פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 643
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

טופס 161
ג.ג
17/02/2016 11:19
בוקר טוב

עזבתי לפני כחצי שנה מקום עבודה ועד עכשיו לא קיבלתי טופס 161.

כשהתקשרתי למוקד של החברה נתנו לי מספר טלפון של מי שכביכול מטפל בבעיות מהסוג הזה אך כבר שלושה ימים לא עונים בטלפון המדובר ועכשיו כשאני מנסה להתקשר למוקד גם שם מסננים לי שיחות.

מה לעשות במקרה שכזה?
עורך דין
17/02/2016 19:26
שלום לך

יש לפנות אל המעסיק בכתב.

בהצלחה
אבי
17/02/2016 16:15
אני חייב במזונות
לאחר פיטורין לא הצלחתי לשלם את החוב
היום אני עובד האם הוצלפ יכולים לעקל לי את כל
המשכורת ללא השארת סכום למחייתי.
עורך דין
17/02/2016 19:24
שלום אבי

לא ניתן לעקל את כל השכר. קרא את חוק הגנת השכר ותבין מה ניתן ומה לא ניתן לעקל בדיוק. בכל מקרה מוטב לפנות לטיפול של עורך דין שיסייע לך להתמודד מול החובות.

בהצלחה
תומר
17/02/2016 11:18
ש לי שאלה , האם אחרי תקופה מסויימת שינו את השכר ( לא הברוטו אלא התוספת ) האם זה משהו שאפשר לעשות?
נגיד והייתי מקבל שכר של חמש אלף ברוטו לצורך העניין ומעל מספר מסויים של חבילות לדוגמה 4,000 חבילות הייתי מקבל 2 שקל לכל חבילה ועכשיו שינו את זה לגמרי למשהו שפגע בי, נגיד והייתי מקבל תוספת של כמעט 4 לצורך העניין עכשיו יוצא שאני מקבל אולי 2,000 אבל, לא נגעו בברוטו ובחוזה כתוב שהם יכולים לשנות את זה בכל זמן מסויים האם זה עדיין תקף? במיוחד ששינו את זה יום אחרון לפני שנגמר החודש האחרון וחישבו את החודש האחרון על השכר החדש ולא על השכר שהייתי רגיל לקבל ואני עובד שם יותר משנה
עורך דין
17/02/2016 19:18
שלום תומר

קשה מאד לחוות דעה בצורה רצינית לגבי תנאים של חוזה עבודה מבלי לעיין בחוזה ולהבין את מהותו. לפי העולה משאלתך, בהנתן כי האפשרות לשנות את התוספות אכן חתומה בינך לבין המעסיק במסגרת חוזה, סביר שהדבר מקובל - ועדיין יכולים להיות יוצאים מן הכלל. אם הנושא מפריע לך, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
שושי
11/02/2016 09:08
שלום רב,

התחלתי לעבוד במשרה בה אני מנהלת, בחוזה אני חתומה כי יש להודיע 30 יום אם מפטרים אותי או אם אני מתפטרת.
אני רוצה להתפטר, האם עלי לתת להם 30 ימים בגלל שאני מנהלת? אני עובדת רק חודשיים.

תודה רבה
שושי
13/02/2016 09:03
אודה לתשובה
עורך דין
14/02/2016 07:43
בוקר טוב שושי

לאחר חודשים בעבודה עליך לתת 2 ימי הודעה מוקדמת.

בהצלחה
שושי
17/02/2016 06:30
תודה, אבל אם יש חוזה עבודה אישי בו הוסכם על שני הצדדים לתת 30 יום, האם עלי לתת 30 יום?
שושי
17/02/2016 16:19
שלום, אודה לתשובה
אבי
17/02/2016 16:12
אני עובד במשמרות
יום אחד המנהל לא שיבץ אותי במשך 14 יום
למשמרת. וכל 14 הימים אלו ישבתי בבית עד
לפגישה עם מנהל אחר.
האם זה חוקי ?
יש לציין שלא קיבלתי תשלום עבור ימים אלו.
ישראלה
17/02/2016 15:56
פוטרתי אחרי שבעה חודשי עבודה ללא הודעה מוקדמת. עבור כמה ימים אני צריכה לדרוש פיצוי על אי מתן הודעה מוקדמת?
עינת
17/02/2016 11:17
צריכה תשובה מידית בעלי עובד בחברה 3 שנים הוא מצא עבודה חדשה עם תחילת עבודה ב1.3.16 הוא הודיע בעבודה שהוא יעבוד עד 28.2 עדיין לא הגיש מכתב התפטרות. מה שקורה בעבודה שאמור להתחיל יש בעייה ובלאגן לא עונים לו שם ומפחד להישאר בלי עבודה אז בעלי פנה למנהל האישי שלו ואמר לו שהוא דוחה את ההתפטרות שלו בגלל הסיבה הזו עד שהוא לא יחתום על חוזה בעבודה חדשה הוא לא רוצה להתפטר. התשובה שהוא קיבל שהוא לא יכול להישאר כי כבר הודיע בעל פה לא הגיש מכתב עדין. האם זה מותר לעשות זאת.
עורך דין
17/02/2016 15:38
שלום עינת

נושא החזרה מהתפטרות הנו נושא מורכב המצריך בחינה מדוקדקת של נסיבות העסקתו של בעלך והודעת ההתפטרות שלו. עליכם לפנות בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת "שלא לאחר את הרכבת".

בהצלחה
אורי
17/02/2016 11:11
שלום, אשתי עובדת מזה שמונה שנים כמזכירת בית ספר ממלכתי דתי. במסגרת עבודתה היא זוכה להערכה עצומה מצד מנהלת בית הספר חבר המורים והורי התלמידים שממש נושאים אותה על כפיים. בשבועות האחרונים הגיעה לבית הספר מספר פעמים מנהלת מחלקת החינוך ושאלה את אשתי אם ברצונה לפרוש בגיל 67 שיחול בחודש אפריל הקרוב לגמלאות, או שתרצה להמשיך בעבודתה. אשתי הודיעה ללא היסוס על רצונה וכוונתה להמשיך ומנהלת בית הספר תמכה בחום ואף הדגישה שאף היא רוצה שאשתי תמשיך ותמלא את תפקידה כמזכירת בית הספר. היות שכך הוזמנה אשתי לחתום על טפסים מתאימים להארכת עבודתה. בפגישה שנערכה במשרד מזכיר המועצה נאמר לה שהיא תאלץ להפסיק את עבודתה בגיל 67. מנהלת בית הספר שהשתתפה גם היא בישיבה דרשה/ביקשה שאשתי תמשיך אתה הלאה בגלל ההערכה הגדולה והתרומה העצומה שלה למערכת. שאגב אין על כך חולק ו/או ערעור. בתשובה אמר המזכיר שהיות ואשתי עובדת על בסיס פנסיה צוברת אין המועצה יכולה להמשיך ולהעסיקה בעוד שעובד שהוא על בסיס פנסיה תקציבית היה יכול להמשיך. לא הצלחנו למצוא לכך שום חיזוק בתקש"יר והיות שכך שלחה אשתי מכתב מנומס מאד למזכיר, ולמנהלת מחלקת החינוך בה הסבירה בצורה ברורה את רצונה להמשיך בעבודתה. המכתב נשלח ב-02 לחודש פברואר וטרם נתקבלה עליו תגובה.
שאלה: מה עושים מכאן? כמה זמן צריך להמתין לתשובת המזכיר?
ההערכה היא שהפסקת העבודה לא נעשתה בתום לב אלא כדי לסלול דרך עבור משהי צעירה יותר לתפקיד וזאת למרות כל התמיכה והערכה שמקבלת אשתי מצד שאר המערכת.
לתשובתכם אודה.
עורך דין
17/02/2016 15:36
שלום אורי

עליך לפנות ביחד עם אשתך לפגישה עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת לשקול את צעדיכם והאפשרויות העומדות בפני אשתך בשלב זה. מוטב שלא לדחות את הטיפול המשפטי בנושא לרגע האחרון.

בהצלחה
משתלת מגן בע"מ
17/02/2016 10:22
קיבלתי פיצוי על מבצע צוק איתן , רשות המיסים לאחר כחצי שנה מקבלת מחצית מהפיצוי המגיע , תבעה ממני להחזיר את המקדמה
הגשתי ערער והוחלט לקצוב 90 יום להוכחת הנזק , כעשה ימים לאחר ההחלטה של ועדת הערער , רשות המיסים הטילה עיקול על חשבון החברה ובכך הפכה את החברה הלכה למעשה כחדלת פרעון , ב15.2.2016 הגעתי לבנק לשלם ו/או להעביר לרשות המיסים את הניכוים על סך כ 5000 שח , הבנק מסרב לשלם בטענת עיקול על החשבון ואינו רוצה להגדיל את יתרת החובה בחשבון , נאמר לי שאי תשלום ניכוים מהווה עבירה פלילית , מה דין המקרה שלי
עורך דין
17/02/2016 15:34
שלום לך

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני וככל הנראה גם ייצוג משפטי לצורך התמודדות מול רשויות המס ומול שאר הנושים של החברה לאור חדלות הפירעון כפי שציינת. תשובה חלקית וקצרה בפורום לא תעזור לך.

בהצלחה
חלי
15/02/2016 12:24
שלום,
אני מועסקת בחברה מעל ל- 5 שנים עם חוזה סטודנט שמתחדש אחת לשנה או לחצי שנה בהתאם ליתרת הלימודים שלי. יש לציין שהוותק שצברתי בחברה הוא החל משנת 2010 כלומר אין מדובר בפיטורין וגיוס מחדש.
החוזה הנוכחי שלי מסתיים בסוף מרץ ומכיוון שסיימתי את לימודי האקדמיים הוא לא צפוי להתחדש.
אני נמצאת כרגע בחודש השלישי להריון וידוע לי שלא ניתן לפטר אישה בהריון.
השאלה היא האם אני אמורה להודיע למעסיק על ההיריון לפני שיזמנו אותי לשיחת שימוע (שצפויה להיערך כחודש לפני סיום החוזה) או שניתן להודיע על כך עד תאריך סיום החוזה, גם אם כבר התקיים שימוע?

תודה רבה מראש.
עורך דין
17/02/2016 15:23
שלום חלי

אינך חייבת להודיע למעסיק אודות ההריון עד לחודש החמישי. אם תזומני לשימוע תצטרכי לספר שאת בהריון והמעסיק יצטרך לקבל את אישור הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה על מנת לפטר אותך.

בהצלחה
חלי
17/02/2016 13:07
תודה
חלי
17/02/2016 13:10
זקוקה לתשובה בדחיפות, אודה לעזרתכם.
בר
17/02/2016 13:11
שלום רב,

השאלה שלי היא: אני כרגע מחפשת בין ראיונות ומחפשת מקום עבודה ואני בהיריון בחודש רביעי,ברור לי שאף מעסיק לא ייקח אותי במידה ואגלה על ההריון... האם מותר לי על פי החוק לספר אחרי שאני חותמת על החוזה מולו, האם אני צריכה לחכות מעט?

תודה רבה.
עורך דין
17/02/2016 15:21
שלום בר

עליך לספר על ההריון רק החל מהחודש החמישי ולא במהלך החודש הרביעי.

בהצלחה
סיגי
17/02/2016 15:14
האם ניתן לקחת 2 ימי חופשה לחתונה שהם לא רצופים?
עובדת במשרה לא מלאה .
עורך דין
17/02/2016 15:21
שלום סיגי

באישור המעסיק - כן.

בהצלחה ומזל טוב
דורון ברבי
17/02/2016 13:10
פוטרתי לאחר שנה ותשעה חודשים ממקום העבודה. עקב התייעלות.
בחישוב תחשיב הפיצויים לא הוכנס סכום "תמריץ שירות לקוחות" - כך סעיף זה נקרא בתשלוש שלי. מדובר בסכום של 930 ₪ אשר אמור להיגזר מיעדי שירות + עמלות מכירת מוצרים של החברה (חברת תקשורת).

המצב שלי מיוחד כיוון שבשלב כלשהו העברתי לתפקיד רכז מדיה בפייסבוק, בתפקיד זה לא הייתי מקבל שיחות אלא עיקר העבודה הי מענה בכתב ללקוחות החברה והוצאת שיחות מידי פעם.
סוכם עם ההנהלה כי יינתן לי תמריץ קבוע בעקבות כך. תמריץ שחושב על פי ממוצע של 3 החודשים האחרונים ים בהם הייתי במענה. ולכן הוחלט לתת לי תמריץ קבוע בסך: 930 ₪ (יעדי שירות) + תוספת עמלות בגין מכירת מוצרי החברה.

כאמור, בחישוב הפיצויים החברה מודה בשיחה מוקלטת כי לא כללה את התמריץ לחישוב הכולל.

אנחנו 4 עובדים באותו מצב בדיוק.
האם הדבר חוקי?
האם יש לנו עילה לתביעה?

אשמח לתשובה.
הדס
17/02/2016 12:53
הנני עובדת בחברה שהמשכורות משולמות מעמותה, החברה נמכרת ויש מעסיקים חדשים.
אני כרגע בהריון והם שלחו בקשה למשרד הכלכלה לפטר אותי. אין עדיין חוזים חדשים מול המעסיק החדש.
איך עלי לנהוג?
ש.ק
17/02/2016 12:41
השבוע התבשרתי סופית שהמעסיק שלי לא מוכן שאעבוד פחות שעות לאחר חופשת הלידה (במקום 9:00-18:00 ביקשתי לעבוד עד 15:00).

מה שאומר שבפועל הוא לא יקלוט אותי חזרה. מה דין הפיצויים במקרה כזה? (יש לציין שאני עובדת במקום העבודה הזה מעל לשנתיים).

תודה
ניתן
17/02/2016 12:40
בארגון איתו אני עובד יש עובדת שבחוזה שלה כתוב כי היא מחוייבת לעבוד רק חצי משרה ועל מנת לעבוד שעות נוספות עליה לקבל אישור.

כיוון שהעבודה שלה כרוכה בעבודה עם לקוחות ונדרשת לתת להם שירות, היא עובדת בפועל יותר שעות למרות שלא קיבלה אישור.

א. האם המעביד חייב לשלם לה על השעות הנוספות גם אם לא קיבלה אישור?

ב. האם היא נמצאת בסיכון ביטוחי במידה וקורה משהו בשעות שמעבר למאושר?

עוד קצת אינפורמציה:

בתפקידה היא מקבלת קהל. כיוון שהקהל ממשיך להגיע גם לאחר שעות העבודה אותן רשם המעסיק בחוזה, קיימות לה שתי אופציות - לעזוב ולא לקבל את אלו שעדיין ממתינים בתור או להמשיך לקבל את הקהל (ולא לקבל תמורה).

המקצוע שלה הוא כזה אשר חשוף לתביעות גם מצד הלקוחות ולא רק עקב תאונות. היה ולקוח תובע על רשלנות והגיע בשעות שמעבר לשעות העבודה, האם יוכל הביטוח או המעסיק להתנער מאחריות?

תודה
בוזו
17/02/2016 12:39
אשתי התחילה לעבוד ב20 לדצמבר בתור סייעת בגנים. משכורת 5000 בחודש. הם טענו שהם לא מוציאים משכורת ל-10 ימים ושיצרפו אותו לתלוש ינואר.

בינואר לא שילמו על הימים של דצמבר. לאחר שבועיים של מיילים וטלפונים הצלחתי להשיג את החשבת שכר. היא בדקה וטענה כי אכן קרתה טעות וזה ישולם חודש הבא. דרשתי שישלמו עם הפיצוי בגין הלנת שכר.

החשבת אמרה לי שמדובר בטעות אנוש ושאין צורך לעשות עניין.

הערות:

א. אשיתי עבדה בשנתיים אלו אצל המעביד בתפקיד אחר דומה וגם שם פעמיים היה טעויות לרעתנו בתלוש.

ב. כשבועיים הם לא ניתן היה ליצור איתם קשר.

ג.מדובר בעובדת שכר מינימום וההלנה הזו יצרה לנו קשיים כלכלים.

מה דעתכם?
אנה
17/02/2016 11:34
התפטרתי ממקום עבודתי ב 20.12.15 עקב טיפול בתינוק. אני יודעת שאני צריכה להמתין 90 יום ורק אז אקבל תשלום.. אני עוד לא התייצבתי בלשכה ועוד לא הגשתי מסמכים לביטוח לאומי כי חשבתי שאני צריכה לעשות את זה אחרי 90 יום מרגע שהתפטרתי.. עכשיו אומרים לי שהייתי צריכה להתייצב כבר בלשכה ולהתחיל לחתום כי אחרת יכולים לבטל לי את האבטלה.

האם זה נכון? אני אבוא אחרי 90 יום ויגידו לי שאני לא זכאית לאבטלה? או שללכת ללשכת תעסוקה כבר עכשיו ולפספס חודש שלם של תשלום? איך זה הולך?

תודה רבה
רונית
16/02/2016 13:34
מיום הודעת ההתפטרות שלי האם ספירת הימים שעלי לעבוד כוללים ימי שישי ושבת שאני לא עובדת בהם?
כלומר הגשתי מכתב התפטרות ב 8.2.16 עד מתי עלי לעבוד?
עורך דין
17/02/2016 10:14
שלום רונית

אכן ספירת ימי ההודעה המוקדמת הנה ספירה קלנדרית כולל שישי שבת וחגים.

בהצלחה
אביגייל
16/02/2016 15:14
עבדתי בבית מסיום כעוזרת בית במשך 7 חודשים. ביום בהיר החליטה הגברת לפטר אותי ללא הודעה מוקדמת בטענה שלא צריכה יותר, טענה שבדיעבד הבנתי שעושה זאת לכולם כדי שלא יהיה וותק. האם אני זכאית לפיצוי כלשהוא בגין אי מתן הודעה מוקדמת של שבועיים כפי שמצריך החוק?
עורך דין
17/02/2016 10:13
שלום אביגייל

את בהחלט זכאית לתשלום עבור ימי ההודעה המוקדמת - לפי חוק.

בהצלחה
יהודית
16/02/2016 17:11
האם חובה עלי לשבות מעבודה [הוראה] לחצי שנה אחרי יציאתי לפנסיה בגיל 67?
עורך דין
17/02/2016 10:12
שלום יהודית

אין כח בעולם שיכול למנוע ממך לעבוד אם כך את רוצה.

בהצלחה
ירון
16/02/2016 19:18
האם ייתכן שתשלום חל"ת יהיה על חשבון העובד? ואם כן, ייתכן שאני אשלם באיזור 300 ש"ח על כל חודש שאני בחל"ת (מהחודש הראשון), אולי בגין ביטוח לאומי וביטוח בריאות?
עורך דין
17/02/2016 10:12
שלום ירון

חל"ת כשמה כן היא - חופשה ללא תשלום. יתכן והתשלום נועד לצורך הפקדות בקרן הפנסיה, ביטוח לאומי וכדומה...

בהצלחה
טלי
16/02/2016 20:01
אני עובדת קבלן וקיבלתי אישור מחלה
המעסיק שלי ביקש שאשלח לו בווצאפ צילום של האישור
האם זה חוקי?
כי אנחנו תמיד שולחים את האישור רק לחשבת שכר לצורך עדכון למשכורת
עורך דין
17/02/2016 10:11
שלום טלי

אין כל בעיה בדרישת המעסיק ואיני מבין מדוע לך יש בעיה להעביר למעסיק את אישור המחלה...

בהצלחה
לינדה
16/02/2016 20:08
היתה לי פגישה עם ראש מחלקה א' וראש מחלקה ב'. הקלטתי את הפגישה. באותה פגישה אמר ראש מחלקה א' שראש מחלקה ג' הוא שקרן. אני רוצה לשלוח את ההקלטה לראש מחלקה ג' יחד עם העתק לראש מחלקה א' (שידע ששלחתי ל- ג'). האם יש בזה עבירה?
עורך דין
17/02/2016 10:10
שלום לינדה

לא - אין בכך כל עבירה על החוק. מצד שני, ברור לך שזה יכול לעורר גלים במקום העבודה...

בהצלחה
אריה
16/02/2016 23:50
שלום לכם

אני עובד 3 וחצי שנים במוסך בהרצליה. המעסיק אומר שלא מגיע לי חופשה לרגל החתונה שלי בחודש אפריל הקרוב. הבנתי שלעובדי מוסכים יש זכות לקבל 2 ימי חופשה לרגל חתונה. האם המעסיק לא מחוייב להכיר בזה ולאשר לי חופשה בהודעה של חודשיים מראש ולמרות שחודש יולי הוא חודש עמוס בעבודה ?
עורך דין
17/02/2016 10:10
שלום אריה

אכן לכל עובדי המוסכים קיימת זכות לקבל חופשה לרגל ארוע משמח במסגרת ההסכם הקיבוצי שחל על עובדי הענף. הפנה את המעסיק שלך לקרוא את ההסכם.

בהצלחה
נעמי
15/02/2016 20:05
שלום. אני מלצרית שעובדת 5 פעמים בשבוע.
מקום העבודה שלי נסגר לשבועיים לטובת שיפוצים- עודכנתי על כך מראש יש לציין.
האם מקום העבודה שלי צריך לשלם לי אי אילו פיצויים על השבועיים האלו?
תודה מראש
עורך דין
16/02/2016 16:12
שלום נעמי

שאלה דומה נענתה על ידי לפני דקות ספורות.

בהצלחה
מלי
16/02/2016 18:51
איני מוצאת את התגובה. אשמח אם תוכל לענות בשנית
עדן
15/02/2016 22:22
היי אני עובדת במקום עבודה כחצי שנה. כד כה לא הופרשו לי כספים לפנסיה מהעמסיק. יש לי קרן פנסיה פעילה ממקום עבודה הקודם לכן לפי מה שהבנתי שאני אמורה לקבל רטרואקטיבית אחרי 3 חודשים. המעסיק טוען שמחובתי הייתה לעדכן אותו על זה שיש לי קרן פנסיה פעילה.האם הוא צודק?
עורך דין
16/02/2016 16:46
שלום עדן

עקרונית זוהי חובת המעסיק, בכל מקרה עליו להפריש את הכספים עכשיו - רטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

בהצלחה
הילה
15/02/2016 21:28
שלום, אני עובדת בחנות בגדים בערך חודש וחצי. במשך חודש המנהל שיבץ אותי משמרות רגילות והייתי פעם אחת בסטנד ביי. לאחר חודש המנהל הכין סידור עבודה ושיבץ אותי עוד פעם אחת בסטנד ביי. באותו היום שבו הוא הכין את סידור העבודה, התקיימה ישיבת צוות שלא יכולתי להגיע אליה. המנהל כעס, ושלח סידור חדש ובו הוא מוריד לי 2 משמרות רגילות ושם אותי במקומן בסטנד ביי כך שמ5 משמרות שביקשתי 3 מתוכן הן סטנד ביי. שבוע אחריי הוא שיבץ אותי לסטנד ביי כל השבוע. אני לא מקבלת תשלום על השהייה בבית, אני מרגישה שבעקבות ה"סכסוך"התנאים שלי נפגעו. אשמח לקבל ייעוץ, תודה.
עורך דין
16/02/2016 16:14
שלום הילה

לאחר חודש וחצי עבודה אין הרבה מה לעשות אלא להתחיל לחפש מקום עבודה אחר.

בהצלחה
ריטה
15/02/2016 20:25
שלום,
ביתי החלה לעבוד כמלצרית ב1.12.15 . יש לי כמה טענות כלפי המעסיק.
1-כשהתקבלה לעבודה הידגישה שהיא סטודנטית ושהיא יכולה לעבוד רק כ-3 עד 4 משמרות בשבוע. היא אינה קיבלה ממעסיקה מיכתב על תנאי העסקתה.
2- השבוע נוכחה לדעת שלא הוצבה לאף מישמרת שביקשה.
נאמר לה דרך עובדת אחרת שזה מאוד שכיח שלא מודיעים על הפסקת עבודה. שהיינו לא נעשה לה שימוע ולא קיבלה הודעה מוקדמת על הפיטורים.
3-כשנקבעה משמרת לשעה מסוימת נאלצה להמתין בחוץ עד שעות ספורות עד שיצטרכו אותה למשמרת. ידוע לי אם העובד עומד לרשות מעסיקו חובה עליו לשלם את זמן המתנה.
4-היא עבדה בימי שישי ושבת ולא קיבלה תגמול מפצה על פי החוק.
5-מזמנים מלצרים להתלמדות וצויין שלא יפוצה על שעות אלו.
6-על פי תיקון לחוק 24 (לחוק עבודה ומנוחה) לא מצויין בתלוש את השעות שעבדה.
7-מדובר במעסיק שי מסעדות איטלקיות בעמ.
מס' תיק ניכויים 951440288
מס' תאגיד 514406875
אודה למי אוכל לפנות לתביעת זכויות אלו.
עורך דין
16/02/2016 16:13
שלום ריטה

ניכר כי את צריכה לפנות לעורך דין שייצג את הבת שלך וככל הנראה באמצעות משלוח מכתב התראה למעסיק ואולי גם באמצעות תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
שירן
16/02/2016 15:54
שלום
אני עובדת בחברה הרבה שנים שנימצאת בנתניה.אני בהריון בחודש שביעי חודש הבא החברה עוברת ללוד ונישאר לי עוד חודשיים עד הלידה .וזה קשה בשבילי לעשות נסיעות של שעתיים אני יהיה בחודשים אחרונים.
מה הפתרון והזכיות שלי בחודשיים הנותרים ? אחרי חופשת לידה לא מתכוונת לחזור לעבןדה
תודה
עורך דין
16/02/2016 16:08
שלום שירן

המדוב רככל הנראה על הרעת תנאי עבודה שיכולה להקים לך את הזכות להתפטר בדין מפוטר. מאידך, יש לפעול בחוכמה לאור העובדה כי מועד הלידה שלך קרוב. אני סבור כי כדאי לחכות עד למעבר החברה ואז לצאת לחופשה על ימי חופשה צבורים (ככל שיש לך יותר ימים יותר טוב) ואם אין ימי חופשה צבורים להקדים את היציאה לחופשת לידה ולאחריה, להתפטר לצורך טיפול בילד.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ