52
התפטרתי בגלל שלא שילמו לי כל מיני דברים שהחוק דורש שישולמו. ביום שהלכתי לקחת את המשכורת האחרונה המנהל התנה את קבלת המשכורת בחתימה על מסמך ״אין לי טענות נגד החברה״,לא חתמתי ולא קיבלתי את הכסף. האם זה נחשב להלנת שכר? איזו עוד עבירה נעשו כאן?
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 13:05
שלום,

הדבר כמובן שאינו חוקי בנסיבות העניין.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
גילה
09/01/2014 17:38
שלום רב,
קיבלתי היום במייל זימון לשימוע שיתקיים בשבוע הבא. האם אני מחוייבת להגיע לעבודה רגיל?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 17:40
כן. כל עוד לא סוכם אחרת עלייך להגיע לעבודה רגיל.
גילה
09/01/2014 17:41
תודה על התשובה המהירה
אריה
09/01/2014 16:49
האם לשף במטבח יש שעות עבודה חודשיות שונה
אני יודע 186 שעות הם שעות חודשיות
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 17:17
היקף המשרה זהה.
יש לשלם גמול שעות נוספות מעבר ל- 9 שעות עבודה ביום (מעל 8 במקרה של עבודה 6 ימים בשבוע) וכן לאחר 43 שעות עבודה שבועיות.
גידי
09/01/2014 16:53
הרבה שפים בהרבה מטבחים עובדים משמרות כפולות ואם אתה עובר את מכסת השעות של משרה מלאה אתה אמור לקבל תשלום על שעות נוספות... תגיד תודה שלא מבקשים ממך לשטוף כלים כמו שמבקשים ממני בגלל השביתה של האריתראים...
אריאל
09/01/2014 16:10
שלום וברכה, עבדתי 18 חודשים במסעדה \\ קייטרינג כשר באזור מרכז. תמיד הרגשתי שמשהו לא בסדר בתלוש משכורת עכשיו אני יצאתי מהעבודה כי הבנתי שלא משלמים לי נסיעות דמי הבראה או ימי חופשה.

אני לא בטוח מה לעשות עכשיו ואני ללא עבודה ומרגיש שעבדו עלי שנתיים וחצי. בבקשה אם תוכל לעזור בהמשך התהליכים, אולי לראות את התלושי משכורת. בכל מקרה, אני מבקש הנחיות והסבר לגבי הזכויות שלי וכל מה שניתן לעשות עכשיו.

תודה
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 16:15
פנה למשרדנו לייעוץ פרטני בפרטים המופיעים מטה.
אריאל
09/01/2014 16:37
אפשר קצת פירוט לפני הפניה למשרד עורכי דין? בשביל זה יש פורום, לא?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 16:46
ניתן לתבוע את כל הזכויות שציינת, דמי נסיעות, חופשה והבראה.
כמו כן, יש לבדוק האם קיבלת הפרשה לפנסיה, גמול שעות נוספות וגמול שבתות כדין.
יש צורך לעיין בתלושי השכר שלך על מנת להעריך את גובה התביעה ואת כדאיותה.
חסוי
09/01/2014 16:28
התקבלתי לאחת מהחברות הממשליות הנחשבות במשק. השכר ושעות העבודה שהוצגו בפניי בראיון שונים ממה שהחתימו אותי בפועל ביום תחילת עבודתי.
כשהתרעתי על כך וביקשתי לעבור מחלקה - העבירו אותי תהליך שימוע, בו ניסו להוציא אותי שקרנית (למרות שיש ברשותי את תנאי ההעסקה הנדרשים לתפקיד ומאשרים את טענותיי) ולבסוף פוטרתי.
אני שייכת להסכם קיבוצי ומרגישה שנגרם לי עוול.
במקביל, שוקלת לפנות למשרד מבקר המדינה שיבדקו את המחדל שקורה בגוף זה.
מצד שני, מי יקשיב לי אחרי שבועיים? למרות המסמך שבידי...
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 16:29
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.
משרדנו עומד לרשותך.
ש.ח
09/01/2014 16:07
היי אני עובדת בחברת פרטנר מזה כשנתיים לאחר בדיקה של רופא עסוקתי נמצא כי אינני כשירה לעבודה בחברה העברתי את המכתב למעסקיי בחברה והם מנגד טענו כי הם בודקים זאת מול רופא תעסוקתי שלהם אם צריכים לתת לי פיצויים האם זה נכון שיש אפשרות כי אני לא אקבל פיצויים ? מי יכול לעזור לי בנושא? האם אתם יכולים להפנות אותי אל חוקי העבודה שנוגעים למצבי? לא הצלחתי למצוא באתר תשובות למקרה שלי.

תודה מראש
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 16:15
המעסיק רשאי לנסות למצוא לך תפקיד אחר בחברה שהולם את מצבך הרפואי וכמובן שאינו מהווה הרעה בתנאים.
במידה ולא ימצא תוכלי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים.
שי
09/01/2014 15:39
שלום רב,

לא מצאתי את החומר המתאים באתר. לפני שבוע התבקשתי בידי עמותת כוונים בחיפה ללוות אנשים חרשים מתחנת רכבת השלום בת"א עד תחנת רכבת לב המפרץ בחיפה בתמורת תשלום 150 ש"ח + דמי נסיעות. זה אירוע חד פעמי...

הגעתי לנקודת מפגש בשעה עד שעה מסויימת לפי בקשת העמותה. אולם אף אחד לא הגיע, שוחררתי הביתה. אחרי כמה ימים קבלתי הודעה שהם ישלמו לי רק חצי תשלום כיוון שלא היתה הגעה לחיפה.

רציתי לבדוק אם זה זכותי לקבל תשלום מלא והם מתחייבים לשלם לי מלא למרות אי הגעתם של אנשים לנקודת מפגש? או שהם הפרו התחייבות?

אם פניתי אליכם כגורם לא נכון, אודה לך, אם תפנו אותי לגורם נכון. עלי לציין שאני חרש ולכן לא יכול לדבר בטלפון ועדיף להתכתב בפורום, אודה אם תתייחסו לזה. אודה על תשובה בהקדם שי
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 15:46
שלום,

על המעסיק לשלם עבור יום עבודה מלא.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ