פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 657
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (378) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 378 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מ' מאיזור המרכז
08/02/2016 15:27
שלום רב,
הבוקר מנהל מש"א קרא לי למשרדו ומסר לי מכתב הזמנה לשימוע לפני פיטורים בעוד יומיים, בטענה שמצב החברה לא טוב ויש קיצוצים.
אני בשבוע השמיני להריון, מיותר לציין שעד הבוקר לא סיפרתי למעסיק.
במהלך השיחה עצרתי אותו ועדכנתי במצבי, הדגשתי שממש לא כך רציתי לספר. הוא עדיין הדגיש שהשימוע יתקיים בעוד יומיים ושאני מוזמנת לחשוב מה אני מעוניינת לומר במעמד השיחה.
אשמח לדעת מה הזכויות שלי בסיטואציה שכזאת...
האם המעסיק יכול לפטר..? האם מניסיונכם יקבל היתר בטענה שלא ידע על ההריון וכי נעשים קיצוצים בחברה? חשוב לציין כי מפטרים מסםר עובדים בחברה, אך במנהלה בה אני יושבת לא ידוע לי על פיטורים. אשמח מאוד לתגובה בהקדם בנושא.
עורך דין
09/02/2016 11:41
שלום לך

אכן הבנת נכון והמעסיק צריך לקבל היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה לצורך פיטוריך. לאור העובדה שהשימוע יתקיים בכל מקרה - מחר כנראה, אני ממליץ לך בחום לפנות לקבלת ייעוץ משפטי עוד היום באמצעות עורך דין שינחה אותך כיצד להתנהל. ללא כל קשר, מומלץ להקליט את השימוע בכל מקרה.

בהצלחה
שירה
08/02/2016 15:01
שלום רב
יש לי עובד שהעביר אישור מחלה על 4 ימים .
העובד הינו עובד גלובלי בשכר חודשי קבוע .
האישור מחלה הינו מיום שישי עד יום שני כולל
מאחר ושישי שבת העובד לא נדרש לעבוד בפועל
האם אני מתחילה לספור מיום שישי או מיום ראשון ?
עורך דין
09/02/2016 11:38
שלום שירה

ספירת ימי מחלה הנה ספירה קלנדרית ומכאן שאת סופרת גם שישי שבת.

בהצלחה
יבגני
08/02/2016 13:46
שלום

התחלתי לעבוד בחברה בתאריך 10.2014 לפי החוזה איתם הם היו צריכים להתחיל להפריש לי פנסיה אחרי חצי שנה מתחילת העבודה, אחרי שמונה חודשיים בחברה הזכרתי להם שהם לא התחילו להפריש, דבר לא נעשה בנדון.

עכשיו ב-2.2016 הם רוצים לעשות רטרו, האם זה חוקי? נדרש לציין שהם גם לא הפרישו ממני,ועכשיו הם רוצים שאני יפריש 2500 ש'ח.

תודה על העזרה
עורך דין
09/02/2016 11:37
שלום יבגני

אכן המעסיק חייב להפריש כספים רטרואקטיבית ואם לא ירד משכרך תשלום לצורך הפרשה לפנסיה, בעת ביצוע ההפרשות בפועל גם אתה תצטרך לשלם.

בהצלחה
דחוףף
חיה
08/02/2016 13:40
היי
אני עובדת בעבודתי שנה ו 6 חודשים ואני עוברת עם בעלי לניו יורק רציתי לדעת אם מגיע לי פיצוים מהעבודה כי הם אומרים שלא!
אשמח לשובה מיידית
תודה:)
RE: דחוףף
עורך דין
09/02/2016 11:37
שלום חיה

אכן לא מגיע לך לקבל פיצויים אלא אם בעלך עובר לעבוד בשיחות מדינת ישראל.

בהצלחה
שני
08/02/2016 13:20
היי רציתי לשאול אני התחלתי לעבוד במקום עבודה במרץ 2015 ואני עוזבת החודש ב פבואר. עבדתי החודש.
מגיע לי דמי הבראה?
עורך דין
09/02/2016 11:35
שלום שני

ככל ולא השלמת 12 חודשי עבודה לא מגיע לך לקבל דמי הבראה לפי חוק.

בהצלחה
מתן
08/02/2016 12:27
אני עובד במלון כבר שבועיים, הבנתי שהחוקים אצלנו קשורים להסכם קיבוצי כולשהו, (מלון באילת).
רציתי לדעת אם אני זכאי לדמי מחלה, קיבלתי 6 ימי מחלה מהרופא משפחה שלי בכללית.
עורך דין
09/02/2016 10:46
שלום מתן

לעובדי בתי מלון כמו לכל עובד שכיר אחר במשק יש זכות מלאה לקבל תשלום עבור ימי מחלה בהתאם לחוק. באתר זה ישנה כתבה המסבירה אודות עיקרי הזכויות שלעובדי מלונות ומומלץ בהחלט לקרוא אותה בעיון.

בהצלחה
מאיר
08/02/2016 11:49
שלום לכם .. אני אבא טרי לתאומים בני ארבעה חודשים .. השאלה שלי היא כמה יורד לי מהתלוש כולל מס הכנסה וכל שאר ההוצאות עם אני ירוויח משכורת בערך 20.000 ל22.000 תודה לכם מראש
עורך דין
09/02/2016 10:45
שלום מאיר

השאלה שלך כללית מדי וחסר בה מידע רב מדי. לצורך ביצוע תחשיב שכר מדוייק עליך לפנות לחשבת שכר ו/או יועץ מס/ רואה חשבון.

בהצלחה
שאלה
08/02/2016 11:12
האם קבלת משכורת שכר מינימום של חודש מסוים באיחור של חודש וחצי הינה הלנת שכר ועבירה פלילית עפ"י החוק וניתן להגיש תביעה למשרד הכלכלה על המעסיק ?
עורך דין
09/02/2016 10:44
שלום לך

אי תשלום שכר במועד מהווה בכל מקרה הלנת שכר, ואכן ניתן להגיש תלונה בנושא במשרד הכלכלה.

בהצלחה
תמר גלזר
08/02/2016 11:00
יש לנו עובד נקיון ערבי מירושלים מזה 10 השנים האחרונות.
הוא עובד אחת לשבוע 4-5 שעות בשכר של כ-1000₪ לחודש.
לאחרונה התעוררנו לגלות שהוא אינו מבוטח בביטוח לאומי ולא מתבצע כל חסכון לפנסיה ופיצויים עבורו.
בנסיון להפחית עלויות (כנראה..) היציעה עורכת הדין לנציגי הועד לחייב את העובד להירשם כעוסק עצמאי ולא כשכיר כפי שהיה עד עתה.
מה מעמדו הנכון של העובד והאם הצעד הזה חוקי?
יש לי הרגשה שמנצלים את עדינותו וחוסר ההתמצאות שלו בנבכי המערכת הישראלית כדי לחסוך את העלויות של זכויותיו , או לגרום לו להתפטר וללכת בלא כלום.
אני מוצאת שזה מאד לא הוגן.
עורך דין
09/02/2016 10:44
שלום תמר

לעובד בעל ותק של 10 שנים יש זכויות מלאות כלכל עובד שכיר אחר ויש לדאוג להסדיר את הנושא ללא דיחוי נוסף, שכן כבר עכשיו חלה התיישנות על חלק מרכיבי השכר והזכויות שמגיעים לעובד. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
אילן
09/02/2016 10:08
שלום,
הסתבר לי שנצבר סכום מסויים בביטוח בחברה שעבדתי בה לפני שנים רבות.
הבעייה היא שכדי לקבל את הכספים, צריך שיהיה מכתב שחרור מהחברה... שאינה קיימת עוד..
חברת הביטוח אמרה לי שעליי לפנות לבית דין לענייני עבודה כדי לקבל אישור לשחרור הכספים.
שאלתי היא : איך עושים את זה? למי פונים? יש הליך פשוט יחסית או שצריך עורך דין והרבה מאמץ?

תודה!
אילן
שני
09/02/2016 09:40
שלום !
אני עובדת בחברה שהיא נמצאת קרוב לבית שלי.
החברה החליטה לעבור למקום אחר רחוק שעולה על 40 ק"מ .הם עוברים בתחילת אפריל וחשוב לי לציין שאני בהריון וצריכה ללדת בתחילת מאי,השאלה שלי מהם הזכויות שלי הרי אני לא יכולה לנסוע בחודש 9 רחוק?
תודה!
קרן
09/02/2016 09:21
חברתי זומנה לשימוע ויש לה מספר סייגים שעלו בנידון השימוע שהיא תשמח לשמוע חוות דעת עליהם ואיך היא יכולה להגיב או להעלות אותם בשימוע.

אקדים ואומר שחברתי אוהבת את מקום העבודה שלה ולא רוצה לעזוב.

אשמח לשמוע הערות ותגובות כדי להעביר לה על מנת שתוכל להתכונן לשימוע בצורה טובה:

1. לפני כשבועים כשהיא ניגשה למנהל המקצועי שלה להתייעצות היא שמה לב שהוא בוחן קורות חיים של אנשים שיכולים להחליף אותה (הוא בתגובה סגר את הדפדפן מהר). היא לא אמרה לו דבר בנושא אולם היא התחילה לחשוד. בסופו של דבר היא קיבלה שימוע ולא יודעת אם ואיך הדבר יכול להיות לטובתה או רעתה (הרי המנהל תמיד יכול לטעון שנדמה לה וזה לא כך).

האם אפשרי להעלות את הטענה הזאת כקובלנה לזה שאולי כל תהליך השימוע לא "כשר"?

2. לאחרונה יש מספר התנגשויות מקצועיות בינה לבין מנהלה שבמהלכן הוא זורק שדעתה לא מקובלת עליו והוא לא יכול לעבוד כך הדבר נעשה כאשר היו מספר אנשים נוספים בחדר, הדבר התרחש מספר פעמים בעבר אולם בפעם האחרונה זה היה לפני כחודש לטענתה ומאז לא חזר על עצמו...

האם ההערות הנ"ל יכולות להחליף שיחה בינו לבינה שמסבירות את חוסר שביעות הרצון ועליה להבין שעליה להשתפר?

האם צריכה להיות שיחת "יחסינו לאן?" או "שיפור היחסים ודרכי העבודה" לפני שישר קופצים לשימוע?

3. חברתי ביקשה הסבר ופירוט על הנקודות שגינן היא עומדת בפני שימוע והן נאמרו לה...

אולם היא נדהמה לשמוע שהפירוט לא נכון ומתייחס לאיש צוות אחר שעובדים איתו והפירוט משקף את חוסר שביעות הרצון מולו (מדובר בפרוייט מקביל לשלה שהיא לא מתעסקת איתו).

האם זה משהו שיכול לשמש לטובתה למרות שמדובר רק בנקודה אחת מתוך כלל הנקודות מולה?

חברתי תשמח לדעת אם לאור העיל יש משהו שהיא יכולה לעשות / להתגונן בפניו בשימוע.
תודה בשמה מראש.
רונית
08/02/2016 22:28
שלום רב,
קראתי שהממשלה אישרה לעלות את ימי החופשה ב-5 שנים הראשונות מ-10 ל-12.
האם החוק חל גם על מקומות פרטיים?
תודה
איתי עובד קבלן
08/02/2016 20:56
שלום רב...
המעסיק הוציאי אותי לחופשה בת יותר 20 יום מ4.1.16 עד 30.1.16 בטענה שלא היה עבודה. היית הודעה מוקדמת ליציאת החופשה. והוא בזמן הזה טס לחופשה לחו"ל. מה הדין לגבי זה. המעסיק צריך לשלם לי על הימים בהם הייתי בלי עבודה.
חסוי
08/02/2016 16:59
עובדת שנתיים ושבע במקום העבודה.
מתי צריכה להודיע למעסיק על התפטרותי?
האם אני רושמת את תאריך התפטרותי באותו יום שנותנת את המכתב?
האם צריכה להתקשר לפני למעסיק או שילך ישר למשרדים?
האם המעסיק יכול לומר אני לא משלם לך פיצויים?
דיאנה
08/02/2016 16:14
שלום,
חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה סטנדרטית.
מתייחסים אליי מכוער, מרעים את תנאי בכל תחום וחילוקי הדיעות ביני לבין הבוס בשמיים.
אני מתכוננת לתבוע על הרעת תנאים לאחר סיום עבודתי.
במידה ואני רוצה להתפטר בגין פיטורין , האם אני יכולה בנוסף לטעון להתפטרות למען טיפול בילד, כדי לקבל את הפיצויים המגיעים לי גם אם אתפטר ?
בן
08/02/2016 15:41
שלום רב

משרתי מוגדרת משרת אמון ושכרה מורכב
משכר יסוד+שעות נוספות גלובליות

שאלתי היא האם הפיצויים מחושבים לפי כל השכר או רק משכר היסוד?
תודה מראש
עטרת
08/02/2016 10:32
אחרי כמה זמן מקבלים קביעות ברשות?
דניאל
07/02/2016 12:45
אישתי פוטרה ב1.7.14 ולא שולם לה 13,495₪
שהם:
1. פיצוי פיטורין - 8,240₪
2. פדיון חופשה - 1,350₪
3.הבראה - 2,088₪
4. הפרשי שכר - 451₪

יש חישוב שאני יכול לעשות לדעת כמה מגיע לה?
עורך דין
08/02/2016 10:16
שלום דניאל

בלתי אפשרי לבצע את החישוב הזה לבד. יש לפנות לחשבת שכר או יועץ מס על מנת שיבדקו את הסכום המדוייק כולל ריבית לפי חוק, שאז תוכל להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
לימור
07/02/2016 13:37
היי, עובדת הנמצאת בחופשת הלידה , בתקופה "הלא משולמת" (מעבר לשבוע 14 אך פחות מ 26) מתאשפזת בבי"ח עקב מחלה. האם היא זכאית להארכת חופשת הלידה כמספר ימי האישפוז? האם המעסיק אמור לשלם לה ימי מחלה ( אלו נצברו במקום העבודה עוד בטרם היציאה לחופשת לידה)? אודה לתשובה.
יום נעים.
עורך דין
08/02/2016 10:15
שלום לימור

התשובה לשאלתך שלילית.

בהצלחה ורק בריאות
אלכס
07/02/2016 14:33
שלום,

אני אמור לקבל את הפיצויים מהמעסיק במשכורת האחרונה או במשכורת אחרי?
תוך כמה זמן אני אמור לקבל את הפיצויים שנמצאים אצלי בפנסיה?

תודה
עורך דין
08/02/2016 10:00
שלום אלכס

אתה אמור לקבל את הפיצויים עד 15 ימים ממועד תום יחסי העבודה - כך לפי החוק. את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה אתה אמור לקבל מיד אם שחרורם באמצעות העברת הטפסים המתאימים כשהם חתומים על ידי המעסיק. בפועל זה לקוח זמן ולעיתים יותר מדי זמן...

בהצלחה
נועה
07/02/2016 19:05
היי אשמח לדעת איך משלמים ימי מחלה במשכורת גלובלית
עורך דין
08/02/2016 09:47
שלום נועה

יש באתר זה כתבה מאד ברורה בנושא. עבור יום המחלה הראשון לא מקבלים תשלום, עבור הימים השני והשלישי 50% מהשכר ומהיום הרביעי שכר מלא לפי מספר ימי המחלה שאושרו לך וצברת.

בהצלחה
ליאת
07/02/2016 21:36
שלום רב , בעלי עובד בחברה פרטית
כשנתיים וחצי , המעביד שלו לא החתים אותו על חוזה עבודה או הסכם ., למרות בקשותיו החוזרות של בעלי. התנאים קשים מאוד , שעות עבודה מרובות וגם בימי שישי וערבי חג עד שעות אחר הצהריים . בעלי עובד מחוץ למשרד כל היום בלי הפסקות צהריים ובלי אשל. לאחרונה המעביד שלו בלי שום הודעה או התייעצות עם בעלי החליט להעביר אותו לתפקיד אחר במחסן והיום הוא הביא עובד אחר במקום בעלי ללא שום הודעה . האם זה חוקי מה שקורה כאן? הסיפור עוד ארוך וכתבתי בקצרה , אשמח לעזרה אנחנו אובדי עצות. תודה רבה על ההתייחסות .
עורך דין
08/02/2016 09:46
בוקר טוב ליאת

ניכר כי המעסיק של בעלך פוגע בזכויותיו ובחוקי העבודה. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בתשלום, באמצעות עורך דין כמובן, שיבחן את נסיבות העסקתו ותנאי עבודתו של בעלך. קשה מנאד לחוות דעה במידע חסר כפי שעולה משאלתך - למרות שעל פניו העסקה ללא חוזה מהווה הפרה ברורה של חוקי העבודה ועומדת לרעת המעסיק.

בהצלחה
מיקי
07/02/2016 10:12
שלום
אני נמצא בחברה 3 שנים. שכר קבוע מעל 30אלף ברוטו בחודש. פנו אליי מחברה אחרת בהצעת עבודה.
רציתי לדעת מה ההבדל מבחינת החזר כספית מהפיצויים אם אתפטר או יפטרו אותי?
תודה,
מיקי.
עורך דין
08/02/2016 09:43
שלום מיקי

אם תתפטר תוכל רק למשוף את כספי הפיצויים שהצטברו בקרן הפנסיה שלך (אין בכל היגיון כלכלי) בעוד שאם תפוטר ביוזמת המעסיק תקבל פיצויי הפיטורים מלאים ואת כל שאר הזכויות של עובד לפי החוק. ההבדלים גדולים.

בהצלחה
ניסן מיכאלוב
08/02/2016 00:08
במשך 3 / 4 שנים הוציאו לי תלושיי משכורת.שזה אצל רשת של חמי.ועד שנודע לי למה בכלל?,זה היה מובן..וביום שיצאתי מביתי לקראת הליך גירושים מאוד כואב מאישה שבגדה בי.ביתו של הבעלים אגב.ואז נודע לי מבלי שאדע שהפסיקו לי את התלושים וזה גם יצא בטעות..וזה עוד מורכב..וכל השנים האלו לו קיבלתי אגורה אלא ההפך ולו הודיעו לי אל "התפטרות"-לא שימוע לו שום הודעה מוקדמת ועוד המון.אשמח לדבר אם מישהו בדחיפות.כי קשה לי להיפתח לכל אחד..תודה רבה
עורך דין
08/02/2016 09:41
שלום ניסן

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין לפי עניות דעתי. לא ממש הצלחתי להבין את שאלתך ולרדת לסוף דעתך.

בהצלחה
שלום
08/02/2016 03:06
אני (בן 17) עובד במאפיה עד אחרי 11 בלילה (שתיים אפילו שלש ) רציתי לדעת אם אפשר לתבוע על שהעסיקו אותי מעל השעות המותרות

(מכוון שפטרו אותי בפתאומיות אחרי חודשיים וחצי )

תודה
עורך דין
08/02/2016 09:39
בוקר טוב שלום

עליך לבדוק האם למעסיק היה אישור מיוחד הנדרש לצורך העסקת בני נועד בגילאים 16-18 בשעות הלילה, שכן אם היה לו אישור כאמור הוא לא עבר על החוק.

בהצלחה
חיים גולדנברג
08/02/2016 05:38
התפטרתי מעבודתי לאחר שנה וחצי בנהיגה . האמת שבחודשים האחרונים לא היה לי טוב בעבודה.בעל הבית שהבטיח לי עוזר נהג .התחיל לא פעם לשלוח אותי לעשות דברים ללא עוזר זאת שבמשך שנה וחודשיים לפני כן היה לי עוזר צמוד .מה גם שבעל הבית לא התיחס ברצינות כשהתרעתי בפניו על צופר באוטו שלא היה פועל . שבוע נתן לי לנסוע ללא צופר עד שעמדתי על שני רגלי האחוריות ואמרתי שככה אני לא יוצא לנסיעות . גם דמי ההבראה לא שולמו לי בחודשי הקייץ כפי הנהוג נאמר לי שאקבל בדצמבר ואז הוא שילם רק 5 ימים ובתעריף נמוך מהמקובל . כול זאת הביא אותי למצוא משהו חילופי והעמיד אותי במצב שאני יכול לתת רק 20 ימים הודעה . בעל הבית דורש 30 כי הוט טוען שמשלם לי גלובלי . אני חושב איזה מין גלובלי זה שאני עובד לפחות 9 שעות ביום אם לא יותר ומדפיס כרטיס בבוקר .מה לעשות ?
עורך דין
08/02/2016 09:37
בוקר טוב חיים

במידה ועבדת במסגרת של משרה מלאה ולפי שכר גלובלי יותר משנה, עליך לתת חודש הודעה מוקדמת במקרה של התפטרות. אם המעסיק חייב לך כספים ו/או לא שילם את המגיע לך לפי חוק כמובן שזה הזמן לדרוש את כל המגיע לך - ועדיף לפנות אליו בכתב בנושא.

בהצלחה
שרון
07/02/2016 22:18
שלום,
פוטרתי לפני שבוע, אבל רק עכשיו הודיעו לי שמחר אקבל את מכתב הפיטורים עם המועד של "לפני שבוע" (קיבלתי חלף פיטורים).

האם הפסדתי את השבוע שעבר מבחינת התביעה לדמי אבטלה היות ורק מחרתים אגיע ללשכת התעסוקה ואפתח את התיק (עד עכשיו לא היו לי סימוכין לפיטורים), או שיחשיבו לי גם את השבוע שכבר, לפי התאריך של מכתב הפיטורים?

תודה רבה!
אוהד
07/02/2016 20:33
אני עובד במרום עם הסכם קיבוצי,
המנהל שלי דורש שאשאר בבית ולא אגיע לעבוד כיון שיש לו טענות על משמעת.
לדבריו ישולם שכר עבודה (לא ידוע לגבי בונוסים) עד שאסדר את הנושא מולו.
-אציין כי אין לזה סעד בחוזה הקיבוצי- האם אפשרי מבחינתו או שאין לו הסמכות לכך?
ורד
07/02/2016 17:34
פוטרתי ממקום עבודתי ומועד סיום העבודה נקבע ליום שישי ה- 5/2/2016.
במהלך השבוע האחרון התרעתי במפני המעסיק שאין לי מכתב סיום העסקה עם התאריך.
רק היום, יום ראשון 7/2 בשעה 16:00, קיבלתי לידי את מכתב סיום ההעסקה, כאשר הוא נושא את התאריך של יום שישי ה5/2.

השאלה שלי היא זו:
מחר יש לי כנס מקצועי עבורו שילמתי כמה מאות שקלים וחבל לי לאבד את הכסף ששילמתי.

במידה ואלך ללשכת התעסוקה לפתוח תיק רק ביום שלישי ה- 9/2, האם ימי הצבירה לתקופת האבטלה יימנו מיום ה 5/2 או מיום 9/2?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ