פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1279
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסנת
05/06/2013 16:07
שלום, שמי אסנת ואני בחורה דתייה בת 17. חברה שלי אני הועסקנו לפני כשבועיים ע"י הוצאת מודן כמוכרות ביריד שבוע הספר בתל אביב.

הם התקשרו אלינו מספר פעמים לוודא שאנחנו מגיעות ליום הכנה, כאשר בפעם השנייה ביקשו מאיתנו לעבוד בשבת. הסברנו שאנחנו בחורות דתיות ואין אנו יכולות להגיע במהלך השבת אלא נגיע כחצי שעה לאחר צאת השבת. באותו רגע היא הודיעה לנו שכנראה היא לא יכולה להעסיק אותנו בשל זה ושתודיע לנו בהקדם.

שיחה זו התקיימה 3 ימים לפני מועד תחילת העבודה. לא יצרו איתנו קשר עד אותו מועד, וכשהתקשרנו לברר הודיעו לנו שאנחנו מפוטרות. נשמח לייעוץ אי ך להתמודד עם המצב. תודה!
אלמירה חן
05/06/2013 16:54
אוסנת שלום
אם תוכלי להוכיח שזאת סיבה
תוכלי להגיש תביעה על אפליה
בהצלחה
יי
05/06/2013 16:44
שלום רב!
ילדתי בדצמבר האחרון והנני בהארכת חופשת לידה.
אני עתידה לחזור בספטמבר למשרה שונה מזו שהועסקתי תחילה. האם במידה ואחליט שהיא לא מתאימה לי, עדיין אהיה זכאית לפיצויים?
אציין כי החלטתי להתפטר עוד באפריל ולאחר שהגשתי את מכתב ההתפטרות נמצאה עבורי משרה זמנית שאמורה להיות נוחה יותר עם הילדה. תיק ההעסקה לא נסגר עדיין ואני בחל״ת עד ספטמבר. במידה והמשרה לא תהיה כזו שתסתדר עם הילדה האם עדיין אהיה זכאית לפיצויים?
אלמירה חן
05/06/2013 16:51
שלום
את זכאית להתפטר לטיפול בילד שנה מיום לידה
וזכאית לכל תנאים סוציאליים כולל פיצוי פיטורים
מזל טוב
אודליה
05/06/2013 14:30
שלום, ברצוני לעזוב את עבודתי ב - 6 שנים האחרונות. סיבת העזיבה היא השכר הנמוך וחוסר האפשרות להתקדם בשכר. ותק לא עוזר. התחלתי בתהליכי חיפוש עבודה ונקבע לי ראיון עבודה בשבוע הקרוב אך התבקש ממני לקחת בחשבון שצריך לקבל עובדת דחוף והמקסימום שיהיו מוכנים לחכות הוא תקופה של שבועיים בלבד.

לפי מיטב ידיעתי, מעל שנת עבודה צריך לתת הודעה מוקדמת של חודש לפני העזיבה. כמה זמן על פי חוק אני צריכה לתת למקום עבודתי? כשיש לקחת בחשבון שלא אפספס הצעות עבודה. בנוסף, במידה ואני מתפטרת, האם מגיעים לי פיצויים? אשמח לתשובה בהקדם,
אלמירה חן
05/06/2013 16:49
אודליה שלום
עובד לא זכאי לפיצוי פיטורים בהתפטרות
כמו כן חייב לתת הודעה מוקדמת של 1 חודש הודעה מוקדמת
אבל יש לנו באתר
עובד מעביד - הרעת תנאי עבודה
דברי איתי 050-7177155
בהצלחה
דפנה
04/06/2013 19:43
שלום,
אני על סף חתימת חוזה עם מעסיק מסויים.
הוא מעוניין שאני אחתום על סעיף בחוזה שאומר שאם אני עוזבת אסור לי לעבוד בשלוש חברות מתחרות ספציפיות ששולטות היום בשוק (למשך שלוש שנים). זה לאחר מו"מ כשבהתחלה הניסוח היה הרבה יותר רחב ורשימת בתי העסק יותר גדולה.
האם זה חוקי?

תודה רבה
אלמירה חן
05/06/2013 12:44
דפנה שלום
אני שלחתי שאלה לעו"ד שלנו ובהקדם יעביר לך תשובה של עו"ד
כמנהלת מדור שכר החתמתי עובדים על סעיף הזה
ביעוץ משפטי. אני אשלח לך תגובה של עו"ד בהקדם
חמי בוכריס
05/06/2013 11:20
חוקי להחתים את העבודה על חוזה שכזה אבל הסיכוי שהחוזה יהיה בר תוקף אפסי, שכן ההגבלה על חופש העיסוק של העובד אינה פרופורציונאלית לחלוטין - תקופת צינון של 3 שנים אינה הגיונית ולכן אם תפרי את החוזה בנקודה זאת והמעסיק יחליט לתבוע אותך, 99% אחוזים שהוא יפסיד בתביעה ואת תוכלי לעבוד באופן חופשי. הגבלת חופש העיסוק בחוזה עבודה צריכה להיות מידתית והגיונית. 3 שנים ואיסור מוחלט לעבוד בתחום עיסוקך זה לא מידתי ולא הגיוני. התשובה שנתנה לך אלמירה חן אינה מדוייקת לצערי.
אלמירה חן
05/06/2013 14:24
זאת התשובה של עורך דין רונן בן צבי
(חמי תודה רבה)

זה בהחלט לא סביר


רונן בן צבי עורך דין
בורר ומגשר
אלמירה חן
05/06/2013 11:04
דפנה שלום
כן
בהצלחה
איריס
05/06/2013 00:05
שלום
אני לא הודעתי שאני מתפטרת אלא ביקשתי העברה לסניף לעיר שעברתי אליה כיוון שידעתי שאלו ביקשתי מכתב פיטורין לא הייתי זכאית לו בגלל שיש סניף באותה העיר אבל עכשיו משנעניתי שאין מקום עבורי {לאחר חודש המתנה} האם אני זכאית למכתב פיטורין הן בגלל חוסר מקום עבורי והן בגלל מרחק שעובר את ה 100 ק"מ ממקום מגוריי הקודם
תודה.
אלמירה חן
05/06/2013 12:58
איריס שלום
לא כל סיבה מעל 40 ק"מ מזכה עובד בפיצוי פיטורים
מה סיבה להעברת המקום??
בהצלחה
אמיר
05/06/2013 11:35
שלום רב

אם אני יוצא לחופשה בתשלום (שנתי, לידה...) לחודשים, האם אני יכול לעבוד במשרה זמנית במקום עבודה אחר?
אלמירה חן
05/06/2013 12:56
אמיר שלום
בחופשה אתה יכול לעבוד בעבודה אחרת
בהצלחה
מיכל
05/06/2013 12:13
בזמן שהייתי בחופשת לידה כל העובדום שאמדו בקריטריונים קיבלו מענק. אני לא קיבלתי וכשביררתי אמרו זה בגלל שאני בחופשת לידה ולא מגיע לי. זה חוקי? ומה אפשר לעשות?
אלמירה חן
05/06/2013 12:48
מיכל שלום
האם זה מענק רבעוני?? שנתי?? מענק בגין מה??
כעקרון עובדת בחופשת לידה זכאית לכל תנאים סוציאליים
דברי איתי
050-7177155
בהצלחה
אופיר
05/06/2013 10:02
אני עובד במקום העבודה שלי כבר שנה ושלושה חודשים במשרה מלאה.

א. בחוזה שנחתם איתי (חוזה אישי) מוסכם שאני עובד פעם בשלושה שבועות ביום שישי, ובפועל לאחר שיחה עם הבוס אני עובד שישי לסירוגין, פעם בשבועיים וללא העלאת שכר. האם הדבר מותר?

ב. לאחר כמה זמן אני אמור לקבל דמי הבראה? ג. בחוזה האישי שלי כתוב ששעות העבודה הם 8:00-16:30, האם לפי החוזה אני אמור להגיע למקום העבודה ב8:00 ולהתארגן לעבודה (להחליף לבגדי עבודה) או שב8:00 כבר להתחיל לעבוד? האם מגיע לי זמן להתארגנות או שעליי להגיע לפני הזמן ולהתארגן?

אודה לך מאוד אם תוכלו לעזור ולכוון אותי בנושא. בתודה אופיר
אלמירה חן
05/06/2013 10:58
אופיר שלום
מעסיק חייב לעמוד בהסכם עסקה
ואם אתה מסכים בנוסף לעבוד שישי נוסף מעסיק חייב לשלם לך תשלום
אתה זכאי לתשלום הבראה אחרי 1 שנת עבודה (מעסיק משלם בדרך כלל בחודש יולי) בגין שנה 1 = 5 ימים בשנה שניה 6 ימים
מעסיק חייב לשלם לך שכר ברגע שנכנסת לחברה
בהצלחה
מיקו
05/06/2013 01:32
אני עובדי מזה 7 שנים במוסד פיננסי בעבודה בשעות לילה על פי החוק , לאחרונה נודע לנו שאסור להעסיק עובד יותר מ7 לילות ב3 שבועות , והמנהלים הגדולים בהתיעצות עם היועץ המשפטי של מקום העבודה שלי החליטו שנעבוד 14 יום ב3 שבועות האם זה מותר על פי החוק ? מכיוון שאני לא מעוניין לעבוד יותר עבודת לילה ,האם יש לי מה לומר בעניין ?
אלמירה חן
05/06/2013 10:54
מיקו שלום

החוק אוסר על המעסיק להעסיק עובד מעל 7 לילות ב-3 שבועות
בהצלחה
שרביט
04/06/2013 23:33
אני עובדת כסייעת מחליפה בגני מועצה אזורית. עובדת מחודש אוקטובר, אך לא קבועה. המשרה היא חלקית. אני צריכה ללדת בחודש יולי, האם מגיעה לי חופשת לידה??
אלמירה חן
05/06/2013 10:50
שרביט שלום
בטח
וגם בחופשת לידה את זכאית לכל תנאים סוציאליים כולל ותק
מזל טוב
אבי
05/06/2013 09:16
שלום רב,

בחברה שאני עובד לאחרונה עושים מספר פעולות כגון: שינוי שעות עבודה לשבוע אחד, מטלות שלא קשורות למקצוע שלמענו הועסקתי. לתחושתי זה ניסיון לגרום לי להתפטר, מה עלי לעשות?

אבי
אלמירה חן
05/06/2013 10:48
אבי שלום
מעסיק לא יכול לשנות שעות עבודה (כי זה הרעת תנאים)
יש לנו באתר לתשובה מלאה לשאלתך
עובד מעביד- הרעת תנאים
תוכל לפנות למעסיק בכתב ולבקש להחזיר לך תנאים קודמים
אם תקבל תשובה שלילית תוכל להתפטר כדין פיטורים
בהצלחה
סיוון
05/06/2013 09:36
שלום רב,
אני עבדתי בבנק אוצר החייל כ-6 שנים, מתוכן 4 שנים כעובדת בנק. לאחר תום תקופה של 4 שנים מחוייב הבנק לתת קביעות לעובדיו ואם לא כך אז לפטרם. הוסבר לי שכיוון שאין תקן לקביעות בבנק הם מפטרים אותי (ללא כל הצדקה מקצועית, הייתי באותה השנה מצטיינת ארצית בתחומי וכל המשובים על עבודתי היו לא פחות ממצוינים).

נתנו לי 30 יום הודעה מראש על פיטורים ובדיעבד התברר לי כי נכנסתי להריון במהלך תקופה זו של ההודעה מראש. האם אני עדיין נחשבת עובדת? האם קיימות לי זכויות כלשהן? אני יכולה לתבוע את חזרתי לעבודה?
המון תודה על תשובתך...
אלמירה חן
05/06/2013 10:44
סיוון שלום רב,
בטח
מעסיק לא יכול לפטר אותך ללא אישור של משרד הת.מ.ת
תפני למשרד ה.ת.מ.ת יש להם מחלקה מיוחדת ששומרת על זכויות נשים בהריון ויתנו לך כל גיבוי.
בהצלחה ומזל טוב
רינת
05/06/2013 10:05
ברצוני לבדוק האם כאשר עזבתי עבודה , התגוררתי בשכירות בקיבוץ ועברתי להתגורר עם חבר שלי בקיבוץ אחר . איננו עוסקים בחקלאות ונישאנו רק לאחר כשנה פלוס לאחר שעברתי לגור עימו. האם אני זכאית לדרוש פיצויי פיטורין מהמעסיק ממנו התפטרתי ?
אלמירה חן
05/06/2013 10:39
רינת שלום
חוק מזכה עובד בפיצוי פיטורים במעבר דירה מעל 40 ק"מ עקב נשואים
עקב כך את זכאית לפיצוי פיטורים
בהצלחה
נטליה
05/06/2013 10:06
אני עובדת שעתית ומעסיק רוצה להפוך אותי לגלובלית, האם אני יכולה לא להסכים במידה והוא לא מעלה לי שכר באותה רמה כמה שעשיתי בממוצע שעות נוספות? תודה
אלמירה חן
05/06/2013 10:35
נטליה שלום
מעסיק חייב לשלם לך שעות עבודה לפי חוק כולל שעות נוספות
בהצלחה רבה
ענבל
04/06/2013 11:41
שלום רב!
אני עובדת במרפאה פרטית בחצי משרה כשמונה חוד' תנאי העבודה שנקבעו איתי מראש הם - תנאים סוציאלים, נסיעות ושכר גלובאלי. עד היום הרופאה מסרבת לשלם לי לקופת גמל בנוסף ביום שישי שעבר הודיעה לי כי מיום א' ה-1/6 היא משנה את שעות העבודה שלה - מורידה שעות ובעקבות כך גם המשכורת שלי תפגע, שאלתי היא מהן הזכויות שלי והאם זה חוקי?
בתודה מראש,
ענבל.
אלמירה חן
04/06/2013 18:30
ענבל שלום
אם הייתה לך פנסיה חובה בעבודה קודמת , אז מעסיק חייב להפריש אחרי 3 חודשים רטרו. ואם לא הייתה אז אחרי 6 חודשים (זה חוק)
מעסיק לא יכול לשנות הסכם שכר ללא הסכמתך
הוא יכול לפטר אותך (כולל הודעה מוקדמת)
בהצלחה
ענבל
04/06/2013 20:29
תודה רבה רבה אלמירה. היתה לי קרן שגיליתי עליה לפני כחודש ויידעתי את מנהלת החשבונות שאמרה לי שעלי לדבר עם הרופאה, בתגובה לטענותיי אמרה הרופאה שעליה לבדוק את זה ובפעם האחרונה שפנית אליה לפני כמה ימים אמרה לי שהיא לא מפרישה ושהיא צריכה לבדוק את זה, מהכרותי איתה היא לא תמהר להפריש, אם בכלל, האם יש לי עילה לתביעה משפטית? והאם למרות שההסכם בינינו היה בע"פ אוכל להוכיח את טענותיי..להרעת תנאיי ? יש בידי תלושי משכורת.
הנהלת האתר
04/06/2013 22:45
היי ענבל

על מנת לבחון האם קיימת עילה לתביעה משפטית עליך להתייעץ אך ורק עם עורך דין מוסמך. תוכלי למצוא בצד ימין שמות ומספרי טלפון של עורכי דין שישמחו לשוחח איתך ולתת לך יעוץ משפטי בנושא הרעת תנאים במקום עבודתך.

בהצלחה!
אריאל איסקוב
04/06/2013 19:07
שלום רב.
אני עובד כמאבטח במפעל מסויים שבו נדרש קורס בהיקף של 120 שעות על מנת להיות מוכשר כמאבטח. במהלך הקורס, הכולל עשרה ימים, שבכל יום כ12 שעות, קיבלתי יומית של 8 וחצי שעות ורציתי לשאול האם יש להם זכות לעשות לי דבר כזה? ראוי לציין כי מאבטחים ממוסדות אחרים קיבלו על 12 שעות עבודה.
אשמח לתשובות רלוונטיות.
בתודה: מאבטח מנוצל
אלמירה חן
04/06/2013 19:09
אריאל שלום
חייבים לשלם לך על כל דקה
לפי חוק
בהצלחה
אריאל איסקוב
04/06/2013 19:12
כתוב בחוזה שאני חתום בו שבמועד הקורס יושלם לי בהיקף של משמרת (8.5 שעות). למי אני יכול לפנות לעזרה?
אלמירה חן
04/06/2013 19:21
אריאל
חוק מחייב אותם לשלם לפי חוק שעות עבודה
תוכל לפנות לבית דין לעבודה
סהר
04/06/2013 17:13
היי

התחלתי עבודה חדשה בחודש 5

ולאחר שסוכם השכר, נאמר לי שאחר שבוע אני יקבל הסכם עבודה .

עבר חודש מאז ועד היום לא קבלתי !

אז רציתי לדעת אם אני רוצה לעזוב אני צריך לתת הודעה מוקדמת?

תודה
גילי
04/06/2013 19:08
אם לא עבר חודש אפילו, את יכולה לעזוב את העבודה מהיום למחר. רק לא הבנתי מה הקשר בין הסכם העבודה שלא קיבלת לבין הרצון לעזוב את העבודה...
אלכס
04/06/2013 10:35
אני מנסה לעזור לקרובי משפחה שאינם דוברי עברית בסיסית. נכון לעכשיו אני מבקש לקבל אך ורק יעוץ משפטי מבחינת הזכויות של גבר שאינו מקבל עבודה מהמעסיק.

להלן מצב העניינים והעתק מכתב שאני שלחתי לאותו מעסיק מטעם הנפגע: שמי ...., בעל תעודת זהות ....... , עובד בחברה שעוסקת בטיפול קשישים בר"ג " ..... " מתאריך 24.05.98 . ברצוני להתלונן על מצבי הלא ברור בחברה שלכם עקב הסיבות הבאות: מתאריך 01.02.13 קיבלתי הודעה בעל פה מכם על יציאה לחופשה בתשלום . יש לציין, כי הדבר נעשה ללא הודעה מוקדמת וכלל ללא הסכמתי . פשוט הודעתם לי שאאין עבודה ויש לשבת בבית לחכות ולנצל חופשות שהצברו לי. חשוב לי להדגיש, כי לפי החוק הנני יכול לנצל את ימי החופשה שהצטברו לי (לפי תלוש משכורת שלי) בהתאם לרצוני ולפי שיקוליי האישיים וזאת כמובן בתיאום מוסכם עם המנהל שלי .

מאז התאריך הזה 01.02.13 ועד היום של כתיבת המכתב הזה אני נשאר בחופשה מאולצת. למרות כל הפניות שלי אליכם (למעסיק) – כולל למנהל ואיש קשר שלי וגם מנהלת חשבונות – לא קיבלתי שום תשובה ולא ברור לי עד מתי אני אהיה בחופשה הזו ? עד מתי אני אמור לקבל את תשלומי החופשה שלי ? כל זאת כי אני מעוניין לעבוד ולהרוויח את השכר שלי בהתאם לעבודתי. שלא בהסכמתי אני מאבד את ימי החופשה שהצטברו לי ובעקבות כך כאשר אני באמת ארצה ו/או אצטרך להשתמש בימי חופשה שלי – לא יישאר לי כלום ! מה יקרה לאחר ניצול המאולץ שלכם של כל ימי החופשה שנשארו לי?

בעקבות המצב הלא ברור הזה אני דורש אחד משני דברים הבאים: 1. אני דורש מכם מיידית לקבל הצעת עבודה ולהפסיק את החופשה המאולצת ; 2. במידה ואתם לא מעוניינים להחזיר אותי לעבודה אצלכם, אני דורש לקבל מכתב פיטורים (לפי החוק אני אמור לקבל את מכתב הפיטורים בהתראה של חודש מראש) ביחד עם תשלום הפיצויים, דמי הבראה ודמי חופשה בתקופת עבודתי אצלכם מ 24.05.98 ועד ליום סיום עבודתי אצלכם, כל זה לפי החוק כמובן . ==== זה המכתב ששלחתי למעסיק של האיש שאני מנסה לעזור לו.

האם במידה והמעסיק ימשיך ויומר שאין לו עבודה בשביל האיש - האם מגיע לו לקבל לקבל מכתב פיטורים עם הפיצוים ? האם יש איזה תקופה שלמעסיק מותר לא לתת עבודה לעובד שלו בלי לפתר אותו ולשלם את הפיצויים ? כי בטח המעסיק רוצה שהאיש הזה יתייאש ויעזוב את החברה בעצמו ללא פיצויים וזה לא המצב שאנחנו מעוניינים בו.
אלמירה חן
04/06/2013 19:08
אלכס שלום
תוך כמה זמן מעסיק חייב לתת לך תשובה???
תחזור אלי כשתקבל תשובה
בהצלחה
אור
03/06/2013 22:04
אני עובדת ב-2 מקומות עבודה:
במקום הראשון: 3 ימי עבודה ב,ג,ה כל אחד 6 שעות
במקום השני: יום עבודה יום ד'-7 שעות

אם הייתי חולה בימים א' ו-ב', אני מבינה שאני זכאית ל- 50% של יום ב' בלבד. אבל כמה שווים בכסף ה- 50% האלו? נניח שיום עבודה שלי שווה בממוצע כ-300 ש"ח ב-2 המקומות.

האם זה פשוט 150 או שיש נוסחה מסובכת שמשאירה אותי עם הרבה פחות כסף? ואז בעצם הזכויות שלי ממש נפגעות כעובד שעתי ברשות החוק?? אודה מאוד מאוד לתשובה!
אלמירה חן
04/06/2013 19:02
אור שלום
אז את זכאית רק ליום 1 = יום ב' לפי 50% בעבודה 1 שאת עובדת
בהצלחה
מיכל
04/06/2013 09:28
בהמשך לשאלתי הקודמת האם אפשר להכריח עובד שלא עשה כוננות עד עכשיו כן לעשות .כשמרחק הנסיעה כדי לבצע זאת עולה על 35 דקות?יש לציין שהוא עובד באותו מקום 12 שנים.
אלמירה חן
04/06/2013 18:53
מיכל שלום
ממש לא
זה הרעת תנאים
בהצלחה
מיכל
04/06/2013 09:22
מהו מרחק הנסיעה המכסימלי שכונן עבודה חייב לסוע כדי לבצע עבודה בזמן כוננות/?
אלמירה חן
04/06/2013 18:50
מיכל שלום
אין הגבלה מבחינת חוק
בהצלחה
קרן
04/06/2013 11:36
שלום רב בחודש אוקטובר האחרון התקבלתי לעבודה בגן רונית בניהול פרטי בראיון העבודה הוסבר לי כי העבודה היא ימים ראשון עד חמישי בין השעות 7 וחצי עד 16 הודעתי לה שאני מגיעה בשני אוטובוסים קשה לי להגיע בשבע וחצי ואפשר לי עד רבע לשמונה.

עוד נאמר לי בראיון שהמשכורת תהיה 4500 שקל גלובלי ובנוסף ישולמו לי כל התנאים הסוציאלים המגיעים לכל עובד וכי המשכורת משולמת בחמישי לכל חודש ולא יאוחר מהעשירי שכן בתאריך זה השכר כבר יופיע בבנק. בחודש אוקטובר עבדתי 3 ימים ונאמר כי כי אקבל את הסכום סך של 600 שקל עד לעשירי לחודש שאחריו דהינו חודש נובמבר.

כאשר הגיע העשירי לחודש נובמבר ניגשתי אליה וביקשתי את שכרי ונאמר לי בחוצפה שעדיין לא כל ההורים שילמו זה יקח כמה ימים״ ואכן זה לקח 4 ימים שבהם שולם לי הכסף בתשלומים כמו נדבות. לאחר חודש של עבודה גם לא שולם לי בזמן אלא בעיקוב של יומיים וכן את תלוש המשכורת שביקשתי היא אמרה כי טרם מוכן.

לאחר חודש שוב היה עיכוב של ההפקדת משכורת והתלושים של חודשיים נאמר לי כי ״ עדיין לא מוכן״. וגם המשכורת ששולמה לי היתה פחות ממה שהובטח לי ומשום שלא קיבלתי תלושים לא ידעתי על מה יורד לי כסף מהשכר המגיע לי.

בסוף חודש דצמבר החלקתי בדרכי לעבודה ובבואי לביטוח הלאומי לברר זכאות לימי מחלה משום שהייתי בדרכי לעבודה נאמר לי כי אני כלל לא מופיעה במחשבים כאדם עובד .

הודעתי על כך למנהלת והיא אמרה לי ״ אז אל תבואי לעבודה״ וכאשר ביקשתי את שכרי עד לאותו היום היא ענתה לי ״ את חצופה שאת בכלל מבקשת״ מה עליי לעשות על מנת לקבל את השכר המגיע לי וכן את תלושי המשכורת ?? תודה מראש קרן
אלמירה חן
04/06/2013 18:49
קרן שלום
מה שכתבת ממש חמור.

תפני למעסיקה בכתב, באמצעות עורך דין, ותדעי שניתן להגיש תביעה לבית דין לעבודה וכן להתלונן במשרד הת.מ.ת. מומלץ בחום לפנות אל עורך דין בהקדם האפשרי.
עדן
04/06/2013 10:49
לפני חודש התחלתי לעבוד בחברת ביטוח והוחתמתי מרצון לשנה,
לפי החוזה במידה ואני מתפטרת במהלך השנה עליי לשלם את עלות הקורס.

האם המעסיק יכול לדרוש כזה דבר?
הרי מעסיק חייב לשלם על ההכשרה שלי ושכר על שעות קורס שנחשבות שעות עבודה.
לאחר הקורס הבנתי למה החתימו אותי לשנה, אופי העבודה פשוט אינו מוסרי ולכן איני מעוניינת להמשיך,
השאלה האם אצטרך לשלם להם את השכר שהרווחתי בחודש הזה? ואיפה אוכל לערער על כך או להגיש תביעה נגדית?
אלמירה חן
04/06/2013 18:39
עדן שלום
למה כוונה עבודה לא מוסרית??? יש הרעת תנאים (תראי הסבר באתר שלנו) עובד מעביד- הרעת תנאים
ואם זה קורס פנימי של חברה, אז מעסיק לא יכול לחייב אותך בתשלום
בהצלחה
אסתר
04/06/2013 10:30
שלום רב, אני מעסיקה עובדת במשק בית בהיקף של 2 ימי עבודה בחודש (פעם בשבועיים) מזה כ-4 חודשים. אחותה של העובדת נפטרה בערב חג שבועות והלוייתה התקיימה בו ביום. בגין אירוע מצער זה העובדת לא הפסידה יום עבודה (מה גם שהחג בטל את מנהג ה"שבעה"). העובדת מבקשת תשלום שכר עבודה נוסף בשיעור של יום עבודה בגין אירוע זה. האם העובדת, בנסיבות המתוארות זכאית לתשלום? תודה עבור הנחייתכם.
אלמירה חן
04/06/2013 18:37
אסתר שלום
עובדת יכולה לקבל תשלום רק פעם 1 עבור אותו יום
בהצלחה
יוסי
04/06/2013 10:22
מה דין עובד שנמצא בדרך לעבודה במשך כשעה ובשעה הזו למעשה מנהל שיחות עבודה הן עם לקוחות והן עם מנהלי החברה בה הוא עובד. האם זכאי לחישוב שעות אלו בצבר שעות העבודה?
אלמירה חן
04/06/2013 18:35
יוסי שלום
עובד מקבל שעות מרגע שנכנס לעבודה
תוס' על נסיעות זה רק הטבת המעסיק
בהצלחה
ויקטוריה
04/06/2013 10:26
העובדת העריכה את חופשת לידה שלה ל-6 חודשים ורוצה לחזור לעבודה בתאריך מסוים. השאלה שלי האם חייבים לשבצה מיד באותו תאריך לפי בקשתה או שיש אפשרות לשבץ אותה לתחילת עבודה כ-3 שבועות אחרי התאריך בו תכננה לחזור?
אלמירה חן
04/06/2013 18:34
ויקטוריה שלום
גם חל"ת חייב להיום מסכם עם מעסיק
אי אפשר להחזיק עובדת בחל"ת ללא תשלום
רק בהסכמה של 2 צדדים
בהצלחה
שני
04/06/2013 11:07
הועסקתי ברשות שדות התעופה ביחידת הביטחון באמצעות חברת כ.א במשך שנתיים וחצי. לפני כחודש פוטרתי מהעבודה. אני מבקשת לדעת פרטים לגבי הפיצויים שמגיעים לי. יש לציין שהחברה לא מגלה רצון לנדב פרטים לגבי הנושא והעניין נגרר. תודה על הייעוץ שלכם!
אלמירה חן
04/06/2013 18:32
שני שלום
את זכאית לפדיון ימי חופשה+ הבראה +שחרור ק.גמל+ פיצויים
חישוב פיצויים מחושב 12 משכורות ממוצע כפול ותק
חייבים לשלם לך תוך 14 יום
בהצלחה
שרונה
04/06/2013 11:57
אני עובדת שכירה , בעלי בפנסיה . נאמר לי כי לא מגיע לי אישור מחלת ילד (ילד בן 9) מאחר ובעלי בפנסיה , האם נכון?
אלמירה חן
04/06/2013 18:27
שרונה שלום
רק הורה 1 יכול לקבל ימי מחלה של ילד
בהצלחה
אשר
04/06/2013 12:17
שלום . אני עובד שעתי בחברה שבה יש תקופות של לחץ ותקופות של חוסר עבודה. השאלה הראשונה שלי היא האם חודשים בהם לא עבדתי כלל יחושבו לגובה הפיצויים ויורידו את השכר הממוצע שלי?

דבר שני, אישתי ואני פרודים והיא גרה רחוק כעת.(היא בעתלית ואני בקרית מלאכי) האם מעבר דירה לצורך המצאות קרוב יותר לבן שלי יכול להחשב כעילה לפיצויים אף אם אתפטר? שאלה שלישית ואחרונה. האם יש קשר בין הפיצויים שמופקדים בקרן הפנסיה לפיצויים שהמעסיק צריך לשלם בגין פיטורים?

תודה מראש.
אשר
אלמירה חן
04/06/2013 18:26
אשר שלום
חישוב פיצויים לשכר שעתי מחושב 12 חודשי עבודה ממוצע
לגבי מעבר דירה מעל 40 ק"מ לא בטוחה שיזכה אותך בפיצוי פיטורים
בזכאות שלך לפיצויים מחשבים סה"כ תשלום פיצויים , מקזזים לך יתרת פיצויים בקופת גמל ומשלימים יתרה.
בהצלחה
מעסיקה
04/06/2013 12:45
שלום
המנקה שלי התפטרה. שילמתי לה עד היום את מה שמגיע לה ועל השנה הזו רציתי לשלם לה היום לפי מה שמגיע לה + מכתב בעברית וברוסית (קוראת רק רוסית) ובו כתוב מתי התפטרה ושהיא קיבלה כל מה שמגיע לה.

היא לא הסכימה לחתום ואמרה שהיא עובדת שנתיים נוספות.
אני משלמת לה ביטוח לאומי כחוק. אני לא רוצה להגיע למצב שהיא תתבע ממני הלנת חופשה והבראה אך מצד שני היא מסרבת לקחת את הכסף ולחתום. (לשני שכנים היא עשתה את אותו תרגיל עם מס' השנים שהיא עובדת עצלהם! פשוט שקרנית). מה עושים?
תודה רבההההה
אלמירה חן
04/06/2013 18:19
שלום רב,
אל תחתימי אותה.
תשלחי לה שיק עם גמר חשבון במכתב רשום.
עם כל פירוט (כדי שלא יהיה לך הלנת פיצוי פיטורים)
תכתבי תאריך תחילת עבודה וסיום עבודה בפועל.

אם היא תגיש תביעה תיקחי עידוד גם ממעסיקים נוספים
ותגידי לה שאתם תגישו תביעה נגדה
בהצלחה




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ