פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 466
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדיאל
08/05/2017 09:38
לא אחרי לידה ולא במהלך הריון.

עובדת כשנתיים בחברה באישור רופא תעסוקתי עובדת כ 6 שעות מפני שנפצעה בביתה. מאז ואז היום כ חצי שנה מ"חפשים" אותה.

אתמול בשעה 14 בצהריים קבלה מכתב שימוע שבו רשום שאינה עומדת ביעדים לא מגיעה בזמן ...לא עומדת בדרישות.

האם ניתן לפטר כשיש אישור של רופא תעסוקתי וכדומה ...?
מירי
08/05/2017 09:33
אני מקבלת דמי הבראה בכל חודש, ולא באופן מרוכז פעם בשנה.
לאחר לידה הייתי בחל"ד יותר מ14 שבועות בתשלום, אך פחות מ26 שבועות.
את דמי ההבראה קיבלתי רק על 14 שבועות.
האם לא מגיע לי לקבל דמי הבראה גם על התקופה שבה הייתי בחל"ד ללא תשלום, כל עוד היא פחותה מ26 שבועות?
ומה לגבי צבירת ימי מחלה בתקופה זו?
צביה
08/05/2017 09:20
שלום! רציתי לדעת האם למעביד מותר לשנות צורת תשלום עבור תורנויות שישי שבת אחרי ששנים שילמו לנו בצורה מסוימת? אני אחות חדר ניתוח
אורלי
08/05/2017 08:32
שלום,
אני עובדת בחנות בגדים ויש לי משמרות של 5 פעמים בשבוע ולפעמים 3 אני עובדת בין 6 שעות ל6 וחצי שעות הייתי רוצה לדעת כמה מזמן הפסקה מגיעה לי ?

תודה
טל
07/05/2017 09:57
שלום,

אשמח לקבל תשובה בנוגע למקרה הבא:

חברה מעסיקה סוכני מכירות שעובדים על שכר בסיס ועמלות. יום עבודה הוא באזור ה9 שעות והמשרה מלאה. שכר הבסיס הכתוב בתלוש השכר הוא 3400 ועל שכר זה מתווספים אחוזי המכירות.

האם חוקי לתת שכר בסיס כזה?

בפועל החברה תמיד יכולה לטעון שמי שלא עושה בונוסים יקבל השלמת שכר, אך מקרה כזה לא קורה אף פעם והעובדה היא שבתלוש השכר הבסיסי ללא עמלות הוא פחות ממינימום.

חוקי?
עורך דין
08/05/2017 07:23
שלום טל

המצב שאתה מתאר בעייתי. אסור למעסיק לשלם שכר בסיס נמוך משכר מינימום. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את המקרה לעומקו.

בהצלחה
ויקטוריה
07/05/2017 10:10
בוקר טוב!

אני הייתי בחופשת לידה ומחר היא נגמרת לי, אני צריכה יום ראשון לחזור לעבודה!

המנהלת / הסגנית טוענת שהיא לא תשבץ אותי כיוון שיש מנהלת איזור חדשה שבכלל לא יודעת על קיומי בסניף, והיא צריכה לדבר עם משאבי אנוש, שזה אומר למעשה שאני אמשיך לשבת בלי משכורת, ובמצב שלי זה מאוד קריטי!

שתי שאלו:

1) האם הם יכולים להעביר אותי סניף או לפטר?

2) האם הם יכולים למשוך אותי במקום לשבץ לעבודה, ולהשאיר בלי משכורת?

תודה רבה לעונים!

**ביקשתי מספר של מנהלת איזור(של מנהלת איזור קודמת היה לי מספר), ועכשיו היא טוענת שאיננה רשאית לתת לי מספר!

מה עושים?
עורך דין
08/05/2017 07:22
שלום ויקטוריה

המצב שאת מתארת לא תקין. התשובות לשתי השאלות שלך שליליות. המעסיק מפר את הוראות חוק עבודת נשים ואני ממליץ לך לפנות בהקדם להתייעצות עם עורך דין מומחה לדיני עבודה, על מנת שיעזור לך לממש את הזכויות שלך.

בהצלחה
אופיר
07/05/2017 10:13
אני צריך את עצתכם.

עד לפני הצהריים הייתי נחשב כעובד בחברת אבטחה, היום אחר הצהריים המפקח שלי הודיעה כי חברת האבטחה אינה מעוניינת בעסקתי כי איני יכול להתחייב להם לשנה ול-5 משמרות קבועות כי אני באוקטובר רוצה להתחיל ללמוד לתואר. בנוסף לכך אני עובד בחברה שנה וחצי!

הייתי בתקופה של חל"ת כי למדתי לפסיכומטרי, לאחר מכן (אחרי 9.4.17) רציתי לחזור לעבודה. אך הם טענו כי הם צריכים אישור מיוחד כדי להעסיק אותי ועד היום הם לא העסיקו אותי ובסוף הם פיטרו אותי היום.

האם זה הגיוני? אני יכול לתבוע את המעסיק ?? אל אי העסקה ומשיכת זמן ללא תשובה?? פגיעה בפרנסה?

אשמח לעזרתכם
עורך דין
08/05/2017 07:20
שלום אופיר

מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבדוק את המקרה שאתה מתאר לעומק, לשם קבלת החלטות מושכלות באשר להיקף הזכויות שלך מול המעסיק.

בהצלחה
גלית
07/05/2017 21:19
ערב טוב לעורכי הדין!

ברכות על האתר המדהים שלכם. חברה שלחה לי קישור לעמוד הפייסבוק שלכם ומשם הגעתי לאתר ומצאתי את עצמי קוראת כאן כבר שעות...

ועכשיו לשאלה שלי ברשותכם: אם אני מתפטרת אחרי חופשת לידה (חמישה עשר שבועות אחרי הלידה) בגלל טיפול בתינוק, האם אני יכולה לחתום אבטלה מייד? אני עובדת משרה של 38 שעות שבועיות שיקשו עלי לטפל בניובורן יונק. ובנוסף, האם אני מקבלת פיצויי פיטורין? וכמה זמן אחרי ההתפטרות אני יכולה לחזור לעבוד במקום אחר, באופן שזה לא יפגע בזכותי לפיצויי פיטורין? תודות
עורך דין
08/05/2017 07:19
שלום גלית

אכן, בעת התפטרות לצורך טיפול בילד ניתן לקבל פיצויי פיטורים ואת כל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה. על מנת לקבל דמי אבטלה מיד וללא תקופת המתנה, יש לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי, להסביר בפירוט את הנסיבות שהובילו להתפטרותך מחוסר ברירה ולבקש לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
שירלי
07/05/2017 21:21
שלום לכולם

שאלה בנוגע לדיני עבודה.

בתאונת עבודה האם הזכויות נשמרות כלומר האם הוותק ממשיך חופש ומחלה נצברים? ומה קורה עם הפנסיה איך הוא מופרש?

אשמח לתשובה מפורטת.

תודה
עורך דין
08/05/2017 07:17
שלום שירלי

אכן בעת היעדרות מהעבודה בשל מחלה או פגיעה בעבודה הוותק של העובד נשמר. במקרים של היעדרות ארוכה יש להסדיר מול המעסיק את נושא ההפרשות לפנסיה ואף חשוב לעשות זאת על מנת לשמור על רצף ההפרשות.

בהצלחה
לידן
07/05/2017 21:23
בשנת 2015-2016 עבדתי בחברה שמקורה בחול(חברה רשומה בגיברלטר)
בחוזה העבודה התחייבו שני הצדדים לתת התראה של 30 לפני פיטורים

בתחילת 2016 החברה הודיעה לנו (4 עובדים יחידים בארץ) שאנחנו מפוטרים כי החברה פשוט החליטה שהמיזם שלה לא משתלם לה (חברה בעלת ממון רב)

החברה התחייבה לשלם לנו מלוא הסכום אך עד היום אף אחד מאיתנו לא קיבל שום תשלום עבוד ההתראה מראש

מדובר על סכום של כ20 אלף ש״ח לכל עובד..

הם יש טעם להילחם על הכסף?
שכרנו עו״ד בגיברלטר ששיגר מכתב לחברה אך לא התקבלה כל תגובה מצד החברה למכתב.
כעט הוצע לנו ע״י העורך דין בגיברלטר לתבוע את המעסיק בארץ ולדרוש למצות את גזר הדין בגיברלטר ולא ללכת לבית משפט שם ישר כי הענישה אינה כלכלית כמו בישראל..

אם אפשר לשמוע חוות דעת אם זה כדאי בכלל ללכת על זה או שעדיף פשוט לוותר על הכסף ולשכוח מכל הסיפור..

תודה רבה,
לידן
עורך דין
08/05/2017 07:15
שלום לידן

יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבדוק את נסיבות ההעסקה לעומקן, בטרם ניתן יהיה להגיע לכדי החלטה על הגשת תביעה כנגד המעסיק כאן בישראל ו/או במדינה זרה.

בהצלחה
ענבל
07/05/2017 23:28
שלום, ברצוני לחתום במשרד התעסוקה. התפטרתי מעבודתי כ-8 חודשים לאחר לידת ביתי, טכנית מעולם לא חזרתי לעבוד אך ההתפטרות הרשמית נעשתה כ8 חודשים לאחר הלידה. אני יודעת שאני זכאית לאחר תקופת צינון של 3 חודשים לחתום למשך 90 יום. ראשית האם כך? שנית, אהיה באוגוסט בת 35 ואני מתחילה לחתום ביוני (בתום תקופת הצינון) האם אהיה זכאית לחתום למשך תקופה ארוכה יותר? למיטב ידיעתי 120 יום למי שמלאו לו 35, אפילו שאני מתחילה לפני גיל 35...? (אני מעוניינת להתחיל לחתום כמה שיותר מהר ולא לחכות עד אוגוסט כדי להתחיל). תודה רבה מראש לעונים!
עורך דין
08/05/2017 07:14
שלום ענבל

בעת התפטרות לצורך טיפול בילד ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב ולנסות לקצר את תקופת ההמתנה של 90 הימים, ובדרך כלל ישנה התחשבות באמהות במצב האמור.

בהצלחה
דנה
07/05/2017 23:35
היי יש לי שאלה :

אני עובדת כבר שנתיים וחצי במקום עבודה שלי, הגיע מנהל חדש שאני לא מסתדרת איתו בעיקר על המשרה שלי.

השעות עבודה שלי היו 7:00-16:00 שישה ימים בשבוע , ואז ילדתי (הבת שלי בת שנה - הייתי ארבעה וחצי חודשים בבית על חשבוני ללא תשלום!) כשחזרתי קיבלתי שעת הנקה עבור 3 חודשים.

בכל תקופת השעת הנקה עבדתי 8:00-16:00 חמישה ימים. כרגע אני אמא ואין ביכולתי לעבוד את אותם שעות. והמנהל לא מוכן לבוא לקראתי ולשנות לי את השעות או לתת לי משרת אם. והוא בעמדתו שאני אחזור לשעות הקודמות או שאני יתפטר (הוא לא מוכן לפטר אותי כדי שלא אקבל פיצויים) מה עושים במצב כזה?

בנוסף, במידה ואני מוצאת עבודה אחרת אני צריכה לעשות תיאום מס?? הרי יהיה לי משכורת רק מהעבודה החדשה.

האם מגיע לי לקבל פיצויים גם במידה ואני מתפטרת?
תודה
עורך דין
08/05/2017 07:12
שלום דנה

אם לבתך מלאה שנה לא תוכלי להתפטר בדין מפוטרת לצורך טיפול בילד ואם תבחרי להתפטר עקב שעות העבודה, כפי שעולה משאלתך, לא תוכלי לקבל פיצויי פיטורים.

בהצלחה
מריה
07/05/2017 23:37
ערב טוב, שואלת בשביל חברה -
המעסיק שלה שגה בשכר בשתי המשכורות האחרונות. בשני התלושים הטעות היא לרעת חברתי - כלומר, שילמו לה שכר נמוך מזה שהיא אמורה לקבל. המעסיק טוען שהשכר כבר הועבר לחשבון הבנק שלה ולא תהיה לו אפשרות להשלים את היתרה עד לחודש הבא. האם זה מותר עפ"י חוק או שהוא מחויב להשלים לה את השכר החסר עד ה- 10 לחודש זה (גם בגין משכורת מרץ וגם בגין אפריל)? זה לא נחשב להלנת שכר כשהוא לא משולם במלואו במועד?
שאלה נוספת - באחד מתלושי המשכורת נוכו לה שני ימי חופש, לפי תעריף של 508 ש"ח ליום. האם זה לא מוגזם? ממה שידוע לי, שווי יום חופש אינו עומד על סכום כה גבוה...האם אין עלות קבועה של יום חופש לשכיר? למען הסר ספק - היא עובדת לפי שכר חודשי גלובלי, ולא שעתי. משרה מלאה.

אשמח לחוו"ד.
תודה
עורך דין
08/05/2017 07:11
שלום מריה

טעויות יכולות לקרות וניתן לשלם הפרשי שכר במשכורת של החודש הבא במקרים שהמדובר על טעות חד פעמית ומקרית. ולגבי שאלתך השניה, שוויו של יום חופשה אינו קבוע ומשותף לכל העובדים אלא תלוי ברמת השתכרותה של העובדת.

בהצלחה
אלכס
07/05/2017 21:01
שלום רב,

שאלה בנוגע לדיני עבודה:
במידה ואני מתפטרת ממקום העבודה לאחר שנה וחצי, כמה ימי הבראה אני זכאית לקבל?

רק בגין השנה הראשונה של העבודה? או גם חלק יחסי בגין החצי שנה (בשנה השנייה לעבודה)

בתלוש משכורת נכון לחודש שעבר, מצויין כי עומדים לזכותי שישה ימים - במהלך ההעסקה טרם שילמו לי בגינם.

אשמח לעזרתכם,
תודה
יוסי
07/05/2017 20:58
התחלתי עבודה חדשה לפני חודש בערך...

כשהגעתי להתלמדות הבוס אמר לי שהשכר הוא 28 לשעה העבודה בסופ"ש היא עד בערך 3-4 בבוקר כשקיבלתי את המשכורת החודש הוא אמר לי שהשכר הוא מינימום (מה שהוא לא אמר לי בהתחלה) ושהנסיעות ושעות נוספות עבודה במוצשים וכו...נכלל ב-28 וככה הוא לא מוסיף לי את השעות נוספות והנסיעות האם זה חוקי?
נטלי בן עמי
07/05/2017 20:56
היי יש לי שאלה,

קיבלתי מכתב פיטורים לאחר 4 שנות עבודה, ובפסח האחרון הייתי עובדת מן המניין, כלל העובדים קיבלו שי לחג תווי קניה בשווי כ-400 ש"ח (בהתאם לוותק) ואת השי שלי הבטיחו לי שישלחו (מאחר שאני נמצאת בירושלים והמשרדים נמצאים בעיר אחרת ) ועד רגע זה לא קיבלתי.

האם על פי החוק הם מחוייבים לתת לי גם כשאני כבר לא עובדת שם שבוע? תודה רבה.
חגית
07/05/2017 20:09
שלום רב,
אני שכירה בחברה קמעונאית במשך שנה וקצת. פוטרתי היום וקיבלתי הודעה של 30 יום מראש.
ברצוני לא להגיע בחודש הנותר.
ואני מוכנה לוותר על שכר של חודש.
זה אפשרי?
איזה אפשרויות נוספות יש?
בתודה מראש.
nimi
07/05/2017 19:18
בנושא 3 דברים אני רוצה לשאול.

1. שעות נוספות המעביד לא שלם לי שעות נוספות שבועיות כאשר עבדתי מעל 45 שעות רק כאשר עבדת מעל 9 שעות האם אני יכול לתבוע אותו [המעביד טוען שזה הורדה של הפסקה
2. המעביד לא נתן לי 2 תלושי שכר האם כדאי לתבוע
3. המעביד פיטר אותי יום למחרת השימוע על אף שעבדתי 7 חודשים במקום העבודה האם מגיע לי פיצוי של 9 ימים או בגלל יחסים עכורים מותר לו לא לשלם לי
פנסיה וקןפת גמל
07/05/2017 17:59
מעסיק במשך מספר שנים הצהיר שהשכר שממנו יגבה ההפרשים לקרן פנסיה ולקופת גמל נמוך מהשכר. כלומר אם השכר היה נע בין 6 -7 k בחודש. והמעסיק דיווח 300 שח. ההפרשות היו נמוכות ולא תואמות את השכר. מה אלי לעשות? וכיצד הכסף יוחזר רטרואקטיבית לקרן בפנסיה ולקופת גמל ?
רחל
07/05/2017 16:28
שלום רב
בהמשך לתשובתך הרי בכל מקרה תהייה החלטה של הוועדה הרפואית (זו הוועדה השלישית כבר) לכאן או לכאן בשביל מה צריך את נציג המעסיק כאילו להשפיע על הכרעת הוועדה. למה הכוונה בדיוק דיון מקצועי יש לי חוות דעת ממומחה לכף יד שלא אוכל להמשיך בתפקידי והמלצה לתפקיד אחר לכן לא ברורה תשובתך

בברכה
רחל
שרית
07/05/2017 16:14
שלום לכולם
בתלוש משכורת שלי מופיע לי עד 186 שעות שפועל אני עובדת הרבה יותר, אני מגיעה ל 220 שעות! שאת זה הבוס משלם במזומן! זה חוקי לעשות דבר כזה?
סיגלית
07/05/2017 14:44
התחלתי עבודה חדשה לפני כחודשיים והתלוש אותו אני מקבלת שונה מאוד ממה שקיבלתי שנים וחשוב לי לדעת אם יש לכך משמעות בעייתית בעתיד עבורי:
1. סגרנו על שכר נטו מסויים ובפועל הסכום בתלוש מחולק לסעיפים : משכורת, אחזקת רכב (למרות שאני נוסעת בשלי ונרשם בו סכום גבוה של כ 1800ש) ותוספת ניהול. האם במצב של פיטורין ופיצויים זה יפגע בסכום המחושב? או הכל יילקח בחשבון? והאם במצב של דמי אבטלה תהיה בעיה או שכל הסעיפים נלקחים בחשבון כי מופיע סה"כ הכל בברוטו??
2. אני מכירה שבתלוש מופיע הסכום ברוטו של השכר המלא ואם היו חיסורים אז זה מופיע כשורת מינוס שמתקזזת עם הכל. כאן , אני מקבלת תלוש שמיד לצד התשלום מופיע כמות (לדוג 85) שהוסבר לי שזה האחוז שעבדתי באותו החודש , לצידו תעריף של כל רכיב שציינתי קודם (ואם מחברים את כל התעריפים זה נותן תוצאה של הנטו המלא שסוכם), ליד זה גילום ואז התשלום. כלומר לא מופיעה שורה של חוסר/איחור וכ' וזה כאילו בא לידי ביטוי באחוזי משרה של אותו חודש בעמודת "כמות".
אגב- בנתונים נוספים שיש בתלוש, שעות העדרות מופיע 0... פשוט רושמים לי הורדה בראשי בלי לציין בגין מה (למרות שאני מבינה ויודעת שהיה חוסר). האם תקין או האופן שזה כתוב יכול להוות בעיה כלשהי במצבים של פיטורין/דמי אבטלה?
אני אני
07/05/2017 13:33
שלום לכולם ! עובדת בשני מקומות עבודה , משרות חלקיות (בסך הכל לא מגיע למשרה מלאה ), עובדת ביום מעל 8.5 שעות עבודה , האם מעסיק חייב לשלם שעות נוספות ??? ואם כן , מה עליי לעשות כדי שיתחיל לשלם ? תודה מראש !
אמיר
07/05/2017 13:16
עבדתי במקום מסוים כמה שבועות. לאחר מספר חודשים גיליתי שלא שולם לי משכורת של חודש פברואר. השגתי את המעביד והוא אמר לי שהוא מוכן להיפגש איתי והוא יביא לי תלוש ומשכורת...רק לאחר שאני אחתום לו שאין לי שום תביעות נגדו יותר. האם אני אמור לחתום על זה? האם אני יכול לחתום ולהתעלם מזה אחר כך לפי הצורך?
אלה
07/05/2017 12:03
צהרים טובים
אשמח לדעת,

לפני כחודש במקום העבודה שלי נפתחה הרשמה לנופש חברה, כאשר בקשו מנשים בהריון לבטח את עצמן באופן פרטי ולצרף אישור מהרופא וכך עשיתי.

לפי התקנון של חברת התעופה הם מאשרים עד שבוע 36 מצרפת תמונה מהאתר.

עכשיו 3 ימים לפני הטיסה מקום העבודה לדבריו רוצה שאקח עלי את האחריות כי במידה והצוות של הטיסה יחליט מסיבה כזו או אחרת לא לעלות אותי אני ישלם את המחיר המלא של הטיול ולא המסובסד של העובדים יש לצין שפניתי עצמאחת לחברת התעופה בטלפון עד מתי ניתן לטוס אמרו עד 36 יש לי ביטוח כפי שבקשו + אישור.

אני בסהכ שבוע 32 האם זה תקין לדרוש מימני דבר כזה?

האם יתכן כי אני יראה חיצונית שמנה או בשלה מידי אז דיילת תחליט לא לעלות אותי קיים דבר כזה בכלל?!
דנה
07/05/2017 12:02
במידה ועובד מתפטר ממקום עבודתו (לאחר עבודה של מספר שנים) חודש לפני שהיה אמור לקבל דמי ביגוד והבראה, האם יקבל אותם בכל זאת עם עזיבתו תמורת החלק היחסי של השנה (11 חודשים מתוך 12) או שלא יהיה זכאי לקבלם בכלל?

תודה מראש על המענה.
שני
04/05/2017 11:42
שאלה לגבי ה-40 שעות שניתן לקבל החזר כספי בשכר מביטוח לאומי.

כרגע אני בשבוע 30.

בתחילת ההיריון שעשיתי בדיקות קיבלתי אישורים על היעדרות מהעבודה לצורך הבדיקות. בפועל, לא ממשתי את האישורים.

לפני כחודש עברתי לשכר גלובלי. לפני כן הייתי בשכר שעתי.

האם יש טעם להגיש את האישורים עכשיו למקום העבודה ולקבל רטרו את השכר על השעות? (במועד מתן האישורים הייתי על שכר שעה)

ושעות שלא ניצלתי (כ-20 שעות) האם יש דרך לנצל אותם לקראת סוף תקופת ההיריון? כ"חופשה" ולא באמת להגיע פיזית לבדיקות?

תודה!
עורך דין
07/05/2017 11:04
שלום שני

את יכולה לבקש מהמעסיק (בכתב בלבד) לקבל את הפרשי השכר המגיעים לך עקב אי תשלום עבור בדיקות הקשורות להריון, לפי אישורים מתאימים שברשותך.

לגבי ניצול שעות המיועדות לבדיקות הריון - החוק לא מאפשר לפדות אותם כ"ימי חופשה" אלא רק לנצל את השעות לפי נוסח החוק - לצורך בדיקות הקשורות להריון.

בהצלחה
הודיה
04/05/2017 11:43
ילדתי לפני חודש וחצי. לפני הלידה יצאתי למספר מועט של שעות בדיקות הריון. הגשתי לבוס שלי את האישורים שקיבלתי מהרופאה. בחודש הראשון שילם לי מספר שעות ובחודש שלאחריו הוא לא שילם את השעות של אותו חודש ואף קיזז את מה ששילם בחודש שעבר. מדובר בכמה מאות שקלים. אשמח לדעת אם יש מה לעשות בנידון?
עורך דין
07/05/2017 10:57
שלום הודיה

כל עוד לא ניצלת יותר מ-40 שעות לצורך בדיקות הקשורות להריון, עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולבקש ממנו לקבל את הפרשי השכר המגיעים לך, לאור העובדה שעליו לשלם לך עבור 40 שעות היעדרות לצורך בדיקות הריון לאורך חודשי ההריון - כך לפי חוק.

בהצלחה
שיר
04/05/2017 14:44
היי,

בחוזה העבודה שלי מופיעה משכורת מסוימת שאני אמורה לקבל. בפועל אני מקבלת פחות, ולאחר בדיקה זה הסכום שאני אמורה לקבל (פחות ממה שרשום בחוזה העסקה) השאלה אם המעסיק מחויב לשלם את המשכורת שמופיעה בחוזה או שזה על פי החוק? מותר לשנות את החוזה אחרי שנחתם בנושא המשכורת?
תודה!
עורך דין
07/05/2017 10:56
שלום שיר

כמובן שהמעסיק צריך לכבד את חוזה העבודה שלך ועליו לשלם לך שכר לפי מה שנקבע בחוזה. לא ניתן לשנות את חוזה העבודה באופן חד צדדי ומבלי לקבל את הסכמתך לכך מראש.

בהצלחה
סהר
04/05/2017 14:46
היי

במרץ 2016 עברתי לגור לבד ומטעמי נוחות לא עדכנתי במשרד הפנים ולא בשום מקום אחר את הכתובת החדשה כדי שאמשיך לקבל דואר לכתובת של ההורים. (עברתי למושב סמוך - לא באותו קיבוץ שגרתי בו לפני כן).

ביולי 2016 התחלתי לעבוד בעבודה (כהכנסה שניה), והמקום ממוקם בקיבוץ שבו גרתי לפני כן. בפועל לא גרתי שם, אבל בטופס 101 שמילאתי כתבתי את הכתובת הקודמת כי ככה אני רשומה בכל מקום.

דבר זה גרר לכך שלא שילמו לי דמי נסיעות, כי אם אני גרה בקיבוץ ועובדת בתוך הקיבוץ, אז לפי החוק המעסיק לא צריך לשלם לי נסיעות.

השאלה היא אם אני יכולה לדרוש את דמי הנסיעות למרות שלא הצהרתי את הכתובת האמיתית שלי בטופס 101?

תודה רבה.
עורך דין
07/05/2017 10:55
שלום סהר

אם תוכלי להוכיח למעסיק כמה כסף הוצאת על נסיעות והיכן התגוררות, הגם שהכתובת לא היתה מעודכנת בתעודת הזהות, תוכלי לקבל החזר עבור דמי נסיעות לפי חוק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ