פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 655
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חופית
02/02/2016 11:51
אני עובדת במשביר לצרכן במשך שנתיים וחצי
אני רוצה להתפטר
לפני כ8 חודשים בערך המנהלת הקודמת הורידה לי את התקן מ6 שעות ל5 שעות (היא הייתה צריכה להוריד תקן מהמשרד) בלי ליידע אותי, בלי לשאול.. ולאחר חודש בערך היא לקחה אותי לאיזה שיחה "ועל הדרך" אמרה לי את זה וטענה שהיא לא הודיעה לי כי אין בנינו תקשורת (לא היינו מסתדרות).
האם זה הרעת תנאים ? אני יכולה לדרוש פיצויים על כך במידה ואני רוצה להתפטר ?
עורך דין
02/02/2016 11:52
שלום חופית

יהיה קצת קשה לטעון להרעת תנאים על שינוי בתנאי העבודה שלך שנעשה לפני 8 חודשים ובמועד השינוי לא אמרת דבר ולמעשה קיבלת אותו בהתנהגות.

בהצלחה
יקיר
01/02/2016 19:05
אם עברתי קורס נשק ארגוני ואחרי הקורס אני מבקש להתפטר האם החברה רשאית לגבות תשלום על הקורס הארגוני? והאם זה חוקי?
עורך דין
02/02/2016 11:51
שלום יקיר

ומה כתוב בחוזה העבודה שעליו חתמת בדיוק בנושא זה?
ימי חופשה ומחלה
02/02/2016 10:30
5 ימים בשבוע. לפי מה שהבנתי יש לי יום וחצי מחלה על כל חודש ו12 ימי חופשה. השאלה כמה ימי חופשה יש בסך הכל 30?! כלומר בשורה התחתונה אני יכול להיעדר 12+18 יום מהעבודה?? או שהימי חופשה זה חלקממהימי מחלה או שאין קשר בניהם
עורך דין
02/02/2016 11:50
שלום לך

ימי מחלה וימי חופשה הנם שני דברים נפרדים ולא קשורים לחלוטין.

בהצלחה
דוד
02/02/2016 11:42
שלום, מעסיקי לא הפריש לי שנה שעברה לפנסיה בחלק מהחודשים. אינני עובד אצלו כבר. עבדתי אצלו בערך 6 חודשים.
כעת דרשתי ממנו שיפריש לפנסיה, האם חובה עליי להפריש בעצמי לפנסיה? מה אם אני מעוניין שרק הוא יפריש. הוא מבקש כתנאי להפרשה שאני אשלם לו כסף כמרכיב החלק שלי.. אשמח לדעת מה החוק אומר.
עורך דין
02/02/2016 11:49
שלום דוד

האם בתקופה שבה המעסיק לא הפריש לך כספים לפנסיה לא היו הורדות מהשכר שלך לטובת פנסיה? סביר מאד שכן. בדוק את תלושי השכר שלך.
נסיעות
רון
28/01/2016 14:10
שלום,
אני עובד משנת 2013 בסניף של המכללה למנהל באשדוד בתור משגיח בחינות.
בשנת 2015 עברתי מאשדוד לאזור המרכז.
למרות המעבר, אני ממשיך לעבוד שם.
כשפניתי למנהל המכללה בבקשה שישלם לי נסיעות מהמרכז לאשדוד, ובחזרה, הוא טען כי אין לו צורך בעובדים מהמרכז, שיש מספיק אנשים שצריכים עבודה באשדוד.
כך שהוא משלם 11₪ בלבד עבור הנסיעות שלי(בתוך העיר).
ועל מנת לא לאבד את מקום העבודה, אני ממשיך לשלם את ההפרש מכספי.
בעוד שאני עובד באוניברסיטה הפתוחה בסניף אשדוד, באותו תפקיד משלמים לי 42₪ על נסיעות.
האם זה חוקי?
רון
01/02/2016 22:16
אשמח למענה...
חגי
29/01/2016 10:57
היי,
יום עבודה אצלנו בחברה הוא 8.5 שעות(+חצי שעה של אוכל על חשבון העובד) .
החל מהשעה ה8.5 משלמים שעות נוספות.
החישוב נעשה על בסיס חודשי :
מסכמים את השעות הנוספות בכל יום ועד 45 שעות נוספות המעסיק משלם 125%.
החל מהשעה ה45 הנוספת מקבלים 150%.

כך יוצא שיום מסויים אני יכול לעבוד 2.5-3 שעות נוספות אבל ישלמו לי עליהם רק 125%.

האם הדבר חוקי? חישוב על בסיס חודשי?
האם יש פירצה בחוק שהמעסיק מנצל?

ועוד דבר,אם ביום מסויים עבדתי פחות מ8.5 שעות נוספות אז הקיזוז נעשה מהשעות הנוספות.
האם הדבר חוקי?

תודה
חגי
01/02/2016 22:09
עזרה בבקשה
התפטרות
טלי
01/02/2016 18:16
יצאתי לחל"ת של מספר חודשים מסיבות אישיות ובזמן זה גם ילדתי. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין במקרה של אי חזרה מהחל"ת והתפטרות לצורך טיפול בילד?
מורן
01/02/2016 13:59
שלום!
יש לי ותק של מעל שנה בעבודתי ויצאתי לחופשת לידה של 28 שבועות. היום חזרתי לעבודה ואומרים לי שארבעת החודשים של שעת ההנקה שמגיעה לי נספרת לאחר 14 שבועות ולא לאחר 26 שבועות כמו שרשום בחוק. מה שאומר שמגיע לי אולי שבועיים שעת הנקה. האם זה נכון? מה אפשר לעשות?
עורך דין
01/02/2016 14:29
שלום מורן

לא נכון בעליל. יש כאן באתר כתבה מפורטת שמסבירה בדיוק מה מגיע לעובדת בכל הנוגע לשעת הנקה. הכתבה מדוייקת ומתבססת על החוק והמעסיק אינו יכול להתנות על החוק או לשנות אותו לפי ראות עיניו. אם המעסיק לא מסכים לתת לך שעת הנקה פני אליו בכתב והסבירי לו מה קובע החוק. אם גם לאחר שתפני אליו בכתב יסרה לאפשר לך את המגיע לך לפי חוק, תוכלי לתבוע אותו.

בהצלחה
מורן
01/02/2016 16:32
תודה.
למען הסר ספק, אם יצאתי לחופשת לידה של 28 שבועות, לכמה זמן מגיעה לי שעת הנקה?
יוליה
01/02/2016 16:24
שאלה:

ילדתי ב 3.12.14. יצאתי לחופשת לידה של 5 חודשים.
חזרתי לעבודה ב 1.5.15.

האם אני זכאית לצבירת ימי החופשה במהלך חופשת לידה (יש לשים לב שרוב החופשת לידה הייתה בשנה עוקבת).

השאלה אם יש משמעות לימי עבודה באותה שנת מס והאם שנת המס מתייחסת לשנה בה ילדתי או לשנה בה ביליתי את רוב החל"ד. ואיפה אפשר לראות את זה כתוב (על מנת להציג במקום העבודה)
תודה
רן
01/02/2016 16:06
עקב תאונה שקרתה לי במקום העבודה , נשבר לי האגודל והייתי חייב לעבור ניתוח . לאחר הניתוח קיבלתי 4 שבועות של אי כשירות לעבודה . במהלך הניתוח בוצע קיבוע פנימי אשר מצריך חיטוי והחלפת תחבושת באופן יומי .
המעסיק שלי מברר מולי אפשרות חזרה לעבודה מוקדם מכפי שקיבלתי מהרופא המנתח .
שאלתי היא , אם במקרה של חזרה לעבודה לפני סיום 4 השבועות ולפני הוצאת הקיבוע הפנימי ( מסמרים ) .
הרם אני אהיה מבוטח במקרה של החמרה במצבי או בפיעה נוספת???
אודה לתשובה ברורה בנושא
מיכה
01/02/2016 15:15
ההפרשות לפנסיה ופיצויי פיטורין למשתכרים שכר בסיס פלוס עמלות צריכה להיות בהתאם לשכר הבסיס או למשכורת הכוללת את העמלות?
דוברת
31/01/2016 16:54
שלום, כחלק מהתביעה לביטוח לאומי בנוגע לשמירת הריון אני צריכה לצרף מכתב על אופי העבודה ועל כך שלא מצאו לי עבודה חלופית. המעסיק מתעלם מהבקשות שלי למכתב הנ״ל מה עושים? כל יום שעובר אני לא מקבלת כסף האם להגיש את התביעה ללא המכתב?
עורך דין
01/02/2016 14:30
שלום דוברת

כתבי את המכתב בעצמך ופני אל המעסיק בבקשה שיחתום עליו. אם לא יחתום, שלחי את המכתב לביטוח הלאומי והסבירי שם את סירובו של המעסיק כאמור.

בהצלחה
חן
31/01/2016 16:54
היי. רציתי לדעת אם אני חוזרת לעבודה אחרי ארבעה חודשי חופשת לידה ונניח ולאחר מכן ארצה להתפטר כעבור חודשיים שלושה עדיין אהיה זכאית לחתום בלשכה?

שאלה שניה - האם לאחר שלושת חודשי חופשת הלידה נצברים ימי מחלה וחופשה? גם אם אני עדיין בבית?
תודה
עורך דין
01/02/2016 14:27
שלום חן

הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד שמורה לך ללא תנאי עד הגיע הילד לגיל 9 חודשים. במקרה של התפטרות כאמור תוכלי לקבל דמי אבטלה בכפוף להמתנה של 90 ימים (ניתן לקצר תקופה זאת באמצעות פניה כתובה למל"ל).

בהצלחה
רבקה א.
01/02/2016 13:50
עבדתי 18 שנה מתוכם שנתיים כגמלאית בהסכם קיבוצי.
ב-1.10.15 פוטרתי.
1. האם מגיע לי ביגוד עבור 9 חודשים שעבדתי.(הביגוד ניתן בגין משנה חולפת.
2. האם אני זכאית לפיצוי בגין ימי מחלה בלתי מנוצלים? בהסכם כתוב שימי המחלה יעמדו לזכות העובד במועד פרישתו לגמלאות .
אבל אני כבר שנתיים הייתי גמלאית
פיצויים
הלן
01/02/2016 13:44
פוטרתי ממקום העבודה עקב הרעת תנאים. איזה פיצויים מגיעים לי? חוץ מהפיצויים שיש לי בקרן הביטוח המעסיק גם מחוייב לשלם פיצויים מעבר לזה?
ג.פ
01/02/2016 12:52
שלום,

אני עובדת בשתי עבודות, החודש הייתי חולה במשך שבוע (קבלתי אישור מחלה מרופא) אני יודעת שבעיקרון על היום הראשון לא משלמים ומהשני זה חלקי. רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי זה, ואיך זה מתבטא בכך שיש לי שתי עבודות? האם אפסיד שני ימים? (אחד בכל עבודה?)

תודה רבה
תמר
31/01/2016 14:43
יש לי תאומים בני 8 חדשים. לפני 5 חודשים התחלתי להעסיק מטפלת בביתי, למשרה מלאה על מנת להתחיל ולעבוד במקום עבודה חדש.

לפני כמעט חודש עברה המטפלת ניתוח. מיותר לציין כמה התקופה האחרונה הייתה קשה עד בלתי אפשרית. אני עובדת בעבודה חדשה ואין לי ימי חופש. את בני המשפחה ניצלנו כמה שאפשר ולקחתי מדי פעם עזרה בתשלום.

עכשיו המטפלת חוזרת (הסתיימו לה ימי המחלה השנתיים) עם המלצה מרופא כי אסור לה להרים אותם.
הצעתי לה להישאר בבית עד שתוכל לחזור לעבודה באופן סופי. היא לא רוצה (מן הסתם "לבזבז" את ימי החופש) ואני לא יכולה להכריח אותה להישאר בבית.

הפתרון שלה - שאקח עוד עזרה בתשלום או שאני (!!) אקח חל"ת.

רק לי זה נראה מגוחך? האם ניתן להוציא אובדן כושר עבודה או לפנות לעזרת הביטוח הלאומי? אנחנו ממש בבעיה. כלכלית ונפשית. אדגיש ואומר שהיא מטפלת טובה. אני לא רוצה לפטר אותה וחייבת פתרונות ....
תודה מראש....
עורך דין
01/02/2016 12:50
שלום תמר

במצב הדברים איני רואה כל ישועה או פיתרון אחר מאשר לזמן את העובדת לשימוע ולפטר אותה.

בהצלחה
אלמונית פ.
31/01/2016 14:17
צהריים טובים לכם

אני בהליך גירושין ארוך ולא פשוט. אנחנו גרים כבר 8 שנים (מאז החתונה) בפתח תקווה. אני עובדת ברמת גן 7 וחצי שנים רצוף. כנראה שבגלל הגירושין לא תהיה לי הרבה ברירה אלא לעבור חזרה לגור בזכרון יעקב (ליד המשפחה). רציתי לדעת האם מעבר דירה אחרי גירושין הוא סיבה מספקת להתפטרות בדין מפוטר והאם זה אומר שאוכל לקבל את הפיצויים המלאים וכל שאר התנאים של עובדת שמתפטרת בדין מפוטר.

תודה מראש על הסיוע וההסברים.
עורך דין
01/02/2016 12:48
שלום לך

אכן החוק מאפשר לך להתפטר בדין מפוטר לאור מעבר דירה לאחר גירושין. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא ואני ממליץ לך לקרוא אותה בעיון על מנת להכיר את מלוא הזכויות שלך ואת הוראות החוק בנושא.

בהצלחה
מיכה
31/01/2016 14:14
אני עובד משרה מלאה ולא קיבלתי את המינימום שעות שחייבים לתת לי 186 בגללם לא בגללי הם אני יכול להתפטר מבלי לשלם קנס כי עוד לא סיימתי התחייבות
עורך דין
01/02/2016 12:47
שלום מיכה

יש לבדוק את חוזה העבודה שלך ואת תנאי העסקתך על מנת לתת מענה מדוייק לשאלתך.

בהצלחה
מכרז כ"א
נדב
31/01/2016 13:35
שלום,
האם חובה על המעסיק שהוא חברה ממשלתית לחשוף את הנתונים של מי שנבחר במכרז פומבי? איך אני יכול לדעת שהמועמד שנבחר אינו עונה על תנאי המכרז?
לאחרונה התמודדתי במכרז בחברת נמלי ישראל והנתונים שלי מעבר לנדרש במכרז ובכל זאת לא התקבלתי, האם אני יכול לדרוש מחברת נמלי ישראל לחשוף את הנתונים של מי שהתקבל למשרה?
עורך דין
01/02/2016 12:46
שלום נדב

הנושא מורכב ביותר ולא ניתן לתת תשובה על רגל אחת בפורום. ישנם מקרים שבהם ניתן יהיה לאלץ רשות ממשלתית לחשוף נתונים לגבי המכרז אך כמובן שלא בכל מקרה. אם הנושא מספיק חשוב לך פנה אל עורך דין לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
אורית
31/01/2016 13:27
שלום רב,

האם ערעור לבית הדין האזורי לעבודה, על החלטת הועדה הרפואית לעררים בעניין נכות מעבודה של המוסד לביטוח לאומי הוא ברשות או בזכות ?

תודה רבה
עורך דין
01/02/2016 12:44
שלום אורית

המדובר על ערעור בזכות. מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני פניה להגשת ערעור.

בהצלחה
התפטרות
יעל
01/02/2016 11:34
שלום בעלת ותק של שנה במקום העבודה. כגגע בחופשת לידה. רוצה להתפטר.
רציתי לודא שהתפטרות לטובת גידול הילד תשמר לי פיצויים ודמי הבראה. האם אני פוגעת באיזשהן זכויות?
האם ניתן חוקית להתפטר במייל (יכירו בתאריך המייל כמועד ההודעה)?
תודה
פיטורין
מירי
01/02/2016 11:20
שלום רב
רציתי לדעת לפי מה מחשבים דמי אבטלה?
האם בונוסים, נסיעות, פדיון ימי חופשה, דמי הבראה ודמי פיצויים מעלים את דמי האבטלה?
האם כשמפוטרים מקבלים את הפרשי הפיצויים בתלוש השכר או שגם הם מועברים לחברת הביטוח כחלק מרכיב הפנסיה?
תודה.
אסף
01/02/2016 10:13
שלום רב,
התחלתי לעבוד בעבודה ב03.01.16 (נאמר לי שאין צורך לרשום 01.
01.16 מכיוון שזה שישי שבת). ובמשכורת אני מגלה שהורידו לי מהמשכורת הגלובאלית שנקבעה לי יומיים של עבודה מכיוון שהתחלתי כביכול ב03.01.16.
האם זה תקין? למרות שבפועל עבדתי 189 שעות על ימי עבודה מלאים?
רונן
01/02/2016 10:06
היום (01/02/16) פוטרתי מעבודתי לאחר חודש של עבודה. סיבת הפיטורין כפי שהובהר לי בשיחה הייתה כי אינם מרוצים מתפקודי ושנעדרתי מעבודתי במהלך הבוקר לשעה במשך פעמיים. סיבת הפיטורין במכתב הינה צמצום בכוח אדם בחברה (השיחה מוקלטת והמכתב בידי.
לא נערך לי שימוע, על אף שנדרשתי לחתום על פרוטוקול שימוע (העתק נמצא בידי).
יצויין כי כל הדבר הזה נעשה במשך חצי שעה. ה"זימון" לשימוע, ההחלטה והוצאת המכתב. לא ניתנה לי ההזדמנות להציג את טענותיי ואף כשרמזתי על כך בשיחה זה לא תוקן.
האם קיימת כאן עילת תביעה או שבשל משך הזמן הקצר אין עילה כזו?
פוריות
אסתר
01/02/2016 09:49
שלום ןברכה

אני נשואה כבר שש שנים ללא ילדים. מטפלת בטיפולי פוריות. ( עובדת אצל המעסיק כבר 5 דנים והוא מודע לזה שאני בטיפולי פוריות )
שאלתי. אני עושה בדיקות ומעקבים ולפעמים בגלל זה אני מאחרת לעבודה. הטם אני זכאית לקבל את השעות הללו על חשבון ימי המחלה.
תןדה לעונה
תהילה
01/02/2016 09:25
עובדת כמעט שנה במקום עבודה (פקידת קבלה)..יש לנו משמרות בוקר / ערב / לילה. משמרת בוקר היא 9 שעות וערב ולילה הן 8 שעות.

ממשמרת בוקר מורידים לנו שעה הפסקה למרות שבפועל אנחנו לא יכולים לקום ולצאת מאזור העבודה להפסקה, אנחנו מאלתרים פה ושם 5-10 דקות וגם זה לא תמיד ברצף.

האם מותר להוריד לנו? ומה התנאים להוריד לעובד הפסקה?
תודה
יעל
01/02/2016 09:23
שלום,

אני עובדת בחברה גדולה בבעלות ממשלתית. בימים אלה ישנו סכסוך עבודה וחלק מהעובדים שובתים - שכרם מכוסה על ידי קרן של הועד המורכבת מכספים שמקורם בדמי הועד הקבועים.

השכר הנ"ל מכסה גם את כל התנאים הפנסיוניים, ושעות נוספות של העובדים.

הועד מתכוון להעביר את השכר בשיק ישירות לעובד.

מהו הדין עבור ההכנסה הזו מבחינת:
1. מס הכנסה
2. ביטוח חאומי
3. ביטוח בריאות
4. פנסיה
5. קרן השתלמות
6. קופת גמל

האם מותר לועד להעביר את כל הכספים לעובד ככה?
האם העובד חייב במס (זה כסף מקרן שמקורו מכספים ששולמו עבורו מיסים בעבר)?

האם הגיוני שהעובד יפנה בעצמו לכל הגופים הנ"ל ויסדר את התשלומים/גבייה?
תודה רבה!
הגר
01/02/2016 09:20
חייבת עצה
פיטרו אותי מהעבודה כמזכירה של מחלקת ביטחון לאחר 9 שנים
נחשבתי עובדת אוניברסיטה כסטודנטית למרות שהם ידעו שאני מזמן לא סטודנטית
אתתהליך הפיטורין התחילו 60 ימים לאחר חזרתי מחופשת לידה מהסיבה שאני לא סטודנטית ולא מסיבה אחרת
בקשתי בשיחה שני דברים מכתב המלצה ותשלום חודש ללא תעסוקה
במכתב הפסקת עבודה הם רשמו שמכתב המלצה ינתן מכיוון שהם שבעי רצון ממני
והם ישלמו שבועיים תשלום ולא חודש
ושבועים אני יעבוד
יש לציין שלא כתוב איזה שבועיים אני צריכה להגיע לעבוד ראשונים או אחרונים
הבעיה שבשבועיים הראשונים אני וגם בני אושפזנו ושרציתי לבוא לעבוד את השבועיים הנותרים הם שללו וטענו שהם משלמים את השבועיים האחרונים ואני לא יכולה לבוא לעבוד
בנוסף ראיתי בתלוש שהם משלמים לי 58 שעות שאם תחלקו אותם ב8 שעות מישמרת זה שווה ל7 מישמרות ובעצם זה לא שבועיים תשלום
הם טענו שהם חישבו חצי שנה אחורה ממוצע חילקו ב2 וזה 58 שעות בקיצור 1700 שקל שזו בדיחה אני חד הורית עם שלושה ילדים 9 שנים במקום הזה
אני רוצה להבין אם זה חוקי קודם כל שהם נותנים לי שבועיים בתשלום (שזה לא באמת שבועיים מה ששילמו לי)ולא חודש בתשלום? הרי אני 9 שנים שם?

והאם ככה מחשבים הודעה מוקדמת מבחינת תשלום?
אודליה
01/02/2016 09:20
בנובמבר חיפשתי עבודה, והתקבלתי לשני מקומות (בניהם גם לחברת איביי). חבר של חבר הציע לי לבוא להתראיין בחברה שלהם ושיעשו לי תהליך ראיון מזורז (כי כבר קיבלתי הצעות) והסכמתי לבוא. תוך שבוע וחצי, ביצעתי 3 ראיונות ומבדק ביתי (שלקח לי כמה שעות טובות).

בגלל שיצאתי משני הראיונות האחרונים (שהיו אחרי המבדק) בהרגשה חיובית מאוד, המשרה נראתה לי יותר אטרקטיבית ולא היה לי נעים למשוך את החברות האחרות יותר, החלטתי להגיד להם שהחלטתי ללכת עם חברה אחרת. ובאמת יומיים אחרי כן, קיבלתי שיחה מזו שארגנה את הראיון ואמרה לי שהתקבלתי ושהם ישלחו לי חוזה למחרת.

אחרי יומיים שלא הגיע החוזה ולא הצלחתי להשיג במהלכם את המראיינת, סוף סוף הצלחתי להשיג אותה כדי לשמוע ש"אין תקן", אבל הם כן צריכים מישהו לתפקיד והם מנסים להשיג תקן ועד סוף השבוע (4 ימים) אשמע מהם לגבי תשובה סופית. רק 8 ימים אחרי זה דיברנו שוב והיא אמרה שבאופן מפתיע, החברה החליטה להקפיא את כל הגיוסים.

בנתיים לחזור לחברות האחרות לא היה אפשר כי כבר מלאו את המשרות. עד היום אני עדיין מחפשת עבודה.
אז אשמח לייעוץ - האם יש לי כאן עילה לתביעה נגד החברה? (יש לי שיחות מוקלטות וסמסים להכל)

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ