שלום, לסבא שלי יש סכום קטן של
פנסיה בחברת "כלל" על סך 166 ש"ח שהוא רוצה למשוך, הוא לא דובר עברית והוא קיבל מכתב לגבי
הפנסיה ונתן לי לקרוא כי לא ידע במה מדובר.
לקחתי את המכתב והתקשרתי לחברה על מנת לבקש בשמו למשוך את הכסף, אמרו שאין עליו פרטי זיהוי ולכן ביקשו צילום של ת.ז- פיקססתי להם את הצילום והתקשרתי כדי להמשיך במשיכה של הפנסיה שלו.
2 נציגות לא נתנו לי שאלון שאמרו שהוא צריך למלא בטענה שאין לי ייפוי כוח ולכן אין לי הרשאה, אמרתי שאני מבקשת שיעבירו אותי לנציגה שדוברת רוסית ושנעשה איתו שיחת ועידה והוא יענה לה על מה שצריך ויתן לי אישור- הנציגה אמרה שעליי לנתק את השיחה ולחייג שוב וללחוץ שירות בשפה הרוסית, עשיתי זאת והופתעתי שענתה לי נציגה שלא דוברת רוסית ואמרה שיש עומס אצל הנציגים שדוברים בשפה הרוסית ולכן מחר יטפלו בו, הסברתי שאני התקשרתי מספר פעמים ושאני מהבוקר מנסה לדבר עם נציג שדובר רוסית שידבר איתו בשיחת ועידה ושאין אחד כזה מהבוקר.
הנציגה דיברה עם האחראית משמרת ותשובתה הייתה שיש עומס ושהוא יקבל שירות בשפה הרוסית מחר.
השאלה שלי היא כזאת, האם זה תקין שבחברת פנסיה אין נציג שדובר שפה רוסית שיכול לענות למי שלא דובר השפה העברית? האם זה בסדר שלקוחות שדוברים את השפה העברית יקבלו שירות היום ואלה שלא יקבלו שירות ביום אחר? לדעתי יש פה משהו לא תקין ורציתי להיות בטוחה.