ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
20/04/2016 17:00
אורנית 20/04/2016 17:00
יש לי ידיד שקיבל היום מכתב שימוע לשבוע הבא ביום ראשון, לפי המכתב שיחת השימוע תדון בנושא הפסקת עבודתך בחברתנו, עקב חוסר התאמה.

הידיד שלח לפני שקיבל שימוע מכתב למנכ''ל במייל ובעקבות כך קיבל את השימוע. אך לאוזניו של הידיד הגיעו שמועות שהוחלט לפטר אותו בעקבות שהיה מחתים כניסה 15-20 דק לפני תחילת משמרת והיה מעשן סיגריה ורק אחרי היה עולה למשמרת ( ומגיע בזמן למשמרת) מה אפשר לעשות ?
אף פעם לא קיבל התראה או נזיפה...
תודה לעונים !!!
המכתב שנשלח למנכל לפני מכתב השימוע :

שלום XXXXXX,
רציתי לספר לך קצת על עצמי, שמי XXXXXX בן 31 רווק וגר XXXXX.
לחברת XXXXXX, הגעתי לאחר שהועסקתי 9 שנים בחברה נפלאה שנקראת XXXXXXXX.
בחברת XXXXXX התחלתי כנציג שרות ובמשך הזמן התקדמתי בחברה לתפקידי ניהול.
בתפקידי האחרון ניהלתי מחלקה בחטיבה העסקית של XXXXXX.
אחרי 9 שנים בחברת XXXXXX שבא גדלתי צמחתי ולמדתי המון, החלטתי לעשות שינוי ולהתחיל במקום חדש, שונה ולהגיע עם כל הכלים שצברתי בחברת XXXXXX.
לחברת XXXXXXXX הגעתי דרך עמיתה אשר עבדה בעבר לא מעט שנים בחברת XXXXXXXXX והמליצה בחום.
אז כן XXXXXX ,אחרי הכל החלטתי להיכנס לחברת XXXXXXXXX כנציג שרות במוקד טלפוני ולהוכיח את עצמי על מנת להתברג בסופו של דבר בחברה זו.
במפגש "ההכרות" של שנינו היית גס רוח ולא נעים ולהזכירך אני מדבר על זה שהחלטת שיצאתי לעשן סיגריה בלי רשות.
אז בתור מנהל לשעבר, חשוב שתדע, שאיך שהמנהל מתנהג ככה העובדים יתנהגו. ובתור מנכ"ל בחברת XXXXXXXXXX, לא יכולת פשוט לשאול את המנהלים שלי במקום לצעוק על עובד שאתה אפילו לא יודע את שמו ???
החלטתי לרשום לך מכתב זה, כי זה לא הפעם הראשונה, הבנתי שגם היום קרה מקרה דומה.
ובנוסף למקרה שקרה היום, עברת לידי איחלת לעובדים חג שמח וחילקת מתנות, ומה איתי? אז הנחתי שכנראה יש פריבילגיה לגבי מתנות לחג, אך לומר חג שמח לא עולה כסף, להפך, זה היה יכול לקרב בינך לעובדים החדשים שיתנו מעצמם את כל הכוחות , אחרי הכל אתה הוא זה שאמר בכנס XXXXX, שאנחנו העובדים הם הפנים של החברה ושבזכות העובדים החברה נמצאת היכן שהיא נמצאת ועל זה אמרת תודה.
אז איפה זה נעלם ?
מה שונה ביני לבין עובד מעל 10 שנים / שנה / חודשיים ?
מנהל טוב יודע לגלות בכל עובד את הכישרון הייחודי לו, את אותו דבר שבו הוא מצטיין ויודע לנצל כשרון זה לטובת המערכת ולטובת עבודת הצוות המשותפת.
מנהל טוב מקשיב הקשבה אמיתית לעובד, לזווית הראייה המיוחדת לו ומכבד את דעותיו ורעיונותיו .
מנהל טוב ער לביצועים הטובים של עובדיו ודואג לציין ולשבח את הישגיהם ולספק משוב חיובי בעת הצורך.
מנהל טוב פתוח לשינוי, גמיש, פתוח ללמידה ומשמש דוגמא אישית במי שהוא כבן-אדם.
מנהל טוב מתייחס לעובד כאל אדם שלם, בעל תחומי חיים נוספים מעבר לתפקידו בעבודה, מכיר ומתעניין בתחומים אילו ותומך במימוש האישי שלו מעבר לתפקידו בעבודה.
מנהל טוב שם פוקוס על יחסים טובים בינו לבין עובדיו ויחסי עבודה טובים בין העובדים לבין עצמם, מתוך הכרה ברורה שרק מתוך כך התוצאות הרצויות כבר יגיעו.
לצערי לא יצא לי לפגוש בך את המנהל הטוב, יצא לי לפגוש אדם שמשום מה מחפש אותי בלי להכיר אותי.
ובנימה זאת,
מאחל לך ולמשפחתך חג שמח וכשר.
בברכה,
XXXXXXX

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: יעוץ לגבי פיטורים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה