פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 505
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נופר
15/12/2016 11:41
היי,

יש לי שאלה שלא נותנת לי מנוח אפילו שפחות או יותר אני מבינה את התשובה.

התחלתי עבודה חדשה ונכנסתי להריון ממש בהתחלה, יצאתי לחופשת לידה של 4 וחצי חודשים כי לא איפשרו לי יותר וכשחזרתי לעבוד ידעתי שהולכים לפטר אותי. ושוב נכנסתי להריון וקרה ופיטרו אותי לאחר 60 יום.

מה עושים במצב כזה? והאם הדרך שהם נקטו בה כמעסיק היא בסדר?
עורך דין
18/12/2016 11:01
שלום נופר

המצב שאת מתארת נשמע לא חוקי לכאורה. פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
רוני
15/12/2016 11:54
היי

אני רואה פה הרבה שאלות לגבי שמירת הריון - אפשר לדעת בדיוק את התהליך? אוקי קיבלתי את הדף לביטוח לאומי מהבית חולים שרשום את סיבת היציאה לשמירת הריון (מ6.12) ומצאתי כבר את הטפסים שהבוס /כוח אדם צריך למלא. עד לפה הכל תקין - מה עכשיו ?
צריך טפסים של כמה חודשים של משכורת?

לאן צריך אחרי זה צריך לשלוח בביטוח לאומי - האם יש מייל / פקס?

האם יש נוסח או טופס שאני מפנה לפני שליחת הטפסים ?
אני שואלת את השאלות האלו כדי לחדד לעצמי את הדברים
עורך דין
18/12/2016 11:00
שלום רוני

יש באתר זה כתבה מפורטת וחשובה בנושא שמירת הריון - מומלץ לקרוא אותה ושם תמצאי את כל התשובות לשאלות שהעלת ועוד מידע חשוב נוסף בנושא.

בהצלחה
טליה
15/12/2016 12:47
פוטרתי בהריון (יום אחרי שעדכנתי את המעסיק).
באותו היום בערב התקשר אלי הרופא שלי ועדכן שהבדיקות שלי לא תקינות ואני נכנסת לשמירת הריון והריון בסיכון גבוה.
נקבע לי תור רק לסוף החודש,כך שבינתיים אני לא יודעת אם לגשת לחתום או לחכות למסמכי שמירת ההיריון ולקבל מביטוח לאומי הכרה בשמירה שלי.
האם ביטוח לאומי יכיר בשמירת ההיריון ?הבנתי שאני אמורה להיות מועסקת כדי לקבל שמירת הריון..
אשמח לתשובתכם.
עורך דין
18/12/2016 10:55
שלום טליה

נתחיל מזה שאסור לפטר עובדת בהריון, לא כל שכן עובדת שהוגיעה למעסיק כי היא בהריון. לאור המצב אותו את מתארת אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי מסודר מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה ועד לקבלת ייעוץ משפטי כאמור, המנעי ככל שניתן מיצירת קשר כלשהו מול המעסיק.

בהצלחה
עמית
15/12/2016 16:48
היי
אני עובדת בחברת כח אדם.

1. שילמו לי בתלוש לפי מס' שעות * 26 ואז נתנו "פרמיה" (שהם אומרים שזה מגיע ל28 לשעה)
זה חוקי בכלל לכתוב לפי שעות בחודש?
הם לא אמורים לפרט לפי יומי?

2. קבעתי עם מי שאחראי עלי שרוב המשמרות יהיו 30 / 35 לשעה (לפי משמרת)

הייתי צריכה להתווכח עם הנהלת חשבונות לגבי זה.

3. נתנו לי פחות נסיעות ממה שאמור להיות (גם בטוח הסביר-נתנו 59 ל9 ימי עבודה)
(תיאמר האמת-3/4 ימים חזרתי בהסעה של העבודה, מצד שני היו לי ימים שהגעתי מרחוק יותר והבוס שלי ידע על זה)

4. שעות נוספות - שילמו פחות ממה שמגיע לי

5. מסתבר שמורידים על הפסקות: חצי שעה במשמרת של פחות מ8 שעות, ושעה ב8-12 שעות.

זה חוקי?

6. שעות נוספות: מאיזה שעה?

נניח עבדתי 10 שעות, הם יחשבו לי 9 שעות, שזה שעות נוספות או לא?

7. התקשרתי להנהלת חשבונות, והוא אמר שיחזירו לי -אבל אני מרגישה שהוא קצת מרח אותי, ואני באמת מנסה להבין כמה אמורים לשלם לי.

לפי החישוב שלי הם חייבים לי 600-800 שקל בערך, אבל הוא בילבל אותי עם הקטע של ההפסקות וכו'.
הוא אמר שהם חייבים כולה עוד 75 שקל ושאני לא מבינה כלום בחוק שעות נוספות.

8. אולי אני לא מבינה כלום, אבל יש לי הודעות מהמנהל שהוא הבטיח לי 30/35 שקל לשעה(על משמרות ספציפיות), יש לי רישום שעות שלי, ויש לי הקלטה של שתי שיחות (עם המנהל והנהלת חשבוהוות)

יש לי מה לתבוע?

מישהו יכול לעזור לי להבין כמה באמת מגיע לי?

תודה!
עורך דין
18/12/2016 10:54
שלום עמית

שאלת שאלות רבות והתשובות ברובן אמורות להיות לפי הסיכום שהיה לך מול המעסיק בתחילת העסקתך. קשה מאד לתת תשובות מבלי לעיין בחוזה העבודה שלך ולקבל תשובות לשאלות פתוחות רבות. מומלץ לפני הכל לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מסודר ולאחריו לפנות אל המעסיק בכתב (בלבד) בדרישה לקבלת הפרשי שכר ואת מלוא הזכויות המגיעות לך.

בהצלחה
אולגה
15/12/2016 17:04
אבא שלי הגיע לגיל פרישה והחל לקבל קצבת זקנה מטעם הביטוח הלאומי, כאשר הוא ממשיך לעבוד. כעת הוא שוקל להפסיק את העבודה, אבל הוא מוטרד מכך שקבלת פיצויי הפיטורין תשפיע על גובה הקצבה. האם פיצויי הפיטורין נחשבים כהכנסה קובעת לצורך חישוב קצבת הזקנה?
עורך דין
18/12/2016 10:52
שלום אולגה

בשאלות הנוגעות לענייני מיסוי מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון / יועץ מס שיוכלו לתת תשובה מדוייקת בנושא.

בהצלחה
סלבה זיסמן
15/12/2016 18:20
שלום שמי סלבה אני בן 26 עובד בחברת שמירה (עמישב שירותים בע"מ) אני עובד כ1.5 כבר מיום העסקתי המעביד שלי
מפריש לי פנסיה לחברת "פסגות "
בכל כמה חודשים אני נכנס לבדוק את מצבי בחברה לראות ולהתעדכן בחדש ולראות כמה כסף יש לי
היום 15/12/16 התבקשתי בגלל הליך פשיטת רגל לקבל מהחברה הנ"ל את כל הקרנות שיש לי
במהלך השיחה נודע לי מהנציג שירות לקוחות בחברת פסגות
שהמעביד שלי מפריש לי פנסיה רטרו אקטיבי כל 3-4 חודשים
מבירור בנושא הם כל פעם טוענים שיש "תקלה " וכ'ו
התייעצתי כמה פעמים הבנתי שזה לא חוקי והמעביד שלי / מעסיק שלי צריך להפריש לי כל חודש
האם ניתן לעשות משהו בגין זה ?
עורך דין
18/12/2016 10:51
שלום סלבה

אכן, המעסיק צריך להפריש כספים לפנסיה בכל חודש לפי חוק. אם המעסיק נכנס להליכי פשיטת רגל / חדלות פירעון מומלץ לפנות בהקדם להתייעצות עם עורך דין על מנת לממש את מלוא הזכויות שלך מולו בהקדם האפשרי.

בהצלחה
נטלי
16/12/2016 11:00
שלום, אני מסיימת מקום עבודה בינואר הקרוב. אני זכאית לתשלום מענק משכורת 13, פרמיה, דמי ביגוד על שנת 2016 ועל החודשים בהם עבדתי.
עם זאת, הבנתי כי לא אהיה זכאית לקבלת מענק שנתי עבור שנת 2016- למרות שעבדתי אותה במלואה (כשהמענק ניתן על סמך ביצועים והערכת עובד).
האם אני זכאית לקבלו- כמו את שאר התשלומים- מענק 13/פרמיה וכו'? מדובר בסכום כסף לא מבוטל- שמוענק לעובדים כחודשיים וחצי לאחר לכתי. תודה
עורך דין
18/12/2016 10:49
שלום נטלי

איני יודע להשיב לשאלתך שכן תנאי קבלת המענק צריכים להופיע בצורה ברורה בחוזה העבודה שלך, והתשובות לשאלתך צריכות לנבוע מהכתוב בחוזה שחתמת מול המעסיק.

בהצלחה
דוד ז'אן
16/12/2016 13:40
שלום.
אימא שלי ולנטינה עבדה בחברת סיעוד במשך חודש נובמבר.
כשהיא התקבלה לעבודה לא ביקשו ממנה לחתום טופס 101 או כל טופס אחר, הדבר היחיד שביקשו ממנה זה את תעודת הזהות שלה.
אחרי שהיא שלחה את התעודה החברה התחילה לשלוח אותה למשמרות אצל חולים במשך החודש.
היה הסכם מילולי/טלפוני בין אימא שלי למנהלת החברה שהיא תקבל את המשכורת בסוף חודש נובמבר עם תלוש משכורת במקום ב10 לחודש דצמבר.
עכשיו ה16 לדצמבר ואימא שלי עדיין לא קיבלה את המשכורת שלה, התקשרנו לבעלה שמופיעה באתר של החברה כאחד מהעובדים וניסינו לקבל את המשכורת אבל התשובה היחידה שקיבלנו ממנו זה שאשתו (מנהלת החברה) מחוץ לארץ בלי פלאפון ושאנחנו נתקשר יום ראשון (עכשיו יום שישי) כדי לברר את העניינים. (הוא דיבר בחוצפה ובזלזול אל אימא שלי אישה מבוגרת)
אנחנו הודענו לו בפלאפון שבגלל אי תשלום המשכורת והתשובה הלא ברורה של מתי נקבל ואם בכלל נקבל אנחנו נדרשים לתבוע את החברה בגלל אי תשלום משכורת.

השאלות שלי אליכם הם:
1.אם אימא שלי לא מלאה טפסים והדבר היחיד שהחברה ביקשה היא תעודת זהות האם זה הופך את העבודה שאימא שלי עשתה לשחורה ולא חוקית ? (לאימא שלי לא הייתה בעיה למלא טפסים אבל החברה לא ביקשה).
2.אם הוסכם בן המנהלת והעובדת שתשלום המשכורת יקרה בסוף החודש במקום ב10 האם זה הופך את סוף החודש למועד החוקי ומהמועד הזה כבר נחשב להלנת שכר?
3.אם בעלה של בעלת החברה כתוב באתר כעובד בחברה והוא היחיד שעונה לפלאפונים האם זה מספיק ליידע אותו שאנחנו מגישים תביעה או שאנחנו מחויבים לפי החוק לידע את בעלת החברה מילולית או בכתב לפני התביעה?
עורך דין
18/12/2016 10:48
שלום דוד

המקרה שאתה מתאר מהווה הלנת שכר. אמך צריכה לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את שכרה ללא דיחוי נוסף. אם השכר לא ישולם מיד ניתן לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק.

בהצלחה
דנה
17/12/2016 11:27
עבדתי 3 שנים בצהרון של 34 ילדים בני 3 ו4 גננת ושתי סייעות,באחת הימים הגננת לא הגיעה והודיעה שבועים מראש ,בכל זאת לא הביאו מחליפה במקומה,והיינו אני וסייעת שניה צריכות להתמודד לבד שיש ילדים שעדיין מפספסים במכנסים וגם יש ילד עם טיטול,לאחר שבוע הגשתי מכתב פיטורים לא רציתי לקחת סיכון בחברה זו (אפילו לא יתקשרו לוודא איך אנחנו מסתדרת)במכתב שהגשתי כדי להתפטר כתבתי שזה בגלל השכר ולא כתבתי את הסיבה האמיתית למרות שגם השכר לא היה תואם למה שעשיתי הסיבה לכך פחדתי שיעשו לי בעיות עם התשלומים שמגיעים לי. השאלה האם הסיבה מספיק טובה בשביל לקבל פיצויים מלאים.תודה
עורך דין
18/12/2016 10:46
שלום דנה

על מנת להתפטר בדין מפוטרת עקב הרעת תנאי עבודה, עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולתת לו הזדמנות לתקן את הרעת התנאים. אם לא פעלת כך ונתת מיד מכתב התפטרות לא תוכלי לקבל פיצויים בדין מפוטרת ככל הנראה.

בהצלחה
פרישה
נועם
18/12/2016 08:54
היי מזה אומר בטופס 161 שקיבלתי מהמעסיק...פרישה מוחלטת
??
RE: פרישה
עורך דין
18/12/2016 10:44
בוקר טוב נועם

זה אומר סיום סופי ומוחלט של יחסי עובד מעביד על כל המשמתע מכך לפי חוק.

בהצלחה
דורון
18/12/2016 09:55
שלום.

לאחרונה פוטרתי מתפקידי כקצין בטיחות בתעבורה מכתר פלסטיק בין היתר עקב ביקורת נוקבת שהגשתי להנהלה . כית אני נדרש לחתום על כתב סילוק הכולל סעיפי השתקה המיועדים למנוע הפצת דוח הביקורת מחוץ לכתלי החברה. האם חוקי?
עורך דין
18/12/2016 10:43
בוקר טוב דורון

לא ניתן לכפות עליך לחתום על מסמך שאינך רוצה לחתום עליו ובכל מקרה, אסור להתנות העברת תשלומים ובכלל זאת פיצויי פיטורים ויתרת הזכויות המגיעות לך בשל הפיטורים בחתימה על מסמך כאמור.

בהצלחה
רונית
15/12/2016 11:28
שלום

אני בהריון בשבוע 35

מאד מתקשה להגיע לעבודה, אך חוששת לעזוב מבלי שאקבל דמי לידה. אני עובדת במקום 5 חודשים בלבד. השאלה היא אם אני עוזבת לא יהיה מעסיק שיעביר את הטפסים עבורי לביטוח לאומי. האם אהיה זכאית לדמי לידה? אשמח להסבר איך זה עובד? האם אני צריכה להשאר עד הרגע האחרון בעבודה? האם מרגע שאני יוצאת נספרים ימי חופשת הלידה?

ועוד שאלה לגבי הפנסיה.

מה קורה בתקופת חופשת הלידה? המעסיק ממשיך להפריש? או שאני צריכה להפריש עצמאית לעצמי?
אלה
15/12/2016 11:27
הי

שאלה

- חצי שנה אחרי לידה, חזרתי לעבודה אחרי 4 חודשים ב4/9, החסרתי הרבה ימים במצטבר עקב מחלה של הבת שלי / שלי.

היום המנהלת שלי הביאה לי זימון לשיחת שימוע ביום ראשון
מה זה אומר בדיוק? אני פעם ראשונה נתקלת בדבר כזה, יכולים לפטר אותי בגלל מחלת ילד או שלי?

תודה
היי מדברת אסתר...
15/12/2016 11:12
התחלתי מקום עבודה ואחרי כמה ימים עזבתי הבוס אמר לי אני אשלח לך את הכסף בדואר /בנק ועבר כבר הזמן ועדין לא שילם לי הוא מנסה להתעלם וככה עשה גם לכל העובדים שהיו ...לא שילם לאף אחת מנסה להתעלם מכולם
מלי
14/12/2016 20:20
מבקשת לדעת האם המעסיק חייב לשלם את המילואים לעובד שעבד בשלושה החודשים שקדמו למילואים סה"כ 15 יום או שהוא צריך להגיש את הבקשה באופן עצמאי
נלי
14/12/2016 18:43
שאלה.. בעלי עובד במפעל כ2.4 שנים , חייב למעסיק שלו כ40,000 ש"ח שהוא נתן לו כשבעלי ביקש, כל חודש בתלוש השכר יורד לבעלי 1,000 ש"ח שזה מה שהוא סיכם עם המנהל שלו בשבועיים האחרונים המעסיק שלו קיצץ לו את השעות בגלל חוסר בעבודה בשעה וחצי. עכשיו בעלי רוצה לעבור עבודה והמעסיק שלו מאיים עליו שייקח לו את כל הפיצויים ואת כל המשכורת, וייתן לו ש'קים על החוב שיישאר לאחר כל מה שייקח לו, האם הוא יכול לקחת לו הכל? גם את המשכורת וגם את הפיצויים? הבנתי שיש דבר כזה שכר מוגן אמרו לי שהוא לא יכול לקחת לו את הפיצויים?

נא עזרתכם.
טל
14/12/2016 18:41
שלום,

ב2014 הייתי ב-41 ימי מילואים שנפרסו על חודשיים (בחודשיים האלה לא עבדתי משמרת אחת בעבודה, לפני ואחרי החודשיים כן עבדתי). העברתי את האישור של המילואים למנהל שלי וקיבלתי את הכסף ישירות מביטוח לאומי (יש לי קבלה שלהם ואין לי 2 תלושי משכורת על החודשים האלה מהעבודה).

כעת ביטוח לאומי רוצים שאשלם להם עבור החודשיים. האם לא שולם להם כבר כשקיבלתי מהם כסף? אני אחראי לשלם להם או שהחברה בה עבדתי? אני העברתי להם את הטופס של ימי המילואים והם אלו שלא עשו לי תלושי משכורת.

אשמח לעזרה מה לעשות. תודה.
שרון
14/12/2016 18:40
התפטרתי מעבודתי הקודמת כך שב25.10 סיימתי את העסקתי.
ביקשתי מהמעסיק טופס 161 ועוד טפסים שרלוונטיים להתפטרותי במידה ויש.
התשובה שקיבלתי הייתה שאת הטפסים מוציאים ב15.11 ואקבל אותם אז.
מאז לא שמעתי ממנו, ואנחנו כבר באמצע דצמבר.
אני חתומה על סעיף 14 לפיצויים כךש אני זכאית.
האם הייתי אמורה לקבל את הפיצויים לחשבון כלשהו ? מה ניתן לעשות בנוגע לטופס 161 ? האם קיימים טפסים נוספים שאני צריכה לבקש מהמעסיק לאחר עזיבתי ?
אשמח אם תוכלו להגיד לי עם מי אוכל לדבר ולהתייעץ בנושא
מאיה
14/12/2016 18:40
במסגרת חופשת לידה אני מעוניינת לעזוב את מקום העבודה שלי. כחודשיים לפני שילדתי גיליתי שאמנם במשכורת שלי הופרשו כל חודש דמי פנסיה אבל בפועל הם לא הגיעו לקרן.

מה שקרה זה שכשהתחלתי לעבוד שם בפברואר 2015 הבאתי איתי מבטח פנסיוני מהמקום עבודה הקודם. הם לא עשו את עבודתם ולא העבירו בעלות למעסיק הנוכחי שלי ובקרן הפנסיה סגרו את הקרן כי לא נכנסו כספים. לי לא הודיעו כלום ורק בדיעבד גיליתי על זה. כדי לסדר את זה חתמתי עם הסוכן הפנסיוני של מקום העבודה אבל עברו כבר חודשיים ובקרן עדיין לא מופיע המעסיק והכסף גם כן. מדובר פה בסכום של כמעט שנתיים העסקה.
אני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות בנושא מבחינה חוקית. אציין שהנושא מאוד מטריד אותי ואני מפחדת שיהיה לי בור כספי.

מאחר ונראה שאצל המעסיק שלי לא ממהרים לקחת על זה אחריות אני רוצה לדעת אם יש נוסח לתביעה שאני יכולה להעביר אליו כדי לזרז עניינים כי נראה שזאת הדרך היחידה לגרום למשהו לקרות.

תודה!
טל
14/12/2016 18:35
היי אני עבדתי למשך חודש וחצי במקום מסויים ואני קיבלתי הודעה כזו מהמנהלת שלי האם מותר לה ?
״ היי טל ..טוב לשמוע ממך
לגבי המשכורת שלך יצא לך 43 שעות זה 1200 שח. מאחר וסיכמת איתנו שאת נשארת לעבוד החלטנו לפנים משורת הדין לתת לך תשלום חג וערב חג למרות שלפי חוק תשלום זה מגיע לעובד לאחר שעבד 3 חודשים. מאחר והפרת את ההסכם(אחרי שדיברנו ברכב שלי) התשלום לא מגייע לך לכן הוא יקוזז מהמשכורת הנוכחית ויצא לך משכורת על סהכ 204 שח. ואני יעביר לך את זה בהעברה שיהיה לך יותר קל ״
בראל
14/12/2016 18:34
אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות, או יותר חשוב- מה לא לעשות אחרי המקרה הבא של תאונת עבודה:
אתמול בשעה 2:30 לערך אחרי שיצאתי מהעבודה בדרכי הביתה נכנסה ברכב החברה שלי מכונית( אם יש צורך בפרטים נוספים על האירוע עצמו אשמח לתת בפרטי למי שרוצה לעזור) החלפנו פרטים וצילמנו נזקים
היא טענה שיש לה ביטוח מקיף, לשלי וודאי יש אבל זה רכב חברה בליסינג אז זה לא משנה.
הרגשתי כאבים קלים אבל לא ייחסתי לזה חשיבות ומהפאניקה ביטלתי הכל והלכתי הביתה לישון.
היום קמתי עם כאבים חזקים בגב, הלכתי לרופאת משפחה שנתנה לי 7 ימי מחלה והפנייה לצילום.
אני בנוסף בתקופת ניסיון בעבודה שלי וחשוב לי שזה לא ישפיע למעסיק על ההחלטה שלו בנוגע להמשך העסקתי במידה ולא אגיע לעבודה
יש עוד כמה פרטים שאשמח להרחיב עליהם בפרטי אם יש צורך
תודה
לי
14/12/2016 18:34
היי חברים, אשמח להבהרה לגבי העסקה:

נכנסתי לעבודה חדשה, בה נאמר לי שיתחילו להפריש לפנסיה + קרן השתלמות אחרי 3 חודשי העסקה, ואז יפרישו רטרואקטיבית לכל התקופה. עבדתי במקום העבודה הזה 3 חודשים ו-4 ימים, ואז עזבתי מרצוני. נאמר לי שלא אקבל את ההפרשות עבור 3 החודשים בהם עבדתי. האם זה חוקי? תודה!
שמואל
14/12/2016 18:33
אנחנו מס` מאבטחים שמחויבים לעבוד בשבת...אנחנו צריכים להגיע לנקודת איסוף מסוימת שמשם יש רכב עבודה שאיתו נוסעים למקום העבודה.
החברה מבקשת מאיתנו להגיע לנק` איסוף בכוחות עצמנו כלומר ברכב פרטי או לשלם למונית ללא שום החזר מהחברה... וזה מסתכם במאות שקלים בחודש שאנחנו מוציאים והחברה לא מחזירה .
מי שיודע מה החוק לגבי אם זה תקין שהעובד יספוג סכום גדול של מוניות בכל שבת שנדרש לעבוד.
תודה רבה
נועה
14/12/2016 18:32
בספטמבר 2014 התחלתי לעבוד בחברה שהיו בה שני שותפים אחרי שמונה חודשים נפרדו ושותף אחד נשאר ופתח חברה חדשה בשם אחר(שם החנות נשאר אותו דבר) מאז לא הופרשו לי כספים לפנסיה (הופרשו בתלוש אבל לא שולמו בפועל) כבר חודשיים מעכבים לי את השכר(חודש שעבר 8 ימים איחור) והחודש עדיין לא קיבלתי משכורת.

התפטרתי עקב הרעה בתנאים ומעביד רוצה לסגור לי את המשכורת האחרונה(רק תלוש) בידיעה שאין לו את הכספים שהוא צריך להעביר לי, מה אני יכולה לעשות? אני יכולה לחתום אבטלה? הם לא הוציאו לי מכתב שאין להם אפשרות להעסיק אותי יותר, כמובן שיש לי שיחות מוקלטות שהם מודים שאין כסף.

אשמח לתשובה
הנדסאי בניין
14/12/2016 17:45
שלום,

במקום העבודה שלי (מח' הנדסה במועצה מקומית)אני מקבל גמול השתלמות מהסתדרות המעו"ף בגין התואר הראשון שלי במנהל עסקים, אולם יש לי גם תעודת הנדסאי בניין.

השאלה שלי, האם אני יכול לקבל גמול השתלמות גם עבור התעודת הנדסאי?
צריך להיות חבר בהסתדרות של הנדסאים?
אפשר להיות בכלל חבר בשתי הסתדרויות?

אשמח לתשובה,
תודה רבה.
רופאים
14/12/2016 09:11
האם ההסכם הקיבוצי משנת 2011 של הר"י חל גם על רופאים שעבדו בחברה פרטית במתן בדיקות דם בבית לקוחות החברה?
מירב
14/12/2016 00:59
התפתרטי מהעבודה והתחלתי לעבוד במקום חדש. לא קיבלתי מהמעסיק מכתב על הפסקת עבודה ולא טופס 106 . מה עושים. והאם זה חשוב?
נדיה
13/12/2016 23:16
שואלת בשביל חבר
הוא עובד כבר 3 שנים באולם אירועים מרוויח שכר חודשי
מעולם לא חתם על הסכם עבודה וכמובן לא על סעיף 14 (אשמח לפרוט מה אומר הסעיף)
הבוס שלו מוריד לו את כל ימי החופש בגלל שבפסח המקום סגור ופעם בחודשיים +- יוצא שיש יום ללא אירוע .
ברוב המקרים עובד בימי שישי כי יש אירועים ומידי פעם גם במוצא"ש
הבוס שלו לא מוכן לחתום על חוזה עבודה
האים ניתן לאלץ אותו ?
אם יתפטר יקבל פיצויים ?
מבקשת עזרה בהסבר ממי שמבין
תודה
יעל
13/12/2016 23:13
שלום,

צריכה עזרה לגבי ביטוח לאומי.

בעלי עבד במקום מסויים ושבוע לפני שיצא למילואים המעסיק "הפסיק" להעסיק אותו- הוא לא קיבל מכתב פיטורין אבל ישב בבית שבוע.

האם הכסף של המילואים יועבר למעסיק? (הוא פשט את הרגל ואני חוששת שהוא לא יעביר את הכסף כי הוא גם ככה משחק עם הכסף שמגיע לבעלי) יש דרך להעביר את הכסף ישירות לבעלי?

ועוד שאלה לגבי המעסיק- אם הוא הוציא תלוש לא נכון שבו הוא טוען שנתן לבעלי בונוס ובעלי קיבל צ'ק על המשכורת (אבל כמובן שלא היה בונוס) האם חובת ההוכחה חלה עליו או על בעלי?
גבי
13/12/2016 23:12
במידה ועבדתי 6 ימים במפעל (עובד 24/7) כל משמרת 12 שעות והיום האחרון שבו עבדתי בשבוע היה שבת בלילה (כלומר התחלתי לעבוד בשעה 20:20 במוצש וסיימתי ביום ראשון בשעה 8:20 בבוקר) האם אני זכאי לשעות נוספות בגין כל המשמרת הזאת? או שהמכסת שעות השבועית "מתאפסת" ביום שבת ב00:00? רב תודות לעונים

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ