פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 491
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רומן
01/02/2017 22:15
שלום רב, המעסיק שלי ביקש ממני להתגורר באזור מסוים בגלל נוחות וקרבה, עקב כך, הוא משלם במקומי את שכר הדירה למשכיר ממנו אני שוכר. השאלה היא, האם על המעסיק לגלם לי את החזר שכר הדירה בתלוש ועליי לשלם על כך מס הכנסה?
אשמח לתושבה בהקדם.
אדי
01/02/2017 21:22
שלום,

פוטרתי מעבודתי ועבדתי כמה ימים החודש. קיבלתי עכשיו בגמר חשבון תלוש שכר אחרון שכולל את ימי העבודה שעבדתי החודש, את ימי החופשה שצברתי- כ 30 יום, את דמי ההבראה היחסיים ואת מענק ההסתגלות ששווה בערך לחודשיים עבודה. בגלל התוספות האלה הסכום בתלוש הוא גבוה מאוד ולכן יוצא שכמעט כל מענק ההסתגלות הולך למס הכנסה.
האם אני זכאי לבקש שיחריגו את הסכום הזה מהתשלום הרגיל? הרי אין זה שכר רגיל אלא מענק שנועד לתמוך בי בזמן הקשה הזה שנכפה עלי על ידם ונראה לי לא הגיוני שיגרע כמעט כולו למיסוי.

השאלה השניה היא האם אני חייב לחתום על כתב הויתור ואם לא, לאילו סנקציות צריך לצפות. אני לא מתכוון לתבוע אותם בכל מקרה אבל חתימה על הנוסח הזה נראית בעיני השפלה כי המסמך חד צדדי ובכל מקרה לא אני בחרתי לסיים את העסקתי שם.

תודה מראש לעונים.
ורד
01/02/2017 16:58
התחלתי את עבודתי בתאריך 7.2.16
ובאופן מפתיע פיטרו אותי לפני שבועיים.
אני צריכה לעזוב בתאריך 2.2.17.
האם אני זכאית לפיצויים ודמי הבראה גם אם לא מלאו לי שנה וחסרים 5 ימים לסגירת שנה מלאה?
תודה
הדס
01/02/2017 16:53
שעת הנקה
חזרתי מחופשת לידה בת חצי שנה.
עפ המעסיק מגיעה לי שעת הנקה 3 חודשים.
ממה שקראתי מגיעה לי 4 חודשים- עד שביתי תהיה בת 10 חודשים.
האם יש חוק כתוב בנושא שיכול לסייע מול המעסיק
המון תודה מראש
נוי
01/02/2017 15:38
שלום עבדתי בחברת קבלן של המועצת עמק לוד בתור מלווה לשני ילדים תסמונת דאון. עם תלוש משכורת כמובן בחודשיים הראשנים הכל הלך חלק עד שהחילפו מונית אחרת והנהג לא היה נחמד אליי בכלל אני בחורה נשואה והנהג ניסה להטריד אותי רבות אבל לא התייחסתי התמקדתי בעבודה ובילדים הוא החליט שהוא פותח נגדי במלחמה בגלל שאני לא זורמת איתו בשיחה ולא מעניין אותי החפירות הפוגעניות שלו,היה מאחר לגן באופן קבוע ומפיל את זה עליי היה מתקשר להנהלה ואומר שאני מזניחה את הילדים בזמן שהילדים היו מרוצים ולא היה שום תלונות אם הייתי מביאה מחליף היה בורח לו בכוונה עד שהבינו בהנהלה שיש לו משהו נגדי והם אמרו לי שזה או את או הוא אפילו שהייתי לפניו בקו הזה,כל פעם אמר לי שהוא רוצה שאני יעוף מהעבודה והוא יביא איזה בחורה שתזרום איתו לצערי נכנעתי לא היה לי כוח עוד להילחם בו זה בקצרה ויום אחר כך אחרי שעזבתי והנהג הביא את המלווה שהוא רצה אז היה מגיע משכורת כבר לפני 3 חודשים המעסיק אמר שישלם לי ב 10 הבא כאילו לחכות חודש ואז הגיע ה10 והתחיל בתירוצים שהוא הכין לי את הצ'ק אבל הוא לא זוכר למי הוא הביא אותו שימסור לי ניסתי לעשות חיפושים בין כל מיני נהגים ומלווים וכולם אמרו שאין להם מושג אז אמרתי למעסיק תוציא לי צ'ק חדש ואני יבוא אליך ויקח אותו הוא לא הסכים בשום פנים ואופן ואמר לי כך שברגע שנמצא אותו נתקשר אלייך למעשה הוא לא התקשר ועברו 20 יום וכמעט כל יום אני מתקשרת לשאול מה עם השכר שלי פתאום הוא החליט שאם אני רוצה את הכסף אני יצטרך לוותר על 2000 שקל בתור קנס והוא נימק סיבות שאני מעולם לא עשיתי והנהג מונית עשה אותם ויש לי 3 מחליפים שנסעו איתו והזדעזעו מהיחס של הנהג וכל מה שהוא עשה רוצה להפיל עליי למעשה עד היום לא קיבלתי את הכסף והוא צרח עליי שאין לו בעיה שאני ילך לבית הדין לעבודה כי אני יראה את הכסף רק עוד 5 שנים אז כדאי לי לחתום על קנס של 2000 ש"ח כמובן שלא חתמתי ואני רוצה לתבוע בזכות את הכסף שעבתי והזעתי עליו מה כדאי לעשות?כבר עבר 3 חודשים
ליאור
01/02/2017 15:13
היי,
עבדתי במלצרות ושילמו ע"י טיפים.
כחודשיים אחרי שעזבתי הלכתי לקחת את הטיפים של היום האחרון.
כשהגעתי למקום, המנהל אמר שהוא לא מוצא את הטיפים שלי. אמרתי לו שימצא פתרון והוא אמר שאין לו מה לעשות, אמרתי לו שבאתי לעבוד אצלו והוא בחר לשלם לי ע"י טיפים, וזה היה מקובל עלי, וכרגע הטיפים נעלמו אבל אחרי הכל זה אחריותו לשלם לי ולא מעניין אותי מאיפה הוא יוציא את זה אבל הוא צריך לשלם.

אז הוא אמר שאין לו דרך וטוב שנזכרתי אחרי חודשיים.
הוא לא נתן לי דד ליין אחרון לבוא ולקחת את הכסף ולכן אמרתי לו שזה לא משנה כמה זמן עבר, כסף זה כסף ואני צריכה לקבל אותו. אז הוא ענה לי מצטער אין לי מה לעשות והלך.

לא מדובר על סכום כסף גדול, האם כדאי לתבוע?
גיא
01/02/2017 15:12
לפני כשנה וחצי עבדנו אני ואחי אצל קבלן בשמירה על פועלים באתר בניה בישוב בדרום הר חברון. אחרי כמה ימים הוא הביא לי ולאחי תשלום במזומן וששאלנו אותו לתלוש שכר הוא אמר לנו שככה עדיף ומכיוון שאנחנו לא מבינים בתחום אמרנו לו בסדר .

עבדנו אצלו כחמישה חודשים ועם הזמן התחלנו לבצע עבודות בעצמנו . בסוף העבודה נשאר לנו אצלו חוב שהוא צריך לשלם לנו של 7000 שח ולעוד פועל פלשתינאי הוא חייב 15000 שח . סיימנו את העבודה בחודש נובמבר 2015 ומאז הוא רק מתחמק מתשלום בטענה שלא שילמו לו כמו כן הוא גם לא עונה לטלפונים.

אני סטודנט ואחי חייל משוחרר ואנחנו צריכים כל שקל. אשמח אם ישנו עו"ד מומחה לדיני עבודה שיוכל לעזור לנו.
איל
01/02/2017 15:09
עובד שעובד יומיים בשבוע (שני וחמישי) - האם תשלום ימי מחלה מתייחס לימים עבודה בפועל או לימים בשבוע?
כלומר, לפי החוק על יום מחלה ראשון לא מקבלים תשלום, יום שני 50% וכו'

אז במקרה של שבוע מחלה - האם הוא מקבל רק חצי יום תשלום או אם המחלה החלה ביום ראשון ואז לא הגיע לעבודה בימים שני וחמישי הספירה מתחילה מיום ראשון (יום ללא תשלום) ואז ביום שני תשלום 50% ובחמישי תשלום מלא?

תודה
מראש
תהילה
01/02/2017 15:07
הבוסית שלי פשטה רגל אחרי 6 חודשי עבודה האם מגיע לי דמי פיטורין
פיצויים
קרן
01/02/2017 12:40
שלום רב,
אני עובדת 5 שנים בחברה, החלטתי לטוס לחו"ל לתקופה לא מוגבלת האם מגיע לי פיצויים מהמעביד?
והאם סעיף 14 (שלא הועבר בחברה לחתימה) חל עליי?
אושרת
01/02/2017 11:48
שלום,
רציתי לדעת כמה זמן לפני שאני מתפטרת למען גידול הילד אני צריכה להודיע ואיך אני עושה זאת? , אני עובדת כמעט שנה וחצי במקום עבודתי, וילדתי כמעט לפני 3 חודשים.
וגם אם אני אמצא עבודה אם זה אפשרי , כי עד עכשיו עבדתי לא במשרה מלאה וגם במשמרות שזה לא מתאים לי עם הילד, ואם אני יחפש עבודה זה עבודה רק של בוקר וכמובן משרה מלאה שתינתן לי הנחה אם הכניס את הילד לגן בהמשך .
חני
31/01/2017 18:01
גיסתי בהריון חודש 4. התחילה את העבודה לפני 3 חודשים
לפני שבוע סיפרה לבוס שלה שהיא בהריון ומאז הוא מתנהג מאד מוזר.

אתמול בבוקר היא הגיע לעבודה והוא אמר לה תלכי חזרה הביתה בגלל שהתחצפת לבוס שאחראי עלייך (לא קרה כזה דבר)
הבוקר הוא שולח לה על תבואי לעבודה
ובהמשך היום נודיע לך סופית עם את מפוטרת.

היא הקליטה את השיחות איתו אבל הוא בכל השיחה טוען שמפטר בגלל שהתנהגה לא יפה לבוס שאלה מה אמרה לו לא בסדר ולא היו לו מה לאמר, וגם אמר לה לא לבוא בלי לתת הודעה מוקדמת על פיטורים

מה עושים בכזה מצב?
מירי
01/02/2017 09:28
רק על זה שלא יעשה לה שימוע כדין יהיה חייב לפצות אותה וזה עוד לפני תביעה על אפליה בהיותה אישה בהריון...
מירי
31/01/2017 08:03
שלום, אני נמצאת בשמירת הריון מה-1/1/2017. ביטוח לאומי הכיר בזה ושלח לי אישור על כך.
המעסיק שלי רוצה לשלם לי בשכר ינואר בונוס בגין שנת 2016.
אני יודעת שבתקופה שביטוח לאומי משלם שמירת הריון אסור לי לקבל תשלומים נוספים כלשהם, אך מאחר וזה בגין שנת 2016, ייתכן כי מותר? אפשרי?
מירי
01/02/2017 09:26
אני מבינה שאין לזה תשובה?
נסיעות
אריה לב
01/02/2017 07:16
שלום רב ,
אני לא בטוח האם שאלה מסוג הזה נשאלה לפניכן, אזי אני מבקש סליחה .

שאלתי היא כזאת :

1.אני עובדת בחברת שמתעסקת בבקרת השקיה.
2. לפי החוזה האישי שלי זמני עבודה הם מ-7:00 ועד 16:00, ללא ימי שישי .
3. ברשותי רכב חברה.
4. אני גר ברמת גן .
5. משרדי החברה נמצאים בנתניה.
6. לחברה קיימים לקוחות מקצרין ועד באר-שבע וים המלח .
7. תפקידי הוא טכנאי מערכות בקרת השקיה , לכן הרכב שלי הוא מעין "סדנה" ניידת, כלומר , אני יכול להיות זמין למעסיקים שלי בכל דקה מרגע שיצאתי מביתי ועד שאני חוזר.
8. במידה ואני מסיים לעבוד בכרמיאל בשעה 16:00 וזמן נסיעה עד לבית הוא כ-שעתיים , האם לפי החוק אפשר לומר שזמן עד להגעה הביתה הוא גם חלק משעות העבודה ?
9. הרבה פעמים בדרכי הביתה אני עדיין מתעסק בענייני עבודה בטלפון עם המשרד או אנשי צוות אחרים .

בברכה,
אריה לב
עומר
31/01/2017 23:50
אני חתום על חוזה של חלקיות משרה - כ 5 שעות ביום . החישוב לקרן הפנסיה נעשה מתוך שכר זה אם זאת בכל 4 החודשים האחרונים תמיד התבצעו שעות נוספות . המעסיק יודע שגם בחודשים העתידיים תיהיה דרישה שלו לשעות נוספות . אלו מוגדרות כ"שעות נוספות". למרות שהמעסיק מצפה ודורש שתיהיה הענות לביצוע המשימות באמצעות השעות הנוספות . האם ניתן לדרוש מהמעסיק שגם עליהם יפריש לקרן הפנסיה שכן הם חלק מהשכר המבוטח ?
יאני
31/01/2017 18:02
בשעה טובה אישרו לי את שמירת ההריון, אבל אני מועסקת על ידי שני מעסיקים נפרדים ועד כה שילמו לי את השמירה רק עבור מעסיק אחד, מחר נגמר פרק הזמן שהם מקציבים לטיפול בתביעה, כדאי לי כבר לפנות אליהם? יכול להיות מצב שיאשרו רק חלק מהתביעה?

באתר רשום שהמסמכים התקבלו, לא יצרו איתי קשר ולא דרשו שום מסמך נוסף או תיקון של המסמכים הקיימים.

מה מומלץ לעשות?
אנונימי
31/01/2017 17:32
שלום רב
בהמשך לשאלתי כמה זמן אני צריכה לתת זמן התרעה עם אני עוזבת? . אין לי חוזה עבודה איתו זמן שהותי במקום העבודה שבע שנים.
עורך דין
31/01/2017 17:59
שלום לך

עובדת במסגרת משרה מלאה בעלת 7 שנות ותק צריכה לתת חודש הודעה מוקדמת.

בהצלחה
חן
31/01/2017 17:56
בשבוע הבא יש לי דיון על תביעה שהגשתי נגד חברת אבטחה בה עבדתי, אתמול עו״ד הציעה לי לקחת את הפשרה שהם מציעים לי תוך שהוא מאמין נחרצות שזה יותר ממה שאקבל מהשופטת.

על אף המלצותיו החלטתי שלא לעשות זאת מאחר וכבר תקופה ארוכה הוא מנסה להיפטר מהתיק שלי ולסגור זאת בכל דרך אפשרית..

הבעיה היא שהדיון שבוע הבא ואני לא אספיק למצוא עו״ד אחר שייצג אותי, כיצד אוכל לפנות לביה״ד על מנת לדחות את הדיון? והאם יש מצב שיסרבו לקבל את הדחיה שלי?
אנונימי
31/01/2017 13:32
שלום רב,
ברצוני לשאול כמה דברים בנוגע להתפטרות .
אני עובדת בגן כבר 7 שנים ואני רוצה להתפטר מהסיבה שפשוט מיציתי את התחום אני רוצה להתקדם ולעבוד חמישה ימים בשבוע ומקום עם תנאים סוציאלים.
1 )זה נכון שאני צריכה לתת התראה של שבועיים או חודש לפני ? יש לציין שאין לי חוזה עם המעסיק שלי.
2) מה התנאים שאני מתפטרת לגבי פיצויים?
3) האם זה נכון שבמידה ואני מתפטרת אני זכאית לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום?.
4) ובנוסף האם אני יכולה לבקש מהמעסיק שלי מכתב פיטורין?
תודה רבה , אשמח לתשובות.
עורך דין
31/01/2017 15:22
שלום לך

1. עליך לתת הודעה מוקדמת לפי חוק.
2. עובדת שמחליטה להתפטר אינה זכאית לקבל פיצויי פיטורים.
3. כן.
4. לבקש אפשר. סביר שלא ירצה לתת - הוא לא חייב.

בהצלחה
אנונימי
31/01/2017 17:28
שלום רב,
בעקבות לשאלתי כמה זמן התרעה אני צריכה לתת עם אני מתפטרת ? אין לי חוזה עבודה איתו שבועיים או חודש?
אינה
31/01/2017 09:20
שלום,

אני מעוניינת בבקשה בעזרה לאיזה לפנות ומה לעשות. אני עבדתי במפעל רפואי במקצוע מרכיבה מכאנית קיבלתי 28 שח לשעה, עבדתי במקום העבודה שנתיים וחצי. ובחודש 12 קיבלתי מכתב פיטורים. כמובן אחרי שיחת שימוע.

עכשיו הבעיה היא שהם מוכנים לשלם לי 1,900 ש"ח. על שנתיים וחצי שעבדתי זה סכום שלא הגיוני פשוט. והם דורשים שאני יחתום להם על מסמך ויתור ורק אז יתנו לי טופס 191 וסכום מצחיק שהם מוכנים לשלם. אני מעוניינת לדעת למי לפנות ומה כן ניתן לעשות כדי לקבל מה שכן מגיעה לי. כי אפילו טופס 191 הם לא נותנים לי, וגם לא נותנים לי מיידע מי סוכן פנסיה שלי.
עורך דין
31/01/2017 15:37
שלום אינה

עליך לפנות לחשבת שכר או יועץ מס על מנת לערוך תחשיב מדוייק של הזכויות שלך. המעסיק אינו יכול להתנות תשלום פיצויי פיטורים ו/או גמר חשבון - בכל מקרה.

בהצלחה
רחל רוזנבוים
31/01/2017 11:04
שלום אני בת 56 התקבלתי לעבודה אצל חברת בשמים לילית המוכרת בסופר פארם
לי יש רזומה מעולה על אשת שיווק,גרפיקאית, גננת וכן למדתי פסיכולוגיה n.l.p.
התחלתי לעבוד ב16 לחודש שלחו אותי ללמידה של 3 ימים בסניפים שונים עשו איתי הסכם עבודה ונתנו לי מספר עובד
מאוד אהבו את רעיון העבודה שלי ראו בי אדם טוב מכובד ורגיש לצורכי הקונה
בשבוע עבודה בשטח העובדות התנהגו באופן סביר רק מקרים בודדים כך: אל תשבי פה על תעמדי פה השתדלתי לא להיפגע ולא לפגוע והמשכתי לעבוד
ביום שישי ה29 לחודש הגעתי לעבודה ועבדתי נפלא ואז הגיע מנהלת מחלקה(איריס) שלא שייכת כלל לחברה שמעסיקה אותי אלה לסופר פארם כך נדמה לי
המוצרים במיקום בו אני אמורה למכור או שלא נתנה לי לגשת לאף קונה או שהעבירה את הקונה לעובדות אחרות שאין זה מן הנהלים
היא המנהלת מחלקה אמורה להיות אדם שפונים אליה לפתור בעיות או שהיא עובדת בקופה של איפור ובשמים
אבל רוב הקונים שנכנסו פנתה אליהם ושירתה אותם ביחד עם עובדת אחרת(לוסי) שלא שייכת לחברה שלי
באומרם שהם רוצים לאסוף זכיות מכירה לעובדת שכן שייכת לחברה שאני עובדת בה ,אבל לא עבדה באותו היום על מנת להוסיף לה זכיות מכירה וגם האחראית צילמה(איריס) בפלאפון שלה כל מכירה שלי על מנת להעביר את זכיות המכירה לעובדת השנייה
דברתי עם אחראית מחלקה (איריס)שתאפשר לי לעבוד לחצתי את ידה לאות חברות
אפשר לראות שהכול כנראה מצולם אבל זה לא עזר וכאשר לא נתנה לי שוב ושוב גישה לקונים אמרתי לה שאני אדווח על זה לבוסית (אבישג) אז התחילה בקולי קולות לקלל להגיד לצעוק ליד קונים שאני לא נורמאלית ולשתף קונים בדעתה עלי
(אבישג )אחראית הישירה על מחלקת בישום ואיפור הבוסית לא הייתה דברתי עם מנהלת סופר פארם שכעסה עלי (שימרית) ביקשתי ממנה תגובה מידית על מנת שאוכל להמשיך לעבוד וזה לא קרה
אחרי שבת ביום ראשון באתי לעבודה אחר הצוהריים שמרית ואבישג לא היו (הבוסים)
ואיס אחראית מחלקה הייתה והדבר חזר על עצמו ביחד עם לוסי היה לי ברור שהם עושים זאת על מנת לגרום לי לכעוס ועל מנת שאתייאש ואתפטר
הם הלכו לדבר אם אבישג בטלפון ואחרי זמן מה קראו לי לשיחה בטלפון אחראית הבישום אבישג שלחה אותי לבית באומרה שתטפל למחורת אמרתי לה שאני מאוד פגוע ומבוישת ובקשתי ושהיא תנהל ישירות שיחה עם אביבית שהיא מטעם החברה לילית שקיבלה אותי לעבודה ויחליטו מה לעשות ואני מחקה לתשובה
יום אחרי אמרה לי אביבית שהיא מחפשת סניף אחר אמרתי בסדר אף ניגשתי למנהלת של סניף האחר לרעיון אבל כעבור יום התקשרה ואמרה לי שלא נמצא לי מקום בשום סניף ואני מפוטרת אמרתי להם שנעשה לי עוול ונזק כלכלי ונזק לשמי הטוב
ואני רצתי להתקיים בכבוד ולא על ידי ביטוח לאומי ושגם הפסקתי לחפש עבודה וגם הייתי בתהליך בקשה מביטוח לאומי להבטחת הכנסה שגם זה הפסקתי באמצע תהליך
עכשיו אני בבית לא קבלתי עדיין מכתב פיטורין גם לא חזרו אלי לפניות שלי אליהם
בקשתי מהם שיפצו אותי חודשיים תשךום משכורת עד שאמצע עבודה אחרת
אני אישה לבד השוכרת דירה וללא עבודה הקיום בלתי אפשרי
תודה וכל טוב
עורך דין
31/01/2017 15:36
שלום רחל

המקרה שלך מורכב ומצריך פגישה אישית להתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה. לא ניתן לתת תשובה רצינית מעל גבי פורום ובמידע חסר.

בהצלחה
שר
31/01/2017 00:33
שלום רב, האם מותר למעסיק לשנות את חוזה השכר על דעת עצמו?
בחוזה כתוב כי אקבל נסיעות בשווי של 530 שח. אחרי שבוע של עבודה, חשב השכר שולח לי אימייל בו מצוין כי מאחר ויש את עניין ה90 דק בתחבורה ציבורית הם מורידים לי את שווי הנסיעות בחצי.
האם מותר להם לעשות דבר כזה?

בנוסף, אנחנו כעת לאחר שנה, ורק לפני חודשיים הבנתי כי ענין ה90 דקות לא תקף בין הרכבת הקלה לאוטובוס וכי שלמתי 2 נסיעות לכל צד.
תשובתם היתה שאסע בין שני אוטובוסים ולא יהיה החזר כספי רטרו.
האם זה מותר להם?

אודה לתשובתכם.
טניה
30/01/2017 18:30
היי,

יש לי שאלה לגבי זכויות לאחר חופשת לידה- אודה למענה ממי שמבינה בתחום.

אחרי 5 וחצי חודשים של חופשת לידה התחלתי עבודה חדשה בה עבדתי שבוע ימים בתשלום לפי שעה.

לצערי הבן של חלה ואושפז ואנחנו כבר שבועיים באשפוז בלי צפי כרגע לשחרור ולכן נאלצתי להתפטר.

האם יש תשלום מסויים מביטוח לאומי שמגיע לי?

אודה לעזרה.
עורך דין
30/01/2017 21:07
שלום טניה

לאחר 7 ימי מחלה שלך או של הילד אינך זכאית לכל תשלום מהמוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה ורק בריאות
גל
30/01/2017 21:01
התקבלתי לעבודה והתחלתי קורס באמצע ינואר, בעודי בתחילת שבוע 16. בראיון העבודה לא נשאלתי ולא נידבתי מידע על ההריון. כעת מתלבטת מה לעשות כדי שזכויותיי לא ייפגעו... באיזה שלב הכי מאוחר אני יכולה לספר על ההריון? אני מועסקת דרך חברת כח אדם, האם לספר קודם לחברה בה אני מועסקת ואז לחברת כוח האדם או להפך? מתלבטת כיצד לספר ולמי, כרגע אין לי מנהלת ישירה למשל אלא אחראית קורס, וכשאסיים את ההכשרה בעוד שבועיים יהיה לי מנהל צוות שמעליו מנהל מוקד. איך נמנעים מפיטורים? האם אני מוגנת בכלל? בינתיים אני מוכיחה את עצמי ומקבלת מחמאות רבות על תפקודי בקורס. בתודה!
עורך דין
30/01/2017 21:04
שלום גל

עליך לספר למעסיק על ההריון בהגיעך לחודש חמישי, כך לפי החוק. למעסיק אסור לפטר אותך מכל סיבה הנובעת מההריון בכל מקרה ובכל עת.

בהצלחה
אלונה
30/01/2017 18:29
אם אני מתפטרת מיד אחרי הלידה, האם חודשי חופשת הלידה נספרים ב90 יום שעליי להמתין עד שאני יכולה לחתום אבטלה? או שהימים הללו מתחילים רק מסיום חופשת הלידה בתשלום?

בנוסף, אם עבדתי יום בשבוע עד שעה 19:00, האם זו יכולה להיות עילה לבקש להתחיל לחתום מיד ולא להמתין את ה90 יום מההתפטרות?
אושר
30/01/2017 18:27
אני עבודת במקום עבודה שנתיים כרגע בארכה של חופשת לידה מביטוח לאומי בגלל אישפוז בפגייה
בלי הודעה מוקדמת ובלי פיצויים הבעל הבית פשט רגל
הבנתי שהם גם לא שילמו לי פנסיה מתחילת העבודה
הכל התגלה זה עתה
אשמח לדעת מה הזכויות שלי
הכוונה שלי הייתה להתפטר ולחתום אבטלה עכשיו לא יודעת מה לעשות
מור
30/01/2017 18:21
לפני הלידה עבדתי בשני מקומות שונים. בשניהם יצאתי לחל"ת לאחר חופשת הלידה. מאחד התפטרתי ומהשני לא. כעת חלפו 90 ימי המתנה ואני מעוניינת לגשת ללשכת התעסוקה. האם אקבל דמי אבטלה על סמך המשכורות המלאות שהיו לי לפני הלידה משני המקומות או רק מהמקום ממנו יש לי מכתב סיום העסקה? ובמידה ואתפטר גם מהמקום השני, האם זה יהיה בעל השפעה? תודה רבה
טני
30/01/2017 18:09
עשיתי יומיים של התלמדויות כל התלמדות היתה כ-8 שעות
החלטתי שאיני רוצה להמשיך לעבוד שם.

שלחתי למנהל הודעה לגבי התשלום שמגיע לי ראה את ההודעות וסינן נסיתי גם להתקשר לא ענה .

חשוב לציין שמהתחלה לא לקח ממני פרטי חשבון .

שלחתי לו הודעה היום עם פרטי בנק ,השעות והתאריכים בהן עבדתי וציינתי שאם לא יכנס הכסף שמגיע לי אגיש עליו תביעה .. ענה לי דרך צלחה וחסם אותי כך שגם לא אוכל להתקשר.

השאלה שלי איך אני יכולה להתחיל את תהליך התביעה
ואם זה שהוא זכיין משנה משהו..?
ק.ל
30/01/2017 18:08
אני עובד בשתי עבודות כשכיר ובנוסף עוסק פטור שמרוויח סכומים מאוד קטנים.

עבודה אחת על בסיס יום בשבוע.

בשנייה זה הולך לפי קריאה.

בעבודה השנייה הפסיקו להתקשר אלי כבר חודשיים (יעני אין עבודה).

האם יש דרך לקבל אבטלה? (עקב הרעה מוחשית בתנאי ההעסקה)
מירב
30/01/2017 18:05
שואלת בשביל חברה נטולת פנסיה -

אשה בת 67 שעובדת במעון כבר 30 שנה בתור גננת.
לא יצאה לפנסיה המשיכה לעבוד במשרה מלאה

היה ורוצה לעבור לחצי משרה האם פוגע לה בקצבה החודשית?

האם רוצה לעזוב את העבודה באמצע השנה האם יפגעו לה התנאים?

אם היא תתפטר או תפוטר זה משנה מבחינת הפיצויים והפנסיה.

מה הגיל האחרון שמותר להעסיק עובד לאחר גיל פרישה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ