ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מחלה 07/11/2017
בתאל
07/11/2017 20:31
בתאל 07/11/2017 20:31
מישהי יודעת אם אני עובדת 55 אחוז משרה, זה יוצא 4 ימים בשבוע (אבל בתכלס זה גמיש ואני יכולה לפרוש ליותר או לפחות), איך מחושבים לי ימי המחלה? אני נכנסת לשבוע 38, ושוקלת לקחת מחלה כבר בשבוע הבא... האם אני בכל זאת צריכה לבקש מחלה לשבוע שלם? (5 ימים)

תודה רבה
יעל
07/11/2017 20:30
יעל 07/11/2017 20:30
הי,
אני שואלת עבור אחותי.

היא גננת בשנת שבתון ועובדת במתכונן של מחליפה לא קבועה (פעם פעמיים בשבוע).במשכורת שקיבלה ממשרד החינוך הועבר לביטוח לאומי שקל. האם עליה לשלם תוספת?

היא נשואה האם התשלום שבעלה משלם כעצמאי כולל אותה?

תודה מראש
שאלה
07/11/2017 20:28
שאלה 07/11/2017 20:28
ערב טוב, לפני כחצי שנה עברתי תאונה ומאז אני במחלה ללא יכולת לעבוד, בחודשיים הראשונים קיבלתי משכורת מהמקום שעבדתי בו לפני התאונה, ומאז אני לא מקבל משכורת משום מקום.
זה כבר חודש רביעי ללא משכורת ויש לי עוד לפחות חודשיים קדימה שאני אהיה במחלה.
הוגשו תביעות לאיפה שצריך, אבל השאלה היא האם ביטוח לאומי/ביטוח פנסיה לא אמור לשלם לי משהו סמלי כל חודש בזמן הזה שאני במחלה?
א.ג
07/11/2017 20:27
א.ג 07/11/2017 20:27
ידוע לי שלאחר שנת עבודה במקום כלשהו- אני מחויבת לתת חודש לפני שאני מתפטרת.
במצב שלי זה לא היה כך- עבדתי במקום X במשך שנה וחודש ונתתי 11 יום.

בעיקרון- המנהלת שלי הביאה אותי להתפטרות:
*יחס מזלזל
*הערות מיניות לא במקום- וכשהתלוננתי מול הגורם המטפל בכך, התגובה שלהם הייתה "אם היא הייתה גבר זו הייתה נחשב הטרדה, אבל היא לא, היא אישה"
*התעלמות מוחלטת מהבקשות למשמרות
*הייתה עושה לנו דווקא ואף מודה בזה
לצערי אין לי שום דבר מתועד חוץ מהקולגות שעבדו איתי והיו עדות וסבלו יחד איתי.
החלטתי להתפטר והודעתי לה 11 יום לפני. שאלתי אותה אם יהיו השלכות לכך שאני מודיעה פחות מחודש (בתור אחת שלא מכירה את החוק) אמרה כי ציטוט " אני לא חושבת. יכול להיות שיהיה קנס מזערי אבל אני לא בטוחה. אני אבדוק ואעדכן אותך" הדגשתי כי חשוב לי מאוד לדעת, כי אם יהיו השלכות חמורות מדי אני אשקול שנית.
בסדר. מיותר להגיד שהיא לא עדכנה אותי עד שעזבתי.

בנוסף, הגשתי לה את מכתב ההתפטרות שלי (יחד עם תאריך העזיבה) ונשארתי לעבוד 11 יום.
כלומר, הייתה הסכמה בינינו. זה לא שזרקתי את המכתב ויצאתי בסערה.
במהלך הימים הללו, הזכרתי לה את הנושא שהיא צריכה לברר לי והיא אמרה שהיא זוכרת ושהיא תברר. אבל שוב, לא קיבלתי מענה.

לאחר מכן, אחרי שאני כבר לא עובדת שם במשך חודשיים- אני מקבלת את התלוש משכורת שלי ורואה שנלקחו ממני כמעט 80 אחוז מהמשכורת האחרונה המלאה שעבדתי (המון כסף, ובתור בחורה בת 22 שמפרנסת את עצמה, אני זקוקה לכסף הזה נואשות)
אני יודעת שעפ"י חוק מותר להם לעשות את זה.
השאלה היא אם יש טעם בכלל להמשיך עם זה הלאה, כי אני מרגישה שנעשה לי עוול גדול אחרי כל מה שעברתי שם.
וגם אני יודעת שרוב החברות לא עושות את זה, למרות שמותר עפ"י חוק.

מה אתם אומרים, להמשיך הלאה? להתייעץ עם עורך דין ולבקש ממנו ליצור איתם קשר?

- חשוב לציין כי זהו גוף גדול ... (רשת מלונות)

תודה
נאוה
07/11/2017 12:48
נאוה 07/11/2017 12:48
שלום,

אני 4 חודשים לאחר לידה עם קרע דרגה 4+ פיסטולה.. וממש לא יכולה לחזור כרגע לעבודה.

כשביקשתי מהמעסיק להשתמש בימי המחלה שלי הוא די מרח אותי ולבסוף אחרי הרבה זמן יחסית אמר לי שאני צריכה לפנות לרופא תעסוקתי ואם הוא יאשר אז אקבל ימי מחלה.. אז התחלתי את התהליך אבל זה לוקח לפחות חודש.

יש לי זכות לדרוש שיתנו לי את ימי המחלה שיש לי בינתיים , עד שהעניין של הרופא התעסוקתי יסודר?
תודה.
נתי
07/11/2017 16:31
נתי 07/11/2017 16:31
תשלום השעיה
אביב
07/11/2017 16:15
אביב 07/11/2017 16:15
היי, עד לפני כמה חודשים עבדתי במסעדה והמעסיק הפריש לי מתלושי המשכורת לפנסיה בהראל (9 חודשים, סה"כ כ-600 ש"ח בנטו). כשנכנסתי לעבודה חדשה מיד אחר כך, חיפשתי קרנות פנסיה קיימות ולא נמצאה אף אחת. כאמור, הראל אישרו שהכסף לא נכנס אליהם כלל. המעביד החייב אומר שיבדוק ומורח אותי כבר מעל חצי שנה. האם זוהי הלנת שכר? מה עלי לעשות כעת?
תודה רבה מראש.
ח.ק
07/11/2017 14:47
ח.ק 07/11/2017 14:47
יש לי שאלה לגבי התלוש ושעות הנקה אחרי שחוזרים לעבודה.

שעת הנקה זה 8 שעות. הבהירו לי שבתפקיד יש ימים ארוכים ואצטרך לתת יום יומיים ארוכים.

אין לי בעיה עם זה.

אמרו לי שמעבר ל-8 שעות אני לא מקבלת תשלום על שעות נוספות ואני לא יכולה לצבור את השעות כדי להשלים אם יש חוסר. בסדר. מקובל עלי.

אני מקבלת עכשיו את התלוש השני והורידו לי על כל השעות ה"חסרות". ששאלתי למה ההנהלת חשבונות הסבירה לי שבגלל שעברתי את ה-8 שעות, (8.15, 8.5) אני כאילו בחוסר מה-9 שעות.

שאני לא יכולה להשתמש בשעה הנוספת איך שבא לי ולנצל את זה לבוא וללכת. שהשעה הזאת היא שעה אני צריכה להיות בבית. דקה מעבר וזה כבר לא שעת הנקה.
אני ממש לא יכולה לצאת כל יום ב-3, ולהגיע מאוחר זה מטופש כי אני סתם אשב בבית לבד אז גם בלי הילד וגם אחזור מאוחר.

אז יוצא מצב שעכשיו פספסתי שעות עם הילד שלי וגם הורידו לי על זה מהמשכורת.

אני ממש עצבנית ולא מבינה בכלל את ההגיון שבזה. יש מישהו שאליו אני יכולה לפנות? אין מצב שזה החוק ואי אפשר לעשות מעל 8 שעות ושיורידו לי על זה.
מאיה
07/11/2017 14:44
מאיה 07/11/2017 14:44
שלום ,
צריכה בבקשה התייעצות בדיני עבודה..
עבדתי שנה כעובדת קבלן במקום מסויים ובחופשת הלידה הודיעו לי שאני לא חוזרת לשם.
הקבלן שלי הודיע לי שיחפש לי מקום אחר אבל במידה ולא הוא ישלם לי כשאחזור עבור 3 חודשים.
חוקי? אישה אחרי חופשת לידה לא אמורה לחזור לאותו מקום עבודה ? לאותו התפקיד?
מה אני עושה...
אלינור
07/11/2017 14:06
אלינור 07/11/2017 14:06
התפטרתי אחרי חופשת הלידה, עבדתי במקום העבודה הזה מיולי 2014 כשהחתימו אותי על הפנסיה חתמתי שאני מפרישה 7% מהשכר שלי ולא (5%).

עכשיו כשבדקתי את כל ההפקדות גיליתי שלאורך השנים הפקידו בחלק העובד 5% ולא 7%.

מה עושים עכשיו? למי פונים ומי אחראי על הטעות המנהלת חשבונות בחברה שעבדתי או חברת הביטוח?
פלד
07/11/2017 13:44
פלד 07/11/2017 13:44
שלום לכם

פוטרתי מעכשיו לעכשיו על ידי מנהל החברה, אחרי שעבדתי במקום בסך הכל שבועיים ימים. לא נערך שימוע. המנהל הזמין אותי אליו לחדר ואמר לי החלטתי לפטר אותך. אל תבוא מחר לעבודה. האם יש לי זכות להגיש תביעה בגלל הליך הפיטורים שלא היה תקין כי לא התקיים שימוע?
רויטל
07/11/2017 13:00
רויטל 07/11/2017 13:00
עובד שעשו לו שימוע פיטורים לא לפי החוק , כלומר לא אמרו לו מלפני השימוע את הסיבות בגללן הוא מפוטר אלא רק במהלך השימוע, יכול לתבוע את המעסיק ?
מה זה יכול לתת?
ובכלל מה הן סיבות "טובות מספיק" לפיטורים?
האם "אני לא יכול לשים על זה אצבע אבל אתה לא במגמת השתפרות" זה סיבה טובה מספיק?
עדן
07/11/2017 12:38
עדן 07/11/2017 12:38
ילדתי בן לפני 3 חודשים בדיוק.
עזבתי את מקום העבודה הקודם שלי חודש וחצי לפני הלידה (מעל שבוע 27 כך שאני יודעת שמגיע לי חופשת לידה).

עבדתי במקום פרטי והבוס התנכל אליי. וזה המשיך גם אחרי. עד היום היו חסרים לי כמה תלושים כדי להגיש לביטוח לאומי לחופשת לידה והוא לא רצה לשלוח לי. התעלם, חסם, דיבר לא יפה.

אחרי מאמצים רבים הצלחתי להגיע קצת גבוה והובטח לי שמחר אקבל את התלושים החסרים.

השאלה היא כזו:
יש אפשרות להגיש אחרי 3 חודשים? שכביכול ״נגמרת״ החופשת לידה? האם יש דרך כלשהי שהם יוכלו לשלם את זה? רטרו או ל3 חודשים הקרובים?

אשמח אם מישהי/ו יכולו לעזור...
פאבל
07/11/2017 10:16
פאבל 07/11/2017 10:16
שלום לכולם,
לפני כחודשיים עזבתי מקום עבודה אחרי כמעט 3 שנים (התפטרתי) והמנכ"ל מסרב לשחרר את דמי הפיצויים אותם הפקיד בקופה , יש לציין שקיבלתי במהלך עבודתי הפרשה של 6% לקרן הפיצויים ולא הייתי חתום על סעיף 14.
מבדיקה שערכתי עקב שינוי בחוק לפני מספר שנים ה 6% הראשונים מתוך ההפרשה שייכים לי בכל מקרה לא משנה סיבת/צורת הפסקת ההעסקה והמעסיק רק פטור מלהשלים לי את זה לפיצויים מלאים עקב זה שהתפטרתי.

אשמח לעזרה בנושא תודה
לימור
07/11/2017 10:15
לימור 07/11/2017 10:15
התפטרתי לפני כשבועיים ממקום עבודתי. ציינתי במכתב פיטורין שאני מתפטרת לצורך גידול הילדה כדי לקבל פיצויים מלאים.
העבודה שלי בעיקרון רחוקה יותר מ40 קמ מהבית והשעות היו רבות- 9 ויותר..
נגמרה לי חופשת הלידה לפני כמה ימים והבנתי שאני צריכה קודם ללכת ללשכת התעסוקה ואז לפנות לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה.
מה אני צריכה להגיש לביטוח לאומי כדי שיבטלו את 90 ימי ההמתנה? אני צריכה אישור מהמעסיק או טפסים שהוא צריך למלא? הרי זה סותר שהתפטרתי לצורך גידול הילדה ואז אבקש שירשום לי אישור שהשעות רבות והמשרד רחוק.
האם אוכל לרשום מכתב ממני+מכתב סיום העסקה שבו מצויין כתובת המשרד?
*מציינת שהייתי בשמירת הריון לכן יש לביטוח לאומי את כל המידע על המשכורות שלי
מ.ד
07/11/2017 10:13
מ.ד 07/11/2017 10:13
היי.. צריכה עצה מקצועית..אז קצת רקע:
אני עובדת במשרד פרסום קטן קצת יותר מ4 שנים. המשרד התחיל ב2 אנשים המנהל ואני (מאז גדל מעט אבל אני עדיין המעצבת היחידה) שעות העבודה שלי התחילו ב9 עד 6. עד ש.. ילדתי את הבכורה ואז סוכם בעל פה מול המנהל שלי שאעבוד 8 עד 4 כדי שאוכל לאסוף אותה מהגן. בדיוק שמלאה לקטנה שנה, נכנסתי להריון שני.. כך שיצא שבמשך שנתיים וחצי היה ברור לכולם שאני עובדת 8 עד 4. בגלל שכביכול הורדתי משרה הרגשתי ממש בסדר עם זה שלא קיבלתי העלאה במשך כל ה4 שנים שאני שם (למרות שהובטח לי העלאה בשנה הראשונה) עד שהגיע מנהל נוסף מעליי (במהלך חופשת הלידה השנייה) אז המנהל הקודם לקח את תפקיד הבעלים, והחדש הפך למנכ"ל. והוא העלה את עניין ה- "משרת אם היא רק עד שהילד בן שנה". אמר לי שנצטרך לדבר על השלמת השעות. אני מניחה שהוא מתכוון לימי שישי. השאלה שלי היא כזו.. האם יש משהו שעומד לצידי כדי שאוכל למנוע ממנו לעשות צעדים כאלו ולשנות את השעות שעבדתי במהלך השנתיים וחצי האחרונות? ממש לא בא לי ליפול למלכודת ה- הגיע מנהל חדש והוא ידפוק אותך...
יוני
07/11/2017 10:09
יוני 07/11/2017 10:09
לפני שנה וקצת פוטרתי לאחר חצי שנה של עבודה.

המנהל לא שילם לי את ימי החופש שלי, מה שצריך לעשות כשמפטרים עובד (?)
במשך חודשים ארוכים חפרתי לו והוא כל הזמן אמר שישלם לי את ה 600 שקל האלה, ועדיין אין אגורה ממנו.

אני רוצה לתבוע אותו, רציתי לדעת מה הסכום שעליו כדאי לי לתבוע ואיך כל התהליך הזה עובד
אוטסנת
07/11/2017 10:08
אוטסנת 07/11/2017 10:08
(אל תספרו לי שיש חובת הפרשה של המעסיק. את זה אני יודעת כבר...)

מעסיק שלא הפריש בזמן פנסיה והשתלמות. כלומר בתלוש הכל הופיע כולל החלק של העובד אבל בפועל הקופות נשארו ריקות.

לאחר התפטרות הכספים עברו ברובם.

האם תביעה על עיכוב התשלום לקופות, שגרר מן הסתם הפסד רווחים, יעמוד במבחן בית משפט? האם יש משהו מקובל בעניין זה בבתי המשפט, כלומר איזשהו פיצוי מקובל? או שאם הכספים בסופו של דבר עברו, יגיד בית המשפט שאין קייס לפיצוי נוסף?

במידה וכן, האם תמליצו ללכת לתביעות קטנות או עם עו"ד?
צליל
07/11/2017 09:20
צליל 07/11/2017 09:20
מראיין: תודה שבאת..
קבלתי את קורות החיים שלך מאוד התרשמתי נראה שיש לך ניסיון בתחום והישגים .
בת כמה את?

אני: תודה רבה , אני בת 25

מראיין : מצויין אני אוהב צעירים חרוצים עם שאיפות.
את גם מאוד ייצוגית ונעימה .
איך האנגלית שלך?...

אני: אנגלית מצויינת .. עיקר העבודה שלי היא בשפה האנגלית.

מראיין: מעולה אז בקצרה על המשרה...
נראה לך רלוונטי ? אני מאמין שתשתלבי ...

אני : כן מצויין

מראיין : מה הזמינות שלך לתחילת עבודה ?

אני : בגדול תוך שבועיים אולי אפילו לפניי .

מראיין : מצויין (חיוך מאוזן לאוזן )
אני רק מקווה שנסכים על נושא השכר ונתקדם משם ..
-פירוט השכר

אני: מסכימה מחייכת

מראיין : יופי מצוין אז בואי אעשה לך סיור קליל שתכירי ..
(מטיילים במשרד)
שאלה קטנה כי לא ראיתי שציינת בקורות חיים .... מה מצבך המשפחתי

אני : נשואה +1

מראיין ? יש לך ילדים קטנים ? בת כמה ? (נכנס ללחץ)

אני : כן שנתיים וחצי

מראיין : ואוו איזה יופי טוב אנחנו נחזור אליך במידה ויהיה רלוונטי ....
עד מתי ההפליה הזו נגד אמהות?
שגית ב.
07/11/2017 09:11
שגית ב. 07/11/2017 09:11
עבדתי 10 שנים בחברה ואחר כך התפטרתי כדי להיות עם הילדה שלי בבית... כשהגיע הזמן לשים את הילדה בגן מצאתי עבודה מהבית ובו בזמן גילתי שאני בהריון סיפרתי לו למען ההגינות ותגובתו הייתה אוקי... אין לנו חוזה.... כל מה שיש לי זה דף שאומר שהמשכורת שלי 5000 ושאני עובדת 5 ימים בשבוע. אחרי חודשיים היה לו בעיה אישית ואמר לי שאין לו מספיק כסף לשלם לי על העבודה... ומה שהוא רוצה זה להוריד לי את המשכורת ל-3000 אם אותן שעות עבודה... לא הסכמתי ואמרתי לו שאני לא מוכנה לסכום הזה ומה שאני מוכנה זה להוריד יום בשבוע וככה שהמשכורת תרד בהתאם... הוא הסכים... וכל הסכם הזה נעשה טלפונית ומה שקרה בפועל זה שהוא משלם לי את הסכום 3000 פניתי אליו לקבל תשובות וטוען שפעם ראשונה הוא שומע את הצעתי ושהוא יבדוק ומאז קיבלתי התעלמות מוחלטת התחושה שהוא רוצה לגרום לי להתפטר.... יש לי ותק של חצי שנה ושאלתי היא ככה האם יש לי עילה לתביעה לגבי הלנת שכר? אני רוצה להתפטר כי אני לא יכולה להמשיך לעבוד במצב הזה והאם מגיע לי דמי לידה או שאני מאבדת את הזכויות? אודה לעזרתך מצטערת על אורך המכתב יום נפל
אנונימית
07/11/2017 09:09
אנונימית 07/11/2017 09:09
שלום,

אשמח לעזרה.

אני עובדת מהבית בניהול משרד.

מענה טלפוני, תאום פגישות, שליחת מיילים וכו׳.
אני זמינה ללקוחות כ8 שעות ביום.

המשכורת שלי היא פר שיחה, למרות שממזמן אני כבר לא עובדת רק על שיחות.

היום גיליתי בתלוש השכר שלי שבשנה ו4 חודשים שאני עובדת, אני מחושבת כעובדת שעה ביום בלבד מה שפוגע בי בתנאים הסוציאלים.

הבוסית שלי לא מוכנה לרשום אותי כ60% משרה מאחר וזה אומר שמשלמת לי מתחת לשכר המינימום והיא רוצה להמיר את כמות השיחות תחת נוסחה לשעות (3 שיחות לשעה).

כך שיוצא שיש חודשים שאני אחשב 30% משרה ואפילו פחות ויש חודשים שאחשב כ50% שיחה.

בעצם זה ישתנה פר חודש.

אני מזכירה שזמינה ללקוחות 8 שעות מלאות ביום.
האם זה חוקי? מה ניתן לעשות?

תודה
טלי
07/11/2017 09:08
טלי 07/11/2017 09:08
נתבקשתי על ידי המעביד ללכת ללמוד הנהח"ש על ידי המעביד על מנת להתאים כישורי לצרכים המערכת. בעת הבקשה הייתה לי תינוקת בת 5 חודשים ולכן בחרתי ללמוד באופן אינטרנטי מהבית בשעות הערב, המעביד מימן את הקורס. אני לומדת פעמיים בשבוע 4 שעות כל פעם ומקדיש עוד כמה שעות להכנת שיעורי בית לקורס. כל זה נעשה כאמור בשעות אחרהצ והערב. הקורס נמשך שנה. האם אני אמורה לקבל שכר בגין הלימוד בשעות הנ"ל?

תודה לתשובתכם
שרון
07/11/2017 09:06
שרון 07/11/2017 09:06
שלום,

מעסיקה אשר שכחה להקים פנסיה לעובדת.

לאחר 3 שנים גילו את הטעות והתחילו בתשלומי פנסיה.
כרגע, יש דרישה של לפנסיה רטרואקטיבית של 3 שנים לפי החוק אך זה דורש מהעובדת לשלם גם היא סכום אשר איננה יכולה לשאת בו.

מי אחראי לשלם את הסכום המלא בעצם?

האם יש פתרון חוקי לנושא בו העובדת לא תדרש לשלם את הסכום ובעצם "להענש" בשלושה חודשי משכורת (החוב של העובדת בלבד שווה לשלושה חודשי משכורת)?

כרגע שתיהן עוד לא הפרישו כלום מהחוב.
רועי
07/11/2017 09:00
רועי 07/11/2017 09:00
שאלה בקשר ללשכת תעסוקה.

אני מובטל כ4 חודשים ולומד בנתיים נהיגת רכב ציבורי, עם התחייבות למקום המלמד למשך 3 שנים. נשלחתי על ידי לשכת התעסוקה למספר עבודות, כאשר בכל ראיון עבודה גיליתי בתום לב את העובדה שכשאסיים את הלימודים אתחיל לעבוד באותו מקום ולכן העבודה היא זמנית. גילוי זה גרם למקומות העבודה לא לרצות לקבל אותי.

- חשוב לציין שלא סירבתי לאף עבודה.

לשכת התעסוקה החליטה להפסיק את דמי ההאבטלה עקב "סירוב" שלי למקומות העבודה המוצעים, בטענה שלימודים זו לא סיבה לא לקבל עבודה.

האם יש סיכוי לערעור?
מה ניתן עוד לעשות?
קרן
07/11/2017 08:59
קרן 07/11/2017 08:59
האם המעסיק יכול לדרוש ממני לחתום על הרשאה לחיוב חשבון הבנק שלי, כדי שיוכל לגבות ממני כספים שלדעתו מגיעים לו ממני?

כבר חתמתי, אך אם הייתי מסרבת, מה המעסיק יכול לעשות חוקית?

השאלה היא כללית יותר, אך המקרה ספציפית:
אני בחל"ד, המעסיק טוען שהוא עדיין חייב להפריש עבורי לפנסיה, ולכן ביקש הרשאה לחיוב כדי לגבות ממני את "חלק העובד" בהפרשות.

כמו כן, בימים רגילים משולמות עבורי הוצאות פלאפון וכדומה, ובחופשת לידה המעסיק לא מוכן לשלם זאת עבורי ולכן רוצה יכולת לחייב את חשבוני בסכומים שהוא ישלם לחברת הסלולר.

ונקודה להמשך - בפועל, המעסיק השתמש בהרשאה זאת כדי לחייב את חשבוני גם באלפי שקלים שהוא טען ששולמו לי בטעות מתחילת השנה ללא הודעה מראש שסכומים אילו הולכים לרדת מחשבוני (הערה: המעסיק טועה ויש לנו מחלוקת על זה). הוא כמובן טען שנשלחו אלי בדואר התראות שאחויב בסכום זה (הדואר לא הגיע אלי... ואני לא במשרד כבר כמה חודשים), האם זה חוקי?

תודה למשיבים.
שרית
06/11/2017 20:00
שרית 06/11/2017 20:00
שלום אני עובדת בחברה מזה כשמונה שנים.
החברה בה אני עובדת היא חברה בת עם ח.פ שונה משל חברת האם. היום אני נמצאת בחודש שביעי להריוני, המעסיק שלי מטעם חברת האם עשה עם העובדים שיחה בה הוא מבהיר כי חברת הבת נטמעת בחברת האם בינואר 2018 . וכל העובדים ממשיכים עם הוותק ועם אותן משכורות על אף שה ח.פ של חברת הבת נסגר. והוא מבחינתו לא מחויב לתת פיצויי פיטורין.
רציתי לדעת מהם זכותיי כאישה בהריון שקורה מצב כזה והאם אני מקבלת את מלוא הזכויות שמגיעות לי לאחר הלידה..וכמו כן האם מגיעים לי פיצויי פיטורין.
תודה מראש!
עורך דין
07/11/2017 08:54
עורך דין 07/11/2017 08:54
שלום שרית

על פניו ולפי מה שעולה מהניתונים שהבאת בשאלתך, אין ולא יהיה כל שינוי במעמד ו/או בזכויות שלך. הוותק והזכויות שלך נשמרות למרות שינוי פרטי החברה שמעסיקה אותך. למען הסדר הטוב, מומלץ לקבל מהמעסיק את הדברים שאמר בעל פה - גם בכתב.

בהצלחה בהריון ובכלל
דניאל
06/11/2017 20:40
דניאל 06/11/2017 20:40
אם אני עובדת בסניף של רשת בתי קפה, ולא חתמתי חוזה (אני מקבלת שכר במזומן מדי שבוע) אבל יש לי הוכחות שעבדתי (קבלות, נתונים במחשב של המעביד, צילומי אבטחה) ולא קיבלתי את השכר של השבוע שעבר וכשהגעתי למשמרת השבוע הוא לא נתן לי לעלות למשמרת ולא הודיע לי מראש שאני לא עובדת ושהוא לא יתן לי לעבוד, מה אני אמורה לעשות?
עורך דין
07/11/2017 08:52
עורך דין 07/11/2017 08:52
שלום דניאל

עליך לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה. כמו כן, פיטורים ללא שימוע מקימים לך עילה לתביעת פיצויי מהמעסיק.

בהצלחה
גלית
06/11/2017 20:44
גלית 06/11/2017 20:44
היי, יש לנו עוזרת בית חדשה ואני רוצה להתחיל לשלם לה את כל הזכויות.

ביטוח לאומי - קראתי שאני אמורה לשלם 5% והיא 2.5%. האם זה נכון? כי היא לא מוכנה לשלם את חלקה.
הפרשות לפנסיה ופיצויים - היא רוצה שאני אפריש, ללא החלק שלה. האם זה חוקי?

חופשה - קראתי שלפי החוק עלי לתת לה ימי חופשה (יחסית ל% משרה) ולא לשלם לה בכסף פעם בשנה. האם זה נכון?

היא כבר זרקה לי כדרך אגב שתבעה בעבר משפחה שעבדה אצלם, כך שאני לא רוצה להסתבך איתה ...

תודה!
עורך דין
07/11/2017 08:51
עורך דין 07/11/2017 08:51
שלום גלית

אני רק יכול להמליץ לך לפעול בהתאם להוראות החוק ומבלי לקחת בחשבון את בקשתה הלא חוקית של העובדת. אולי שווה לשקול האם להעסיק אותה בכלל, שכן זה יכול להיות פתח לצרות. העובדת אינה זכאית להחליט אם וכמה כספים להפריש לביטוח הלאומי. יש חוק ברור בנושא.

בהצלחה
תהילה
06/11/2017 20:48
תהילה 06/11/2017 20:48
ערב טוב
היום הבוסית שלי באה אליי ואמרה לי שטביעת האצבע שלי לא נקליטה.עד עכשיו היה לי כרטיס עובד בשבוע אחרון הם שינו את זה והחליט שזה יהיה טביעת אצבע
אז ככה הבוסית שלי יודעת שאני מגיע מרבע לשבעה בבוקר עד 4 וחצי לפעמיים עד חמש אפילו רבע שעה אחרי 5
הבוסית שלי החליטה שהיא הולכת מ7 עד 4 וחצי
ועשיתי שעות אני יודעת שאני מפסידה כסף פה
מה ניתן לעשות
תודה
עורך דין
07/11/2017 08:50
עורך דין 07/11/2017 08:50
שלום תהילה

שעון נוכחות ביומטרי או כרטיס עבודה ידני, זה לא באמת משנה... מה שחשוב הוא שעל המעסיק לשלם לך על כל שעות העבודה שלך בפועל ולא לפי הערכות. אם את חשה כי לא כך הדבר, פני אל המעסיק בכתב ובקשי לקבל את הפרשי השכר שמגיעים לך.

בהצלחה
יעל
06/11/2017 20:49
יעל 06/11/2017 20:49
טוב אז ככה.. התקבלתי לעבוד בחברה מסוימת. על מנת להתקבל לעבודה הייתי צריכה לעבור 5 שלבים שאחד מהם היה לסוע לתל אביב לאודישן ואני גרה ממש לא באיזור. אחרי שעברתי את כל השלבים אישרו את העבודה שלי, והתפטרתי ממקום העבודה שהיה לי עד אז.

עכשיו אחרי שבועיים בחברה המנהלת מעדכנת אותי כי קצצו משרה וככל הנראה שאפוטר.

האם זה חוקי לעשות דבר כזה עוד אחרי שהתפטרתי ממקום עבודה אחר?
עורך דין
07/11/2017 08:48
עורך דין 07/11/2017 08:48
שלום יעל

עם כל הצער הכרוך בכך, זכותו של המעסיק להחליט לפטר אותך גם אחרי שבועיים במקום עבודה חדש.

בהצלחה
מאיר
06/11/2017 20:49
מאיר 06/11/2017 20:49
במשך כ-3 שנים המעסיק שלי ואני מפרישים לקופת פנסיה בחברה מסויימת ,מאז ועד היום לא קיבלתי מסמך המעיד שיש לי קופת פנסיה באותה חברה וגם לפני כחצי שנה המעסיק החליף סוכן וזה בא מצוייד במחשב ומילאנו ביחד את כל הפרטים ושוב מאז ועד היום לא קיבלתי כל מסמך שיש לי באותה חברה קופת פנסיה
כששאלתי נציג של אותה חברה נעיניתי שכלל לא נפתח תיק לפי ת.ז שלי וכי הכספים נמצאים בחברה אבל לא בתיק הפנסיה שלי

האם ניתן לתבוע את אותה חברה על זה שבמשך 3 שנים לקחה כספים אך לא פתחה תיק מסודר על שמי ?
עורך דין
07/11/2017 08:47
עורך דין 07/11/2017 08:47
שלום מאיר

בהחלט ואף רצוי לעשות זאת! אי הפרשת כספים לפנסיה במשך 3 שנים מהווה עבורה פלילית מעבר לפגיעה הכלכלית בזכויות שלך. מומלץ בהחלט לפנות אל עורך דין המתמחה בדיני עבודה ומשם לגשת לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה נגד המעסיק ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה