ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
טלמור
03/01/2018 22:11
טלמור 03/01/2018 22:11
היי ילדתי לפני תשע וחצי חודשים וחזרתי לפני שלושה וחצי חודשים לחברה בה אני עובדת כשנה וחצי.
יש לי הסכם חתום עם החברה לתפקיד מסויים אבל כאשר גילו שאני בהריון העבירו אותי לתפקיד אחר מבלי לעשות איתי חוזה חדש וכשחזרתי החזירו אותי לתפקיד האחרון לתקופה של חודשיים והכניסו לי מחליפה כאשר דיברתי עם מנהלי החברה הסבירו שיש בעיה עם שעות העבודה שלי כייון שביקשתי להשאר עם השעות של תקופת שעת ההנקה ומשכו אותי עם כל מיני סיפורים במשך שבועיים אחרי שבועיים הציעו למ תפקיד הזוי שלא מתאים לכישורי ולא למקצועי וכמובן שסירבתי ואמרו לי שאם זה ככה הם מפטרים אותי אבל ביקשו שהשאר תקופה של חודש לעזור בחברה כי זו תקופה לחוצה והסבירו שהשעות שלי בתקופה זו יהיו גמישות לפי יכולתי ואני כי רציתי לסיים יפה הסכמתי.
היום לאחר שלושה שבועות אמרו לי שלא מוכנים לתת לי מכתב פיטורים כיוון שאני זו שמתפטרת ומרע אץ התנעים בגלל שאני לא עובדת בשעות לפי החוזה שלי מולם ושיש להם הוחכות כיוון שלא עבדץי בשעות האלו בתקופה הזו.
מזכירה החוזה עליו אני חתומה בכלל קשור לתפקיד אחר ולכן גם השעות.
מה אני צריכה לעשות ? האם זה באמת נחשב שאני מרע את התנאים למרות שהחוזה עליו אני חתומה בכלל לתפקיד אחר שבו אני לא עוסקת עוד לפני הלידה?

תודה מראש לעונים
פיטורים 03/01/2018
גילה
03/01/2018 19:10
גילה 03/01/2018 19:10
אני עובדת שנה וקצת במקום העבודה, ומפטרים אותי גי רוצים לשנות לי את שעות העבודה, במהלך השנה עבדתי משמרות בוקר בלבד ועכשיו מבקשים לעבוד ממני קבוע בערב, אין לי חוזה חתום, האם זה נחשב להרעת תנאים? ׳תודה מראש
אסנת
03/01/2018 16:58
אסנת 03/01/2018 16:58
אני עבדתי כמטפלת לתינוקת במשפחה
כ8 חודשים ושבוע
ביקשתי יום חופש ואז המעבידה שלי צעקה עלי
ואמרה לי שהיא לא לקחה מטפלת על מנת לתת לה ימי חופש
וזה שהייתי חולה זה הימי חופש שלי
(היא לא ניכתה לי מהשכר)
והיא אמרה היא יכולה לפטר אותי בלי לשלם לי
פיצויים ואם אני לא יגיע לעבוד אפוטר
הודעתי שאני לא יגיע החל מאותו הרגע
והתשובה שקיבלתי היתה עוד יותר טוב
כרגע היא מסרבת לשלם לי על השבוע שבו עבדתי
ומסרבת לתת לי אישור ששולמו עלי ביטוח לאומי
השאלה שלי אם מגיע לי השכר עבדתי עד ה9 בדצמבר כולל ואיך אני יכולה לבדוק ששולם עלי ביטוח לאומי
אושרה
03/01/2018 16:54
אושרה 03/01/2018 16:54
שלום לכם

בעלי עובד בחברה פרטית בעיר ירושלים. יש בחברה 8 עובדים. 3 עובדים לא קיבלו משכורת של חודש נובמבר עד היום. בעלי אחד מהם. עכשיו ה-3 לינואר. עוד מעט מקבלים משכורת דצמבר. מה אפשר לעשות שהמעסיק לא משלם משכורת ולא רוצים להתפטר? אילו כלים יש לעובד שהמעסיק שלו מתנהג ככה?
מיכאל
03/01/2018 15:31
מיכאל 03/01/2018 15:31
אם שכיר עובד באותו המקום כשנתיים וחצי וכל פעם מחדש מגיש את האישור מילואים למעסיק שלו וכל פעם מחדש המעסיק טוען שהעובד צריך להגיש את זה לביטוח לאומי ולאחר הרבה ויכוחים מיותרים הוא מקבל את הכסף דרכו כ3 חודשים באיחור. כמו כן הוא טוען שזו פריבילגיה שהעובד מקבל את הכסף של המילואים דרכו ולא דרך ביטוח לאומי. מה החוק אומר לגבי תשלום תגמול מילואים? האם באחריות המעסיק לשלם או על העובד לטפל מול ביטוח לאומי?

בנוסף, רציתי לדעת איך עובד התשלום על ימי מילואים שעשה? וגם מתי צריך להתבצע התשלום על ימי המילואים? באותו החודש או כאשר המעביד מקבל את הכסף מביטוח לאומי?

תודה מראש
מאור
03/01/2018 15:29
מאור 03/01/2018 15:29
התייעצות לגבי דיני עבודה. עבדתי בעבר בחברת סיור ששומרת על בתים פרטים ועסקים. רוב העבודה הייתה בניידת סיור.

נתחיל בכך שבמשמרות לילה הם היו משלמים לפי התעריף 27 לשעה אז ואין נוספות משעה שביעית לפי חוק. שנית חניה בכחול לבן. לחברה לא היה פנגו או אישורי חנייה אז הייתי צריך לשלם מאצלי על חנייה קרה ששילמתי כמה פעמים.

שלישית בחברה היה חוזה התחייבות לחצי שנה למרות שהחברה לא העבירה אותנו בקורס מיוחד, ושעזבתי הורידו לי על זה 1000 שקל.

האם יש פה עילה לתביעה?
גל
03/01/2018 15:28
גל 03/01/2018 15:28
אני עובד בחברה כ5 חודשים. קיבלתי זימון לשימוע לפני פיטורים בטענה שיש צמצום של התקן שלי.

בדיוק יום אחרי שקיבלתי את הזימון לשימוע קיבלתי גם צו מילואים. נתתי אותם לבוס שלי דבר ראשון.

לפי מה שאני יודע אסור לפטר עובד לפי מילואים, חבר אמר לי שבגלל שאני רק 5 חודשים בחברה החוק לא חל עלי. האם זה נכון?
תודה
א.ב
03/01/2018 15:23
א.ב 03/01/2018 15:23
עובדת בסוכנות ביטוח כמעט 3 שנים 5 ימים בשבוע החודש היה לי 5 ימי מחלה היום הראשון ללא תשלום השני והשלישי 50% רבעי וחמישי מלא ..בסה"כ 2 ימים ללא תשלום ו3 ימים תשלום ..
את 2 הימים הוא חישב לפי השכר שלי חלקי 21 ימים בחודש ואת 3 הימים שאמור לשלם לי חילק את השכר לפי 31 ימים שזה פחות בחישוב כשזה חלקי 31 ימים ..
האם זה חוקי מה שהוא עושה!?
תודה
סיון
03/01/2018 15:23
סיון 03/01/2018 15:23
היי. אני גרה בירושלים ובמהלך חיפוש עבודה חזרו אלי ממספר מקומות. הסניפים אליהם אני רלוונטית הם סניפים בעיר המגורים שלי, אולם הראיונות בחלק מהמקרים מתבצעים בעיר אחרת. האם יש חוק בנושא לגבי הנסיעות? המיקום בו נערך הראיון? האם הגיוני לבקש ממני לנסוע לראיון בכל מיני ערים שונות למרות שהסניף הרלוונטי הוא בירושלים?
מתן
03/01/2018 15:21
מתן 03/01/2018 15:21
שלום לכולם, האם אפשר לחייב עובד בסכום נזק שנגרם לרכב עבודה בזמן ביצוע העבודה? (העובד חתם על חוזה, שהוא אחראי על הנזקים לרכב במידה והוא גרם לכך, כלומר הכסף שהחברה אמורה להוציא כנגד הנזק).
גם אם הנזק עולה על גובה המשכורת של העובד?
(הנזק אינו נגרם בכוונה)

תודה מראש.
אושרית
03/01/2018 15:21
אושרית 03/01/2018 15:21
חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה של כ21 שבועות. נאמר לי שבגלל שלא היה לי ותק של שנה כשילדתי, אני זכאית לשעת הנקה רק לחודשיים וחצי (4 חודשים פחות ה6 שבועות שהארכתי מעבר ל15). מצד שני, הארכתי ברבע מהותק שהיה לי (שזה מה שאני יודעת שכן מגיע לי על פי חוק).

בהתחשב בזה שאכן בזמן שילדתי לא היה לי ותק של שנה, האם 4 החודשים נספרים מהרגע שחזרתי או מתום ה-15 שבועות? במידה ומהרגע שחזרתי, האם יש איזשהו קישור שאוכל להראות בעבודה?
תודה
שני
03/01/2018 12:00
שני 03/01/2018 12:00
אני מעסיקה עוזרת כבר שנה, פעם בשבועיים ל3 שעות.
כלומר, כל שבוע היא כאילו עובדת אצלי כאילו 1.5 שעה.
היא טוענת שאני צריכה לשלם לה עבור ימי חופשה.
כמה ימי חופשה מגיע לה? איך מחשבים את זה?
יום עבודה שלה הוא 150 ש"ח.
האם מגיע לה פיצוי כספי?
יגאל
03/01/2018 10:29
יגאל 03/01/2018 10:29
שלום. אני נהג מערבל בטון שבכל בוקר מגיע לתחנה מסודרת.
הרבה פעמים בשבוע יוצא לי לעבוד יותר משמונה שעות ביום אבל אני לא מדפיס כרטיס כשאני מגיע לעבודה ולא כשמסיים.
בכל סוף חודש אני ממלא טופס עם שעות עבודה ומגיש.
אני רוצה לציין שמנהל לא חותם על הטופס הנ"ל.
גם שאני עובד יותר משמונה שעות ביום אני מקבל תשלום רק על שמונה שעות. הייתי רוצה לדעת האם יש חוק שמחייב אותי להעביר כרטיס שעות עבודה. (כי אני מגיע בכל בוקר לתחנה מסודרת שיש שעון נוכחות.) תודה.
סטלה
03/01/2018 09:22
סטלה 03/01/2018 09:22
היי,

עבדתי שנה במקום עבודה ויצאתי לחופשת לידה, מראש אמרתי שאני יוצאת. לפחות לחצי שנה, במהלך הזמן הזה החלטתי אחרי שלושה וחצי חודשים שאני נשארת עם הילדה שלי ומגדלת אותה בבית לפחות עד גיל שנה, הגשתי מכתב למעסיק שאני עוזבת למען גידול הילדה. ביקשתי שיעשו גמר חשבון ואכן קרה, קיבלתי הפרשי דמי הבראה וזהו.

מהיום שהתחלתי לעבוד ועד שעזבתי עברה שנה וארבע וחצי חודשים.

כאשר פניתי למעסיק לשאול לגבי הפיצויים, טען שאקבל אותם בהקדם, עבר מאז חודשיים.

האם יש מה לעושת בנידון?

האם הוא עובר על איזושהי עבירה?

אשמח אם תייעצו לי או תתנו לי פתרון.

תודה לכל מי שיעזור
נעמי
03/01/2018 09:14
נעמי 03/01/2018 09:14
שלום, אני אשמח לקבל עזרה לגבי חוקי עבודה.
אני שכירה בחברה ישראלית שיושבת בירושלים - עבודה מהבית. אני עולה חדשה (6 שנים בארץ) אז סליחה מראש אם העברית לא תקינה.

בגדול, לפי החוזה שלי, יש לי עבודה של 43 שעות בשבוע אבל מחליטים יום יומי אם נותנים לי עבודה (זאת אומרת שאני צריכה להיות פנויה 43 שעות אבל לא בטוח לקבל עבודה/לקבל משכות). מעל זה, אני גם צריכה להיות פנויה בטלפון שלי כדי לקבל עבודות חדשות לאותו רגע. אם אין עבודה, אין משכורת כמובן... כמו שאני הייתי פרילנסרית...

בפברואר יהיו לי שנתיים בחברה אבל ההתנהגות הזאת היא חדשה: עד לפני שנה, עשיתי מינימום 43 שעות בשבוע כל הזמן (ואפילו הרבה פעמים 50 אבל היה כתוב מהתחלה בחוזה שהחברה לא מתחייבת לכמות שעתית).עכשיו, כדי גם לקצר את הזמן עבודה שלי, לוקחים ממני כמה תפקידים ואומרים לי שיתקשרו עליי אם הם לא יכולים להסתדר לבד...

קשה לי להמין שדבר כזה יכול להיות חוקי כי אני יכולה להיות פיתאום בלי עבודה בכלל בלי שיהיה צורך לחברה לפתך אותי (זאת אומרת בלי לשלם לי פיצויים). כבר דיברתי עם הכוח אדם שענתה שזה בחוזה בינינו ואם לא מתאים לי אני יכולה להתפתך.

המשכורת שלי בסכנה ואני כבר לא יודעת מה לעשות כי השינוי הדרסטי הזה התחיל כשחזרתי מחופשת לידה (אין קשר כי השינוי לכל העבדים) אבל המצב הקלקלי שלי יורד בדיוק שאני צריכה שהכל בסדר.

אם ברור מספיק, מישהו יכול להיד לי כמה זה חוקי/לא חוקי ומה אני יכולה לעשות?

תודה רבה!
יהודית
03/01/2018 09:13
יהודית 03/01/2018 09:13
בוקר טוב:)

האם מותר למעסיק אחרי שנים שאני עובדת 8 שעות ביום להגיד לי שמהיום אני עובדת 4 שעות ביום או שאני מוכנה לקחת על עצמי עוד אחריות בעבודה ועוד דברים לעשות בשביל שיהיה לי 8 שעות ז"א שהכפילו לי את הכמות העבודה?

מאז שאני שם (7 שנים) אינלנו שום חוזה עבודה מה תפקידי שעות עבודה וכו.

מה אני יכולה לעשות בשביל שלא ינצלו אותי שם ככה?

פשוט הלחץ ניהיה נוראי והעבודה לא ניגמרת.
וולהוריד ל 4 זה חצי משכורת שזה לא משו.

תודה רבה לכם ויום מושלם.
שירן
02/01/2018 21:24
שירן 02/01/2018 21:24
שאלה דחופה וכמובן שבהמשך אצטרך עורך דין ! יש בבעלותי חנות נוחות
העסקתי עובד במשך שבועיים ,
במהלך השבועיים הללו הוא גנב ממני,
הוא היה מוכר לאנשים קרח בחוץ ומנגלים וכו שלא רואים במצלמות ומכניס את הכסף לכיס אבל לא רואים במצלמות בבירור את הכנסת הכסף תכיס רואים שהוא מוציא מוצרים אבל בפועל אין הקלדול בקופה.
העובד הגיע אלי ב9 לחודש לקחת משכורת ולשיחה
בשיחה הסברתי לו שתפסתי אותו לא מעביר דברים בקופה להערכתי על סך 4000 שקל ויותר....
העובד בשיחה היה מבוהל אמר לי תשאירי אצלך את המשכורת (על סך 800 שקל) וקחי בנתיים את הטלפון שלי ועוד כמה ימים אתקשר ונסגור את הסיפור.
מאז הוא לא רוצה לשלם ולא עונה לטלפון ועוד מבקש ממני את המשכורת לאחר שהוא בעצמו אמר להשאיר אותה .

מה לעשות?

איך מתחילים....מיותר לציין שישבתי שעות! על המצלמות
שיר
02/01/2018 21:16
שיר 02/01/2018 21:16
שלום,
התייעצות בדיני עבודה:
אני עובדת בארגון כחצי שנה.
עד עכשיו היה לי מקום חניה בחניון בחינם, חופשי וללא הגבלה כלשהיא. היום הארגון הוציא הודעה שהחניה היא על בסיס מקום פנוי ומוגבלת.(ההודעה יצאה עקב גיוס של אנשים בכירים ממני שמתועדפים בהטבת חנייה) . סיכויים גבוהים שמעכשיו לא יהיה לי ולעוד עובדים חניה ונצטרך לחנות בחניונים חיצונים בתשלום.
חשוב לציין שלא מוזכר בחוזה ההעסקה שלנו עניין החניה, זהו נוהג ארגוני שהשתנה.
האם מדובר בהרעת תנאים? האם סביר לדרוש החזר כספי על חניונים?
דנה
02/01/2018 18:27
דנה 02/01/2018 18:27
יש לי הסכם עם המעביד שהשכר שלי נטו 7000 יצאתי לחופשת לידה ...חזרתי ..היא הפרישה רק את החלק שלה ...היא רוצה להוריד את החלק שלי עבור ה3 חודשים....אבל אף פעם לא שילמתי כי המשכורת היה בנטו הכל מגולם ...למה עכשיו אני צריכה לשלם
אליסה
02/01/2018 17:14
אליסה 02/01/2018 17:14
אודה על עזרתם,
אם נהוג במקום עבודתי לקבל צ'ק עבור ה-15 לחודש (לעיתים רחוקות הצ'ק הוא ל-16 או 18) וזה ככה עבור כל העובדים מתחילת ההעסקתי.
האם יש פה עילה לתביעה על הלנת שכר?
אנונימי
02/01/2018 13:50
אנונימי 02/01/2018 13:50
אני עובדת בחברה ממשלתית, בה זכאות היא 100% מיום הראשון של מחלה. מקבלת משכורת חודשית 100% אך לפי השעה. שאלתי - אם יש לי 2 אישורי מחלה נפרדים . אחד מיום רביעי עד יום חמישי ושני מראשון עד חמישי (ללא שישי שבת). האם אמורים להורים לי 7 ימי מחלה ללא שישי שבת או שמורידים גם שישי שבת. ? תודה מראש
אפרת
02/01/2018 13:14
אפרת 02/01/2018 13:14
שלום, עקב קליטתי בעבודה חדשה ציבורית מבקשים ממני היפוי כוח על התיק הרפואי שלי דרך רופא תעסוקתי. בנוסף עלי למלא שאלון שבו שואלים האם עברתי אישפוזים ב-10 שנים האחרונות. אישית עברתי אישפוז פסיכיאטרי שהוא לא רשום בתיק הרפואי שלי מפני חיסיון רפואי. האם חובה עלי לדווח על המקרה הזה? מחתימים אותי על טופס שאני דוברת אמת. אך מרגיש לי לא נכון לדווח על משהו אישי.
אורטל
02/01/2018 11:29
אורטל 02/01/2018 11:29
אני עובדת כיום בגן פרטי וכמזה שנה.

בספטמבר האחרון הובא לידיעתנו כי מתווספת שותפה חדשה לגן, דבר אשר הסתבר כלא נכון. הגן נמכר.
כמו כן נאמר לנו כי הוותק שלנו לא יפגע. אך לצערי,
לא קיבלתי מכתב על זה שאני כביכול מתחילה מחדש או מפוטרת.

הדברים נעשו במרמה ושקרים תוך ניצול תמימותנו כעובדות מסורות אשר שמות מבטחינו במקום עבודתינו.
עד למכירת הגן הותק שלי היה 8 חודשים 1.1.18 אני בדיוק שנה בגן. השאלה שלי היא מה באפשרותי לעשות והכיצד עליי לפעול על מנת להגן על זכויותיי?
אסתר
02/01/2018 10:24
אסתר 02/01/2018 10:24
עזרתכם בבקשה. אני כרגע במעמד חתימת ״טופס טיולים״ ומסרבים להחתים עד שאני אחתום שאני מאשרת שיש לי חוסרים בקופה כדי שיורידו במשכורת. עובדת בבית מלון אז ההסכם הקיבוצי בטח קשור.

מה אני עושה? מותר להם לעשות ככה?

*נאמר לי מאשת כוח האדם שבמידה ולא אחתום המשכורת שלי תקועה במלון ולא אקבל אותה.
יהונתן
02/01/2018 09:24
יהונתן 02/01/2018 09:24
אז איך הצלחתי למצוא משרה בהייטק ללא נסיון? ועוד בתור בוגר טרי ולא ממוסד יוקרתי?

כשאני רוצה ללמוד נושא חדש הדבר הראשון שאני עושה זה לחפש ביוטיוב את השם של הנושא בצירוף המילה tutorial, ואז אני רואה את הסרטונים בתוצאות הראשונות. כמו גם אני עושה אותו הדבר בגוגל וספצפית מחפש בלוגים או אתרי לימוד וקורא משם את כל מה שיש לדעת.
כמובן שאם צריך אני גם מתקין סביבת עבודה ומתחיל לקודד אם אני רוצה ללמוד משהו שקשור לתכנות.

מה זה נותן?

1. כל פיסת מידע כזו נותנת ידע חדש. אם אני שומר אותה בצד אני תמיד יכול לחזור אליה ברגע שאצטרך איזה פונקציה או טריק מסוים שראיתי באיזה בלוג או משהו.

2. לומדים להכיר דברים חדשים, ולהרחיב אופקים, וכך יש בחיפוש העבודה יותר אפשרויות למשרה פוטנציאלית.

3. הרגשה של התקדמות, כי רק על ידי עניין וסקרנות לומדים דברים חדשים.

מכאן אפשר להבין שמעקב אחר בלוגים וצבירת ידע חדש כל הזמן הופכים אתכם למועמדים קצת יותר רלוונטיים, והם נותנים לכם בין היתר אפשרות ללמוד ואף להתקמצע בתחום שמעניין אתכם ללא שום נסיון קודם!

***כמובן שזה לא מספיק לחלוטין, כי צריך גם רקע והשכלה רלוונטית כדי שיהיה לכם מה להציג בראיון עבודה בתיק העבודות.

***כמובן שצריך יכולת ישיבה, מוטיבציה, חריצות וקורות חיים מסודרים

***יש כמעט לכל דבר אפשרי היום מדריך בחינם, אז בלי תירוצים
דנה
02/01/2018 09:18
דנה 02/01/2018 09:18
בעודי מחפשת עבודה ויש לציין שיש לי ניסיון בשירות, מכירה ואדמניסטרציה, מציעים לי שכר 6,000 על משרה שצריך לשלב בה מיליון משימות ברמת וונדר וומן, אפילו יש לציין שאת חלק מן העבודות האלו עושים חבריי עם תואר.
ואם אני אומרת שאני מחפשת שכר יותר גבוה התשובה שאני מקבלת היא: יש אופציה לעבוד שעות נוספות.

חברי יעידו שלא זכור מתי עבדתי במקום עם שעות שפויות, שלא דורשים שם 10/12 שעות עבודה ביום.(שעות נוספות)
מתי זה ניהיה מקובל לתפוס את רוב שעות היום שלנו בעבודה? לאכול לעבוד לישון וחוזר חלילה?

עד מתי ניהיה רובוטים אוטומטיים שחיים בשביל לשרוד מחודש לחודש?

זה שאני רווקה בלי בעל וילדים לא אומר שלא אמורים להיות לי חיים מחוץ לעבודה...
שוש
02/01/2018 08:09
שוש 02/01/2018 08:09
הוצאות נסיעה בהסכם העסקה במועצה אזוורית משנת 2015 מנוסחים באופן הבא: "תעריף נסיעות יעמוד על 1.4 ש"ח (בתוספת מע"מ כחוק) לכל ק"מ כנהוד במגזר הציבורי" .
שאלות בהקשר נוסח הנ"ל בהסכם העסקה:
א. האם יתכנו הוצאות נסיעה בימי חופש/העדרות?
ב. האם יתכנו הוצאות נסיעה מעבר למרחק מהבית למקום העבודה? ואם כן לפי איזה כללים כגון במקרה נסיעה בתפקיד?
ג. האם יתכן שעד תקופה מסוימת ההחזר היה לפי דיווח קילומטראז ואח"כ שונה לסכום "החזר נסיעות" חודשי קבוע ללא קשר לחופשות/העדרויות?
תודה מראש על המענה ובמידת האפשר ציון המקור עליו מסתמכים (חוק, פס"ד, וכד').
שוש
050-5816108
שוש
02/01/2018 09:14
שוש 02/01/2018 09:14
2. תוספת פרטים:
א. העובד עבר במרץ 2017 מהחזר הוצאות לפי ק"מ (בממוצע מעל 1,100 לחודש), להחזר חודשי בסכום קבוע של 1,500 ש"ח.
ב. העובד עבד עד חודש מרץ 2017 בהיקף משרה של 50% ולאחר מועד זה עבר להיקף משרה של 40%.
ג.העובד נוסע ברכבו הפרטי ורוב הנסיעות הינן מישוב מגוריו לישוב בו הוא עובד.
ד. הסכם העסקה הוא עם רשות מקומית (מועצה אזורית).
3. שאלות נוספות:
א. האם להחזרי ההוצאות הנ"ל (משתנה לפי ק"מ וקבוע) נדרשים אישורים של גורמים ממונים ושל מי?
ב. האם אפשרי מעבר להחזר נסיעות קבוע למרות המצוין בהסכם "לפי ק"מ" ואם כן כפוף לאלה תנאים ו/או אישורים?
ג. האם ההחזר הקבוע של 1,500 ש"ח מתאים להיקף המשרה של העובד?
ד. האם ההחזר הקבוע של 1,500 ש"ח מוצדק גם במקרה של חופשה/העדרויות, כגון חודש שבו עבד רק יומיים?
תודה, וסליחה מראש על השאלות המרובות.
שוש
050-5816108
רונית
02/01/2018 08:52
רונית 02/01/2018 08:52
הנה תיאור מצב והשאלה שלי אם יש חוק נגד זה ומהי דרך הפעולה הנכונה (תביעה? משטרה? ):

בחורה לא יהודיה התקבלה לעבודה במקום מסויים. היא עובדת אבל סופגת כל הזמן פניות מהבוס המציע לה להתגייר וכמה וכמה פעמים שואל מדוע אינה מתגיירת. עד כדי כך שקשה לה להמשיך ככה והיא מתפטרת.

האם מותר למעסיק ללחוץ לגיור? ואם לא על איזו עילה ניתן להתלונן או לתבוע .
קרן
02/01/2018 08:50
קרן 02/01/2018 08:50
הי.
צעירה בת 21 עבדה עוד מימי התיכון בחנות גם לאורך כל תקופת הצבא ועד היום. בסך הכל 5 שנים. רק לאחרונה המעסיק התחיל להפריש לה לקרן פנסיה/פיצויים.
האם זה אומר שבמקרה והיא מתפטרת היא לא זכאית לפיצויים בעבור החמש שנים האלה?
תודה מראש
גבי
02/01/2018 08:49
גבי 02/01/2018 08:49
היי,
אני מתכננת להגיש בקשה לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה בעקבות התפטרות לאחר לידה, כך שלא אאלץ להמתין 90 יום.
האם יש נוסח מקובל/נהוג? מה חשוב לרשום, לצרף?
אשמח לטיפים, דוגמאות של מכתבים שהתקבלו/אושרו.
תודה,
גבי