פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 918
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

כריסי
23/10/2014 11:25
שלום לכם

במקום העבודה שלי עובדים שישה ימים בשבוע. אני ביקשתי לא לעבוד בימי שישי בגלל שהתחלתי לימודים לתואר ראשון. המעסיק אישר זאת אבל גיליתי שהוא מקזז מהשכר החודשי שלי יום עבודה שלם של 9 שעות מלאות בגין כל יום שישי שאני לא עובד בו. האם זוהי הורדה חוקית או שמגיע לי לקבל הפרשי שכר בעקבות כך?
עורך דין
23/10/2014 16:04
לא.

שבוע העבודה של עובד שכיר הנו 43 שעות שבועיות לפי שאלתך, אתה עובד ששה ימים בשבוע ולכן מכסת שעות העבודה ביום שישי שעות רגילות הן 3 שעות בלבד וכל היתר צריכות להיות מחושבות לתשלום לפי שעות נוספות. לאור המקרה שלך, המלצתי לפנות אל עורך דין שיטפל בהפרשי השכר המגיעים לך. כנראה שהמדובר בסכומי כסף גדולים.
עומרי
23/10/2014 14:05
אני עובד בחנות של משמרות ויוצא לנו לעבוד במוצעי שבת 3 שעות האם זה מותר או מגיע לנו מינימום שעות של משמרת ??
עורך דין
23/10/2014 15:52
שלום עומרי

אורך המשמרת תלוי בסיכום בין העובדים לבין המעסיק ואין כל מניעה חוקית להעסיק עובדים למשמרת של 3 שעות.
יפה
23/10/2014 15:14
במידה והעובדת מועסקת מספר שנים באותו מקום עבודה
כל חודש השכר בנוי מבסיס + בונוס...
בחודש השביעי להריון המעסיק מחליט שאינו משלם את הבונוס כתנאי למקרה חדש שהמציא.. ואינו כלול בחוזה העבודה
האם זה נחשב כפגיעה בתנאי של עובדת
עורך דין
23/10/2014 15:52
שלום יפה

בהחלט יתכן מצב שזוהי הרעת תנאי עבודה אסורה. אני ממליץ לפנות לקבלת יעוץ משפטי פרטני במקרה זה.
אילנה
23/10/2014 12:34
תודה על תשובתך, אבל אני מתכוונת האם יש תקרה לשכר או שאפשר לקבל את הקצבאות ובמידה ויתמזל מזלי ואמצע עבודה במשרה מלאה בשכר נורמלי אוכל לעבוד?
אין לביטוח לאומי או לקרן פנסעה השגה לגבי ענין זה?
תודה
אילנה
23/10/2014 10:35
שלום רב,

ברצוני לברר האם מי שמקבלת את הקצבאות מביטוח לאומי ומקרן פנסיה יכולה לעבוד?
האם יש תקרה כלשהי?
תודה,
אילנה
עורך דין
23/10/2014 11:04
שלום אילנה

כל מי שרוצה יכול לעבוד, גם אחרי גיל הפנסיה. חופש העיסוק הנו זכות יסודית ובסיסית בישראל.
אילנה
23/10/2014 12:19
כוונתי האם יש תקרה.
ישי
21/10/2014 08:59
המנכ"ל קרא לי אתמול והודיע שבכוונתו להקטין לי את המשכורת בצורה משמעותית, ולהגדיל את הבונוס האפשרי,
כי מבחינתו אין עלייה מספקת במכירות.
רוב השכר כרגע הוא משכורת בסיס. (90% ומעלה)
יצויין שע"פי הנתונים היבשים יש עלייה במכירות, אך לטענתו אחד הפרויקטים העיקריים שלי לא נחשב כי לא אני התחלתי לטפל.
אמר שיציע לי ואני אחליט מה לעשות. הבנתי שאין לי ברירה. האם הדבר חוקי? זו הרעת תנאים?מה האפשרויות שלי? תודה מראש.
עורך דין
23/10/2014 11:21
שלום ישי

קשה להכריע בשאלה האם הצעתו של מנכ"ל החברה הנה בגדר הרעת תנאי עבודה מוחשית והאם לאו, בלי קבלת מלוא הפרטים אודות חוזה העבודה שלך. שים לב כי הורדת שכר משמעותית יכולה במקרים רבים להחשב כהקעת תנאי עבודה, ואינך חייב להסכים לכך. בכל מקרה, אמליץ לך לפנות לקבלת יעוץ משפטי פרטני בנושא.
משה
22/10/2014 20:30
כשקיבלתי את מכתב הפיטורים המעסיק אמר לי שאיני חייב לעבוד את חודש הימים של ההודעה המוקדמת בפועל , לא עבדתי אותם מפני שההיתי בטוח שאקבל תשלום עליהם בכל מקרה. כעת אינו מוכן לשלם בטענה שלא עבדתי בתקופה זו, אציין שמיצידי הצעתי לו לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת והוא אמר שאיני חייב... האם מגיע לי תשלום עבור חודש זה ???
עורך דין
23/10/2014 11:20
שלום משה

אם לא עבדת בתקופת ההודעה המוקדמת אכן לא מגיע לך לקבל תשלום עבור ימים אלה.
מאיה
23/10/2014 10:10
אני עובדת בחנות בגדים בהיקף משרה משתנה מזה 4 שנים. מעולם לא שילמו לי דמי הבראה או כל תשלום שנתי אחר. (מלבד ימי חופש) איך אני יודעת כמה כסף חייבים לי? בתלוש משכורת שלי למטה קיים סעיף "נתונים מצטברים" ותחתיו כתוב "תשלומים" והסכום 9900.64 ש"ח, האם זה הסכום?.. תודה רבה.
עורך דין
23/10/2014 11:19
שלום מאיה

כמובן שמגיע לך לקבל תשלום עבור דמי הבראה וזכותך המלאה לדרוש את הכספים שלא שולמו לך לאורך 4 השנים האחרונות, כפי שאת רואה יש כאן באתר מחשבון חביב לחישוב דמי הבראה ואת יכולה להשתמש בו ולבדוק כמה כסף מגיע לך לקבל.
לידור
22/10/2014 21:09
המעסיק ביקש ממני לעבוד שעות שעות נוספות לאחר יום עבודה מלא של 9 שעות לא הסכמתי והמעביד איים לפטר אותי האם הדבר חוקי?
עורך דין
23/10/2014 11:09
שלום לידור

הזכות לפטר עובדת הנה זכותו המלאה של המעסיק וההחלטה על כך נתונה ושמורה לו באופן בלעדי. כמובן שהליך הפיטורים אם וכאשר חייב להתבצע בכפוף לחוק.
עדי
22/10/2014 21:38
אני צריכה להודיע למקום עבודתי על ההארכת חופשת הלידה ולציין את התאריך המדויק שאני מעוניינת לחזור.
ניצא מנקודת הנחה שביקשתי ההארכה לינואר ולאחר זמן מה התחרטתי והחלטתי להתפטר בנובמבר .
האם זה חוקי להתחרט ולבקש להתפטר בנובמבר או שעליי לחכות עד ינואר ורק אז להתפטר ??
עורך דין
23/10/2014 11:08
שלום עדי

זה בהחלט חוקי להתפטר במצב שתיארת, בכפוף למתן הודעה מראש לפי חוק.
אבנר
23/10/2014 09:14
שלום, האם עובד שנמסרה לו הודעת פיטורין לאחר שימוע חייב להמשיך ולעבוד את מספר הימים על כל חודש שעבד במקום ?
לדוגמה: עבד 5 חודשים, ומרגע הודעת הפיטורין חייב להשלים 5 ימים?
עורך דין
23/10/2014 11:07
שלום אבנר

המדובר על תקופת הודעה מוקדמת - אם פיטרו אותך, אתה יכול לוותר על ההגעה לעבודה בימים אלה, שאז המעסיק לא יצטרך לשלם לך עבורם.
הלן
22/10/2014 22:25
עורך הדין שלנו אמר שהביטוח לאומי אמור לשלם לנו את החודש שלא שולם + פיצויים (חלקו) כי חלק מהפיצויים נמצאים בחרת ביטוח.
שאלתי: איך אנחנו כחברה משחררים את כל הכספים בחרת הביטוח, שהרי חברת הביטוח לא תשחרר מבלי לקבל אישור מי שהיה המעסיק.
מי ישלם לנו על הודעה מראש, שעות נוספות,ימי הבראה וכו'.
אודה על תשובתכם המלומדת.
תודה,
הלן
עורך דין
23/10/2014 11:05
הלן

בית הדין לעבודה יכול לתת צו לחברת הביטוח על מנת לשחרר את הכספים של העובדים.
הלן
23/10/2014 10:31
בוקר טוב, אני זקוקה בבקשה לתשובכם המהירה., תודה
לינדה
22/10/2014 19:59
אני אמורה לצאת לפנסיה בעוד מספר חודשים. הצטברו לי שלושה חודשי חופשה שלא ניצלתי והיתה אפשרות לצבור. האם אני יכולה לנצל אותם עכשיו, כלומר לצאת לפנסיה שלושה חודשים קודם ולקבל שכר כאילו אני בחופשה?
עורך דין
23/10/2014 09:32
שלום לינדה

הסכמת המעסיק, את יכולה לצאת לחופשה ארוכ הולנצל את ימי החופשה שלך. לחילופין, תוכלי לפדות את ימי החופשה בעת יציאתך לפנסיה.

דרך צלחה.
יניב לוי
22/10/2014 02:09
שלום. ב 4/8/14 נקראתי לדגל בצו 8 עקב מבצע צוק איתן. אני שכיר ובעבודתי אינני עובד בשישי שבת ולכן יוצא שאני בממוצע עובד 21 ימים בחודש. בחודש אוגוסט נקראתי ל 24 ימי מילואים עד ה 27/8/14. כאמור עבדתי ב3 לאוגוסט וב-28/8 וב 31/8 .סה"כ 3 ימים ובנוסף ביצעתי 24 ימי מילואים. בפועל אילולא הייתי מגוייס הייתי צריך לעבוד רק 21 ימים בחודש אוגוסט אך למעשה עבדתי 3 ימים בעבודה +24 ימי מילואים. מה שאומר שבעצם עבודה והמילואים ביחד יצאו לי 27 ימים, 6 ימים מעל מה שהייתי אמור לעבוד בפועל. הביטוח הלאומי החזיר למעסיק שלי רק חלק מהמשכורת. תכלס מגיע לי תשלום ימים נוספים שהייתי במילואים שהם סופי השבוע. האם מישהו יודע מה עליי לעשות מכיוון שהמעסיק טוען שעליי לפנות לביטוח הלאומי
עורך דין
23/10/2014 09:31
שלום יניב

התשלום עבור תקופה המילואים שלך נקבע לפי מכפלה של מספר ימי מילואים וממוצע הכנסתך בשלושת החודשים שקדמו למילואים. אם לא קיבלת את אשר מגיע לך, אתה בהחלט יכול וצריך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לצורך ברור מעמיק של העניין.

בהצלחה
יפית
21/10/2014 23:23
שלום. ברצוני להתפטר מעבודתי לצורך טיפול בילד. חופשת הלידה שלי נגמרת ב 7-11-14 הבנתי שעליי לתת 30 יום הודעה מוקדמת. שאלתי היא האם עליי לעבוד ב30 יום הללו?
עורך דין
23/10/2014 09:26
שלום יפית

תקופת ההודעה המוקדמת תלויה בוותק שלך במקום העבודה. תוכלי לוותר על העבודה בתקופת ההודעה המוקדמת בהסכמת המעסיק, שאז לא תקבלי שכר עבורה כמובן.
עדן
22/10/2014 00:17
שלום,
אני חיילת משוחררת בת 21, התחלתי לעבוד בבית קפה , בראיון העבודה נמסר לי כי ישלמו לי שכר מינימום על תקופת ההתלמדות ולאחר מכן אקבל שכר על בסיס הטיפים
לאחר יום הגעתי להתלמדות למשך 3 שעות בה נצמדתי בחלק מהזמן למלצרית ותיקה אך ברוב הזמן ניקיתי שולחנות והוצאתי הזמנות.
עבדתי בכל 3 השעות , בסוף 3 השעות מנהל המשמרת הפנה אותי לאחד השותפים של הסניף כדי לקבל תשלום עבור השעות שבהן עבדתי , המנהל סירב לתת לי תשלום (אחרי שכבר סיימתי את המשמרת!! ) וכן ציין בפניי כי לא ישלם לי על כל תקופת ההתלמדות והיא צריכה להיות על חשבוני .

חשוב לציין כי במידה והיה נמסר לי מראש שלא אקבל תשלום על עבודתי לא הייתי עובדת במקום מלכתחילה .
האם ניתן לעשות משהו בנדון?

תודה
עורך דין
23/10/2014 09:25
שלום עדן

המעיסק חייב לשלם לך עבור שעות ההתלמדות. באפשרותך לפנות ולהגיד תביעה לבית הדין לעבודה במידה ולא תקבלי שכר.
הילה
22/10/2014 18:31
שלום רב

אמי עובדת לפי שעות בעבודת משק בית, כל פעם בבית אחר,
חלק מהמעסיקים שלה לא מפרישים לה פנסיה,
האם הדבר חוקי?
האם הדבר ימנע ממנה קבלת פיצוי פיטורין מאלו שלא מפרישים לה פנסיה?
האם ישנם זכויות נוספות היכולות לפגע אם לא מפרישים פנסיה
האם הפרשת פנסיה מבטיחה לה קבלת פיצויים מאלו שכן מפרישים

אשמח לעזרתכם
תודה רבה
הילה
עורך דין
22/10/2014 18:40
שלום הילה

אין זה חוקי להעסיק עובד או עובדת מעל לתקופה של חצי שנה ללא הפרשת כספים לקרן פנסיה. פיצויי הפיטורים לא יפגעו מכך, אך אמך תזכה לתשלום פנסיה מוקטנת בעת שתצא לגמלאות אם לא יופרשו כספים לקרן במהלך שנות עבודתה. עליה לדרוש מכל מעסיקיה לפעול לפי החוק!

בהצלחה
אני
21/10/2014 09:00
אני עובדת מעל שנה אצל משווק במוקד טלפוני.

כל כמה חודשים ניסגר לו פרויקט עקב חוסר עבודה והוא מחליף לנו פרויקטים ומנהלים כל כמה חודשים.

כרגע אני והמנהלת לא ביחסים טובים היא מתעלמת מימני וכל בקשה או שאלה שלי ולא מקנה לי כלים כדי לעבוד ומדברת עליי עם עובדים אחרים. כרגע אני מגיעה לעבודה בלי חשק ולא מצליחה למכור וכרגע המנהל מאיים שהוא יעביר אותי שוב פעם מחלקה למנהלת אחרת. שהוא לא מתכוון לפטר אותי עד שאני יתפטר.

האם אוכל להתפטר ולתבוע פיצוי פיטורין?
עורך דין
22/10/2014 14:06
שלום לך

על מנת להתפטר בדין מפוטר עליך להוכיח הרעת תנאי עבודה מוחשית. מאחר ושאלתך אינה מפורטת מספיק, על מנת להבין בדיוק את המצב אצלך במקום העבודה רצוי שתפני לשיחה אישית עם עורך דין, שבמסגרתה תוכלי לקבל מענה מדוייק יותר.

בהצלחה
ירדן
22/10/2014 12:55
שלום רב,

רציתי לבדוק מה הסכום אליו אני זכאית מהמעסיק. עבדתי שנה ו-3 חודשים לאחר שפיטרו אותי רציתי לבדוק את הזכאות שלי ממה שאני יודעת המעסיק אמור לשלם לי משכורת על כל שנה. בנוסף לזה ראיתי בתלוש משכורת הפרשות לפיצויים האם המעסיק צריך לשלם לי גם את ההפרשות לפיצויים או רק את החודש בשנה.

תודה
עורך דין
22/10/2014 14:04
שלום ירדן

מגיע לך לקבל פיצויי פיטורין לפי חישוב של חודש עבור השנה הראשונה ועוד רבע משכורת עבור 3 חודשים בשנת עבודתך השניה. מקווה שתמצאי עבודה חדשה במהרה.
חני
22/10/2014 13:03
שלום,

חזרתי לעבודתי לפני כחודש מחופשת לידה בת 5 חודשים. מבקשת לדעת:

א. אם אני מבקשת להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילדה (במסגרת 9 חודשים מיום הלידה) , לאחר כמה זמן מיום ההתפטרות אוכל ללכת לעבוד במקום אחר? כמה זמן אצטרך לטפל בילד ולאחר מכן ללכת לחפש מקום עבודה אחר?
האם אהיה זכאית לפיצויים ממקום העבודה? אשמח אם תיידעי אותי בזכותיי.

ב. ביום 31.12.14 אמור להסתיים חוזה העבודה שלי, האם אהיה זכאית לפיצויים?

האם צריכה להודיע על הודעה מוקדמת על סיום עבודתי? אודה לך אם תיידעי אותי בזכותיי.

אודה לתשובתך.
תודה מראש
עורך דין
22/10/2014 14:03
שלום חני

א. למעשה ניתן להחיל לעבוד במקום עבודה חדש ואחר מיד לאחר ההתפטרות ובלבד שתוכלי להוכיח כי העבודה החדשה הנה במסגרת שעות עבודה נוחות יותר, שמאפשרות לך באמת לטפל בילדה.

ב. לא. אם עבדת לפי חוזה לתקופה קצובה אינך זכאית לפיצויים.

ג. בכל מקרה יש לתת הודעה מוקדמת לפי חוק.

בהצלחה!
תודה
22/10/2014 11:57
עובד בשכר חודשי גלובאלי ניצל ימי מחלה.
מהשכר בפועל ירדו, כמובן, חלקים של ימי מחלה שאינם בתשלום עפ"י חוק.
האם שכר הבסיס לפנסיה אמור להיות מושפע מכך?
ז"א, האם באותו חודש השכר לפנסיה יהיה שכר הבסיס החודשי הקבוע או השכר בפועל, שהוא נמוך יותר?
עורך דין
22/10/2014 12:11
שלום לך

התשובה שלילית - ימי מחלה לא משפיעים על ההפרשות לפנסיה.
תודה
22/10/2014 12:56
תודה.
האם תוכל להפנות אותי ללשון החוק בעניין (איפה זה כתוב?), בכדי להציג את הטיעון למעסיק.
רונית
22/10/2014 10:10
שלום רב,
בחודש מאי אהיה בת 62 ואהיה זכאית לקבל קבצה מהביטוח הלאומי, אולם, בקרן פנסיה מגדל מקפת טוענית שגיל שבו אהיה זכאית לקבל את קצבתי הינו 64, האם נכון הדבר? האם קרן פנסיה יכולה להחליט על גיל אחר מאשר חוקק בחוק?
לתשובתכם המלומדת אודה.
בברכה,
רונית
עורך דין
22/10/2014 12:15
שלום רונית

עד לסוף שנת 2016 גיל הפרישה לנשים הנו 62 ומגיל זה הנך זכאית לקבל תשלום מקרן הפנסיה שלך.
דין
22/10/2014 11:40
שלום,
הנני עובד במגזר הציבורי מזה שבע שנים, ב2008 התחלתי את עבודתי אך לאחר כשנתיים גיליתי שלא קיבלתי תוספת על פחי חוק. כאשר פניתי למשאבי אנוש הם ראו כי אכן יש טעות והתחילו לשלם לי תוספת על פי חוק לשכר המשולב.
ביקשתי במכתב מנוסח בקשה להחזר רטרואקטיבי אך לא קיבלתי תשובה מוסברת וסירבו לי לשלם את החזר.
עד היום איני רגוע בדבר, וחושב שמגיע לי כסף רב! ברצוני לפנות אליהם שוב , כיצד אצליח לשכנעה אותם לשלם לי! האם יש חוק שאפשר להביא להם על מנת שישלמו לי?
עורך דין
22/10/2014 12:13
שלום לך

כמובן שאם מגיעים לך כספים שלא שולמו עליך לקבל אותם רטרואקטיבית. אם פנית אל מחלקת משאבי אנוש מבקום עבודתך ולא נענית, אני מצי עלך לכתוב מכתב רישמי ובו דרישה מפורטת לקבלת התשלומים המגיעים לך ואם גם זה לא יעזור, פנה לעורך דין שייצג אותך בנושא.
מאיר
20/10/2014 17:31
במקום עבודתי מקבלים טלפון מהחברה
מבחירות אישיות אני משתמש בפלאפון פרטי .
המנהל שלי מכריח אותי להיות חלק מקבוצת וואצאפ שאני לא מעוניין בה ... האם אני חייב ?
ובנוסף דורש שהיה זמין אליו בטלפון גם מעבר לשעות העבודה
האם זה תקין ?
יואב
22/10/2014 11:12
מאיר, אם המעסיק רוצה שתיהיה זמין עבורו לצרכי עבודה הוא צריך לשלם לך על הזמן הזה. אי אפשר לחייב אותך לעשות משהו לצורכי עבודה בזמן החופשי שלך. מצד שני, אם כל העובדים חברים בקבוצה בוואצאפ ואתה לא...זה יכול להראות קצת מוזר, לא?
הלן
09/10/2014 22:38
ברצוני לדעת האם ניתן לתבוע מעביד לאחר פירוק חברה?
המנכ"ל היה בעלים של החברה , שבינתיים נסגרה מפאת מעצר הבעלים. מאז החברה אינה מתפקדת ובכוונתנו לפרקה.
לאחר פירוק החברה ברצונינו לפנות לביטוח לאומי לקבל את השכר האחרון שלא התקבל והפיצויים שלא הופרשו במסגרת הפרשות לפנסיה. אבל מה קורה עם הודעה מראש, חופש, עוגמת נפש וכו'.
לתשובתכם המלומדת אודה.
עורך דין
12/10/2014 12:18
שלום הלן

במקרה של פירוק חברה, לפני התהליך או בתחילתו, מומלץ לעובדים להתאגד ולפנות ביחד אל עורך דין מטעמם, על מנת שייצג אותם וידאג לאינטרסים שלהם אל מול החברה, המפרק שימונה ואל מול הביטוח הלאומי.

בגדול, חוק הגנת השכר מגדיר את שכר העבודה ככזה הכולל את התשלומים בעד שעות נוספות, חגים ותשלומים נוספים שמגיעים לעובדים. המפרק שימונה על ידי בית המשפט לצורך פירוק החברה הוא שיאשר את סכום החוב שמגיע לעובד ואת זכותו לקבלת הגמלה מהביטוח הלאומי.

כפי שניתן הבין, המדובר על נושא מורכב ולכן אשוב ואמליץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
הלן
22/10/2014 10:19
עורך הדין שלנו אמר שהביטוח לאומי אמור לשלם לנו את החודש שלא שולם + פיצויים (חלקו) כי חלק מהפיצויים נמצאים בחרת ביטוח.
שאלתי: איך אנחנו כחברה משחררים את כל הכספים בחרת הביטוח, שהרי חברת הביטוח לא תשחרר מבלי לקבל אישור מי שהיה המעסיק.
מי ישלם לנו על הודעה מראש, שעות נוספות,ימי הבראה וכו'.
אודה על תשובתכם המלומדת.
תודה,
הלן
נפתלי
20/10/2014 20:44
שלום

פיטרו אותי היום מהעבודה כי לא הסכמתי לעבוד שעות נוספות ללא תוספת תשלום. בחוזה העבודה שלי מתברר שכתוב כי אני מוותר על תשלום שכר עבור עבודה בשעות נוספות אבל עד היום לא ביקשו ממני לעשות את זה. היום המעסיק אמר לי שנאי אמור לעבוד היום מחר ומחרתיים לפחות 3 שעות נוספות בכל יום. אני שאלתי אותו כמה תוספת אני מקבל על עבודה בשעות נוספות והוא ענה שכלום, אז אמרתי שאני לא מוכן לזה. דקה אחרי זה הוא אמר לי אל תבוא מחר לעבודה. אתה מפוטר.

רציתי לדעת האם אלה פיטורים שלא כדין? אילו זכויות יש לי במקרה כזה? מה מגיע לי לקבל?
עורך דין
21/10/2014 08:36
שלום נפתלי

אלה פיטורים שלא כדין פר אקסלנס - במלוא מובן ה"שלא כדין". גם חוזה העבודה שלך אינו חוקי, שכן במסגרתו אילץ אותך המעסיק לוותר על חיוב חוקי קוגנטי שאין להתנות עליו. עצתי לך, פנה בהקדם אל עורך דין מנוסה שיגיש תביעה כנגד המעסיק. התנהלותו של המעסיק תראה גרוע מאד בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
עובדת אלמונית
21/10/2014 00:25
שלום
אני מורה בבית ספר של ותק 16 שנים
אתמול היה לי אירוע בבית ספר אחרי שיחה וויכוח עם המנהל
אחרי שיחה זו בחצי שעה באמצע שיעור התחלתי להרגיש כאבים בחזה וסחרחורת
ותשישות וחנק ומצב רוח ירוד
יצאתי מהשיעור ופניתי לחדר מורים בקושי עם הרגשות אלו
אחת הסייעות העבירה אותי לקופת החולים הקרובה באזור
והרופא נתן לי הפניה למיון מאחר שהדופק היה גבוה מהממוצע
במיון הוחלט על אשפוז בעקב עליה בלחץ דם ודופק גבוה מהנורמה
עכשיו אני מרגישה מצב רוח ירוד תיאבון ירוד ונדנודי שינה  ולא רוצה לחזור
על תסריט זה עם הרגשת איום ורעידה בגוף כשאני זוכרת את המקרה
  ביקשתי בדיקת פסיכולוג או פסיכיאטר עקב מצב הרוח הירוד ואי חשק
האם אפשר לראות בזה כתאונת עבודה ומה התהליכים לזה
ואם בעתיד הדבר החמיר אפשר לקשור אותו לאירוע שקרה בעבודה
ותודה מראש

--

עורך דין
21/10/2014 08:34
בוקר טוב

במיד הויגרם לך נזק לצמיתו בעקבות אירוע שמקורו בעבודה תוכלי לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לצורך הכרה תאונת עבודה. כמובן שרצוי לעשות זאת רק לאחר שיחת יעוץ אישית עם עורך דין שיבדוק את פרטי המקרה לגופו.

יום טוב ורק בריאות
רועי
20/10/2014 20:37
ערב טוב רבותי המלומדים,

מקווה שתוכלו לעזור לי להבין מהו הבסיס לחישוב הזכאות שלי להפרשות לפנסיה + פיצויי פיטורים במצב הדברים הבא:

אם אני עוב בשכר מינימום, 12 שעות ביום, 7 ימים בשבוע (באופן קבוע אני עובד 12 שעות, ולא שעות נוספות למעשה) האם החישוב הוא לפי 12 שעות ביום לפי שכר מינימום, או לפי 8 שעות ביום, על אף שעבדתי קבוע במשך 5 שנים, 12 שעות כל יום?
מאיר
20/10/2014 22:58
נתחיל מזה שאתה חייב לקחת עורך דין ולהגישתביעה נגד המעסיק. ישנן 2 גישות: הגישה הנפוצה יותר לפיה שעות נוספות לא נכללות במסגרת השכר הקובע לצורך חישוב פיצויי פיטורים ולצורך ההפרשות לפנסיה, שאז אתה צריך להגיש תביעה ולתבוע תשלום עבור כל השעות הנוספות שעבדת, מעבר ל-8 שעות ביום (ועבודה ללא יום מנוחה - 7 ימים בשבוע שזאת בעיה בפני עצמה ולא חוקי בעליל).

לפי הגישה השניה, וזה הרבה יותר "קשה לעיכול" אתה יכול לטעו ןכי מסגרת העבודה שלך היתה 12 שעות ביום וכל השעות האלה הן שעות העבודה הרגילות במסגרת העסקתך. אז תוכל לתבוע פיצויים לפי היקף המשרה שתיארת וכן לדרוש הפרשות לפנסיה בהתאם, שאז השכר הקובע שלך יחושב לפי 12 שעות ביום - 7 ימים בשבוע.

אני לא בטוח (ולא עורך דין) אבל יכול להיות שניתן לטעון בתביעה את 2 הטענות כטענות חלופיות, ובכל מקרה, אף אחת מהטענות לא תהא קלה להגנה מבחינת המעסיק שלך, ולכן סביר שהוא ימהר להציע לך פשרה ...
גיל אלמוני
20/10/2014 16:22
שלום רב.
אני מקבל תשובות מנוגדות, משיחה שעשיתי עם העורך דין שלכם לפני כשעה לעומת שיחה שעשיתי לפני מספר דקות עם יועץ פנסיוני.
השאלה ששאלתי את שניהם היא על כמה המעביד מחויב להפריש לקרן הפנסיה .
התשובה שקיבלתי מהעורך דין כאן היא מגובה השכר הממוצע במשק או 6+6 אחוז במידה והמשכורת קטנה יותר.
כלומר יוצא מכך שבמשכורת הגדולה מהשכר הממוצע במשק ה6+6 אחוז לא רלוונטי יותר לגביה וההפרשה תהייה באחוזים יותק קטנים.
התשובה שקיבלתי מקרן הפנסיה שלי- כגובה השכר היסוד שלי ועד כפעמים משכר הממוצע במשק.
מה נכון ומי טועה?
אמיר
20/10/2014 13:13
אני עובד בחברה 4 שנים והובטה לי העלאה לפני שנה. המנהל שלי מבקש לי עכשיו לחתום על תופס 14 על מנת שאקבל העלאה. אני לא מוכן לוותר על השלמת פיצויים לכן הןבהרתי למנהל שאיני מסכים לחתום על תופס זה. תשובתו היתה שאם אני מסרב לא אוכל לקבך ההעלאה שהובטחה. האם זה חוקי? מה האפשרויות שלי?
עורך דין
20/10/2014 15:37
שלום אמיר

האם ההבטחה להעלאה בשכר כתובה או שניתנה בעל פה? בגדול, הבטחות צריך לקיים. אם המעסיק מתנער מהבטחתו או שהוא מנסה להתנות את העלאת השכר בחיתמה על חוזה חדש, יתכן ותוכל להתפטר בדין מפוטר עקב הרעת תנאים. בכל מקרה, חייבים לבחון את חוזה העבודה שלך ולהבין את המקרה לעומקו על מנת לקבל החלטות בנושא.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ