פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1057
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עצמון
02/02/2014 11:01
שלום,

חופש מחלה של 5 ימים החל מיום חמישי עד יום שני. נוצר מצב שהיום השני והשלישי של ימי המחלה נפל על יוםשישי ושבת.

האם המעסיק משלם לי 50% על היום השני ו-50% על היום השלישי על אף שזה נופל על ימי שישי ושבת? אני שכיר העובד חודשי גלובלי (21-22 יום בחודש) על פי המעסיק, באופן תיאורטי גם לו היו לי 3 ימי מחלה (חמישי,שישי ושבת) חזרה לעבודה ביום ראשון הוא היה מחשב: יום חמישי - 0, יום שישי - 50% ויום שבת - 50% אף על פי שאיני עובד שישי-שבת. האם זה על פי החוק?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 11:30
המעסיק צודק.
ימי מחלה נספרים באופן קלנדרי לעובד במשכורת חודשית.
עובדת בהריון
02/02/2014 10:19
היי,
נאמר לי בעבודה כי באפשרותי לנצל את 40 השעות כשעות עבודה בודדות ולא כיום שלם.
אני צפויה לעבור בדיקת מי שפיר ורציתי לדעת האם ניתן להגדיר את יום הבדיקה במלואו + ימי המנוחה שאחרי הבדיקה כשעות בדיקת הריון ולא כימי מחלה.
תודה רבה
עו''ד אריק שלו
02/02/2014 10:22
ניתן להעדר מעבודה 40 שעות לצורך בדיקות שגרתיות שקשורות להריון בהתאם לצרכים ונסיבות בלא קשר לימי מחלה.
אין המעסיק רשאי לנכות משכרך בגין ההעדרות עבור 40 שעות אלו.
עובדת בהריון
02/02/2014 11:11
תודה על תשובתך המהירה עו"ד שלו.
ממקדת את שאלתי, האם יכולה לדווח על יום במלואו, 8 שעות עבודה כבדיקות הריון לפי החוק? מבלי להגיע כלל לעבודה באותו יום ?
האם המעסיק יכול להכיר לי בשעות בדיקות ההריון רק אם נעדרתי מהעבודה חלק מהיום ?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 11:16
אין עם זה בעיה.
באם הנך נדרשת ל-8 שעות העדרות, אזי אין המעסיק רשאי להוריד לך משכרך עבור אותו יום כל עוד לא עברת 40 שעות.
אמנון
02/02/2014 10:57
המשכורת החודשית שלי מופחתת ב-25% ב-6 החודשים האחרונים, זאת ללא כל הודעה מראש ועקב קשיים תקציביים בארגון.
האם על סמך עובדה זו אני יכול להתפטר ועדיין להיות זכאי לפיצויים? כמה זמן הודעה מראש אני מחויב לתת למעסיק?
תודה
עו''ד אריק שלו
02/02/2014 11:12
לא ציינת כמה זמן הנך עובד.
ניתן להתפטר בדין מפוטר עקב הרעת תנאים תוך זכאות לפיצויי פיטורים אך בכפוף למכתב התראה.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני לצורך בירור מעמיק.
משרדנו עומד לרשותך.
רן
02/02/2014 10:51
יש לי שאלה , אשמח לקבל תשובה ממי שמבין בנושא
אני עובד במסעדה , עקב בעיות בשירות ( אוכל שלא הגיע בזמן) היה לנו במסעדה שדרש לא לשלם, הבוס אישר .
לאחר מכן הודיע שאותו חשבון שלא שולם יושלם מכספי המשכורת של עובדי המשמרת , האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 10:56
מדובר בניכוי שלא כדין.
שרון
02/02/2014 10:24
שלום אני פרשתי לגמלאות עם פנסייה תקציבית אחרי 35 שנות עבודה, כאשר לזכותי היו 780 ימי חופש שלא נוצלו בגלל שהמעביד לא איפשר.

בגמר החשבון המעביד ניכה לי 50% תנאים סוציאלים ממחיר יום חופש שהיה מגיע לי.

לדוגמא: מחיר יום חופש חובה כולל תנאים סוציאלים 900 ש"ח ולפדיון הוא 450 ש"ח. שאלתי האם אני יכול לתבוע את הפרש התנאים הסוציאליים שנוכו לי . אודה על תשובתכם. שרון
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 10:56
אם הניכוי בוצע כדין ובהתאם להוראות התקשי"ר או ההסכם הקיבוצי החל במקום העבודה הרי שאין עילה לתביעה.
שרונה
02/02/2014 10:13
אנו מעסיקים מ-07.2011 מטפלת עבור ילדינו. כ-20 שעות חודשיות בחצי שנה ראשונה, 35 שעות חודשיות בשנה השניה ו-60 שעות חודשיות בשנה השלישית. מדובר ב3 -4 ימי עבודה בשבוע לשעתיים שלוש והיו גם מקרים של 5 ימים בשבוע.לאחרונה חלתה המטפלת מחלה ממושכת (כבר חודש מחלה) והיא אינה חוזרת לעבודה מאחר והיא ממתינה לניתוח. המטפלת חשובה לנו מאד והיינו רוצים לדעת כיצד לחשב את חופשתה מחלתה לכל שנת עבודה ומה גובה פיצויי הפיטורין להן זכאית בהנחה שלא תחזור לעבודה מפאת מחלתה
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 10:55
דמי מחלה יש לחשב לפי 1.5 לחודש עבור משרה מלאה של 43 שעות שבועיות- יום ראשון לא בתשלום, שני ושלישי- 50%, ורביעי ואילך- 100%.
פיצויי פיטורים יש לחשב לפי שכרה הקבוע במכפלת שנות העבודה או בפיצול לפי תקופות עבודה.
ח.מ
02/02/2014 10:32
אני עובד מדינה מזה 18 שנה. במשרד המדע והטכנולוגיה. הגעתי להסכמה עם הנהלת המשרד לצאת לפנסיה מוקדמת לפי חוזר נש"מ משנת 2010. המסלול שבחרה ההנהלה הוא של רענון ולא ביטול משרה. השאלה שלי האם מגיעה לי דרגת פרישה? העליה האחרונה שלי בדרגה היתה לפני עשר שנים ב 2003 כאשר זכיתי במכרז פנימי לראש תחום בכיר.
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 10:52
יש לבחון זאת באופן פרטני בהסכם העבודה/ההסכם הקיבוצי הרלוונטי ובהוראות התקשי"ר.
אריק שלו
02/02/2014 10:15
אני עובדת בגן ילדים פרטי בגיל שנה וחצי שנתיים ...
מאז שאני עובדת שם אני סובלת מהגב ...במידה ואביא להם אישור מאורטופד , או רופא תעסוקתי שאנני יכולה יותר לעבוד
עקב בעיות גב , האם אני זכאית לפיצויים , ולדמי אבטלה מלישכת התעסוקה ? איך אוכל להתקיים ?
תודה ....תפרח
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 10:30
שלום רב,
יש להביא אישור מרופא תעסוקתי שאוסר על המשך עבודתך במתכונת הקיימת, או בכפוף למגבלות כלשהן.
על המעסיק לכבד את ההמלצה ובאם אין לו משהו חלופי להציע אזי ניתן יהיה להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים ודמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי קודם לכן.
מילה
02/02/2014 10:21
שלום,

תעזרו לי בבקשה, עם חישוב הפרשות לפנסיה חובה לעובד מחליף 3 ימים בחודש כל יום 3,5 שעות (מחליף לא כל חודש , רק לפי צורך).

השאלה: האם יש לו זכאות לביטוח פנסיה חובה ? תודה רבה .
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 10:26
מילה שלום,
לפי צו הרחבה הכללי, כל עובד זכאי להפרשות לפנסיה לאחר שהשלים 6 חודשי עבודה, בהתאם לשכר הברוטו שלו.
באם הייתה לעובד קופת פנסיה פעילה טרם החל לעבוד יש להתחיל בהפרשות לאחר 3 חודשי עבודה באופן רטרואקטיבי.
מ.א
02/02/2014 10:01
שלום רב,
אני עבדת במשך שנתיים בארגון גדול ששיך לקופ"ח כאשר יש לי ימי מחלה מורידים לי בתלוש הבראה וביגוד.
האם זה חוקי ? הארגון אומר שזה נקרא בטלה .
מה אומר הדבר בטלה?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 10:06
אין קשר בין חובת תשלום עבור ימי מחלה לבין ימי הבראה וביגוד.
על פניו הדבר לא תקין.
מחלה
ערן
02/02/2014 08:56
יום שישי היית אצל הרופא וקיבלתי אישור מחלה עד יום רביעי.
בכל מקרה היום באתי לעבודה אבל אני מרגיש ממש רע ומעוניין ללכת הביתה.
שאלתי היא האם היום נחשב לי היום השלישי למחלה ואני אקבל 50%? (האישור מיום שישי) או שהיום ייחשב לי כיום הראשון למחלה?
אודה לתשובתכם המהירה
RE: מחלה
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:58
ערן שלום,
באם תוציא ימי מחלה הם יתחילו להיספר מחדש מהיום.
ערון
02/02/2014 09:01
לא התכוונתי להוציא חדש.
יש לי אישור מיום שישי עד יום רביעי הקרוב.
ניסיתי לבוא לעבוד אבל אני לא מרגיש טוב - אם אני חוזר הביתה עכשיו - הימי מחלה עדיין יהיו תקפים?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 09:22
התשובה היא כן.
ימי מחלה הנותרים תקפים.
ערן
02/02/2014 09:27
אז זה אומר שעל היום הזה אני אקבל 50%?
(זה היום השלישי למחלה)
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 09:48
על היום הראשון אין זכאות לתשלום, יום השני והשלישי 50%, ומהיום הרביעי ואילך 100%.
ערן
02/02/2014 09:52
אתה עונה לי מה שאני כבר יודע!

אני חוזר - הוצאתי אישור ביום שישי עד יום רביעי. היום באתי לעבודה ואני רוצה לצאת כי אני לא מרגיש טוב.
איך ישולם לי היום? נניח שהיתי שעתיים בעבודה.
זה נחשב לי ליום השלישי למחלה או ליום הראשון?
שיש שבת נחשבים למרות שאני לא עובד בהם?
אם אני לא אגיע עד יום רביעי - ממחר זה כבר יהיה 100%.?

בבקשה שים לב מה אני שואל ואל תתן לי תשובות שאני יודעת ע"פ חוק אלא ע"פ המקרה הספציפי הזה. תודה!
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 10:04
עבור היום 50%, ממחר עד יום רביעי 100%.
ערן
02/02/2014 10:06
תודה!!!
ערן
02/02/2014 09:44
בבקשה תענו.. זה דחוף!
נתי
02/02/2014 09:27
שלום,

1. כמה ימים מראש עליי להודיע למעסיק על עזיבה אם התחלתי לעבוד שם באוק' 2013? האם זה כולל את יום ההודעה עצמו? האם זה כולל את יום שישי (במידה ומקום העבודה פעיל ולא שובצתי לעבוד ביום זה)?

קראתי שמתחת לשנה זה יום עבור חודש עבודה, אך אוק' ופבר' לא מלאים ולכן התבלבלתי. נניח ואני מודיעה מחר, אז מתי יהיה יומי האחרון?

2. המשכורת מתקבלת בבנק בכל תשיעי לחודש. האם למעסיק יש יכולת לגרוע לי ממשכורת חודש ינואר את הקנס (1500 שח) עבור ההכשרה אם במהלך ימי עבודתי בפברואר ארוויח פחות מסכום זה? היית ממליצה לחכות אחרי ה-09/02? בחוזה העבודה לא נקבו בגובה הקנס ולא פירטו על כך.

תודה רבה, זה מאוד חשוב לי מבחינת התזמון!
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 09:39
יום הודעה מוקדמת על כל חודש עבודה.
על מנת לקזז גובה הקנס יש להוכיח עלות ההכשרה והתחייבות העובד.
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 09:38
נתי שלום,
עליך ליתן 4 ימי הודעה מוקדמת.
ימי הודעה מוקדמת ניתנים באופן קלנדרי.
מיכל
02/02/2014 09:03
שלום רב,
אני עובדת בחנות נעליים מאוגוסט 2012 הודעתי למעסיק שלי שאני בהיריון בחודש שלישי, לפני שבוע נמסר לי שהם סוגרים את העסק ומישהו אחר פותח שם.
רציתי לדעת מה הזכויות שלי גם כעובדת ותיקה וגם כאישה בהיריון מה הפיצויים שאמורים להגיע לי והאם זכויותיי לחופשת לידה ודמי לידה יהיו בתוקף אם אלד רק בעוד חצי שנה?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 09:14
מיכל שלום,
המעסיק צריך לקבל אישור ממשרד התמ"ת בכדי להפסיק את העסקתך.
לגבי חופשת לידה ודמי לידה הנך רשאית לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.
מחלה
ערן
02/02/2014 08:44
יום שישי היית אצל הרופא וקיבלתי אישור מחלה עד יום רביעי.
בכל מקרה היום באתי לעבודה אבל אני מרגיש ממש רע ומעוניין ללכת הביתה.
שאלתי היא האם היום נחשב לי היום השלישי למחלה ואני אקבל 50%? (האישור מיום שישי) או שהיום ייחשב לי כיום הראשון למחלה?
אודה לתשובתכם המהירה
RE: מחלה
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:59
ניתנה תשובה.
דיויד
31/01/2014 15:36
היי,
שמי דויד, עובד בחברה מסודרת כבר שנתיים. עקב פתיחת עסק, ורצון להתקדם אני מעוניין להתפטר מעבודתי וחשוב לי לא "לאבד" את הפיצויים שלי.

בתחילה פניתי למנהל הישיר שלי והסברתי לו את המצב כפי שהוא - משמע - אני רוצה שיפטרו אותי על מנת שאני אקבל פיצויים.

(לא פחדתי לבקש זאת כיוון שבחודש הקודם קרה מקרה דומה לאחד העובדים אצלנו ופיטרו אותו ע"פ בקשתו וכן קיבל את פיצוייו).

המנהל אמר שיבדוק לי ושלא צריכה להיות בעיה עם זה. לאחר שבוע חזר אלי עם תשובה שלילית ואמר לי שאם אני רוצה אני יכול להתפטר. בנוסף , לאור זאת ביקשתי לא להתפטר וחשבתי לעשות זאת בצורה "חכמה " יותר.

דבר נוסף וחשוב הוא שביקשתי מהמנהל שלי חופשה לחו"ל על חשבון ימי החופשה שאני זכאי להם (אני טס בראשון הקרוב ל5 ימים) , אך הוא חזר עם תשובה שלילית.

לאחר מכן שלח לי את ההודעה הבאה : "הבקשות לחופשה לא מאושרות, במידה ותבחר באופן חד צדדי ובלי אישור לחופשה,שאין לך כאמור, להיעדר אתה תישא בתוצאות שאותם אני שומר לעצמי".

בגדול אני מרגיש שהם רוצים לפטר אותי ולא לתת לי פיצויים על טענת "היעדרות" ובכך שהבעתי רצון להתפטר בתחילה.

הסברתי לו שאני לא מרגיש טוב ואני כן מעוניין להמשיך את עבודתי בחברה, אך ככל הנראה בשבוע הבא אעדר כיוון שאני לא מרגיש טוב (התכנון הוא להוציא ימי מחלה ולטוס לחו"ל).
אני מעוניין לקבל את הפיצויים שלי כיוון שהכסף הזה הוא מאוד חשוב לי כרגע בחיים.

אני רוצה לוודא מולך האם עד כה אני פועל כשורה והאם עדיין למרות מה שהסברתי כאן יכולים לפטר אותי ולא לתת לי את הפיצויים שלי.

בתודה רבה וממש אשמח לתשובה מהירה , דיויד.
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:54
במידה ותוציא אישורי מחלה פיקטיביים המעסיק רשאי לזמן אותך לבדיקה רפואית נוספת אצל רופא מטעמו על מנת לבחון את אמיתות האישורים.
לא אוכל לייעץ לך מעבר לזה.
מטי
01/02/2014 12:12
אני עובד בחברה אצל לקוח (החברה שלי היא קבלן של הלקוח). באחרונה הודיעו לי שהחברה בה אני עובד הופכת להיות כפופה לחברה אחרת שגם היא קבלן של אותו לקוח (כך שאהיה קבלן של קבלן).

במסגרת השינוי התבקשתי לחתום על טפסים רבים. אחד מהם הוא טופס שמגביל את עבודתי לשנה אחרי פיטורים במקרי תחרות. לפי מה שאני מבין אין לי יחסים עם הקבלן אלא רק עם החברה שלי שמשלמת לי משכורת.

אם לא אחתום על הטפסים אפוטר. האם אני חייב לחתום חוקית ? זה יגביל מאוד את מקומות העבודה שלישגם ככה מוגבלים בגלל ההסכם עם החברה שלי.
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:52
אתה לא חייב לחתום על המסמך כאשר ממילא בית הדין לעבודה מגביל מאוד את הפגיעה בחופש העיסוק.
פיטורין
נעמה
30/01/2014 22:15
שלום
בחודש אוגוסט האחרון נערך לי שימוע ולאחר כיומיים קיבלתי מכתב פיטורין שאתו קיבלתי חודש התרעה מראש בבית מכיון שעבדתי במקום 4 שנים.
בחודש ההתראה מראש גיליתי כי אני בהריון.
מאז עבדתי בעבודות מזדמנות של כמה ימים, רציתי לדעת האם מקום העבודה ממנו פוטרתי צריך לשלם לי חופשת לידה מכיון שבחודש ההתראה עדין הייתי נחשבת כעובדת במקום למרות שלא נכחתי בפועל
אשמח לעזרה
תודה
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:51
דמי לידה משולמים ע"י המוסד לביטוח לאומי ולא ע"י המעסיק.
אם המעסיק היה יודע בזמן ההודעה המוקדמת שאת בהיריון היה עליו לבקש היתר לפיטורייך.
ע.מ
01/02/2014 15:00
היי

אני עובד בבית מלון בדרום הארץ. מחלקת הבטחון במלון גילתה שאני ו-2 עובדים נוספים גנבנו רוכש ממחלקת האבידות בבית המלון. המדובר על פריטים בשווי של כ-1000 ש"ח בסך הכל. החזרנו את כל הפריטים. בשבוע הקרוב יהיה לנו שימוע וככל הנראה רוצים לפטר אותנו. רציתי לדעת אם אפשר לשלול פיצויי פיטורים ממני בגלל מקרה כזה? האם יש סנקציות נוספות שהנהלת בית המלון יכולה לנקוט בהם מער לפיטורים שלי?
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:49
במקרה של גניבה מאת המעסיק ניתן לשלול באופן מלא או חלקי את הפיצויים עפ"י הסכם קיבוצי החל במקום העבודה או עפ"י פסק דין של בית הדין לעבודה.
פרנקי
30/01/2014 11:39
עובד התפטר ללא מתן הודעה מוקדמת למרות חוקי העבודה ולמרות שידע כי עליו לעשות זאת. לאחר חיוב מסודר בגין אי מתן הודעה מוקדמת, הגיע מצב שבו תלוש המשכורת האחרון הינו במינוס. זאת אומרת שהעובד חייב כסף לחברה. האם יש דרך לגבות מהעובד את הסכום שהוא נותר חייב לחברה? האם ניתן לקבל את הכספים מקופת הפיצויים של העובד?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:49
באם מדובר בסכום קצוב ניתן לנכות את הסכום ממשכורת האחרונה של העובד.
אחרת, יש להגיש תביעה נפרדת לבית הדין.
הדס
01/02/2014 15:25
הנני מורה ויור ועד מורים
מאז הבחרי ליו"ר ועד מורם המנהלת מנסה לתפור לי תיק
הסתכלתי וצילמתי את התיק האישי שלי יש שם 2 מסמכים שאפשר להוכיח שהם שקריים
אני רואה בהתנהלות המנהלת פגיעה בשמי הטוב היא גם רושמת עליי מכתבים עם העתקים לבעלי תפקידים מכתבים שקריים האם יש מקום לתביעה
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:48
ניתן לפנות לייעוץ אישי פרטני בנושא על מנת להעריך את סיכויי המקרה.
לא פראייר
01/02/2014 15:58
הדס, מציע לך בחום לפנות לשיחת התייעצות אישית עם עורך דין שמתמחה בזכויות עובדים ביחד עם כל החומר שיש ברשותך וכמובן התיעוד של התיק האישי שלך. אם התנהלת התלבשה עליך מסיבות אישיות אין סיבה שלא לנער אותה ולהעמיד אותה במקום. במקרים כאלה בדרך כלל מכתב חריף מעורך דין עושה את העבודה.
מ.ס
01/02/2014 18:02
שלום לכולם,

זו הפעם הראשונה שלי בפורום זה, ממש מקווה שתעזרו לי.
אני סטודנטית לקראת סיום תואר ראשון, לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בו אמרו לי ששכר הסטודנט בו הוא 26 ₪ לשעה.

חשבתי שזה מה שמשלמים שם לסטודנטים, היות ובעבודות הסטודנטיאליות הקודמות שלי השתכרתי 23-24 ₪ (כולל העסקה ע"י האוניברסיטה עצמה), כלומר מינימום או טיפה יותר.
אחרי שתי משכורות בהן קיבלתי מהם שכר מינימום בלבד, התברר שלא רק שהם לא משלמים לי 26 לשעה, הם גם לא יודעים כמה בדיוק הם אמורים לשלם לי.

המנהלת ביקשה ממני לברר כמה על פי חוק זה שכר סטודנט. חיפשתי באינטרנט אבל לא מצאתי דבר, מלבד העובדה שצריך לשלם לסטודנטים לפי שעה.

השאלה שלי היא, האם יש בכלל במסגרת החוק דבר כזה "שכר סטודנט"? כי אני לא מצאתי שום דבר כזה.

גם למיטב ידיעתי סטודנט משתכר מינימום, ואם יותר אז זה כבר תלוי במקום העבודה.
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:48
אין הגדרה ל"שכר סטודנט" בחוק אלא לא פחות משכר מינימום או לפי חוזה עבודה, הסכם קיבוצי או נוהג החל במקום העבודה.
חגית
01/02/2014 18:21
שלום, העוזרת שלי רוצה להתפטר כי אינה רוצה שאשלם עבורה ביטוח לאומי, זה מקטין לה את קצבת אבטחת הכנסה. היא הודיעה לי שהיא עוזבת עקב כאבי גב ושאני צריכה לשלם לה פיצויי פיטורין, אבל הודתה שהיא מתכוונת לחזור לעבוד חודש או חודשיים לאחר מכן במקום אחר שלא משלם עליה ביטוח לאומי. היא שוקלת גם לקבל תשלום מביטוח לאומי כאילו שאינה יכולה לעבוד. האם כדי שתוציא ממני את פיצויי הפיטורין היא צריכה להביא לי אישור מרופא תעסוקתי או שמספיק שתביא אישור מרופאת המשפחה (שנותנת לה מה שהיא רוצה)? האם במידה ואני משלמת לה פיצויים בתשלומים ומוכיחה לאחר חודש או חודשיים שהיא חזרה לעבוד בניקיון מותר לי לבטל את שאר הצ'קים של הפיצויים? תודה, חגית
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:47
בדרך כלל רצוי אישור של רופא תעסוקתי על מנת שתקום זכאות לפיצויי פיטורים בשל מצב בריאותי.
אם אכן מתכוונת לעבוד באותו סוג עבודה הרי שאין לה זכאות לפיצויים.
ליאור
01/02/2014 19:35
שלום,

שאלתי בנושא מתן פיצויים על ידי המעביד.

אני עובד בחברה כ 14 שנים וב5 השנים האחרונות בתור מנהל מכירות.

בחודש האחרון החברה עוברת רה ארגון מחדש והרבה תקנים נסגרו, ולי הוצע להמשיך להיות מנהל מקצועי בתחום ללא כפופים ובנוסף לעשות כ 60% משרה כאיש מכירות .

אני סירבתי בכל תוקף כמובן מההצעה שנתנו לי מתוך הבנה כי הדבר פוגע בתפקיד שלי ובמעמדי ואין לי כל כוונה לחזור ולהיות איש מכירות גם אם הדבר יעלה לי באיבוד המשרה.
נעשתה לי שיחת שימוע בנושא, והם החליטו לסיים את העסקתי בחברה.

שאלתי היא:

האם הם יכולים לפטר אותי בגלל הסיבה הנ"ל ללא מתן פיצויים ? ובמידה והם לא יתנו לי את הפיצויים האם יש לי סיכוי טוב לתבוע פיצויים בבית משפט ולזכות ?

אנא עזרתכם. תודה מראש.
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:45
נראה לי שאתה מקדים את המאוחר, שכן אין שום סיבה כי לא תקבל פיצויים בנסיבות המתוארות לעיל.
שימוע
יוני
30/01/2014 18:32
זומנתי לשימוע ולא הלכתי מה הדין
RE: שימוע
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:45
בכל אופו אין המעסיק רשאי לפטר אותך טרם עריכת שימוע כדין.
גדעון
01/02/2014 13:09
אני מעסיק עובדת משק בית, ומשלם לה לפי שעות העבודה שלה בפועל. היא עובדת כל יום שעה אחת לפחות, ולעיתים רחוקות שעה וחצי או שעתיים.
האם עלי לשלם לה, ואם כן - כמה, עבור ימי אבל ה"שבעה" על אימה ז"ל, שבהם לא עבדה כלל?
עו"ד אריק שלו
עובד שעבד לפחות 3 חודשים במקום עבודתו ומקיים חובת אבלות על-פי דת או נוהג, ואינו עובד באותם הימים, זכאי לתשלום שכרו עבור הימים שבהם נעדר ולא יותר מ-7 ימים.
שרית
01/02/2014 21:11
לאחרונה אחרי כ5 שנים בתפקיד המורכב מבסיס ובונוסים הוצע לי לעבור לתפקיד מטה בחברה המוגדר כפרויקט זמני. הוחלט כי בזמן בו אני מבצעת את התפקיד אקבל שכר לפי הממוצע שלי בחודשים האחרונים. העניין הוא שהתפקיד אותו ביצעתי ניתן למישהו אחר (מבלי שאיש מאיתנו הוחתם על חוזה) אמרו לי כי ייתכן והתפקיד הזמני במידה ויהפוך לקבוע יהיה עם שכר מופחת ממה שקיבלתי היות ואינו ניתן עם בונוס . כפי הנראה הבסיס יהיה גבוה ממה שאני מרויחה אך עדיין ללא בונוס מה שיגרום לשכר שלי להיות נמוך בהרבה ממה שאני מרוויחה. ברצוני לדעת- מה זכויותיי במצב שכזה? התפקיד הינו זמני ואין לי מושג האם יש לי בכלל אפשרות לטעון פה להרעת תנאים. כמו כן, בחוזה הישן שלי אני מחויבת ל8 שעות עבודה. נכון להיום כבר מזה כשנתיים שאני עובדת 8.5 שעות וומקבלת על החצי השעה הנוספת אחוזים נוספים. האם כעת בגלל שאני משנה תפקיד במידה ומחתימים אוצי על חוזה חדש יש להם אפשרות לשנות לי את התקן ל8.5 שעות או שמא מדובר גם בהרעת תנאים? 
עורך דין ארז כהן
אם בפועל את עובדת כבר שנתיים 8.5 שעות ביום הרי שאלו הם תנאי עבודתך ולא מדובר בהרעת תנאים.
ליז
02/02/2014 06:02
אני עובדת ברשת עם כמה סניפים בעיר מגוריי, מכיוון שהביאו לי מחליפה בסניף שעבדתי בו המנהל הציע לי לעבור לסניף אחר, סירבתי להצעה והוא מצידו אמר שיחשוב מה לעשות איתי. השאלה שלי היא האם הוא יכול לפטר אותי בלי לעבור על החוק מכיוון שסירבתי ובאופן כללי מה זכויותיי במקרה כזה
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:42
אסור לפטר אותך במשך 60 יום לאחר חזרתך מחופשת הלידה.
שירז
31/01/2014 19:20
התחלתי לעבוד מ 2007 לפני שנתיים לקחתי חופש שהייתי בהיריון ללא תשלום וחזרתי אחרי חופשת הלידה ולפני חודשיים פיטרו אותי האם יחשבו כל השנים או שיעלמו הפיצויים שלי
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:42
באם היה נתק של מעל 6 חודשים אזי הותק נספר מחדש.
אילי
31/01/2014 15:13
שלום אני עובדת במקום פרטי ,בעלת העסק הודיעה לי שהיא משנה את תנאי העסקתי ,וכך יש הרעה בשכרי האם עלי להודיע לה שאני מתפטרת וחייבת לתת לה הודעה מראש ,
האם דמי הנסיעה שקבלתי יכנסו כמרכיב בפיצויים , האם ימי מחלה ותשלום בגין חגים נחשבים לתוספות לא לפיצויים?? אני עובדת במקום 22 חודשים על בסיס שעתי תודה
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:41
שי ליתן הודעה מוקדמת טרם התפטרות בדין מפוטר.
דמי נסיעה אינו נחשב כרכיב לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
דמי מחלה וחגים נכללים בשכר הקובע לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי טרם התפטרות בדין מפוטר.
אלי
31/01/2014 14:04
עברתי דירה לאחרונה. -עקב נישואין בשעה טובה- כעת אני גר רחוק מאד ממקום העבודה, האם על המעסיק לפטר אותי או שזה נחשב פיטורין שלי?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:37
אלי שלום,
באם מתקיימים התנאים הבאים הנך רשאי להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים, באם עבדת מעל שנה.
א. מקום המגורים החדש הוא מקום בו התגורר בן הזוג בטרם הנישואין.
ב. המרחק בין מקומות המגורים הוא 40 ק"מ ומעלה.
ג. המרחק ממקום המגורים החדש למקום העבודה הרגיל גדל.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ