פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 634
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

התפטרות
לירון
02/03/2016 01:50
שלום רב, אני נמצאת במקום עבודתי כ-7 שנים, אני מאוד רוצה לעזוב ולא טוב לי אך לא רוצה לוותר על הפיצויים, ניסיתי לומר למעסיק שאם במידה ואעזוב יוכל לתת לי את הפיצויים וזה בא ממקום שרציתי לסיים יפה ולא להתחיל לחסר באישורים כמובן כדי לגרום לפיטורין. אומנם זה לא עבד ועכשיו אני נאלצת לנסות בדרך שלא רציתי, אך המעסיק שלח לי הודעת SMS שלא יוכל לפטר אותי כדי שיהיה לו הוכחה, השאלה במידה ואחסר עם אישורים ובסוף יפטר אותי האם יוכל המעסיק להשתמש בהודעה הזו וגם במכתב שיצא על מנת לנסות למנוע ממני לקבל את הפיצויים,חוץ מזה אני עובדת נאמנה ומסורה, נוטה לאחר אבל לא בכוונה פשוט מאחרת כרונית, אשמח לתשובה
עורך דין
02/03/2016 19:50
שלום לירון

מאד קשה לשלול מעובד פיצויי פיטורין ומצד שני, אם ההתנהגות שלך תהיה מספיק חמורה את עלולה למצוא את עצמך חשופה לתביעה מצד המעסיק. הקפידי בצעדייך.

בהצלחה
משה
02/03/2016 01:28
התחלתי לעבוד בחברה מסויימת שביום בו התחלתי לעבוד חתמנו על חוזה עם מספר סעיפים וחתמנו שנינו לאחר כל פסקה.
בין שאר הפסקאות, הייתה פיסקה אחת שבה חתמנו שאם אעזוב לפני הזמן עליו התחייבתי (8 חודשים), אאלץ לשלם למעביד את שעות ההתלמדות שלי (ישנן 5 התלמדויות סה"כ אשר כל אחת בערך 6-7 שעות, ז"א שאאלץ לשלם לו בין 600-1000 ש"ח ).
רציתי לדעת, האם חוזה כזה אכן תקף והאם זה בניגוד לחוק שהמעביד ידרוש שנחתום על הסכם כזה ובדיעבד הוא לא יכול לדרוש ממני לשלם?
עורך דין
02/03/2016 19:48
שלום משה

זה אינו חוזה דרקוני זה חוזה מקובל בהחלט ונשמע כאילו דרישות המעסיק לגיטימיות ומידתיות באופן יחסי.

בהצלחה
תומר
01/03/2016 22:51
האם שעות שמעבר ל-8 שעות ביום עבודה ייכללו בהיקף משרה או לא? האם יש קביעה בחוק לגבי זה?
עורך דין
02/03/2016 19:47
שלום תומר

אם אתה שואל לצורך תשלום דמי הבראה וזכויות אחרות, בכל מקרה לא יהיו הפרשות של יותר מהיקף משרה מלאה.

בהצלחה
דניאל
01/03/2016 21:44
היי כולם,

במידה והתחלנו כמה חברה לעבוד במקום חדש שנפתח, ובשיחת הפתיחה נאמר לכולנו בפירוש שהשכר הוא 35, ולאחר שלושה חודשים אנו מגלים שבסוף השכר הוא 27 (היה כך לאורך כל שלושת החודשים) והדבר שלא צויין בפני חלק מהעובדים (ואני בניהם)...האם הדבר הוא עילה לתביעה גם כאשר אין גיבוי לכך שנאמר לנו שהשכר ההתחלתי הוא 35? (בפירוש כל העובדים זוכרים אבל)
עורך דין
02/03/2016 19:46
שלום דניאל

מה רשום בחוזה העבודה של העובדים? בהנחה שאין חוזה עבודה (מה שלא תקין בפני עצמו) על המעסיק לשלם את השכר שהובטח לכם ואם לא יעשה כן זאת בהחלט עילה להגשת תביעה כנגדו.

בהצלחה
אוולינה
01/03/2016 21:42
שלום
אם בנאדם החל לעבוד באוקטובר, וזכאי עד כה ל5 ימים מחלה, אך עליו לעבור ניתוח והרופא המליץ לקחת חופשת מחלה כמה ימים אחרי האשפוז, האם זה על חשבונו?

ידוע לי שבנוהל יום המחלה הראשון זה על חשבונו, השני והשלישי 50% ומהרביעי והלאה משכורת מלאה. אבל אם הוא זכאי רק ל5, מה שמעבר ל5 גם על חשבונו? יש דרך לקבל תשלום עבור יותר ימי מחלה כביכול על חשבון הימים שיהיה זכאי להם בהמשך?

תודה
עורך דין
02/03/2016 19:44
שלום אוולינה

אכן צדקת- אם יש לך רק 5 ימי מחלה צבורים וקיבלת מהרופא 8 ימי מחלה לדוגמא, המעסיק יצטרך לשלם לך רק עבור 5 ימים ולא מעבר לכך.

בהצלחה
שירו
29/02/2016 20:22
שלום רב,
האם במכתב התפטרות אני מחויבת לכתוב את הסיבה אם הסיבה היא הרעה בתנאים ?
האם הטענות שלי יתקבלו בבית משפט גם אם לא ציינתי את הסיבות במכתב ההתפטרות שלי ?
עורך דין
01/03/2016 08:25
שלום לך

אם את מתכוונת להתפטר עקב הרעת תנאי עבודה אליך לכתוב למעסיק מכתב ולתת לו הזדמנות לתקן את הרעת התנאים בטרם תתפטרי בכל מקרה. רק לאחר שיקבל התראה ממך והחליט שלא לתקן את הרעת התנאים תוכלי להגיש מכתב התפטרות, ואז כן - עליך לציין בהחלט כי לא נותרה לך ברירה אלא להתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך ולאחר שנתת למעסיק הזדמנות כנה לתקן את המצב והוא בחר שלא לעשות כן.

בהצלחה
שירן
01/03/2016 20:48
תודה רבה
העינין שנתתי כבר 3 הזדמנויות אחת בע״פ ו2 בכתב בבקשה לתקן טעות שנעשתה במשכורת שלי במשך שנים
אם אני אגיש מכתב התפטרות על הרעת תנאים ואחרי זה הם יתקנו ויחזירו לי את הכסף המגיע לי
אני עדין אהיה יכולה לתבוע לקבלת פיצויים?
עורך דין
02/03/2016 19:43
שלום שירן

ככל הנראה כן אך לפני ההתפטרות אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
תמר
01/03/2016 20:52
שלום, אני עובדת בעבודה מסויימת בערך 3.5 שנים. פיטרו אותי מהעבודה ונתנו לי 30 ימי הודעה מוקדמת. במידה ואחליט לא להגיע בימים אלו- האם המעסיק יכול לפי חוק לא לשלם לי פיצויי פיטורין?
עורך דין
02/03/2016 19:37
שלום תמר

בהחלט לא. המעסיק מחוייב לשלם פיצויי פיטורין בכל מקרה. מה שכן, המעסיק לא יצטרך לשלם לך עבור ימי ההודעה המוקדמת אם לא תגיעי לעבודה בימים אלה.

בהצלחה
כלנית
01/03/2016 19:49
היום אני בחופשת לידה היום התקשרתי על מנת למסור כי אני מאריכה את החופשה עד יוני על הדרך דיברתי עם המנהלת משאבי אנוש לגבי השעות עבודה שלי שאני לא יכולה לעבוד משרה מלאה מכוון ובעלי בקבע הוא חוזר רק בסופי שבוע ואין לי בכלל עזרה והתשובה שלה הפתיעה אותי ותפסה אותי לא מוכנה בעליל שיש לי שתי אופציות או להתפטר או לעבוד משרה מלאה ולשלם למישהי שתוציאי את הילדה מהמטפלת
אני חייבת לציין שאני יובדת כמאת שלוש שנים בחברה ומבובר בחברה ממש גדולה ויציבה
מה אני יכולה לעשות ?
האם מותר לה מבחינת החוק לא לתת לי אופציה של חצי משרה ?
ומה הם הזכויות שלי ?
עורך דין
02/03/2016 19:36
שלום כלנית

המעסיק מחוייב לקלוט אותך לעבודה באותם תנאים שעבדת לפני חופשת הלידה ואינו מחוייב לאפשר לך לשנות את היקף המשרה. באפשרותך להחליט האם להתפטר לצורך טיפול בילד בדין מפוטרת או להשאר לעבוד באותה מסגרת כפי שעבדת לפני חופשת הלידה.

בהצלחה
אינה
01/03/2016 19:49
שואלת עבור חברה - היא שכירה ועצמאית. כשכירה מרוויחה 4500 שח כעצמאית מרוויחה בסביבות ה9000. משלמת לב"ל והכל בסדר. השאלה היא מה יקרה עם יציאתה לחופשת לידה ובעיקר מה קורה לאחר שתשוב לעבודה?

כלומר, ידוע שהיא תקבל דמי לידה עפ"י המקדמות שהיא משלמת לב"ל ועפ"י השכר שלה כשכירה. אחרי שהיא תחזור (מתכוונת לקחת 8 חודשי חופשה מהמשרה שלה כשכירה וחצי שנה מהמשרה שלה כעצמאית) יקזזו לה בסוף שנת המס מדמי הלידה? איך החישוב עובד בפעימה השניה? הרי ברור שהיא לא תרוויח כמו שהיא הרוויחה לפני חופשת הלידה.
עורך דין
02/03/2016 19:34
שלום אינה

אין סיבה שיקוזזו לחברתך כספים כלשהם בסוף שנת המס, אך לצורך זה מוטב לפנות לחשבת שכר ו/או יועץ מס שיבדקו את הנושא בצורה יסודית.

בהצלחה
אירית
02/03/2016 19:08
בעלי עבד בחברת הסעות שנמכרה באוגוסט 2015. הבעלים החדשים עד ינואר2016 המשיך להנפיק תלוש משכורת בשם החברה הקודמת.

עכשיו שמנו לב שתלוש משכורת מינואר נושא את שמה של החברה החדשה. האם זה מקובל להחליף שם החברה ללא ידיעתו של עובד? כמו כן נודע לבעלי היום שבאפשרותו היה להתפטר אם לא היה מרוצה מהתנאים של הבעלים החדשים רק הם לא טרחו ליידע או לזמן לשיחת תיאום ציפיות.

האם ניתן עדיין, לדעתכם, להתפטר ולקבל פיצויים? האם המהלך בו נקט הבעלים החדשים היה חוקי?
גיא
02/03/2016 19:07
היי
עבדתי בעבודה במשמרות ובחוזה רשום שאני מחוייב ל4 משמרות.
בפועל במשך חצי השנה האחרונה עבדתי 6 משמרות בשבוע.
לפני כשבוע הודעתי מראש על התפטרות.
האם אני מחוייב לתת משמרות לפי חוזה העסקה או לפי כמות המשמרות לפני העזיבה?
אביבית
02/03/2016 19:06
אם בחורה מהעבודה אומרת לך לפני עובדים אחרים שאת נחשית , לא אמינה , רמאית , בנוגע לנתונים של העבודה . ממש פגעה בה מיותר לציין שזה בכלל לא נכון והיא הכי אמינה בעבודה ( אין לה דרך לחרטט בנתונים או לגנוב ) האם אפשר לתבוע את אותה בחורה על לשון הרע, מה הפרוצדורה עליות והאם זה שווה את התהליך , שאלה נוספת אם העדים לא רוצים העיד ( מפחדים על מקום העבודה שלהם) האם ניתן להכריח אותם דרך בית משפט ?

תודה רבה
פיטורים
אורטל
02/03/2016 18:01
שלום וברכה, עבדתי כחמישה חודשים במוסד עסודה מוכר וידוע, לאחר חמישה חודשים הייתי בחופשת מחלה מספר ימים, לאחר חזרתי לעבודה קרה מקרה בעבודה והרגשתי לא טוב, ניגשתי למיון וקיבלתי עוד ימי מחלה. שבוע לאחר מכן קרה מקרה מאוד בעייתי וחמור במשפחתי ונאלצתי להתקשר למנהלת ולהודיע לה שאיני יכולה להגיע לעבודה. יומיים לאחר מכן קיבלתי שיחה טלפון משפילה ובו הודיעו לי בצורה שאינה הולמת שאני מפוטרת. לאחר שבועיים בערך קיבלתי מכתב פיטורים בדואר. האם כל מהלך האירועים הנל תקינים? האם יש לי אפשרות לעשות משהו בנידון? תודה רבה
יוני
02/03/2016 17:48
במהלך עבודתי במשרד קודם יצאתי לחל"ת למשך חודש ויומיים, לא שמתי לב וקיבלתי תשלום עבור החל"ת.
עכשיו לאחר תקופה ארוכה המעסיק שלי לשעבר עלה על הטעות ומבקש החזר, הבעיה היא שהוא מבקש החזר עבור התשלום שכר הברוטו.
השאלה האם צריך להחזיר את הסכום עבור השכר שהתקבל או עבור מה ששולם על ידי המעביד.
בנוסף אשמח לדעת איך לחשב את סכום ההחזר שכן תקופת החל"ת הייתה מאמצע החודש לאמצע החודש הבא.
תודה מראש על העזרה
עומרי
02/03/2016 17:24
שלום, אני עובד בחברת אבטחה והגעתי לשיחת נהלים כזאת שהתקיימה בעמדה של העבודה, משעה 8 בבוקר עד שעה 12:50 (יש לציין שאני גר בנתניה והעמדה בתל אביב) והמשכתי להישאר בעמדה (בלית ברירה) להמשך משמרת צהריים שהתחילה בשעה 14:50 עד 23:00.
היה לי בקושי שעתיים ״הפסקה״ שאפילו לנסוע לבית לא יכלתי כי לוקח לי 45 דקות נסיעה.
האם אני אמור לקבל על הזמן הזה ששהיתי שנחשב לי ״כהפסקה״ עד המשמרת צהריים? אשמח לתשובה ומה אפשר לעשות בנידון זה, תודה רבה
אורית
02/03/2016 15:36
אתמול התחלתי חל"ת והמעסיקה מבקשת שאשלח לה מסמך שמודיע על הארכה במייל ואני לא יודעת אם אני רוצה להתפטר או לא, בינתיים אז שאלתי היא אם במסמך שאשלח לה אני מודיעה על הארכה של 26 שבועות ובמהלך הזמן הזה ארצה להתפטר אני עדיין אוכל?

המכתב הזה לא מחייב אותי לחזור לעבודה בעצם? מה מומלץ לי לרשום במכתב כדי שכל האופציות יהיו פתוחות בפניי?
חנית
02/03/2016 15:34
לאחר שאני מוסרת מכתב התפטרות, אני מקבלת/מבקשת אישור העסקה..
עם האישור אני פונה ללשכת התעסוקה..
במקביל(?) פונה לביטוח לאומי ומגישה תביעה לאבטלה (אם לא ע״י הטופס תביעה אז איזה מסמכים אני ממציאה להם?)
זה בעצם התהליך? פספסתי משהו..?
תודה על המענה
מירב
02/03/2016 15:34
היום הגעתי ללשכת התעסוקה, הנציגה לקחה ממני פרטים ואמרה לי שאני כתובה במערכת למטרת חיפוש עבודה. ציינתי בפנייה שאני התפטרתי לטובת גידול הילד. זה לא הזיז לה.

שאלתי אותה אם כעת מגיע לי כסף עד שכביכול הם מוציאים לי עבודה היא טענה שלא (זה מובן כי רק אחרי 3 חודשים אני יהיה אמורה לקבל).

העניין הוא שהיא מבחינתה לא מקבלת את העניין שאני רוצה לשמור על הילד והיא אמרה לי שאני אצטרך אחת לשבוע אליה. מה עושים? אני רוצה לחתום אבטלה ולקבל כסף. אציין שאני התפטרתי אתמול אחרי 5 שנים שעבדתי רצוף. האם כדאי לי לגשת לביטוח לאומי?
אמיר
02/03/2016 15:28
רציתי לשאול שאלה.

עבדתי בחנות בגדים חצי שנה.

לפני שבוע קיבלתי מכתב אזהרה והזמנה לשימוע.מכיוון שהייתי חולה לא הייתי.והשימוע לא התקיים.

4 ימים אחרי זה באה עלי המנהלת קוראת לי לשיחה. אומרת לי אנחנו מתנצלים אנחנו נאלצים לפטר אותך בגלל קיצוץ עובדים.ואז אני רואה בסידור עבודה בחורה חדשה.
אותי פיטרו וקיבלו בחורה חדשה? נתנו לי שבוע עד שאני ימצא עבודה. יום אחרי פשוט לא יצאתי יותר לחנות.
רק שאני לא מבינה כלום. היה מכתב אזהרה.לא היה שימוע ואז פשוט במקום זה באו ופיטרו אותי.

לא קיבלתי מכתב פיטורים.

אמרו לי ככה בפנים.

יש משהו שאני יכולה לעשות? או לחזור?
רונית
02/03/2016 14:09
כפי שנקבע בחודש ינואר 16 ובחודש ינואר 17 עובד אשר עובד במגזר הציבורי יקבל מענק של 1,000 ש"ח במועדים שציינתי,
אם העובד עבד תחילה כעובד כח אדם במזכירות ורק ב01/09/15 התקבל במרכז לעובד מועצה, האם מגיע גם לעובד זה המענק המדובר?
זיו
01/03/2016 19:37
שלום,

אני עובד בפיצה האט בתור שליח, ביום שבת עשיתי תאונה קטנה כנראה באשמתי. לקטנוע לא נגרם שום נזק רק לרכב שבוא פגעתי נגרם נזק של 800 שקלים.

בעל הפיצה דורש ממני לשלם את הסכום, אין לו ביטוח צד ג' והתאונה הייתה בזמן שהקטנוע היה לרשותי לצורכי עבודה.

יש מסמך שמתחיל במילים: "אני הח"מ זיו פייגנבוים ותעודת הזהות שלי" וממשיך ויש סעיף שאומר שבעל הפיצה משלם את כל הוצאות הקטנוע השוטפות למעט דוחות או הוצאה הקשורה בעבירת תנועה או תאונת דרכים. עכשיו אין חתימה שלי על המסמך אך כתבתי את שמי ותעודת הזהות שלי אבל אין שום חתימה.

אני באמת צריך ללכת לשלם לבעל הרכב על הנזק?
חשןב לציין שבעל הפיצה משלם לי בשחור ולא משלם לי טת הנסיעות (דלק) שלוקח לי להגיע בצורה עצמאית אליו.
מה לעשות? לשלם ואז לתבוע את בעל הפיצה על התשלום השחור? אמרצי לו שהוא משלם השחור והוא אמר אין בעיה אני יוציא לך תלוש אבל אין שום תעוד לכך שהכסף נכנס אליי לבנק.

כיצד עליי לפעול?
עורך דין
02/03/2016 12:40
שלום זיו

אם אישרת מסמך כאמור אתה אמור לשאת בתוצאות ובהוצאות.

בהצלחה
ונסה
01/03/2016 19:33
ברצוני לשאול שאלה דיי חשובה עבורי.

אני מתכוונת לעזוב עבודה למטרת מגורים בחו"ל האם אני זכאית לפיצויים? חשוב שיש לי כבר וותק של יותר מי 5 שנים ללא העלה בשכר. ואם אני כן זכאית מה עליי לעשות חוץ מי ללכת לעורך דין האם צריך למסור לה איזה שהוא מסמך בשביל שלא תוכל לערער ולא תתן לי פיצויים .
עורך דין
02/03/2016 12:39
שלום ונסה

מעבר לחו"ל שלא לרגל עבודה בשירות המדינה אינו מזכה אותך בפיצויים לאור התפטרותך.

בהצלחה
אור
01/03/2016 19:32
שלום
לפני כמה שבועות קצת אחרי תחילת החודש פיטרו אותי מהעבודה בלי מכתב פיטורים ובצורה לא מסודרת. ונשארו לי כמה ימים שהם עוד לא שילמו לי עליהם.

בנתיים היו לי שבועיים שהייתי חולה בבית, האם הם מחויבים לשלם לי ימי מחלה?
עורך דין
02/03/2016 08:23
שלום אור

לא כתבת כמה זמן את עובד במקום העבודה ולכן איני יודע כמה ימי הודעה מוקדמת מגיעים לך. בכל מקרה המדובר ככל הנראה בפיטורים לא חוקיים שכן לא התקיים שימוע ולא ניתן לך מכתב פיטורים. לאור האמור יש לך עילה לתביעה כנגד המעסיק ומומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
חגי
01/03/2016 19:31
שאלה למביניי עניין אם אני עוזב את המדינה עובר להתגורר בחו"ל ומתפטר מהעבודה האם אני זכאי לזכויות מפוטר?
לפי החוק בישראל אם עוברים דירה 40 ק"מ ממקום העבודה (אם אני לא טועה) זכאים לזכויות מפוטר האם זה תקף גם על מעבר לחו"ל?
עורך דין
02/03/2016 08:21
שלום חגי

התשובה שלילית.

בהצלחה
מורן
01/03/2016 19:31
מישהו יודע לאמר האם התקשרות בחוזה עם מטפלת במשפחתון נחשבת ליחסי עובד מעביד? במשפחתון יש שלושה תינוקות נוספים ועלינו לחתום על חוזה שהונפק עײי המטפלת. רציתי לדעת אם אוכל להוסיף סעיף שמבטל יחסי עובד-מעביד או שמא המטפלת עדיין נחשבת מועסקת על ידי גם אם ישנם הורים נוספים .
עורך דין
02/03/2016 08:20
שלום מורן

1. סביר שאת מקבלת מהמטפלת חשבונית מס עבור התשלום ומכאן שהיא עצמאית.
2. לבטח לא יזיק וסביר שגם לא תהיה התנגדות להוסיף לחוזה סעיף שקובע כי לא מתקיימים יחסי עובד מעביד בין הצדדים לחוזה.

בהצלחה
הודיה
01/03/2016 16:37
שלום רב
התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בילד. חופשת הלידה שלי בתשלום הוארכה בחודש בגלל שאושפזתי. האם החודש הנוסף נלקח בחישוב פיצויי פיטורין?
עורך דין
02/03/2016 08:19
שלום הודיה

התשובה חיובית.

בהצלחה
אנח
01/03/2016 19:48
אני עובד במעבר גבול גשר אלנבי.. ברשות האוכלוסין מסיבות אישיות ביקשתי להפסיק לעבוד בשבת..המערכת לא נענית לבקשתי זו..האם זה חוקי?
אנה
01/03/2016 19:48
מה קורה עם הזכויות הסוציאליות בזמן חופשת לידה, כגון דמי הבראה, ימי חופש ומחלה. אמרו לי בעבודה שדמי הבראה ישלמו לי רק על 7 חודשים ולא על 12 כי 5 חודשים הייתי בחופשת לידה. גם אותו דבר לגבי הימי חופש . כרגע אני עם וותק שנה ו 9 חודשים.

אשמח לשמוע חוות דעת של עורך דין במענה לשאלות הנל.
מרינה
01/03/2016 19:46
אם אני מעוניינת לצאת לחופשת לידה שבועיים לפני המשוער, בשבועיים האלה אני יכולה להשתמש בימי מחלה ו/או ימי חופשה?

מה הנוהל לגבי קבלת ימי מחלה? עליי לבקש מהרופא מראש או רק רטרואקטיבי לאחר הלידה?

אם לא יהיו לי ימי מחלה לתקופה שלפני הלידה יצא שאני לא אקבל שכר כלל ואז זה יפגע לי בחישוב של הדמי לידה...
שחר
01/03/2016 19:45
שלום רב
זקוקה לייעוץ כי כבר התחרפנתי מכל הנושא...

אני בשבוע 32 וסובלת מדום נשימה בשינה- יש לי מכתבים על כך מרופא משפחה, רופא א.א.ג ורופא הריון בסיכון.
אני עובדת סוציאלית במשרה מלאה שמבצעת ביקורי בית ונוהגת הרבה משעות עבודתי, ומרגישה שהמצב הרפואי מאוד מאוד משפיע על העבודה, ואני עייפה מאוד ומתקשה כבר לנהוג ולתפקד.

הרופא נשים שלח אותי לרופא תעסוקתי, יש לי בדיקה אצלו בעוד שבועיים. רציתי לדעת כמה שאלות:

1. לפי מה שהרופא התעסוקתי יקבע (למשל הפחתה בשעות העבודה)- האם חובה על העבודה שלי להתחשב בזה?

2. מאיפה ימשיכו לשלם לי על השעות הללו על מנת לא לפגוע באחוזי משרה - האם ניתן לממש את ימי המחלה שנשארו לי? וגם את 40 שעות הבדיקה? ואם זה לא עבור בדיקה, האם אפשר להתייחס אליהם בעצם כמו עוד ימי מחלה? ומה קורה כשנגמר מה שכבר צבור לי- האם מורידים לי בשכר?

3. אם הרופא התעסוקתי יכול למלא את הטפסים עבור שמירת הריון? או האם אני צריכה ללכת עם ההמלצה של הרופא תעסוקתי לרופא נשים שלי?

4. אם הרופא התעסוקתי מחליט למשל שבמקום שאעבוד 8 שעות ביום אעבוד רק 4, האם זה יפגע בסיכוי למשל לקבל שמירת הריון מלאה? האם יש דבר כזה שמירת הריון חלקית?

תודה רבה מראש וסליחה על השאלות הרבות... אני כבר ממש מבולבלת!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ