פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 706
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אוסנת
24/10/2015 19:24
היי
עבדתי 5 ימים אצל משהיא פרטית, ופוטרתי אחרי 5 ימים בטענה של אי התאמה,בתור מזכירה. גם לא העבירה לי חפיפה, על העבודה, והדרכה על העבודה, בטענה שאני יודעת את העבודה, כל מקום שמכבד את עצמו ומקבל עובדים חדשים אליו, אמור בעל העסק או עובדים שעובדים במקום אמורים להעביר חפיפה לעובד חדש שמגיע למקום, חפיפה והדרכה על העבודה לא קיבלתי, עבדתי אצלה 5 ימים בחודשים יולי אוגוסט, 4 ימים מיולי, ו 1 יום באוגוסט, על 4 ימים ביולי, קיבלתי את שכרי מה גם שקיבלתי הודעה שהשיק שהפקדתי חזר, ועלי להפקיד אותו שוב,, הפקדתי אותו שוב, ועל יום אחד ביולי לא קיבלתי את שכרי, הגברת מסרבת לשלם על יום אחד ביולי שעבדתי אצלה, בטענה שאין לה הנה"ח
מה עלי לעשות בכדי שאקבל את שכרי על יום אחד ביולי?
תודה לעונים.
אסף
24/10/2015 19:23
היי.
עבדתי במקום עבודה במשך ככמעט שנה.
(ברמן במסעדה)
כשהגעתי לשם (ינואר 14) הבהרתי שאני מתכוון להתחיל ללמוד באוקטובר שיגיע.
וסגרנו על 4-6 משמרות.
חשוב לציין שכל התיאומים בוצעו מול מנהלים ולא מול בעלים. וכמה חודשים לפני תחילת לימודים אמרתי להם שאני מתכוון להוריד את היקף המשרה ל2-3 לפי היכולת. ולא נראתה התנגדות.
באוקטובר כשהתחלתי ללמוד באמת עבדתי 3 פעמים בשבוע ואז הרגשתי לחץ של לימודים והגשתי 2 משמרות.
בעל המקום אמר שזה לא מתאים לו כבר וקבע שיחת שימוע.
בשיחת השימוע אמרו לי שלא מתאים היקף המשרה הזה ואמרו לי שאני לא אגיע יותר לעבודה ( ואפילו ביטלו לי משמרת באותו שבוע שכבר נקבעה מראש, שילמו לי עליה אבל אמרו לי לא להגיע)
שלחתי לבעל המסעדה במייל בקשה לגמר חשבון. ולאחר כמה ימים קיבלתי מכתב שמודיע לי שהתפטרתי, ובמשכורת האחרונה נקנסתי ב9 ימי עבודה - הודעה מוקדמת.
הגשתי תביעה בבית הדין לעבודה וקיבלתי מהם בדואר כתב הגנה שטוען שבגלל שהקטנתי את היקף המשרה אז הפיטורין נחשבים להתפטרות. העניין הוא שהם אמרו לי לא להגיע יותר לעבודה וויתרו על המשמרות של תקופת ההודעה המוקדמת.
עוד דבר, בפרוטוקול שיחת השימוע שהם שלחו לא מופיעים המון דברים.
יש לי את השיחה מוקלטת גם כן וחשוב לציין שאת רובה ניהל מנהל המסעדה באותה תקופה ולא הבעלים והוא אמר לי בעצמו שזה לחלוטין פיטורין. רק שאין לי איך להשיג אותו עכשיו...
הם טוענים שהורדתי את היקף המשרה באופן חד צדדי ולכן זה נחשב לפיטורין.
היה נסיון לגישור והמגשר והשופטת התורנית אמרו שזה ככה. אבל השופטת אמרה גם שאם הם ויתרו עליי בזמן התקופה של ההודעה המוקדמת אז זה נחשב לפיטורין.
אני פשוט מחכה עכשיו לזימון לדיון אבל אין לי כוח לדברים האלו ואני רוצה לדעת אם יש טעם להמשיך עם זה בכלל...
זה אמנם לא המון כסף אבל זה משמעותי לי מאוד כסטודנט. תבעתי את מה שהם קנסו אותי + ימי הודעה מוקדמת שהייתי אמור לקבל על פיטורין לאלתר.
אשמח ליעוץ כלשהו! תודה
סוזי
24/10/2015 19:20
שלום רב, שאלה לגבי נכות:
לאבי הוגדרה לו נכות של 100% לצמיתות מביטוח לאומי ומקבל קצבת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי, נקבע בועדה של מבטחים שהוא מסוגל לעבודה בחצי משרה והפנסייה של מבטחים קוצצה לו משמעותית (הורידו לו מ100% ל 50% נכות, אך הוא כמובן לא מסוגל לעבוד וממעט לצאת מהבית בשל הנכות ומצבו רק התדרדר משנה שעברה). עזרתי לו לכתוב מכתב ערעור אבל המכתב לא התקבל (הם אפילו לא בדקו אותו בעצמם). מה ניתן לעשות?
תודה רבה!
משה
24/10/2015 19:13
שלום.
בחברת ההייטק בה אני עובד סוגרים את מרכז הפיתוח בו אני עובד ומאחדים אותו עם משרדי הנהלת החברה הרחוקים כ- 70 ק"מ. להבנתי מדובר בהרעת תנאים כיוון שמרחיקים לי את מקום העבודה באופן משמעותי.

בחברה הציעו לי תוספת של 3000 ש"ח נטו לשכר בתמורה שאשאר. אני נדרש לחתום על חוזה.

במידה ואני חותם על החוזה הזה, ואחליט בעוד מספר חודשים להתפטר, האם אוכל לטעון "הרעת תנאים" לטובת קבלת דמי אבטלה? מה יש להציג בביטוח לאומי" כדי להוכיח הרעת תנאים?
נטלי
24/10/2015 19:09
שלום

אימי עבדה במשק בית במשך 7 שנים. מעסיקה טוען עבדה רק 4 שנים. המעסיקה שילם בשחור (מזומן ללא כל זכות נוספת) תמיד ללא שום הוכחה מעבר. על מי הנטל במקרה של הוכחת כמות השנים אצל המעסיק? תודה
שרון
24/10/2015 16:07
עבדתי בתור מלצר במלון רויאל גארדן באילת, והתפטרתי בתחילת החודש. במהלך הקיץ דירבנו אותנו למכור משקאות קלים כחלק ממבצע מכירות ברשת ישרוטל באילת. הפרס למקום הראשון הינו 1000 ש"ח בתווי קנייה. במהלך כל תקופת המבצע עבדתי במלון ואף זכיתי במקום הראשון. בדיעבד התברר לי כי ביום חמישי חולק הפרס והוא ניתן למקום השני משום שאינני עובד יותר, בלי להודיע לי על כך ובלי ליצור איתי שום קשר בנוגע לזה. האם זה חוקי? מבחינת ההיגיון נראה לי שהפרס שייך לי בכל צורה שהיא, וזאת חוצפה שלא יצרו איתי קשר כדי לבשר לי שזכיתי ולבקש לתאם את שליחת הפרס אליי הביתה.מה אפשר לעשות? למי לפנות?
טל
24/10/2015 12:40
שולם רב
התחלתי לעבוד במקום עבודה ועזבתי אותו לאחר 3 ימים.
נמסר לי מן המקום כי אקבל קנס כספי עקב אי הודעה מוקדמת. הגיע ה-10 לחודש ועדיין לא הכניסו לי את המשכורת המגיעה לי והטענה שלהם היית כי יש בעיה בהעברת הכסף ושאני יעודכן כאשר תכנס המשכורת.
רציתי לדעת אם יש מה לעשות בנידון.
בתודה רבה טל
צביקה
24/10/2015 12:27
עובדת אצלי טיירת אם רשיון עבוד חוקי בניקיון הדירה שעתיים בשבוע. שאלה: האם אני צריך לשלם לה חופשה שנתית ועם כן איך לחשב וכמה לפי חוק. תודה רבה על התשובה.
מור
23/10/2015 23:06
שלום רב,
אני עובדת שעתית במשרה חלקית, ואת צבירת ימי החופשה אצלנו מבצעים בשעות עפ"י % משרה.

כמו כן השכר מתחלק בצורה כזו שהבסיס נמוך, אך על משמרות ערב מקבלים תוספות שמופיעות בשכר כ"שעות נוספות".

כאשר ביקשתי לפדות ימי חופש, להפתעתי גיליתי כי את כל השעות שצברתי פודים לפי שכר הבסיס הנמוך כפול מספר השעות.

כשהסתכלתי על החוק ראיתי כי יש לבצע ממוצע של השכר בשלושת החודשים האחרונים, וכשפניתי לחברה הם טענו כי לא מכניסים לחישוב את העובדה שאני במשרה שבה עובדים רק משמרת ערב (בשכר כפול) ונוצר מצב אבסורדי שאני מקבלת על כל שעת חופש ויום חופש סכום מגוחך.

מספר שאלות:
1. האם חוק לבצע את ספירת ימי החופש בשעות ולא בימים?
2. האם חוקי לשלם את השעות הללו עפ"י שכר הבסיס (שמעולם לא הרווחתי והשכר הממוצע הרבה יותר גבוה)?
3. האם יש עילה לתביעה כאשר נוצר מצב שעובד לא יכול להרשות לעצמו לקחת חופש כיוון שהוא מקבל על חשבון החופש שלו 40% מהשכר ואף פחות לעומת הסכום אותו היה מרוויח אילו היה מגיע לעבודה?

תודה מראש,
מור
דויד
23/10/2015 14:38
במשך 9 השנים האחרונות אני מקבל שכר שווה ערך ל- 118% משרה. בכל שנה אני מקבל 18% תוספת שנתית קבועה שמשלמים לי בשלושה תשלומים בחודשים מרץ, אפריל, מאי. בחישוב פיצויי פיטורין, האם המשכורת הקובעת היא 100% או 118%?
מריה
23/10/2015 10:58
אני מעסיקה עובדת משק בית (פעם השבועיים) בקשתי מהעובדת שלא תופיע לעבודה באחד הימים,. העובדת טוענת שעלי לשלם לה את יום העבודה.
האם מגיע לה תשלום ?

תודה
פיצויים
מאירה
23/10/2015 10:02
בוקר טוב,
מבקשת לברור עבור דודתי, בת ה-70. עבדה במשק בית, יום בשבוע מספר שנים ונאלצת לעזוב עקב בעייה רפואית את מקום עבודתה. אציין ששילמו עליה ביטוח לאומי בלבד.
האם מגיע לה פיצויים ואיך החישוב מתבצע?

תודה מראש על הטרחה,
מאירה
מיטל
23/10/2015 09:14
האם יום פיטורים נחשב יום התראה? האם יש לשלם עליו כעל יום התראה? ביום שבו קיבלתי מכתב פיטורים, הגעתי לעבודה כבכל יום על מנת לעבוד. תודה רבה!!!!!!!
לא חשוב
23/10/2015 08:55
אם מנהל מבקש מעובד שילך הביתה כי איחר 2 דקות על המשמרת , האם המנהל או החברה חייבת לשלם לעובד עבור היום הזה?
גיטי
22/10/2015 22:39
כיצד מוציאים אישור ממס הכנסה בגין הפקדות לפנסיה בגין שנים קודמות. מדובר בשנה ו4 חודשים בהם לא הופרשו כסף לגמל וכעת המעסיק רוצה להפריש הכל בתשלום אחד.

אשמח לדעת את כל הפרוצדורה להנפקת אישור ממס הכנסה?

ובעצם אילו מסמכים עלי להנפיק לשם קבלת האישור?

אודה לתשובה בהקדם.

די דחוף!
קרן
22/10/2015 21:01
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה, ילדתי לפני חצי שנה, והחלטתי להתפטר שלא למטרת טיפול בילד אלא לשם חיפוש עבודה חדשה. מה הזכויות שלי?
אני מבינה כי המעסיק אינו מחוייב לשלם לי פיצויים, אך אילו זכויות נוספות יש לי? מה לגבי הודעה מראש (שכר של חודש)? האם יש דרך לקבל דמי אבטלה מיידי או רק לאחר 90 יום?
שירה
לגבי פיצויי פי...
22/10/2015 16:52
המעסיק שלי אמר לי שבמקרה ואפוטר לא אקבל פיצויי פיטורין מלאים, כיוון שהופרשו לי מידי חודש אחוזים מהמשכורת לחברת ביטוח הפניקס. זה חוקי? לא ביקשתי להפריש מהמשכורת לחברת ביטוח ואני מעוניינת לקבל פיצויי פיטורין מלאים. בתודה מראש!
שיר
22/10/2015 16:50
שאלתי השבוע שאלה בקשר לזה שהמעסיק דורש ממני לסגור את הדלת ולטעמי אין מספיק אוורור בחדר. באם הוא מפטר אותי כאשר איני מקשיבה לדבריו וכן פותחת את הדלת, האם עליו לשלם פיצויי פיטורין? או שפטור מכך, בגלל שאיני מקשיבה לדרישתו?
גליה ה.
22/10/2015 16:36
שלום

אני עובדת שכירה לפי משרה מלאה - יש לי חוזה עבודה מסודר כבר 3 שנים. בחוזה כתוב שאני מקבלת שכר עבור שעות נוספות לפי החוק. לא כתוב מתי זה שעות נוספות ואיך מחשבים אותן. אני עובדת בחנות ובימים שיש עומס או שחסרים עובדים אני תמיד נשארת הרבה מעבר לשעות. השאלה איך אני מחשבת שעות נוספות? ממתי עד מתי זה נחשב שעות נוספות לפי החוק?

תודה וסוף שבוע טוב
חלי
22/10/2015 15:31
היום אני מרוויחה שכר בסיס 25 ש"ח פלוס עמלה קבועה של 4 ש"ח לשעה כבר 4 שנים לא שינוי כלל בעמלה.
כעת ההנהלה רוצה לשנות את מערך העמלות לפי יעדים שייקבעו מראש.

המנהל שלי כרגע ציין בפניי ואמר כי במידה ועמדתי ב100 יעד אקבל עמלה נוספת אך במידה ולא נעמוד ביעדים שנקבעו לא נקבל כלל עמלה כולל את ה4 ש"ח שקיבלתי עד כה, זאת אומרת רק שכר בסיס.

שאלתי היא האם באמת יכולים לפגוע בי בעמלה הקבועה שהייתה לי עד כה עפ"י החוק?

מזכירה שוב כי העמלה 4 שח ניתנה לי באופן קבוע ב4 שנים האחרונות
תודה
ניצן
22/10/2015 15:29
משרד ממשלתי שמשלם משכורת באיחור של חודשיים, חוקי או הלנת שכר ולא חוקי? אסביר, בראשון לכל חודש מקבלים את המשכורת של לפני חודשיים. למשל - בראשון לנובמבר מקבלים את המשכורת של כל ספטמבר. לפי מה שקראתי באתר שלכם זה הלנת שכר ולא ממש חוקי. השאלה האם למשרד ממשלתי יש אפשרות בתרגיל מסויים לשלם משכורת אחרי חודשיים?
בענה
אליאס
22/10/2015 15:29
מה מגיע לעובד שעבד 18 שנים במעוצה מקומית בכפר
רוית
22/10/2015 15:13
שלום
אני עובדת כמזכירת ביה"ס ואני אמורה לקבל תוספת מנקו בשכר (תוספת שמקבלים מי שמתעסק עם כספים בביה"ס ) הם רוצים לתת לי מחודש זה ,
ואני מבקשת שישלמו לי רטרואקטיבית מהיום שהתחלתי לעבוד כמזכירת ביה"ס . אף אחד לא אמר לי שאני אמורה לקבל תוספת זאת , גיליתי כמובן במקרה .
ממתי לפי חוק הם צריכים לשלם לי ?
ליהי
22/10/2015 14:01
שלום לכולם,

אשמח לייעוץ בנושא הקשור לדיני עבודה כמובן:

בתחילת החודש התחלתי לעבוד בחברה פרטית. לא נאמר לי שמצבה הכלכלי לא טוב, שיש לה בעיות או בכלל שהיא עלולה להתפרק. הכל היה נראה מאוד יציב ורגיל. אתמול התברר לי לאחר שיחה שהחברה נסגרת והתשלום עבור זמן העבודה לא ישולם כיוון שלמעסיק אין איך לשלם משכורות.

ההנחייה שלו היתה שהוא יוציא לכולם מכתבי פיטורין ואז נוכל לתבוע את ביטוח לאומי ולקבל שכר כלשהוא.

בנוגע להליך פשיטת רגל: אני לא יודעת אם הוא הצהיר על זה כבר.

אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי לפעולה נכונה וחוקית בנושא.
אלינור
22/10/2015 13:46
ילדתי בחודש פברואר והתפטרתי מעבודתי. לאחר כחמישה חודשים אושרו לי 100 ימי אבטלה.

מסיבות אלה ואחרות אני מתחילה לעבוד בשבוע הבא, לפני שנגמרת מכסת הימים (יישארו לי כ-30 ימים). בעוד ארבעה חודשים אתפטר שוב כיוון שאנו עוברים דירה לעיר אחרת (מרחק של כ-50 ק"מ). בני יהיה כבן שנה בזמן זה.

שאלתי היא האם "יישמרו" לי ימי האבטלה אותם איני מנצלת כעת? האם אוכל לנצלם בעוד ארבעה חודשים, כשנעבור ואחפש עבודה חדשה?
יעל
22/10/2015 13:09
אני שוקלת להתפטר מעבודתי לצורך טיפול בילד. אני עובדת במקום העבודה 5.5 שנים מתוכן בתחילה, שנתיים וחצי בשכר שעתי ו-3 שנים בשכר גלובלי. ביררתי בחברה המבטחת את קרן הפנסיה והסכום שהצטבר מאוד נמוך לעומת תשלום הפיצויים לפי החוק.
ברצוני לברר כיצד זה מחושב? גם לפי השנים בהן עבדתי בשעתי וגלובלי והאם המעסיק אמור להשלים את כספי הפיצויים, כך שזה יגיע לסכום לפי החוק ?

כמו כן, אינני יודעת האם אני חתומה על סעיף 14 בחוק פיצויים, במידה וכן, המעסיק לא ישלים לי את ההפרש?

שאלה נוספת, אני יודעת כי יש להמתין 90 ימים לזכאות לדמי אבטלה. האם יש אפשרות לקצר זאת / לבטל? מכיוון שלוקח לי בין שעה וחצי לשעתיים לכיוון להגיע הביתה מהעבודה בתחבורה ציבורית.
שלום
עדי
22/10/2015 13:09
האם בזמן פיצויים עקב פיטורין עלי להלך בנבכי הביורוקרטיה או שפשוט המעביד מפקיד את הכסף ללא טופסיאדיה מצידי?
שרית
22/10/2015 11:50
חופשת הלידה שלי מסתיימת ב- 3.12, אני עובדת בחברה יותר משלוש שנים, התיכנון הוא להגיש מכתב התפטרות עקב טיפול בילד ב- 3.11 ולתת חודש הודעה מוקדמת כך שב-3.12 אוכל כבר לחתום?

האם התיכנון הוא הכי נכון וכדאי או שאפסיד משהו?

בנוסף אשמח להכוונה מה להגיש על מנת שביטוח לאומי יאשר לי אבטלה ללא המתנה של 90 יום, הבנתי שדוח שעות יכול לעזור אני עובדת בת״א והנסיעה לוקחת לי בערך שעה וחצי לכל כיוון בתחבורה ציבורית כך שבמידה ואני בעבודה ב7 וחצי אגיע הביתה הכי מוקדם בארבע וחצי וזה עם שעת הנקה...

תודה מראש
יעל
22/10/2015 11:48
בסוף פברואר 2015 התפטרתי ממקום עבודתי אחרי שנים רבות מאוד.

החל ממרץ 2015 התחלתי לקבל דמי אבטלה , אותם קיבלתי עד השבוע הראשון של ספטמבר 2015.

כחודש וחצי אחרי שסיימתי את עבודתי נכנסתי להריון, מאז ממש קשה למצוא עבודה.

החודש - אוקטובר 2015 התחלתי בעבודה זמנית.
לפי מיטב הבנתי התקופה שקיבלתי אבטלה נחשבת כחודשי עבודה מבחינת זכאות לדמי לידה.

שאלתי היא, כמה זמן מספיק שאעבוד בעבודה הזמנית שהתחלתי כרגע, על מנת שאהיה זכאית לדמי לידה מלאים?

ושאלה שנייה היא, לפי מה הם יחושבו? השכר האחרון? דמי האבטלה שהיו לי? השכר הישן? אני צריכה ללדת באמצע ינואר.
תודה
ליטל
22/10/2015 11:47
היי.

אני עובדת במקום עבודתי כשש וחצי שנים במשמרות שישה ימים בשבוע. אני בחודש שישי. בשנה האחרונה התחלף לי מנהל והחדש לא אוהב אותי בלשון המעטה. החודש נפתח ויכוח על ימיי העבודה שלי. במהלך השנים לקחתי מידיי פעם שישי אחד או מקסימום שניים חופש בחודש מרצוני. כרגע הוא טוען שהוא לא מחוייב להשאיר לי את אותו מספר ימיי העבודה בשבוע אלא מחוייב רק להביא אותי להיקף שעות של משרה מלאה והוא מכניס לי ימיי חופש בשישי כרצונו. האם זה חוקי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ