שלום, אשמח להתייעץ עם
עורך דין העוסק בדיני עבודה. אני עובדת בחברה מסוימת קרוב ל-3 שנים בתפקיד מתכנתת. לפני כ-5 חודשים המנהל הישיר של הצוות התפטר ומונה במקומו אחד מחברי הצוות כראש צוות. מיד עם כניסתו לתפקיד, אותו ראש צוות מתעמר כלפי. באופן בוטא. זה בא לידי ביטוי בכמה אופנים: מיד עם כניסתו לתפקיד נתן חוות דעת מקצועית נמוכה (למרות שאינו היה בקיא בעבודתי, כי רק מונה לראש צוות ולא יצא לו לעבוד מולי). דאג לציין בשיחה שמעכשיו הוא המנהל והדברים יתנהלו לפי השקפת עולמו. המעיט בהעברת משימות אלי כאשרי חברי הצוות האחרים היו עמוסים מאוד. אף היו ימים שלא עשיתי כלום במהלך כל יום העבודה. חייבת לציין שהייתי ניגשת אליו ומבקשת משימות. לרוב התשובה שקיבליתי היא שאין לו מה לתת לי. העביר משימות שאני עבדתי עליהן תקופה ארוכה למישהו אחר ללא שום סיבה מוצדקת. כאשר תוך כדי גם מחק את הקוד שאני כתבתי ולא עדכן אותי.
העיר הערות לא הולמות (לדוגמא: ▪"כשימאס לך לחכות לדוגמאות תתחילי לעבוד" קודם לכן אמרתי לו שעל מנת לבצע את המשימה אצטרך דוגמא לצורך בדיקה, ▪"לא רוצה לתת לך הרבה עבודה..יש לך הרי תינוק בבית" ,▪לא נורא שאין לך מה לעשות, יש תקציב לכולם גם סתם לשבת. תקני משהו באינטנט... ועוד....) דואג להשפיל על חוסר המקצועיות שלי מול אנשים בצוות בהערה למשל: " אה...שכחתי שהיא מתכנתת על...והיא יודעת הכל" כאשר המצב נהיה מתוח מדי הוא קרא לי לשיחה ואמר שמתנצל. שבכוונה עשה את כל מה שעשה כדי לגרום לפיצוץ על מנת שנדבר. לאחר שכביכול הגענו לעמק השווה הוא נתנצל ואמר שיתן לי את חופש הביטוי ומבחינתו הוא מעביר לי משימות בצורה "שגר ושכח" ושאני אעדכן אותו ברגע שאני מסיימת. רק שהמשימות כמעט לא הגיע. בפועל שום מסקנה מהשיחה מהצד שלו לא יושמה כי הוא מתערב לי בכל שלבי העבודה.
לוקח משימות ללא ידיעתי, מתעלם ממה שאני אומרת גם המיילים וגם בע"פ (אף מדבר עלי בגוף שלישי כאשר אני נמצאת בחדר על המשימה שלי) בנוסף הוא דאג לעדכן ב"חוסר מקצועיות" שלי את הממונה מעליו. כך שדעתה עלי התגבשה באופן שקרי. הממונה חושבת שאני לא מכבדת ולא מקבלת את מעמדו, שאני לא מוכנה לבצע משימות, שאני ממורמרת וממרמרת את כל הסביבה שלי, שאני לא נעימה לשאר חבר הצוות ועוד . חייבת לציין שאין שום קשר למציאות. עד כניסתו לתפקיד הייתי אחת העובדות המוערכות והמקצועיות, יש לי קשר מדהים גם מקצועי וגם חברי עם כל חברי הצוות (נכון להיום גם).
כל העובדים שעובדים מולי (צוות פיתוח, צוות יישום) יעידו על כך. כרגע אני על סף
פיטורים. הסיבה לכך " את לא מסתדרת עם הראש צוות שלך". אני כביכול בתקופת מבחן לשיפור היחסים עם הראש צוות, ואם היחסים לא ישתפרו יפטרו אותי. אציין שכשאני אומרת לו בוקר טוב הוא לא עונה לי וממשיך ללכת, לא שולח משימות. מתעלם לחלוטין מהמיילים שלי, ובאופן כללי כפי שציינתי קודם יכול להתעלם ממני גם כשאני נמצאת בחדר ומגיבה לשאלותיו.
בנוסף נשאלתי " אם רע לך פה, מדוע את לא מחפשת עבודה?" אני יודעת שההחלטה על פיטורי כבר בוצעה. וה"תקופת מבחן" זאת פיקציה. אני גם בטוחה שאין סיבה מספיק מוצדקת לפטר אותי ( אני מקצועית, עם יחסי אנוש טובים, לא מתווכחת עם הראש צוות-עושה כל מה שהוא מטיל עלי ומעדכנת אותו וכו) יש לי עוד הרבה דוגמאות לא נעימות גם מצידו וגם מצד הממונה עליו, של יחס משפיל. יש גם עדים. כיצד עלי לפעול במצב זה? חשוב לציין שאני לא חוששת מהפיטורים אלא לא מוכנה לעבור בשתיקה על הבריונות הזו. אשמח לעזרה.
תודה מראש, אלינה