פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 828
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יעל
29/04/2015 20:00
אני עובדת בנמל אשדוד אבל עובדת של קבלן האבטחה שהנמל מעסיק. עובדת כבר 7 שנים במסגרת משרה מלאה ומקבלת משכורת גלובלית.

ביום העצמאות עבדתי 12 שעות בהפעלת היום הפתוח שהיה בנמל כמנהלת חפ"ק האירוע. היום המנהל הישיר שלי (קבלן האבטחה) העביר הודעה כי כיוון שעבדתי ביום שבתון, אני זכאית ליום חופש על חשבון המעסיק אבל (!) זה חייב להיות עד סוף החודש, דהיינו היום או מחר. אז היום אבוד ומחר יש לנו קבלת מערכת שאין מצב שאני נעדרת מזה. התשובה שלו הייתה "אז אבוד לך לא תקבלי יום חופש במאי". מיותר לציין שלהוסיף למשכורת תמורת היום הזה זו אןפציה שלא קיימת.
האם כל ההליך הזה חוקי?
עורך דין
30/04/2015 09:02
שלום יעל

המצאה "חביבה" של המעסיק, אבל איני יכול לראות לצערי כל מניעה חוקית בכך. בכל מקרה, הקפידי על כך שתקבלי תשלום עבור שעות נוספות עבור יום העמצאות , שכן עבדת 12 שעות.

בהצלחה
מיכאל
30/04/2015 07:22
בוקר טוב

יש לי בעיה נפוצה למדי ועצובה מאד: הלנת שכר ואי תשלום שכר.

התחלתי לעבוד בסוף חודש ינואר שנת 2015 בחדר כושר בתור מדריך כושר, על חודשים פבואר ואפריל לא קיבלתי שכר.
על חודש ינואר לא קיבלתי תלוש משכורת. ולא היה הסכם עבודה ביני לבין המעסיק. האם יש טעם להגיש נגד המעסיק תביעה משפטית בגין הלנת שכר?

תודה מראש על התשובות
והאם כן אז איך עושים את זה?
עורך דין
30/04/2015 08:54
שלום מיכאל

בהחלט.

עליך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר תוך ציון מלוא העובדות הנוגעות למקרה שלך. בבית הדין לעבודה תמצא סטודנטים של עמותת הל"ב שישמחו לעזור לך למלא את הטפסים הדרושים לצורך הגשת התביעה.

לחילופין, אתה יכול לפנות לעורך דין שיגיש את התביעה וייצג אותך בתביעה מול המעסיק.

בהצלחה
יוח
29/04/2015 19:03
שלום, אני רק שאלה: יש פרק זמן סביר או מוגבל בו המעסיק שלי או מי מטעמו יכול לפטר אותי ואז 'להחזיר' אותי מהפיטורין ולא לתת לי משמרות (שהן פיטורין בפועל, גם בלי התואר 'פיטורין') רק כדי שלא יצטרך לשלם לי פיצויים?
כמו כן, בנושא עקיף: האם ניתן לתבוע מעסיק על לשון הרע אם הוא הולך ו"מלכלך" עלי אצל בעלי עסקים אחרים רק כדי שלא יעסיקו אותי ואשאר אצלו מחוסר ברירה?
עורך דין
30/04/2015 08:51
שלום לך

אם פוטרת כדין וניתן לך מכתב פיטורין, המעסיק לא יכול לבטל את הפיטורים ללא הסכמתך והוא אינו יכול לחייב אותך לשוב לעבודה.

ולגבי לשון הרע במקום עבודה ובכלל - החוק אינו מבדיל בין מעסיק לאדם אחר בעניין זה, ואם המעסיק אמר דברים לא נכונים ומשמיצים בפני אחרים, ואתה יכול להוכיח זאת - יש לך בהחלט עילה להגשת תביעת פיצויים כנגדו.

בהצלחה
רוי
29/04/2015 16:51
התפטרתי ממקום עבודתי ועשיתי גמר חשבון כחוק אצלהם טופס טיולים וכל הפרוצדורה ,
האם הם יכולים לדרוש ממני חודש אחרי כסף על ימי חופשה שכביכול אני חייב להם ...(לטענתם הייתי במינוס בימי חופשה )
יש לציין שהם לא חייבים לי משכורת כי המשכורת כבר נכנסה כשהתפטרתי.
עורך דין
30/04/2015 08:47
בוקר טוב אוי

אם הבנתי נכון המעסיק טוען שיש לך ימי חופשה בחוסר ודורש ממך תשלום על כך, ולצערי אם זה אכן המצב יש לו כל זכות לבקש את הכסף, למרות שנהוג לקזז את התשלום מהשכר האחרון.
מיכל מ.
29/04/2015 11:34
כמה שאלות:

1) במידה ויש מרכיב של בונוס רבעוני בשכר שנגזר מסך הרווחים של החברה - האם הזכאות הזו רלוונטית לחודשים של חופשת הלידה? כלומר, האם אני זכאית לבונוס הזה גם על התקופה של 3.5 חודשים בהם הייתי בחופשת הלידה?

2) התפטרתי ממקום עבודתי לטובת טיפול בבתי. האם אני צריכה להתחיל לחתום בלשכה מעכשיו? האם רק בעוד 90 ימים?... אשמח לקבל הסבר פשוט וברור לגבי הפרוצדורה.
תודה מראש.
עורך דין
30/04/2015 08:44
בוקר טוב מיכל

1. כן - בהחלט מגיע לך לקבל את הבונוס אם המדובר על בונוס המחולק לכל עובדי החברה על בסיס הכנסות החברה וכך הנוהג בחברה מזה שנים.

2. תוכלי לפנות לקבלת דמי אבטלה לרחק תקופת המתנה של 90 ימים. ניתן לפנות בכתב למוסד לביטוח לאומי ולנמק מדוע נאלצת להתפטר לצורך טיפול בילד, בניסיון לקצר את תקופת ההמתנה או לבטל לחלוטין.

בהצלחה
א.ל
29/04/2015 10:29
שלום,
האם יש חוק שמגן על אישה בחופשת לידה במקרה ובמקום עבודתה חולק בונוס שנתי לכל העובדים ולה החליטו לא להעניק כשברור לכולם שאם העובדת לא הייתה בחופשת לידה היא הייתה מקבלת בונוס כמו כולם?
עורך דין
30/04/2015 08:40
בוקר טוב

התשובה לשאלתך תלויה במהות הבונוס ובסיבה שהוא ניתן לעובדים. אם המדובר על בונוס המבוסס על מכירות או עבודה שוטפת ומצטרף לשכר החודשי, הרי שאת לא עובדת ולא צריכה לקבל אותו. מצד שני, אם המדובר על בונוס גורף הניתן לכל עובדי החברה על בסיס הכנסות רבעוניות או שנתיות של החברה (לדוגמא) הרי שעליך לקבל את הבונוס כמו כל עובד אחר, שאחרת ניתן יהיה לטעון לאפליה לא חוקית עקב היותך בהריון.

בהצלחה
ליאם
29/04/2015 17:58
שלום רב,
אני עובדת כבר קצת מעל 3 חודשים וביום העצמאות האחרון ב 23.4 כמובן שלא עבדנו, ויומיים קודם לכן לקחתי חופש בתשלום שזה יצא בימים שלישי רביעי ואז חמישי כבר היה חג אז צא לי סופ"ש ארוך. הבנתי שאני זכאית לקבל תשלום עבור יום העצמאות, האם ישנה בעיה שתמנע זאת בעקבות החופש שלקחתי לפני? אנחנו עובדים 5 ימים בשבוע ללא ימי שישי ככה שלא הייתי אמורה לעבוד יום למחרת אבל ביום העצמאות כן היינו אמורים לעבוד אם זה לא היה חג.. אשמח לתשובה מהירה, תודה!
קרן
29/04/2015 16:05
התייעצות למי שהתעסק במקרי הטרדה מינית - איך הייתם מחשבים את מועד סיום העבודה כאשר העובדת שהוטרדה נאלצה לעזוב את עבודתה ביום מסוים (בשל התנכלות וחוסר יכולת לשהות במקום העבודה) האם לעניין פיצויי פיטורין ותק והודעה מוקדמת הייתם דורשים מהמעביד חלף הודעה מוקדמת? הרי הוא שהוביל לכך שלא יכלה לחזור. מה אתם מציעים?
עורך דין
29/04/2015 16:26
שלום קרן

במקרה של הטרדה מינית במקום העבודה יש לפנות למשטרת ישראל ולהגיש תלונה כנגד המעסיק לפני הכל. בהמשך או במקביל יש לפנות אל עורך דין מיומן בדיני עבודה ולהגיש תביעה לפיצויים כנגד המעסיק כמו גם לדווח על המקרה למשרד התמ"ת.
עמוס
29/04/2015 10:37
אני מגיע לגיל 67 , אשתי עובדת ומרויחה 8000 ש'ח ,אני פורש , מה אני אמור לקבל מבטוח לאומי
עורך דין
29/04/2015 15:58
שלום עמוס

אתה אמור לקבל קצבת זקנה. בהצלחה בדרכך החדשה.
יגאל
29/04/2015 13:03
שלום,
ביתי, חיילת משוחררת, עבדה ביום הבחירות 17/3/15 כנציגה מטעם המחנה הציוני, משעה 7:00 עד אחרי חצות ועדיים לא קיבלה שכר עבור עבודתה זה.
למי ניתן לפנות בעניין?
תודה
עורך דין
29/04/2015 15:57
שלום יגאל

יש לפנות במכתב דירשה למטה המפלגה ולשלוח אותו בדואר רשום. אם לא ישולם השכר כמובן שניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אבטלה
גלית
29/04/2015 13:25
שלום,

בעלי עובד 17 שנה בחברה. בעוד כשבוע יקבל מכתב פיטורין בעקבות סגירת החברה. במקביל התקבלה הצעת עבודה בחברה מקבילה.
שאלתי האם יתחיל לעבוד בחברה החדשה ובמידה והמקום לא יהיה בהתאם לציפיותיו. יוכל לחתום אבטלה בגין מכתב הפיטורין מהחברה הקודמת שנסגרה?

תודה על תשובתך,
גלית.
RE: אבטלה
עורך דין
29/04/2015 15:55
שלום גלית

התשובה חיובית אך בכפוף לתקופת המתנה כמו בכל מקרה של התפטרות.

בהצלחה
המודאגות
22/04/2015 09:59
אנו שתי עובדות המועסקות כשכירות במעון פרטי
האחת וותק של 8 שנים והשניה 4 שנים
בחודש האחרון אין רישום של ילדים לשנה הבאה
והמהלך הבאה של המעסיקה שלי במידה ולא יהיה רישום
היא שוקלת לסגור את העסק או להכריז על כונס נכסים פשיטת רגל
השאלה שלנו היא כזו מה יהיה עם הפי צויים שלנו אם מהלכים אלו מתממשים תודה מחכות לתשובתכם המהרה
האם המעסיקה תהיה מחוייבת לשלם את המגיע לנו ? .
המודאגות
29/04/2015 13:28
שאלה נוספת לך כבוד העורך דין
למה יש פריבלגיה רק למעסיק לפטר ולא יכול העובד להגיש מכתב פיטורין מבלי לאבד את זכויותיו
כאשר לאחר בירור איתך ועם מוקד ש.י.ל
אנו עובדות בהרעת תנאים
א. קרן פנסיה מופרשת מתלוש משכורת ולא מגיעה בזמן לחברת הביטוח ולא פעם אחת עליתי על זה וקרה מצב לא נעים בני ובין המעסיקה שלי
ב. המשכורת שלי אני רואה אותה כל חודש בין 11, ל12 לחודש
מאחר ונמעסיקה שלי החליטה להעביר את שכרי דרך משכורת מבלקה שלוקח 72שעות עד שזה נקלט בחשבוני
היו למעסיקה שלי כל מיני טענות שהתחיל את ההוצאות שלי מ 12 לחודש או שהציעה לי להגדיל מסגרת מאחר והיא לא יכולה לתת לי את המשכורת ב9 לחודש
אפילו מכתב קשה לי לכתוב לה על טעונותיי אני חוששת מאוד
ולמרות הכל עוד הגיע נחשש לסגירת העסק מה אני עושה בבקשה עזרה
עורך דין
29/04/2015 14:30
שלום לך

המלצתי לך כבר פעמיים לפנות לשיחה אישית עם עורך דין, ואני עושה זאת שוב, הפעם לאור החשש מפני הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך. לא מומלץ להתפטר בדין מפוטר מבלי לקבל הנחיות מפורשות וייועץ משפטי פרטני.

בהצלחה
המודאגות
28/04/2015 19:33
תודה רבה על התייחסותך המשך יום טוב
המודאגות
28/04/2015 18:03
לעורך דין שלום ( עוד שאלה לתשובתך )

יש לציין שמקום עבודתנו הינו עסק זעיר ולא רשום כחברה בעמ'
מה קורה ואם המעסיקה בוחרת את האופציה הראשונה לסגור את העסק מבלי להכריז על פשיטת רגל
האם מגיע לנו לקבל את הפיצויים על פי חוק
ואייך בדיוק הפרוצדורה תתנהל?
ואם אנו העובדות רואות בעיניים את מה שעלול לקרות מה הזכויות שלנו
אנחנו חוששות לפיצויים שנצא בסופו של דבר בלי כלום
נשמח אם תעזור לנו
עד לסוף שנה של המעון נשאר 3 חודשים
מחכה לתשובתך
עורך דין
28/04/2015 18:30
שלום שוב

בכל מקרה, בין המעסיק הנו חברה בע"מ ובין אם הוא עוסק מורשה, החוק מחייב תשלום פיצויים לעובדים מפוטרים או במקרה של סגירת העסק. אם המעסיק לא ישלם, תוכלו להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה. במידה ולא יהיה מאיפה לגבות את הכסף, המוסד לביטוח לאומי יפצה אתכן.

כפי שהמלצתי לך, אם את צופה את העתיד לבוא, פני כבר היום לעורך דין על מנת לתכנן את צעדייך בחוכמה.

בהצלחה
עורך דין
28/04/2015 13:37
שלום מודאגת

אם המעסיק יכנס להליך של פשיטת רגל תוכלו לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לתשלום זכויותיכן. בכל מקרה, אם הכיוון הוא אכן פשיטת רגל צפוייה, שווה בהחלט לפנות כבר היום לעורך דין על מנת שיתחיל לטפל בנושא מטעמכן.

בהצלחה
המודאגות
28/04/2015 13:29
בבקשה תענו לי
המודאגות
27/04/2015 22:58
לעורך דין שלום
אשמח מאוד אם תעני על שאלתי
יש לציין שאין לנו חוזה כתוב
מודאגות
27/04/2015 10:54
אשמח לקבל את תשובתך תודה יש לציין שאין לנו חוזה כתוב
שואלת
29/04/2015 14:06
שלום רב
אני עוברת טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית עובדת במקום העבודה 4 שנים במידה ואני הולכת להעדר מהעבודה ומביאה למעסיק אישור מחלה זה יורד מהימי מחלה שצברתי?

במידה ואין לי מספיק ימי מחלה לא יהיה ניתן לשלם לי עבור הימים שאני מחסירה בגין הטיפולים?
עורך דין
29/04/2015 14:28
שלום שואלת

אכן - ימי היעדרות לצורך טיפולי פוריות שקולים לימי מחלה. חוק עבודת נשים תשי"ד-1954 קובע בסעיף 7(ג)(4) את זכותה של האישה שנזקקת לטיפולי פוריות להיעדר לצורך זה מעבודתה, אם אישר זאת הרופא המטפל ובתנאים שקבע ובתנאי שנתנה על כך הודעה מראש למעסיק.

דינה של היעדרות זו הוא כמו זה של היעדרות לצורך מחלה ולכן במהלך ימים אלו תהיה העובדת זכאית לקבל דמי מחלה, בתוך כמות ימי המחלה שנצברה לה בהתאם לחוק דמי מחלה.
רינה
29/04/2015 14:15
צהריים טובים

עבדתי 40 שנה בחברה ופרשתי פרישה מוקדמת . היו לי 800 ימי מחלה בלי מנוצלים. לא הסכימו לתת לי פיצוי על כך. מה אומר החוק? האם ניתן לפעול על מנת לקבל פיצוי עבורם?
עורך דין
29/04/2015 14:27
שלום רינה

למעט מספר הסכמים קיבוציים בכמה ענפים בודדים במשק, אין כל חובה חוקית שחלה על המעסיק ולפיה עליו לפדות בתשלום ימי מחלה כמו היו ימי חופשה. או הסכם קיבוצי או חוזה עבודה אישי - אלה שתי הדרכים לפדיון ימי מחלה שאני מכיר.

מעבר לכך, צבירת 800 ימי מחלה במשך 40 שנה אינה ריאלית, גם אם לא היית חולה ולו יום אחד לאורך 40 שנות עבודה, ולפי חישוב של 18 ימי מחלה שנצברים בכל שנה, הרי שהיית צוברת 720 ימים ולא 800. אני מציע שתבדקי את עצמך.
עמוס
29/04/2015 10:39
אני עומד לפני פרישה . אשתי עובדת ומרויחה 8000 ש'ח , כמה אני אמור לקבל כקצבה
עורך דין
29/04/2015 10:55
שלום עמוס

בהנחה שאתה מדבר על קצבת זקנה, פנה אל המסוד לביטוח לאומי בטלפון 6050* ותקבל את כל התשובות. אם אתה מדבר על הפנסיה שלך, פנה אל סוכן הביטוח והוא יעדכן אותך בכל הפרטים.

בהצלחה
ליזה
29/04/2015 08:44
בוקר טוב

עברתי תאונת עבודה לפני כשמונה חודשים וכרגע קיבלתי חופשת מחלה לנפגע בעבודה למשך שבועיים. אני צריכה ללדת עוד חודשיים בעזרת השם וזה אומר שהתלוש הזה יכנס לי לחופשת לידה וכידוע תאונת עבודה ביטוח לאומי משלם ולא העבודה. השאלה אם זה יפגע לי במשכורת של החופשת לידה כיוון שלא רואים תמחלה הזאת בתלוש משכורת.

תודה מראש.
עורך דין
29/04/2015 10:53
שלום ליזה
במקרה שבו אחד מתלושי השכר שלך נמוך באופן משמעותי מכרך בשגרה בעקבות מחלה או היעדרות אחרת מהעבודה, ניתן לבקש מפקידי המל"ל לקחת בחשבון תלושי שכר אחרים - מלאים. הגישי להם את הטפסים הרלוונטיים שבידך בעקבות היעדרות מפאת תאונת עבודה / ימי מחלה, והסבירי את המצב.

ברוב המקרים זה עובד ודמי הלידה לא יפגעו.
שירן
28/04/2015 21:03
שלום...

בחברה שאני עובדת בה ניתן לממש ימי חופשה בתשלום ולהיכנס "למינוס" עד חמישה ימים... בחופשת פסח לקחתי ארבעה ימי חופשה בידיעה שאני יכולה להיכנס למינוס וזה יצא בדיוק המינוס חמישה ימים שמותר לי.

היום התקשרו אליי ממחלקת כוח אדם ועדכנו אותי שלפני חופשת לידה לא ניתן להיכנס למינוס.. אני בשבוע 36.. עצם כך שיקחו לי ארבעה ימים תפגע משמעותית בדמי לידה שלי. האם זה חוקי? זה לא אפלייה כלפי נשים בהיריון? הרי אני לא מתפטרת רק יוצאת לחופשת לידה.
עורך דין
29/04/2015 10:50
שלום שירן

האם ההגבלה לגבי כניסה "למינוס" ימי חופשה מופיעה בחוזה העבודה שלך?

במידה והתשובה חיובית, אני ממליץ לנסות ולשוחח בנושא מול המעסיק. בכל מקרה, תוכלי להציג לפקידי המוסד לביטוח לאומי את העובדות ולבקש מהם להתייחס לתלושי שכר מלאים שלך ולא לתלוש שכר בודד בו קוזזו ימי החופשה אם וכאשר.
ליאם
28/04/2015 23:32
שלום רב,
אני עובדת כבר קצת מעל 3 חודשים וביום העצמאות האחרון ב 23.4 כמובן שלא עבדנו, ויומיים קודם לכן לקחתי חופש בתשלום שזה יצא בימים שלישי רביעי ואז חמישי כבר היה חג אז צא לי סופ"ש ארוך. הבנתי שאני זכאית לקבל תשלום עבור יום העצמאות, האם ישנה בעיה שתמנע זאת בעקבות החופש שלקחתי לפני? אנחנו עובדים 5 ימים בשבוע ללא ימי שישי ככה שלא הייתי אמורה לעבוד יום למחרת אבל ביום העצמאות כן היינו אמורים לעבוד אם זה לא היה חג.. אשמח לתשובה מהירה, תודה!
ליאם
29/04/2015 10:17
????????
רונית
29/04/2015 09:58
שלום.

אני מעוניינת לדעת האם מעסיק יכול לשלם לעובד שעבד מספר ימים בין 3 ל-11 באבטחת טיולים (הוא גם מע"ר חמוש) סכום השווה ל10 שעות עבודה ביום למרות שהיה נוכח יום ולילה?
שנית מה תעריף שכר מינימום לשעה למאבטח טיולים וכן אילו תשלומים מגיעים למאבטח כזה על פי חוק.

תודה
רון
29/04/2015 09:51
שלום,

לאחר עזיבת עבודההגשתי את כל הטפסים הרלוונטים דרך סוכנות הביטוח לחברת הביטוח לצורך משיכת כספי מרכיב פיצויים שנצבר. נאמר לי שלאחר מקס 40 ימי עבודה הכסף יועבר לחשבון, נכון להיום עברו כבר חמישים ימי עבודה, מתחילת השבוע אני מנסה להשיג תשובות הן המסוכן והן מחברת הביטוח אך חוץ מלהגיד לי שאכן התקבלה הבקשה ואכן הכסף היה אמור לעבור אני לא מקבל תשובה קונקרטית.

מה ביכולתי לעשות? האם הם מפרים חוזה והאן מגיע לי תגמול על כך?

תודה מראש
אילנה
29/04/2015 09:00
בוקר טוב.

שאלה שלי היא האם ברגע שהעובד שכיר שעבד באבטחה שנתיים וחצי או שלוש מתפטר הוא צריך להודיע חודש מראש או מספיק שבועיים? ואין לי מושג מה רשום בחוזה כי לא בטוח שהיה חוזה עבודה בכלל...

תודה מראש.
טל ה.
29/04/2015 08:55
אני אסביר- יצאתי לשמירת הריון אך ביטוח לאומי לא אישר לי אותו ולא נתן לי כסף מכיוון שאלו היו 28 ימים ולא 30 (מוגזם שבגלל יומיים לא אישרו לי!)

בעבודה שלי דיווחו שהפסקתי לעבוד ביום שיצאתי לשמירה ולכן ביטוח לאומי נתן לי כסף כל דמי לידה וכביכול יצאתי לחופשת לידה מהיום הראשון של שמירת ההריון ולא מהתאריך שילדתי.

האם יש טופס / דרך שאוכל לדרוש שהמעסיק שלי יתקן את הדיווח על הפסקת עבודה בגלל חופשת מחלה (זה הרי מה שעושים אם ביטוח לאומי לא מאשר לי את שמירת ההריון) כדי שלא ייקרה מצב שאצטרך לחזור טרם מלאו לי 14 שבועות מהלידה ואפסיד כסף על 3 שבועות בהן ישבתי בבית בשמירה?
איריס
29/04/2015 08:45
שאלה עבור חברה שעתודה לצאת לחופשת לידה -

כחלק מתפקידה היא מבצעת פעילות ייחודית, שלא היא ולא בעלי החברה לא מעונינים להעביר לידיים אחרות בשל רגישותה.

הציעו שהיא תמשיך לבצע את הפעילות (מדובר ביום אחד בחודש) במהלך חופשת לידה והבעלים יזכה אותה בימי חופשה אחר כך.

האם זה בסדר?
יש דרך אחר בה היא יכולה להמשיך?
שוב - מדובר ביום אחד בחודש בלבד (הפקת דוחות תקציב להנהלה).
שכר
ראובן
29/04/2015 02:12
שלום רב.
אני עובד כשנה במקום עבודה ונאמר לי בהתחלה כי משכורת תיכנס כל 9 לחודש ובפועל היא נכנסת כל 10. כשישנם חגים והם יוצאים יום חמישי המשכורת נכנסת רק יום ראשון. כיצד אני יכול להוכיח שהם מכניסים לי משכורת מאוחר? בחשבון הבנק זה מופיע כאילו והיא נכנסת ב 9. ז"א אני לא רואה את המשכורת ולא מקבל אותה עד ל 12 לחודש בחגים אך כשהיא נכנסת התאריך הנקוב הינו ה 9. אני מעוניין לעזוב את העבודה בגלל הסיבה הזאת בין היתר. אני נאלץ לקחת מפרעות כי יש לי חובות שאמורים לרדת ב9 לחודש וכל פעם מתקשרים אליי מהבנק ושואלים מדוע אני מאחר בתשלומים. זה קורה כל חג. איך ניתן להוכיח? האם ביה"מ יאמין לי על סמך עדותי בלבד במידה ואני מגיע איתם לתביעה (בין היתר בנושאים אחרים)
RE: שכר
עורך דין
29/04/2015 08:40
בוקר טוב ראובן

איני מצליח להבין כיצד יכול להיות שאתה רואה העברת המשכורת בבנק ב-9 לחודש אבל את הכסף רק 3 ימים אחר כך. זה יכול לקרות כאשר מפקידים שיק, אך לא בעת ביצוע העברה בנקאית, אלא במקרה שבו העברת התשלום בוצעה ב-9 לחודש והבנק היה סגור למשך יומיים, שאז רק ביום השלישי תוכל לראות את הכסף בחשבון, ובמקרה זה אין הרבה מה לעשות.

איני ממליץ לך להתפטר בגלל זה. נסה להסביר את הבעיה למעסיק ולבקש שיקדים ביום אחד את העברת המשכורת.

בהצלחה
ר.ד
28/04/2015 07:28
שלום .
עובדת במקום פרטי ו רציתי לשאול אם מותר למעביד לא לקיים הבטחה בעניין קבלת תפקיד אחר באותה מחלקה? עשיתי חפיפה ו
בסוף לא נתנו את מה שהובטח בכל מיני תרוצים.
אחרי שנה וחצי מנסים להחזיר אותי אחורנית לתפקיד
הישן בעורמה. לדעתי לא מרוצים מהמחליפה. האם מותר
לי לסרב בתוקף ולבקש שיקיימו הבטחותיהם?
תודה
עורך דין
28/04/2015 18:31
שלום לך

אחרי שנה וחצי לא ניתן להחזיר אותך "אחורה" או לשנות את מהות העסקתך ללא הסכמה שלך. על פניו המדובר בהרעת תנאי עבודה ואינך חייבת להסכים לכך מן הסתם.
ר.ד
29/04/2015 07:35
שאלה נוספת ברשותך
אם אתפטר מגיע לי פיצויים מלאים? האם אוכל לקבל
פיצוי נוסף על עוגמת נפש על אי קיום הבטחות ויחס מזלזל מצד המנהל הישיר מאחר ובסוף שנה כתב לי במשוב חוות דעת שלילית למרות שבכל השנים עברו הייתי מעולה בעיני המנהל הקודם וכו'?
תודה
עורך דין
29/04/2015 08:27
בוקר טוב

אם תתפטר תוכל לקבל את חלק העובד בקופת הפיצויים שלך ולא מעבר לכך. ולא, לא מקבלים פיצויים בגלל שמנהל כתב חוות דעת או משוב שלילי לגבי תפקודך בעבודה. זה הוא חלק מעבודתו של מנהל במקרים רבים ולא כל העובדים זוכים להערכות חיוביות.

בהצלחה
מירי
24/04/2015 10:23
שלום
אני עובדת במלצרות ואתמול במשמרת שברתי את האצבע ברגל.
לא זכורה לי חבלה כלשהיא מלבד כאבים בדריכה רק ביציאה מהמשמרת.

היום על הבוקר גיליתי שאני ממש לא יכולה לדרוך על הרגל ואחרי שעשו לי צילום בטרם גילו את השבר.

השאלה היא כזו: האם ביטוח לאומי יכול להכיר בי כנפגעת עבודה למרות שלא מצוין בטופס הקבלה לטיפול "חבלה". ולמרות שטרם בעצמם לא הוציאו לי טופס תאונת עבודה מכיוון שלא זכרתי שהייתה חבלה?
תודה לעונים
עורך דין
28/04/2015 19:58
שלום מירי

על מנת לקבל הכרה באירוע תאונת עבודה בפגיעה צריכה להיות במסגרת עבודתך או בדרך ממנה הביתה (או מהבית לעבודה). יהיה עליך להוכיח זאת לפקידי המל"ל ואחת הדרכים הטובות הנה האישור הרפואי הראשון, שנכתב על ידי הרופא הראשון שבדק אותך. בכל מקרה - אני ממליץ לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
אמי
24/04/2015 11:43
החברה שאני עובד בה דורשת שנשטתף בעלות הביטוח של המחשיר הסולולרי שסופק לנו ע"י החברה .יש לציין כי המכשיר חיוני לעבודתנו כוון שהוא משמש כמסוף.האם זה חוקי ? ומה ניתן לעשות? תודה.
עורך דין
28/04/2015 19:56
שלום אמי

הדרישה לגיטימית לחלוטין, זה לא אומר שחייבים להענות לה בחיוב.

בהצלחה
רן
25/04/2015 01:49
שלום לכם אני מאבטח שעבד כחודש ומשהו בחברת אבטחה חדשה שנכנסה למקום עבודתי..ונפצעתי בברך בבית וכנראה אצטרך ניתוח...האם אני אקבל כסף על ימי המחלה שלי גם שאין לי ימי מחלה כי סה"כ אני עובד בחברה זאת חודש וחצי???
עורך דין
28/04/2015 19:55
שלום רן

בכפוף למשך היעדרותך לאחר הניתוח, תוכל לפנות אל המוסד לביטוח לאומי. פנה כבר עכשיו לבירור זכויותיך במקוד הטלפוני שלהם בטלפון 6050*

רק בריאות
צבי
25/04/2015 02:51
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים התחלתי לעבוד אצל מעסיק בתחום המכירות (עבודת משמרות אך משרה מלאה).
מיד לאחר הפסח (13/4) נאמר לי לא להגיע לעבודה מכיוון שהמנהל הישיר נסע למילואים (הבקשה הייתה חד צדדית ומפתיעה), במשך אותו השבוע ניסיתי מספר פעמים ליצור קשר עם המנהל אך לשווא אך שלחתי לו בקשות לסידור עבודה לשבוע שלאחריו. ב19/4 קיבלתי SMS מהמנהל הישיר בו נתבקשתי להגיע לעבודה באותו היום, כשהגעתי הבוס קיים עימי שיחת שימוע (למרות שידוע לי שעבר על החוק מכיוון שלא הודיע לי בכתב על כך ונתן לי 72 שעות להתכונן), מאותו התאריך ועד היום (25/4) לא קיבלתי תשובה בנוגע להודעת פיטורין. במהלך הימים הללו לא שובצתי למשמרות ונאמר לי לא להגיע.
האם מגיע לי תשלום עבור הימים בהם הפסדתי עבודה?
עורך דין
28/04/2015 19:53
שלום צבי

בהחלט מגיע לך תשלום על כל אותם ימים ואני מציע לך לפנות לעורך דין, שידאג לטפל בנושא לאור הפרת הזכויות שלך מצד המעסיק.

בהצלחה
נתנאל
25/04/2015 11:00
הציעו לנו עבודה מזדמנת ליום יומיים.

השכר שאמרו לנו הוא 30 שקל לשעה ואנחנו נחלק עיתונים
עבדנו היום שעתיים כלומר 120 שקל בגלל 200 אחוז של יום העצמאות.

המעביד אמר שהוא משלם רק שכר רגיל (60 שח על שעתיים) ואם אנחנו רוצים שנשאל רואה חשבון או משהו. אפשר לעשות משהו עם זה?
עורך דין
28/04/2015 19:46
שלום נתנאל

אפשר לעשות עם זה משהו, השאלה האם אתה רוצה לעשות משהו והאם כלכלי להכנס למלחמונת בגלל 60 ש"ח...

תחשוב על זה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ