פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1352
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פנסיה
אתי
23/08/2012 13:27
שלום. יש לי ותק של למעלה מ 6 שנים בעבודה ועדיין לא שילמו לי פנסיה. איך לחשב את התשלום רטרואקטיבית? והאם צריך לחייב גם אותי אחורה למרות שאני המפסידה העיקרית? שמעתי שהמעסיק צריך לשאת בתשלום אחורה לבד. (נכון?) החישוב צריך להיות ללא פיצויים. (ידוע לי שהפנסיה כוללת גם דמי פיצויים.) תודה.
RE: פנסיה
עו"ד יובל אלון
23/08/2012 16:10
חובה על המעסיק לשלם ההפרשות בכסף. עליך לפנות לייעוץ פרטני לעריכת חישוב שיעור ההפרשות רטרואקטיבית.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
מורנה
23/08/2012 11:27
שלום,
אני מעתיקה את מגוריי לעיר מעל 40 ק"מ, בגין מעבר מגורים עם בן זוגי. אני יודעת שהחוק תופס במקרים מסויימים ואחד מהם הוא נישואין ויש לי כמה שאלות לגבי זה:
1. האם מעבר עם בן זוג הנחשב לידוע שלי בציבור אינו מספק כדי לקבל פיצויים ומכתב פיטורין.
2. אנחנו מתכננים להתחתן בעוד כשנה, עדיין לא סגרנו כלום, מה אני צריכה להציג בפני המעסיק שלי כדי להתפטר בגין העתקת מגורים עקב נישואים

לתשובתך אודה
בברכה
עו"ד יובל אלון
23/08/2012 16:02
יש מספר תנאים כדי לקבל פיצוי פיטורין במקרה כזה: מעבר מגורים לרגל נישואין; בן הזוג שעמו את מתחתנת מתגורר בישוב החדש טרם הנישואין; מרחק של- 40 ק"מ ממקום המגורים החדש למקום המגורים הקודם; מקום המגורים החדש רחוק יותר ממקום העבודה מאשר מקום המגורים הקודם.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
מלי
23/08/2012 10:54
חתומה על חוזה אישי. החזר נסיעות 270 ש"ח בחודש.עלות נסיעה באוטובוס מביתי למקום העבודה 32 ש"ח ליום (כפול מס' ימי עבודה בחודש=כ-700 ש"ח). מכוח צו הרחבה שיעור החזר הוצאות הנסיעה 24.4, מה עלי לדרוש?
עו"ד יובל אלון
23/08/2012 15:55
החל מיום 1.1.12 שיעור החזר הנסיעה המקסימאליעומד ע"ס של 25.20 ליום עבודה.
מורן
23/08/2012 11:13
הודעתי למעסיק שלי על התפטרותי חודש לאחר שילדתי וביקשתי פיטורים במיידי כי אולי אתחיל עבודה חדשה. לטענת המעסיק מותר לו להוציא מכתב פיטורים רק לאחר 14 שבועות מיום הלידה האם נכון הדבר?
עו"ד יובל אלון
23/08/2012 15:52
במידה ומדובר בפיטורין - מעסיק רשאי לפטר עובדת בתום 60 ימים שלאחר חזרה מחופשת לידה. במידה ומדובר בהתפטרות בתוך 9 חודשים מיום הלידה, והינך מתפטרת לצורך טיפול בילד, הינך זכאית לפיצויי פיטורין.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
דני
22/08/2012 19:44
אני מנהל צוות בחברה סלולרית עקב ויכוח ביני לבין המנהלת היא ביקשה ממני ללכת הביתה. האם הדבר בחוק נחשב כפיטור? האם מגיע לי השעות? מה משמעות הדבר מבחינה חוקית? ומה ההשלכות של זה.
עו"ד יובל אלון
23/08/2012 15:48
במידה והינך עובד שנה ופוטרת הינך זכאי לפיצויי פיטורין. בכל מקרה חלה על המעסיק החובה לערוך שימוע טרם הפיטורין וליתן הודעה מוקדמת.
לויאלי
22/08/2012 19:42
אני עובד במשרה ניהולית קרוב לשלוש שנים במרכז. החלטתי לחזור לצפון עקב לימודים כאשר הודעתי זאת למנהליי ודרשתי פיצויים הם לא היו מוכנים לתת לי זאת. הבנתי שקיים חוק שמעל ארבעים קילומטר ממקום מגוריי מגיע לי פיצויים מלאים. היעד הוא קרית שמונה. האם מגיע לי? האם יש תקופת זמן או שזה מחייב חודש בדיוק מיום העזיבה?
עו"ד יובל אלון
23/08/2012 15:46
קרית שמונה מהווה ישוב באיזור פיתוח. ניתן בתנאים מסויימים להתפטר עקב מעבר לישוב באיזור פיתוח ולהיות זכאי לפיצויי פיטורין. אין חשיבות למרחק לעניין זה. מומלץ להסתייע בעו"ד בדבר הפעולות שיש לנקוט מול המעסיק טרם התפטרות כאמור.
אתי
23/08/2012 13:15
שלום רב! אני עובדת במשק בית 3 פעמים בשבוע ב 2 בתים. כמה ימי מחלה מגיע לי מכל אחת? והאם ניתן לצבור אותם? יש לי ותק בעבודה.
דור
22/08/2012 12:20
אני עובד בבית קפה על טיפים אך אם הטיפים אינם מגיעים ל-28 לשעה אני מקבל השלמה מהמעסיק.בשל כך אני מקבל גם תלוש משכורת ובו רשומים הטיפים כמקדמה.בתלוש נצברים לי ימי מחלה לפי שעות העבודה שלי אך המנהל שלי אומר שאינני יכול להשתמש בהם בגלל שאני לא עובד משרה מלאה ובגלל שבאופן תיאורטי אני יכול לעבוד שבוע כן ושבוע לא.
השאלה היא האם באמת אני לא זכאי לימי המחלה האלה?
עו"ד יובל אלון
22/08/2012 14:34
הינך זכאי לנצל את ימי המחלה שצברת.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
דור
22/08/2012 19:12
טעיתי ומדובר בימי חופשה...התשובה עדיין תקפה??
נתן
22/08/2012 12:19
שלום לפורום
שמי נתן עבדתי בחברה כשכיר במשך שנה וחצי. לפני חודש הוזמנתי למעסיק לשיחה ובשיחה התברר לי כי הוא מפטר אותי, ללא שימוע וללא מתן מכתב פיטורים. מכוון שנתתי שירות במס' רב של מפעלים וכדי שהוכל לבצע חפיפה בכל המקומות נתן לי המעסיק חודש עבודה מההודעה. החודש הסתיים ביום ראשון ניסיתי לתאם פגישה עם המעסיק והיום הצלחתי לתאם פגישה ביום ב' שבוע הבא. ברצוני לציין כי לכל אורך התקופה לא סודר נושא הפנסיה. מה אתם יכולים להמליץ לי על שבוע ההמתנה שכמובן אני לא מקבל שכר. וכמו כן אין לי את מכתב הפיטורים ביד. כמובן שלאורך התקופה ימי חג שנפלו באמצע השבוע הוא לא שילם. פניתי לעורכת דין בנושא והיא תמורת יעוץ רוצה 600 ש"ח. האם אין יעוץ כזה בחינם לעובדים? תודה, נתן
עו"ד יובל אלון
22/08/2012 14:32
ישנם ארגונים הפועלים ללא כוונת רווח המעניקים סיוע.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
חן
22/08/2012 12:41
שלום
אני עובדת בתחום המכירות ובתלוש של חודש יולי נעשתה טעות על ידי החשבת שכר וקיבלתי את העמלות של שני הנציגים האחרים כעת הם רוצים לקזז לי מהמשכורת את הכסף של העמלות אפילו אם זה על חשבון שכר בסיס( השעות) האם הם יכולים לעשות את זה מבלי הסכמתי ?
עו"ד יובל אלון
22/08/2012 14:23
המעסיק רשאי לקזז העמלות ששולמו בטעות, אולם בכל מקרה עליו לשלם לך שכר מינימום כחוק.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אלמונית
22/08/2012 13:55
האם זה חוקי לתת משמרות שאין ביניהם את מינימום שעות המנוחה כלומר כמה שעות מנוחה על פי חוק צריך בין שעת סיום משמרת להתחלת משמרת חדשה?
עו"ד יובל אלון
22/08/2012 14:19
הפסקה בין יום עבודה אחד למשנהו הינה בת 8 שעות. במידה והמשמרות בנות 8 שעות והינן רצופות, הינך זכאית לתשלום בגין שעות נוספות החל מהשעה התשיעית.

בהצלחה
עו"ד יובל אלון
אריה
15/08/2012 13:22
עבדתי שנתיים במשרה חלקית במשמרות של 8 -9 שעות כשהעבודה על הרגליים כל המשמרת. לפני כחודש וחצי קיבלתי אישורי מחלה לחודש בעקבות כאב ברגל. בתום החודש הרופא המליץ לא לעמוד עמידה ממושכת בחודשיים הקרובים.

המעסיק אמר שאין לו עבודה בתנאים אלה וכן הוסיף שלפי אישורי המחלה לא מצאו כלום ולכן הוא לא משלם את חופשת המחלה. לקראת סוף חופשת המחלה ובעקבות תשובתו של המעסיק התחלתי התלמדות במקום עבודה אחר ובסך הכל עבדתי שם כ 8 שעות שבסופם הבנתי שגם במקום זה א ן תנאים מתאימים להחלמת הרגל.

המעסיק הראשון אמר שמה שעשיתי זה פלילי ונתן לי להבין שאף יחייב אותי על כך שלא נתתי הודעה מוקדמת. שאלתי היא 1. האם הוא יכול לא לשלם לי חופשת מחלה? 2. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין אפילו שהוא לא מפטר אותי אבל לא מאפשר לי לעבוד לפי המלצת הרופא?
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 16:03
המעסיק מחויב לשלם דמי מחלה. כמו כן, ניתן בתנאים מסויימים להתפטר לרגל מצב בריאותי ולהיות זכאי לפיצויי פיטורין. עליך לפנות לייעוץ משפטי.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אדווה
20/08/2012 07:35
אז ככה, המקרה הוא שלאחר פיטורים הדדיים בחנות שעבדתי בה, בעקבות חוסר יכולת לתקשר כראוי מול המעביד- שהתגלה כאדם חסר סבלנות שצועק הרבה
שלחתי את בן זוגי בהמשך בכל פעם שהיה צורך (חודשים יוני+יולי) לאסוף את תלוש המשכורת עבורי, בכל פעם היה מלווה המפגש שלו עם הבוס בצעקות מצד הבוס ואיומים שלא ישלם

את כל הכסף הוא כמובן העביר בסופו של דבר לאחר שהגשנו לו מסמך המפרט על זכויות עובדים אך כרגע הוא מסרב להגיש לבן זוגי את טופס תלוש המשכורת- בטענה שהוא לא מיופה כוח שלי, בן זוגי הגיע אליו שוב והפעם עם מכתב יפוי כוח- אך שוב סירב לתת לו את המסמך ואיים עליו בצורה הבאה "יש לך מזל שיצאת מפה שלם בפעם הראשונה"

כפי שאתם יכולים להבין, מדוע אני מסרבת להגיע לשם בעצמי
ניסיתי להוציא את המסמך ממשרד הנהלת החשבונות של העסק,
הם הפנו אותי שוב אל הבוס

כיצד אני יכולה להשיג את המסמך- מהלי להתנהל מול האדם הזה?
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:52
אין הכרח להגיע למקום העבודה כדי לקבל התלוש. להוציא לו דרישה בכתב, במידה ויסרב יש להסתייע בעו"ד.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
יזהר
21/08/2012 08:57
שלום רב,
ברצוני לשאול בנושא שעות נוספות
החודש הזה עבדתי שעות נוספות באישור המנהל ורק אתמול הודיעו לי ולעוד כמה עובדים שעבדו שעות נוספות שנקבל את הכסף הזה רק בעוד חודש-חודשיים. האם זה חוקי?האם לא מגיע לי לקבל את הכסף שעבדתי בשעות נוספות הזה במשכורת של החודש הזה?
מה ניתן לעשות במידה ולא אקבל את הכסף הזה החודש הזה?
אשמח לקבל מענה
יזהר
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:39
אי תשלום שעות נוספות במועד המשכורת יחשב הלנת שכר.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אסתר
21/08/2012 10:13
הודעתי למעסיק שאני מסיימת את עבודתי והגשתי מכתב פיטורים .

הוא עיקב את המסכורת שלי ולכן שלחתי מכתב נוסף שהיות ולא הופקדה לי המסכורת אני מפסיקה את עבודתי באופן מיידי (לא המתנתי חודש).

כמו כן דרשתי את הפיצויים הבראה ואת ימי החופש המגיעים לי

האם הנ"ל מחוייב בתשלומים
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:30
מחויב בתשלום שכרך, דמי הבראה ככל שעבדת שנה ופדיון ימי חופשה.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
עמנואל
19/08/2012 23:18
גיליתי שעובד פחות ותיק ממני שעושה אותו תפקיד כמוני מקבל שכר גבוה יותר. האם אני יכול להתפטר ולדרוש פיצויים? אני חייב לציין ששנינו גברים ושאין פה אפליה על בסיס מין/דת/גזע.
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:24
לא.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אבי לוי
19/08/2012 23:05
שלום , אני ממש חייב עזרה ואני אשמח לתשובה ! אני עובד 5 ימים בשבוע כל יום מינימום 9 ורבע שעות , דבר זה משתנה שכן אני אף מגיע ל10 שעות ביום ..בחודש האחרון עבדתי 201 שעות עבודה , במשכורת לא מופיע שום סעיף לגבי שעות נוספות . לפי החוק אני רואה שמעל 186 שעות בחודש מגיע לעובד שעות נוספות . רציתי לדעת האם מגיע לי גם שעות נוספות ? אני מעדיף לדעת באופן מוחלט אם מגיע לי שעות נוספות לפני שאני אגש למעסיק שלי . אשמח לתשובה .
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:18
על פי תיאורך, על המעסיק לשלם לך שעות נוספות.

כל טוב,
עו"ד יובל אלון
שי
19/08/2012 03:12
שלום
אני בטוח שאתם נתקלים בהרבה מלצרים שבאים בשאלות על זכויות עובדים ואני נמנה בינהם...
אני מילצרתי במסעדה ביהוד למשך תקופה של 9 חודשים (נובמבר 11 - אוגוסט 12). בתחילת השבוע האחרון המנהל קרא לי לשיחה במשרדו (השיחה היא שיחה עוקבת אחרי ישיבת מלצרים שבה היה מין פיצוץ בין המנהל לשאר סגל המלצרים). בשיחה הוא הסביר לי שהתפקוד שלי ירד מאז אותה ישיבת מלצרים ואני לא ממלצר כמו פעם.. הנקודה המשעשעת שבאותו שבוע אותו מנהל שהה באילת וכמעט ולא ראה אותי בעבודה. הוא החליט להשעות אותי לשבוע שלם בלי התראה מוקדמת (מה שאומר שירדו לי 10 משמרות באותו שבוע) . אני בתגובה הסברתי לו שאני במצב לחוץ כרגע של כסף וזמן ושאם הוא משעה אותי לשבוע אני לא חוזר. כתגובה קיבלתי "אל תחזור".
השאלה שלי היא כזאת, האם מכל הסיפור הזה מגיע לי איזשהו פיצוי? האם יש כאן עניין של הרעת תנאים? מעסיק יכול לקחת לעובד שלו את המקור פרנסה למשך שבוע שלם ללא כל התראה?

תודה רבה על עזרתכם!
שי
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:15
הואיל ואתה עובד פחות משנה, אין חשיבות לשאלה באם מדובר בהרעת תנאים.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
מיריי
18/08/2012 23:51
שלום
אני בת 60 ובעבודה היצעו לי פרישה מוקדמת, האם אפשר להכריח אותי לקבל את ההצעה. אני עובדת מעורכת מאוד.
איו לי מספיק זכויות פנסיוניות מאחר ואני עובדת במקום זה כ15 שנה.
האם אני יכלה להשאר בעבודה עד גיל פרישה חובה שהוא 67 מבלי שיציקו לי.

האם החוק תומך ברצון שלי לעבוד עד 67?
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:13
לא ניתן להכריח אותך.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
לימור
18/08/2012 20:28
שלום, המעביד שלי טוען שהוא שילם חלק מימי החופשה השנתית בחג הפסח על מנת שהשכר לא יהיה נמוך (ללא ידעתי), בכל אופן קראתי שיש לוק ה"פדוי" שבו אסור למעביד לשלם את הכסף של החופשה בימים אחרים אלא רק בזמן החופשה השנתית ואפילו אם הייתי מבקשת זאת זו הייתה עבירה על החוק, האם הבנתי נכון את החוק?

עוד דבר יצאנו לחופשה של שבועיים ודרשתי את השכר של החופשה לפני החופש והמעביד נמנע מלשלם לי באותו הזמן, קראתי שאם יוצאים לחופשה של יותר משבוע אני רשאית לבקש את כספי החופשה כיומיים לפני היציאה לחופשה , האם הבנתי את החוק כראוי?

בתודה רבה לימור
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:05
דמי חופשה משולמים בגין יציאה לחופשה. לגבי חופשה של שבעה ימים ומעלה -ניתן לדרוש להקדים את תשלום דמי החופשה ואלה ישולמו לכל המאוחר שני ימים לפני תחילתה.

חופשה נעימה,
עו"ד יובל אלון
התנכלות
חן
17/08/2012 11:50
היי,
אני עובדת בעבודת שכר מינימום אחרי שעות הצבא. אני מרגישה אשר בעבודה זו הבוס החדש (היה לי בוס אחד לפניו) מתנכל לי.
אני מרגישה כי ההתנהגות שלו חוצה גבולות וכי הוא מחפש לגרום לי להתפטר מכיוון והוא לא יכול לפטר אותי בלי להסביר למה למנהל האזורי (ומכיוון ואין סיבה אמתית הוא אינו יכול לעשות זאת).
המנהל החדש מקצץ לי במשמרות, מקצץ לי בשעות, מנכה לי מהשכר ומקדם אנשים אשר הגיעו הרבה אחרי.
האם יש לי מה לעשות בנידון?

אשמח לסיוע!
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 15:00
חסרים פרטים כגון משך הזמן בו הינך מועסקת, אופי ההתנכלות, פגיעה בשכר וכו'. בכל מקרה עלייך לפנות לייעוץ פרטני.

בהצלחה,
לירון
17/08/2012 10:12
שלום

לפני כמה ימים כתבתי מקרה שקרה לי והגבת לי עליו.
לאחר מכן שלחתי הודעה נוספת לגבי החוק בהמשך למקרה,
האם תוכל לציין לי סעיף בחוק אם ישנו המעיד על כך
שמגיע לי שכר על היום הזה?

להלן המקרה בשנית:
עובד מאחר למשמרת במספר דקות, ומודיע על כך לאחראי משמרת.
כאשר העובד מגיע למקום האחראי מחליט שהוא לא מאשר לו לעלות למשמרת, שולח
אותו הביתה בגין האיחור ובגין כך שלא הודיע מספיק זמן לפני כי הוא מאחר .
האם במקרה כזה מגיע לעובד שכר על היום הזה למרות שלא עבד?

תודה מראש
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 14:57
לא מכיר סעיף ספציפי
משה שרת
ליאור
16/08/2012 19:46
שלום רב!
אני גר בבת ים בעבדתי בראש העין ולרגל המעבר החברה בה עבדתי עוברת לקסיה פוטרתי אני צריך לקבל פיצויים אך יש מכתב שרשום שעם יעבוד עד תאריך מסויים יעקב מענק בשויי 3000 ש"ח ואכן עבדתי עד התאריך ובסוף לא מוכנים לשלם לי את המענק וכולם קיבלו מה לעשות
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 14:55
לדרוש מהמעסיק קבלת המענק בהתאם להסכם.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אורן
18/08/2012 10:48
שלום,

לאחרונה נתבקשתי לחתום על מסמך שמוותר על זכותי לפרטיות במחשב החברה. למעשה המעסיק מבקש שאוותר על זכותי לפרטיות ואאפשר לכל גורם בחברה להכנס למחשב ולקרוא את האימיילים.

ברור לי שזה רכוש החברה יחד עם זאת יש חוק שמגן על פרטיותי גם במחשב החברה.

א. האם מכתב זה חוקי, כלומר האם אני יכול לוותר על זכותי?

ב. האם אני חייב לחתום? ומה קורה אם אני לא חותם?

תודה רבה מראש, אורן.
נטע מהוד השרון
19/08/2012 22:57
מצטרפת לשאלה: אני עובדת בחברת הייטק עם עוד בערך 30 עובדים. בשבוע שעבר העבירו לנו מסמך שנתבקשנו לקרוא ולחתום עליו. נכתב שם שהעובד/ת יודע ומסכים לכך שהחברה רשאית לקרוא כל הודעת דוא"ל שמתקבלת במחשבי החברה. אני לא חתמתי עדיין ועוד כמה ידידים מהעבודה שואלים שאלות.

בגדול ביקשו מאיתנו לחתום ולהחזיר את המסמך סרוק למנהלת כח אדם בחברה. האם הדרישה לחתום על מסמך כזה חוקית? מה יכול לקרות לעובד שיסרב לחתום? האם סרוב לחתום על המסמך יחסום את האפשרות לקרוא מיילים שלנו?? תודה מראש על העזרה ושבוע מוצלח.
עו"ד יובל אלון
21/08/2012 14:54
ככלל המעסיק אינו רשאי לעקוב אחר דוא"ל בתיבות הדואר של העובד, אלא בתנאים מסוימים ובנסיבות חריגות. אחד מהתנאים הינו הסכמת העובד מראש ובמפורש. לשאלתכם השניה, המעסיק רשאי לדרוש הסכמתכם לכך.
שירי
21/08/2012 12:04
אני עובדת כבר מעל לשנתיים כמטפלת של מעון בשומרון ששייך למשרד התמ"ת.
בעוד כחודש נגמר לי חוזה שכירות ואני ככל הנראה אעבור דירה לאזור המרכז, אמרתי למנהלת שאני פנויה לחודש הקרוב ואח"כ איני יודעת אם אגור באזור או לא , המנהלת טוענת שמדובר בהתפטרות שלי מכיוון שאני לא מתחייבת לה לשנת עבודה (בע"פ, לא במשהו כתוב..) אך אני טוענת שאני רק מכינה אותה מראש לתרחיש שיכול לקרות... אם היא מעוניינת לפטר אותי- בבקשה אבל אני לא מתפטרת... בנוסף, בשיחת משוב שנערכה לי היא אמרה לי "העבודה לא מתאימה לך" היא בעצם נתנה לי להבין שהיא מפטרת אותי אבל עכשיו היא חוזרת בה, אומרת שהיא לא מפטרת והיא רק תבדוק אם אפשר לפטר...
לסיום- היא גם אמרה לי שאם אני מתפטרת אני עדיין מקבלת פיצויים.. - האם זה נכון?
מה דעתכם בנושא? האם אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין? ואם אני מקבלת גם ככה פיטורים למה המעסיק כבר לא מפטר?- האם מדובר על סכומים שונים של פיטורים ופיטורין?
(היא אמרה שאין לה צורך בעובדת לחודש וחצי..)
ליאת
20/08/2012 13:00
היי
אשמח לעזרתכם
העסקתי מטפלת משך 10 חודשים
מה הזכויות המגיעות לה מבחינת פנסיה?
הבנתי שיש משמעות לעובדה האם הייתה לה קרן פנסיה קודם להעסקתה אצלי
האם כל קרן פנסיה שיש ברשותה מחייבת אותי הפרשה רטרואקטיבית על כל התקופה או רק קרן שהופרשו לה כספים בשנה שקדמה לעבודתה אצלי

תודה מראש
ליאת
סמדר
20/08/2012 12:42
שלום,

אני מעסיקה בבייתי מטפלת 4 ימים בשבוע,
אנחנו מסיימות את ההעסקה השבוע לאחר 8 חודשים, כפי שתוכנן מראש.
שאלותיי:
1. אני יודעת שצריך להפקיד עבורה חודשיים לקרן פנסיה. היא העבירה לה מסמכים לפיהם קיימת לה קרן פעילה ולכן ההפקדה צריכה להיות רטרואקטיבית על כל 8 החודשים. ביקשתי ממנה טפסים שיוכיחו זאת- מסתבר שהפקידה דרך העבודה הקודמת עד 6/11 ואז 5 חודשים לא הפקידה ומ-11/11הפקידה 150 ש"ח מינימום לשימור הזכויות. האם זה נחשב עפ"י החוק?
2. האם אני מחוייבת להפריש לה גם את החלק של הפיצויים על כל התקופה למרות שאינה זכאית לפיצויים? ואם כן, האם אני יכולה לקבל אותם חזרה אח"כ?
3. גיליתי כי שילמתי לה שכר מלא על 7 ימי מחלה בודדים שלקחה במהלך השנה ועפ"י החוק לא הייתי מחוייבת לכך. האם מותר לי לקזז אותם בסיום ההעסקה? ואם כן, איך אני מחשבת את הסכום?

תודה רבה
נטלי
14/08/2012 00:30
שלום,

אני עובדת במקום עבודתי בהיי טק מזה שנה וחצי.
עימי בצוות עובד בחור במשרה חלקית שמתנכל לי בערך מאז התחלתי לעבוד.

זה התחיל בשפה בוטה - כמו לקרוא לי "זונה", "כלבה", "איזה פה יש לך, בהמה" וכד'
ניסיתי לבקש שיפסיק, ניסיתי להתעלם, ניסיתי להפוך את זה לבדיחה, ניסיתי לא לדבר איתו חודש - כלום לא עזר. הוא תמיד חזר לסורו ואני בחרתי שלא להתלונן כדי שלא יפוטר.

אתמול הוא חיטט לי במחשב וגילה כמה אני מרוויחה.
זה הרגיז אותי מאוד, פניתי לראש הצוות ולמנהלת משאבי אנוש, סיפרתי את כל הסיפור וכעת הם חושבים לתת לו אזהרה.

אציין גם כי כבר התלוננו עליו אחרים, ונערכה איתו שיחה בעבר לגבי השפה הבוטה שלו. זה מן הסתם לא עזר.

אני לא מוכנה לעבוד איתו יותר. מבחינתי אם הוא לא יפוטר, אתפטר אני.

מה הן הזכויות שלי?
האם אין חוק נגד חדירה כזו לפרטיות לגלות מהו השכר שלי?
האם אני יכולה לתבוע את החברה אם לא תפטר אותו?

תודה,
נטלי
סימונה - זכויו...
14/08/2012 10:19
התנכלות וחדירה לפרטיות מצד עובד בצוות נטלי 01/01/1970 02:00
שלום,

אני עובדת במקום עבודתי בהיי טק מזה שנה וחצי.
עימי בצוות עובד בחור במשרה חלקית שמתנכל לי בערך מאז התחלתי לעבוד.

זה התחיל בשפה בוטה - כמו לקרוא לי "זונה", "כלבה", "איזה פה יש לך, בהמה" וכד'
ניסיתי לבקש שיפסיק, ניסיתי להתעלם, ניסיתי להפוך את זה לבדיחה, ניסיתי לא לדבר איתו חודש - כלום לא עזר. הוא תמיד חזר לסורו ואני בחרתי שלא להתלונן כדי שלא יפוטר.

אתמול הוא חיטט לי במחשב וגילה כמה אני מרוויחה.
זה הרגיז אותי מאוד, פניתי לראש הצוות ולמנהלת משאבי אנוש, סיפרתי את כל הסיפור וכעת הם חושבים לתת לו אזהרה.

אציין גם כי כבר התלוננו עליו אחרים, ונערכה איתו שיחה בעבר לגבי השפה הבוטה שלו. זה מן הסתם לא עזר.

אני לא מוכנה לעבוד איתו יותר. מבחינתי אם הוא לא יפוטר, אתפטר אני.

מה הן הזכויות שלי?
האם אין חוק נגד חדירה כזו לפרטיות לגלות מהו השכר שלי?
האם אני יכולה לתבוע את החברה אם לא תפטר אותו?

תודה,
נטלי
נטלי היקרה,

הסיפור שלך גובל באבסורד! את צריכה לקחת עורך דין, ולשלוח מכתב באמצעותו לחברה שמעסיקה אותך + לאותו בחור שמטריד אותך. השימוש בביטויים החריפים שציינת מהווה הטרדה מינית לכאורה ומעבר לעבודת הפרת הזכויות שלך בעבודה, יש כאן פן נוסף וחמור לא פחות. אני ממליצה לך לא לעבור על הנושא החמור לסדר היום, לשכור עורך דין (ויש לך כאן באתר חברה נפלאים) ולעמוד על זכויותיך כאישה וכאדם.

מאחלת לך כל טוב.
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 09:51
על פי תיאורך בהחלט מדובר בנסיבות בהן לא ניתן לדרוש ממך להמשיך בעבודתך, באופן שתוכלי להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורין. מומלץ להסתייע בעו"ד לעניין הפעולות שיש לנקוט מול המעסיק טרם התפטרות כאמור.

עו"ד יובל אלון
נטלי
20/08/2012 01:30
תודה רבה על המענה.
אצור קשר.

נטלי
ש.כ.
19/08/2012 18:38
אני עובדת במקום כ6.5 שנים לאחר יציאתי לחופשת לידה ,חזרתי לעבודה לחודש וחצי ועכשיו אני רוצה לקחת חופשה ללא תשלום. האם באפשרות הבוס שלי לסרב ?
אני חייבת תשובה דחוף היום!! האם צריך להודיע על חופשה ללא תשלום פרק זמן מסויים לפני היציאה לחופשה ללא תשלום?
תודה רבה!!!!
ל מהצפון
16/08/2012 10:20
שלום, שמי ל ואני חיילת משוחררת בת 21 וחצי+. לפני כשלושה חודשים התחלתי לעבוד בחברת סונול, במסגרת עבודה מועדפת. ב-10 לחודש אוגוסט נכנסה לי משכורת אך גיליתי שחסר חלק גדול מאוד של המשכורת, בסדר גודל של כ-2000 ש"ח.

נאמר לי שנרשם לי צ'ק של 1500 שח בלבד וכי ישנם חוסרים שנמצאו אצלי במהלך החודש, בערך 400 ש"ח ועליי להשלים אותם מכיסי. סירבתי להשלים אותם, כיוון שידעתי בוודאות שהחוסרים האלו לא קיימים וכשביקשתי הוכחה לכך שקיימים חוסרים הביאו לי רק דף בו כתובים כל החוסרים שלי מאותו החודש.

יש לציין שהחוסר המדובר קרה ב-2.7.12 והריי שאנחנו נמצאים היום ב-15.8.12 , חודש וחצי לא הו בא הדבר לידיעתי!!! כשהגעתי הבוקר (15.8.12) לעבודה ביקש ממני מנהל התחנה לחתום על אותם הטפסים בשנית. אמרתי שאני לא מוכנה לחתום עליהם ובתגובה לכך - פוטרתי מיידית באותו הרגע. רציתי לדעת האם חוקי הדבר, האם השלמת חוסרים היא מכיסי?? האם מותר היה לאותו מנהל לפטר אותי במיידי? וכיצד עליי להתחיל הליך משפטי ? מה עושים, למי פונים... תודה רבה
עו"ד יובל אלון
16/08/2012 18:00
שלום,
למעסיק יש זכות לנכות חיסורים משכרך.
אולם, עליו לדאוג שתחתימי כרטיס נוכחות.
בנוסף, פיטורייך ללא שימוע מקנים לך עילת תביעה בסך של בין 1-3 משכורות.
עלייך לפנות לבית הדין לעבודה להגשת תביעה.
בהצלחה,
עו"ד יובל אלון.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ