פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 417
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סער
06/09/2017 16:27
היי,

עבדתי ב-2 עבודות במקביל, האם צברתי בכל אחת אחת מהן ימי חופשה בנפרד? האם מגיע לי פדיון ימי חופש כשהתפטרתי בכל אחת מהן בנפרד? (קיבלתי רק מה"מקום העיקרי", שעבדתי בו ראשון והתפטרתי ממנו אחרון).

רק לציין שהתחלתי לעבוד ב2 המקומות בהפרש של כמה ימים והתפטרתי בהפרש של חודש בערך.

תודה לעונים.
עורך דין
07/09/2017 09:27
שלום סער

כמובן שצברת ימי חופשה בכל אחד ממקומות העבודה שלך בנפרד, שכן אין קשר בין המעסיקים. ימי החופשה נצברו בהתאם להיקף המשרה שלך ובעת הפסקת העבודה יש לפדות בתשלום את כל ימי החופשה שצברת.

בהצלחה
מיכל
06/09/2017 17:11
שלום רב,
יצאתי לחופשת לידה של 15 שבועות + 5 שבועות חל״ת (ותק של שלוש שנים בחברה). בתחילת החל״ת החזרתי את רכב החברה.
בגמר החל״ת אקח ימי חופש שלא ניצלתי בשנה שעברה.
מנהלת המשרד טוענת כי החוק אומר שאת הרכב אוכל לקבל רק בגמר ניצול ימי החופש, האם נכון?
עורך דין
07/09/2017 09:23
שלום מיכל

כל עוד חוזה העבודה שלך לא קובע אחרת, אכן מותר למעסיק לבקש את רכב החברה חזרה לרשותו כל עוד אינך עובדת בפועל.

בהצלחה
אסתי
06/09/2017 17:39
עבדתי במשך חצי שנה אצל מעסיק ברשת מזון מהיר עבודה בעמידה 8 שעות.. גיליתי שאני בהריון אז הודעתי לו שאני אסיים בסוף החודש לעבוד בגלל שנורא קשה לי לעמוד וגם צריך להרים דברים כבדים מדי פעם.

הוא התחשב בי אמר אין בעיה ובאמת במשך שבועיים לא נתן לי להרים דברים כבדים ושם אותי לעבוד על הקופה והביא לי כיסא.

בסוף אותו החודש דיבר איתי על להישאר אצלו בגלל שלא מצא לי מחליפה ואני הסכמתי בתנאי שאמשיך לשבת. (היו לי דימומים וכאבים נוראיים אם עמדתי זמן ממושך, היום אני הריון בסיכון).

הוא הסכים כמובן והמשכתי לעבוד. לאחר שלושה שבועות הוא ניגש אלי מול הלקוחות ואומר לי "נו מתי את מסיימת? החודש? חודש הבא? אני צריך לדעת וגם לא תוכלי לעבוד פה עם בטן גדולה, לא יהיה לך מקום."

עניתי לו שדווקא יש מספיק מקום לדעתי ואין לי בעיה להמשיך לעבוד. הוא אמר לי אבל את יודעת את תתחילי להחסיר המון ואני צריך מישהו קבוע.

לא היה לי מה להגיד נורא התעצבנתי ואמרתי לו אוקי סוף חודש. (מה שאומר שנשאר לי פחות משבוע לעבוד שם).
חשוב לציין שאנחנו ביחסים ממש טובים, לא עצבנית עליו ספציפית כי הוא עובד עם עוד 2 שותפים שהם אלו שהביאו את ההחלטה הזו ובאמת שראיתי שלא היה לו נעים.
השאלה שלי כזו....

עכשיו אני מחפשת עבודה אני בשבוע 12 אני חייבת להודיע למעסיק החדש שאני בהריון?

ושאלה שניה היא האם המעסיק הקודם לא הביא לי מכתב פיטורים בגלל שאני ביקשתי ממנו חודש לפני לעזוב?

מבולבלת נורא.....
עורך דין
07/09/2017 09:22
שלום אסתי

במהלך שבוע 12 להריון אינך חייבת לספר על ההריון לאיש אם אינך רוצה.

ולשאלתך השניה, אם ביקשת לעזוב הרי שהתפטרת ולכן היית צריכה לתת למעסיק מכתב התפטרות ולא לקבל מכתב פיטורין, שכן לא פוטרת אלא התפטרת.

בהצלחה
אילן
06/09/2017 20:47
שלום,
אני עובד בחברה 10 שנים והחלטתי להתפטר עקב אי קידום בתפקיד ובשכר.
1.האם מגיע לי פיצויים מלאים מאז שחתמתי על סעיף 14 בחוק?
2. האם המעסיק יכול למנוע ממני קבלת פיצויים בתמורה לחתימה על מסמך שלא אעבור לחברה מתחרה?
3. אם במקום העבודה קיים היתר לעבודה בשבת ולמרות עבודה ביום המנוחה לא קיבלתי מנוחה האם אני יכול לתבוע בנושא?

תודה
עורך דין
07/09/2017 09:21
בוקר טוב אילן

1. כן
2. לא.
3. צריך לבחון את הנושא לעומקו ולנסיבותיו על מנת לתת תשובה מדוייקת בשאלה זאת.

בהצלחה
שעבאן שעבאן
06/09/2017 21:05
המעסיק מבקש שנתחיל כל יום לרשום בתוך טבלה שנתן לנו את המשימות / עבודה שאנחנו עושים כל יום לפי שעת תחילה ושעת סיום דבר שלא הייה בכלל מייסודה של החברה עד היום.
רק חלק מהעובדים ייעשו את זה והשאר אין שינוי.
מה דעתכם האם הדבר חוקי?
עורך דין
07/09/2017 09:19
שלום שעבאן

נשמע כמו נוהל תקין ולגטימי, שבסמכותו המלאה של המעסיק לקבוע ולהמציא, על מנת לשפר את תהליכי העבודה בחברה. חוקי לחלוטין.

בהצלחה
השתתפות בהוצאו...
07/09/2017 07:06
האם כל מעסיק במגזר הפרטי חייב בהשתתפות הוצאות גן לתינוק?
מה הקריטריונים?
עורך דין
07/09/2017 09:18
בוקר טוב

אין חוק בישראל שקובע כי על מעסיק במגזר הפרטי להשתתף בכל דרך שהיא בהוצאות גן ילדים של מי מעובדיו.

בהצלחה
משה
07/09/2017 08:59
שאלה: יש לי מילואים וקיבלתי אישור מחלה מהרופא.

הרופא של היחידה לא רוצה לקבל את האישור מחלה ואומר לי להתייצב, האם לפי בית משפט מותר לרופא היחידה לפסוק על דעת עצמו או שצריך להיות כפוף לחוות דעת של הרופא שהביא לי אישור מחלה?

בנוסף אפילו לא קרה לי להגיע לבדיקה אצלו .
עורך דין
07/09/2017 09:17
שלום משה

שאלתך אינה קשורה לנושא דיני עבודה ואין לי כל דרך לענות לגבי סמכותו של רופא היחידה הצבאית שלך. על פניו הגיוני שהוא צריך לכבד אישור מחלה של רופא אחר, אך איני מכיר את הנהלים בנושא.

בהצלחה
אלה
07/09/2017 09:09
ילדתי לפני 3 שבועות בערך והגשתי את התביעה לדמי לידה. קיבלתי מענה מביטוח לאומי שעדיין לא קיבלו דיווח מבית החולים על הלידה לכן התביעה לא נקלטה. הגיוני שכל כך הרבה זמן? מישהי יודעת מה אני יכולה לעשות על מנת לזרז את התהליך? שהגשתי את התביעה דרך האתר צירפתי גם את אישור הלידה ועדיין קיבלתי את אותה תשובה. ילדתי בתל השומר ב19.8.
עורך דין
07/09/2017 09:16
שלום אלה

יכול להיות שדברים לוקחים זמן בביטוח הלאומי ואפילו הגיוני מאד. מה שאת יכולה לעשות על מנת לנסות ולזרז את העניינים הוא ליצור קשר טלפוני עם מוקד המידע של המוסד ולדרבן אותם לזרז את הטיפול בעניינך.

בהצלחה
לינור
05/09/2017 16:24
שאלה בנוגע לתקופת הכשרה:
בנאדם עם מוגבלות מסוימת (עובד דרך "אלווין") שפוטר לאחרונה מעבודתו שבה קיבל כ-14 ₪ לשעה, האם זה חוקי להעסיק אותו *זמנית* במקום עבודה מסוים בלי לשלם לו?

תוך ידיעה ברורה שבהמשך הוא אפילו לא יעבוד באותו מקום? (כרגע בחיפוש אחר מקום עבודה אחר).

תודה!
עורך דין
07/09/2017 09:15
שלום לינור

לא חוקי להעסיק אדם מבלי לשלם לו לכל הפחות שכר מינימום - כל התנהלות אחרת מהווה עבירה חמורה.

בהצלחה
דניאל
06/09/2017 16:22
במקום העבודה שלי מעוגן בחוזה שלאחר וותק של שנה העובד מקבל העלאה קבועה בשכר.

בנוסף לזה כל עובד המקודם לתפקיד אחראי משמרת מקבל עוד העלאה בשכר (העלאה של אותו הסכום בלי הבדל). הדבר לא מעוגן בחוזה אך הוא נוהג שחל שנים במקום העבודה וידוע לכל.

אני כבר קיבלתי את ההעלאה של הוותק. לאחר שקודמתי לתפקיד של אחראי משמרת שמתי לב שלא קיבלתי במזכורת שלי את ההעלאה שמגיעה לאחמ"שים.

פניתי למנהל שלי בנושא והוא השיב לי שהם הפסיקו להעלות לעובדים את המשכורת גם על וותק וגם על קידום לאחראי משמרת אלא מעלים רק על הראשון מביניהם שקורה.

כחודשיים לאחר השיחה עובד אחר קיבל העלאה בשכר על וותק לאחר שכבר קיבל העלאה על קידום לאחראי משמרת.
האם במיקרה כזה אני זכאי להתפטר כדין מפוטר בגין הפלייה במקום העבודה? (כמובן שרק לאחר הודעה למעסיק על כוונתי להתפטר בדין מפוטר אם ההפלייה לא תתוקן).

תודה רבה מראש
יראת
06/09/2017 16:15
היי,

אני עובדת בחברת תמיכה וחלק מהשירות יצא לי להישאר שעות נוספות. אני עובדת כשנתיים ולאחרונה שמתי לב שבתלוש משכורת לא משולמות לי כל השעות הנוספות שאני עושה.

שאלתי לפשר העניין ונאמר לי שעל מה ששלחתי מייל ופירטתי מה עשיתי אני מקבלת תשלום ועל מה שלא שלחתי מייל לא אקבל.

לדוגמא: עבדתי 20 שעות נוספות, שלחתי מייל על 10 שעות ועל 10 לא שלחתי ואכן קיבלתי רק על ה10. כל השעות מופיעות בדוח שעות.

האם חוקי דבר זה? האם המעסיק יכול להחליט שהוא משלם רק על 10 שעות ששלחתי במייל למרות שמופיעות 10 שעות נוספות בדו"ח שעות שעליהן הוא לא שילם?

אודה לתשובתכם.
ענבל
06/09/2017 16:11
רציתי לבדוק מה החוק בדבר חופשת לידה לאחר שנתיים וותק בעבודה: אני בסוף חודש שביעי והתחלתי חפיפה לעובדת חדשה במקומי.

אמרתי בעבודה שאני לוקחת מינימום חצי שנה (ואולי יותר). העובדת החדשה סיפרה לי שמנסה להיכנס להריון.

חוששת שאם תכנס להריון ילחיצו אותי לחזור מהר מהצפוי. כמה זמן על פי החוק נשמר לי את התפקיד? מה החוק אומר לגבי חזרה לאחר 9 חודשים לדוגמא?

תודה מראש
אלהלי
06/09/2017 16:07
אני עובדת בחברה מזה שנה ויצאתי לחופשת לידה לפני כחודש. העובדות בחברה קיבלו שי לחג ואני בחל״ד. האם אני צריכה לקבל גם כמו שאר העובדות ?

אציין בזאת שגם בפסח פסחו עליי וגם בראש השנה (2016) לא נתנו לי שי לחג בטענה שאני עובדת חדשה והכי פחות ותיקה.
אנונימי
06/09/2017 14:17
שלום רב,
לקחתי חופשת מחלה חודש שלם, בפועל אני עובדת 5 ימים בשבוע ויש ברשותי ימי מחלה שניתן לפדות. אני בהריון. האם ישנה הגבלה על מספר ימי מחלה שאני יכולה לקחת? לפי חוק המעסיק מחויב לשלם את הימים הללו? ואם אני לא עובדת ימי שישי וחלק מאישורי המחלה נרשמו מראשון- חמישי האם הספירה מתחילה מחדש בשבוע שלאחריו? אישור אחד על כל החודש יפתור זאת?
תודה!
שיקלי
06/09/2017 14:05
אשמח להתייעץ.

אנחנו עובדים שעתיים (לא חתמנו על שום חוזה עבודה אבל כששאלנו הם טוענים שאנו שייכים לתנאי העבודה של החוזה הקיים עבור עובדי חברה ונוער.

מעולם לא ראינו את החוזה הזה וכשביקשנו שיעבירו לנו אותו טענו שהוא גדול מידי כדי להעביר במייל ושנבוא למשאבי אנוש ונעיין בו). אין כסף לשלם לנו משכורות בחודש ספטמבר ויצמצמו לכל העובדים הזוטרים את שעות העבודה בחודש ספטמבר בכ70%.

ושאלה נוספת, לאורך עשרה חודשי עבודה בשנה אנו לא זכאים לתשלום עבור ימי חופש (במידה ואנו לוקחים יום חופש בינואר, הוא פשוט יורד מהשכר של אותו החודש). תשלום ימי החופש הוא רק בחודשי יולי ואוגוסט.

האם ההתנהלות (המשפטית) תקינה כלפינו?
א.ש
06/09/2017 13:52
שלום רב

התחלתי לעבוד לפני 3 שנים בעבודה.

כרגע נמצאת בחודש הרביעי להריון.

עובדת מ 9.30-17:00. מבקשת מהמעסיק לעבוד עד 15:30 עקב אילוץ אישי.

שאלה. במידה והמעסיק לא מסכים התהתליך הוא שאני צריכה להתפטר? במידה וכן איזה זכויות יש לי?
תודה רבה
מתן
06/09/2017 13:50
אני ועוד כמה חברים עבדנו בקיץ במפעל דרך חברת כח אדם.
המפעל נקלע לחובות כספיים ולא שילם את מה שצריך לחברת כח אדם ובנוסף לא העביר להם את שעות העבודה שלנו (קיבלנו שכר פר שעה).
כרגע החברת כח אדם לא רוצה לשלם לנו את המשכורת.
מה אפשר לעשות?
רונית
06/09/2017 13:49
חייבת להתייעץ למרות שקראתי את החוק....(אולי כן תוכלו לעזור לי) אני בת 31 שבוע 6+4 להריון(וגם ככה היה שיא הקשה להיקלט אליו) אתמול הבוס ניגש אלי ופיטר אותי באופן מכובד מאוד יאמר לזכותו...אני עובדת שם רק חודשיים ולמען האמת רוב הטיעונים שנתן לי היו נכונים מאוד...(לא עשיתי דבר רע פשוט העבודה איתו אינה מתאימה לי) האם מותר לו לפטר אותי?! מה אני אמורה לעשות עכשיו?! מותר לי לחתום אבטלה?! אנא עיזרו לי.... ושאלה נוספת האם יש טעם להגיע לשימוע?
הודיה
06/09/2017 13:36
האם עובד שהציג אישור מחלה על 6 ימים זכאי לקב אותם אם הצהיר מראש על חופש בחלקם וידוע כי בחלק מהימים עליהם הציג אישור מחלה הוא היה בבילוי משפחתי (ימים שבעקש עליהם חופש מראש עקב האירוע המשפחתי)
דניאל
06/09/2017 12:55
אני מתכנת מחשבים. חברת השמה שלחה אותי לראיון עבודה בחברת תוכנה. המשרה היא בפיתוח תוכנה לעיר חכמה. הם הסבירו שיש צורך בכוננים גם בשבת. הסברתי שגם במקום העבודה הקודם היה צורך כזה, והיה מקובל שאני יכול להיות כונן בכל שאר ימות השבוע.
לאחר כמה זמן קיבלתי אימייל מחברת ההשמה בו נכתב במפורש שהתשובה שלילית משום שאיני יכול לעבוד בשבת אני יכול לשלוח לכם את ההתכתבות.
יש להדגיש שלא מדובר בחברה ביטחונית שיש סיבה של פיקוח נפש, אלא בחברה עסקית.
ויקי
06/09/2017 09:04
אדם מסויים עובד במקום העבודה 14 שנה. מעוניין להתפטר. מבקש יפה פיטורין - לא מקבל. לאחר דין ודברים נאמר לו שאם הוא אכן רוצה להתפטר, החברה לא מוצאת סיבה לפטר אותו. אז יזמנו אותו לשימוע והוא לא יגיע - וזו תהיה הסיבה לפיטורין (כאמור, זה נאמר מצד ההנהלה).

אני מבקשת לבדוק אם לא טמון כאן משהו ואם הוא אכן יזומן לשימוע ולא יטרח להגיע, השאלה היא אם בעצם הוא לא יורה לעצמו ברגל.

תודה לעונים.
אורית
06/09/2017 09:01
אני עובדת רשות ומחזיקה בפאלפון אישי.
האם עלי להיות זמינה במהלך שעות העבודה בפאלפון הפרטי שלי ? חייבת לציין כי אני עובדת בבית ספר ויש במשרדי מכשיר טלפון עם שלוחה אישית .
האם מעבר לשעות העבודה אני מחוייבת להיות זמינה בפאלפון האישי שלי?
בתלוש משכורת אני מקבלת אחזקת טלפון, האם זה מחייב זמינות?
סיני רחבעם
06/09/2017 08:58
פוטרתי שבועיים לפני שמלאו שנה האם אני זכאי לדמי הבראה?
מיה
06/09/2017 07:47
שלום רב,
רציתי לברר מהו החוק לגבי שעות מנוחה כשחוזרים מטיסת עבודה?
וגם, לדעת מהו החוק לגבי שעות מנוחה בחול במהלך שהייה ועבודה בשישי ושבת?
תודה רבה,
מיה
תמי
06/09/2017 02:47
סיימתי את עבודתי במוסד ב1.9, לאחר 17 שנה. במהלך תקופה זו הופרשו מיסי ועד,עובדים. כמידי חג ראש השנה קבלתי שי לחג. כעת שבקשתי שי זה על סמך ההפרשות נאמר לי שהזכאות היא על שבועיים לאחר העזיבה. למרות שאת השי מחלקים כבר עכשיו, בצמיד לעזבתי. מה החוק אומר?
חיים
05/09/2017 19:49
אני עבדתי 3שנים ו11 חודשים פוטרתי ללא שימוע וללא מכתב פיטורין. לבקשתי שאני רוצה לחתום הבטלה הסכימו לתת לי מכתב פיטורין וגם שם ניסו לעשות משחקים בתאריכים. ששאלתי מה עם הפנסיה נאמר לי בגיחוך למה אתה אפרשת בכלל ושהסברתי שאין לי מושג איך התעלמו . ואז שאלתי מה עם פיצוים ואז נאמר לי שמימילא גם פיצוים לא הופרש . אבל לפנים משורת הדין אולי ניתן לך פיצוים ואק בגובה התלוש שהוא 75 % בערך מהמשכורת . היום נאמר לי שאני אמור לקבל באזור 15000 שקל תוך שבועיים פירגנו לי כי לפי החוק מותר לשלם עד חודש כך נאמר לי . ולשאלתי עם הסכום המלא זה פנסיה או פיצוים אמרו שזה גם וגם סהכ 17000 . התלוש שלי שנה ראשונה היה 5000 שניה 6000 שלישית 5200 ובתשע חודשים האחרונים המשכורת היתה לא פחות מ8500
י.ב
05/09/2017 16:29
התפטרתי לצורך גידול הילד.

לאחר שכתבתי בתביעה לדמי אבטלה סיבה מוצדקת ובקשה לביטול 90 ימי המתנה קיבלתי תשובה שלילית מהם עם התייחסות לא רלונטית למה שכתבתי.

לאן ממשיכים מכאן? יש שם עם מי לדבר? לכתוב שוב ערעור ולשלוח אליהם או לפנות לעו"ד?
נופר
05/09/2017 16:28
איך אני יכולה לדעת אם להמשיך לחתום אבטלה בלשכת התעסוקה?

בסוף חודש יולי ניצלתי 75 ימים מתוך 100.

אף אחד לא יודע להגיד לי אם במהלך חודש אוגוסט ניצלתי את כל יתרת הימים או שאני צריכה לחתום עוד בלשכה. ממש חלמאים!

בביטוח לאומי אמרו לי שיקבלו את מפת הימים מלשכת התעסוקה רק לקראת ה-20 לחודש.
מעיין
05/09/2017 16:25
סיימה עבודה של שנה וארבעה חודשים, הגיעה אל המעסיק כדי לאסוף את הצ'ק של הפיצויים שלה.
על הדרך שאלה שם בהנהלת חשבונות באיזו קופה מנוהלת הפנסיה שלה וענו לה כי לא הופרשו תשלומים לפנסיה מעולם (גם לא ירד לה מהשכר)...

מדובר בעבירה על החוק נכון?

וגם מאיפה הופרשו הפיצויים אם אין קופות? אמרתי לה שכדאי להמתין עם הפקדת הצ'ק...

איך ניתן לסדר את הנושא הזה? גם אם משלמים עכשיו אחורה רטרואקטיבית היא תצטרך להשלים את האחוז שלה בבת אחת?

אשמח לעזרה!
בתאל
05/09/2017 16:23
שואלת בשביל חברה:

היא כבר שנתיים עובדת מ9 עד 13 בנקיון המעסיקה שלה החליטה לפצל את השעות ל שעתיים בבוקר ומי 8 בבוקר ושעתיים בערב ב6 בערב והיא גרושה ואמא ל 3 ילדים ואין באפשרות לעבוד שעות כאלה.

השאלה היא מותר למעסיק פתאום לשנות ככה ולעשות לה שיחות שימוע כי היא לא מוכנה לעבוד את השעות האלה כי היא לא יכולה מה ניתן לעשות בנושא?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ