פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 657
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

כוח אדם
29/01/2016 08:45
אם עבדתי בחברה דרך כוח אדם ועזבתי ואם ממש המנהלים רוצים אותי אבל אני לא רוצה דרך כוח אדם .. כמה זמן צריך לעבור ?
אנונימי
29/01/2016 01:29
שלום רב ,אני מעדיף להישאר בעילום שם אני יקצר עד כמה שניתן,בשנתיים האחרונות אני חבר ועד במקום עבודתי ,מדובר בהתארגנות ראשונית ובסיכסוך עבודה פתוח\בבית הדין ,בחודשים האחרונים הופסק המשא ומתן מול ההנהלה וכיום מצב חברי הועד רע מתמיד גם בקרב עובדי החברה. מאז ומתמיד ההנהלה חיפשה אותנו והקשתה עלינו עד למידה מסויימת ועד שקיבלה את ההחלטה להוריד את הכפפות ..לפני כחצי שנה בערך פנו אלינו עובדים בחברה והתלוננו על כך שמאלצים אותם לרמות לקוחות ,לאחר מס תלונות החלטנו לבדוק את הנושא וגילינו שהעובדים צדקו ושמדובר בהיקפים עצומים ומאוד מפחידים ,לא ידענו מה לעשות עם המידע ומאוד חששנו לערב את ההנהלה בזמן הסכסוך או את ההסתדרות ,זמן קצר מאוד לאחר מכן ואף תוך כדי הבדיקות שערכנו ,ההנהלה גילתה את שבדקנו וחשפנו ומכאן התחיל הסיוט ,,,בעיקר שלי שלא נגמר עד היום ..ובקצרה -חוקרים פרטיים , חסימת מחשבים ,פיטורים (בית הדין החזיר) ,פגיעה בשכר עד היום ,שיימינג , השפלה ,האשמות הטרדה מינית ,מינוי סגן מטעם ההנהלה לכל חבר ועד ,איומים ,הפחדות,עשרות עובדים שפנו אלינו לעזרה פוטרו (ללא גיבוי ההסתדרות),השפלה ופגיעה אישית .לצערי אני יכול להמשיך כך עד הבוקר, הכל מתועד .הפגיעות הנפשיות והכלכליות גרמו לחברי לפרוש (חלק קיבלו תוספת לפיצויים ) נשארתי כמעט לבדי כשאני ממובילי המאבק ובחזית ללא כל תמיכה וגיבוי כלכלי מההסתדרות, לצערי לימים התברר שההסתדרות דאגה רק לעצמה ולתביעות הכספיות כנגד החברה על פגיעות שנעשו בנו , בנוסף הבטיחה הבטחות סרק לעובדים לפיצוי כספי וגיבוי ולא עמדה בהם . העורך דין ששכרנו דיי מיואש (ובצדק) העתיד לא מזהיר וההסכם נראה רחוק מתמיד . אני רוצה לסיים עם העבודה וחושש לפנות להנהלה שאני לא יואשם בעוד משהו, אין לי כוחות נוספים נפשיים וכלכלים להישאר בעבודה ולהמשיך לעמוד מול הפגיעות של ההנהלה המפלצתית הזאת ומצד שני אני לא רוצה להתפטר ולצאת בלי כלום . עזרתכם .. תודה
איסרא
29/01/2016 00:51
שלום אני עובדת כ3 שנים דרך מוסדות חינוך, בשנה הזו שהיא הרביעית , החליפו מנהל!! עבדתי 3 חודשים,4 שעות בכל יום והוא מדווח לי שעות פחות ממה שאני צריכה לקבל ומעניק אותם לעובדת אחרת שהיא בכלל לא מגיעה בזמן ולא עובדת כמוני, אני התעמתתי איתו ואמרתי לו שזה לא מקובל , ענה לי עופי הביתה!!! האם זה חוקי?
אלבינה
28/01/2016 21:36
שמי אלבינה אני עובדת בחברה פרטית
ולי ולמעסיק שלי היהנכמה פעמים ויכוח על נושא האיחורים וכמה פעמים אמר לי שעם אני יאחר אז עדיף שלא יגיע בכלל לעבודה והיום כשהודעתי שאני מאחרת אז אמר לי שעם אני לא יגיע בזמן אז הוא רואה בזאת את התפטרותי האם יש לו זכות לא לתת לי לעבוד ומה ניתן לעשות?
מאיה
28/01/2016 18:24
שאלה ...עזבתי מקום עבודה באוגוסט לאחרהשעבדתי שם שנה וחמישה חודשים ...פניתי לסוכן ביטוח כדי למשוך את מה שאני זכאית הגשתי .מלאתי את כל הנידרש ועד היום לא קיבלתי את הכסף עברו כבר 5 חודשים מאז .כל פעם שאני מתקשרת לברר נאמר לי שהיה בעיה בהעברת הכספים וגם היה סוף שנה ...שאלתי עם זה חוקי להתנהל כך?
מריה
28/01/2016 16:55
שלום, רציתי לשאול האם וותק של קבלן (קוח אדם) נכשב כאשר מדובר בפתיחת קרן השתלמות, או שעדיין צריך לעבוד שנתיים כעובד חברה.

תודה מראש
שרון
28/01/2016 14:34
שלום רב,
אני עובד פעמיים בשבוע במשמרות מלאות של 24 שעות כמדריך לנוער בסיכון. השכר הוא לפי שעה בשכר מינימום.
השאלות שלי הן:
א. האם מותר להעסיק אותי כך?
ב. כיצד יש לחשב את השכר המגיע לי בגין שעות נוספות ושינה (אני ישן ככונן משעה 23:00 ועד שבע בבוקר למחרת) ?
ג. כיצד לחשב את דמי ההבראה והחופשה?
ד. האם המשמרת של 24 היא כמו 3 ימי עבודה?

תודה רבה.
מעין
28/01/2016 14:02
שלום
רציתי לברר מה החוק קובע
לגבי תשלום עבור הלנת שכר?

עבדתי 8 ימים בחודש אוקטובר
לפי תלוש המכורת השכר עבור ימים אלו 2026 שח.
רק לפני שבוע קיבלתי 2 שייקים דחויים
1. שיק בסך 1200 שח ל15.2
2. שיק בסך 800 שח ל10.3

אני מעוניינת לדעת כיצד לחשב את תשלום הלנת השכר שמגיע לי.

תודה.
שלום
28/01/2016 12:43
שלום, רציתי בבקשה לברר דבר אחד לפני שאני עושה צעד חשוב, אני חזרתי לעבודה שלי לאחר 5 חודשים ואני עובדת כבר חודש וחצי, אבל מאוד קשה לי עם הימים בהם אני עובדת ערב וחשבתי להתפטר,
האם לאחר שחזרתי מחופשת לידה אני עדיין יכולה להתפטר ולקבל את כל הפיצויים שמגיעים לי?
אשמח לתשובה מהירה
אלעד
28/01/2016 09:26
שלום,
אשתי עובדת כ 6 שעות שבועיות במוסד מסויים,
השכר שהיא אמורה לקבל עבורו הוא בסביבות ה 65 שקלים לשעה.

במקום זה המעסיק מסיבה לא ידועה מדווח על 3 שעות בשכר של 130 שקלים לשעה.

מכיוון שיש לנו ילדים במעונות, לאשתי יש חוסר של 3 שעות על מנת לקבל הנחה של 700 שקלים חודשיים למעונות של הילדים .

לאחר שיחה עם גורם במוסד הוא אמר שאין להם אפשרות לדווח את השעות האמיתיות דבר שיגרום בפעול להפסד כספי עבורנו.

האם הדבר חוקי?
מה אפשר לעשות
שרונה
27/01/2016 10:36
מוצע לי לחתום על הסכם שבו יפוצל שכרי הנוכחי לשני חלקים - משכורת, וכן גמול גלובלי על שע' נוספות נקובות וזאת לשם הגמשת שעות העבודה לנוחות העובד. כמובן שיבוצעו הפרשות על שני המרכיבים כאילו היו אחד (אחרת מדובר בהרעת תנאים), אך אני יודעת כי במקרה פיטורין אין חובה בחוק לשלם לי פיצויים על המרכיב של הגמול על שע' נוספות גלובליות ואז יורע מצבי לעומת הנוכחי. אנא עצתכם מה עלי לשנות כדי שבכל זאת אחתום על החוזה ואהיה מוגנת במקרה של פיטורין (כאשר אני תחת סעיף 14).
עורך דין
27/01/2016 18:07
שלום שרונה

כל מה שכתבת נכון, רק שאיני מצליח להבין למה את מתלבטת. בקשי מהמעסיק לא לערוך כל שינוי בתנאי העבודה בוחזה שלך, ותשמרי על הזכויות שלך.

בהצלחה
קארין
26/01/2016 14:20
הי, ע"פ החוזה אני חתומה ועובדת כיום משרה מלאה, 5 ימים בשבוע (45 שעות שבועיות). (כולל ימי מחלה וחופשה ע"פ החוק).
כעת אמרו לי שהם רוצים להוריד לי את המשרה (הרעת תנאים) בעקבות כך שהשעות היצרניות שלי מאוד נמוכות (שעות שלא כוללות חופש\מחלה בחודש)..

כלומר - אם בחודש מגיע לי יום חופש ויום מחלה ונאמר שניצלתי אותם חסרים לי בשעות היצרניות (9+9=18 שעות) ולכן בגלל שזה קורה הרבה הם רוצים להוריד לי את היקף המשרה.

האם זה חוקי להוריד היקף משרה בגלל שמדי פעם אני לוקחת חופש? או מחלה? הרי כמעט בכל חודש יש אירוע או שחולים או חגים. זה לא משהו בשליטתי. האם בגלל זה היא יכולה להוריד אותי למשרד חלקית?!

תודה מראש!
עורך דין
27/01/2016 18:05
שלום קארין

כפי שציינת, כל ניסיון לפגוע במסגרת המשרה שלך ולשנותה בניגוד להסכמתך מהווה לכאורה הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך, מה שיאפשר לך (אם המעסיק יתעקש) להתפטר בדין מפוטר ולקבל את מלוא הזכויות לפי חוק.

בהצלחה
קארין
27/01/2016 15:21
מדוע טרם נעניתי?
פאינה
27/01/2016 10:25
מ 25/11/15 עד 25/12/15 הייתי בחופש מחלה של 30 יום (המתנה להגשת מסמכים לב.ל), ב 03/01/16 הגשתי מסמכים לשמירה ושלשום קבלתי סירוב לשמירת הריון. ז"א שמתאריך 25/12/15 הנני יושבת בבית על חשבוני ללא שכר.

התאריך המשוער שלי 20/02/16 - כ 60 יום ללא שכר. איך יחשבו לי דמי לידה? איזה חודשים יקחו בחשבון? האם יש אפשרות לבקש שלא יחשבו את החודשים שלא קבלתי שכר כי המתנתי לתשובה של ב.ל. וכרגע אין לי אפשרות לחזור לעבודה (מבחינה בריאותית)?

תודה
עורך דין
27/01/2016 18:03
שלום פאינה

1. מומלץ אם הנסיבות מתאימות לערער על החלטת הביטוח הלאומי לדחות את ההמלצה לשמירת הריון.

2. דמי הלידה יחושבו לפי המשכורות האחרונות שלך.

בהצלחה
אוהד
27/01/2016 10:16
אהלן
לפני מספר חודשים נפגעתי בתאונת דרכים בזמן העבודה, תוך כדי שהוצאתי משהו מרכב העבודה.
גברת נכנסה בי ברגל בצורה קלה בזמן שהייתי מחוץ לרכב וסטטי.
תבעתי את ביטוח לאומי, הגשתי תלונה במשטרה , הייתי במיון באותו היום.

השאלה שלי : את מי אני תובע תביעה אזרחית?
את אותה גברת שדרסה אותי?
את חברת הביטוח של העבודה שלי?
את חברת הביטוח שת אותה גברת שדרסה אותי?
עורך דין
27/01/2016 18:02
שלום אוהד

מומלץ לפנות לטיפול של עורך דין לאחר פגיעה בתאונת דרכים, לא כל שכן כאשר המדובר גם על תאונת עבודה. באופן כללי אוכל לציין כי התביעה תוגש ככל הנראה כנגד חברת הביטוח שמכסה את רכבך בביטוח חובה, אך יש לבחון את נסיבות הפגיעה לעומקן על מנת לתת תשובה נחרצת בנושא.

בהצלחה
אביתר מלכה
26/01/2016 22:50
שלום רב , המעסיק שלי עשה לי שימוע בגלל ויכוח שהיה לי עם אחד המנהלים , בשימוע הוחלט להעביר אותי סניף ואנני מעוניין בכך . הם אומרים שבגלל שאני לא מוכן לעבור סניף הם מקבלים את התפטרותי , אני ממש לא רוצה להתפטר ולאבד את הזכות שלי לפיצויים או אבטלה , מה אני עושה בבקשה ?
עורך דין
27/01/2016 18:00
שלום אביתר

לא ניתן לכפות עליך להתפטר ואם למעסיק יש בעיה עם חוסר ההסכמה שלך לעבור סניף, עליו לפטר אותך על כל המשתמע מכך לפי דיני העבודה.

בהצלחה
טלי
26/01/2016 22:12
חברת ניקיון משק בית מתחייבת במסמך בכתב שהיא דואגת לכל התנאים הסוציאליים של העובדת, ביטוחים וכו. מעבר למסמך הבודד יש דרך לדעת אם אני באמת מכוסה במידה וקורה משהו לעובדת ?
תודה.
עורך דין
27/01/2016 17:59
שלום טלי

שימרי את החשבוניות אותן את מקבל עבור תשלום לחברת הניקיון, שאז אין לך כל סיבה לחשוש מפני טענה עתידית אפשרית של העובדת, שכאמור אינה מועסקת על ידך והחשבוניות מהוות הוכחה לכך אם וכאשר יעלה צורך.

בהצלחה
לי
27/01/2016 17:39
היי , עבדתי במקום עבודה במשרה מלאה ויצאתי לחופשת לידה . לאחר החופשת לידה התפטרתי והתחלתי לעבוד במקום עבודה חדש במשרה מלאה. המעסיק החדש טוען שלא מגיע לי שעת הנקה כי אני עובדת חדשה באותו מקום. האם מה שהמעסיק טוען זה נכון ? במידה ולא אנא שלחו לי אסמכתא שאוכל להראות לו. האם הוא צריך לשלם לי רטרו ? אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי , תודה.
יוסף
27/01/2016 17:29
בדרך כלל אני עובד על טיפים במזמון וכרגע נודע לי שיש לי עיקול על המשכורת ובחודש הזה אמור להיכנס לי בסביבות ה3 אלף שכר כולל השלמות ודמי הבראה השאלה היא כמה מתוכם ילכו לעיקול?
ג.ל
27/01/2016 16:56
יש לי בלבול די גדול בנושא העבודה שלי לשעבר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי או להפנות אותי למישהו.

ינואר 2015 התחלתי לעבוד כנותנת שרות בחברה מסוימת. החתימו אותי על טפסים של עובדת עצמאית, פתחתי תיק כזה במס הכנסה ובביטוח לאומי, וכן שילמתי את דמי הביטוח הלואמי של עצמי.

בדיעבד מתברר שהסטטוס שלי היה בעצם 'שכר מרצים'. משיטוט ברשת הבנתי שאני בכלל לא הייתי אמורה לשלם את דמי הביטוח הלאומי של עצמי? חייבת לציין שבאוקטובר ילדתי ובנובמבר החברה נסגרה (נמכרה יותר נכון). אני כרגע לא עובדת, נמצאית בחופשת לידה עד סוף ינואר, אבל מתכננת לחפש עבודה לאחר מכן.

כעצמאית לא הייתי זכאית לדמי אבטלה (אם הבנתי נכון?) מה לגבי השכר מרצים הזה?

מה עוד אני אמורה לדעת בכל הנושא הזה? מישהו יודע?
הילה
27/01/2016 15:56
חברי הפורום שלום,

אשמח לעזרתכם ולעצתכם. פרסמתי את הפוסט הנ"ל בפורומים אחרים והמליצו לי לפרסם גם פה כדאי לקבל תשובה מקצועית מהמומחים לדיני עבודה שלכם.

המנהל שלי שהוא גם המנכ"ל של החברה שבה אני עובדת יומיים לאחר שחזרתי מחופש מחלה, הודיע לי שהוא מזמן אותי לשימוע לפני פיטורין. לא מספיק שהוא רוצה לפטר אותי או לאיים בפיטורין הוא גם רוצה שאני אגיע לירושלים בשביל זה (חי בסרט).

חברה שלי וגם חברה אחרת שלי שהיא עורכת דין המתמחה בדיני עבודה הציעו לי להוציא שמירת היריון.

אני כבר בחודש שמיני אז הבנתי שיש לי אפשרות להוציא שמירת היריון (אותה חברת עורכת הדין אומרת גם שעל כל פיטורין של אישה בהיריון צריך אישור של משרד התמ"ת ושקשה להאמין שמשרד התמ"ת יאשר פיטורי עובדת הרה בחודש שמיני כל שכן כשיש לי אישורי מחלה לשבוע שלא הייתי שבוע שעבר).

חשוב לי לציין שאני עובדת טובה, הלקוחות והצוות שאני אחראית עליו (אני מנהלת מחלקת תרגום ותמלול בחברת כוח אדם קטנה שממש לא מגיע לה שאני אפרסם אותה פה עכשיו) אוהבים אותי ונותנים לי פידבקים חיובים ונדיר שקיבלתי פידבק או תגובה שלילית מלקוח לכל אורך זמן העבודה שלי. גם אציין שעברה חצי שנה מאז שהתחלתי לעבוד פה ,אני עובדת מחודש אפריל פה אז אין לו ממש אישור לפטר אותי גם בהקשר הזה.

כמו כן, אני רק אגיד שאני לא רוצה לעקוץ את ביטוח לאומי ולא הייתי חושבת על שמירת היריון אלמלא הבוס שלי שגם בימים רגילים ממרר לי את החיים (הוא דורשני, לוחץ, ובכללי לא יודע להתייחס לעובדים כבני אדם) החליט למנוע ממני את הזכויות שלי ולסיים את החודש האחרון שלי בעבודה כמו בן אדם.

אני באמת תוהה איזה בן אדם יכול לזמן אישה לפיטורים ולגרום לה לנסוע בתחבורה ציבורית מפתח תקווה לירושלים במזג האוויר הנוכחי (הוא זימן אותי לשימוע ביום ד' ) ולחשוב על לפטר אותה כאשר היא בשבוע 32 והמשוער שלה שאותו הוא יודע הוא ב-19 למרץ כאשר אנו בסוף חודש ינואר...

אז סוף סוף הגעתי לשאלה שלי- אלה מכן שהוציאו שמירת היריון מה אמרתן לרופא? אני חושבת להגיד לו את האמת שהיא נכונה - שהעבודה שלי מלחיצה אותי מאוד ושהבוס שלי גורם לי לכאבים בבטן וקשה לי לתפקד ושאני מגיעה הביתה אפוסת כוחות. וכן, יש לי לפעמים כאבי בטן מרוב עצבים ולחץ בעבודה ומאז שהבוס שלי הודיע לי על השימוע לפני כשעה וחצי כואב לי בחזה ובבטן ואני מנסה להרגע ודי קשה לי.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושאים שהעלתי.
נטשה
27/01/2016 15:52
התפטרתי לצורך גידול הילד והתחלתי לחתום בלשכה שבוע שעבר. כנראה הפקידים שם הציבו לעצמם מטרה לסדר לי מקום עבודה כמה שיותר מהר... כבר הפניה שניה לעבודה ( ורצה בכלל לתת לי 3 הפניות היום).

כשהסברתי שאין כרגע סידור לתינוק הפקיד פשוט אמר לי זה בעיה שלך תסתדרי.

החוק אומר שכולם צריכים לעבוד וגם במסגרת משרה מלאה!

יש לי כמה שאלות בנוגע לזה:

1. האם הוא יכול להפנות אותי לעבודה במשרה מלאה כאשר אמרתי שאני מחפשת משרה חלקית?

2. ביקשתי מהפקיד לחפש עבודה שתואמת את התואר השני שלי.אך הוא אמר שאין לו והוא מםנה בהתאם למקצוע שלי בלי להתייחס לתואר השני. האם זה חוקי?

3. איך משולמת קצבת אבטלה? עבור כל התייצבות? זאת אומרת אם יש לי 2 חתימות החודש אז אקבל חצי קצבה? או שחייבים 4 התייצבויות בשביל לקבל דמי אבטלה חודשיים?
ליאת
27/01/2016 15:51
היי לכולם!

רציתי לדעת האם במקרה בו אני משלמת למטפלת עבור מספר שעות שבועיות בלבד (בערך 10-15 שעות בשבוע) אני נדרשת לדאוג גם לתנאים סוציאליים עבורה? ביטוח לאומי, ימי מחלה, ימי חופשה?

תודה רבה!
לורן
27/01/2016 15:50
שלום,

אני עובדת כמלצרית בבית מלון. באחד הימים הגעתי לעבודה כרגיל, וכעבור שעתיים מתחילת המשמרת- המנהל הודיע לי ועוד מספר עובדים שנסיים 3 שעות לפני הזמן. זה היה בשבת ועבדתי משעה 7:00 עד 12:00, במקום עד 15:00.

האם המעסיק חייב לשלם לנו שכר מלא גם על 3 השעות שבהן לא עבדנו, כולל ה50% הנוספים שמגיע לנו ביום שבת?
גבאי ורד
27/01/2016 15:11
שלום רב,
רציתי לדעת האם מותר לעבודה להוציא עובד לגמלאות לפני התאריך לפרישה 1.7.16.
העובדת חולת סרטן קיבלה אישור מרופא תעסוקתי כי לא יכולה לעבוד עד 1.4.16 אך נצלה את כל ימי המחלה והחופשה שלה.
ואם זה אסור מה ניתן לעשות בנידון?
גידי
26/01/2016 16:34
האם מותר למעסיק למנוע מעובד לעסוק בעבודה נוספת מחוץ לשעות העבודה באופן מוחלט
עורך דין
27/01/2016 15:02
שלום גידי

תלוי מאד באופי העבודה הראשונה, בהסכם העבודה שלך, בהיקף המשרה והשכר, וכן באופיה של העובדה השניה. יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ממוקד על מנת לענות על השאלה הזאת בצורה מלאה ומדוייקת. על פי רוב יש לתת לחופש העיסוק שלך משקל רב בכל מקרה...

בהצלחה
לאה
26/01/2016 16:11
בעקבות המסלקה הפנסיונית גיליתי שמגיע לי כספי הפיצויים ממקום עבודה שעזבתי לפני 20 שנה.
אני צריכה למצא טופס 161 רטרואקטיבי לצורך תאום המס.
לצערי לא שמרתי את תלושי המשכורת מאותה תקופה
פניתי למעביד אך הם שומרים רק 7 שנים אחורה של עובדים שכבר פרשו.
האם ישנה דרך לאתר את תלושי השכר? אולי באיזה ארכיון כלשהו של ביטוח לאומי או מס הכנסה? מוכנה לשלם עבור זה.

תודה רבה מראש!
עורך דין
27/01/2016 15:01
שלום לאה

תלושי שכר צריכים להיות שמורים אצלך ואצל המעסיק. הסיכוי למצוא תלושים מלפני 20 שנה אפסי וכך גם הסיכוי לקבל פיצויים שכן חלה התיישנות מזמן.

בהצלחה
אבירם
27/01/2016 13:54
ידידה שלי עבדה במשך 8 חודשים בחברה כטלפנית, לאחר 8 חודשים של אימוץ ושימוש לא מאוזן במיתרי הקול נהיה לה יבלות במיתרים. כרגע היא בקושי יכולה לדבר ונדרשת לקבל טיפולים אצל קלינאי תקשורת.

רציתי לדעת האם יש כאן איזו שהיא אפשרות לקבל פיצויים ממקום העבודה או מביטוח לאומי ואם כן מה התהליך?

תודה מראש
תמר
27/01/2016 13:52
שלום,
אני עובדת בסטודיו פרטי כמנהלת משרד ועבודתי מוגדרת כפקידותית.
המנהלת של הסטודיו מבקשת ממני לא אחת לנקות את הסטודיו (לשאוב ולזרוק אשפה) למרות שזה לא חלק מהגדרות התפקיד שלי,ואני עובדת מעל שלושה חודשים ועדיין לא קיבלתי תלושי משכורת,כשאני מבקשת תלושי משכורת היא אומרת שתתן לי אותם ובפועל לא מעבירה לי.(העבירה לי צילום בווטס אפ של אחד מהם).

אני עושה גם מכירות ולא מקבלת אחוזים או תגמול רק מעל 25+ (רק אם אני עושה יותר מ25 בחודש)
אשמח לחוות דעתכם בנושא...
ערן
27/01/2016 13:08
בחוזה העבודה כתוב "החל מהחודש הרביעי להעסקתו של העובד יהיה זכאי לביטוח מנהלים וקרן השתלמות התשלום יהיה רטרואקטיבי החל מהיום הראשון".

אולם בחודש העבודה הרביעי להעסקתי קבלתי מכתב פיטורין. כלומר עבדתי 4 חודשים מלאים ולא הופרשו לי כספים :פנסיה,פיצויים וקרן השתלמות.
האם אני זכאי לקבל כספים אלה על ארבעת חודשי העבודה?
חן סדרס
27/01/2016 12:32
עבדתי במקום עבודה במשך 5 חודשים ,בתחילת דרכי בחברה הודעתי בעל פה על כך שיש לי קרן פועלת..נאמר לי שאני צריך להביא דוח או מסמך כלשהו..כדי שהם ידעו לאן להפריש, ולא הצגתי.
לאחר 5 חודשים התפתרתי ממקום העבודה ושמתי לב שלא הופרשו לי כספים לקרן במשך חמשת החודשים שעבדתי שם.
השאלה שלי היא אם יש איזה פירצה בחוק שהמעסיק לא חייב להפריש לקרן במידה והעובד לא הציג לו מסכמים,או שאפשרי והוא מחויב על פי חוק לשלם רטרו גם במידה ולא קיבל הוכחה. .וניתן להמציא לו(לחברה )כעת מסמך המראה על פוליסה פעילה וקיימת?
בתודה מראש,חן סדרס.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ