פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 369
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שוש
06/01/2018 08:26
האם אפשר לקבל החזר הוצאות מקסימאליים של 1,500 ש"ח לחודש גם בהיקף משרה 40% או 50% ? ומה לגבי חודש של חופשה/העדרות בחו"ל ו/או בארץ?
השאלות מתייחסות במיוחד לכתוב להוראת תכ"ם:החזר הוצאות נסיעה בתפקיד ברכב פרטי, מס' הוראה:13.4.0.1, בתוקף מיום: 26.01.2015, סעיף:
" 2.16.2. עובד אשר אינו בעל רכב שירות או רכב אישי, ואשר אינו מקבל החזר הוצאות רכב מהמדינה, זכאי לסכום ההחזר החודשי המקסימאלי העומד על 1,500 שקלים חדשים."
יוסי
05/01/2018 19:24
שלום.
מי יכול לומר לי מה משמעות הסעיף שכ.ב לאומי?, כל חודש הוא קופץ במספרים אדירים, לא מדובר בחיוב החודשי, אלה סעיף נוסף.
תודה.
ימי מחלה
05/01/2018 00:34
הייי
רציתי לשאול משהו
הייתי החודש בבית 19 יום כי לא הרגשתי טוב הבאתי בעבודה ימי מחלה על כל ה19 יום שלא הייתי בעבודה
אני עובדת בין 7 וחצי לשמונה שעות יותר נכון אמורה לעבוד ואני עובדת יותר מזה כל יום
רציתי לשאול איך מחשבים את הימי מחלה הרווחתי 3 חודשים אחורה בין 4 וחצי ל5 וחצי אשמח אם תענו לי תודה
הריון
חיה
04/01/2018 19:30
אם אני לא מרגישה טוב ולכן אני לא יכולה לעבוד האם זה נכלל בארבעים שעות
אתי
04/01/2018 13:40
הנני עובדת כיום דרך חברה חיצונית , בבנק כדיילת דיגיטל בבנק מוביל בארץ, מזה השנתיים ו4 חודשים. בסוף השבוע שעבר התבשרתי ע"י מנהל הסניף (לא המעסיק הישיר) שחוזה ההתקשרות שלי עומד להסתיים והוא הגיש בקשה לחדש את החוזה, מעסיקי הישיר לא הודיע לי מאומה על כך, והתבשרתי כדרך אגב, היום שאלתי את מנהל הסניף (לא המעסיק הישיר) אם יש חדש לבקשה ונמסר לי שלא מחדשים כי זה המקסימום, יצרתי קשר עם האחראי שלי(חברה חיצונית) , ואמר שהוא בודק, אין לו תשובה לתת לי ולכן לא עדכן אותי. התעקשתי לדעת את מועד הסופי והוא הודיע לי שבסוף החודש.
השאלה שלי , אם התקבלתי לפרוייקט מסויים בעקבות פרסומים שפורסמו בפייסבוק, לפרוייקט הספציפי הזה , ובראיון גם ועד כה עבדתי בפרוייקט הזה , לכן הסכמתי, לאחר שנתיים ו4 במידה ולא יחודש החוזה , החברה יכולה להעביר אותי לפרוייקט אחר? חברה אחרת, איני מעוניינת לטייל כל שנה/שנתיים ממקום למקום, אם הפרוייקט הסתיים(בתלוש גם רשום פרוייקט בנק...) ואיני מעוניינת להמשיך לפרוייקט אחר, האם הם מחויבים להעביר לי מכתב הפסקת עבודה ולשלם לי את הפיצויים?

בשיחה שאלתי מה אלטרנטיבה שיהיה במידה ולא יאורך אמר עבודה אחרת מוקד או משו אחר בחברה שהיא מנהלת מס' פרוייקטים. אינני מעוניינת , מראש הגעתי לעבודה הזו, עכשיו מסתכלת על החוזה ורשום שהחוזה אינו לתקופה קצובה, וגם רשום מובהר כי מאחר והעובד יעבור מפרוייקט לפרוייקט, תשלום שעת העבודה ישתנה,

באתי מראש לעבודה בבנק. האם מגיע לי מכתב סיום עבודה במידה ולא יחודש חוזה? פיצויים?!

עובדת מ9/15 , כמה ימים מראש מחוייב לתת לי התראה ? על סיום חוזה ? הוא לא הודיע לי דבר אני פניתי אליו כי שמעתי מגורם אחר.
כיום עובדת 35 שעות שבועיות , תעריף מינומום, שעלה מהחודש ל30. עובדת לפי שעות,

1. אם מסרבת לעבור לפרוייקט אחר האם מגיע לי פיצויים?
2. כמה זמן מראש אמורה לקבל הודעה מוקדמת
3. שעת עבודה עד משכורת חודש 12/17 היה 27 וממשכ' חודש 12 עלה ל30.

אודה על תשובתכם תודה מראש אתי
אתי
04/01/2018 19:03
אשמח לתשובה
עמוס
04/01/2018 13:39
היי

אם אני זכאי לדמי אבטלה 3 חודשים והם אמורים להיות יחסית גבוהים בעקבות משכורות גבוהות שקבלתי בעבודה האחרונה שלי, ונכנסתי לעבוד ב 2 עבודות שלאחר ממש ימים בודדים (כ 3 4 ימים) עזבתי, האם משכורת של כמה מאות שקלים מהם תפגע לי בגובה דמי האבטלה שאקבל במידה ואחליט לחתום כרגע?
לנה
04/01/2018 15:06
שלום,
בראש השנה קיבלנו העובדים ואני מתנת חג ממוסדות חינוך השייך לעירית תל אביב מתנה תלוש קניות בויקטורי.
לפני חודש התברר לי שמורידים לי מתלוש המשכורת את הכסף חזרה.
בתלוש נרשם ניכוי שי לחג .
שאלתי עובדים אחרים והתברר לי שכל שנה כל חג מקבלים "מתנה"ומחזירים אותה
אחכ.
זאת הפעם הראשונה בחיים שלי כשכירה כמעט 35 שנה במקומות עבודה ציבוריים פרטיים ועוד.
האם זה חוקי?
תודה לנה
שי
03/01/2018 15:21
שאלה בנוגע לדיני עבודה - לידה. האם מסירת הודעה למעסיק לפני הלידה בדבר התפטרות לצורכי טיפול בילד מזכה בדמי פיטורין מלאים? האם עצם נתינת ההודעה לפני הלידה פוגעת ב"הודעה מוקדמת"? מתי לדעתכם לתת ההודעה למעסיק? כיצד ממשים את ההודעה המוקדמת אם יולדת? האם דמי הלידה נפגעים או נחשבים בצורה כלשהיא לפי תזמון מתן ההודעה על הפסקת העבודה? האם מקבלים דמי אבטלה? מה הסכום (בהתחשב שמדובר באישה עם 2 תארים ו-2 ילדים) ולאיזה זמן? תודה מראש לכל העונים.
עורך דין
04/01/2018 13:41
שלום שי

אם יש לה ותק של שנה יכולה להתפטר תוך 9 חודשים אחרי לידה, ולהודיע שזה לשם טיפול בילד ותהיה זכאית לפיצוי פיטורים. זכאות לדמי לידה מחושבת בהתאם למס החודשים ששילמה ביטוח לאומי 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה, או עבור 15 חודשים מתוך 22 החודשים (יש מחשבון באתר שלהם, גם לעניין דמי האבטלה. זה תלוי גם בגיל של האישה וגם כמובן יש לקחת בחשבון שיכולים לשלוח אותה למקום עבודה אחר למרות שזה כמעט לא קורה למי שיש תואר). פעם ביטוח לאומי הסכימו לשלם דמי אבטלה ליולדת רק לאחר תקופת המתנה של 90 יום. ככל הידוע לי היום הם מוותרים על הדרישה הזו.
רועי
04/01/2018 13:31
שלום. כמו בהרבה מקומות עבודה, גם אצלנו ישנה קבוצת וואטס אפ שמיועדת לכל צוות. בצוות שלי, למנהל ישנה נטיה מדי פעם לאיים בשימוע על כל מי שלא חוזר אליו עם תשובה או אישור בנוגע לנושא כלשהו. האם מותר למנהל לאיים על עובדים והצוות בשימוע בצורה כזאת שרירותית שחוזרת על עצמה? תודה!
לי
04/01/2018 13:24
שאלה בנוגע להעלאת שכר מינימום

ממה שהבנתי ההעלאה אמורה לחול כבר על המשכורות של חודש דצמבר, אך עם זאת בחברה בה אני עובדת נאמר לי שזה עדיין לא נכנס לתוקף וכי אין תאריך צפוי באופק. האם זה נכון או שלחילופין קיים נוהל שונה בחברות אבטחה (עקב ההסכם הקיבוצי)?

תודה מראש לעונים.
שונית
04/01/2018 12:46
אני נמצאת בחופשת הלידה שלי ונכנסת עוד מעט להארכה של 3 חודשים המותרים בחוק לחל"ת , האם בזמן החל"ת אני יכולה לעבוד במקום אחר ולא במקום העבודה שלי שאליו אחזור לאחר מכן? והאם אני צריכה לתת התראת תפטרות ממקום העבודה שלי במידה ואחליט לא לחזור אליו?
שימרית
04/01/2018 08:47
התפטרתי מעבודתי במשרד החינוך לאחר 8 שנים ויותר במערכת עקב מעבר לחו"ל בעקבות עבודתו של בעלי. לאחרונה הגיעה שמועה לאזני שייתכן ואני זכאית לפיצויים, האם כך הדבר? עד סוף אוגוסט 2017 חתמתי חל"ת והחל מספטמבר אנני חלק מהמערכת יותר.

תודה מראש
עורך דין
04/01/2018 10:53
שלום שימרית

אם בעלך יוצא לעבודה מטעם שירות החוץ של מדינת ישראל, תוכלי להתפטר בדין מפוטרת. מצד שני, אם הוא יוצא לעבודה במקום עבודה פרטי - אז לא.

בהצלחה
ל.ק
04/01/2018 08:48
היי, אשמח לקבל סיוע בנושא דיני עבודה. אחי עובד בחברה גדולה כ4 שנים במצטבר (התחיל לעבוד שם בזמן השירות הצבאי). אחריי השיחרור התפטר מאחר וחזר לגור אצל ההורים (רחוק ממקום העבודה) ולאחר כחצי שנה (מאי 2016) החליט לחזור למרכז והחברה קיבלה אותו חזרה באותם תנאים וותק (לא קיבל עדיין פיצויים או משהו בסגנון), באותו מעמד הוחתם על חוזה עבודה. קצת יותר משנה עבד במשרה מלאה, במהלך התקופה קיבל קידום (ללא חתימה על חוזה עבודה) אבל לפני כמה חודשים ויתר על התפקיד וחזר לתפקידו הקודם מאחר והתחיל ללמוד, גם בשלב זה לא הוחתם על חוזה (רק וויתור על תפקיד). בחודשים האחרונים הוא עובד במשרה חלקית, בתיאום עם ההנהלה עקב לימודיו. בחברה יש נוהל שבכל סוף שנה על העובד יש לממש את ימי החופשה שלהם עד חודש פברואר של השנה העוקבת. לאחי, נכון לתלוש שכר בגין חודש נובמבר הייתה יתרה צבורה של 4 ימי חופשה, אך החשבת שכר דיווחה היום שאין לו כל יתרה. כששאל לאן נעלמו ה4 ימים מהתלוש הקודם היא ענתה לו: "בגלל שיש חישוב חדש של צבירת ימי חופשה. אם העובד עבד פחות מ200 ימים אז קוזז לו הימי חופשה בהתאם. לאחוז המשרה שעבד במהלך שנת 2017. מוזמנים לקרוא על זה בכל זכות".
לא מצאתי משהו דומה בכל זכות, לעולם לא שמעתי על משהו דומה (וגם אני עבדתי במשרות סטודנט בזמן לימודיי). האם חוקי לקזז ימי חופשה? ומה זה אומר בפועל?
עורך דין
04/01/2018 10:52
שלום לך

על פניו אכן אין כל סיבה לקזז ימי חופשה שהעובד צבר בשל ירידה בהיקף המשרה שלו. הקיזוז יכול להיעשות במקרה שידוע לעובדים שלא ניתן לצבור ימי חופשה מעבר לשנה קלנדרית, אך לא מכל סיבה אחרת.

בהצלחה
רונית
04/01/2018 08:49
הי, אם עבדתי אצל בעל-חנות 3 משמרות בלבד ואחר כך עזבתי. והוא ביצע הלנת שכר של שבועיים ולבסוף שילם לי פחות ממה שהיה מגיע לי (כ-24 ש"ח לשעה) ותבעתי אותו בבית הדין לעבודה. וכאשר באתי עם כתב התביעה כדי למסור לו, אתמול. הוא אמר שהוא רוצה להתפשר וישלם לי הכל. מכיון שאפילו תלוש משכורת הוא לא הוציא לי היום הוא טען שביקש את התלוש מהרו"ח ושעבדתי לפי חישוביו שעה פחות ממה שאמרתי. לי הוא נראה רמאי גמור.(איך הוא יודע את השעות אם אין לו תלוש לדבריו?) בכמה כסף כדאי להתפשר איתו ? (תבעתי אותו על 92 ש"ח הפרש פלוס הלנת שכר) בהנחה שגם לא לתת תלוש זוהי עבירה על החוק. או שעדיף להתפשר בבית המשפט ולהגיע למשפט? אני מעונינת שהוא ישלם כמה שיותר כיון שלפני כמה שנים עשה לי את אותו הדבר. איפה הוא ישלם לי יותר כסף? בבית המשפט או נגיד 200% ממה שהיה צריך לשלם?
עורך דין
04/01/2018 10:51
שלום רונית

תמיד מוטב להתפשר ולא לשאוף למלחמות מיותרות, ארוכות ושואבות אנרגיה. תתפשרי מול המעסיק ותדאגי לקבל ממנו את כל מה שמגיע לך + הוצאות משפט שהיו לך.

בהצלחה
ל.פ
04/01/2018 08:55
היי

עובדת בחברת אבטחה ובתלושי שכר מופיע על הפרשה לקופות לפנסיה וכאשר אני מתקשרת לחברת פנסיה שלי נאמר לי שרק חודש אחד (ספטמבר הופקד, אוקטובר נובמבר ודצמבר לא הופקד) הופקד ע"י החברה.

אני רק אציין שהבאתי לחברת האבטחה שלי את הפרטים של החשבון שלי של הקופות לפנסיה.

כמו כן אם אפשר להבין איך עובד העיניין של משכורת 13 ודמי הבראה בבקשה.

תודה רבה
עורך דין
04/01/2018 10:47
שלום לך

עליך לפנות בכתב אל המעסיק ולדרוש ממנו להפקיד לאלתר את הכספים שהיו צריכים לעבור לקרן הפנסיה שלך, בכל החודשים שבהם לא נעשתה הפקדה.

בהצלחה
מיטל
04/01/2018 08:59
שלום, רוצה להתייעץ מה כדאי לעשות
אחרי 4 שנים במשרד הסעות בתפקיד של מנהלת חשבונות , ביקשתי העלאה במשכורת והבעלים לא היה. מוכן הבהרתי שאני לא ימשיך לעבוד באותה משכורת
אני אמא לשתי בנות שהקטנה שבהן בת חצי שנה נולדה
ב10.06.17
השאלה אם אחרי השיחה הנל יש לי אפשרות להגיש מכתב שאני מתפטרת לטובת טיפול בילדה .
הבעלים לא מוכן להגיש מכתב לפיטורים אלה שאני יגיש מכתב כדאי לא לשלם לי את הפיצויים שהוא צריך לשלם
כאילו את ההשלמה של ה8.33%
עורך דין
04/01/2018 10:40
שלום מיטל

החוק בישראל מאפשר לך להתפטר לצורך טיפול בילדה בכל שלב, לפי שיקול דעתך הבלעדי, ובלבד שבתך לא הגיעה לגיל 9 חודשים.

בהצלחה
סמיון
04/01/2018 09:13
לחברת היי טק באזור קרית גת דרוש/ה
עובד/ת כללי או עובד/ת עם רקע טכני

התפקיד כולל:
ביצוע פירוק/הרכבה, שינוע כבד ואריזה של קווי יצור ומכונות היי טק בחדרים נקיים ומחוצה להם (עבודה פיזית).

מתאים לתושבי/ות אשקלון וקרית גת.
המשרה היא משרה מלאה
בימים א - ה בין השעות 07:00 - 17:00
ימי שישי לסירוגין ושעות נוספות לפי דרישה.
קליטה ישירה לחברה מעולה!
למתאימים/ות יוענקו תנאים מצויינים הכוללים שכר גבוה + ארוחות ותנאים סוציאליים מלאים.
ישנם הסעות מאשקלון וקרית גת.
מוכר כעבודה מועדפת.

דרישות:

בעלי/ות משמעת עצמית גבוהה,
אחריות אישית,
רישיון נהיגה / רישיון למלגזה - יתרון.

מתאים למועמדים/ות רציניים המעוניינים להשתלב בעבודה יציבה, קבועה לטווח ארוך וללמוד מקצוע.

טלפון 050-838-6654 סמיון.
עורך דין
04/01/2018 10:39
שלום סמיון

זהו פורום בנושא דיני עבודה וזכויות עובדים ואיני משוכנע שיש הרבה טעם לפרסם כאן מודעות דרושים.

בהצלחה
הילה
04/01/2018 08:46
מעסיקה שמסרבת לחתום על הטופס שצריך להגיש כדי שהעובדת תקבל דמי לידה, מה אפשר לעשות איתה?

ד"א בשיחות איתה אין לה סיבה מיוחדת, חוץ מזה שהיא חדשה בתפקיד ופשוט כנראה אישה רעה בלי קשר (היחס המגעיל שלה לעובדים בא לידי ביטוי מול עובדים נוספים ובתחומים נוספים... אז זה נטו רוע- עיכוב העלאה בשכר, אי תשלום שעות נוספות, האשמות למינהן.. )

תודה
טלמור
03/01/2018 22:11
היי ילדתי לפני תשע וחצי חודשים וחזרתי לפני שלושה וחצי חודשים לחברה בה אני עובדת כשנה וחצי.
יש לי הסכם חתום עם החברה לתפקיד מסויים אבל כאשר גילו שאני בהריון העבירו אותי לתפקיד אחר מבלי לעשות איתי חוזה חדש וכשחזרתי החזירו אותי לתפקיד האחרון לתקופה של חודשיים והכניסו לי מחליפה כאשר דיברתי עם מנהלי החברה הסבירו שיש בעיה עם שעות העבודה שלי כייון שביקשתי להשאר עם השעות של תקופת שעת ההנקה ומשכו אותי עם כל מיני סיפורים במשך שבועיים אחרי שבועיים הציעו למ תפקיד הזוי שלא מתאים לכישורי ולא למקצועי וכמובן שסירבתי ואמרו לי שאם זה ככה הם מפטרים אותי אבל ביקשו שהשאר תקופה של חודש לעזור בחברה כי זו תקופה לחוצה והסבירו שהשעות שלי בתקופה זו יהיו גמישות לפי יכולתי ואני כי רציתי לסיים יפה הסכמתי.
היום לאחר שלושה שבועות אמרו לי שלא מוכנים לתת לי מכתב פיטורים כיוון שאני זו שמתפטרת ומרע אץ התנעים בגלל שאני לא עובדת בשעות לפי החוזה שלי מולם ושיש להם הוחכות כיוון שלא עבדץי בשעות האלו בתקופה הזו.
מזכירה החוזה עליו אני חתומה בכלל קשור לתפקיד אחר ולכן גם השעות.
מה אני צריכה לעשות ? האם זה באמת נחשב שאני מרע את התנאים למרות שהחוזה עליו אני חתומה בכלל לתפקיד אחר שבו אני לא עוסקת עוד לפני הלידה?

תודה מראש לעונים
פיטורים
גילה
03/01/2018 19:10
אני עובדת שנה וקצת במקום העבודה, ומפטרים אותי גי רוצים לשנות לי את שעות העבודה, במהלך השנה עבדתי משמרות בוקר בלבד ועכשיו מבקשים לעבוד ממני קבוע בערב, אין לי חוזה חתום, האם זה נחשב להרעת תנאים? ׳תודה מראש
אסנת
03/01/2018 16:58
אני עבדתי כמטפלת לתינוקת במשפחה
כ8 חודשים ושבוע
ביקשתי יום חופש ואז המעבידה שלי צעקה עלי
ואמרה לי שהיא לא לקחה מטפלת על מנת לתת לה ימי חופש
וזה שהייתי חולה זה הימי חופש שלי
(היא לא ניכתה לי מהשכר)
והיא אמרה היא יכולה לפטר אותי בלי לשלם לי
פיצויים ואם אני לא יגיע לעבוד אפוטר
הודעתי שאני לא יגיע החל מאותו הרגע
והתשובה שקיבלתי היתה עוד יותר טוב
כרגע היא מסרבת לשלם לי על השבוע שבו עבדתי
ומסרבת לתת לי אישור ששולמו עלי ביטוח לאומי
השאלה שלי אם מגיע לי השכר עבדתי עד ה9 בדצמבר כולל ואיך אני יכולה לבדוק ששולם עלי ביטוח לאומי
אושרה
03/01/2018 16:54
שלום לכם

בעלי עובד בחברה פרטית בעיר ירושלים. יש בחברה 8 עובדים. 3 עובדים לא קיבלו משכורת של חודש נובמבר עד היום. בעלי אחד מהם. עכשיו ה-3 לינואר. עוד מעט מקבלים משכורת דצמבר. מה אפשר לעשות שהמעסיק לא משלם משכורת ולא רוצים להתפטר? אילו כלים יש לעובד שהמעסיק שלו מתנהג ככה?
מיכאל
03/01/2018 15:31
אם שכיר עובד באותו המקום כשנתיים וחצי וכל פעם מחדש מגיש את האישור מילואים למעסיק שלו וכל פעם מחדש המעסיק טוען שהעובד צריך להגיש את זה לביטוח לאומי ולאחר הרבה ויכוחים מיותרים הוא מקבל את הכסף דרכו כ3 חודשים באיחור. כמו כן הוא טוען שזו פריבילגיה שהעובד מקבל את הכסף של המילואים דרכו ולא דרך ביטוח לאומי. מה החוק אומר לגבי תשלום תגמול מילואים? האם באחריות המעסיק לשלם או על העובד לטפל מול ביטוח לאומי?

בנוסף, רציתי לדעת איך עובד התשלום על ימי מילואים שעשה? וגם מתי צריך להתבצע התשלום על ימי המילואים? באותו החודש או כאשר המעביד מקבל את הכסף מביטוח לאומי?

תודה מראש
מאור
03/01/2018 15:29
התייעצות לגבי דיני עבודה. עבדתי בעבר בחברת סיור ששומרת על בתים פרטים ועסקים. רוב העבודה הייתה בניידת סיור.

נתחיל בכך שבמשמרות לילה הם היו משלמים לפי התעריף 27 לשעה אז ואין נוספות משעה שביעית לפי חוק. שנית חניה בכחול לבן. לחברה לא היה פנגו או אישורי חנייה אז הייתי צריך לשלם מאצלי על חנייה קרה ששילמתי כמה פעמים.

שלישית בחברה היה חוזה התחייבות לחצי שנה למרות שהחברה לא העבירה אותנו בקורס מיוחד, ושעזבתי הורידו לי על זה 1000 שקל.

האם יש פה עילה לתביעה?
גל
03/01/2018 15:28
אני עובד בחברה כ5 חודשים. קיבלתי זימון לשימוע לפני פיטורים בטענה שיש צמצום של התקן שלי.

בדיוק יום אחרי שקיבלתי את הזימון לשימוע קיבלתי גם צו מילואים. נתתי אותם לבוס שלי דבר ראשון.

לפי מה שאני יודע אסור לפטר עובד לפי מילואים, חבר אמר לי שבגלל שאני רק 5 חודשים בחברה החוק לא חל עלי. האם זה נכון?
תודה
א.ב
03/01/2018 15:23
עובדת בסוכנות ביטוח כמעט 3 שנים 5 ימים בשבוע החודש היה לי 5 ימי מחלה היום הראשון ללא תשלום השני והשלישי 50% רבעי וחמישי מלא ..בסה"כ 2 ימים ללא תשלום ו3 ימים תשלום ..
את 2 הימים הוא חישב לפי השכר שלי חלקי 21 ימים בחודש ואת 3 הימים שאמור לשלם לי חילק את השכר לפי 31 ימים שזה פחות בחישוב כשזה חלקי 31 ימים ..
האם זה חוקי מה שהוא עושה!?
תודה
סיון
03/01/2018 15:23
היי. אני גרה בירושלים ובמהלך חיפוש עבודה חזרו אלי ממספר מקומות. הסניפים אליהם אני רלוונטית הם סניפים בעיר המגורים שלי, אולם הראיונות בחלק מהמקרים מתבצעים בעיר אחרת. האם יש חוק בנושא לגבי הנסיעות? המיקום בו נערך הראיון? האם הגיוני לבקש ממני לנסוע לראיון בכל מיני ערים שונות למרות שהסניף הרלוונטי הוא בירושלים?
מתן
שלום לכולם, האם אפשר לחייב עובד בסכום נזק שנגרם לרכב עבודה בזמן ביצוע העבודה? (העובד חתם על חוזה, שהוא אחראי על הנזקים לרכב במידה והוא גרם לכך, כלומר הכסף שהחברה אמורה להוציא כנגד הנזק).
גם אם הנזק עולה על גובה המשכורת של העובד?
(הנזק אינו נגרם בכוונה)

תודה מראש.
אושרית
חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה של כ21 שבועות. נאמר לי שבגלל שלא היה לי ותק של שנה כשילדתי, אני זכאית לשעת הנקה רק לחודשיים וחצי (4 חודשים פחות ה6 שבועות שהארכתי מעבר ל15). מצד שני, הארכתי ברבע מהותק שהיה לי (שזה מה שאני יודעת שכן מגיע לי על פי חוק).

בהתחשב בזה שאכן בזמן שילדתי לא היה לי ותק של שנה, האם 4 החודשים נספרים מהרגע שחזרתי או מתום ה-15 שבועות? במידה ומהרגע שחזרתי, האם יש איזשהו קישור שאוכל להראות בעבודה?
תודה
שני
03/01/2018 12:00
אני מעסיקה עוזרת כבר שנה, פעם בשבועיים ל3 שעות.
כלומר, כל שבוע היא כאילו עובדת אצלי כאילו 1.5 שעה.
היא טוענת שאני צריכה לשלם לה עבור ימי חופשה.
כמה ימי חופשה מגיע לה? איך מחשבים את זה?
יום עבודה שלה הוא 150 ש"ח.
האם מגיע לה פיצוי כספי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ