פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 479
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלינוי
19/03/2017 11:43
שלום אני עובדת בחברה שלוש שנים גרה במושב יד רמבם העבודה בנס ציונה קיבלתי עד היום 516 שקלים בחודש ועכשיו המעסיק לטענתו מעוניין לקצץ לי ל406 שקלים בחודש האם זה אפשרי זה הרעת תנאים?
עורך דין
19/03/2017 11:46
שלום אלינוי

המעסיק מחוייב לפי החוק לשלם לך החזר דמי נסיעות לפי עלות הנסיעה בתחבורה הציבורית ממקום מגוריך למקום העבודה וחזרה, בדרך הקצרה והזולה ביותר.

אם שילם יותר מתעריף זה בטעות מותר לו לתקן את הטעות.

בהצלחה
דניאל
19/03/2017 09:56
המשכורת נכנסה לי ב-10 לחודש אבל לא כולה, 1870 שקלים היו חסרים, אני שאלתי את הבוס שלי והוא אמר לי שהחשבת שכר עשתה טעות ושמקסימום עוד יומיים זה יכנס.

הקטע הוא שעבר כבר שבוע מאז, וכל יום אני שואל ואומרים לי שמקסימום עוד יומיים זה יכנס, רציתי לדעת אם יש עילה לתביעה בנושא? יש לציין שזאת חברה שהתנהלו וכנראה עדיין מתנהלים נגדה הליכים משפטיים בנושא השכר שלא משולם בזמן ועל העלמת שעות וכסף מהמשכורת.

יש עוד דבר, בחוזה שלי מצויין שהם מחוייבים להביא לי 8 שעות עבודה, ובפועל זה יוצא 6 שעות (מ8 עד 14)
ליטל
19/03/2017 09:52
בוקר טוב

יש לי שאלות בדיני עבודה.

1. משכורת לא משולמת בזמן שנקבע (15 לחודש) ומתחמקים ממענה הכל מתועד

2. שעות נוספות מופיעות כשעות רגילות

3. בזמן הפסקה (יורדת חצי שעה מהשכר )הקימו את העובדת כדי שתסיים משהו (העובדת ביקשה לסיים את ההפסקה כי היא באמצע הארוחה) ואז שלחו אותה הביתה

העובדת קיבלה שימוע ופוטרה.

מה על העובדת לעשות במקרה זה והאם יש קייס לערב עורך דין?

העובדת היא ממשפחתי.
חן
15/03/2017 17:33
שלום,
אשמח לדעת אם למעסיק מותר לפטר אותי על סירוב לבצע מטלה/עבודה שהיא לא במסגרת התפקיד שהוגדר לי כאשר התחלתי לעבוד באותה עבודה, ובנוסף זוהי עבודה שהיא אינה באחראיות לא של המחלקה שלי וגם לא של האגף שבו אני עובדת, אלא של אגף אחר.
עורך דין
19/03/2017 09:17
שלום חן

המעסיק יכול לפטר אותך אם יחליט לעשות זאת מסיבות ראויות, כפי שימצא לנכון, כל עוד מתקיים הליך פיטורים תקין וחוקי. המעסיק לא יכול לכפות עליך לבצע כל מטלה שאינה במסגרת תפקידך אך יכול בהחלט למצוא בסירוב לבצע מטלות חדשות סיבה לפיטורים.

בהצלחה
חן
15/03/2017 15:06
שלום, הנני עובד במפעל במחלקת ייצור, לפני תחילת המשמרת הבאתי כסא בכדי שאוכל לשבת בזמנים שמתאפשר לי. במהלך העבודה נכנס אחד המנהלים ולקח את הכסא בטענה שהמנכ"ל לא מתיר ישיבה במקום זה, וגם שזה מפריע לי לעבוד. טענתי בפניו שזה לא מפריע למהלך העבודה והמכונה לא עוצרת כתוצאה מהישיבה שלי - ובכל זאת הוא לקח את הכסא. רציתי להיוועץ עם עורך דין האם יש לי בסיס לתביעה? יש ברשותי עוד מידע ותמונות שאינני יכול לשתף פה כרגע מפאת חוסר יכולת.
אשמח לתשובה, תודה.
עורך דין
19/03/2017 09:15
שלום חן

על פניו, החוק מורה בצורה מפורשת שיש לאפשר לעובדים לשבת במהלך עבודתם כל עוד הדבר אפשרי. לפי העולה מדבריך המעסיק מפר את החוק וככל הנראה יש לך עילה לתביעה נגדו. בכל מקרה יש לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין לפני שמקבלים החלטות כלשהן.

בהצלחה
מאיה
15/03/2017 11:10
שלום
התחלתי עבודה אצל מעסיק, חתמנו על חוזה בו רשום שבמקרה של פיטורין או התפטרות תנתן הודעה של 60 יום מראש.
לאחר חודש וחצי הוא פיטר אותי וביקש שאעזוב במיידי. בנוסף טוען כי לא חייב לי כלום ע"פ חוק. (לא התראה ולא תשלום על תקופה זו)
האמנם??
עורך דין
19/03/2017 09:10
שלום מאיה

מבלי לקרוא את החוזה במלואו קשה להתייחס אליו ברצינות. למרות זאת, חשוב לציין שיכול מאד להיות שאפשר להתעקש על נוסח החוזה החתום. על מנת לקבל החלטה מושכלת יש לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין שיבדוק את החוזה במלואו.

בהצלחה
ויקי
19/03/2017 09:07
חופשת הלידה שלי הסתיימה לפני כחודש.

חזרתי לפני יומיים אבל המטפלת הודיעה לי שלא תוכל להמשיך כרגע ואני נשארתי ללא מטפלת לילדה.

רק אחרי פסח תהיה מטפלת אחרת.

אין מי שיעזור לי בטיפול הילדה אבל רישמית חזרתי לעבודה כבר.

אם אעדר מס׳ שבועות עכשיו זה יכול להיות עילה לפיטורין?
מוני
19/03/2017 08:53
האם צו ההרחבה להסכם קיבוצי בענף השמירה וההבטחה גם חל על אבטחת טיולים? כאשר אין סעיפים בנושא מסוים כמו קורס נשק והכן יש אותו בהסכם הקיבוצי בענף השמירה אבל אין אותו בצו ההרחבה של אבטחת טיולים?
אליהו
19/03/2017 08:52
בוקר טוב

ראיתי את הפוסט שלכם בנושא הזכויות של העובדים בחג פסח בעמוד הפייסבוק וקראתי הכל. רציתי רק לשאול האם לעובדי משרד החינוך - מורים - אין תנאים אחרים בזמן חול המועד פסח, מעבר לתנאים של כלל העובדים במשק...

תודה
נועם
19/03/2017 08:35
רציתי לשאול שני דברים
1. אם מנכ"ל חברה המתלווה לעובד במהלך יום עבודה שיגרתי ושואל את העובד מה יעשה אם יאבד את עבודתו מחר בבוקר זו נחשבת התעמרות או נימה של איום..?אופי (הנימה בה נשאלה השאלה לא היתה סתמית).

2. לקוח המקבל שירות מחברה מסרב לשלם עבור השירות אותו קיבל בטענה שזהו חשבון מנופח ויקר לו מידי. החברה בדקה מול העובד אשר הגיש הוכחות לביצוע כל העבודות שנדרשו. כעת בבירור על מנת להגיע לפשרה עם הלקוח (כדי שלא יעזוב את החברה) החברה דורשת מהעובד לשאת במחצית מההחזר ללקוח. האם זה חוקי?
קובי
19/03/2017 08:23
שלום,

אני בן 17.5 עד לפני שבועיים עבדתי כמלצר באולם אירועים השוכן בעיר שלי, את עבודתי התחלתי בחודש נובמבר.

כמו כל מלצר מתחיל אמרו לי שקודם כל יש התלמדות, הלכתי לאולם עבדתי כמעט 5 שעות וכשניגשתי בסוף הערב לרב המלצרים לשאול מתי אקבל את התשלום על השעות שעבדתי הוא ענה לי שאצלם לא משלמים על התלמדות.

שאלתי היא: האם אפשר לתבוע את האולם ולקבל על כך פיצוי כספי?
אריאל
19/03/2017 08:19
אם אני עובד במקום עבודה כ-10 שנים ואני מודיע למעסיק על סיום יחסי עובד מעביד כמובן שנותן הודעה מוקדמת של חודש ימים, האם המעסיק יכול להגיד לי לשבת בבית ולקבל שכר מחשבון הימי חופשה שנצברו לזכותי למרות שיש שגרת עבודה רגילה זה ניראה כמו שעושה בכוונה אני יכול לעבוד רגיל כל החודש אך הוא מבחינתו אומר אם אתה עוזב תנצל תימי חופשה שלך ואני לא רוצה אני רוצה אותם בפרעון הסופי בסיום היחסים.

האם זה חוקי מבחינתו לעשות כך?

תודה מראש
דורי
19/03/2017 08:01
שלום לכם

רציתי לדעת כמה ימי עבודה עובדים לפי החוק בזמן חול המועד פסח ומה הזכויות של העובדים בחג פסח בכלל. תודה על העזרה ושבוע טוב לכולם!

דורי
אפ
18/03/2017 20:33
שלום,
בכוונתי לתבוע את מעסיקי זה האחרון, גיבשתי כתב תביעה עצמוני, ואולם, יש בדעתי לבקשת חוות דעת נוספת וחישוב סך תביעה עבור כל סעיף, מאת עו"ד מומחה. אין לי צורך בשכירת עו"ד עבור הליך מלא כלל. בידי כתב תביעה מוסדר ולפי חוק, כמו גם נספחים המדויקים לסעיפי כתב התביעה.
אודה בהחלט בעד סיוע בזה.
בברכה
רואי
18/03/2017 15:40
אבי נפטר לפני שבועיים וישבנו שבעה
אני עובד שכיר כמה שנים
ידוע לי כי על המעסיק לשלם לי כאילו עבדתי.
מה עליי להמציא למעסיק?
(תעודת פטירה, קבורה...?)
דנה
18/03/2017 12:30
הנני משתמשת בחופשי חודשי מורחב והמעסיק משלם לי פחות ממה שמגיע לי לפי החוק. למי אפשר עוד לפנות ולהתלונן? ואילו מסמכים או ניירת אני אמורה להביא?
נתן
16/03/2017 22:42
שלום אשמח לדעת אל מי אפשר לפנות בנוגע לכך שהמעסיק לא שילם בזמן, לא משלם עבור כל השעות הנוספות, לא מוכן לתת לי את החתמת שעות הנוכחות שלי, הורידו לי בתלוש דמי ביטוח לאומי ובריאות למרות שלא היו צריכים כי אני מקבל קצבת זקנה מביטוח לאומי ולמרות שהודעתי למעסיק וביקשתי שיחזירו לי את מה שהורידו הם לא מסכימים להחזיר, סיימתי לפני כחודש וחצי את עבודתי אצל המעסיק כי הגעתי לגיל 67, המעסיק שילם לי אחרי חודש וחצי פדיון חופשה והבראה , דמי ההבראה אינם במלואם ואין השלמת פיצויים- אינני חתום על סעיף 14 לא עשו לי הסכם עבודה כשהתחלתי לעבוד שם, לא נתנו לי טפסי 161 ולא מכתב לשחרור הפוליסה, הורידו מס הכנסה שלא לצורך ועוד....
אשמח לקבל מענה, תודה
חופש
סימא***
16/03/2017 21:52
אני עובדת כמזכירה בחברת סיעות לפי 80% משרה ,עכשין אני בשנה השישית בעבודה ,השאלה שלי האם משתנה מס' ימי החופש המגים לי אם אני עובדת 80% משרה ולא 100% משרה??
נאווה
16/03/2017 21:45
היי, ברצוני לשאול איפה החוק הזה פוגש את המורים? לכל מורה במדינת ישראל מגיע יום חופשי בשבוע.. ואם המורה בחג שיום ראשון זהו היום החופשי שלו.. האם הוא מפסיד? וכדאי לו לבחור יום אחר? איך זה הולך לעבוד?
נאווה
16/03/2017 21:46
היי, ברצוני לשאול איפה החוק של סופ״ש ארוך שהולך להיכנס לתוקף..פוגש את המורים? לכל מורה במדינת ישראל מגיע יום חופשי בשבוע.. ואם המורה בחר שיום ראשון זהו היום החופשי שלו.. האם הוא מפסיד? וכדאי לו לבחור יום אחר? איך זה הולך לעבוד?
ירון גרום
16/03/2017 19:28
אנשים נכבדים:
נאמר לי ע"י מעבידי שבעקבות ששבוע היבודה הינו בן 5 ימים בכל יום עבודה צריכים לעבוד 8:36 שעות.
אם זה נכון?
כמו כן ברצוני לדעת האם בזמן זה כלולה "הפסקה"?
בברכה.
ירון גרום
הנדסאי
16/03/2017 19:11
עובד בבית ספר בתפקיד אחזקה מבצע טיפול ל109 מזגנים וגם חשמל
מירי ב.
16/03/2017 18:05
עבדתי שתי עבודות בוקר ואחהצ.יום אחד התמוטטתי ולמחרת והופנתי לביהח, בבדיקה שנערכה אולם אירוע לב מלחץ נפשי .טופלתי בטיפול נמרץ ואחכ׳ השגחה בפנימית . מאס אני בחרדות נלוות מטופלת אצל פסיכיאטרית ומקבלת טיפול (פוחדת לצאת לבד) בכל התקופה רופא תעסוקה אסר עליי לחזור לעבוד .ניסיתי לשקם את עצמי ופניתי לביטוח לאומי לקבל את הזכות שלי כאלמנה ללמוד ..לא היה לי בראש כלום אלא רק לשקם את עצמי..אגב אני אלמנה עם 8 ילדים .. לא חשבתי על דמי אבטלה בכלל עבר מאז כשנה וחצי הגשתי לדמי אבטלה ודחו אותי האם אני עדיין זכאית לקבל דמי אבטלה ? הייתי המצב בריאותי מאוד לא טוב האם ביטוח לאומי יבין זאת ? והאם כשלמדתי מטעם ביטוח לאומי הם יקבלו זאת כסוג של תקופת הכשרה ?
אשמח לקבל מכם תשובות בכדי שאדע איך לפנות אליהם .
בכבוד רב
מירי
עומר
16/03/2017 17:44
אם לאחר חודש וחצי של העבודה שלי, המעסיק מעוניין להחתים אותי על זה שאני חייב להישאר חצי שנה. זה נקרא הרעה בתנאי עבודה?
חופש
סימא**
15/03/2017 22:54
אני עובדת כמזכירה בחברת סיעות לפי 80% משרה ,עכשין אני בשנה השישית בעבודה השאלה כמה ימי חופש מגיע לי בשנה ???
RE: חופש
עורך דין
16/03/2017 14:18
שלום לך

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות זכויות העובדים לחופשה שנתית לפי חוק. קראי אותה.

בהצלחה
פאני
16/03/2017 05:36
ברצוני לדעת האם כאשר יוצאים לחופשת לידה ומחליטים לא לחזור אלא להיתפטר. הבנתי שיש חוק שאומר שניתן כדי לגדל את הרך הנולד עד לגיל שנה.
אשמח לקבל הסבר בנושא.
עורך דין
16/03/2017 14:17
שלום פאני

אכן ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד כל עוד ההתפטרות הנה בטרם הגיע הילד לגיל 9 חודשים. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא ומומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
ליאור
16/03/2017 13:35
היי,

חוויתי הטרדה מינית בעבודה (מילולי+מגע פיזי באזור מוצנע).
התראתי לממונים על ההטרדות המיניות בחברה ומכיוון שאין הוכחות וזה מילה נגד מילה השתיקו את הנושא בטענה כי רשמו לו "אזהרה בתיק האישי".

כרגע מתנכלים לי בעבודה+המטריד נמצא באותה מחלקה שלי..לא מסוגלת להגיע ונמצאת בימי מחלה.

האם ניתן להגיש בתום ימי המחלה התפטרות כדין מפוטר בעקבות הטרדה מינית והתנכלויות וכל זאת ללא כל התראה מוקדמת ולעזוב באופן מידי??

אודה על תשובתכם בהקדם.
עורך דין
16/03/2017 14:16
שלום ליאור

בכל מקרה של הטרדה מינית במקום העבודה יש להקדים ולפנות לעורך דין לפני נקיטת כל פעולה אחרת. המדובר על מקרים חמורים שמצריכים התייחסות בכובד ראש ובהתאם לחוק והפסיקה.

בהצלחה
דני טל
16/03/2017 06:27
אבא שלי עובד במקום מסודר כעובד שעתי. הוא בן 82 ולפני כחודשיים לא הרגיש טוב, בבית חולים אמרו שסובל מפרפור בלב ונראה שעבר כמה אירועים מוחיים קטנים (שלא הורגשו על ידו). הוא חזר לעבודה וסיכמו איתו שירד ל - 4 שעות עהודה ביום במקום 6.
לאחר כשלושה חודשים כתוצאה מהפניה של קרדיולוג להיפוך קצב לב במקום העבודה אמרו שיוכל לחזור לעבודה רק אחרי שיבקר אצל רופא תעסוקתי.
מה הזכויות שלו? האם בגילו הולכים לרופא תעסוקתי או מספיק מכתב מרופא המשפחה?
במידה ולא יוכל להמשיך לעבוד באותה עבודה האם יוכל לבקש בכפוף לחוק להמשיך לעבוד בעבודה פחות מאומצת?

תודה רבה!
עורך דין
16/03/2017 12:48
שלום דני

אם המעסיק מבקש אישור של רופא תעסוקתי לצורך העסקתו של אביך, עליו לפנות לבדיקה כאמור. המעסיק יצטרך למצוא לאביך עבודה הולמת במידה וזה יתאפשר - אם וכאשר הרופא התעסוקתי יקבע הגבלות כלשהן.

בהצלחה
מיכל
15/03/2017 21:42
הוא עובד בחברה קטנה כבר שנתיים וחצי.

הוא מקבל 14 ימי חופש בשנה, כאשר בכל חג מכריחים אותו לצאת לחופשה מרוכזת ומורידים לו ימי חופש לפי החוק. יוצא שהוא נמצא במינוס של 10 ימי חופש (בין השאר היות שלקח גם חופשה והתחתן). האם למעביד אין אחריות לכך שכשיעזוב העובד את העבודה ינכו לו יותר חלק משמעותי מהשכר בגלל כ”כ הרבה ימים שאין לו אפשרות לצבור בגלל החגים ?

סוגייה נוספת, לאחרונה החל תואר שני ויוצא מהעבודה מוקדם יחסית. בשלב מסוים החליט הבוס שלמרות מה שסוכם קודם לכן, הוא לא מוכן לכך והוא מוריד לעובד רבע יום על כל פעם, מה שלא נותן לעובד לצבור ימי חופשה בכלל ולהסדיר את המינוס, לא כל שכן כשלא נותנים לו אפשרות לעבוד בחגים. האם יכול הבוס לחזור בו מההסכמה?

דבר נוסף, לאחרונה שם לב שאין כלל אזכור בתלוש לימי מחלה, זו כנראה אחת הסיבות שהמינוס בימי החופשה כל כך גבוה כי למרות שהביא אישורי מחלה מורידים לו מהימי חופש. מה החוק לפיו חייבים להראות את כמות ימי המחלה שיש לעובד?

אשמח לעזרתכם כיצד להתנהל עם המעסיק.
שירה
15/03/2017 21:39
היי, עבדתי חודש וחצי במקום עבודה והתפטרתי כי היחס שקיבלתי לא התאים לי. אחרי שהודעתי על התפטרותי נשארתי לעבוד שלושה ימים ( לא כולל יום ההודעה).
הבוס אומר שבחוזה רשום כי אני צריכה לתת שבוע הודעה מראש . השאלה מה החוק אומר?

דבר נוסף, אתמול הוא ביקש שהעביר לו מכתב התפטרות, העברתי מכתב בקובץ וורד ועכשיו הוא ביקש שהעביר לו את המכתב בכתב יד. האם אני חייבת? האם יש לזה משמעות? אשמח לעזרה!
אנונימי
15/03/2017 21:39
שלום רב לכם ,
- התפטרתי ממקום עבודתי נתתי התרעה של חודש מראש ומכתב התפטרות . יש לי כמה הצעות עבודה ואני צריכה לגשת לראיונות עבודה . וצריכה ללכת בשעות העבודה בבוקר האם לומר למעסיק שלי תאמת או להמציא תרוץ?
- אם אני התפטרתי אני זכאית לחתום בלשכה לאחר 90 יום?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ