פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: RE: RE: RE: מחלה- מה התשובה הנכונה? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: RE: RE: RE: מחלה- מה התשובה הנכונה? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
11/02/2014 11:23
רשימת הסכמי עבודה מטיבים, זה חוזים שהם מטיבים עם דרישות החוק.
10/02/2014 16:16
יש לי שאלה שענו לי עליה תשובות שונות - אשמח להכרעה:
במידה והייתי חולה מיום חמישי עד יום חמישי(שבוע) איך יחושבו ימי המחלה מבחינת תשלום?
תשובה 1: מאחר וחישוב דמי המחלה נעשה קלנדרית, אם חלית ביום חמישי לא תקבלי שכר אבל לצורך חישוב דמי מחלה מחלקים את השכר ברוטו שלך ב-30. כלומר יורידו לך כסף מהמשכורת גם על שישי ושבת. לא משנה אם חלית מראשון עד חמישי או מחמישי עד שני, ההורדה תהיה שווה בשני המקרים.
תשובה 2: על היום הראשון לא מורידים, על היום השני והשלישי 50% והרביעי 100% ואילך. אם היית חולה חמישי עד שני היה יורד לך שכר בעבור יום חמישי. שישי שבת נספרים בימי מחלה אך אם אינך עובדת לא יורד עליהם כסף. ראשון ושני היית מקבלת 100%.
מה נכון?
תודה!!!
11/02/2014 08:34
שלום,

לכאורה תשובה 2 היא המדויקת יותר.
11/02/2014 09:21
תודה על התשובה. אבל למה לכאורה?
הייתי חולה מחמישי עד חמישי והבאתי אישור מחלה על 8 ימים.
בתלוש שכר הורידו לי 8 ימי מחלה, והורידו לי כסף על 2 ימי מחלה (חמישי מלא, שישי חצי, שבת חצי) ע"ס 186 ש"ח כל יום (משכורת 5766) = כלומר חישבו זאת ע"פ התשובה הראשונה.
אני טענתי שהם צריכים להוריד לי 8 ימי מחלה ולהוריד כסף על יום אחד (יום חמישי) ע"ס 279 ש"ח שזה יוצא השכר היומי.
אני אמורה לבוא אליו היום ואשמח לתשובה מי מאיתנו צודק.
11/02/2014 09:27
שלום,
כי הדבר מותנה בהסכמי עבודה מטיבים, אך החוק הוא לפי מה שכתבת.
11/02/2014 09:29
אוקיי תודה!!

רק אם הבנתי נכון.. רשמת הסכמי עבודה מטיבים - זה אומר שהאפשרות הראשונה היא כאילו טובה יותר?
11/02/2014 11:23
רשימת הסכמי עבודה מטיבים, זה חוזים שהם מטיבים עם דרישות החוק.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: RE: RE: RE: מחלה- מה התשובה הנכונה? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ