אהלן , יש לי שאלה מהמבינים פה .
בעיה קצת מוזרה , חזרתי למקום עבודה שעבדתי בו בער , עם תנאים שונים , אני לא זוכר אם סיכמתי עם הבעלים על 30
לשעה 32 לשעה או 35 לשעה, אני כבר חמישה חודשים עובד.
בארבעה חודשים הראשונים המשכורת שלי הייתה מחושבת לפי 35 לשעה. את המשכורת הנוכחית אני רואה שקיבלתי על פי 30 שקל לשעה , ככה רשום בתלוש.
אין לנו
חוזה שסיכמנו על כמה אני מקבל אבל בארבעה תלושים האחרונים קיבלתי על פי 35 לשעה והחודש הזה על פי 30 שקל לשעה פתאום .
מה עושים במצב הזה ? במידה ואני לא מגיע להסכמה עם הבעלים ?
מרגיש לי קצת לא נוח .
**השאלה שלי היא כזאת , יכול להיות שכשהתחלתי לעבוד סיכמנו על 30 שח לשעה או 32 אבל אני לא זוכר על כמה . מה שכן ? מהרגע שהתחלתי לעבוד כל המשכורות היו על 35 לשעה , ופתאום החודש הזה היא על 30 לשעה. זה בוצע בלי ההסכמה שלי רק על ידי
המעסיק בלבד. ללא שום
הודעה מוקדמת . מה עושים במצב הזה? במידה ואני אדבר איתו והוא ישלים לי ל35 לשעה אז פתרנו את הבעיה , במידה והוא לא יהיה מוכן מה עושים?
דיברתי איתו והוא אמר שעד עכשיו הוא עשה טעות
במשכורת שלי ושעכשיו הוא תיקן ופתאום הוא החליט לחשב לי את זה על פי
שכר גלובאלי שנבנה על בסיס של 30 לשעה והוא לא יכול לשלם לי את השכר הזה יותר כי ההוצאות של העסק גדולות מדיי. חוץ מזה שום טיעון או הסבר למה הוא החליט לשנות על דעת עצמו וללא שום הסבר את השכר שלי . חוץ אני הייתי דיי נסער ולחוץ אז לא הטחתי בו האשמות ולא אמרתי שזה בניגוד לחוק מה שהוא עשה פשוט הוא אמר שהוא יחשוב על לגביי החזרת השכר שלי ל35 שקל לשעה ונהיה בקשר מחר . על פי חוק הוא מחוייב לשלם לי את ההפרשים שהוא העלים ממני ? אני יכול לתבוע על דבר כזה ?