פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1040
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מור
23/02/2014 08:24
לפני חודש החתימו אותנו בעבודה על חוזה חדש. העסק נמכר למעביד חדש. הוא החליט לשלם לי לפי שעות ולא גלובלי. החודש קבלתי את המשכורת. כמעט אלף שקל פחות ואני לא מעוניינת להמשיך לעבוד שם. שאלתי היא האם תקופת הסתגלות של חודש או יותר? האם מותר לי להתחרט על הסכמתי ולהתפטר ולקבל פיצוי? אם אתפטר עכשיו לא אקבל פצוי? מה החוק אומר ומה אני יכולה לעשות ? תודה.
עו"ד אריק שלו
23/02/2014 08:30
שלום,

לפי הפסיקה ניתן להתפטר ולקבל פיצויים ברגע שמתחלפים בעלים. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
וודנש
22/02/2014 16:56
הבוס שלי העסיק אותי בשחור, כאשר בהתחלה לא ידעתי מה זה שחור והוא מסרב לשלם לי את התשלום שעבדתי יום ולילה במשך חודש שלם.

הוא מקצץ לי שעות וטוען שלא עבדתי... הוא בן אדם מעורער ומשנה גרסאות של דברים שהוא אומר, הוא פשוט רמאי!

אני קרעתי את עצמי כדי שאני אוכל לממן את שיעורי הנהיגה שהורי לא יכלו לממן עבורי בשל המצב הכלכלי בבית!!

הוא תמיד אמר שאני העובדת המצטיינת שלו, ויש כמה פעמים שהוא טען שלא עבדתי בהם, כשיש לי הוכחה שכן ! בקיצור? אני חושבת בכובד ראש לתבוע אותו, למרות שאני לא רוצה להגיע למצב ירוד ומלוכלך כל כך של בית משפט וכו'...

אני זקוקה לכסף בדחיפות, ורציתי לדעת האם יש דרכים לפעול בשביל לקבל את הכסף שמגיע לי בלי בית משפט?
עו"ד אורנה שמריהו
23/02/2014 06:56
אולי במסגרת הליך של פשרה. ממליצה לך לפנות לייעוץ.

הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדי.
ב.ג
20/02/2014 21:23
עבדתי תקופה כבת שנה ושמונה (5/12 עד 9/1/14)
במשרה מלאה, ופוטרתי עקב סגירה, בחישוב שביצעתי בעצמי סכום הפיטורים לא נופל לי אותו סכום עם מה שאני מקבל עקב חישוב שלא מסתדר לי בדמי הבראה.

לפי מה שהבנתי דמי הבראה לא מתחשבים בפיטורים,
האם אני צריך לקבל על תקופת 2013+2014 דמי הבראה מלאים (ככתוב בחוק 6 ימים?) או שאני טועה?
עו"ד אורנה שמריהו
23/02/2014 06:54
דמי ההבראה עבור השנה השנייה ישולמו לך יחסית על 8 חודשים. דמי ההבראה לחלק ל - 12 X 8 חודשי העבודה בה השנייה לעבודתך.
אביבה
22/02/2014 20:41
אני בת 63. פרשתי מהעבודה ביוזמתי.
האים מגיע לי לקבל דמי אבטלה ?
תודה
אדם
20/02/2014 20:27
אני עובד בדואר ישראל מזה יותר מחמש שנים ,לא שולמו לי נסיעות עבור כל השנים ואני עומד בקריטריונים ,כשפניתי אליהם התחמקו וטענו שלא הייתה תחבורה ציבורית בעיר לכן לא שולמו הנסיעות,אני כבר שנה רודף אותם ועדיין אין להם תשובה לגבי תשלום הרטרו (מתחמקים ומציעים שנה אחורה ,והתחלתי לקבל מזה חודשים דמי נסיעות בתלוש.)מה אני עושה ???????
עו"ד אורנה שמריהו
22/02/2014 16:56
האפשרות העומדת בפניך הינה תביעה כנגד המעסיק. תקופת התיישנות הינה 7 שנים, ואין שום סבה שלא תקבל את זכויותיך.
ענבר
22/02/2014 16:51
היי שלום,

אני עובדת שכירה בגן ילדים למעלה משנה. המעסיקה שלי הייתה אמורה לשלם לי ימי חופשה + ימי הבראה , ומשכורת של חודשיים, לא קיבלתי אלה רק שכר עבור חצי חודש.

יש לציין שאני אם חד הורית ובעקבות זה נכנסתי לחובות לאנשים - אתם יכולים להסביר לי מה לעשות?

בנוסף היא לא רוצה לפטר אותי בטענה שאין לה כסף לשלם פיצויים אז אני עובדת בחינם ובלי זכויות... מה לעשות ?
עו"ד אורנה שמריהו
22/02/2014 16:54
אי קבלת שכר מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה. הודיעי למעסיקתך שאם תוך 24 שעות לא תקבלי את שכר עבודתך, תתפטרי.

התפטרות זו תזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים.

בהצלחה.
אחד
20/02/2014 23:45
בעניין נסיעת מורה לחו"ל
נתי
20/02/2014 17:27
האם נתן להקדים קדם משפט?איך לעשות זאת?
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 17:56
ניתן לבקש אך הסיכויים אינם גבוהים.
שלמה
20/02/2014 15:17
עובדת המועסקת במרכז שירות שלנו מעל 20 שנה גרה במרחק של כ ק"מ 1 ממקום העבודה. ידוע לי כל השנים מגיעה ברגל לעבודה. מעולם לא עוררה את שאלת הנסיעות מקבלת את כל התנאים כולל שכר של מעל 60 שח לשעה. רואה החשבון לא הפריד כנידרש בתלוש השכר את הנסיעות. אני רוצה לתת לה נסיעות רטרו - עד מתי לאחור יש לחשב את המגיע לה והשאלה האם מגיע בהתחשב מאז ומתמיד וגם כיום מגיעה לעבודה בהליכה
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 17:12
אם כבר אתה מעסיק הוגן ומעוניין לשלם לה דמי נסיעות שהיא הפסידה אתה רשאי לשלם את ההפרשים עבור כל 20 שנות עבודה ולכל הפחות בגין 7 שנות העבודה האחרונות, בהתאם לכללי ההתיישנות.
אין משמעות לכך שהעובדת מגיעה ברגל, מאחר שהפסיקה קבעה כי יש לקבוע זכאות לפי קנה מידה אובייקטיבי של צורך לדמי נסיעות, ממרחק של 500 מטר ומעלה.
פ.ש
20/02/2014 16:34
שלום רב אני רופא מועסק בקופת חולים עם קביעות של 22 שנים, הוחלט לפטר אותי על ידי ועדת משמעת.

האם יש מושג של פרישה בהסכמה? ואם כן מה הם הזכיות שלי עם ותק כזה? כמה מגיע לי תקופת הסתגלות? ראוי לציין שטרם קיבלתי הודעה כתובה או מכתב פיטורים אבל נאמר לי בעקיפין שאילו הם רוח הדברים. אשמח לקבל הדרכה כבר עכשיו.
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 17:02
יש לבחון את ההסכם הקיבוצי הרלוונטי החל במקום העבודה ולפעול בהתאם להוראותיו.
שרונה
20/02/2014 16:56
היי

הייתי בראיון עבודה בחברת פרסום והמראיין, אחד מבעלי המשרד, פשוט דיבר אלי בצורה גועלית וסקסיסטית לגמרי. הרגשתי נורא אחרי הראיון. עברתי הטרדה מינית חמורה וקיבלתי רמיזות מיניות מבעלי חברת הפרסום. האם אי פעם הוגשה בישראל תביעה של עובדת בפוטנציה, אשר עבורה הטרדה מינית בזמן ראיון עבודה? יש סיכוי לעשות משהו במקרה כזה ואחרי השפלה נוראית כזאת?
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 17:01
החוק למניעת הטרדה מינית אינו מדבר דווקא על הטרדה במקום עבודה, כך שניתן לבחון את המקרה לגופו.
ניתן ליצור קשר עם משרדנו להמשך בירור.
דרורי
20/02/2014 16:32
פוטרתי עקב תוכנית הבראה לשיפור מקום העבודה אני עובד במקום כשנתיים ושלוש חודשים . שאלתי היא מה הם זכויותיי העם מגיע לי פיצוי כל שהוא והאם אני זכאי לדמיי אבטלה למרות שאני מקבל שכר חודשי מצהל.
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 16:54
שלום,

אכן ברגע שפוטרת מגיע לך פיצויי פיטורים.
אייל
20/02/2014 15:10
רציתי לשאול בנושא הלנת שכר
אני מרוויח 5500 שח בחודש , בחודש ינואר 2014 שכרי הולן ופוטרתי , המעסיק מעוניין לשלם לי תשלום הלנת שכר בגבוה 825 שח .
במידה והוא סיים את יחסי עובד מעביד והוא משלם לי רק עבור הלנת שכר
1.האם צריך לרדת לי מס הכנסה וביטוח לאומי בתלוש עבור ההלנת השכר?
2. כיצד על המעסיק לרשום זאת בתלוש המשכורת , משכורת או הפרשי שכר או הפרשי הלנת שכר?
תודה אייל
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 16:21
אנא פנה לייעוץ בענייני מס.
גיא
20/02/2014 15:41
הנוער זועק לצדק בעבודה

אי קבלת שכר, אי תשלום שכר מינימום ואי מתן זכויות סוציאליות: הסתדרות הנוער העובד פרסמה את נתוני תלונות בני הנוער .

כ-24 אלף בני נוער בגילאי 15 עד 17 משתתפים באופן קבוע בשוק העבודה המקומי, ואלפים נוספים מצטרפים אליהם במהלך חופשת הקיץ. בני הנוער הרבים הללו חשופים מדי יום להפרת זכויות, לניצול, ובמקרים קיצוניים אפילו להתעמרות מידי מעסיקים המנצלים את חולשתם ואת ההיצע הגדול של בני נוער המחפשים אחר עבודה.

מעסיקים רבים אינם חוששים מההליך המשפטי, רבים לא ימהרו לשלם טרם שלב התביעה, ואף לעיתים יבחרו "לסבך" את בני הנוער הפונים ואת בתי הדין עצמם בתביעות ארוכות ומתישות.

התוצאה היא ש"בני נוער רבים מוותרים מראש על התהליך, בשל חשש מפרק הזמן הארוך שהוא צפוי להמשך, חשש מפיטורין ותחושה שאין טעם להכנס לזה בשביל סכומים כאלה כיוון שבמקרים רבים מדובר על סכומים נמוכים יחסית.

המדינה מעבירה מסר כי זכויות בני הנוער העובדים הן הפקר, האוצר לא משקיע את המשאבים והמאמצים הדרושים על מנת להפסיק את תופעת ניצול בני הנוער בעבודה, הבעיה החריפה היא שגם בני הנוער מבינים את המסר הזה ולכן פונים פחות כדי לדרוש את זכויותיהם. אובדן האמון בהגנה שהמדינה היתה צריכה לספק מוביל את בני הנוער לוותר על הזכויות הבסיסיות המגיעות להם בעבודה ויוצר דור של מבוגרים שהניצול מובנה בחווית העבודה שלו.

ולמרות כל האוול וכך שפונים פחות בני נוער לדרוש את זכויותייהם, הנוער העובד והלומד מנסים להביא את זכויות הנוער למודעות על ידי אירועים שונים הנערכים ברחבי הארץ כגון:

הפגנה מול בית קפה בחיפה במחאה על סיפורה של נערה שעבדה בבית הקפה ולא קיבלה שכר והוצאות נסיעה למרות שבית הדין קבע שיש לשלם לנערה. המפגינים קראו לציבור הרחב להעדיף בית קפה אחר שמכבד את החוק ואת החלטות בית המשפט.

דוגמא נוספת להבאת מודעות לציבור הרחב תנועות הנוער העובד והלומד ודרור ישראל מקיימים מצעד בתל אביב, בסימן "המאבק בניצול ילדים, בני נוער ומבוגרים במקומות העבודה".
בהסתדרות הנוער העובד והלומד מקווים, שיחד עם החוק החדש להגברת אכיפת חוקי העבודה, תוספת הסמכויות ותוספת הפקחים הכלולות בו, נחזה בשנים הקרובות בשינוי מגמה ובהעמקת מאבקה של יחידת האכיפה בניצול בני הנוער העובדים..
אייל
20/02/2014 14:44
החל מאיזה סכום אני אמור לשלם מ"ה +ב"ל במקרה של הלנת שכר ושאיני עובד יותר שם
במידה ושכרי הברוטו 5500 לפני תשלום הלנת השכר ואני זכאי לפיצוי בגבוה 825 שח
1. מה הגובה שלגביו אני לא משלם מ"ה+ב"ל
2. כיצד המעסיק צריך לרשום זאת ברישומיו בתלוש
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 14:54
שלום,

אנא תבהיר את שאלתך.
דינה
19/02/2014 15:15
על רגל אחת,אחי עבד כשומר במתקן של עיריית ת״א,בחול המועד סוכות וחנוכה המקום שלו לא עבד,ונתנו לו לעבוד במקומות אחרים רק בחלק מחול המועד סוכות וחנוכה. בזמן חול המועד היו לו ימי חופשה בזכות. נכון להיום הם נפדו בגמר חשבון שבוצע לפני כחודש. אני רוצה לדעת סופית : האם אחי יכול לתבוע את חברת האבטחה/עיריית ת״א על סעיף ״חופשה כפויה״? ואם לא,למה? תודה והמשך יום נהדר.
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 10:00
באם הוא היה זמין לעבודה והמעסיק לא פדה לו ימי חופשה בגין ימים בהן שהה בביתו ללא עבודה, אזי - התשובה היא כן.
דינה
20/02/2014 10:21
תודה על שהרגעת אותנו.
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 14:18
בבקשה.
אורן
20/02/2014 14:01
האם הארכת חל"ת לאחר לידה מעבר ל - 26 השבועות הראשונים לאחר הלידה מותנה בהסכמת המעסיק או שהמעסיק חייב לאפשר לאשה שילדה לטפל בתינוקה עד לגיל שנה אם היא מעוניינת בכך (וזאת בהנחה שהאשה עבדה תקופת זמן ארוכה מספיק -- יותר מ - 3 שנים -- אצל המעסיק לפני הלידה) ?

תודה!
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 14:05
הדבר לא תלוי באישור המעסיק.
ניתן לנצל חל"ת עד רבע מהוותק ולא יותר משנה ובהפחתת התקופה שעלתה על 14 השבועות עליהם מקבלים דמי לידה.
קרי, עבור 36 חודשים ניתן לנצל 8 חודשי חל"מ פחות 12 שבועות.
מיראל
20/02/2014 13:59
אני עובדת 20 שנה משמונה עד ארבע בתלוש מופיע לי ימי חופשה 1.67 לחודש ונאמר לי שזה המקסימום ואין יותר מבדיקה בכל האתרים כתוב שהמקסימום זה 28 יום בשנה כלומר אחרי 20 שנה 2.3 לחודש מה האמת ? כמה ימי חופשה מגיעים ? שבוע עבודה 5 ימים תודה
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 14:04
20 ימים נטו זה 28 ימים ברוטו (כולל שישי ושבתות) ולכן החישוב הוא תקין.
אלה
19/02/2014 16:53
הנני עובדת במקום ברשת מאוד גדולה, העבודה בתקן סטודנטית (משרה חלקית), הייתי עובדת כמעט משרה מלאה, בין 3-6 יום בשבוע, לאחר סכסוך עם מנהל הסניף קוצצו לי המשמרות למשמרת אחת בשבוע, המנהל לא רוצה לפטר אותי, אולם לא רוצה לתת לי יותר ממשמרת אחת..
האם יש הילה לתביעה בגין עוגמת נפש או פגיעה בשכר?
עורך דין ארז כהן
19/02/2014 16:56
מדובר בהרעת תנאים מוחשית אך כדאיות התביעה תלויה בתקופת העבודה שלך.
צרי קשר טלפוני עם משרדנו לייעוץ פרטני.
אלה
19/02/2014 17:04
זוהי חברה שפשטה רגל וקנו אותה מחדש, כלומר העסקה מחדש.. העבודה במסגרת המקום עבודה החדש הינו 3 חודשים, אני יציין שהמנהל החדש הגיע לפני כחודש. והוא מקצץ לי ולעוד כמה בודדים, לטענתו הקיצוץ בא עקב קיצוץ שעות לסניף, אולם הקיצוץ לא שווה בשווה בין כל העובדים.
תודה שוב
עורך דין ארז כהן
19/02/2014 17:14
התיאור העובדתי שלך חסר פרטים.
ניתן להתפטר ממקום העבודה החדש בשל הרעה בתנאים ולקבל פיצויים על מלוא התקופה באותו מקום עבודה, בכפוף למתן התרעה למעסיק ולעבודה כוללת של מעל שנה.
אלה
19/02/2014 17:20
אני לא מדברת ספציפית על הפיצויים, אני מדבר על מכתב פיטורין,
ללא מכתב פיטורין אינני יכולה ללכת לחתום בלשכה,
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 14:03
מדובר בהתפטרות בשל הרעה בתנאים ולא בפיטורים ולכן את לא צריכה לקבל מכתב פיטורים.
עם זאת, מדובר בהתפטרות מוצדקת ואם תסבירי זאת לביטוח לאומי תהיי זכאית לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
אלה
20/02/2014 12:43
בבקשה.. זה חשוב לי
הפסקות
אוהד
20/02/2014 13:08
שלום, יש לי 2 שאלות בנוגע להפסקות הנתנות לעובדי קבלן בענף הניקיון:

1. אם העובד בוחר שלא לנצל את זמן ההפסקה (מתוך כוונה לעבוד ולהרוויח עוד כסף), האם ניתן לאפשר לו להמשיך לעבוד או שיש לחייבו לצאת להפסקה?

2. סעיף 20(ג) לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע כי אם העובד מחויב להישאר במפעל במהלך ההפסקה מתוקף תפקידו יש לשלם לו גם על זמן ההפסקה. אבל, אם העובד מקבל הפסקה בתוך גבולות המפעל בה הוא לא צריך לעבודה אך הוא לא רשאי לצאת החוצה מאחר ומדובר באיזור מרוחק ומהפעל מאובטח? האם גם אז צריך לשלם לו על זמן ההפסקה?

תודה
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 13:17
כל עוד הנך עומד לרשות המעביד ולא מתאפשר לך לעשות כרצונך בזמן ההפסקה, אזי הנך זכאי לתשלום.
קרן
20/02/2014 12:42
שלום, אני בחופשת לידה והייתי מועסקת במשרת בק אופיס בבנק דרך חברת כ"א ל 9 חודשים שאחריהם הייתי אמורה להתקבל כעובדת בנק אך מאחר וילדתי בדיוק בתום 9 חודשים מתחילת העבודה , יצאתי לחופשת לידה והחלטתי להאריך אותה עד למקסימום המגיע לי . לאחר 3 חודשי חופשת לידה קיבלתי שיחה מחברת כ"א ונאמר לי שהבנק לא יחזיר אותי למקום העבודה בטענה שאין תקן לקבל אותי כעובדת בנק .מאחר וכ"א יכולים להעסיק אותי 9 חודשים בלבד עלי לבחור בין אפשרות שיחפשו עבורי עבודה אחרת או להתפטר כדי לטפל בילד . חשוב לציין שעד הרגע האחרון דיברו אתי על חזרתי לעבודה בבנק והשאירו רושם שאין בעיה עם הקליטה לבנק ואף נאמר לי ע"י חברת כ"א שאני אקלט בתום החופשה. האם יש לי עילה לתביעה כלפי הבנק או כלפי חברת כ"א?
תודה מראש, קרן
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 13:02
קרן שלום,
על פניו יש כאן עילה משפטית.
פני למשרדנו לצורך ייעוץ ראשוני לצורך בירור מעמיק יותר והכוונה בנושא.
חסיה
20/02/2014 12:37
פוטרתי מעבודתי לפני חודש ימים, טרם קבלתי פיצויים. כמו כן במהלך 4 שנות עבודתי בחברה לא שולם לי תשלום עבור שעות נוספות למרות שהיו ימים שעבדתי 12 שעות ביום, כמו כן לא שולמו לי ימי חופש כדין ולדעתי גם ימי הבראה כדין. אני מבקשת את עזרתכם על מנת להבין את הזכויות שלי ומה צריך לעשות על מנת לממש אותן?
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 12:38
יש לשלם פיצויים בתוך 15 ימים מסיום יחסי עובד מעביד.
גם אם תקבלי פיצויים בעת הקרובה אל תחתמי בשום פנים על כתב ויתור והיעדר תביעות.
הנך זכאית לממש זכויותייך לשעות נוספות והפרשי חופשה והבראה.
משרדנו עומד לרשותך.
יוני
20/02/2014 12:31
פיטרו אותי בחודש 8 (2013) עבדתי שבוע בתור מהנדס חברה , ולאחר שהודעתי שהנני חולה , הודיעו לי לא להגיע כמו כן מאז ועד היום לא קיבלתי שכר בעבור שבוע זה על פי החוזה השכר הנטו (חודשי ) 7800 שח. מה אני יכול לעשות בשביל לקבל את השכר עבור ימי העבודה?

(מאז מצאתי עבודה אחרת כמובן)
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 12:37
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בגין שכר עבודה ופיצויי הלנה.
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 12:38
יוני שלום,
יש לפנות במכתב דרישה למעסיק לתשלום שכר ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
רמי
19/02/2014 19:31
שלום רב
לפני כ 4 חודשים התחלתית את עבודתי בחברת תקשורת כאיש מכירות .

ביום בו ביצעתי את ראיון העבודה הדגשתי בפני המראיין כי חשוב לי השכר שלא ירד מסכום של 6500 ש"ח נטו הוסבר לי כי מדובר בשעות עבודה ( המינימום המקובל )+ תגמול עבור עבור מכירות בחוזה החברה מחוייבת להעסיק אותי רק ב90% משרה .
כמובן שבכל חברות התקשרות בכלל ופרט בחברה בה העסקתי יש הכשרה שעלי לעבור וכי עלי לחתום בחוזה כי במידה ואעזוב את העבודה לפני תום שנה אשלם כנס של כ- 2500 ש"ח שמקוזז עם חודשי העבודה .
לאחר שלושה חודשי עבודה החלטתי לעזוב את המקום כי לא הגעתי לשכר( 6500 ש"ח נטו ) שרציתי וכי לא הייתי קרוב לכך לאחר חודשיים .

הדבר החשוב שיש לי לומר הוא כי רק לאחר תום הקורס (לאחר חתימת החוזה) הוסבר נושא התגמול ולא לפני רק אז הבנתי מה ניתן להשיג ולו ידעתי את זה לפני חתימת החוזה לא הייתי נכנס למקום העבודה הזה כלל.

אשמח קצת לעזרה .
עורך דין ארז כהן
20/02/2014 12:36
בכל זאת בית הדין יכול במקרה זה לאשר לחברה לחייב אותך באופן יחסי לזמן שנותר לסיום ההתחייבות.
עם זאת, ניתן לנסות להגיע להבנות אחרות עם מקום העבודה.
מיקה
20/02/2014 12:24
בשעה טובה ילדתי בן, הודעתי על הפסקת עבודה לשם טיפול בילד. האם אני יכולה גם לקבל פיצויי פיטורין וגם דמי אבטלה?
עו''ד אריק שלו
20/02/2014 12:35
מיקה שלום,
הנך זכאית לפיצויי פיטורים היות והתפטרת למען טיפול בילד.
בדבר זכאות לדמי הלידה עלייך להוכיח לביטוח הלאומי שלא התאפשר לך להמשיך בעבודתך במתכונת הקיימת כפי שהיא.
עינת
19/02/2014 19:51
אני נמצאת בתאונת עבודה וזומנתי לשיחת שימוע.
1. האם זה חוקי?
2. במידה ואפוטר האם אהיה זכאית לתשלום מביטוח לאומי גם על ימים עתידיים למרות שלא אעבוד במקום בו נפגעתי יותר??
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 12:27
אין איסור מפורש המופיע בתוך דיני עבודה, לפטר עובד שעבר תאונת עבודה ומקבל דמי פגיעה.
יחד עם זאת, הזכות לפטר כפופה לחובת תום-לב.
מורן
19/02/2014 11:02
יש לי עובד המועסק דרך חברת כח אדם
שעבד בחברתנו כשבוע ונפגע בתאונת עבודה
החזרה שלו לעבודה צפוייה להיות בעוד כ3 חודשים ( נפגע ביד)
האם אני רשאית לבקש מחברת כח אדם לסיים את העסקתו?
אודה לך אם תפנה אותי לקישור המתיר מפורשות שניתן לפטר עובד בזמן תאונת עבודה

תודה
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 12:26
כעיקרון, אין איסור מפורש המופיע בתוך דיני עבודה, לפטר עובד שעבר תאונת עבודה ומקבל דמי פגיעה.
יחד עם זאת, הזכות לפטר כפופה לחובת תום-לב.
לילך
15/02/2014 14:33
שלום,

רציתי לדעת באיזה מקרים עובד קבלן יכול לקבל פיצויים בהתפטרות (לא פיטורים).

מדובר בעובד שעובד במקום עבודתו למעלה מ שלוש שנים.

כמו כן, קיים חוק שלאחר 9 חודשים ניתן לקלוט אותו במקום העבודה. זה קורה רק אם המעסיק פונה אליו?
עו"ד אורנה שמריהו
16/02/2014 08:36
שאלתך מעוררת כמה שאלות טרם מענה.

המלצתי לך, לפנות לייעוץ בנושא.
לילך
20/02/2014 11:28
איזה שאלות? היעוץ בתשלום?
אבא טרי
20/02/2014 10:21
ביתי נולדה ביום שישי בצהריים ושוחררה מביה"ח רק ביום ראשון בלילה, עקב בעיות באכילה וצהבת. כתוצאה מכך החסרתי יום עבודה, אך החוק קובע כי זכותי ליום מחלה היא רק עד 24 שעות מרגע הלידה, קרי, לא כולל יום ראשון. האם ניתן לדרוש יום מחלה במקרה הנ"ל?
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 10:42
עובד זכאי לזקוף על חשבון ימי המחלה הצבורים לו, עד 7 ימי היעדרות מהעבודה בשנה עקב הריון או לידת בת זוגו.
אנה
20/02/2014 09:41
שלום,

אני מועסקת בחוזה זמני בחברת הייטק (במשך 8 חודשים) כמחליפה של מישהי בחופשת לידה.

לפני שבועיים גיליתי שאני בהריון והחוזה הזמני שלי נגמר בסוף אפריל 2014.

האם החוק מגן עלי? האם החברה צריכה להאריך לי את החוזה?
מה הדין בנושא?
תודה,
אנא
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 09:48
אנה שלום,

באם החוזה שלך הינו לתקופה של מעל שנה, אזי הנך מוגנת לפי חוק עבודת נשים ואין המעסיק יוכל לפטר אותך ללא אישור ממשרד התמ"ת.
אנה
20/02/2014 09:51
החוזה הוא לשמונה חודשים - יש איזשהיא הגנה?
עו"ד אריק שלו
20/02/2014 10:05
לצערי, ההגנה היא במקרה שהחוזה הינו לתקופת העסקה של מעל שנה.
אנה
20/02/2014 10:41
תודה רבה על תגובתך




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ