אני עובדת כמעט 10 חודשים בנתב״ג בחברה שלא אזכיר את שמה.
התפטרתי לפני שבוע בגלל תנאים לא טובים שרק מתדרדרים.
לפני שבוע הגשתי
הודעה מוקדמת להתפטרות ואני אמורה לסיים בשלישי הבא. כבר שמעתי מעובדים שהתפטרו שהמנהלת מודיעה להם שאין לה צורך בהם יותר ושמבחינתה ההודעה המוקדמת לא רלוונטית והם יכולים לא להגיע יותר למשמרות.
היום איחרתי למשמרת, הייתה תקופה שהייתי מאחרת לעיתים קרובות אבל הייתי מגיעה לכל המשמרות והייתי עושה המון
משמרות 5-6 בשבוע. בחודשים האחרונים עבדתי המון, הגעתי בזמן ואפילו הסכמתי להחלפת משמרת שהמנהלת ביקשה ממני שגרמה לי לעשות משמרת בהפרש של 8 שעות מהמשמרת הקודמת ועוד משמרת כזאת רצוף (שתי משמרות הפוכות ברצף) וכל זה אחרי שהיא לא אישרה לי חופש של יומיים שביקשתי חודש מראש בטענה שהיא יכולה לאשר לי רק יום אחד. (אני ממש פראיירית).
הודעתי שאני אאחר, כשהייתי כבר ברכבת כמה דקות לפני ההגעה למקום העבודה קיבלתי שיחה מהמנהלת, היא התחילה בזה שהיא שאלה אותי, ״כן שחף מה קורה״? בטון כועס, ואז הסברתי לה שלא הרגשתי טוב
בלילה והתעוררתי באיחור ואני מרגישה יותר טוב ובכל זאת מגיעה למשמרת ( שגם ככה תמיד יש חוסר
עובדים אז ידעתי שאני רק עוזרת בכך). היא התחילה לתקוף אותי ואמרה מה ניראה לך שאת עושה? את תמיד מאחרת, אם את לא מרגישה טוב אל תגיעי, את אחת העובדות הכי גרועות שיש לי, ואם התפטרת את בכלל לא חייבת להגיע אם את לא רוצה, מבחינתי את לא צריכה את ההודעה מוקדמת אני לא רוצה שתגיעי יותר למשמרות." אציין שבמכתב שהגשתי לה כתבתי שתאריך סיום העבודה שלי הוא ה30/6/15 ושיש לי עוד שבוע לעבוד. ואמרתי לה שאני מתכוונת להגיע לשאר המשמרות כי מגיע לי לפי החוק, ושאלתי למה היא מדברת אלי ככה ותוקפת אותי, היא אמרה ״בטח שאתקוף אותך תראי איך את מתנהגת את חוצפנית״ ואמרה שהיא תקנוס אותי על המשמרת הזאת והמשיכה להגיד שאני עובדת גרועה ולא מועילה . ובסך הכל עשיתי מאמץ להגיע למשמרת. קורה שמתעוררים מאוחר, וזה לא קרה הרבה, אבל התגובה שלה הייתה ממש לא הגיונית ולא הייתה אמורה להיות בכלל, זה לא מתפקידה להגיד לי את הדברים שהיא אמרה. ואני בטוחה שחלק גם לא חוקיים. אמרתי לה שחבל שאני לא מקליטה את השיחה והיא אמרה ״ את יכולה להקליט אני אחזור על הכל מהתחלה! ואת יכולה ללכת ל(לא אפרסם את שמה)-( המנהלת שמעליה בעבודה). בסוף הגעתי למקום העבודה והייתי נסערת ועצבנית מהשיחה איתה ואחרי כמה דקות של התלבטות החלטתי לא לעלות למשמרת וחזרתי הביתה. בדרך הביתה היא התקשרה אלי ושאלה אם נכנסתי למשמרת, אמרתי לה במילים האלה: ממש לא עליתי למשמרת, את באמת חושבת שאכנס למשמרת אחרי השיחה הזאת ואחרי איך שדיברת אלי ותקפת אותי?
היא אמרה ״אה אז את עושה מה שבא לך. תשאי בתוצאות״. אז היא גם מאיימת בנוסף.
איך אפשר להתחיל משמרת אחרי דיבור מזלזל כזה? אמרה שאני עובדת גרועה ושמבחינתה אני לא צריכה להגיע יותר.
ובנוסף הייתה לפני חודשיים בערך משמרת
לילה שהייתי מוכנה אליה בזמן ב1 בלילה חיכיתי להסעה והיא לא הגיע לאסוף אותי ואחרי בירור עם אחמ״ש התברר שאני בכלל לא מופיעה בסידור העבודה של האחמש אבל בסידור שהיה לי בפלאפון שהמנהלת שלחה כן הופעתי. בסוף לא הגעתי לעבודה אבל ידעתי שלפי חוק מגיע לי תשלום על אותה משמרת. אחרי בירור עם המנהלת היא הצהירה שלא תשלם לי על המשמרת מכיוון שלא עבדתי. פניתי למנהלת שמעליה ואחרי מספר ימים קיבלתי ממנה הודעה שאני אקבל תשלום על היום הזה.
במהלך השיחה בבוקר לפני שהגעתי לעבודה היא התייחסה לזה ואמרה: ״בגלל טעות הקלדה שבגללה בטעות ירדת מהמשמרת, על זה את יכולה לדרוש כסף, אבל כשאת מאחרת זה בסדר מבחינתך את חוצפנית!״
וזה רק אחד מהמקרים שקרו איתה ויש עוד הרבה עובדים שהיו להם תקריות כאלה איתה.
כל זה ממש בקצרה כי אחרת יצא כאן פוסט ענק שיקח שעתיים לקרוא אותו.
אני מעוניינת לתבוע אותה על היחס המזלזל, על הדברים והצורה המגעילה שאמרה ודיברה איתי, וגם על זה שהיא מאיימת לקנוס על דברים שאסור לה בכלל, שהיא מודיעה שתעשה דברים שברור שהם לא חוקיים, ובנוסף אשמח לדעת אם יש אפשרות לתבוע את מקום העבודה על כך שאנחנו עומדים על הרגליים כל המשמרת בלי אפשרות לשבת למעט בהפסקה.
אשמח להתייחסויות אני בטוחה שהיא עושה דברים לא חוקיים ויש הרבה עובדים שסובלים בגללבה והמון עובדים התפטרו בחודשיים האחרונים אבל אף אחד לא תובע אותה ולא פותח את הפה.
תודה מראש