פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 697
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסי
08/11/2015 22:07
אני מקבל רכב ליסינג מהעבודה נכון להיום ישנה מדבקה קטנה שמודבקת ליד מיכל הדלק שמראה את סמל החברה
לאחרונה צצה שמועה כי הנהלת המיפעל רוצה להדביק מדבקה גדולה על כל הרכב(כמו נייד משטרה בערך) רציתי לדעת האם זה חוקי כאשר אני משלם שווי רכב...בנוסף הרכב משמש את משפחתי אחרי שעות העבודה מדוע אנו אמורים להיות חשופים כאשר אני משלם על הרכב
עורך דין
10/11/2015 15:45
שלום אסי

אין כל מניעה חוקית ולהדבקה של מדבקה כאמור בשאלתך וזה נהוג בלא מעט ארגונים וחברות המחזיקים ציי רכב.

בהצלחה
אנונימית
08/11/2015 21:56
בחודשים יולי-אוגוסט עבדתי כמלצרית. השכר שלי נע בין 26-30 ש"ח לשעה. אני גרה כ2.5 ק"מ ממקום העבודה וזכאית לתשלום נסיעות עפ"י חוק. בחודש אוגוסט פניתי למנהל על כך שלא שולמו לי דמי נסיעות על חודש יולי (בו בחלק מהחודש עברתי התלמדות ובחלקו משמרות רגילות) ונאמר לי שאקבל את ההשלמה עם המשכורת הבאה בחודש ספטמבר, עד עכשיו (חודש נובמבר) לא קיבלתי את ההשלמה שמגיעה לי למרות שהמשכתי לפנות אליהם כל חודש, בנוסף בחודש אוגוסט קיבלתי דמי נסיעות רק בימים בהם היה צריך להשלים לי את השכר ל26 ש"ח. ממה שידוע לי עפ"י החוק העסק מחוייב לשלם לי על כל יום עבודה, מה גם שלא חתמתי על שום דבר שמבטל את הזכות הזו ולא נאמר לי על זה בראיון העבודה. לטענתם הם עובדים כחוק ורשאים לקזז את דמי הנסיעות מהשכר בימים בהם עברתי את המינימום. אודה לכם אם תוכלו להביע עמדתכם בסוגייה הנ"ל.
תודה מראש,
עורך דין
10/11/2015 15:44
היי

למיטב זכרוני עניתי לשאלתך לא מזמן. חפשי כאן בפורום.

בהצלחה
אנונימית
10/11/2015 13:03
בחודשים יולי-אוגוסט עבדתי כמלצרית. השכר שלי נע בין 26-30 ש"ח לשעה. אני גרה כ2.5 ק"מ ממקום העבודה וזכאית לתשלום נסיעות עפ"י חוק. בחודש אוגוסט פניתי למנהל על כך שלא שולמו לי דמי נסיעות על חודש יולי (בו בחלק מהחודש עברתי התלמדות ובחלקו משמרות רגילות) ונאמר לי שאקבל את ההשלמה עם המשכורת הבאה בחודש ספטמבר, עד עכשיו (חודש נובמבר) לא קיבלתי את ההשלמה שמגיעה לי למרות שהמשכתי לפנות אליהם כל חודש, בנוסף בחודש אוגוסט קיבלתי דמי נסיעות רק בימים בהם היה צריך להשלים לי את השכר ל26 ש"ח. ממה שידוע לי עפ"י החוק העסק מחוייב לשלם לי על כל יום עבודה, מה גם שלא חתמתי על שום דבר שמבטל את הזכות הזו ולא נאמר לי על זה בראיון העבודה. לטענתם הם עובדים כחוק ורשאים לקזז את דמי הנסיעות מהשכר בימים בהם עברתי את המינימום. אודה לכם אם תוכלו להביע עמדתכם בסוגייה הנ"ל.
תודה מראש,
עורך דין
10/11/2015 14:23
שלום לך

ללא תנאי - המעסיק חייב לשלם לך נסיעות ואם לא עשה זאת, כתבי מכתב דרישה ובאין תשלום, פני לבית הדין לעבודה והגישי תביעה כנגד המעסיק. המעסיק לא יכול בכל מקרה להחליט שהחוק אינו תקף לגביך.

בהצלחה
מירב
10/11/2015 14:16
שלום רב, לגבי עבודה במשמרות בתחום המסעדנות, האם חישוב ימי המחלה רלוונטי רק עבור ימים בהם הייתי אמורה לעבוד אך לא הגעתי עקב מחלה? אם למשל הייתי חולה 4 ימים ומתוכם לפי סידור העבודה הייתי אמורה לעבוד יומיים, האם אני זכאית ל-4 ימי מחלה או ל-2?
יצחק
10/11/2015 14:05
האם מי שמקבל קצבת נכות 100% נכות אובדן כושר ורפואי 87% והקצבה המשולמת 2,700 ש"ח הינו זכאי להשלמת הכנסה בנוסף?
עורך דין
10/11/2015 14:14
שלום יצחק

מוטב לפנות בכל מקרה לגופו, למרכז המידע של המוסד לביטוח לאומי לצורך בדיקת הנסיבות וקבלת תשובה לשאלתך. חייג 6050*

בהצלחה
ויוי
04/11/2015 15:23
שלום רב
עברתי ניתוח ניתן לי 6 שבועות ימי מחלה
צברתי 34 ימי מחלה, עובדת 5 ימים בשבוע ומקבלת שכר חודשי לפי 22 יום 154 שעות + 2% מסך הרווחים (בחנות טבע)
שאלתי היא כיצד מחשבים את ימי המחלה? האם מחשבים שישי שבת ?(אינני עובדת בימים אלו) והאם עדיין זכאית לקבל את אחוז הרווחים בימים שלא היתי (לציין שאלו אחוזים מהרווחים שהחנות עושה בחודש) אושפזתי ב- 13.10.15 כלומר עד ה13 עבדתי
תודה רבה אשמח לתובנות
עורך דין
10/11/2015 14:09
שלום ויוי

ימי מחלה נספרים קלנדרית, כולל שישי שבת ואת יכולה לנצל את כל ימי המחלה שנצברו לזכותך במקרה שתיארת.

בהצלחה ורק בריאות
ויוי
10/11/2015 13:52
אנה התייחסותכם לשאלתי בטלפון נאמר לי שרק על ידי הפורום אקבל מענה?
מורין
10/11/2015 12:13
אני עובדת כשנה וחצי באותו המקום, לפני כן, לא עבדתי כ 3 שנים ולא היתה לי פנסיה.

טרם הגעתי לוותק של חצי שנה, גיליתי שהבוס מוריד מהעובדים את הכסף עבור הפנסיה שלהם אך לא מעביר את כספם וגם לא את כספו לקופת הפנסיה.

כשהגעתי לוותק של חצי שנה, במקום העבודה הנוכחי, לא ידעתי מה לעשות, ביקשתי מהבוס לפתוח לי קופה אך הוא התמהמה ולבסוף פתח לי קופת פנסיה רק כשהגעתי לוותק של עשרה חודשים.

למעשה, מאז שהוא פתח את קופת הפנסיה הוא מוריד ממני את הסכום עבור קופת הפנסיה אך לא מעביר את החלק שלי וגם לא את החלק שלו בעבור בקופת פנסיה שלי.
מאז עברו כ 7 חודשים והבוס מקבל הודעות מחברת הביטוח על כך שאינו מעביר את כספי הפנסיה אך הבוס בוחר להתעלם מההודעות האלה ולא מעביר את כספי הפנסיה.

איני יודעת מה זכויותיי ומה ניתן לעשות על מנת לגרום לו להעביר את כספי הפנסיה שנלקחו ממני ואת הכספים שהוא אמור להעביר כמעסיק.

תודה רבה
דיאנה
08/11/2015 16:06
שלום
בזמן שהייתי בחופשת לידה התקבלה החלטה לפטר אותי ממקום עבודתי. יש אצלי מייל שבו מכותבים מספר מנהלים ובו קובעים שעם חזרתי לעבודה, לאחר חודשיים, יפטרו אותי. אכן עברו חודשיים מאז חזרתי לעבודה וקיבלתי זימון לשימוע. האם הפיטורין כדין? שכן התקבלה ההחלטה לפני 4 חודשים כשהייתי בחופשת לידה וכשטרם נעשה שימוע.
עורך דין
10/11/2015 12:10
שלום דיאנה

המדובר על התנהלות לא חוקית בעליל ובאפשרותך לפנות לעורך דין, להגיש תביעה נגד המעסיק ולזכות בפיצויי כספי בסכום ניכר ביותר.

בהצלחה
חנה
08/11/2015 15:38
אם עוזרת עובדת אצלי 5 שעות בשבוע במשך שנים.
לפי מה שהבנתי יש לה כ 30 ימי מחלה.
אם היא עוברת ניתוח ומקבלת כ 30 ימי מחלה (חודש מחלה).
לפי מה שהבנתי אני צריכה לשלם לה 4 ימי מחלה (מספר ימי העבודה בחודש). כמה ימי מחלה נשארים לה 26 (30-4 =26 ) או יורדים לה כל ימי המחלה לפי אישור המחלה שהיא קיבלה?
עורך דין
10/11/2015 12:09
שלום חנה

את חישוב הזכויות ובכלל זאת ימי מחלה יש לערוך בהתאם לחלקיות המשרה של העובדת.

בהצלחה
רותם
10/11/2015 12:08
צהריים טובים

שואלת עבור חברה שלי- הבוסית בעבודה הודיעה לה שהיא מחפשת מישהי במקומה ושהיא יכולה להשאר עד שהחדשה תבוא. חברה שלי אמרה שהיא לא מעוניינת להשאר והיא מתפטרת. במצב כזה,האם זה נחשב שפיטרו אותה או שהיא התפטרה? ומה זה אומר לגבי ההטבות והזכויות שלה? תודה
אננומי
10/11/2015 02:56
הצצתי בחוקים של איגוד המלונאות וראיתי שמחשבים לכל העובדים את השכר לא נכון, מקצצים לנו שעה על כל משמרת של 8 שעות, אין אחוזים על עבודה בלילה.
פשוטו כמשמעו, אני עובד שעה בחינם, זאת אומרת שאם אני מקבל 25 לשעה אני עושה במשמרת של 8 שעות רק 175 ש"ח, כלומר אם אני מחלק את זה לפי כמות השעות למשמרת אני מקבל 21.8 ש"ח לשעה. ואם אני לא טועה זה כבר גובל בניצול כלפי העובד כי שכר המינימום לשעה בישראל 2015 הינו 25 לשעה. הייתי מעוניין לבדוק מה אפשר לעשות בנושא.
נ.ב. אני כבר עם ותק של שנה וחצי בעבודה.
ליאור
09/11/2015 22:14
ידידה קרובה שלי עובדת כקופאית בחנות תכשיטים במשך שנה וחצי. חברות שלה, שעובדות בחנות, שמעו את המנהלת אומרת שהיא מתכוונת לפטר עובדות כדי "לרענן את השורות".
מלבד שימוע, מה הזכויות שלה? אם יפטרו אותה - מגיעים לה פיצויים?
שאלה אחרת - העבידו אותה במשך 7 ימים רצופים. האם זה בניגוד לחוק? ואם כן, מה היא יכולה לעשות בנידון?
דניאל
09/11/2015 20:39
שלום אני עובדת בחדר כושר במשמרות בתור פקידת קבלה, השכר השעתי שאני מקבלת הוא 22.04 ובונוסים על מכירות 5% על כל מכירה, הטענה שלהם שהם משלימים ל25 ש"ח(שכר מינימום) אם לא מכרתי מספיק והגעתי ל25 שח לשעה, רציתי לדעת אם זה חוקי, להשלים על סמך בונוסים לשכר מינומום, ולשלם שכר שעתי נמוך מ25 שח?
גולן
09/11/2015 19:46
שלום,
אמא שלי עובדת במפעל מסוים כבר כמה שנים,
בחודשים האחרונים היא ביקשה מהמעסיק שלה לצאת לימי חופש
המעסיק בתגובה אמר שהוא לא יכול להוציא אותה לחופש כי אין לו מחליף בשבילה
אם היא רוצה חופש " שתמצא לעצמה מחליף"
כרגע אמא שלי במצב שאין לה מחליף, היא מחכה המון זמן לחופש
והיא לא מוציאה ימי מחלה רק כי היא מפחדת שיפטרו אותה

מה אפשר לעשות במצב כזה?
תודה רבה מראש
שירה
09/11/2015 18:35
בחוזה העבודה שלי יש סעיף שבו נקבע כי שכר העבודה השעתי הוא 30 ש"ח לשעה, והוא כולל את הנסיעות ואת ההבראה. האם זה חוקי?
מחברת
09/11/2015 18:29
מה קורה עם עבדתי בחברה מסויימת ואז עברתי לתפקיד זמני בתוך החברה ונגמר החוזה.... אני זכאית לפיצויים או שהם יחזירו אותי לתפקיד הקודם או יציעו לי תפקיד אחר? מה החוק אומר? היה לי ותק של שנה לפני שעברתי לתפקיד הזמני...
יאיר פז
09/11/2015 18:19
שלום
יש לי ויכוח עם המעסיק שלי לגבי זכאות לתגמולי מילואים וגם לשכר עבודה במצב שבו לא נעדרתי מהעבודה.
למיטב ידיעתי, מורים שמבצעים מילואים בתקופת "החופש הגדול" מקבלים הן את השכר הרגיל והן את תגמולי המילואים. דבר זה הוגדר כך גם באתר הביטוח הלאומי:
ג . "שירות במילואים שלא במסגרת שעות העבודה : "עובדים כנ"ל יהיו זכאים הן לשכר עבודה והן לתגמולי מילואים"
למרות זאת, המנכ"לית של מקום עבודתי טוענת שאני טועה וכי כך נאמר לה ע"י הביטוח הלאומי וגם ע"י עוה"ד של המכון.
מי צודק? תודה, יאיר פז
מעסיק מבטיח עב...
09/11/2015 16:46
אני בהתלמדות במקום עבודה והובטח לי כי אתחיל לעבוד. בינתיים מחתימה בלשכה, האם מותר למעסיק למשוך את הזמן , להבטיח יום שאתחיל לעבוד ולא לעשות כן?
טניה
09/11/2015 16:08
אני בחופשת לידה אחרי לידת תאומות, כבר חצי שנה, המשכתי את חופשת הלידה. ב15 לחודש עוברים ה90 ימי המתנה, מהקבצים אני מבינה (או שאולי לא הבנתי נכון) שאני לא מקבלת דבר על 90 הימים הנ״ל שהייתי בבית ולא הגשתי מסמכים לאבטלה?!

דבר נוסף האם אני פונה קודם כל ללשכת התעסוקה? אם כן מה עליי להגיש חוץ מת.ז, קורות חיים ותעודות?

ומה קורה אם שולחים אותי לעבודה? מה אני אמורה להגיד על מנת לקבל את זכויותי לדמי האבטלה? או שאני צריכה להתייצב אצל המעסיק? אני הריי מתפטרת על מנת לגדל את הבנות? בבקשה תעזרו לי הלכתי ממש לאיבוד.
מה עוד אני אמורה לדעת שפספסתי?

פעם ראשונה במצב הזה מול לשכת התעסוקה וביטוח לאומי....
תודה רבה
ט.ש
09/11/2015 16:07
שלום,

ב-21.07.15 יצאתי לחופשת לידה , ב-27.07 ילדתי
ביקשתי בעבודה לנצל את כל החצי שנה שמגיע לי.

קיבלתי עכשיו מייל מהמעסיק עם צירוף תלוש משכורת עבור חודש 10/15 ורשמו לי ״השכר מחושב עד לתאריך 21.10 (תום 14 שבועות של חופשת הלידה...״ ושהחל מתאריך זה ובהתאם לבקשתי להאריך ל-26 שבועות הם מפסיקים את הדיווח לשלטונות מס הכנסה וביטוח לאומי לא מוציאים לי תלוש משכורת ולא מפרישים לי פנסיה!
האם ככה זה אמור להיות? ובתלוש המצורף יש לי בשכר נטו 250- (מינוס) מה זה אומר?

אני עובדת במקום עבודה כמעט שנתיים. בנוסף שאני אחזור מגיע לי שעת הנקה גם אם אני לא מניקה? עד איזה גיל מגיע שעת הנקה?
שולי
09/11/2015 16:06
ילדתי לפני ארבעה חודשים, אמורה לחזור בתחילת דצמבר, עד כה עבדתי 9 שעות ובשיחה שהייתה לי בעבודה ביקשתי לצאת שעה קודם ע"מ להספיק ולהוציא את הילדים מהגנים. כרגע עדיין אין תשובה אבל רוב הסיכויים שלא יאשרו. השאלה שלי היא מה כדאי לי לעשות? לחזור לעבןדה לחודשיים ולנצל את זה שמגיעה לי שעת הנקה? ומה אחרי חודשיים.. הם ירצו שאעבוד 9 שעות ואסרב, האם אהיה זכאית לקבל פיצויים? או שמראש עדיף לא לחזור ולהתפטר לטובת גידול הילד?

אשמח לעזרה
רותם
09/11/2015 14:56
שלום רב שאלה דחופה
עבדתי בחברה כ-5 חודשים והחברה נסגרה. המעסיק במשך 3 חודשים מתחמק מלשלם את ההפרשות לביטוח המנהלים הקיים שלי. וכל הזמן הוא והרואה חשבון ממציאים כל מיני טענות כאלה ואחרות והסכום כל פעם לא תקין ולא משולם. עייפתי מלרדוף אחריהם. האם בעייתי לתבוע כי העסק נסגר? המעסיק אומר שאתבע אותו וזה לא יעזור לי כי העסק נסגר. בבקשה האם יש פתרון? אובדת עצות.
אופק
09/11/2015 14:44
אני עובד לפי שכר שעתי בן 18 ב21.10 חזרתי מחול בבוקר והייתי בפלאפון רק בלילה קיבלתי הודעה מהמנהל שאם לא אגיע למשמרת באותו יום בצהרים אני מפוטר ללא הודעה מוקדמת עקב הפרעת משמעת חמורה על כל המשתמע מכך בחוק
את המשמרת אני לא קבעתי הוא קבע לי בלי שידעתי עליה וכל זה דרך הפלאפון
זה הפרת משמעת חמורה ?מגיע לי פיצויים?
והאם התכתבנו בוואטסאפ זה נחשב שיחת שימוע ?
גבריאל
09/11/2015 12:18
בס"ד
אני התחלתי לעבוד מ-19/10/2014 ופוטרתי ללא הודעה מוקדמת במכתב רשום הפסקת עבודה ב-30/09/2015 והמכתב הודפס ב-01/09/2015
ניגשתי למפעל לקבל את הפיצויים נעניתי בשלילה וזאת
למרות שחודש שעבר נאמר לי שאקבל את הפיצויים היום הייתי במפעל,הפרשות פנסיה לא הפריש אף על פי שהבטיח להפריש,וב-2012 מגיע לי אפילו שנוכה לי מהתלושים, בתודה מראש:גבריאל
מ.ק
08/11/2015 20:36
שלום רב,

אני עבדתי בסלון כלות ואחרי 9 חודשים יצאתי לחופשת לידה, ולא מתכוונת לחזור לעבוד שם. כרגע אני כותבת מכתב למעסיק שלי על כך שאם הוא לא ישלם לי 10 ימי מחלה שהגשתי לו אישור על כך אני אתבע אותו.

השאלה היא: איך ומתי אני צריכה להתפטר? או שהוא צריך לפטר אותי אחרי חצי שנה שאני לא חוזרת לעבוד?

תודה מראש
רעות
08/11/2015 20:35
שלום,

אני עובדת בחברה בדיוק שנה, במשרה מלאה בשכר גלובלי. אני מעוניינת להתפטר ולתת חודש התראה מראש.
האם ניתן ניתן לתת פחות?

מה קורה במצב בו אני מגישה מכתב, אבל המעסיק לא מעוניין שאשאר את כל החודש. האם זה נחשב פיטורין?

תודה לעונים
ק.ט
08/11/2015 20:21
שלום. בעלי עובד במסעדה במרכז ת"א. בתחילת העבודה נסגר סכום לשעה נטו. בנוסף נסגר בעל פה שהוא יעבוד משמרת שישי ערב פעם בחודש ושבת בערב מתי שצריך ולא יקבל שעות שבת עבור הימים האלה, אלא התשלום שנקבע בהסכם עבודה. הדבר הזה לא כתוב - וכך זה נמשך למשך זמן. לאחרונה המשמרות שלו השתנו עקב חוסר כוח אדם והוא עובד יותר ויותר שתי משמרות גם בשישי וגם בשבת ועדיין לא מקבל תשלום עבור שעות שבת. האם זה חוקי? ומה ניתן לעשות בנידון? חשוב לציין שהוא רוצה להמשיך לעבוד במקום הזה, אבל גם לא להיות מנוצל.
פיצוים
אלכס
08/11/2015 14:40
הי, איך יחושב לי פיצוים פיטורין אם בתקופה של 7 שנים עבדתי בהתחלה 50% אחר כך 75% ובסוף 30%?
עורך דין
08/11/2015 15:32
שלום אלכס

לא ניתן לעשות חישוב פיצויי פיטורים פרטני מעל גבי הפורום. יש לפנות אל עורך דין, רואה חשבון או חשבת שכר בצירוף תלושי שכר וחוזה עבודה לצורך כך ועל הדרך מוטב לבדוק גם את שאר התשלומים שמגיעים לך בעת הפסקת יחסי עבוד מעביד.

בהצלחה
אהרון
08/11/2015 13:35
המעביד שלי הביא יועץ אירגוני כדי להרים את העסק . אני עובד שם כמעט 8 שנים , התחלתי כנהג ולאט לאט הפילו עליי עוד תפקידים משום שבאתי מרקע ניהולי , אז הפכתי בנוסף להיותי נהג גם למחסנאי גם לתת גיבוי בחנות גם לקחת מלקוחות הזמנות ולהכין את ההזמנות , לעשות הזמנות מספקים , להוציא תעודות משלוח וחשבוניות ועוד . בשבוע שעבר היתה לי פגישה עם היועץ האירגוני שבה הוא אמר לי שהמקום עומד לעבור שינוי והוא רוצה אותי לפרוייקט גדול בשוק המוסדי להביא לקוחות ולמכור להם את מוצרינו . הוא שאל אם אני מעוניין להמשיך איתם ולהתקדם יחד . הוא העמיד זאת כך שאו שאני אומר לו כן או לא ואם אגיד שלא הגעתי להחלטה אז דרכינו נפרדות . השאלה שלי היא באיזו אופן אוכל לעזוב ולקבל את כל מה שמגיע לי על פי חוק כמי שפוטר מעבודתו ? אומר לו שלא הגעתי להחלטה וכפי שהוא אמר דרכינו נפרדות , זה נחשב כפיטורין ? ואם אומר שאני לא מוכן להמשיך בתנאים שלהם האם אהיה רשאי לקבל פיצויים ? תודה מראש אהרון
עורך דין
08/11/2015 15:30
שלום אהרן

אינך חייב לקבל תפקיד חדש ואם המעסיק ירצה הוא יפטר אותך. אי קבלת תפקיד חדש אינה מהווה בעיה עבורך. המעסיק יוכל לבחור אם לפטר אותך או לאפשר לך להמשיך בתפקידך הנוכחי. בכל מקרה של פיטורים מיוזמת המעסיק תקבל פיצויים ואת כל שאר הזכויות של עובד שפוטר.

בהצלחה
פיצויים
ליפשיץ איתמר
08/11/2015 12:01
שלום,
התפטרתי ממקום עבודתי בגולן ועברתי לישוב בני נצרים בדרום, הודיעו לי מקום עבודתי לשעבר שהישוב אינו נמצא ברשימת הישובים המוכרים כאזור פיתוח, ולכן איני זכאי לקבל את יתרת הפיצויים.

שאלתי היא:1. האם יש כמה הגדרות לאזור פיתוח, כי הישוב הינו צעיר(בן4 שנים) באזור פיתוח חדש של חבל אשכול שנקרא חלוציות וממוקם בחולות חלוצה .
2. ראיתי שברשימת הקריטריונים המזכים אותי בפיצויים משלימים יש סעיף שאומר שאם הישוב חקלאי אני זכאי לקבל את הפיצויים הנ"ל.(אשמח לקבל לינק או מסמך מתאים)
תודה מראש על העזרה.
עורך דין
08/11/2015 13:04
היי איתמר

אכן, התפטרות עקב מעבר ליישוב חקלאי מיישוב שאינו חקלאי מאפשרת לקבל פיצויי פיטורין:

התפטרות לרגל העתקת מגורים

8. לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו –

(1) לרגל נישואיו – לישוב בישראל בו היה גר בן-זוגו, בתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה של הכנסת;

(תיקון מס' 14) תשמ"ח-1988

(2) לישוב חקלאי – מישוב שאינו חקלאי, או לישוב באזור פיתוח מישוב שאינו באזור פיתוח, בתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה של הכנסת; לענין פסקה זו "ישוב חקלאי" או "ישוב באזור פיתוח" – ישוב שנמנה עם סוגי ישובים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה של הכנסת כישובים חקלאיים או ישובים באזור פיתוח, הכל לפי הענין;

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ