היי,
שמי דויד, עובד בחברה מסודרת כבר שנתיים. עקב פתיחת עסק, ורצון להתקדם אני מעוניין
להתפטר מעבודתי וחשוב לי לא "לאבד" את הפיצויים שלי.
בתחילה פניתי למנהל הישיר שלי והסברתי לו את המצב כפי שהוא - משמע - אני רוצה שיפטרו אותי על מנת שאני אקבל
פיצויים.
(לא פחדתי לבקש זאת כיוון שבחודש הקודם קרה מקרה דומה לאחד העובדים אצלנו ופיטרו אותו ע"פ בקשתו וכן קיבל את פיצוייו).
המנהל אמר שיבדוק לי ושלא צריכה להיות בעיה עם זה. לאחר שבוע חזר אלי עם תשובה שלילית ואמר לי שאם אני רוצה אני יכול להתפטר. בנוסף , לאור זאת ביקשתי לא להתפטר וחשבתי לעשות זאת בצורה "חכמה " יותר.
דבר נוסף וחשוב הוא שביקשתי מהמנהל שלי
חופשה לחו"ל על חשבון ימי החופשה שאני זכאי להם (אני טס בראשון הקרוב ל5 ימים) , אך הוא חזר עם תשובה שלילית.
לאחר מכן שלח לי את ההודעה הבאה : "הבקשות לחופשה לא מאושרות, במידה ותבחר באופן חד צדדי ובלי אישור לחופשה,שאין לך כאמור, להיעדר אתה תישא בתוצאות שאותם אני שומר לעצמי".
בגדול אני מרגיש שהם רוצים לפטר אותי ולא לתת לי פיצויים על טענת "היעדרות" ובכך שהבעתי רצון להתפטר בתחילה.
הסברתי לו שאני לא מרגיש טוב ואני כן מעוניין להמשיך את עבודתי בחברה, אך ככל הנראה בשבוע הבא אעדר כיוון שאני לא מרגיש טוב (התכנון הוא להוציא ימי
מחלה ולטוס לחו"ל).
אני מעוניין לקבל את הפיצויים שלי כיוון שהכסף הזה הוא מאוד חשוב לי כרגע בחיים.
אני רוצה לוודא מולך האם עד כה אני פועל כשורה והאם עדיין למרות מה שהסברתי כאן יכולים לפטר אותי ולא לתת לי את הפיצויים שלי.
בתודה רבה וממש אשמח לתשובה מהירה , דיויד.