ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
קרן
17/10/2017 21:24
קרן 17/10/2017 21:24
תקציר: עבדתי 8 חודשים במקום עבודה עד יציאתי לחל"ד. סיכמתי עם המנהלת שאחזור באמצע נובמבר ולפני כיפור הציבו לי אולטימטום: חזרה באמצע אוקטובר או פיטורין.

קיבלתי מייל ממנהלת כח אדם במקום עבודתי. המייל מתאר את השתלשלות האירועים כפי שדיווחו לה הממונים עליי (מלא שקרים וחצאי אמיתות). בשורה התחתונה הודיעו לי שאם לא אחזור לעבודה בשבוע הבא מבחינתם הגשתי את התפטרותי.
האם זה חוקי?
בל
17/10/2017 20:25
בל 17/10/2017 20:25
אם אני מתפטרת מרצוני על מנת לטפל באימי שהינה חולת סרטן והיא מוכרת ע"י ביטוח לאומי כנכה 100 אחוז ומקבלת החזרים והיא כרגע גם סיעודית, האם אוכל לחתום בלשכה?
חל"ת 17/10/2017
דן
17/10/2017 19:02
דן 17/10/2017 19:02
שלום,

אני עובד מדינה מזה שנים רבות עם קביעות, הנמצא בחל"ת.
נסיבות יציאתי לחל"ת השתנו ועתה משרדי מבקש לסיים את החל"ת שאושר ושאחזור לעבודה.

לכמה זמן הם יכולים לקצר את החל"ת?
כמה זמן התראה מראש ניתן לי?

לא מצאתי אזכור לכך בתקשיר. תודה.
רועי
17/10/2017 17:43
רועי 17/10/2017 17:43
עד מתי אני אמור לחכות לפיצויי הפיטורים?

אחרי 4 וחצי שנים של עבודה, נתתי את הנשמה, פיטרו אותי בגלל קיצוצים. בסדר. אבל היום האחרון שלי בעבודה היה ב-9 לחודש ספטמבר 2017. מגיע לי הרבה כסף פיצויים. עד היום לא שילמו כלום. עד מתי לחכות? מה לעשות? מה החוק קובע לגבי מועד תלשום פיצויי הפיטורים לעובד שפוטר?
שירן
17/10/2017 16:59
שירן 17/10/2017 16:59
אני בהריון חודש שמיני
אני מועמדת לניתוח קיסרי שאמור להיות ב22.11 בעזרת ה'
אני מעונינת לצאת לחופשת לידה ב1.11
יש לי 12 ימי מחלה ו4 ימי חופש אני מנצלת את שתיהם ביחד זאת אומרת 16 יום יוצא לי תשלום דרך העבודה חסרים לי 6 ימים שלא ישלמו לי

מבחינת דמי לידה מביטוח לאומי זה לא נחשב כתשלום זה ימים שבעצם אני לוקחת על עצמי ?
נעמה
17/10/2017 16:20
נעמה 17/10/2017 16:20
אנחנו לקראת ניסוח הצעת חוק חדשה

שבאה "לתקוף" את כל הנושא של חזרה לעבודה אחרי לידה קצת מכיון אחר.

אני חושבת שהארכת חופשת לידה היא לגמרי מבורכת אבל ממש לא מספיקה !

וההצעה הדשה שלנו היא :שנה אחרי לידה המעסיק יחוייב לאפשר ליולדת עבודה מהבית .

שימו לב!! לא בהכרח 100% מהזמן אבל לפחות שתהיה גמישות בן שעות העבודה מהמשרד והבית
לכולנו וכמעט בכל עבודה יש זמן כזה שעובדים מול המחשב .. את השעות האלה היולדת תוכל אם תרצה לעבוד פשוט מהמחשב הפרטי שלה -בבית..

זאת על מנת להתאים כולנו את עצמנו לתינוק שלנו בשנה הראשונה של חייו להמשיך להניק ואפילו סתם להתעורר יותר מאוחר אחרי לילה קשה
ואם נוח לך לעבוד בחמש בבוקר את יכולה או אם נוח לך דווקא להתחיל את היום ב15:00 בצהריים... ולא התחלנו לדבר על השעות שאנחנו שורפות בפקקים בדרך הלוך וחזור שגוזלות מאיתנו עוד מלא זמן.

אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין.
ל.כ
17/10/2017 16:19
ל.כ 17/10/2017 16:19
התקבלתי לעבודה ונכנסתי להריון שבוע אחרי
עברתי מיונים . הצטיינתי בקורס. שליטה בתוכנות . והמון רצוןן להצלחה. עברתי מרכז הערכה וראיון עבודה. מבחן אמינות.

ביום חתימת החוזה אמרתי לרכזת משאבי אנוש שלהם שאני גיליתי בשישי שאני בהריון אמרה הכל בסדר גמור.
אמרתי לה תודיעי להם כי אם זה בעיה אני ישאר בעבודה שלי שיש לי וותק כדי שלא אשאר בלי כלום.
חתמנו בחיוך.

היה טיול מעבודה ללמוד על מלונות והצטרכנו הבנות של הקורס לטוס לאילת .
הסברתי למנהל שאני לא בטוחה שכדאי כי אני בחודשים ראשונים להריון ואולי נתארגן על רכב.
עזבתי את הבת שלי ואת בעלי בבית ונסעתי לשלושה ימים.
לאחר שחזרנו מהטיול של שלושה ימים עבדתי יום אחד בדיוק של ארבע שעות .
וקיבלתי מכתב לשימוע
ששאלתי על סמך מה נותנים לי מכתב אם עדיין לא נכנסתי לעבוד בפועל .
המנהל טען שיש לו אינטואיציה לא טובה לגביי. שלדעתו לא אשתלב.

בכיתי נורא והסברתי שזה לא הוגן שלא נתנו לי צאנס
ואז אמר שיתן לי חודש להוכיח את עצמי

היה לי ברור שלא יתן לי באמת מקום בעבודה הזו.
וממש מהר נתנו לי מכתב שימוע נוסף וכשנכנסתי למנהל אמר שמבחינתו גם לא אגיע לשימוע.

ממש מגעיל.
קרן
17/10/2017 16:18
קרן 17/10/2017 16:18
אין קשר אם לפני הלידה או אחריה אלא האפליה בכלל קיימת בשנות הפוריות של האישה, קרי בשנות צעירותה ועד לסביבות גיל 40. לפני הלידה העננה שבחורה תיכנס מייד אחרי חתונה להריון ואחרי הלידה שהרי עליה רוב הנטל בטיפול הילדים ייפול עליה. הרבה מעסיקים ממש לא מבינים שהיום בן הזוג הוא חלק בלתי נפרד מגידול וטיפול הילדים. עוד מקומות עבודה רבים אינם גמישים בשעות עבודה לנשים ואמהות, שהרי מבחינתם יש קשר ישיר בין שעות העבודה לתפוקה, הווה אומר שככל שתעבדי יותר שעות התפוקה תהיה גדולה יותר. אותם מקומות עבודה עדיין לא השכילו לדעת שטענה זו הופרכה מזמן, שכן ככל שאישה תעבוד פחות שעות היא תבזבז פחות זמן מיותר בעבודה ותיתן נטו של תפוקה.
כרמית
17/10/2017 16:16
כרמית 17/10/2017 16:16
אתמול פוטרתי מהעבודה שהתחלתי לפני כ 3 חודשים. עשו לי שימוע וכך הטענות
1.לא עשו לך חפיפה בהתאם לציפיות.
2. את אמא לתינוקת ונעדרת כמויות בכלל מחלת ילד.
הסברתי להם שהבת שלי בת שנתיים חלתה בדלקת ראות 3 פעמים וזה דבר שלא צפיתי. ואני מודעת למצב. ואם זאת אני מגיע ימי שישי נשארת שעות נוספות עושה מקסימום.
הוא המשיך ואמר שזה לא מעניין אותו ואם היה אכפת לי מהעבודה הייתי צריכה לבדוק אמא אבא מטפלת גם עם זה יעלה לי יותר ממה שאני מרוויחה! הייתי בשוק האמת אבל אמרתי לו שאני מבטיחה שאמצע מטפלת שתלווה אותי בימי חרום. אז הוא אמר "את מפוטרת בזה הרגע כי אם הגעת למצב של שימוע ולא עשית את המקסימום לפני את לא ראויה להישאר במערכת"

לא ידעתי איך לבלוע את ההשפלה והעלבון.

אני מאתמול חסרת מנוחה. אני אם חד הורית ל2 בנות .
האם זה חוקי הגישה? הפיטורים? תעזרו לי להבין בבקשה.
עידן
17/10/2017 15:15
עידן 17/10/2017 15:15
שלום

עבדתי בחרה לפני כמה שנים, עבדתי במכירות ועשינו בונוס על בסיס קבוע ולכן בונוס לא משפיע על זכיות סוציאליות (פנסיה,פיצויים, קרן השתלמות וכו'), לאחר שנה וחצי החברה הבינה שטעתה ואת הבונוס קראה בשם עמלות מכירה כמוגדר בחוק, והתחילה להפריש זכיות סוציאליות גם כנגד הבונוסים/עמלות מכירה. (קיימים תקדימים משפטיים של עובדים שטבעו אותם שלא הופרש להם לפיצויים כנגד "הבונוס" והם זכו).

לאחר כמה שנים התקשרתי עם החברה כי יש טווח של שנה וחצי שלא הופרש לי כיאות זכויות סוציאליות כי בעצם הבונוסים לא מקנים זכיות סוציאליות והעמלות מכירה כן מקנים זכיות סוציאליות. החברה הסכיהמ להשלים לי את הפיצויים, את קרן הפנסיה הם מוכנים להפריש לי רק אם גם אני העובד ישלח להם צ'ק של "הפרשות עובד" ולאחר מכן הם יפרישו את הפרשות עובד והפרשות מעסיק לקרן הפנסיה, עכשיו אין לי כסף לשלוח להם להפריש לקרן הפנסיה, אני רק רוצה שהם יפרישו לי לקרן, האם זה חוקי?

2. קרן השתלמות - במהלך התקופה שהחברה קראה לבונוס-בונוס היא לא הפרישה את הבונוס לקרן השתלמות כי זה לא זכות סוציאלית, אך כן הפרישה לי קרן השתלמות משכר הבסיס, לאחר שהחברה קראה לבונוס עמלות מכירה, אז כן הופרשו זכיות סוציאליות וכן הופרש לקרן השתלמות כנגד כל השכר(גם שכר בסיס וגם שכר של עמלות מכירה). קיים סעיף בחוזה שהחברה תפריש לעובד קרן השתלמות והחברה רשאית אם להפריש או לא, אני טוען שברגע שהחברה החליטה כן להפריש לקרן השתלמות (היא הפרישה בתקופת הבונוס רק משכר הבסיס ללא הבונוס) הם חייבים להשלים את ההפרש למרות שרשום בחוזה שהחברה מחליטה אם להפריש לקרן השתלמות וזה הטענה של החברה שהיא לא חייבת להשלים לי את הקרן.

האם אני צודק?
טל
17/10/2017 15:12
טל 17/10/2017 15:12
לפני 3 שנים חתמתי חוזה עבודה בחברה מסויימת.
במעמד החתימה נאמר לי שלא נהוג בחברה לשלם קרן השתלמות ולכן לא הסכימו לשלם לי קרן השתלמות.
אם זאת, נאמר לי בע"פ, באותו מעמד חתימה, שלאחר חצי שנה בתפקיד יתחילו לשלם לי קרן השתלמות.

לאחר שנתיים בתפקיד, במהלכן העליתי 3 פעמים את נושא קרן ההשתלמות וההבטחה שהובטחה לי, עזבתי את מקום העבודה.
עכשיו, שנה לאחר שהתפטרתי, אני רוצה לתבוע את הסכומים שהיו צריכים להפריש לי לקרן ההשתלמות ממקום העבודה הקודם שלי.

השאלה היא, האם יש לי קייס?
ואם כן, מה הסיכויים שלי לזכות בתביעה?

יש לציין שכמו שהבטיחו לי, הבטיחו לעוד הרבה אנשים קרן השתלמות ויש לי עדויות של 4-5 מתוכם.
מני
17/10/2017 15:02
מני 17/10/2017 15:02
שאלה לעו"ד לדיני עבודה.
מברר עבור הורי.

איך מבוצע החישוב (נוסחה) של ימי החופש וימי ההבראה לעובדת משק בית (עוזרת) אחרי שנת עבודה (מלאה)?
ניסיתי למצוא את הפתרון באינטרנט אבל יש מספר חישובים או הצעות או הערות ואף אחד מהם לא זהה.

מדובר בעובדת שעתית שעובדת 4 שעות אחת לשבועיים בעלות של 50 שקל לשעה.
עבור העובדת הנ"ל מבוצעת הפרשה עבור ביטוח לאומי.

חישוב דמי ההבראה נעשה לפי חישוב אחוזי משרה כפול הימים שמגיעה למשרה מלאה לפי הוותק כפול ערך יום הבראה ליום. האם זה נכון?

בחישוב דמי חופשה נתקלתי במספר חישובים ו/או דעות שונות וסותרות שגורמות לבילבול (חלק אומרים לחשב לפי חלקיות משרה, חלק משתמשים בחלוקה בפרמטר מסויים של 200, חלק בפרמטר אחר של 240 וכיוצא בזה).
אשמח לקבל הסבר איזו נוסחה ו/או חישוב יהיה נכון?

כמו כן, האם חלקי ימי חופש נחשבים או לא (חלק אומרים שמעגלים למטה, וחלק אומרים שמסתכלים על התוצאה כפי שהיא)?

תודה על העזרה.
דניאל
17/10/2017 14:42
דניאל 17/10/2017 14:42
רציתי לשאול לגבי מצב בעייתי שנתקלתי בו.
אני עובדת כבר מעל שנה בקופת חולים ליד הבית (עובדת חיצונית ולא של המרפאה).
לאחרונה נאמר לי שמעבירים את כל העובדים למוקד במקום שהוא רחוק ולא נוח מבחינת גישה ופוגע לי באפשרויות של להכניס ולהוציא את הילד מהגן.
כמובן אני ערה לסיטואציה שאם אתפטר אף אחד לא ירצה לקבל אשה בהריון לעבודה אחרת, ומצד שני לא אוכל גם להכניס את הילד, להגיע ב2 אוטובוסים ולצאת מוקדם בכדי להוציא את הילד מהגן.
הדבר יגרום לכך שאעבוד שעתיים-שלוש ביום ויפגע לי אנושות במשכורת.
מה אוכל לעשות?
רות
17/10/2017 13:50
רות 17/10/2017 13:50
עבדתי כשכירה בשני מקומות עבודה ולא עשיתי תאום מס. מס הכנסה לקח 3600 ש״ח מיסים.

הגשתי בקשה לתיאום מס ולהחזיר את הכסף.

לקח זמן ובנתיים פתחתי תיק עצמאית כעוסק פטור. בזמן שהייתי נשואה.

ביקשתי מהרואה חשבון שידאג שהכסף יחזור אלי.
מס הכנסה העביר את הכסף לתיק העצמאית וכתב שהכסף יהיה מקדמות לשנה הבאה.

בנתיים הגרוש (שהיה בעלי) הרויח יותר ממני כשכיר! ולכן איכשהוא התיק הפך להיות על שמו למרות שאני העצמאית.
התגרשנו והתיק עבר להיות על שמו בלבד ואני פתחתי תיק חדש.

הכסף של המקדמות נתקע בתיק שלו למרות שהוא סגר את התיק בשל היותו שכיר.

מס הכנסה טוען שהדרך היחידה לקבל את הכסף זה להעביר אותו לחשבון של האקס ושאנחנו נסתדר בינינו.
התגרשנו לא בגלל אהבה פורחת ולכן לא אקבל את הכסף ממנו.

אני רוצה את הכסף שעבדתי בשבילו בלי שאצטרך להתחנן מהגרוש שיחזיר לי.

יש דרך חוקית להסביר למס הכנסה את חוסר ההגיון בדברים?
הודיה
17/10/2017 13:26
הודיה 17/10/2017 13:26
אני עובדת כסייעת בבית ספר ומקבלת משכורת רק על חודשים ספטמבר עד יוני, מכיוון שביולי ואוגוסט אין עבודה. מורים בפועל כן מקבלים משכורת על חודשים אלה. יש משהו שביכולתי לעשות כדי לקבל לפחות משכורת חלקית בקיץ, בהתחשב בעובדה שזה לא תלוי בי שהמקום לא פעיל בחודשים אלה?

המשכורת שלי מגיעה מכספים שמשרד החינוך מעביר לעיריה, העיריה לרשת בית הספר והרשת אליי (אם רלוונטי לדעת, זה בסופו של דבר יוצא שכר מינימום).
הדס
17/10/2017 13:25
הדס 17/10/2017 13:25
היי כולם
שואלת בשביל חברה.

עבדה במרפאה פרטית שנה וחצי, כ-4 משמרות חודשיות בממוצע.

התפטרה בשל יחס משפיל של הרופא.

כמה ימי התראה מראש היא מחוייבת לתת?

האם היא זכאי לקבל את הזכויות הסוציאליות כמו כל עובד רגיל שמתפטר?(בגלל היקף העבודה הקטן)

תודה רבה לעונים ויום נפלא!
מירב
17/10/2017 13:24
מירב 17/10/2017 13:24
אני עובדת שעתית במהלך כשנתיים, הודעתי על התפטרותי ונתבקשתי לשלוח התפטרות בכתב בו מצויין שאני ממשיכה לעבוד עד לסוף החדש.

רציתי לדעת מהו זמן הודעה מוקדמת שאני צריכה להודיע לפי חוק?

בנוסף, האם מספיקה לי הסכמה עקרונית של המעסיק בכדי שזמן ההודעה מוקדמת תיהיה קצר יותר או שמא הם יכולים לפגוע בשכרי?

בנוסף האם לפי חוק מגיעים לי פיצויים?
שרון
17/10/2017 13:23
שרון 17/10/2017 13:23
שלום,
הגשתי בקשה למלגת "אמן מורה" שמציע משרד התרבות. זה פרוייקט שמשרד התרבות מוציא כל שנה 12 מלגות עבור אמנים שיעבדו בשכר (3700-4300 ש"ח לחודש בעבור 8 ש"ש) בבתי ספר עם העדפה לפריפרייה שאין בהם חינוך לאמנות.
קיבלתי תשובה חיובית לגביי המלגה ב1/8.
באותו יום יצרתי קשר עם מנהלת בי"ס שהציעה לי משרת הוראה בהיקף של 20 ש"ש כדי לבשר לה שלא אהיה פנוי למשרה זו עקב זכייתי במלגה הנ"ל.
לאחר שלושה שבועות, ב20/8 קיבלנו (כל האמנים המשתתפים בפרויקט) הודעה בדבר "הקפאת ההליכים" מכיוון שקרתה איזושהי תקלה ולכן אנחנו לא מתחילים ללמד בבתי הספר שיועדנו אליהם עד להודעה חדשה, שלא ידוע מתי תתקבל.
לשון ההודעה: "מפאת תקלה טכנית בהליך הבחירה, נדרשת וועדת השיפוט לבחירת אמן מורה להתכנס בשנית , משכך,בחירת אמן מורה לשנה זו מוקפאת עד לדיון מחודש של וועדת השיפוט ...עמכם הסליחה ותשובות תישלחנה בהקדם האפשרי".
זאת לאחר שכבר עשיתי את ההליך מול בית הספר שהייתי אמור ללמד בו במסגרת הפרוייקט, נפגשנו, החתמתי אותם על החוזה של משרד התרבות, קבענו לוחות זמנים וכו'.
וכמובן לאחר שכבר דחיתי הצעת עבודה (כמורה בבית ספר אחר). יתרה מכך, לא חיפשתי עבודה אחרת בכל אותם שלושה שבועות כי ידעתי שאני משתתף בפרויקט.
במהלך החודש שלאחר מכן לא יכולתי להתחייב לכל עבודה לא זמנית כי הייתי בסטטוס לא ברור, אם אקבל את המלגה או לא.
מותר לציין שמבחינת לוחות זמנים, יולי-אוגוסט זה זמן קריטי למצוא בו עבודה בהוראה, בספטמבר זה כבר מאוחר מידי.
ב25/9 קיבלנו הודעה במייל ולאחר מכן בשיחה טלפונית שהתכנסה וועדה בפעם שנייה ובחרה חמישה אמנים חדשים שלא נכללו בוועדה הראשונה, ולכן הוצאתי מהפרוייקט.
לטענת מנהלת המחלקה לאמנות פלסטית במשרד התרבות, הייתה תקלה בשרת הדוא"ל של משרד המפיק (פרלוד הפקות) האחראי על ריכוז החומרים בעבור משרד התרבות, ולכן חלק מהאמנים לא נבחנו בוועדה הראשונה ובשל כך היה צריך לכנס וועדה שנייה ולדון מחדש.
שאלתי היא: מה אני יכול לעשות לאחר שהפסדתי זמן ומשרה שהוצעה לי, וגם עוגמת נפש הכרוכה בזה?
שירלי
17/10/2017 13:22
שירלי 17/10/2017 13:22
בחודש אוגוסט עשיתי התלמדויות כמלצרית באחת המסעדות בארץ. לאחר מספר משמרות ראיתי שישנה התנהלות לא תקינה והחלטתי לעזוב.
כאשר פניתי לעסק לקבלת התשלום על ההתלמדויות נאמר לי שמשלמים רק אחרי שלושה חודשים (יש גם מסמך שחתמתי עליו) ברור לי שזה לא חוקי.
השאלה עצמה האם כדאי להתעסק בזה למרות הסכומים הזעומים או שעדיף לוותר? חשוב לי לציין שאני סטודנטית ואין באפשרותי להופיע למשפטים במהלך השנה.

ועוד שאלה שבטוח נשאלה אבל אני לא מוצאת פה תשובה חד משמעית.

לגבי המתנה למשמרת (גם במלצרות) אם נקבעה לי משמרת בשעה מסויימת ו"העלו" אותי למשמרת אחרי 30-45 דק, יש צורך לשלם לי על הזמן הזה?

*עפ נהלי המסעדה משלמים על המתנה של כשעה. כך שעל פחות מזה אין משהו מובהר. אם מישהו אפילו יוכל לצרף סעיף בחוק שמדבר על זה אשמח.

תודה מראש!
ניסים
17/10/2017 13:21
ניסים 17/10/2017 13:21
נוצר מצב מעניין ואני אשמח לדעתכם בנושא.
מעסיק שמשלם משכורת חודש אחורה, כלומר ב01/03 תיכנס המשכורת של ינואר, שילם משכורת לעובד חדש בחודש הראשון לעבודתו כמובן ביחס חלקי של כמות ימי עבודה.
בעצם העובד החדש קיבל שכר שלא מגיע לו ויצטרך להחזירו מתישהו.
בחודש האחרון לעבודתו הוא לא עבד הרבה ימים וגם המעסיק לא קיזז במהלך השנים את ה"חוב" של העובד.
בגמר חשבון נוצר מצב שהעובד לא הרוויח מספיק בחודש האחרון כדי לכסות את החוב של תחלית עבודתו.

השאלה שלי האם המעסיק יכול לא לשלם לעובד את המשכורת האחרונה ולבקש ממנו לשלם את ההפרש שהוא עוד חייב או שהיה צריך לשלם את המשכורת ולהוציא מכתב עם בקשה לתשלום החוב?
טל
17/10/2017 13:20
טל 17/10/2017 13:20
אשמח לייעוץ כיצד עלי לפעול מול מעסיק קודם והאם ישנה עילה לתביעה של הלנת שכר. ב-25/5 התחלתי עבודה תחת הבטחה ששכרי יעלה לאחר 3 חודשים אם אעמוד ביעדים שיקבעו בשבועות העבודה הראשונים. סעיף זה לא נרשם בחוזה אך תועד במייל שיש לי מהמעסיק. מיותר לציין כי שיחת היעדים לא התקיימה. במשכורת חודש אוגוסט אכן קיבלתי את ההעלה כמובטח. במהלך חודש ספטמבר התפטרתי ועזבתי לאחר 4 ימי התרעה מראש כחוק.

בתלוש של חודש ספטמבר הופתעתי לגלות שהשכר בגין ימי העבודה בחודש זה חושבו בהתבסס על המשכורה הראשונית ולא על המשכורת לאחר ההעלאה. כאשר פניתי למעסיק בבקשה לתקן את הטעות הוא טען כי חודש אוגוסט אינו החודש השלישי לעבודתי והייתה טעות בשכר הגבוה שקיבלתי, שתוקנה מיד לאחר מכן בחודש ספטמבר. בנימה אישית, אין לי ספק שאם הייתי ממשיך לעבוד במקום עבודה זה, לא היתה מתגלה שום טעות בשכר חודש אוגוסט. המעסיק ידע שאני מתלבט אם להשאר בתפקיד ורצה לשמר אותי, לכן גם ניתנה ההעלאה מיד לאחר שיחת בירור כזו מצידי יומיים לפני תשלום השכר.

אשמח לייעוץ כיצד עלי לפעול, תודה מראש לעוזרים.
יגאל נורוואני
17/10/2017 12:54
יגאל נורוואני 17/10/2017 12:54
היי, התחלתי לפני חודש עבודה חדשה ולצערי לפני שבועיים התגלה לי גידול בראש ואני מאושפז, עברתי ניתוח ואני במחלה של חודש. את מי אני אמור לתבוע? יש לי קרן פנסיה מעבודה קודמת שעזבתי. האם יש לי אפשרות לתבוע אי כושר עבודה או שמא עליי לתבוע את ביטוח לאומי נכות כללית? נא עזרתכם.
ליאור
17/10/2017 11:21
ליאור 17/10/2017 11:21
היום הייתי אמור להתחיל עבודה חדשה, וקבעתי עם המעסיק בנקודת מפגש מסויימת שאליה אני מגיע בשש וחצי בבוקר עם הרכב הפרטי שלי, ומשם הוא אוסף אותי למקום העבודה (משתנה).
הגעתי לאותה נקודה אחרי שהוא ביקש ממני ״לעשות טובה״ ולהגיע 10 דק קודם (6:20), וכשהגעתי למקום התברר שכרתה אי הבנה בינינו ושאנחנו לא באותו מקום,
ז״א כשתיאמנו נקודת מפגש כל אחד התכוון לצומת אחרת (מרחק של 5 דקות מנקודה לנקודה).

אחרי שהבנו את זה, הוא לא היה מוכן להמתין עוד כמה דק עד שאני אגיע למקום בו הוא נמצא, והוא אמר לי ״חזור הביתה ואם אני מעוניין אז שאני אגיע מחר לאותו מקום״ = מקומם ביותר.

לא מגיע לי ממנו איזה פיצוי כלשהו או משהו שהוא יבין שלא מתנהגים ככה לבני אדם?
דקלה
16/10/2017 09:29
דקלה 16/10/2017 09:29
שאלה די פשוטה אך משום מה הסתבכתי קצת.

אני מנסה להגיש תביעה לדמי לידה לביטוח לאומי. הליך מאוד רגיל. נכנסתי לאתר שלהם כדי להגיש את התביעה און-ליין, וכבר בשלב הראשון כתוב לי להכין מראש קבצים של תלושי שכר (אין בעיה) ו.. אישור מעסיק.

מה זה אישור מעסיק? אני מורה, והמעסיק שלי היא העירייה. (אני לא עובדת משרד החינוך והשכר מגיע אלי מהעירייה).

מישהו יכול לומר לי מה בדיוק אני צריכה לעשות?
תודה.
עורך דין
17/10/2017 11:05
עורך דין 17/10/2017 11:05
שלום דקלה

אם כך קובעות התקנות הרי שאת צריכה להביא אישור מהמעסיק, ואם המעסיק שלך הנה רשות מקומית, הרי שעליך לפנות למחלקת כח אדם ברשות ולבקש את המסמך. את בטוח לא הראשונה שפונה אליהם בנושא...

בהצלחה
נטליה
16/10/2017 09:28
נטליה 16/10/2017 09:28
שלום! אני התפטרתי מעבודה ונשארתי בבית לגדל את התינוק. לאחר 3 חודשים ניגשתי ללשכת תעסוקה וביטוח לאומי. בביטוח לאומי קיבלתי תשובה חיובית לדמי אבטלה, אל כאשר הגעתי ללשכת התעסוקה קיבלתי תשובה שאני חייבת להיות פנויה למשרה מלאה ולצאת לעבודה. יש לי בבית עוד ילדה בת 5 שנמצאת בגן עד השעה 14:00 כי אין לה מועדונית. מה בעצם הזכויות שלי? אני חייבת להיות פנויה למשרה מלאה עם 2 ילדים קטנים בבית? או שכן יש לי את האופציה לעבוד במשרה חלקית? תודה רבה.
עורך דין
17/10/2017 10:55
עורך דין 17/10/2017 10:55
שלום נטליה

על מנת לשמור על זכאותך לקבל דמי אבטלה עליך לפנות לכל מעסיק שלשכת התעסוקה תפנה אותך אליו... זה החוק.

בהצלחה
רחל
16/10/2017 09:02
רחל 16/10/2017 09:02
בוקר טוב

שאלה בעניין עבודה. בתי סטודנטית עובדת כחמש שנים במשמרות במקום עבודה גדול ומוכר. בעוד כשבועיים מתחילה שנה שלישית לתואר ונתנה מערכת שעות של לימודים למנהליה. הם לא מאשרים אותה. הם יודעים שהיא לומדת היא החלה לעבוד שם כסטטדנטית ומעולם לא התנגשה לה העבודה עם הלימודים בגלל מאמציה לשמור גן על מקום פרנסתה.

יש לציין שלאחרונה המנהל האישי שלה מתנכל לה לדבריה לאחר שלפני כחטדשיים שברה מרפק ויצאה לחופשת מחלה. מבחינתו היא הייתה בריאה ומתפקדת ופשוט לא הגיעה. הילדה הביאה את כל האישורים הנצרכים.

כמן כן מתחתנת בעוד כחודש והוא מתעקש לל לה חופשה רק בשבוע של החתונה למרות שיש לה ימי חופשה נצברים.

מה עושים? היא מיואשת וכבר שוקלת לעזוב מחמת הרעת התנאים והניכור שמרגישה במקום.האם זכאית לפיצויים?
ניסתה לפנות למנהל ראשי אך הוא עומד מאחורי המנהל שלה.תחושתה שדוחפים אותה להתפטר.

מה זכויותיה?

תודה וסליחה על פוסט ארוך
עורך דין
17/10/2017 10:54
עורך דין 17/10/2017 10:54
שלום רחל

המעסיק לא חייב לאשר חופשה ואינו חייב לאפשר לבתך לשנות את תנאי העסקתה לאורך השנים... מצד שני, אסור להתנכל לעובדת. המקרה של בתך מצריך בחינה מעמיקה לפני שניתן יהיה להכריע באיזו דרך לפעול ולכן מן הראוי שבתך תפנה לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין מנוסה בדיני עבודה.

בהצלחה
דניאלה
16/10/2017 20:20
דניאלה 16/10/2017 20:20
ערב טוב ותודה מראש לעונים.

בעקבות העבודה שלי ניהיה לי בעייה בברך וקיבלתי אישור מחלה מהרופא לחודשיים.

על החודש הראשון קיבלתי תשלום מהמעסיק אבל על החודש השני הוא החליט שהוא לא משלם לי.

כששאלתי את החשבת שכר למה לא קיבלתי את הכסף היא אמרה שהוא לא אישר לי את הסיק שהרופא נתן ושאדבר עם הבן שלו שאחראי על הדברים הללו.

הבן שלו כבר שלושה ימים סוחב אותי בטלפונים אומר שיבדוק לי ולא חוזר אלי וככה חוזר כל יום.

אציין שיש לי מספיק מצבור של ימי מחלה מכיוון שאני עובדת אצלו שש שנים וכמעט אף פעם לא השתמשתי בחופשת מחלה.
אציין גם שהאישורי מחלה לא ניתנו חודשיים בפעם אחת אלא כל פעם הרופאה נתנה לי עוד אישור וכמובן שהתאריכים היו עוקבים.

יש לי מספר שאלות

1. מותר לבעל הבית להחליט שהוא לא משלם לי את הימי מחלה האלה?

2. אפשר לתבוע אותו על זה?

3. אני חייבת לקבל תשובה ממנו למה הוא לא שילם או שאפשר פשוט ללכת ולתבוע?

4. במידה וזה מגיע לתביעה איך עושים את זה? ע"י עורך דין או פשוט ללכת לתביעות קטנות?

שוב תודה!
עורך דין
17/10/2017 10:52
עורך דין 17/10/2017 10:52
שלום דניאלה

1. כל עוד יש לך ימי מחלה צבורים, לא.
2. יכול להיות שכן.
3. רצוי להתנהל מול המעסיק בכתב.
4. בכל מקרה זה לא תביעות קטנות. תביעה נגד מעסיק צריכה להיות מוגשת בבית הדין לעבודה. ניתן לעשות זאת לבד או באמצעות עורך דין.

בהצלחה
ליטל
16/10/2017 20:22
ליטל 16/10/2017 20:22
שואלת מסקרנות כי אני סתם עובדת מהמניין ומשהו נראה לי לא נכון (שאלתי את אבי העו"ד אך הוא ענה משהו אחר מהעו"ד של המוסד)

אני עובדת במוסד אשפוזי. חצי פרטי חצי של אחת הקופות. לפני כמעט חודש חבר מהצוות שלי קיבל מכתב זימון לשימוע לפני פיטורים. במכתב נכתב שבמידה ולא יופיע לשימוע הוא יכול לראות במכתב זה מכתב פיטורים (לא יודעת מה הנוסח המדוייק, זו רוח הדברים). הוא לא הגיע באותו יום (ללא כל בקשת חופשה/אישור מחלה/ איזשהי הודעה על כך שלא מגיע) לאחר מכן הגיע עוד פעמיים-שלוש, לא בימים רצופים- בימים בהם המנהלת הישירה אינה נמצאת ומאז נעלם. חלק מהזמן טען שיש לו אישור מחלה אך רוב הזמן פשוט לא מגיע.

אנחנו בתקן חסר וההנחיה היא כרגע לא לקבל עובד חדש עד שהוא יפוטר באופן רשמי ושכרגע הפיטורים לא קבילים. המטופלים הם הנפגעים העיקריים כיוון שהם מקבלים טיפול שטחי וקצר ביחס למצב רגיל.

באמת אי אפשר לקבל מישהו על התקן שלו? מה הסטטוס הרשמי שלו? עובד/ מפוטר/התפטר?
עורך דין
17/10/2017 10:50
עורך דין 17/10/2017 10:50
שלום ליטל

סביר שניתן לראות בעובד כמי שפוטר מעבודתו, למרות שההליך לא היה תקין. מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין על מנת למנוע תסבוכת משפטית.

בהצלחה
שרית חפץ
17/10/2017 08:40
שרית חפץ 17/10/2017 08:40
הי אשמח לברור.
אני עובדת שנה במקום עבודה בתפקיד עוזרת מנכל ומנהלת אדמניסטרטיבית.היה לי הסכם תקף לחודשיים נסיון ולאחר סיומו המשכתי לעבוד באותו תפקיד ובאותו שכר שנחתם בהסכם. היה רצון להמשך העבודה מצד המעסיק ומיצידי.
לאחר כ7 חודשים הוחלף המנכל ופניתי אליו בבקשה לחידוש ההסכם שהיה תקף ללא הגבלת זמן.
חשוב לציין שמתחילת עבודתו של המנכל החדש הוא מתנכל אלי בכך שאני כבר קרוב לחודשיים יושבת ולא עושה כלום! הוא לקח לי את כל העבודה ומייבש אותי. ( בתקופת המנכל הקודם לא היה לי זמן לנשום)בשי לחג הוא קיצץ לי את השי ב50% - את השי לא לקחתי.
מאיים בקיצוץ בשכרי אם אני יוצאת מוקדם (מכוון שאין לי מה לעשות במשרד אז אני יוצאת) מתסכל לשבת 7 שעות בלי לעשות כלום!
ועכשיו הכין לי טיוטת הסכם חדשה מסובכת,מלאה בסעיפים,שינה לי את התפקיד מעוזרת מנכל למזכירה..
האם זה מוגדר בחוק כהרעת תנאים??
מה אני יכולה לעשות?
אשמח לתשובתכם
תודה
עורך דין
17/10/2017 10:42
עורך דין 17/10/2017 10:42
שלום שרית

כמו שאמרת בעצמך, המצב מורכב ולכן רצוי לפנות לפגישה עם עורך דין שיעזור לך בכל הנוגע לתנאי החוזה החדש שלך במקום העבודה. לא ניתן לתת ייעוץ רציני ומלא מעל גבי פורום באינטרנט או ברשתות החברתיות.

בהצלחה
שרי
17/10/2017 09:02
שרי 17/10/2017 09:02
בוקר טוב

פוטרתי מהעבודה אחרי שנתיים וחצי של עבודה בשכר גלובלי במסגרת של משרה מלאה + שעות נוספות כמעט כל חודש. ההודעה המוקדמת נגמרה ב-1 לאוקטובר ולמעשה אז (אם הבנתי נכון) נגמרו יחסי עובד מעביד. כעת עולה השאלה אחרי כמה זמן מקבלים את פיצויי הפיטורים?
עורך דין
17/10/2017 10:37
עורך דין 17/10/2017 10:37
שלום שרי

יש באתר זה כתבה ארוכה ומפורטת בנושא. ובכל מקרה, לפי החוק היבש, המעסיק מחוייב להעביר לעובד את כספי הפיצויים תוך 15 יום ממועד סיום יחסי עובד מעביד בין הצדדים.

בהצלחה