פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 500
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיטל
02/01/2017 11:01
היי
לפני כמה חודשים התחלתי עבודה שאני חתומה עליה בחוזה של חצי שנה מהר מאוד הבנתי שהמקום לא בשבילי
כרגע אם אני מחליטה להתפטר עליי לשלם קנס של 5אלף שקל על הקורס שעבר לי בזמנו. האם הם יכולים לחייב אותי על קורס שלא שמיש לי בחוץ ?
עוד דבר, במידה ולא הגעתי למשמרת , ולא הודעתי להם, הם יכולים לקזוז לי מהמשמרת את השכר הכפול לולא היתי עובדת. האם הזה הגיוני שהדברים האלה רשומים בחוזה? כי למרות שחתמתי עליו הוא לא נשמע לי תקין
שאול
02/01/2017 09:51
שלום,
בתאריך 1.9.16 אני וחבריי לעבודה בחברת שמירה בירושלים, התחלנו לעבוד בחברה חדשה שזכתה במרכז על חשבון מעסיק שהפסיד במכרז על מקום העבודה שלנו.
לכן, אני ויותר מ-10 חברי לעבודה, עברנו למעסיק החדש...
הבעיה היא שמאז, אין לנו הפקדות לא לפנסיה ולא לקרן השתלמות.

ראוי לציין שכאשר באנו לראשונה למשרד המעסיק החדש, הגשנו דוח רבעוני אחרון של פנסיה והשתלמות.
בחודשיים האחרונים אנחנו רק שומעים מהמעסיק שנחכה בסבלנות להפקדות האלה ושאנחנו נראה אותם בצבירה בסופו של דבר.

חלקינו כבר קיבלנו התראה מחברת הביטוח של הפנסיה שהביטוח הפנסיוני שלנו כבר מספר חודשים ללא הפקדה ושמומלץ שנעשה ביטוח ריסק כדי שלא נאבד ביטוחים פנסיונים...

ידוע לי שהמעסיק עבר על החוק בצו הרחבה לביטוח פנסיוני.
עברו 4 חודשים מלאים ואנו ללא הפקדות.
באופן אישי, ההפקדה אחרונה שלי לפנסיה הייתה באמצע אוגוסט על משכורת יולי.

אנחנו חושבים שהגיע הזמן שנגיע עם המעסיק לבית דין!

מה אתם מציעים לנו לעשות?

תודה מראש,
שאול אלשייך
ליאורה
01/01/2017 21:00
שלום, שאלה ועזרה בנושא עבודה.

עבדתי דרך חברת כח אדם בעבודה זמנית של 8 ימים לפני ראש השנה: 6 ימים בסוף ספטמבר, ויומיים בתחילת אוקטובר. את הכסף גם עבור ספטמבר וגם עבור אוקטובר קיבלתי רק ב-16.11 לאחר שיחות טלפוניות ובירורים רבים. בנוסף, עד היום לא קיבלתי שום תלוש מהם.

התקשרתי, ניגשתי לסניף... התברר לי שהם איחדו לי את 2 התלושים לתלוש אחד על חודש אוקטובר (שגם אותו עד היום לא קיבלתי). אני סטודנטית וזקוקה ל-2 תלושים כהוכחה לביטוח לאומי שעבדתי גם בספטמבר וגם באוקטובר.

אשמח לעזרתכם מה עליי לעשות וכיצד עליי לפעול בנושא זה מכל הבחינות.
שירלי
01/01/2017 20:55
שבוע טוב
רציתי לשאול לגבי תוכנית חיסכון של כל ילד
מה לדעתך יותר טוב בנק או קופת גמל?ואם קופות גמל איזו מהן?

ואם נבחר בקופות גמל יש כמה אופציות:

1. חוסכים המעדיפים סיכון מועט
2.חוסכים המעדיפים סיכון בינוני
3.חוסכים המעדיפים סיכון גבוה
4.הלכה
מה עדיף לעשות אשמח לתשובה
תודה
נטלי
01/01/2017 20:52
היי , אני אמורה לקבל פיצויים מהעבודה וחברת הביטוח אומר שתוך חודש מהגשת המסמכים אני יקבל את הפיצויים אך אני חייבת מעבודה טופס 161 ואישור שיחרור פיצויים מהמעסיק.. העבודה אומרים שלטופס הזה לוקח חודשיים שלוש להגיע זאת אומרת שרק עוד ארבע חודשים אני יקבל את הפיצויים.. זה חוקי ? יש מה לעשות כדי לקבל את הכסף לפני ?
יוסי
01/01/2017 20:08
שלום.
שאלה חשובה!

פניתי לעו"ד על מנת לטפל לי בתיק לענייני בית דין לעבודה.
שילמתי כסף (עבור פתיחת תיק) מסרתי מסמכים. והעו"ד אמר שהתיק בטיפול כל מספר חודשים יצרתי קשר להתעדכן.

תמיד קיבלתי תשובה שהעניין בטיפול מחכים לדיון וכו... לאחר בדיקה עצמאית גילתי שלא נפתח תיק בכלל !! פניתי לעו"ד והבנתי שאני מתעסק אם נוכל שסרב לדבר איתי למרות שעימתתי אותו אם העובדה שלא נפתח תיק בכלל בבית הדין!

לאחר לחצים קיבלתי תכסף בחזרה (לאחר שנה) אבל הניירת (המסמכים) אצלו והוא מסרב להחזיר אותם בטענה שהוא לא יודע איפה הם (אני אציין שמסרתי לו תניירת הוא אמר שהוא סורק הכל למחשב)

איך אני מוציא ממנו את מסמכים?
קובי
01/01/2017 20:05
היי,
עובדת שלא חתמה על חוזה עבודה (התנאים סוכמו בע"פ - שכר שעתי + נסיעות). עזבה את העבודה בחודש יולי וביקשה לקבל את זכויותיה בקשר להפרשה לפנסיה.

1. היות ולא נחתם חוזה, לא קיימת התייחסות לסעיף 14. האם אפשר לבקש כי יתקיים (כן ביצעו הפרשה רטרו' לפיצויים, אבל האם ניתן היה לחלט זאת)?

2. גבו מהעובדת סכום של כ-1,400 ש"ח מהמשכורת האחרונה (מחישוב שלי ביצעו גביה נכונה), אך במסמך שהגיע מחברת הביטוח הופקדו רק כ-1,000 ש"ח. האם זה הגיוני?

3. כלל ההפקדות בוצעו בחודש נובמבר 2016. חודשי העבודה היו לינואר עד יולי 2016. האם ניתן להתייחס לזה כאל הלנת שכר? יש לציין כי בחודש יולי נוכתה ממשכורת העובדת הסכום להפרשה (1,400) ורק בחודש נובמבר הופקד לפנסיה.

שיהיה אחלה שבוע
עינת
01/01/2017 20:04
שלום לכולם,

(שואלת בישביל מישהו אחר) עובדת בחברה שנתיים רוצה להתפטר ועוברת לגור מקרית מוצקין לקיבוץ געתון .הבעיה שבת"ז כבר רשום קיבוץ געתון היא פשוט חוזרת להורים ולא שינתה אף פעם את הכתובת. האם מגיע לה פיצויים עקב העברת כתובת מגורים לפי חוק? ( הם יודעים שהיא גרה בקרית מוצקין ומשלמים נסיעות לפי קרית מוצקין) ואם לא תיתן את ההתראה הדרושה זה יכול לפגוע בפיצויים?

תודה על העזרה
נטלי
01/01/2017 20:01
אשמח לעזרה בנושא חוק מתן הודעה מוקדמת למעסיק.
אני עובדת במקום עבודתי 7 חודשים, הייתי בחופשת מחלה ובמהלכה הודעתי למעסיקה שלי טלפונית על התפטרותי ולאחר יומיים במכתב מסודר במייל. לפי מה שהבנתי עליי לתת 7 ימי עבודה(יום על כל חודש) וכך ציינתי במכתב.

חישבתי שבוע ימים קלינדרים מיום הודעתי טלפונית. מאז ועד היום אני עדיין בחופשת מחלה עם אישור כמובן (7 ימי ההודעה נגמרים מחר)

האם זה בסדר עפ"י חוק? למרות שאני במחלה בימים הללו?

תודה על המענה.
נגה5
01/01/2017 19:15
ערב טוב ושנה טובה.
אני עובדת בהדרכה פעמיים בשבוע ומקבלת שכר לכל שעת עבודה שלי כלומר שעתיים שבועיות.
המעביד שלי מעוניין שאבצע ספירת מלאי לציוד על חשבון זמני הפרטי, האם זה מותר?
תומר
01/01/2017 18:08
שלום, אני עובד בקייטרינג כבר מספר שנים (כמעט 5) על בסיס שעתי, ברצוני לדעת אם על פי חוק כשאתפטר מגיעים לי פיצויים כלשהם או שזה תקף רק במידה ומפטרים אותי.
אור
01/01/2017 16:00
שלום רב

1.האם עובד שעובד 10 שנים שעד היום לא קוזז לו היום הראשון והשני מהשכר ניתן לשנות לו את התנאים ? ע"י הוצאת מסמך
עם תנאי העסקה חדשים בהתראה כמו הודעה מוקדמת ? .
או שיש לנהוג אחרת ?
2.רוצים להכניס שעון נוכחות לפי חוק 24 האם גם על כך צריך להוציא הודעה אם כן איזה ?
תודה
אורנה
01/01/2017 13:40
שלום לכם,
עובד הנקיון בבנין עובד כשלושים שנה. הוא מקבל 350 ש"ח לחודש ועובד יום בשבוע, חצי שעה כל פעם.
כמה דמי חופשה מגיעים לו לשנה?
תודה,
אורנה
עורך דין
01/01/2017 15:26
שלום אורנה

לעובד הניקיון יש זכויות והוא צובר ימי חופשה שנתית לפי היקף המשרה שלו לאורך השנים, כאשר ימי החופשה שניצל מקוזזים מהצבירה.

בעת הפסקת עבודתו יש לשלם לו לפי הקבוע בחוק ובהתאם למספר ימי החופשה שנצברו לזכותו.

בהצלחה
רותם
01/01/2017 12:25
האם מותר למעסיק לדרוש את פרטי המחלה?
(אם אישור רפואי)
מרי
01/01/2017 12:01
שאלות בתלוש השכר:
איך מחושב יום עבודה שלי? (עובדת שכר שעתי (28) משרה מלאה .5 ימים בשבוע (א-ה)
על מנת לדעת האם שולם לי (עבור ימי חג וימי מחלה וימי חופשה) כמו שצריך. קיבלתי סכומים שונים בכל פעם.
איך מחושבים דמי הבראה? אני מקבלת כל חודש סכום שהוא לא קבוע ומשתנה.
אלכס
01/01/2017 11:56
היי,

אני הגשתי מכתב פיטורים עד לסוף ינואר.

רציתי לצאת לחופשה של יום אחד השבוע מסיבות מסוימות אך המעסיק מתנגד (כנראה בגלל שאני מתפטר אז הוא עושה "דווקא").

אני רוצה לצאת לחופשה בכל מקרה למרות שהוא לא מאשר.

השאלה שלי היא, האם המעסיק יכול לפעול נגדי בעוד צורה חוץ מלפטר אותי בגלגל היציאה לחופשה ללא אישורו?
הודיה
31/12/2016 12:40
צהריים טובים לכולם.

יש לי שאלה בענייני דיני עבודה.

התחלתי לעבוד בתחילת ספטמבר במקום עבודה מסויים.
לאחר חודשיים הבנתי שזה לא המקום בשבילי מהרבה מאוד סיבות והחלטתי לעזוב.

את השכר הם מחשבים מתחילת חודש ועד סופו ואת השכר משלמים ב10 לכל חודש.

אני התפטרתי ב6.11.16 (בערב, אחרי יום עבודה)כלומר שמתוכם היו לי 4 ימי עבודה.

המעסיק לא מוכן לשלם לי על אותם ימי עבודה בטענה שלא נתתי לו יומיים מראש. לא הבנתי אך זה קשור.

אני יציין שלא חתמתי על שום טופס מלבד ל101 של הביטוח לאומי.

אני ישמח לשמוע את דעתכם המקצועית
תודה מראש
דניאל
31/12/2016 12:04
שלום!

עבדתי בעבודה זמנית של שבוע בכוח אדם בחברת פז בתי זיקוק.

בעבודה "נגנב" למישהו הפלאפון והעמידו את כולם לסוג של תחקיר.

החתימו אותנו על טופס שמתכוונים לבצע בנו עם מכונת אמת ולאחר מכן אותו הבן אדם חשד בי.

הגיע מאבטח וביקש לבצע חיפוש בתיק שלי והתחיל לתחקר אותי בזמן שהמתלונן טוען שאני זה שגנב לו.

בסוף התברר שהוא שכח או מצא אותו במעיל שלו ורציתי לשאול אם יש פה עילה לתביעה?
דניאל
30/12/2016 18:15
שלום,
בין השנים 2007-2010 עבדתי בתחום המסעדנות כמלצר בשלוש מקומות שונים. למיטב זכרוני, לא קיבלתי מאף מקום פיצויי פיטורין וזכויות סוציאליות כחוק. מבחינת זמנים מדויקים בהם עבדתי אני יכול לבדוק בדו"ח רציפות עבודה מהביטוח הלאומי ככה שעם זה אין בעיה. למיטב זכרוני עבדתי בשניים מהמקומות למעלה משנה ובמקום שלישי כחצי שנה.
השאלות הן כאלה:
1. האם יש התיישנות על התביעות בחלק מהמקומות או על כולם?
2. האם ההתיישנות מתייחסת לרכיבים מסוימים מהזכויות או מהפיצויים ולרכיבים אחרים לא?
3. בגלל שהשכר שלי היה מבוסס על טיפים, האם סכום הפיצויים יהיה תואם לשכר המלא (טיפים ותלוש) או לשכר שמשתקף בתלוש (כשהתלוש משקף שכר מינימום..)?
4. האם אוכל לפנות בעצמי למקומות העבודה ולדרוש את המגיע לי או שאני זקוק לסיועו ל עו"ד?
5. בהנחה שאני לא זוכר את כל הפרטים האם המעסיקים חייבים ע'פ חוק לספק לי אסמכתאות שהם שילמו לי פיצויים וזכויות אחרי שסיימתי לעבוד?
6. אם השכר הכולל שלי היה כ 5,000₪ לחודש מכל מקום עבודה מה בערך יהיה סך הפיצוי?
תודה רבה וחג שמח
יורם רומנו
30/12/2016 18:01
סימתי לעבוד ב6 באוקטובר 2016 קיבלתי גמר חשבון ובסוף החודש תלוש משכורת סופי של גמר חשבון אותו מסרתי לביטוח לאומי ומס הכנסה
חודשיים וחצי לאחר מכן קיבלתי טלפון מחשבת שכר שהיא טעתה ורוצה לנכות לי 7 ימי חופשה בגין חיסורים בעבודה
התנגדתי לכך והזהרתיה שאיני יותר עובד תמו היחסים ואם תחייב היא עוברת עברה ופולשת לחשבון בנר שהוא קנין פרטי
היום אני מגלה שחשבון הבנק חויב תחת כותרת משכורת בחיוב שלילי
אני מעונין להגיש תביעה גדולה על כך
בלו הרשקוביץ
30/12/2016 18:00
אני עובד 10 חודשים במקום פרטי משרד רו"ח
המעסיק לא מפריש לי לפנסיה וכן לא נותן לי ימי חופשה.
יש לי פנסיה מוקמת ממש. הבטחון ובגלל גילי איני יודע
מה לעשות .אני בן 65.אבקש לדעת מה עלי לעשות

תודה מראש
פלג
30/12/2016 07:29
שלום
בתחילת השנה החדשה ימלאו לי 5 שנים שלמות באותה העבודה.
עד כה קיבלתי 13 ימי חופש סהכ, והייתי מעוניין לדעת האם משבוע הבא מגיע לי יום נוסף או שניים (ע"פ חוק חדש ששמעתי..)?
אשמח לתגובה מהירה
תודה
פלג
אופק
30/12/2016 02:40
בחודש שעבר היו חייבים לי 300 שקל והחזירו האמצע בחודש את הסכום בהעברה בנקאית.

קיבלתי את התלוש עכשיו וכתוב ניכוי רשות 300 שקלים על מפרעה מה הסיבה?
אילנית
25/12/2016 15:43
מנהל החנות שבה אני עובדת צעק עלי והשפיל אותי מול עובדים אחרים והחליט שאני גורמת למרד בחנות לתסיסת העובדים ולבעיות מה שלא קרה בכלל. אני עובדת שם שלוש שנים כבר. עקב ההשפלה אני לא הרגשתי טוב במהלך העבודה והלכתי הביתה עם כאבי ראש וסחרחורות מה שגרם לי בערב לפנות לרופא המשפחה. י ש לציין כי לא היה שום מרד כי כל העובדים ששמעו את הצעקות וההשפלות המשיכו לעבוד רגיל באותו יום ואף התייצבו לעבודה למחרת אז איפה פה המרד? מה לעשות ?????? ביקשתי לעבור לסניף אחר אבל הוא לא רוצה בטענה שדקרתי אותו בגב עם סכין והוא יעביר אותי אך ורק לסניף מרוחק מאוד מאוד ממקום עבודתי ומביתי. יש לציין כי אני עובדת בסניף שלוש שנים רצופות אותם שעות ובאותו תפקיד.
עורך דין
26/12/2016 09:36
שלום אילנית

המצב מורכב מכדי לתת מענה מעל גבי פורום אינטרנטי במידע חסר. עליך לפנות לקבלת ייעוץ מפשטי פרטני לצורך הבנת המצב ויחסייך מול המעסיק, ועל מנת שתוכלי לגבש דרך פעולה חכמה ורצויה מבחינתך.

בהצלחה
אילנית אוויזרט
29/12/2016 17:36
תודה רבה על התשובה במידה ואצטרף אפנה לייעוץ פרטני אישי
אליס אלגני
29/12/2016 15:22
קיבלתי מכתב הודעה מוקדמת רשמי בו המעסיק מציין כי אינני נדרשת לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת. יומיים לאחר מכן חוזר בו המעסיק מהחלטתו ורוצה שאתייצב בעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת... האם רשאי הוא לעשות כן?
חן
29/12/2016 14:22
האם הייתן שמחות לקבל לחג:

שובר על סך 650 ש"ח + 10% הנחה בחנות תכשיטי יהלומים

אם לא... מה הייתן מציעות לחנות תכשיטים להציע?
לירון
28/12/2016 17:47
שלום רב,

ברצוני לדעת האם המעסיקה מחוייבת לשלם לי ימי מחלה (בהתחשב באישור רופא ומצבור ימים) למרות שאני מוגדרת כמטפלת (בדומה להגדרת "משק בית"). אציין שהיא כמובן משלמת לי ביטוח לאומי, פנסיה וכו.

היא טוענת שהיא צריכה לרשום את הפסקת עבודתי ליציאה לחופשת לידה ביום שלא הגעתי יותר לעבוד למרות שמדובר בימי מחלה. ביטוח לאומי יתחיל לספור לי מיום זה והיא לא תשלם לי ימי מחלה.. מה שלא נשמע לי סביר.

תודה!
עורך דין
29/12/2016 09:08
שלום לירון

לכל עובדת ועובד בישראל (שכירים) יש זכות לקבל תשלום עבור ימי מחלה לפי חוק ואין זה משנה מה היא הגדרת התפקיד שלהם.

בהצלחה
שירה
28/12/2016 17:48
שלום!
אשמח להבין לגביי החזר נסיעות בעבודה.
אני חיילת, כלומר כאשר אני *על מדים* אני זכאית לנסיעות בחינם.

העבודה התחילה בשעות היום ונגמרה בשעות הלילה, כשכבר לא היו אוטובוסים. הסיכום היה שאסע במונית שירות בלילה, אך משגיליתי שמוניות השירות גם מפסיקות לעבוד לפני סיום העבודה, נאלצתי לקחת מונית ולשלם עליה מכיסי.

1. האם אני זכאית להחזר נסיעות בעבור הנסיעות הלוך (בשעות היום) על אף היותי חיילת? יש באמת ימים שלא שילמתי על הנסיעה, אך רוב המים הגעתי לא מהבסיס, עם מדי העבודה, ושילמתי מחיר נסיעה מלא.

2. האם אני זכאית להחזר נסיעות בחזור, עבור המוניות? הסיכום בעל פה היה שאסע במונית שירות, אך כאמור מסתבר שאין מוניות שירות בפועל, והמעסיקה עודכנה שאני נוסעת במוניות.
עורך דין
29/12/2016 09:07
שלום שירה

1. כן בהחלט. את זכאית לקבל החזר נסיעות מהבית לעבודה ובחזרה לפי התקרה הקבועה בחוק ובלא כל שוני מכל עובדת אחרת.

2. ככל והדבר אינו מוסדר בחוזה עבודה ו/או הסכם קיבוצי, המעסיק אינו מחוייב לשלם עבור מוניות או כל תשלום אחר מעבר לתקרת הסכום הקבועה בחוק לעניין החזרי נסיעות.

בהצלחה
יאנה
28/12/2016 17:49
אני עובדת במקום שפעיל 24/7.

ברמת העקרון אני חתומה על משרה של 6 ימים בשבוע.
עברתי דירה ממקום העבודה והמנהל שלי טוען שאני מחוייבת להגיע לעבודה גם בימי שישי שבת. הבעיה היא שאין לי תחבורה ציבורית ישירות מהבית, אלא עליי ללכת כ 15 דקות עד למקום שעוברות בו מטרוניות בשישי שבת.
החברה לא מעוניינת לארגן נסיעות ולא מוכנה לשמוע על החזרי מוניות בימים אלו.

שאלתי היא האם המנהל יכול להכריח אותי להגיע לעבודה או לאיים בפיטורים עקב מרחק יחסית לא כזה גדול מהעבודה?

תודה לעונים וחג שמח
עורך דין
29/12/2016 09:05
שלום יאנה

עליך לעמוד בתנאי החוזה שלך מול המעסיק ואם עליך לעבוד 6 ימים בשבוע לפי חוזה העבודה שלך, עליך למצוא דרך להגיע למקום העבודה שאחרת תפרי את החוזה והמעסיק אכן יוכל לפטר אותך.

בהצלחה
שונית
28/12/2016 17:50
במקום העבודה הקודם שלי היה נהוג למלא משמרות דרך אתר סידור משמרות, שהיה שולח הודעות סמס תזכורות למילוי בימי שני ושלישי, ללא אפשרות הסרה.
כשעזבתי את מקום העבודה ביקשתי מהם להסיר אותי מרשימת התפוצה. זה לא קרה.
פניתי אל האתר עצמו גם טלפונית, הנציג עימו דיברתי אמר שהוא יסיר.
זה לא קרה.

פניתי אל גורמים באתר במייל וגם בפייסבוק (מייל ופייסבוק לא קיבלתי התייחסות כלל) וביקשתי שיסירו אותי
זה לא קרה.

מזה שלושה חודשים אני ממשיכה לקבל תזכורות מילוי משמרת על מקום בו אני כבר לא מועסקת, ללא אפשרות הסרה.

מהן האופציות שלי?

תודה רבה מראש
עורך דין
29/12/2016 09:03
שלום שונית

למיטב הבנתי בתחום הסלולר ניתן לחסום קבלת SMS ממספר טלפון מסויים וכנראה שזה הפתרון המהיר והיעיל ביותר במקרה שלך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ