פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 496
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ניב
13/01/2017 18:46
שברתי את הרגל והייתי בחופשת מחלה במשך 4 חודשים לאחר שחזרתי שמתי לב בתלוש שקיבלתי שקיבלתי תלוש של עובדת חדשה וכל הוותק שצברתי נימחק לי האם זה חוקי??
שי
13/01/2017 16:07
שלום רב.הנני עובד באחת העיריות החזקות במדינה כ-9 שנים במסגרת תפקיד שטח כמו כן אני עובד קבוע במערכת, לפני כשנה וחצי נפגעתי בתאונת עבודה וכתוצאה מכך יש לי הקלה רפואית מרופא תעסוקתי לא לבצע עיסוקים הכרוכים בהליכה מעבר ל10 דקות לצמיתות .ברכיב השכר יש לי תוספת שנקרא שכר עידוד(בונוס חודשי בממוצע 800 ש"ח) שמושלמת לי כ-6 שנים והיא משולמת על עבודה בשטח והחישוב מתבצע בסוף כל רבעון לפי היכולת של כל עובדי המחלקה , תוספת זו קיבלתי באופן רציף גם לאחר פציעתי עפ"י שמאז הפציעה אני לא עובד יותר בשטח אך הוחלט להשאיר אותי באותו מחלקה והנני מבצע עבודה קצת שונה אך המקצוע שלי לא נפסל! לאחרונה קיבלתי הודעה מהנהלה שרכיב זה יותר לא ישולם לי וגם מה ששולם זה היה בטעות להלן מספר שאלות 1.האם ניתן להוריד לי תוספת זו ? 2.ביקשתי שיתנו לי אישור(אסמכתא) על כך שאני יותר לא אקבל את התוספת תשובת המנהל הבכיר הייתה שהוא לא נותן לי אישור על כך כי הוא לא חייב האם זה נכון? סה"כ מדובר בשינוי משמעותי בשכר שלי. תודה מראש אשמח לתשובה כללית
ים כהן
13/01/2017 11:21
שלום, אני עובד בחברת הייטק בצוות פיתוח. אנחנו 4 מפתחים בצוות ולאחרונה ראש הצוות החליט כי אחד המפתחים יהיה מנהל שלי והשלישי יהיה מנהל של הרביעי וכולם עדיין תחתיו - מעין היררכיה הזויה כזו. הדבר פגע בי אישית והמפתח השני נותן לי הוראות לגבי העבודה שלי שזה קצת מוזר ומשפיל כי הוא בעמדה דומה אך שונה. האם יש לי עילה להתפטרות ולטעון לפיטורים עקב פגיעה במעמדי?
תודה מראש..
פיטורים
13/01/2017 09:42
פוטרתי משרות בתי הסוהר לאחר 10 שנות עבודה עקב בעיה רפואית.יש לציין שבעיה זו לא פגע בקושר תפקודי ואושר ע"וועדה רפאוית שאני כן יכולה להמשיך בעבודתי ובכל זאת פוטרו אותי לאחר כל השנים שנתתי למערכת הזאת
אביה
12/01/2017 21:07
היי
האם מותר לחברה שאני עובד בה (יש לה כמה מקומות אני עובד במלון שלה ) פתאום אחרי כנה שנים שמעסיקים אותי לגלם לי מתלוש המשכורת כסף על ביגוד שסופק על ידה ? עד לפני 3 חודשיים אני הייתי מביא וקונה( ללא השתתפות ) את הביגוד המיועד למשמרות שם . וכיום הם אחראים רק על חולצה לספק לי כל משמרת ועל כל אחת מחייבים אותי . זה חוקי ? חשוב לציין שאני התנגדתי לכך כשהודיעו לי .
טל
12/01/2017 20:51
שלום,
יש לי חצי נקודת זיכוי עבור תואר שני.
מילאתי טופס 101 ל2017 עם אישור על חצי הנקודה.
אני אמור לראות את הזיכוי כבר בתלוש הקרוב או רק בשנה הבאה?
שלום
12/01/2017 16:43
מבקש לדעת אני עוד 3 שנים ו 3 חודשים יוצא לפנסיה ואני רוצה לעשות גמול ב האם אני יכול ? נאמר לי ש 3 שנים לפני שיוצאים לפנסיה אי אפשר להגיש את הגמול תודה
Anna
12/01/2017 16:24
הוסיפו לבעלי שורה נוספת בתלוש רשום תוספת לשכר האם זה. נחשב לפנסיה ופיצויים? אודה לתשובה
ג.ג
12/01/2017 16:07
שלום!רציתי לדעת אם יש לי חובות בהוצל'פ ואם אפשר לעקל כספים כגון דמי אבטלה או הבטחת הכנסה.תודה
רותם קאשי
12/01/2017 15:58
עבדתי בבית קפה לאחר שצברתי 6 ימי חופשה ביקשתי אותם בגלל שהתגייסתי לאחר חודש וחצי שקחבלתי אותם שיחמו לי רק 70 שח על כל יום חופש
חני
12/01/2017 10:30
שלום,
אני עובדת במשרד עורך דין כ 10 שנים עם שני שותפים
לפני כשבוע הודיע אחד השותפים על פירוק השותפות החל מ 1.3.17
אני ימשיך לעבוד באותו שכר ושעות אצל אחד מעורכי הדין שבחרתי ברצף מיום הפירוק.
שאלתי היא מה קורה לגבי רצף של הוותק שצברתי, ימי חופשה, הבראה/ מחלה וכו... האם העו"ד שפותח חברה חדשה וממשיך להעסיק אותי צריך להמשיך לשלם לי את אותם זכויות כפי שצברתי עם הוותק או שאני מתחילה הכל מחדש?
עורך דין
12/01/2017 15:45
שלום חני

את צריכה להגיע לסיכום בעניין זה מול המעסיק החדש. או שיפטרו אותך מהשותפות המתפרקת לפי החוק ויעסיקו אותך מחדש או שימשיכו את העסקתך עם הוותק שנמבר וכל שאר התנאים המגיעים לך. חשוב לנסח חוזה עבודה בהתאם.

בהצלחה
אריאל ששון
12/01/2017 13:30
היי, לאחרונה התפטרו כמה עובדים מהחנות שבה אני מועסק וזה הפך למצב שאני עושה כפולות, בשבוע הבא לסידור עבודה שלי ביקשתי חופש ביום שישי אך המנהלת שלי ציינה שאין אפשרות כזאת ושהיא תתן לי חופש בתחילת השבוע מתי שהיא יכולה לפי הסידור
רציתי לדעת אם מבחינת הזכויות שלי, אם אני מבקש חופש ביום מסוים המנהלת חייבת לתת לי אותו או שהיא יכולה לתת לי חופש רק על פי שיקול הדעת שלה?
אציין שאין לי בעיה לעשות כפולות ושעות נוספות, ושאני עובד 6 ימים בשבוע ע"פ החוק
עורך דין
12/01/2017 15:23
שלום אריאל

אם הבנתי נכון אתה שואל רק לגבי זכות המעסיק שלא לאשר לך יום חופש בתאריך מסויים, שאם כך המצב הרי שזכותו המלאה של המעסיק לאשר או לא לאשר יום חופשה לעובד.

בהצלחה
Oded
12/01/2017 13:49
שלום,
לאור ניסיונכם ... מה ניתן לעשות במצב הבא:
1. מעסיק שלא משלם דמי נסיעות.
2. באישזהו שלב על ציר הזמן המעסיק החליט להכניס סעיף נסיעות לאחר ידיעה שבחוזה ההעסקה לא מוזכר שום סעיף לגבי נסיעות.
3. ישנו גם מצב שבו עובדים חדשים מקבלים תגמולי נסיעות ואי התשלום נכון אך ורק לעובדים ותיקים (אפליה??).

האם זהו "קייס" לטובת העובד?
מה היתן לעשות ? להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה? או שבאופן "יעיל" כדאי לדבר ישירות עם המעסיק .
אשמח לתשובה
עורך דין
12/01/2017 15:20
שלום עודד

המעסיק לא יכול להחליט שלא לשלם החזרי נסיעות או לשלם כאמור רק לחלק מהעובדים. כמו כן, אין כל משמעות לשאלה האם נושא החזרי הנסיעות מופיע בחוזה העבודה והאם לאו. החוק קובע כי יש לשלם החזר נסיעות חודשי לעובד ולמעסיק אין כל שיקול דעת בנושא. לאור המצב שאתה מתאר, זכותך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את החזרי הנסיעות שמגיעים לך לאורך התקופה שלא שולמו. פנה כאמור - רק בכתב.

בהצלחה
קרן
12/01/2017 14:14
היי,
אני התחלתי לעבוד בעבודה בדצמבר 2015 נכנסתי לשמירת הריון במאי 2016 וילדתי ב-13/9 שנגמר לי חופשת הלידה ביקשתי מהמעסיק שלי לחזור לעבוד אצלו והוא לא רוצה בטענה שהוא לא מכיר בשמירה שלי ומבחינתו אני התפטרתי למרות שאין שום דבר שמוכיח שאני התפטרתי (השיחה מוקלטת), בנתיים אני לא יכולה לחתום בלישכה כי הוא מסרב לתת לי מכתב ובמשרד התמ״ת הודיעו לי כי אין להם יכולת לתבוע אותו אלא רק להגיש תלונה ולהפעיל סנקציה אבל זה גם לא ממצא את הזכויות שלי.

מה עושים?
עורך דין
12/01/2017 15:18
שלום קרן

המעסיק שלך עבר על החוק ככל הנראה. אני מציע לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולטפל בנושא באמצעות עורך דין מטעמך. אסור שלא לקבל חזרה לעבודה אישה לאחר חופשת הלידה.

בהצלחה
הדסה
12/01/2017 14:15
היום נכנסה לי משכורת נמוכה ראיתי את התלוש ושמתי לב שלא הוסיפו לי שעות הנקה.

כשחזרתי לעבודה המנהלת אמרה לי להתחיל כל יום שעה אחרי ולעבוד 7 שעות ביום. זאת אומרת 35 שעות שבועיות ושהעבודה מוסיפים לי 4 שעות שבועיות.
אצלינו בעבודה מי שעובדת פחות משנתיים מקבלת שכר לפי שעה ומי שמעל שנתיים מקבלת גלובלי. אני מקבלת לפי שעה.

יש לציין שאני בעבודה כבר שנה וחצי.

החשבת שכר טוענת שלא מגיע לי כי אני עובדת שעתית. האם זה נכון?
עורך דין
12/01/2017 15:16
שלום הדסה

שעת הנקה מגיעה לכל עובדת שעבדה במסגרת משרה מלאה לפני צאתה לחופשת הלידה. אם הועסקת בהיקף משרה כאמור, מגיע לך לקבל תשלום עבור שעת הנקה בשובך מחופשת הלידה ואין זה משנה אם את משתכרת שכר שעתי או חודשי.

בהצלחה
גלעד
12/01/2017 14:16
שלום,

שאלות על ביטוח לאומי, דמי אבטלה ודמי לידה.
אישה שפוטרה מעבודתה במהלך הריון (הפיטורין לא קשורים להריון, זה תום חוזה ההעסקה כפי שנקבע מראש), ומקבלת דמי אבטלה עד הלידה - האם לצורך חישוב דמי הלידה, מחושבים דמי האבטלה כשכר?
(או שלצורך חישוב דמי הלידה, נספרים חודשים אלו כחודשים בהם האישה לא קיבלה שכר בכלל?)
עורך דין
12/01/2017 15:14
שלום גלעד

מוטבה לפנות בנושא זה למוסד לביטוח הלאומי, על מנת לבדוק כמה זמן האישה עבודה, כמה הרוויחה ואת גובה זכאותה לקבלת דמי לידה. הנתונים שתקבל בבדיקה מול המוסד לביטוח לאומי יהיו המדוייקים ביותר.

בהצלחה
יצחק
12/01/2017 14:20
רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי הנושא הבא:

אני עובד בבית ספר מסויים כמתרגל אחת לשבוע הותק שלי בעבודה הוא חודשיים וקצת.

שבוע שעבר איחרתי בשעה וחצי מסיבה מסוימת ואמרו לי כבר לא להגיע לאותו היום.

שבוע לאחר מכן באתי לעבודה כרגיל וגיליתי שהחליפו אותי והאחראית אמרה לי שפוטרתי בגלל שאיחרתי שבוע שעבר. רציתי לדעת מה אומר החוק במקרה כזה של פיטורים ללא שימוע וללא הודעה מוקדמת ומה אני זכאי לקבל (אם בכלל) במקרה כזה.

תודה רבה
עורך דין
12/01/2017 15:13
שלום יצחק

אכן, המדובר על פיטורים לא חוקיים שכן לא נערך שימוע ולא ניתנה לך הודעה מוקדמת. זכותך המלאה להגיש תביעה כנגד המעסיק אם כך תבחר.

בהצלחה
יונית
12/01/2017 09:40
אדם שמועסק במשרה מלאה ועובד במקביל במסגרת בלתי פורמלית ומשתכר לפי שעה וכעת המעסיק במסגרת הבלתי פורמלית מעוניין להפריש על פי חוק לעובד את מגיע לו (ביטוח לאומי, לקרן פנסיה, חופש מחלה וכד).

מה ה"נזק" הכלכלי שיגרם לעובד?
האם עובד צריך לעשות תיאום מס ומה המס שיחול וכד'?
צופית
12/01/2017 09:36
בוקר טוב,

אני עובדת בחברת הייטק כבר כמעט 3 שנים במשרה מלאה, משכורת גלובלית.

במהלך הזמן הצטבר לי יתרה שלילית של ימי חופש. למשל במחלה, על היום הראשון הוריד לי יום חופש ועוד חצי על היום השני במקום פשוט להוריד לי בשכר/לא לשלם לי על הימים האלה כיוון שאין לי ימי חופש. אציין שהמינוס נוצר רק בגלל ימים כאלה של מחלה.

הגשתי מכתב התפטרות למעסיק ואני כרגע נותנת לו כחוק חודש לפני שאני עוזבת. השאלה היא, האם הוא יכול לקזז מהשכר על היתרה השלילית? (יש לי בערך 27 ימים)
רוי
12/01/2017 09:35
מעסיק קיבל אותי למשרה כמנהל תיקי לקוחות שאמור לקבל טאבלט רכב ופלאפון.עד כאן הכל נהדר.

עבדתי במקום העבודה כשבוע וחצי ולמעט טופס 101 שעליו חתמתי ביום הראשון לעבודתי לא חתמתי על הסכם עבודה שכלל את תנאי העסקתי והעמלות שאני אמור לקבל זה נאמר לי יחתם בהמשך,הצלחתי במסגרת הימים שעבדתי לקבוע פגישות ואף נסגרו עסקאות.

לאחר שבוע וחצי של עבודה בהם עסקתי בכלל בטלמרקטינג(הוצאת שיחות מהמשרד) באותה חברה כשהביאו את הטאבלט ועשו לי מייל הם החליטו כי הטאבלט לא ייצא מתחומי המשרד (דבר שהפליא אותי מאד כי מנסיוני אני אמור לחתום על טופס ולקבל את הדברים לעבודה מהבית).

כעבור יום או יומיים נוספים של עבודה החליטו לפתע שארד לחצי משרה ולא אצא אל השטח וזאת בטענה שתקציבית אין להם יכולת להוציא אותי וכי קראו עלי משהו באינטרנט ולא נראה להם מתאים שאצא (חשוב להדגיש כי עד לשלב זה טרם חתמתי על ההסכם) . והם כביכול עושים לי טובה שהם מציעים לי בכלל את החצי משרה שלא הייתה בתכנית שלהם וזאת כי אני עושה את עבודתי מעולה .אני כאמור ויתרתי על חצי המשרה בחברה וכעת נראה לי שהשכר שקיבלתי אינו עולה בקנה אחד עם הזמן שעבדתי והנסיעות.

את התלוש הם מסרבים לשלוח לי במייל שאוכל לבדוק את האימות של הדברים הם אומרים שזה יגיע בדואר.

האם הכל נעשה כחוק? תודה מראש
ספיר
12/01/2017 09:26
שלום, לפני כ-4 חודשים התחלתי לעבוד בחברה די גדולה.
כרגע אני סטודנטית ולכן לפני שהתחלתי הודעתי שאוכל לעבוד רק בימים קבועים, ועד שעות מסויימות.
חתמתי על חוזה שאומר שאני עובדת במשרה של 75%.
המערכת שלי מאוד עמוסה ולכן אם אני מפסידה משמרת בגלל מבחן שמתקיים אין לי אפשרות להשלים אותה ביום אחר- כך שיותר לפעמים שאני לא עובדת בשבוע ספציפי 32 שעות.
האם מותר למקום העבודה לשבץ אותי במשמרות שאמרתי מראש שלא אוכל לעבוד בהן? למשל מוצ״ש.
בנוסף, לשבץ אותי עד שעות מאוחרות יותר מהשעות שסיכמנו עליהן?
נכון שיוצא לי לפעמים לא להשלים את מכסת השעות, אך אמרתי מראש שלא אוכל לעבוד בימים אחרים ויש לקחת בחשבון שלסטודנט יש מבחנים והוא יצטרך להיעדר בימים כאלו.
שאלה אחרונה היא- לפני שחתמתי הודעתי שהמערכת של סימסטר ב׳ שאני מציגה להם יכולה להשתנות, ושזוהי רק סקיצה. והיא אכן השתנתה, ברגע שראיתי הראיתי אותה לאחראי עליי והוא אמר לי שלא אוכל לעבוד יותר 24 שעות לפי מה שהוא רואה, שזה 60% משרה, וייאלצו להעזיב אותי.
יש סטודנטים שעובדים במקום ב60% משרה (הורידו אותם אחרי כמה חודשים שהתחילו לעבוד) אך לא אישרו להוריד אותי במשרה אלא אצטרך לעזוב.
בעיקרון מי שעוזב לפני שעבד 21 חודשים אמור לשלם קנס, האם אצטרך לשלם למרות שלא אני החלטתי לעזוב? אלא מעזיבים אותי.
רוני
12/01/2017 08:53
במסגרת הסכם עבודה בצהרון קיים סעיף שמתנה הפרת התחייבות כנגד תשלום לשלי כלפי החברה כפיצוי מוסכם בסך אלף ש"ח במידה ואעזוב ולא אתמיד עבודתי עד סוף שנת הלימודים, שאלתי האם חוקי סעיף שכזה? וזאת למרות שלא עברתי שום הכשרה או קורס הנושא הוצאות כלפיי מצד המעסיק?

תודה
ארז
12/01/2017 08:51
בוקר טוב,

אני עובד 20% משרה על תקן כפי שנאמר לי במשאבי אנוש (חמישי-שישי בלבד).

לאחרונה החלפתי באופן חד פעמי משמרת לאמצע שבוע ורצה הגורל חשתי ברע. קיבלתי אישור מחלה על יום זה אך משאבי אנוש מסרבים לקבלו כי אישור המחלה לא ניתן על יום בתקן (חמישי / שישי). כפי שאני מבין זאת, הולך לרדת לי יום חופש כתוצאה מכך. האם זה חוקי?

תודה מראש.
גבי
12/01/2017 08:44
שלום רב, במקום עבודתי עובדים 5 ימים בשבוע ( יום שישי הוא היום החופשי) , אולם מקום העבודה פעיל 6 ימים בשבוע. ולכן יש צורך בהעסקת עובדים גם ביום שישי לפי צרכי המערכת. זה מתנהל באופן הבא לפי 2 אופציות : באופציה הראשונה יש אפשרות לעבוד ביום שישי לפי שעות, לא יותר מארבע וחצי שעות כמדומני , עליהם מקבלים תוספת תשלום בשכר החודשי . ( זו אגב אופציה שבוחרים בה עובדים שרוצים וזקוקים לתוספת בשכר . כלומר אם עובד רוצה לעבוד בכל ימי שישי הוא מבקש ויכול להיות משובץ ). אופציה שניה היא לעבוד ביום שישי ולקבל יום אחר במקומו באמצע השבוע ( לעובד אין אפשרות לבחור את יום השישי וגם לא את היום החלופי באמצע השבוע . כאמור זה הדברים נקבעים לפי צרכי המערכת ואציין כי כל עובד עושה בחובה תורנות לפחות פעם בחודש באופציה זו ) ,הזכות לניצול היום החלופי היא עד כ1/2 שנה מיום השישי שבו עבד , אחר כך נמחקת הזכות ליום חלופי. האופציה השניה היא בעייתית ובגללה אני פונה אליכם . למעשה ביום שישי התקן לעבודה הוא אינו 8 שעות כמו ביוםעבודה רגיל אלא כחמש וחצי שעות כמדומני. המערכת דורשת מאיתנו העובדים להשלים את השעות החסרות עבור כל יום חלופי שקיבלנו וקיימת אפשרות שלא יתקבל יום חלופי באותו חודש ( יתר על כן עובד עד גיל 55 משלים על יום כזה שעה ו 25 ד' ועובד מעל 55 משלים 3 שעות כי יש להם הטבה בשעות עבודה חודשיות ) . השלמה היא ברמה חודשית ויתכן מצב שעובד יקבל 2 או יותר ימים חלופיים באותו חודש מה שמחמיר את הבעיה כפי שאפרטי להלן : במהלך החודש העובדים מתבקשים לעבוד שעות נוספות ללא קשר לימי השישי בגלל עומסי עבודה ( ואגב לא מעט שעות נוספות , אציין שיש לוח שיבוץ עבודה וכל עובד יודע את שעות העבודה והמשמרות שלו כולל שעות נוספות למשך החודש ) עקרונית אין בעיה של השלמת שעות החוסר עבור היום החלופי . אבל כאשר מבקשים מאיתנו לעבוד שעות נוספות שעליהם משלמים לנו לפי 125% או אפילו 150% ואחר כך גורעים משעות אלו את השעות החסרות בגין הימים החלופיים הרי שיש פה בפועל פגיעה בתשלום עבור השעות הנוספות ( הרי כפי שציינתי ולרוב אין חוסר בשעות יתר על כן המערכת מאפשרת למי שלא היו שעות נוספות להיות בחוסר עד 3 שעות נוספות , מעבר ל 3 שעות חוסר של עובד במהלך חודש נגרע לו חצי יום חופש ממכסת ימי החופש השנתי ) . ואני תוהה האם אין פה בעיה של חוקיות בהפחתת שעות נוספות שהתשלום עליהם הוא מעל 100% ? האם למעביד מותר לעשות זאת ? והרי הוא עושה זאת לאורך שנים לעשרות ומאות עובדים . אודה על האמת שיש לי חשש לפנות למעביד . אשמח מאוד לקבלת מענה , וכיצד עלי לפעול
דני לוי
12/01/2017 08:31
שלום רב,
מהם הזכויות של עובד שעובד רק 5 שעות בשבוע עפ"י שעות עבודה בפועל, בנושאים: פיצוי פיטורין, הבראה וחופשה שנתית?
תודה!
ל.ג
12/01/2017 08:16
התחלתי לעבוד בתחילת ספטמבר במקום עבודה. עבדתי בממוצע כ-100 שעות בחודש (לא גוייסתי למשרה מלאה). בחודש אוקטובר עבדתי רק 20 שעות (המקום היה סגור).
כיום ברצוני לעזוב, עובדת שם כ4.5 חודשים סה"כ.

האם אני מחוייבת לתת להם הודעה מוקדמת? של כמה ימים? מה קורה אם לא אתן להם הודעה מוקדמת ופשוט אודיע על התפטרות?

והאם זה משנה את התשובה במידה ולא חתמתי על חוזה עבודה?
ליזה
12/01/2017 08:14
בוקר טוב!

אשמח אם תוכלו לעזור.

בן אדם עובד אצל קבלן בבנייה 10 שנים כבר.

הוא יצא לחופשה של שבועיים כמובן עם אישור המעסיק. ובמשכורת על אותו חודש לא שילמו לו על ימי החופש. כששאל מדוע הפנו אותו למשרד. ובמשרד אמרו לו שאם ישלמו לו על ימי החופש בשנה הבאה לא יגיע לו חופש.

נשמע ממש לא הגיוני. האם ייתכן דבר כזה?

שאלה נוספת אם אותו אדם מחליט להתפטר כמה זמן מראש הוא צריך להודיע? ואם הוא מתפטר האם הוא זכאי לפיצויים?

תודה מראש!
בני
12/01/2017 07:26
היי.
אני נמצא בחופשת מחלה מהיום עד סוף שבוע הבא.
יום חמישי הבא אני לא אמור לעבוד כי עקב חוסר עבודה המעסיק החליט להוריד לי משמרת ונתן לי יום חופש (בדר"כ כן עובד כל השבוע).
אם אני בחופשת מחלה אז עבור אותו יום חמישי אני אמור לקבל 100% תשלום.
השאלה שלי אם אני מקבל את התשלום על אותו יום חמישי למרות שהמעסיק הוריד אותי מהמשמרת של אותו יום. או שבגלל שהוריד אותי ממשמרת ואני לא אמור לעבוד אני לא מקבל כסף על אותו יום ספציפי.
ברכה חופית
11/01/2017 23:31
שלום רב.

לפני יציאתי לחופשת לידה עבדתי בחו"ל מטעם מדינת ישראל.
לפני הלידה חזרתי לארץ.
כרגע אני בסטטוס של ח"לת כבר חודש (חל"ת לאחר חופשת לידה)
וברצוני להתפטר לצורך חזרה לארץ.

אני יודעת שיש לי זכאות לקבל דמי אבטלה מעצם חזרתי לארץ (מעבר למקום מרוחק ממקום העבודה)
אך האם יש לי זכאות לחתום אבטלה?למרות שהייתי בחל"ת חודש ורק אז התפטרתי?

תודה לעונים
נטליה
11/01/2017 22:08
שלום, אני רוצה לברר לגבי חוק ההתישנות של התביעה לגבי אי הודעה אחרי ראיון. ב18/10/16 היה לי ראוין עבודה ומיאז לא שמעתי מילה משם עד מתי אני יכולה לתבוע אותם?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ